Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

Ι.Μ Αγίου Ιλαριωνος

Ιερός Ναός Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη του χωριού.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη πλατείας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Νερόμυλος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πετροντούβαρο.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Σοκάκι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Ι.Μ Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Καταρράκτης.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Αγία Παρασκευή.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Φράγμα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

"Μπιτσκία".

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης .

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χορευτικός σύλλογος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εκκλησία - κοινότητα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άνοιξη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

Τρίτη 24 Ιουνίου 2014

ΑΠΟΛΥΤΑ ΠΕΤΥΧΗΜΕΝΟ ΤΟ ΒΡΑΔΥΝΟ EVENT ΤΩΝ ΙΕΚ ΕΔΕΣΣΑΣ ΚΑΙ ΑΡΙΔΑΙΑΣ


Το ΙΕΚ ΑΡΙΔΑΙΑΣ & το ΙΕΚ ΕΔΕΣΣΑΣ διοργάνωσαν την Παρασκευή 20 Ιουνίου 2014 βραδινό event αισθητικής, κομμώσεων και εδεσμάτων με προσκεκλημένους  επαγγελματίες συναφών επαγγελμάτων αλλά και την τοπική κοινωνία.
Στο κάλεσμα ανταποκρίθηκε πλήθος κόσμου, που παρακολούθησε με ενδιαφέρον την επίδειξη των CHEF του ΙΕΚ ΑΡΙΔΑΙΑΣ που προσέφεραν ιδιαίτερες γεύσεις σε μορφή finger foods,αλλά και παραδοσιακή σαγκριά με τα εδέσματα να ετοιμάζονται μπροστά στο κοινό.
Ακολούθησε επίδειξη μακιγιάζ από τις Αισθητικούς του ΙΕΚ ΑΡΙΔΑΙΑΣ και κομμώσεων από τους Κομμωτές του ΙΕΚ ΕΔΕΣΑΣ σε μοντέλα των οποίων την ένδυση επιμελήθηκαν οι χορηγοί της εκδήλωσης (Νυφικά «Τσιμεντερίδη» και Βραδινά Ενδύματα «πουά»)
Καθ’ όλη τη διάρκεια της βραδιάς υπήρχε κάλυψη φωτογραφίας και video από τo studio Pantelidis, ενώ μουσικά ο χώρος υποστηρίχθηκε από τον DJ Νίκο Χασάπη και φυσικά από την εμφάνιση των «Σταυρούλα & Νίκο από τα Λυμένα Κορδόνια».
Στο ΙΕΚ ΑΡΙΔΑΙΑΣ & το ΙΕΚ ΕΔΕΣΣΑΣ ως ανεξάρτητες εκπαιδευτικές μονάδες που παρέχουν Επαγγελματική Κατάρτιση πιστεύουμε ότι τέτοιες εκδηλώσεις προβάλλουν το έργο των σπουδαστών, που με την καθοδήγηση των Εκπαιδευτών τους αποδεικνύουν ότι πολύ σύντομα η τοπική αγορά θα τροφοδοτηθεί με επαγγελματίες, άρτια καταρτισμένους και με άμεση απορρόφηση από την κατά τόπο ή και ευρύτερη αγορά εργασίας.
Επίσης αποτελεί για όλους μας μια ακόμη εμπειρία εξωστρέφειας στην τοπική κοινωνία με την οποία οφείλουμε να είμαστε σε διαρκή επαφή και να αφουγκραζόμαστε τις ανάγκες της και τις δυνατότητές της.
Στόχος μας η ανάδειξη των ευκαιριών που δημιουργεί η οξεία κρίση στη χώρα ώστε να κρατήσουμε το ανθρώπινο δυναμικό στον τόπο μας, όχι μόνο απλώςγια να μένει εδώ αλλά για να εργάζεται και να ευημερεί.
Ευχαριστούμε όλους όσοι συνέβαλαν στο να απολαύσουμε αυτή την όμορφη βραδιά που διοργανώθηκε σε έναν ειδυλλιακό αλλά και επαγγελματικό πολυχώρο με άρτια τεχνική υποστήριξη στο Water Oasis.
Τέλος σας καλούμε να στηρίξετε την Επαγγελματική Κατάρτιση που μπορεί να αλλάξει το «τοξικό» επαγγελματικό τοπίο με στελέχη  εξειδίκευσης και επαγγελματισμού.
Σας περιμένουμε και σε επόμενες δράσεις μας, που θα αναδεικνύουν τα πλεονεκτήματα και τα εφόδια που παρέχει η Δια Βίου Μάθηση και η σύνδεσή της με την αγορά εργασίας μέσω των ΙΕΚ
Καλό καλοκαίρι σε όλες & όλους
Με εκτίμηση
Ο Διεθυντής των ΙΕΚ ΕΔΕΣΣΑΣ & ΙΕΚ ΑΡΙΔΑΙΑΣ
Γιόρτσος Γεώργιος



 Σχετικός σύνδεσμος όπου θα βρείτε 
φωτογραφικό υλικό σχετικό με το event

https://www.dropbox.com/s/5wbrzyk9nc7jqcu/20-06-2014.rar




Ακολουθούν οι ευγενικοί Χορηγοί της εκδήλωσης
Σαλόνι Νυφικών ΤΣΙΜΕΝΤΕΡΙΔΗ
Ενδύματα ΠΟΥΑSuperMarket FAMILY
Σφαγεία Αλμωπίας - ΛΟΥΚΑΝΙΚO ΦΟΥΣΤΑΝΗΣ
Εστιατόριο ΔΙΟΝΥΣΟΣ
Ξενοδοχείο ΑΣΤΕΡΑΣ
accessories BEYOND
accessories STRASS
studio PANTELIDIS
Βιβλιοπωλείο ΤΟΞΙΔΟΥ ΕΛΕΝΗ
Καφεκοπτείο ΜΕΝΔΩΝΗ
Γραφικές Τέχνες KEENEYE ART
Ζαχαροπλαστείο ΖΙΛΗ
Ζαχαροπλαστείο ΒΑΔΑ
Τυροκομικά ΤΣΕΡΚΕΖΟΣ – ΤΑΣΟΣ ΘΕΟΔΩΡΙΔΗΣ
Προϊόντα Αισθητικής ΘΕΑΝΩ ΤΣΑΜΠΑΖΗ
Κοτόπουλα Κωνσταντίας Αφοί ΦΩΤΙΟΥ
Τυροκομικά Τσερκέζος - ΤΑΣΟΣ ΘΕΟΔΩΡΙΔΗΣ
Βιομηχανία σαλιγκαριού ΠΙΛΤΣΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ
Μοτοποδήλατα ΜΠΕΚΙΡΗΣ ΠΕΤΡΟΣ & ΣΙΑ Ο.Ε.
cafe bar WATER  OASIS
cafe bar VENTURE
cafe bar B-612
espresso & wine bar COUP
cafe bar PASMALE
cafe bar TRESOR

cafe bar BLUE NOTE

ΔΕΣ ΜΙΑ ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΣΕΖΟΝ ΤΗΣ ΑΓΑΠΗΜΕΝΗΣ ΣΟΥ ΣΕΙΡΑΣ ΣΕ 20 ΛΕΠΤΑ

Magnify Image

Εάν ανήκετε σε αυτούς που δεν έχουν χρόνο να δουν ολόκληρη τη σεζόν της σειράς που παρακολουθεί "όλος ο πλανήτης" εκτός από εσάς, ή απλά βαριέστε να δείτε 120 λεπτά μιας ολόκληρης ταινίας, τώρα μπορείτε να "συμπυκνώσετε" οποιοδήποτε βίντεο επιθυμείτε σε μια βιντεο-περίληψη διάρκειας ολίγων λεπτών!   

Μιλάμε για το https://skimo.tv/. Την επαναστατική τεχνολογία από την Silicon Valley, που αναλύει με αλγόριθμους το περιεχόμενο οποιουδήποτε βίντεο, ανεξαρτήτως γλώσσας, και δημιουργεί ολιγόλεπτα κλιπάκια με τα πιό ενδιαφέροντα σημεία της σειράς ή της ταινίας, στέλνοντάς τα στο smartphone ή στο tablet, για να τα δείτε με την ησυχία σας.

   Θεωρητικά, με βάση την τεχνολογία του Skimo που αναλύει την οπτική γλώσσα μιας ταινίας ή ενός βίντεο (τις σεκάνς δράσης, τις σκηνές διαλόγου ή τα κάδρα) μπορεί κανείς να δει μια ολόκληρη σεζόν του Breaking Bad σε 20 λεπτά.

   Ο ιδρυτής της εταιρείας, Vasu Srinivasan, δήλωσε: "Αν και κάθε σκηνοθέτης έχει το δικό κινηματογραφικό στιλ, όπως ένας συγγραφέας, θα πρέπει να ακολουθήσει κάποιες συμβάσεις για να αφηγηθεί στο θεατή μια ιστορία που βγάζει νόημα. Αυτές τις σκηνές που παίζουν ρόλο στην εξέλιξη της ταινίας και έχουν περισσότερο φωτισμό, περισσότερα κάδρα και είναι πιο εμφατικές, τις αναγνωρίζει το Skimo και φτιάχνει τις περιλήψεις του."
 H εταιρεία βρίσκεται ήδη σε επαφές με μεγάλες εταιρείες όπως το Discovery Channel και το NBC, για να βάλει το Skimo σε εφαρμογή, ενώ στόχος του ιδρυτή της είναι να συμπυκνώσει ακόμα και όλες τις ταινίες του Harry Potter.

   Δείτε μια παρουσίαση της τεχνολογίας του Skimo, από τον εφευρέτη του: 





ΠΗΓΗ...http://www.lifo.gr/

ΑΘΗΝΑ 2014: ΝΟΙΑΖΟΥΝ ΚΑΝΕΝΑΝ ΟΙ ΔΥΣΚΟΛΙΕΣ ΕΝΟΣ ΑΤΟΜΟΥ ΜΕ ΑΝΑΠΗΡΙΑ;

Magnify Image

Ο Λ. Μυλωνάκης και ο Χ. Ζαρκαδάκης, μελετούν το κατά πόσο προσβάσιμη είναι η Αθήνα για κάποιον που κινείται με αμαξίδιο.   Θέλουν να δουν αντιδράσεις των συμπολιτών, πόσο ευαισθητοποιημένοι είναι στην εικόνα ενός αμαξιδίου στην πρωτεύουσα. Αν τελικά είναι εφικτό να κινηθεί κανείς, πέραν από τα "φυσικά εμπόδια" όπως η κίνηση στους δρόμους. 

Ο Παντελής πήρε το θάρρος και κυκλοφόρησε: Συνάντησε πεζοδρόμια που εμπόδιζαν το αμαξίδιο να κινηθεί άνετα, φανάρια που δεν διαρκούσαν όσο θα έπρεπε ώστε να βρει το χρόνο να περάσει, συμπολίτες που δε κοιτούσαν δίπλα τους ή πίσω τους, ώστε να ανοίξουν το δρόμο.

 Και ίσως το κυριότερο, ράμπες αναπήρων κατασκευασμένες λάθος (πολύ ψηλές, χωρίς γωνία εισόδου), κάτι που δυσκόλεψε ακόμα περισσότερο τον πρωταγωνιστή της έρευνας.

   Σε ένα βίντεο δύο λεπτών, βλέπουμε τι αντιμετωπίζει κάθε μέρα ή κάθε φορά, κάποιος/α που θέλει να κινηθεί στην Αθήνα με αμαξίδιο! 
Φανταστείτε να πρέπει να πάει στη δουλειά του, σε κάποιο σημαντικό ραντεβού (εργασίας ή ιατρικής φύσεως), πόσο αγχωτικό είναι να σκέφτεται πώς θα φτάσει...  






ΠΗΓΗ...http://www.lifo.gr/

ΕΝΑ ΤΡΕΛΟ ΠΕΙΡΑΜΑ: ΗΘΟΠΟΙΟΣ ΓΑΒΓΙΖΕΙ ΣΕ ΣΚΥΛΙΑ ΚΙ ΕΚΕΙΝΑ ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΖΟΝΤΑΙ

Ένα τρελό πείραμα: Ηθοποιός γαβγίζει στα σκυλιά και εκείνα εντυπωσιάζονται! [βίντεο]

Γαβγίζουν στην πανσέληνο, στις παράξενες μυρωδιές, όταν βαριούνται... Τι γίνεται όμως, όταν ακούν τους ανθρώπους να «μιλούν στη γλώσσα τους»;
Ο Φινλανδός μάγος Τζόσε Άχονεν έστησε ένα ιδιόρυθμο πείραμα με τη βοήθεια του ηθοποιού Ρούντι Ροκ. Ο Ροκ γάβγισε -πολύ πειστικά ομολογουμένως- σε σκυλιά διαφορετικής ράτσας, προκειμένου να καταγραφούν στο βίντεο του Άχονεν οι αντιδράσεις των τετράποδων.
Αυτό που διαπιστώθηκε με μια πρώτη ματιά, είναι ότι ο Τουουτίκι, το κόλεϊ, και η Έλσα, το γιορκσάιρ τεριέ, άγγιζαν τα όρια της ηρεμίας, ενώ αντίθετα ο Νίνο, το τσιουάουα, δεν φάνηκε να το διασκεδάζει.

Ο ΜΠΟΜΠ ΝΤΙΛΑΝ ΠΟΥΛΑΕΙ ΑΚΟΜΗ. - ΤΡΕΛΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΙΤΣΙΡΙΚΑΔΕΣ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Ο Μπομπ Ντίλαν πουλάει ακόμα: Τρέλα από τους πιτσιρικάδες στη Θεσσαλονίκη [εικόνες&βίντεο]

Συνομήλικοί του, νέα παιδιά, άνθρωποι κάθε κοινωνικής τάξης. Ο Μπομπ Ντίλαν τους ενώνει όλους. Όπως έκανε άλλωστε όλες αυτές τις δεκατίες.
Η συναυλία του, την Κυριακή το βράδυ, στη Θεσσαλονίκη, άφησε ανάμεικτα συναισθήματα στους πολυπληθείς παρευρισκόμενους. Σίγουρα, όμως, δεν πέρασε απαρατήρητη καθώς ο σημαντικός τροβαδούρος της ροκ έδειξε να αντέχει ακόμα στη δοκιμασία του χρόνου.
Οπως σημειώνει και το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ήταν κάποιες από τις απαντήσεις, μερικών μόνο από τους σχεδόν 5.000 ανθρώπους τριών και πλέον γενεών από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τα Βαλκάνια (ένα λεωφορείο με κόσμο από τα Σκόπια, μερικοί νεαροί Βούλγαροι που "ξέμειναν" στην πόλη από το προχθεσινό gay pride) αλλά και κάμποσοι Βρετανοί, που έσπευσαν χθες το βράδυ κάτω από τους φωτισμένους γερανούς, στην δεύτερη προβλήτα του Λιμανιού της πόλης, στην ερώτηση:«Γιατί εδώ; Γιατί στα 2014 στον Μπόμπ Ντύλαν».
.
Φορούσε το ίδιο μαύρο κοστούμι με την λευκή κάθετη ανάγλυφη ρίγα στο παντελόνι, το υπόλευκο καπέλο με το μεγάλο γείσο, στάθηκε στο κέντρο της σκηνής, γύρω του τα πέντε μέλη της μπάντας. Όχι δεν κρατούσε ούτε έπαιξε κιθάρα... Μόνο στα πλήκτρα μεταφερόταν συχνά - λίγο για να ξεκουραστεί στο κάθισμα πίσω του, λίγο για να... σολάρει, κι ύστερα πήρε και τη φυσαρμόνικα. Οταν «έπαιζε» μ΄ αυτή, τα τραγούδια του όλο και θύμιζαν περισσότερο «Ντίλαν», γινόταν περισσότερο νοσταλγικά, περισσότερο γνωστά - εκείνα που έγραφε ο νεαρός της δεκαετίας του ΄60 απ΄ τη Μινεσότα...


Από νωρίς το απόγευμα, στην είσοδο του Λιμανιού τα πάντα προανήγγειλαν το επερχόμενο πανηγύρι.
Πάγκοι με ξηρούς καρπούς, μπλουζάκια με στάμπα τη φιγούρα του Ντύλαν κι άλλων θρύλων της «πάλε ποτέ» ροκ (15 ευρώ - τα ίδια μπλουζάκια στον περιφραγμένο χώρο της συναυλίας πωλούνταν 35 ευρώ!), μπύρες, νερά, σουβλάκια (οι ... φουφούδες άναψαν λίγο μετά τις δέκα για τους πεινασμένους της εξόδου από τη συναυλία και γέμισαν...τσίκνα όλη τη δυτική είσοδο της πόλης) μικροπωλητές, ευφάνταστοι τεχνίτες με τα δημιουργήματά τους (παλιούς δίσκους βινυλίου που είχαν επιζωγραφιστεί με ποπ φιγούρες και σχέδια και μετατραπεί σε.... ρολόγια τοίχου πωλούνταν για τους νοσταλγούς 20 ευρώ).
Νεαρά ζευγάρια με οκτάχρονους επιγόνους, μοναχικοί 50ρηδες , φιγούρες βγαλμένες και... βαλσαμωμένες από το Γούνστοκ του ΄68, γκρίζα μακριά μαλλιά , μαύρα μακό μπλουζάκια (ντυμένοι «πάμε συναυλία»), κυρίες - πολλές κυρίες μεταξύ 60 και 70... κάτι, «καλοκρατημένες» επιμελώς ατημέλητες (με εισιτήρια των 45 ευρώ για...καθήμενους) και πολύ νοσταλγία για τα χρόνια εκείνα του ΄60 που ήταν φοιτήτριες -και μαθήτριες στις τελευταίες τάξεις των «καλών» σχολείων ξενόγλωσσων αποστολών...


Ήταν εκεί, μαζί με τους πολλούς και ο Γιάννης Αγγελάκας με τα γνωστά μαύρα ρούχα του χαμογελαστός, κι ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης με τη σύντροφο του, παλιοί «ροκάδες» που πλέον φορούν κοστούμι - στολή για επαγγελματικούς λόγους αλλά χθες βράδυ το έβγαλαν και φόρεσαν εκείνο το παλιό τριμμένο πορτοκαλί παντελόνι που τους χωρά ακόμα κι ένα μακό μπλουζάκι -μαύρο- που έγραφε «freedom» ένας 60άρης εφέτης-ανακριτής που γνώριζα, δισκάδες, πρώην μουσικοί, ραδιοφωνικοί παραγωγοί, φοιτητές του πολυτεχνείου-απόφοιτοι του ΄75, μια εικοσάχρονη στους ώμους των φίλων της , δυο-τρεις μοναχικοί παράλυτοι με το καροτσάκι τους στο πλακόστρωτο μπροστά απ΄τη σκηνή...
Ακολούθησε το "She belongs to me". Τραγούδι του '65. Σε 306η εκτέλεση. Αγνώριστο...
Η σειρά τηρήθηκε με ευλάβεια. Η ίδια, όπως στην Κωνσταντινούπολη προχθές , στην Ιρλανδία πριν από λίγες μέρες, νωρίτερα στο Τόκιο, στη Χονολουλού, στο Μαλάουι, μεθαύριο στο Βουκουρέστι, ύστερα στη Γερμανία, την Κοπεγχάγη...
Ήταν εξάλλου η υπερπολλοστή στάση - έστω η πρώτη για τη Θεσσαλονίκη- στο πλαίσιο του Never Ending Tour που ξεκίνησε το 1988 και μέχρι σήμερα έχει ξεπεράσει τα 2200 shows σε όλο τον κόσμο.
«Το να είσαι σε τουρνέ είναι σα να είσαι στο καθαρτήριο. Πας απ΄το πουθενά στο πουθενά...» φέρεται να είπε ο Μπόμπ Ντίλαν , ο προφήτης και εξεγερμένος τροβαδούρος, ο... «προδότης του κινήματος» και ροκ αστέρας, κι ύστερα χριστιανός που αναζητούσε τη λύτρωση και επικηρυγμένος από τους σκληροπυρηνικούς οπαδούς του, ο μουσικός που υμνήθηκε και λοιδορήθηκε όσο κανένας άλλος της γενιάς του.
«Ήταν χαμηλών τόνων, δεν το περίμενα έτσι...», «γέρασε κι αυτός», «εμένα μου άρεσε, εξάλλου είναι κιόλας 73 χρόνων...» , «οκ, το είδαμε κι αυτό...». Ηταν μερικές από τις απαντήσεις του τέλους της συναυλίας.
Ο ίδιος και η μπάντα του αποχώρησαν στο 17ο τραγούδι, επέστρεψαν για το καθιερωμένο «ανκόρ» σε τρία μόλις λεπτά, «είπαν» το «All along the watchtower», εκείνος δεν έβγαλε...μιλιά, ούτε στην αρχή - ένα «καλησπέρα», ένα...«efkaristo, giasou Tessaloniki», κάτι τέλος πάντων, ούτε...«giasas».
Στην Κωνσταντινούπολη το βράδυ της Παρασκευής οι νοσταλγοί της περιπέτειας της Τέχνης που εκπροσωπεί - ή και το αντίστροφο «της τέχνης της περιπέτειας» , ήταν μάλλον περισσότεροι...
Απόψε στην Αθήνα θα εμφανιστεί για πέμπτη φορά (στα 50 και πλέον χρόνια της καριέρας του).
Στο μεταξύ, σήμερα στη Νέα Υόρκη είναι προγραμματισμένος μεγάλος πλειστηριασμός των χειρογράφων με τους στίχους του (γραμμένοι σε τέσσερις κόλλες επιστολόχαρτου ενός ξενοδοχείου) «εκτιμάται -λένε οι εκπρόσωποι της εταιρείας δημοπρασιών ότι θα "χτυπηθούν" μεταξύ 70.000-90.000 ευρώ»...
Οι φωτογραφίες και το βίντεο από το Parallaxi.gr





ΠΗΓΗ...http://www.iefimerida.gr/

40ΧΡΟΝΟΣ ΜΑΧΑΙΡΩΘΗΚΕ ΣΤΗ ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΤΟΥ MANU CHAO ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Μαχαίρωσαν 40χρονο στη συναυλία του Manu Chao στη Θεσσαλονίκη [εικόνα]

Επεισόδια σημειώθηκαν στη συναυλία του Manu Chao στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης. Άγνωστοι που μπήκαν με επιθετικές διαθέσεις στον χώρο, πέταξαν πέτρες σε παρευρισκόμενους κι άναψαν πυρσούς, με αποτέλεσμα πολλοί από τους παρευρισκόμενους να αποχωρήσουν.
Μάλιστα, σύμφωνα με τα seleo.gr και thestival.gr, κάποιοι από τους δράστες επιτέθηκαν σε 40χρονο άντρα, μαχαιρώνοντάς τον τρεις φορές στον μηρό και χτυπώντας τον στο κεφάλι. Το θύμα της επίθεσης μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ.
Ο τραυματίας καταγγέλλει πως ενόσω παρακολουθούσε ανυποψίαστος τη συναυλία, μια παρέα ατόμων του επιτέθηκε φραστικά, φωνάζοντας: «Είναι Τούρκος, είναι Τούρκος». Στη συνέχεια, ακόμη περισσότεροι άρχισαν να τον χτυπούν και τελικά ένας εξ αυτών έβγαλε μαχαίρι και τον τραυμάτισε.


Εικόνα από τον χώρο της συναυλίας

Η αστυνομία, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, συνέλαβε τον 57χρονο υπεύθυνο για τη διοργάνωση της συναυλίαςο οποίος κατά τη δικογραφία που σχηματίστηκε, δεν μερίμνησε για τη λήψη μέτρων ελέγχου και ασφάλειας των θεατών.






ΓΕΡΜΑΝΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ ΓΙΑ ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑΣ: "ΟΙ ΔΕΞΙΟΤΕΧΝΕΣ ΤΗΣ ΟΧΥΡΩΣΗΣ ΕΧΟΥΝ ΑΛΛΕΡΓΙΑ ΣΤΟ ΓΚΟΛ"

Προκλήσεις από το Γερμανικό Τύπο για την Εθνική Ελλάδος: Οι δεξιοτέχνες της οχύρ
Λίγες ώρες πριν από τον αγώνα-τελικό που θα δώσει η Εθνική Ελλάδος στο ποδόσφαιρο με την Ακτή Ελεφαντοστού για την πρόκριση της στην επόμενη φάση του Μουντιάλ ο γερμανικός Τύπος εξαπολύει επίθεση με υποτιμητικά σχόλια για την ομάδα της χώρας μας, όπως «Για να πετύχουν το θαύμα οι Έλληνες θα πρέπει να ξεπεράσουν την "αλλεργία τους στο γκολ».

Ενδεικτικό είναι πως το Kicker γράφει: «Οι Έλληνες ελπίζουν σε ένα θαύμα απ' το παρελθόν. Μόνο με μία νίκη στο τελευταίο παιχνίδι του πρώτου γύρου εναντίον της Ακτής Ελεφαντοστού μπορεί η Ελλάδα να προκριθεί στα προημιτελικά. Ο ρέκορντμαν Γιώργος Καραγκούνης θυμίζει περασμένα ηρωικά κατορθώματα και επικαλείται το παρελθόν όπως κάνουν και τα ελληνικά μέσα ενημέρωσης. Ωστόσο, δεν θα πρέπει να αναμένει κανείς ότι η πρωταθλήτρια Ευρώπης του 2004 θα παίξει επίθεση χωρίς όρους. Για να πετύχουν το θαύμα οι Έλληνες θα πρέπει να ξεπεράσουν την "αλλεργία τους στο γκολ"».

Ακόμη πιο προκλητική είναι η Badische Zeitung που λέει ότι θα πρέπει να αφήσουν το μυστρί και το σοβά οι Έλληνες αν θέλουν να προκριθούν.

«Καλή είδηση για όλους τους ποδοσφαιρόφιλους: Στο τελευταίο παιχνίδι των ομίλων την Τρίτη οι δεξιοτέχνες της οχύρωσης από την Ελλάδα πρέπει να αφήσουν προσωρινά στην άκρη το 'μυστρί και το σοβά'. Μόνο με νίκη στη Φορταλέζα εναντίον της Ακτής Ελεφαντοστού μπορεί η πρωταθλήτρια Ευρώπης του 2004 να προκριθεί στα προημιτελικά του Μουντιάλ, αλλά για να το καταφέρουν αυτό οι άσφαιροι Έλληνες πρέπει να τολμήσουν να βγουν μπροστά».

Όσον αφορά στην Ακτή Ελεφαντοστού οι περισσότερες αναφορές κάνουν λόγο για το πιο δύσκολο ματς στην καριέρα του Γιάγια και του Κόλο Τουρέ αφού θέλουν να αφιερώσουν τη νίκη στον αδικοχαμένο αδερφό τους.





ΠΗΓΗ...http://www.iefimerida.gr/

ΚΑΛΟ-ΚΑΚΟ, ΠΟΙΟΣ ΞΕΡΕΙ;

Κάποτε σε ένα χωριό κάπου στην ανατολή ένας χωρικός είχε εφτά άλογα για να κάνει τις δουλειές του.

Μιά μέρα όλα τα άλογα το έσκασαν και πήραν τα βουνά .. χάθηκαν. Έρχονται λοιπόν οι συγχωριανοί του μέσα στην μαύρη θλίψη και άρχισαν να του λένε διάφορα.

- Πώ πώ! τι καταστροφή σε βρήκε! Πώς θα ζήσεις τώρα; Που θα βρεις λεφτά ν’ αγοράσεις άλλα; … και τα λοιπά…

Ο χωρικός ήρεμος και ατάραχος είπε:

Καλό, κακό, ποιός ξέρει;

Πέρασαν λίγες μέρες και μιά μέρα εκεί στα καλά καθούμενα να’ σου πίσω τα εφτά άλογα!!! Και όχι μόνα τους! αλλά είχαν φέρει μαζί τους και άλλα εφτά άγρια άλογα και τώρα ο χωρικός είχε δέκα τέσσερα άλογα.

Ξαναμαζεύονται λοιπόν οι συγχωριανοί μεσ’ στην τρελλή χαρά και άρχισαν να του λένε πάλι διάφορα.

- Τι τυχερός που είσαι! Τώρα θα βγάζεις πολλά λεφτά… όλα καλά σου πάνε! και τα παρόμοια. Ο χωρικός ήρεμος και ατάραχος είπε:

-Καλό κακό, ποιός ξέρει;

Μετά από λίγες μέρες ο γιός του χωρικού στην προσπάθειά του να τιθασεύσει τα άγρια άλογα έπεσε και έσπασε το πόδι του. Ξαναμαζεύονται λοιπόν οι συγχωριανοί και αρχίζουν πάλι τα δικά τους.

- Συμφορά! κακοτυχία! Αυτά τα άγρια άλογα να τα διώξεις! Παραλίγο να σου σκοτώσουν το παιδί! και άλλα διάφορα…

Ο χωρικός ήρεμος και ατάραχος είπε:

-Καλό κακό, ποιός ξέρει;

Μετά από λίγες μέρες γίνεται πόλεμος στην χώρα και όλα τα παλικάρια του χωριού επιστρατεύτηκαν και πήγαν στην πρώτη γραμμή. Πολλά σκοτώθηκαν στον πόλεμο και δεν ξαναείδαν το χωριό τους. Ο γιός του χωρικού με το σπασμένο πόδι δεν επιστρατεύτηκε. Και έτσι γλύτωσε την ζωή του!

 * * *

 Τελικά για ότι μας συμβαίνει στην ζωή … Μόνο ο Θεός γνωρίζει γιατί επιτρέπει το κάθε τι. Εκείνος ξέρει αν κάτι είναι καλό ή κακό για τις ψυχές μας... Ας Τον εμπιστευθούμε!!!



ΠΗΓΗ...http://www.agioritikovima.gr/

Ο ΠΡΟΜΑΧΙΩΤΗΣ ΔΗΜΟΣ ΝΑΝΟΣ ΚΑΤΕΚΤΗΣΕ ΔΥΟ ΧΡΥΣΑ ΜΕΤΑΛΛΙΑ ΣΤΟ 22ο ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ KOJU RYU


Το  22ο πανελλήνιο πρωτάθλημα Goju Ryu Karate Do διεξήχθη στην πόλη της Φιλιππιαδας Πρεβέζης  στις 22 Ιουνιου 2014. Την διοργάνωση είχε  αναλάβει ο A.Σ Goju kai karate do-bushido preveza-filippiada.
Η συμμετοχή των αθλητών ήταν  μεγάλη καθώς συμμετείχαν σχολές από πολλές πόλεις της Ελλάδας (Αθήνα,Θεσαλλονίκη,Αριδαία,Λάρισα κ.α).
Οι αγώνες έγιναν  υπό την επίβλεψη του αρχηγού του συστήματος κ.Πετρου Παση  και ξεκίνησαν  στις 9.00 π.μ. Στις 12.00 π.μ.έγινε  η επίσημη τελετή έναρξης των αγώνων,παρέλαση ομάδων και επιδείξεις ενώπιον επίσημων καλεσμένων όπως ο κ. αντιπεριφεριεάρχης και ο κ.Δήμαρχος της Φιλιππιάδας.
Ο Προμαχιώτης αθλητής του αθλητικού συλλόγου καράτε "Η ΑΛΜΩΠΙΑ" Δήμος Νάνος, έκλεψε και πάλι την παράσταση και αποδίδοντας τα μέγιστα, κέρδισε δυο χρυσά μετάλλια, ανεβαίνοντας στην κορυφή του βάθρου.
Συγκεκριμένα ο ασταμάτητος Δήμος, κέρδισε το χρυσό μετάλλιο στο "ΚΑΤΑ"(επίδειξη) και στο "ΚΟΥΜΙΤΕ" (αγώνα εναντίον αντιπάλου).
Μαζί με τα συγχαρητήριά μας στον φίλο Δήμο, θέλουμε να εξάρουμε και την ακεραιότητα του χαρακτήρα του, μιας και αποτελεί υπόδειγμα ήθους και εργατικότητας και ευχόμαστε να τον μιμηθούν και πολλοί άλλοι.










Φωτογραφίες: Α.Κ.
Βίντεο: http://promahi.gr/

ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΑΝΑΦΟΡΑΣ από ΚΚΕ στη ΒΟΥΛΗ της ΕΠΙΣΤΟΛΗΣ ΣΥΝΤ.ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΑΓΡ.ΜΠΛΟΚΩΝ ΠΕΛΛΑΣ για ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟ της "GAIA-Eπιχειρείν" από ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΟΣΔΕ 2014

Προς το Προεδρείο της Βουλής
ΑΝΑΦΟΡΑ
Για τον κ. Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων


               Οι βουλευτές του ΚΚΕ Θεοδόσης Κωνσταντινίδης και Ελένη Γερασιμίδου


                Κατέθεσαν ΑΝΑΦΟΡΑ την επιστολή της Συντονιστικής Επιτροπής των Αγροτικών Μπλόκων Πέλλας, σχετικά με την υποβολή δηλώσεων ΟΣΔΕ εκτός της «GAIA-Επιχειρείν», καθώς έχει προκύψει πρόβλημα για όσους αγρότες δεν πρόλαβαν να οριστικοποιήσουν τις δηλώσεις τους.
                Οι αγρότες ζητούν από τον Υπουργό να προβεί σε όλες τις ενέργειες ώστε σε συνεννόηση με τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου και τον Πρόεδρο του Ο.Π.Ε.Κ.Ε.Π.Ε να ξεκλειδώσει το ηλεκτρονικό σύστημα υποβολής των ΟΣΔΕ από τα κεντρικά προκειμένου να υποβληθούν οι δηλώσεις. 




Αθήνα 23/6/2014
Οι καταθέτοντες βουλευτές

ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΑΛΜΩΠΙΑΣ

Σας προσκαλούμε να έλθετε στην τακτική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου  Αλμωπίας, που θα γίνει   στο  Δημοτικό  Κατάστημα  Αριδαίας και στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού  Συμβουλίου, την  27η   του μηνός  Ιουνίου, έτους  2014, ημέρα Παρασκευή και ώρα  21:00΄   (9:00 μ.μ.),  για συζήτηση και λήψη αποφάσεων σύμφωνα και με τις  διατάξεις  του άρθρου 65 παρ.5 του Ν. 3852/2010,  στα παρακάτω θέματα της ημερήσιας διάταξης, που αναφέρονται σε έκτακτες περιπτώσεις εξαιρετικά επείγουσας και απρόβλεπτης ανάγκης:
                              ΘΕΜΑΤΑ   ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ   ΔΙΑΤΑΞΗΣ
1ο:
Αντικατάσταση υδρονομέων αρδευτικής περιόδου 2014,  λόγω παραίτησης.  
2ο:
Μερική αναμόρφωση προϋπολογισμού του Δήμου Αλμωπίας, οικονομικού έτους 2014.
3ο:
Συζήτηση και λήψη απόφασης σχετικά με τον τρόπο αξιολόγησης των δημοτικών υπαλλήλων σύμφωνα με τον Ν. 4250/2014.
4ο:
Διοικητική αποβολή ιδιοκτητών  από καταληφθείσα έκταση τμήματος δημοτικής οδού, που βρίσκεται  στην Τ.Κ. Θεοδωρακείου. Εξουσιοδότηση του κ. Δημάρχου για περαιτέρω ενέργειες. 
5ο:





Διοικητική αποβολή ιδιοκτήτη  από καταληφθείσα έκταση τμήματος δημοτικής οδού, που βρίσκεται  στην Τ.Κ. Κωνσταντίας. Εξουσιοδότηση του κ. Δημάρχου για περαιτέρω ενέργειες. 
6ο:



Διοικητική αποβολή ιδιοκτήτη  από καταληφθείσα έκταση τμήματος δημοτικής οδού, που βρίσκεται  στην Τ.Κ. Μηλέας. Εξουσιοδότηση του κ. Δημάρχου για περαιτέρω ενέργειες. 
             
        Μέχρι την ημέρα της συνεδρίασης, τις εργάσιμες ημέρες και ώρες, μπορείτε να επισκεφθείτε το Γραφείο της Γραμματείας Δημοτικού Συμβουλίου και να ενημερωθείτε σχετικά.


Ο  ΠΡΟΕΔΡΟΣ  ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ   ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ



ΝΙΚΟΛΑΪΔΗΣ   ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ  

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...