Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

Τρίτη 21 Απριλίου 2015

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΕΛΛΗΝΩΝ ΟΜΟΓΕΝΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΚΑΙ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΔΕΛΑΪΔΑ ΤΗΣ ΝΟΤΙΑΣ ΑΥΣΤΡΑΛΙΑΣ ΣΤΟΝ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΠΕΛΛΑΣ



Επίσκεψη ελλήνων ομογενών μαθητών από την Αυστραλία στον Αντιπεριφερειάρχη Πέλλας

Αντιπεριφερειάρχης Θ. Θεοδωρίδης: Σημαντικός ο ρόλος της ελληνικής ομογένειας στις δράσεις εξωστρέφειας και στρατηγικών συνεργασιών που υλοποιούμε

Ο Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας κ. Θεόδωρος Θεοδωρίδης υποδέχθηκε σήμερα (21/4) δεκαπέντε περίπου έλληνες ομογενείς μαθητές από την Αυστραλία, συνοδευόμενους από καθηγητές και γονείς τους, στο πλαίσιο εκπαιδευτικής εκδρομής στην Ελλάδα. Πρόκειται για μαθητές της δευτέρας και της τρίτης λυκείου του ελληνο-ορθόδοξου κολλεγίου του Αγίου Γεώργιου της Αδελαΐδας στη Νότια Αυστραλία. Το κολλέγιο αριθμεί περίπου 600 μαθητές δημοτικού σχολείου, γυμνασίου και λυκείου. 

Ο κ. Θεοδωρίδης παρουσίασε στους μαθητές και συνοδούς την ανθρωπογεωγραφία της Κεντρικής Μακεδονίας, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στην μακραίωνη ιστορία της και τον σύγχρονο οικονομικό και πολιτιστικό της ρόλο. Αναφέρθηκε στην κεντρική και περιφερειακή διοίκηση και αυτοδιοίκηση της Ελλάδας, τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η χώρα μας λόγω της οικονομικής ύφεσης που ξέσπασε, αλλά και την προοπτική και ελπίδα που δημιουργείται μέσα από την αξιοποίηση των σχέσεων με την ελληνική ομογένεια. 

Οι μαθητές επισκέφτηκαν το Νέο Αρχαιολογικό Μουσείο της Πέλλας όπου εντυπωσιάστηκαν από τα αρχαιολογικά ευρήματα και την σύγχρονη εποπτική παρουσίασή τους, συνέχισαν την περιήγησή τους στην ευρύτερη περιοχή της Έδεσσας και στο Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης ενώ τις προσεχείς ημέρες θα επισκεφτούν και άλλους τουριστικούς και πολιτιστικούς χώρους της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας. 

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

- Σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται από τα Προμαχιώτικα Νεα .

- Τα Προμαχιώτικα Νέα διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρέσουν οποιοδήποτε σχόλιο θεωρούν ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες.

- Τα Προμαχιώτικα Νέα δεν παρεμβαίνουν σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσουν το περιεχόμενο ενός σχολίου.

- Τα σχόλια αναγνωστών σε καμιά περίπτωση δεν αντιπροσωπεύουν τα Προαχιώτικα Νέα.

- Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης .

H συντακτική ομάδα των Προμαχιώτικων Νέων.

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...