Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

Ι.Μ Αγίου Ιλαριωνος

Ιερός Ναός Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη του χωριού.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη πλατείας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Νερόμυλος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πετροντούβαρο.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Σοκάκι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Ι.Μ Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Καταρράκτης.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Αγία Παρασκευή.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Φράγμα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

"Μπιτσκία".

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης .

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χορευτικός σύλλογος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εκκλησία - κοινότητα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άνοιξη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

Τετάρτη 9 Απριλίου 2014

Μ.Σ. ΠΡΟΜΑΧΩΝ "ΟΙ ΠΡΟΜΑΧΟΙ": ΟΤΑΝ Η ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΣΥΝΑΝΤΑΕΙ ΤΗ ΜΟΔΑ ΤΟΥ ΠΛΕΚΤΟΥ!


Αυλαία σήμερα για την όμορφη δράση των μαθημάτων πλεξίματος του μορφωτικού συλλόγου Προμάχων "ΟΙ ΠΡΟΜΑΧΟΙ".
Τα μαθήματα που γίνονταν στην αίθουσα του συλλόγου κάθε Δευτέρα και Τετάρτη από τις "χρυσοχέρες" κυρίες Ευαγγελία Ρόπκα και Ευαγγελία Μασλάρη, πραγματοποιήθηκαν με ανέλπιστη επιτυχία και όλοι μαζί συγκεντρώθηκαν, για να γιορτάσουν και να επιδείξουν τα χειροτεχνήματά τους.
Φυσικά δεν έλειψαν οι νοστιμότατες πίτες και τα γλυκά και οι συμμετέχοντες, αφού συνεχάρησαν μεταξύ τους, ανανέωσαν το ραντεβού για το φθινόπωρο, με την υπόσχεση να υπάρχει και ο παραδοσιακός αργαλειός.
Σημαντική δράση του συλλόγου, που γίνεται ένα είδος δεσμού του χθες με το σήμερα, της παράδοσης με το μέλλον, όπου οι νέες του χωριού, διδάχτηκαν παραδοσιακές τεχνικές του παρελθόντος.
Συγχαρητήρια στους εμπνευστές και διοργανωτές. 





























ΞΕΚΙΝΑ ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΗΣ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΦΘΟΡΩΝ ΣΤΟ ΑΓΡΟΚΤΗΜΑ ΑΓΙΑΣ ΦΩΤΕΙΝΗΣ


Ξεκινά η επισκευή και βελτίωση στους αγροτικούς δρόμους της Αγίας Φωτεινής από την Π.Ε. Πέλλας
Αντιπεριφερειάρχης Θ. Θεοδωρίδης: «Η εύκολη και ασφαλής πρόσβαση στα αγροκτήματα αποτελεί σημαντικό δικαίωμα των αγροτών»

Ξεκινά την επόμενη εβδομάδα το έργο «Αποκατάσταση φθορών γεφυρών αγροκτήματος Αγίας Φωτεινής του Δήμου Έδεσσας» με συνολικό προϋπολογισμό 280.000,00 €. Ο ανάδοχος κ. Ηρακλής Παπαδόπουλος, ο οποίος είχε συνάντηση σήμερα με τον Αντιπεριφερειάρχη Πέλλας, Αναπτυξιακού Σχεδιασμού – Προγραμματισμού της Π.Κ.Μ. κ. Θεόδωρο Θεοδωρίδη δεσμεύτηκε, ότι τη Μεγάλη Εβδομάδα θα ξεκινήσουν οι εργασίες για την αποπεράτωση του έργου.
Συγκεκριμένα, ο σχεδιασμός του έργου περιλαμβάνει αποκατάσταση κατεστραμμένων τεχνικών σε δύο αγροτικούς δρόμους της Αγίας Φωτεινής, αποκατάσταση του οδοστρώματος στους ίδιους δρόμους και ασφαλτικές εργασίες. Ακόμη, θα γίνει εξυγίανση των κατεστραμμένων τμημάτων που παρουσιάζουν καθίζηση οδοστρώματος λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων στην περιοχή.

Ο κ. Θεοδωρίδης δήλωσε μετά τη συνάντηση: «Η αγροτική οικονομία μαζί με τον τουρισμό αποτελούν τους δύο βασικούς πυλώνες ανάπτυξης για την Περιφέρεια και την επανεκκίνηση της πραγματικής οικονομίας, στο πλαίσιο του σχεδιασμού που υλοποιούμε με τον Περιφερειάρχη κ. Απόστολο Τζιτζικώστα. Η αγροτική ανάπτυξη χρειάζεται υποδομές τις οποίες η πολιτεία και ο Περιφερειακή Αυτοδιοίκηση οφείλει να προγραμματίσει. Με τα συγκεκριμένα έργα παρέχουμε ασφαλή πρόσβαση στα αγροκτήματα της Αγίας Φωτεινής του Δήμου Έδεσσας, βελτιώνοντας τις συνθήκες εργασίας των αγροτών αλλά και διακίνησης των προϊόντων τους». 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΥΤΟΤΕΛΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΓΙΑ ΕΚΤΑΚΤΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΠΙΔΕΙΝΩΣΗΣ ΚΑΙΡΟΥ



Από την Αυτοτελή Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας ανακοινώνεται ότι, σύμφωνα με το Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού που ελήφθη από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (11/2014 9/4/2014), τα καιρικά φαινόμενα προβλέπονται ως εξής:

Επιδείνωση του καιρού προβλέπεται σήμερα Τέταρτη (09-04-2014) από τη νύχτα στο βόρειο Ιόνιο, την Ήπειρο, τη Μακεδονία και τη Θράκη με κύρια χαρακτηριστικά τις βροχές, τα χιόνια στα ορεινά και τις καταιγίδες, οι οποίες πιθανώς να συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις και ισχυρούς ανέμους.
 Τα φαινόμενα αυτά που κατά τόπους θα είναι ισχυρά, κατά τη διάρκεια της νύχτας θα επεκταθούν στη Θεσσαλία (κυρίως τις ανατολικές περιοχές) και αύριο Πέμπτη (10-04-2014) στην ανατολική Στερεά, την Εύβοια, τις Σποράδες, το βόρειο και ανατολικό Αιγαίο και τα Δωδεκάνησα. Εξασθένηση προβλέπεται από τις βραδινές ώρες και από τα βορειοδυτικά.

Περισσότερες λεπτομέρειες στα καθημερινά τακτικά δελτία καιρού της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας και στην ιστοσελίδα της ΕΜΥ www.emy.gr.

Παρακαλούνται οι πολίτες  όπως λάβουν υπόψη τους το Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού για τον ασφαλή σχεδιασμό των μετακινήσεων και των δραστηριοτήτων τους. 
 Παράλληλα, η Αυτοτελής Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, μεριμνώντας για τη λήψη μέτρων αυτοπροστασίας από κινδύνους που προέρχονται από την εκδήλωση των έντονων καιρικών φαινομένων. 
Ειδικότερα: 
Να βεβαιωθούν ότι οι υδρορροές και τα φρεάτια έξω από το σπίτι τους δεν είναι φραγμένα και λειτουργούν κανονικά.
Να ασφαλίσουν αντικείμενα τα οποία μπορεί να παρασυρθούν από τον άνεμο ή τη ραγδαία βροχόπτωση και ενδέχεται να προκαλέσουν τραυματισμούς ή ζημιές.
Να ακολουθούν πιστά τις οδηγίες των κατά τόπους αρμοδίων φορέων, όπως Τροχαία κλπ.
Να αποφεύγουν τις εργασίες υπαίθρου και δραστηριότητες σε θαλάσσιες και παράκτιες περιοχές κατά τη διάρκεια εκδήλωσης των επικίνδυνων καιρικών φαινομένων.
Να μεταβάλλουν το πρόγραμμα των μετακινήσεών τους ώστε να αποφεύγουν την αιχμή των καιρικών φαινομένων.
Αν πρόκειται να μετακινηθούν να ενημερωθούν για τον καιρό και την κατάσταση του οδικού δικτύου.
Να αποφεύγουν να διασχίζουν χείμαρρους και ρέματα πεζοί ή με το αυτοκίνητο κατά τη διάρκεια εκδήλωσης των επικίνδυνων καιρικών φαινομένων, καθώς επίσης και για αρκετές ώρες μετά το τέλος εκδήλωσής τους.
Αν κατά τη διάρκεια της καταιγίδας βρίσκονται στο αυτοκίνητο, να το ακινητοποιήσουν στην άκρη του δρόμου και μακριά από δέντρα που ενδέχεται να πέσουν πάνω του. Επίσης να μείνουν μέσα σε αυτό με αναμμένα τα προειδοποιητικά φώτα στάσης, μέχρι να κοπάσει η καταιγίδα.

ΑΝΤΙ ΝΑ ΠΕΣΕΙΣ, ΠΕΤΑΞΕ!

PLAYER: Αντί να πέσεις, πέταξε

To βραβευμένο animation φιλμ μικρού μήκους Fallin Floyd για τον πόνο της κατάθλιψης, τον έρωτα και τη δύναμη της μουσικής. 


Ο μουσικός του δρόμου Floyd, αφού τον παρατάει η φίλη του για κάποιον άλλο, αρχίζει να υποφέρει από κατάθλιψη, η οποία εκδηλώνεται σαν ένας μικρός μαύρος δαίμονας που διαταράσσει την καθημερινή του ζωή και ολοένα και μεγαλώνει. Τι θα γίνει για να μπορέσει ο Floyd να συνεχίσει τη ζωή του;

Το πολυβραβευμένο animation ταινιάκι Fallin Floyd των Albert ‘t Hooft and Paco Vink χαρακτηρίζεται ως χιουμοριστικό δράμα και δεν έχει ούτε μισό διάλογο. Οι εικόνες, η μουσική και οι καταστάσεις μιλάνε από μόνες τους.






Πηγή:
doctv.gr

ΚΟΙΝΗ ΔΗΛΩΣΗ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΩΝ 14 ΧΩΡΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΕΙΛΗ ΣΤΗ ΜΕΣΟΓΕΙΟ ΑΠΟ ΤΑ ΧΗΜΙΚΑ ΤΗΣ ΣΥΡΙΑΣ

Κοινή δήλωση - καταγγελία από επιστήμονες 14 χωρών, για την απειλή στη Μεσόγειο λόγω της επικείμενης καταστροφής των χημικών της Συρίας

Κοινή δήλωση-έκκληση προς ΟΗΕ, OPCW και Ε.Ε, από επιστήμονες & φορείς 14 χωρών, για να καταγγείλουν την απειλή για την Μεσόγειο λόγω της επικείμενης εν πλω καταστροφής των χημικών της Συρίας.



Κοινή δήλωση-έκκληση προς τον ΟΗΕ, τον OPCW και την Ε.Ε., συνυπέγραψαν επιστήμονες και φορείς από 14 χώρες, με τίτλο: «Απειλή στη Μεσόγειο από την Εν Πλω Καταστροφή του Χημικού Οπλοστασίου της Συρίας» για να καταγγείλουν την απειλή που κρύβει για την Μεσόγειο αυτή η επιχείρηση.

Σύμφωνα με την Υδροβιολόγο Αναστασία Μηλιού, η επιχείρηση αποτελεί μία μεγάλη επικείμενη απειλή για τη Μεσόγειο, που προκαλείται από την σχεδιαζόμενη καταστροφή των χημικών όπλων της Συρίας αποθεμάτων μεταξύ Κρήτης και της Σικελίας, η οποία μπορεί να αρχίσει οποιαδήποτε ημέρα τώρα.

Σε μια προσπάθεια να ασκήσουν πίεση προς τις αρχές της ΕΕ και του ΟΗΕ να ακυρώσει τη διαδικασία καταστροφής στη θάλασσα και να εντοπίσει αμέσως την κατάλληλη ασφαλή εναλλακτική χερσαία λύση, επιστήμονες και μέλη οργανώσεων από τη Μεσόγειο και όλο τον κόσμο συνυπογράφουν την εν λόγω δήλωση, η οποία εκπονήθηκε από εμπειρογνώμονες από την Ελλάδα, την Ιταλία, τη Γαλλία και την Ισπανία.


Κοινή Δήλωση

Απειλή στη Μεσόγειο από την Εν Πλω Καταστροφή του Χημικού Οπλοστασίου της Συρίας


Η καταστροφή του χημικού οπλοστασίου της Συρίας αναμένεται να ξεκινήσει ανά πάσα στιγμή στην καρδιά της Μεσογείου, ανάμεσα στην Κρήτη και τη Σικελία.

Υπάρχει σοβαρός κίνδυνος η διαδικασία να οδηγήσει στην απελευθέρωση τόνων τοξικών αποβλήτων στη Μεσόγειο Θάλασσα, αποτελώντας μία σημαντική απειλή προς το περιβάλλον και τη δημόσια υγεία. Χώρες όπως η Γαλλία, η Γερμανία, η Νορβηγία, το Βέλγιο και η Αλβανία – οι οποίες διαθέτουν εγκαταστάσεις για την αντιμετώπιση τέτοιων επικίνδυνων αποβλήτων ­– έχoυν ήδη αρνηθεί την καταστροφή των χημικών όπλων εντός των συνόρων τους, επικαλούμενες «έλλειψη υποδομών».

Ωστόσο, κρίνεται τώρα σαν ασφαλής επιλογή η καταστροφή εν πλω, σε διεθνή ύδατα, όπου ο έλεγχος είναι ουσιαστικά ανέφικτος.

Επιπλέον, η απόρριψη επικίνδυνων αποβλήτων στη θάλασσα, μία δραστηριότητα που κανονικά απαγορεύεται βάσει διεθνών πολυμερών συμφωνιών, επιτρέπεται κατ” εξαίρεση σε στρατιωτικά πλοία που έχουν χορηγηθεί απαλλαγή από συνθήκες των Ηνωμένων Εθνών – μία αμφισημία που ανέχεται εδώ και χρόνια ο ΟΗΕ.

Επίσης, οι ΗΠΑ δεν έχουν υπογράψει τη Σύμβαση της Βασιλείας για τον Έλεγχο των Διασυνοριακών Κινήσεων Επικίνδυνων Αποβλήτων και την Επεξεργασία τους και αυτό θέτει ένα επιπλέον ερώτημα όσον αφορά στην έγκριση της διαδικασίας μεταφόρτωσης, εφόσον αυτό δεν συμβαίνει μέσα σε μία στρατιωτική βάση των ΗΠΑ. 

Η Ε.Ε., η οποία συμμετέχει στη χρηματοδότηση της επιχείρησης, καθώς και ο ΟΗΕ θα πρέπει να παρέμβουν άμεσα για να προσδιορίσουν μία ασφαλή μέθοδο καταστροφής στην ξηρά. 

Επιπροσθέτως, η καταστροφή άκρως επικίνδυνων χημικών όπλων με τη χρήση τεχνολογίας, η οποία δεν έχει χρησιμοποιηθεί ποτέ πριν σε τέτοιο εύρος, θα πρέπει να επανεξεταστεί προς αποφυγήν κινδύνου δηλητηρίασης της Μεσογείου.

Παρά τις διαβεβαιώσεις για την ασφάλεια της μεθόδου καταστροφής από τον ΟΗΕ και τον Οργανισμό για την Απαγόρευση των Χημικών Όπλων (OPCW), πολλοί εμπειρογνώμονες από τη Μεσόγειο και την Ε.Ε. ανησυχούν εξαιρετικά. Αυτό οφείλεται στους πιθανούς κινδύνους μίας τόσο περίπλοκης διαδικασίας καταστροφής που λαμβάνει χώρα πιλοτικά σε ασταθείς θαλάσσιες συνθήκες.

Η διαδικασία αναμένεται να διαρκέσει πάνω από 20 ημέρες κατά τη διάρκεια δυσμενών χειμερινών καιρικών συνθηκών.

Η μέθοδος και ο εξοπλισμός που θα χρησιμοποιηθεί είναι η Field Deployable Hydrolysis System, η οποία έχει αναπτυχθεί μόνο κατά το τελευταίο έτος, και χρησιμοποιεί μία πληθώρα χημικών παραγόντων για την εξουδετέρωση των όπλων.

Αυτή παράγει μεγάλες ποσότητες υγρών τοξικών αποβλήτων, γνωστές ως εκροές.

Η μέθοδος και ο εξοπλισμός που εγκαθίστανται στο πολεμικό πλοίο των ΗΠΑ MV Cape Ray έχει δοκιμαστεί μόνο μία φορά εν πλω, και για την εξουδετέρωση μίας μικρής ποσότητας χημικών όπλων.

Αυτό ξεπερνάται κατά πολύ από το μέγεθος του συριακού οπλοστασίου προς καταστροφή, το οποίο είναι πάνω από 700 τόνους όπλων. Έπειτα, το MV Cape Ray είχε σχεδιαστεί αρχικά για τη μεταφορά τροφίμων και εξοπλισμού, πριν από 36 χρόνια, ενώ συνήθως ένα στρατιωτικό σκάφος πρέπει να παροπλίζεται μετά από 30 χρόνια.

Επίσης, δεν είναι στεγανό, και χτισμένο με ένα μόνο κύτος, γεγονός που το καθιστά ακατάλληλο για μία τέτοια επιχείρηση υψηλού κινδύνου λόγω αυξημένης πιθανότητας ατυχήματος.

Οι συνέπειες από την ενδεχόμενη απόρριψη (ακούσια ή εσκεμμένη) από στερεά ή υγρά απόβλητα που παράγονται κατά τη διάρκεια της διαδικασίας προκαλούν επίσης μεγάλη ανησυχία, ιδιαίτερα λόγω του κινδύνου διασποράς μέσα στη Μεσόγειο, μέσω ισχυρών θαλάσσιων ρευμάτων.

Όπως δήλωσε ο Δρ. Γιδαράκος, καθηγητής του Εργαστηρίου Διαχείρισης Τοξικών και Επικίνδυνων Αποβλήτων του Πολυτεχνείου Κρήτης, «Δεν είναι δυνατό τη στιγμή που απαιτείται εκπόνηση περιβαλλοντικής μελέτης και δημόσια διαβούλευση για την κατασκευή ενός απλού βιολογικού καθαρισμού, τέτοιου είδους και κλίμακας διαδικασίες επεξεργασίας επικίνδυνων αποβλήτων να παραμένουν ασαφείς και να γνωστοποιούνται σε κράτη και αρμόδιους φορείς μέσω δημοσιευμάτων του τύπου.»

Τίθενται ερωτήματα σχετικά με την επιλογή τόπου για τη διαδικασία: Γιατί πρέπει το πλοίο που μεταφέρει τα όπλα να ταξιδέψει πάνω από 1.000 μίλια από τη Συρία προς την Ιταλία, σε μία περιοχή όπου η παρακολούθηση είναι σχεδόν ανέφικτη, αντί να παραμείνει σε διεθνή ύδατα ανοικτά της Συρίας;

Γιατί η δραστηριότητα να λαμβάνει χώρα σε μία από τις βαθύτερες θαλάσσιες τάφρους της Μεσογείου, μία επιβαρημένη περιοχή με ισχυρά θαλάσσια ρεύματα και ένα ιστορικό παράνομης απόρριψης τοξικών και πυρηνικών αποβλήτων, στην οποία δεν υπάρχει δυνατότητα εξακρίβωσης περιβαλλοντικών επιπτώσεων που ενδέχεται να προκύψουν;

Η επιλογή του τόπου δεν έγινε τυχαία, δεδομένου ότι πολλές χώρες της Μεσογείου αντιμετωπίζουν σήμερα σοβαρή οικονομική κρίση και πολιτική αστάθεια, και αυτό κάμπτει την αντίδραση και την εγρήγορση των πολιτών.

Ο OPCW, υπεύθυνος οργανισμός για τη διεργασία, εκμεταλλεύεται αυτές τις συνθήκες και θέτει τον κίνδυνο της μετατροπής της Μεσογείου σε μία περιοχή απόρριψης επικίνδυνων αποβλήτων.

Αυτό είναι απαράδεκτο και πρέπει να καταδικαστεί αυστηρά από τη διεθνή κοινότητα.

Ο χρόνος δε μας αφήνει περιθώρια. Η αντίδρασή μας πρέπει να είναι άμεση, καθώς η καταστροφή μπορεί να ξεκινήσει οποιαδήποτε ημέρα. Η κοινωνία των πολιτών και εξειδικευμένοι επιστήμονες ζητούν άμεση δράση από την Ε.Ε., τον ΟΗΕ και τις αρχές της Ελλάδα, της Ιταλίας, της Κύπρου, της Μάλτας και άλλων παράκτιων χωρών της Μεσογείου.

Η διαδικασία της καταστροφής εν πλω πρέπει να ακυρωθεί και μία κατάλληλη ασφαλής εναλλακτική λύση σε χερσαίες εγκαταστάσεις πρέπει να βρεθεί αμέσως – κάπου όπου η παρακολούθηση πιθανών ρυπάνσεων θα καταστεί εφικτή και ο κίνδυνος θα είναι ελεγχόμενος.

Η καταστροφή των ιδιαίτερα ευαίσθητων οικοσυστημάτων της Μεσογείου και των πόρων της, που βρίσκονται ήδη υπό απειλή, θα πρέπει να αποφευχθεί με κάθε τρόπο.


Υπογραφές:

Herman J. Voogd, Museum-Manager at Teylers Museum, Michael Bruford-Professor of Conservation, Jordina Belmonte Soler- Professor Titular d'Universitat and Director of the Institut de Ciència i Tecnologia Ambientals, ICTA‐UAB, Dr. Ian Bryceson-Professor Department of International Environment and Development Studies, Prof. Jordi Font -Chair of Physical and Technological Oceanography Dept. Institute of Marine Sciences, Barcelona, Spanish Research Council (CSIC), Prof. Noél M.A.Holmgren, Eleonora Panella- Adviser, George Kehayias-Assistant Professor of Aquatic Ecosystems, Christos Katsaros-Professor Faculty of Biology, Dr.Maria Papadaki-Professor of Environmental Chemistry and Processes, Dr. Florian Menzel-Assistant Professor, Savitri Galiana Blanch-Earth Sciences PhD Student, Melissa Judith Acevedo Dudley-Marine Sciences PhD Student, Dr. Irene Zweimüller-External Lecturer, Stelios Liodakis- Professor, Dr. Evangelos Gidarakos -Professor, Michael Johansson- Biologist, Dr. Burak Ali Çiçek-Associate Professor,

ARCHIPELAGOS INSTITUTE OF MARINE CONSERVATION, SEAS AT RISK, THE HELLENIC PHYCOLOGICAL SOCIETY, OCEANUS, ASSOCIATION OF ENVIRONMENTAL JUSTICE IN ISRAEL, LET'S DO IT! MALTA, ENALIA PHYSIS, DRUŠTVO EKOLOGI BREZ MEJA, INSTITUTO INTERNACIONAL DE DERECHO Y MEDIO AMBIENT, UGT – UNIÓ GENERAL DE TREBALLADORS DE CATALUNYA, MAREFONDUM, PLATAFORMA ECOLOGISTA "CEL NET", AMIGOS DE LOS HUMEDALES DEL SUR DE ALICANTE, FUNDACIÓN LONXANET PARA LA PESCA SOSTENIBLE, ECOLOGISTAS EN ACCIÓN, COFRADÍA DE PESCADORES DE SITGES, PLATAFORMA PARA LA DEFENSA DEL LITORAL, NIREAS MARINE RESEARCH, INSTITUT DE MEDI AMBIENT DE LA UNIVERSITAT DE GIRONA, SAMOS SCUBA DIVERS ASSCOCIATION, KENNA ECO DIVING, ENTREPUEBLOS / ENTREPOBLES / ENTREPOBOS / HERRIARTE, AEMS RÍOS CON VIDA.





ΠΗΓΗ...http://www.ramnousia.com/

ΕΠΤΑ ΦΟΡΕΣ ΚΙ ΑΝ ΠΕΣΕΙΣ, ΟΚΤΩ ΝΑ ΣΗΚΩΘΕΙΣ

Magnify Image
Aπό τη Μαρία Παπαπαναγιώτου 

Για όλους υπάρχουν αδιέξοδα, μαυρίλες και αβάσταχτες στιγμές. Όλοι, όπως επιβεβαιώνουν οι σύγχρονες έρευνες, φτωχοί και πλούσιοι, αδύναμοι ή δυνατοί, περνούν κρίσιμες ώρες, με λάθη μοιραία, όπου δοκιμάζεται η αντοχή τους.

   Υπάρχει τρόπος να αντέξεις, υποστηρίζει η Άννυ Μέρφυ Πωλ στο πολυσυζητημένο βιβλίο της "Brilliant: The New Science of Smart". Με αυτό που ονομάζεται Επιβεβαίωση αξιών- Values Affirmation. Είναι σαν μια σύντομη, νοητική σάρωση στον εγκέφαλό μας, τον οποίο καλούμαστε να ανακρίνουμε για το τι πραγματικά μετρά εκείνη την ώρα για μας πιο πολύ. Τις στιγμές που κανείς νιώθει ότι καταρρέει, ότι δεν έχει ελπίδα, κουράγιο, ή δυνάμεις ν αντέξει τις κακουχίες της ζωής, το «Σκανάρισμα των προσωπικών Αξιών», εξηγεί η Άννυ Μέρφυ Πωλ, μπορεί να αποδειχτεί πολύτιμη βοήθεια.

   Η οδηγία είναι απλή:
 «Κάντε μια λίστα με τις αξίες που έχουν την μεγαλύτερη σημασία για εσάς, ή, εναλλακτικά, για 10 λεπτά, γράψτε σ ένα κομμάτι χαρτί το ένα και βασικό, κυρίαρχο πράγμα, που έχει την κεντρική σημασία στη ζωή σας.
 Μπορεί αυτό να είναι η στενή σχέση με την οικογένεια σου, ή, το όνειρό σου να γίνεις φωτογράφος, η καριέρα, οι αγαπημένοι σου άνθρωποι,  η δυνατή σου πίστη.
 Είναι σημαντικό την ώρα της δυσκολίας να θυμάται και να ξαναθυμάται κανείς τι είναι γι' αυτόν πρωτίστως πιο σημαντικό.» 

  Σαν άσκηση μπορεί να ακούγεται απλή, είναι όμως εντυπωσιακή η άμεσα ευεργετική της επίδραση.

     1.Μειώνει σημαντικά -και σωτήρια εκείνη τη στιγμή- το στρες. Πρόσφατη έρευνα του πανεπιστημίου της Καλιφόρνια UCLA διαπίστωσε ότι οι συμμετέχοντες που εφάρμοσαν την τεχνική Επιβεβαίωσης Αξιών εμφάνισαν πτώση των επιπέδων κορτιζόλης. Οι ερευνητές τονίζουν ότι η μέθοδος μπορεί να ελέγξει με επιτυχία τις νευρο-ενδοκρινολογικές αντιδράσεις που το στρες δημιουργεί από μια σοβαρή αντιξοότητα.

   2. Ενισχύει την δύναμη της θέλησης. Σε μια μελέτη που δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Ψυχολογίας, Προσωπικότητας και Κοινωνικής Συμπεριφοράς οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι η μέθοδος μπορεί να τροφοδοτήσει και να ενισχύσει τη δύναμη της θέλησης ενός ατόμου, όταν η δυνατότητα του αυτό-ελέγχου του, μετά και από επανειλημμένες δυσκολίες δείχνει να έχει εξαντληθεί.

   3. «Διευρύνει το πλάνο» του προβλήματος που απασχολεί το άτομο εκείνη την στιγμή. Βοηθά έτσι στο να θυμίζει το “big picture”, να ξεκολλάει το μυαλό από την στενή έννοια και ένταση το προσωρινού προβλήματος.

   4. Βοηθά στο να μαθαίνει κανείς από τα λάθη του, που είναι πολύ πιο δύσκολο τελικά από ό,τι φαντάζονταν και οι επιστήμονες και εμείς. Ο ερευνητής Michael Inzlicht του Πανεπιστημίου του Τορόντο ανακοίνωσε σε δημοσίευση στο περιοδικό Psychological Science ότι παρόλα αυτά η τεχνική Επιβεβαίωσης Αξιών κάνει τους ανθρώπους πιο δεκτικούς στο να αντιλαμβάνονται αντικειμενικά τα δικά τους λάθη και να αποκτούν την δύναμη να τα διορθώσουν, άμεσα ή σταδιακά.

   5. Συμβάλλει εντυπωσιακά στο να ξεπερνά κανείς εμπόδια και να καλύπτει «χάσματα και κενά». Πολλαπλές μελέτες του καθηγητή Geoffrey Cohen του πανεπιστημίου του Στάνφορντ έχουν δείξει ότι η μέθοδος βοηθά σε εντυπωσιακό βαθμό άτομα από χώρους μειονοτήτων, να ο υπερβούν ή και να αγνοήσουν τα χαρακτηριστικά σύνδρομα της "στερεότυπης απειλής". 



ΠΗΓΗ...http://www.lifo.gr/

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟ ΤΣΙΓΑΡΟ ΕΞΕΡΡΑΓΗ ΣΤΟ ΠΡΟΣΩΠΟ 18ΧΡΟΝΗΣ ΣΕ ΠΑΜΠ.

Ηλεκτρονικό τσιγάρο εξερράγη στο πρόσωπο 18χρονης σε πάμπ

Ηλεκτρονικό τσιγάρο εξερράγη στα χέρια 18χρονης σερβιτόρας στο Λονδίνο, την ώρα που πήγαινε να δώσει ρέστα σε πελάτη, σε παμπ.
Το τσιγάρο ανήκε σε συνάδελφο της Laura Baty και σύμφωνα με τον αγγλικό Τύπο, ήταν συνδεδεμένο, με τον φορτιστή του iPad, κάτι που όπως είπε ο ιδιοκτήτης είχε κάνει κι άλλες φορές. Το φόρεμα της 18χρονης πήρε φωτιά ενώ η άκρη του τσιγάρου εκτοξεύτηκε και χτύπησε θαμώνα στην άλλη άκρη του παμπ, αφήνοντας του σημάδι. 






ΠΗΓΗ...http://www.lifo.gr/

ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΣΗΜΑ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ ΚΑΙ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ

Βγήκαν τα αποτελέσματα για το Ελληνικό Σήμα προϊόντων και υπηρεσιών

Ολοκληρώθηκε χθες τη διαδικασία ανοιχτής ψηφοφορίας στο ίντερνετ για την επιλογή του "Ελληνικού Σήματος" που θα συνοδεύει εφεξής τα προϊόντα που παράγονται στην Ελλάδα και τις υπηρεσίες από ελληνικές εταιρείες.
   Το σήμα ελληνικών προϊόντων και υπηρεσιών είναι μια πρωτοβουλία του υπουργείου Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας που στοχεύει στην προώθηση των τοπικών προϊόντων και την τοπική επιχειρηματικότητα μέσω της εδραίωσης της εμπιστοσύνης των καταναλωτών στα ελληνικά προϊόντα και η αποφυγή φαινομένων παραπλάνησης τους.
   Η ψηφοφορία μέσω της ιστοσελίδας του Υπουργείου Ανάπτυξης διήρκεσε 15 ημέρες και διεξήχθη χωρίς προβλήματα με τη συμμετοχή 14.426 χρηστών.
   Μπορείτε να δείτε τα τρία πιο δημοφιλή σχέδια ΕΔΩ

"ΜΕΘΥΣΤΕ" ΤΟΥ ΣΑΡΛ ΜΠΟΝΤΛΕΡ

Magnify Image

Για να μη νιώθετε το φριχτό φορτίο του Χρόνου
 που σπάζει τους ώμους σας και σας γέρνει στη γη,
 πρέπει να μεθάτε αδιάκοπα. Αλλά με τι; 
Με κρασί, με ποίηση ή με αρετή, όπως σας αρέσει.
 Αλλά μεθύστε.

 Και αν μερικές φορές, στα σκαλιά ενός παλατιού,
 στο πράσινο χορτάρι ενός χαντακιού,
 μέσα στη σκυθρωπή μοναξιά της κάμαράς σας,
 ξυπνάτε, με το μεθύσι κιόλα ελαττωμένο η χαμένο,
 ρωτήστε τον αέρα, το κύμα, το άστρο, το πουλί, το ρολόι,
 το κάθε τι που φεύγει, το κάθε τι που βογκά,
 το κάθε τι που κυλά, το κάθε τι που τραγουδά,
 ρωτήστε τι ώρα είναι,
 και ο αέρας, το κύμα, το άστρο, το πουλί, το ρολόι,
 θα σας απαντήσουν:

 - Είναι η ώρα να μεθύσετε!

 Για να μην είσαστε οι βασανισμένοι σκλάβοι του Χρόνου, 

μεθύστε, μεθύστε χωρίς διακοπή!

 Με κρασί, με ποίηση ή με αρετή,

 όπως σας αρέσει. 







ΠΗΓΗ...http://www.lifo.gr/

Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΠΕΡΙΠΤΕΡΟΥ


ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΗΤΡΗ ΚΥΡΙΑΖΗ 

Ετυμολογία Η λέξη «περίπτερο» προέρχεται από την αρχαία λέξη «περίπτερος», που προσδιορίζει έναν ναό περιστοιχισμένο από κίονες.

   1828 Οι ρίζες των περιπτέρων βρίσκονται στα μικρά καπνοπωλεία που εμφανίζονται μετά την απελευθέρωση στο Ναύπλιο και στη συνέχεια στην Αθήνα.

   Ίρις Ήταν το πρώτο φιλολογικό περιοδικό που πωλήθηκε σε αυτά τα καπνοπωλεία με τιμή 25 λεπτά. 

  1889 Τα πρώτα περίπτερα εμφανίζονται στην επαρχία ως μορφή οικονομικής βοήθειας σε τραυματίες και ανάπηρους στρατιώτες.  

 1897 Μετά τον καταστροφικό για την Ελλάδα πόλεμο με την Τουρκία, τα περίπτερα αρχίζουν να πληθαίνουν.  

 Φοροεισπρακτικός μηχανισμός Στα περίπτερα δόθηκε αποκλειστικό δικαίωμα πώλησης καπνοβιομηχανικών προϊόντων, κατι που λειτούργησε στην αρχή ως φοροεισπρακτικός μηχανισμός για να εξασφαλίζει το κράτος έσοδα από την πώληση του καπνού. Πριν από την εμφάνισή τους, χύμα τσιγάρα και καπνό πωλούσαν πλανόδιοι που δεν μπορούσαν να ελεγχθούν αποτελεσματικά.

   1911 Το πρώτο περίπτερο εμφανίζεται στην Αθήνα. Βρίσκεται στην οδό Πανεπιστημίου.

   1914 Η όψη των περιπτέρων γίνεται ομοιόμορφη σε όλη τη χώρα: 0,70x0,70 μ.

   1919 Ο Σωτήρης Σκίπης, σε άρθρο του στην εφημερίδα ΣΚΡΙΠΤ, εξυμνεί τα περίπτερα ως μέσο εξάπλωσης του ελληνικού εντύπου.

   1922 Όλα τα περίπτερα της χώρας παραχωρούνται στην «Πανελλήνιον Ένωσιν Τραυματιών Πολέμου 1912-1921» από το υπουργείο Περιθάλψεως. Τα περίπτερα δεν μπορούν να πωληθούν, να μεταβιβαστούν, να υποθηκευτούν η να υπομισθωθούν. Μετά τον θάνατο του δικαιούχου παραχωρούνται για πέντε έτη στα παιδιά ή στη γυναίκα του.Το ποσό μισθώσεως ξεκινούσε από τις 20 δραχμές και έφτανε μέχρι τις 250. Τα έσοδα αυτά πήγαιναν στο ειδικό «Ταμείο προικοδοτήσεως θυγατέρων και τραυματιών πολέμου».

   Μεσοπόλεμος Κατά τη διάρκεια του Μεσοπολέμου στα περίπτερα πωλούνταν μόνο εφημερίδες, χύμα τσιγάρα και κάποια υποτυπώδη ζαχαρώδη προϊόντα.

   1934 Ο Γιάννης Γεωργακάς ίδρυσε το περίπτερο με το όνομα Μινιόν, αρχικά στην οδό Σταδίου και μετά στην Αιόλου 104. Για πρώτη φορά κλείνει τις δύο πλαϊνές πτέρυγες του περιπτέρου και τις μετατρέπει σε βιτρίνες όπου εκθέτει διάφορα είδη: στυλό, γυαλιά, είδη ξυρίσματος, σουγιάδες, ψαλίδια κ.λπ. Το εγχείρημά του έμελλε να γίνει ο προπομπός του πολυκαταστήματος «Μινιόν».

   1940 Ξεκίνησε η πώληση «ζαχαρωδών» (κυρίως από την εταιρεία ΙΟΝ), αναψυκτικών (λεμονάδες και γκαζόζες ΗΒΗ), φύλλων τσίχλας με γεύση δυόσμο και έπειτα σοκολάτας.  

 1943-’44 Εισέρχονται και άλλες κατηγορίες δικαιούχων: θύματα πολέμου και θύματα ειρηνικής περιόδου.

  1950 Αυτήν τη δεκαετία εγκαθίστανται τηλέφωνα στα περίπτερα. 

  1970 Έως τη δεκαετία αυτή οι διαστάσεις είχαν μεγαλώσει (1,30x1,50 μ.), ενώ είχαν εγκατασταθεί ρολά και ψυγεία.

   1971 Με τον νόμο 1044/1971 αναγνωρίζονται και αποκτούν δικαιώματα οι ενοικιαστές περιπτέρων ως τάξη επαγγελματιών.  

   1980 Αρχίζει να παραχωρείται κοινόχρηστος χώρος στα περίπτερα από την Τοπική Αυτοδιοίκηση.

   1997 Μετά τις εργασίες για το μετρό που γίνονταν στην περιοχή, κατέρρευσε το πρώτο περίπτερο της Αθήνας.

   2002 Επιτρέπεται και σε ανάπηρους του άμαχου πληθυσμού, π.χ. άνθρωποι που τραυματίστηκαν από νάρκες, να αποκτήσουν άδεια περιπτέρου. Είχαν ενταχθεί ήδη από τη δεκαετία του 1980 οι αγωνιστές της Εθνικής Αντίστασης, οι ανάπηροι του Δημοκρατικού Στρατού.

   Προϊόντα Τα προϊόντα που πωλούνται στο περίπτερο έχουν φτάσει τους 2.500 κωδικούς.

   2006 Οι διαστάσεις των περιπτέρων αυξήθηκαν κατά 20 πόντους. Οι καινούργιες είναι 1,50x1,70. Το εμβαδόν είναι 2,55 τ.μ.

   2007 Δίνεται άδεια και σε βετεράνους του πολέμου στην Κύπρο και σε άτομα με σοβαρή αναπηρία.

   Δήμος Αθηναίων Ο Δήμος Αθηναίων επιτρέπει στα περίπτερα να καλύψουν με ρολά χώρο 4,25 τ.μ. και επιπλέον χώρο μέχρι τα 6,35 τ.μ. για δύο ψυγεία με την πληρωμή τέλους κατάληψης κοινόχρηστου χώρου.

   Ενοίκιο Τα ενοίκια προ κρίσης κυμαίνονταν –κατά μέσο όρο– από 700 έως και 1.300 ευρώ, ανάλογα με την περιοχή στην οποία βρίσκονταν.   2010 Στο περίπτερο επί της Χ. Τρικούπη απέναντι από τη Στοά του Βιβλίου ο κύριος Γρηγόρης εγκαθιστά το antistress system: ένας χάρτινος σωλήνας μεταφέρει τα ρέστα σου σε γυάλινο μπολ ακριβώς μπροστά σου.

   2012 Το υπουργείο Άμυνας αποφάσισε την απελευθέρωση των αδειών, εκχωρώντας το 70% των περιπτέρων στους δήμους και το 30% σε άτομα με ειδικές ανάγκες και πολύτεκνους με βάση εισοδηματικά κριτήρια. Ο νόμος 4046/2012 προβλέπει ότι οι υφιστάμενες άδειες περιπτέρων διατηρούνται σε ισχύ, αλλά δεν μεταβιβάζονται, ούτε κληρονομούνται.

   Νέες άδειες Η παραχώρηση του δικαιώματος χρήσης των υπόλοιπων θέσεων (εκτός δηλαδή του 30%) παραχωρούνται με δημοπρασία. Ο χρόνος παραχώρησης του δικαιώματος χρήσης δεν μπορεί να υπερβαίνει τα 10 χρόνια. Απαγορεύεται η αναμίσθωση ή υπεκμίσθωση, μια πρακτική δεκαετιών.

   Κατάργηση περιορισμών Την ίδια χρονιά καταργήθηκαν πρακτικά οι περιορισμοί με βάση πληθυσμιακά κριτήρια, η ύπαρξη περιορισμένου αριθμού προσώπων που τα εκμεταλλεύονται, ο περιορισμός της μόνιμης κατοικίας, ο περιορισμός της εκμίσθωσης μόνο σε φυσικά πρόσωπα

   2013 Τα περίπτερα ανέρχονται σε 10.000 περίπου σε όλη την Ελλάδα. Από αυτά, 3.500 βρίσκονται στην Αττική. Από τα 1.300 του Δήμου Αθηναίων έχουν εγκαταλειφθεί από την αρχή της κρίσης περίπου τα 500.   Kiosky’s Το δίκτυο των σύγχρονων περιπτέρων περιλαμβάνει 275 «κιόσκια» στην Αττική.

   Τζίρος Ο τζίρος των περιπτέρων σε όλη την Ελλάδα υπολογίζεται σε 5 δισ. ευρώ. Το κέρδος που μένει στους ιδιοκτήτες είναι της τάξεως του 9-10%.

     2014 Ο Δήμος Αθηναίων εφαρμόζει πρόγραμμα κατεδάφισης των εγκαταλελειμμένων περιπτέρων που έχει ξεκαθαρίσει το ιδιοκτησιακό τους καθεστώς, τα οποία υπολογίζονται σε περίπου 300.  



ΠΗΓΗ...http://www.lifo.gr/

Ο ΠΟΛΥΧΡΟΝΗΣ ΜΠΕΛΙΟΒΑΝΗΣ ΜΕ ΤΗΝ "ΑΛΜΩΠΙΑ ΤΗΣ ΚΑΡΔΙΑΣ ΜΑΣ"




Αξιότιμοι συνδημότες

θεωρώντας ότι η ενασχόληση της γενιάς μου με τα κοινά του τόπου είναι απαραίτητη, αποδέχθηκα την πρόταση του υποψηφίου δημάρχου  κ. Δημήτρη Μπίνου να συμμετέχω στο συνδυασμό του.

Κατάγομαι από την Σωσάνδρα και κατοικώ στην Αριδαία τα τελευταία χρόνια. Το 2002 αποφοίτησα από την Τμήμα Πολιτικών Μηχανικών του Πανεπιστημίου Πατρών και από το 2004 εργάζομαι ως ελεύθερος επαγγελματίας. Είμαι παντρεμένος με την Μαρία Μάρκου,φαρμακοποιό και πατέρας δύο παιδιών.

Ευελπιστώ με την παρουσία μου να δώσω  λύσεις σε τεχνικά θέματα  και σε προβλήματα της καθημερινότητας που μας ταλανίζουν έτσι ώστε η Αλμωπία να πάρει την θέση που πραγματικά της αξίζει... στην Καρδιά μας.

Στις 18 Μάιου σας καλώ να με τιμήσετε με την ψήφο σας και σας υπόσχομαι να φανώ αντάξιος των προσδοκιών σας.


Μπελιοβάνης Πολυχρόνης
Πολιτικός Μηχανικός
Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος
με τον Συνδυασμό “ Η Αλμωπία Της Καρδιάς Μας”

του Δημήτρη Μπίνου

ΟΙ ΤΡΙΧΕΣ ΣΤΗ ΜΑΣΧΑΛΗ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΒΡΩΜΙΑ


Με μότο ότι οι τρίχες στο ανθρώπινο σώμα είναι κάτι φυσικό και όχι βρωμιά, μια ομάδα μοντέλων ποζάρουν στο φακό διάσημου Βρετανού φωτογράφου, στο πλαίσιο καμπάνιας για την αμφισβήτηση των συμβατικών προτύπων ομορφιάς.
Ο φωτογράφος Μπεν Χόπερ έπεισε δεκάδες μοντέλα και ηθοποιούς να αφήσουν αξύριστες τις μασχάλες τους και να ποζάρουν στο φακό του, σε μια προσπάθεια να πείσει τις γυναίκες ότι δεν χρειάζεται να συμμορφώνονται με τα πρότυπα ομορφιάς για να είναι ελκυστικές.
«Το όλο θέμα είναι διαφορά ανάμεσα σε αυτό που θεωρείται κατά τη μόδα γυναικεία ομορφιά με την ακατέργαστη αντισυμβατική εμφάνιση της τρίχας στη μασχάλη» τονίζει ο ισραηλινής καταγωγής φωτογράφος.
«Η δουλειά αυτή είναι ένα είδος διαμαρτυρίας ενάντια στη βιομηχανία της ομορφιάς. Τον τελευταίο αιώνα έχουμε υποστεί πλύση εγκεφάλου από τη βιομηχανία της ομορφιάς, η οποία ενθαρρύνει την αποτρίχωση. Ετσι, τώρα, η φυσική ομορφιά θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ως ένα είδος διαμαρτυρίας» τονίζει.







ΠΗΓΗ...http://www.iefimerida.gr/

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...