Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

Ι.Μ Αγίου Ιλαριωνος

Ιερός Ναός Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη του χωριού.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη πλατείας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Νερόμυλος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πετροντούβαρο.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Σοκάκι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Ι.Μ Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Καταρράκτης.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Αγία Παρασκευή.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Φράγμα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

"Μπιτσκία".

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης .

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χορευτικός σύλλογος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εκκλησία - κοινότητα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άνοιξη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

Σάββατο 11 Ιουλίου 2015

Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ 8ΧΡΟΝΟΥ ΠΟΥ ΔΙΑΒΑΖΕΙ ΥΠΟ ΤΟ ΦΩΣ ΤΩΝ MC DONALD' S

Συγκινητική ιστορία: Ενας 8χρονος μαθαίνει γράμματα στο δρόμο υπό το φως των McDonald's [εικόνες]
Η φωτογραφία του 8χρονου αγοριού που κάθεται σε ένα αυτοσχέδιο θρανίο και διαβάζει υπό το φως των Mc Donald's κάνει το γύρω του κόσμου και προκαλεί συγκίνηση.
Τη φωτογραφία έβγαλε η Joyce Torrefranca, φοιτήτρια Ιατρικής καθώς περπατούσε στους δρόμους της Μανίλα.
Οταν είδε το μικρό αγόρι, να κάθεται πάνω σε ένα ξύλινο υποτυπώδες γραφείο και να διαβάζει υπό το φως του καταστήματος έβαλε τα κλάματα.
Η Joyce έβγαλε τη φωτογραφία και την ανέβασε στο facebook και πολύ γρήγορα έγινε viral.
Οι κοινωνικές υπηρεσίες, μόλις έπεσε αυτή η φωτογραφία στην αντίληψή τους, κινητοποιήθηκαν και εντόπισαν το μικρό αγόρι. Ο 9χρονος, ορφανός από πατέρα, Daniel Cabrera, ο οποίος βοηθά τη μητέρα του στην εργασία της στους δρόμους είναι αποφασισμένος να γίνει αστυνομικός ή γιατρός.
Η δημοσίευση της Joyce, βόηθησε το 9χρονο παιδί, καθώς έχει λάβει ήδη τρόφιμα, ρούχα και σχολικά είδη.


Πηγή: http://www.iefimerida.gr/

ΤΖΟΝΑΘΑΝ ΦΟΡΜΑΝ: ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙ Η ΒΡΕΤΑΝΙΑ ΤΗ ΔΟΣΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΣΤΟ ΔΝΤ ΜΕ ΑΝΤΑΛΛΑΓΜΑ ΤΑ ΓΛΥΠΤΑ ΤΟΥ ΠΑΡΘΕΝΩΝΑ

Μία τρελή ιδέα από το Politico: Να πληρώσει η Βρετανία τη δόση της Ελλάδας προς το ΔΝΤ με αντάλλαγμα τα Γλυπτά του Παρθενώνα
Πολλά έχουν ακουστεί και γραφτεί τον τελευταίο καιρό για το πώς μπορεί να βγει από τη δύσκολη θέση στην οποία βρίσκεται η Ελλάδα. Η ιδέα του Τζόναθαν Φόρμαν όμως είναι, τουλάχιστον, τρελή.
Ο Βρετανός συγγραφέας και αρθρογράφος ουσιαστικά προτείνει να πληρώσει η χώρα του τη δόση της Ελλάδας προς το ΔΝΤ- του 1,6 δισ. ευρώ που εξέπνευσε στις 30 Ιουνίου- με αντάλλαγμα να παραιτηθεί η Ελλάδα από τις αξιώσεις για τα Γλυπτά του Παρθενώνα.
«Αυτή τη στιγμή, η Ελλάδα οφείλει 1,6 δισεκατομμύρια στο ΔΝΤ, δόση που εξέπνευσε στα τέλη Ιουνίου. Η Μ. Βρετανία θα μπορούσε να την πληρώσει- κάτι που δεν είναι μεγάλη υπόθεση δεδομένης της τεράστιας και αναπτυσσόμενης οικονομίας της- εκ μέρους της Ελλάδας, ως κίνηση αλληλεγγύης.
Ευτυχώς βέβαια, η Μ. Βρετανία δεν είναι ένας από τους έξαλλους δανειστές της Ελλάδας στην ευρωζώνη. Αλλά η Βρετανία και η Ελλάδα έχουν βαθιά ιστορική σχέση, εδώ και αιώνες. Το δώρο θα τιμούσε αυτή την ιστορική σχέση, σε μία ώρα ανάγκης της Ελλάδας και ως πράξη ισχυρής έκφρασης συμπάθειας για τη βαθιά δυστυχία του ελληνικού λαού. Σε αντάλλαγμα, ως χειρονομία ευγνωμοσύνης, η Ελλάδα θα μπορούσε να να συμφωνήσει να σταματήσει να ισχυρίζεται ότι τα Ελγίνεια είναι δικά της.
Προφανώς, η Μ. Βρετανία ποτέ δεν θα μπορούσε, ούτε έμμεσα, να παραδεχθεί ότι η ελληνική κυβέρνηση είχε κάποια νομικά ή ηθικά δικαιώματα ιδιοκτησίας των Γλυπτών. Αν η Βρετανία θα πλήρωνε το 1,6 δισ., απλά θα ήταν ένα δώρο χωρίς τυπική ή ρητή προσδοκία ανταλλάγματος. Μία κίνηση φιλίας και συμπόνιας. Οσο για την Ελλάδα, μία δέσμευση ότι θα σταματήσει να ανακινεί τη μετακίνηση των Γλυπτών από το Λονδίνο στην Αθήνα δεν θα ήταν συμβατική υποχρέωση, αλλά μία ανοιχτόκαρδη ενέργεια εκτίμησης και φιλίας».
Αναφέροντας ότι η Βρετανία έχει βοηθήσει ξανά την Ελλάδα, ως βασικός καταλύτης στην ανεξαρτητοποίηση από τους Τούρκους, αλλά και με την αποστολή βρετανικών στρατευμάτων μετά απόν εισβολή της Ιταλίας και της Γερμανίας, ο αρθρογράφος σημειώνει ακόμη ότι η αρχαία ελληνική ιστορία και λογοτεχνία έχει επηρεάσει βαθιά το βρετανικό πολιτισμό για αιώνες, τονίζοντας ότι ο φιλελληνισμός ήταν πιο ισχυρός στη Βρετανία από ότι σε οποιαδήποτε άλλη χώρα.
«Αν η Βρετανία αποπληρώσει αυτό το μικρό μέρος του ελληνικού χρέους, θα διαβεβαίωνε τον τραυματισμένο ελληνικό λαό ότι τα δεινά τους δεν έχουν περάσει απαρατήρητα. Η Ελλάδα θα έβλεπε ότι η Ρωσία του Πούτιν δεν είναι ο μοναδικός σύμμαχος. Η συνεισφορά του 1,6 δισ. είναι μία ευκαιρία για τη Μ. Βρετανία να φανεί ως ''καλός Ευρωπαίος'' ανεξάρτητα από το αν θα μείνει στην ΕΕ.
Οσο για τους Ελληνες, θα έστελναν ένα μήνυμα στην υπόλοιπη Ευρώπη ότι δεν είναι απλώς ψυχαναγκαστικά οφειλέτες ή καταναλωτές του πλούτου που παράγουν οι σκληρά εργαζόμενες χώρες. Μακριά από το πρότυπο των κακομαθημένων εφήβων που περιγράφουν τα γερμανικά άρθρα, η Ελλάδα θα έδειχνε ότι είναι μία κοινωνία που έχει διατηρήσει την ικανότητα της γενναιοδωρίας και κομψότητας, παρά τις δύσκολες καταστάσεις. Πολλοί μπορεί να σκεφτούν ότι είναι άδικο να μπει ένα επιπλέον βάρος στο Βρετανό φορολογούμενο. Γιατί να επιδοτηθεί μία χώρα στην οποία η φοροδιαφυγή είναι ενδημική;
Τα χρήματα για την Ελλάδα θα μπορούσαν και θα έπρεπε να προέλθουν από το ταμείο βοήθειας της Μ. Βρετανίας. Πληρώνοντας το χρέος της Ελλάδας στο ΔΝΤ, οι Βρετανοί θα μπορούν τουλάχιστον να είναι σίγουροι ότι αυτά τα χρήματα χρησιμοποιούνται για καλό και όχι για να πλουτίσουν οι Αφρικανοί κλέφτες ή να επιδοτηθεί το διαστημικό πρόγραμμα της Ινδίας.
Είναι αλήθεια πως αυτό το 1,6 δισ. είναι ένα μέρος μόνο εκείνων που οφείλει η Ελλάδα. Αλλά είναι χρήματα που η Αθήνα θα μπορούσε να ξοδέψει στη σίτιση του πληθυσμού, στο τραυματικό σενάριο του Grexit και της επιστροφής στη δραχμή, ή σε περίπτωση που το πρόγραμμα περιλαμβάνει περισσότερες μεταρρυθμίσεις και λιτότητα.
Ιδανικά, το γενναιόδωρο παράδειγμα της Βρετανίας θα μπορούσε να εμπνεύσει- ή να ντροπιάσει- κάποιους από τους δανειστές της Ελλάδας, ώστε να είναι λιγότεροι σκληροί και περισσότερο συμπονετικοί.
Και ποιος ξέρει, λαμβάνοντας ένα τέτοιο δώρο μπορεί να κάνει τους Ελληνες, που έχουν υπάρξει απρόθυμοι να παραδεχθούν όποια ευθύνη για την κατάσταση της χώρας, να είναι λιγότερο αγανακτισμένοι και περισσότεροι λογικοί.
Δυστυχώς, κάτι τέτοιο είναι εξαιρετικά δύσκολο. Αλλά οι Βρετανοί έχουν την ευκαιρία να κάνουν κάτι πραγματικά εποικοδομητικό. Και ίσως όταν οι Ελληνες μπορούν ξανά να ταξιδέψουν, το Βρετανικό Μουσείο να κανονίζει ειδικές αποκλειστικές επισκέψεις στις κλασικές συλλογές του», καταλήγει το άρθρο.


Πηγή:  http://www.iefimerida.gr

ΠΑ.Σ.Κ.Ε.ΔΙ : ΔΕΝ ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΑΔΕΙΑ ΜΟΥΣΙΚΩΝ ΟΡΓΑΝΩΝ ΓΙΑ ΡΑΔΙΟ-TV ΣΕ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟΥ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ


Δεν απαιτείται άδεια μουσικών οργάνων, για ραδιόφωνο και τηλεόραση σε καταστήματα Υγειονομικού Ενδιαφέροντος



Κύριοι Δήμαρχοι, κύριοι Διοικητές Αστυνομικών τμημάτων, κυρίες και κύριοι, αγαπητοί συνάδελφοι,

Όπως όλοι σας γνωρίζετε, όλα τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος που χρησιμοποιούν μουσική από οποιαδήποτε πηγή, θα έπρεπε να προμηθευτούν από τους ΟΤΑ τη γνωστή σε όλους μας ΄΄άδεια μουσικών οργάνων΄΄. Γι αυτή την άδεια χιλιάδες καταστήματα μηνύθηκαν, σύρθηκαν σε αυτόφωρες διαδικασίες, σφραγίστηκαν, ταπεινώθηκαν.
Αυτά έως εδώ.
Καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος που αναμεταδίδουν μουσική ΜΟΝΟ από τηλεόραση ή ραδιόφωνο, δεν υποχρεούνται να έχουν εφοδιαστεί με άδεια μουσικών οργάνων, σύμφωνα με επιστολή του Αρχηγείου Ελληνικής Αστυνομίας προς όλα τα Αστυνομικά Τμήματα της Χώρας. Προσέξτε όμως!!! Μπορεί η Αστυνομία να μην σας ζητήσει την άδεια μουσικών οργάνων, αλλά θα σας ζητήσει την άδεια Δημόσιας εκτέλεσης, που την εκδίδουν Οργανισμοί Συλλογικής διαχείρισης.Δεν παίζει ρόλο εάν τα συγκεκριμένα μέσα αναμετάδοσης είναι συνδεδεμένα με ηχεία ή όχι. Πολύ σύντομα ο ΠΑΣΚΕΔΙ θα έχει λύση και γι΄αυτό το πρόβλημα, επειδή η ΑΕΠΙ και όλοι οι άλλοι Οργανισμοί, τρομοκρατούν τον κόσμο για το συγκεκριμένο θέμα, με επιστολές, αλλά προσπαθούν να τρομοκρατήσουν και τους ίδιους τους Δήμους
Πιο συγκεκριμένα, μετά από χρόνιες πιέσεις του ΠΑΣΚΕΔΙ, σε όλα τα συναρμόδια Υπουργεία,στους ΟΤΑ, στο Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας, στο Υπουργείο Πολιτισμού και στον Οργανισμό Πνευματικής Ιδιοκτησίας Ο.Π.Ι., κατορθώσαμε τα εξής:
Η Διεύθυνση Οργάνωσης και Λειτουργίας Τοπικής Αυτοδιοίκησης, απηύθυνε αίτημα στο Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας, για κοινή συνεργασία των δύο υπηρεσιών, ως προς την κατεύθυνση της ενιαίας αντιμετώπισης του ζητήματος της διενέργειας ελέγχων σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος και τη βεβαίωση παραβάσεων σε περιπτώσεις μη κατοχής αδείας λειτουργίας μουσικών οργάνων. Στο έγγραφο αυτού του αιτήματος, μνημονεύεται ότι, υπηρεσία της Ελληνικής Αστυνομίας, βεβαίωσε παράβαση σε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος, για μετάδοση μουσικής από ραδιόφωνο ή τηλεόραση, άνευ αδείας λειτουργίας μουσικών οργάνων, καίτοι κατά πάγια θέση της προαναφερόμενης Διεύθυνσης του Υπουργείου Εσωτερικών και Διοίκησης Ανασυγκρότησης, έχει γνωστοποιηθεί στο παρελθόν ότι για τη χρήση ραδιοφώνων και τηλεοράσεων, δεν απαιτείται σχετική άδεια της αρμόδιας αρχής.

Σύμφωνα με την ισχύουσα Ελληνική νομοθεσία, για οποιαδήποτε μορφή δημόσιας χρήσης μουσικών έργων, απαιτείται η έγγραφη άδεια των πνευματικών δημιουργών / δικαιούχων, η οποία χορηγείται μέσω του οικείου Οργανισμού Συλλογικής διαχείρισης. Η εν λόγω άδεια δημόσιας εκτέλεσης μουσικής, η οποία χορηγείται κατόπιν καταβολής αντιτίμου στους οργανισμούς συλλογικής διαχείρισης, δεν πρέπει να συγχέεται με την άδεια λειτουργίας μουσικών οργάνων, η οποία χορηγείται από τους οικείους Δήμους.
Συνεπώς, σε περίπτωση διαπίστωσης από τις Αστυνομικές Υπηρεσίες διάθεσης και χρήσης από τα καταστήματα τηλεόρασης ή ραδιοφωνικής εγκατάστασης (συμβατικής ή διαδικτυακής), οι επιληφθέντες αστυνομικοί οφείλουν να ελέγχουν εάν ο ιδιοκτήτης έχει άδεια Δημόσιας εκτέλεσης μουσικής, σε συντρέχουσα δε περίπτωση σχηματίζεται δικογραφία για παράβαση του άρθρου 66 παρ. 4 του Ν. 2121/1993 και όχι για παραβίαση των άρθρων 37, 38 και 39 της ΑΙΒ 8577/1983, ως ισχύει σήμερα.
Στο ίδιο έγγραφο του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, γίνεται μνεία για την αλληλογραφία που είχε ο ΠΑΣΚΕΔΙ με τον Οργανισμό Πνευματικής Ιδιοκτησίας, σχετικά με το θέμα των Πνευματικών και Συγγενικών δικαιωμάτων, όσον αφορά την Τηλεόραση και το Ραδιόφωνο.
Περαιτέρω και λαμβάνοντας υπόψη το γεγονός ότι η Διεύθυνση Δημόσιας Ασφάλειας / ΑΕΑ, έχει καταστεί αποδέκτης ερωτημάτων τόσο από αστυνομικές υπηρεσίες, όσο και από ενδιαφερόμενους ιδιώτες σχετικά με την υποχρέωση καταβολής αντιτίμου στους Οργανισμούς Συλλογικής Διαχείρισης σε περιπτώσεις που εκτελείται Δημόσια μουσική σε καταστήματα, τα δικαιώματα της οποίας ανήκουν σε εμπορικές εταιρίες και επιχειρήσεις που δε συνιστούν Οργανισμούς Συλλογικής Διαχείρισης ( π.χ. ΠΑΣΚΕΔΙ – El Radio), επισημαίνεται ότι δεν υφίσταται η υποχρέωση κατοχής άδειας δημόσιας εκτέλεσης μουσικής (ασχέτως που ο ΠΑΣΚΕΔΙ την χορηγεί) και ως εκ τούτου, δεν βεβαιώνεται παράβαση για παραβίαση του άρθρου 66 παρ. 4 του Ν. 2121/1993.
Οι Γενικές Περιφερειακές Αστυνομικές Διευθύνσεις της Χώρας, στις οποίες κοινοποιείται η παρούσα, παρακαλούνται για την ενημέρωσή τους και τυχόν δικές τους περαιτέρω ενέργειες.

Παρακαλούμε διαβάστε και εκτυπώστε το 1016/45/24-06-2015 Θεματολόγιο του Υπουργείου Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης/Αρχηγείο Ελληνικής Αστυνομίας.



Με τιμή
Νίκη Κωνσταντίνου
Πρόεδρος

ΤΟ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΟ ΠΡΑΓΜΑ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ

Στη Μαχαμπαράτα, στο μεγαλύτερο έπος του κόσμου, υπάρχει μια πολύ όμορφη ιστορία.
Οι πέντε Παντάβας, τα πέντε αδέλφια, γύρω από τα οποία κινείται ολόκληρο το έπος, έχουν εκδιωχθεί από το βασίλειο και ζουν σαν φυγάδες μέσα στο δάσος. Μια μέρα, διψούσαν πολύ και ο νεότερος αδελφός πηγαίνει να βρει νερό. Φτάνει σε μια όμορφη λίμνη, τη στιγμή όμως που πάει να γεμίσει το δοχείο του με νερό, ακούει μια φωνή, μια αόρατη φωνή, να λέει:
VirataParva
"Περίμενε! Αν δεν απαντήσεις στις ερωτήσεις μου, δεν μπορείς να πάρεις νερό απ' αυτή τη λίμνη. Πρέπει να απαντήσεις σε τρεις ερωτήσεις μου. Αν μπορέσεις να απαντήσεις, θα πάρεις νερό. Αν όχι, θα πέσεις νεκρός αυτή τη στιγμή.
Η πρώτη ερώτηση είναι:
"Ποιο είναι το σημαντικότερο πράγμα σχετικά με τον άνθρωπο; Ποιο είναι το πιο σημαντικό;"
Ο νεαρός Παντάβα δεν μπόρεσε να απαντήσει και έπεσε νεκρός.
Ύστερα ακολούθησαν τα άλλα τρια αδέλφια και συνέβη το ίδιο. Έπειτα πήγε στη λίμνη ο μεγάλος αδελφός, για να δει τι συνέβη στ' αδέλφια του και να βρει νερό.
Τα τέσσερα αδέλφια του κείτονταν στην άκρη της λίμνης και τη στιγμή που έφτασε στο νερό, άκουσε την ίδια φωνή:
 "Απάντησε σ' αυτές τις ερωτήσεις, αλλιώς θα πεθάνεις κι εσύ. Κι αν μπορέσεις να απαντήσεις, όχι απλώς θα ζήσεις, αλλά θα μπορέσεις να πιεις νερό από τη λίμνη και το ίδιο νερό θα ζωντανέψει τ' αδέλφια σου. Πρώτο όμως απάντησε στις ερωτήσεις μου. Και η πρώτη ερώτηση είναι:
Ποιο είναι το σημαντικότερο πράγμα σχετικά με τον άνθρωπο;"
Και ο μεγαλύτερος Παντάβα είπε: "Το σημαντικότερο θέμα σχετικά με τον άνθρωπο είναι ότι ο άνθρωπος δεν μαθαίνει ποτέ".
Του επέτρεψε να πιει νερό και του επέτρεψε να ξαναζωντανέψει τα αδέλφια του.
*********
Πηγή:  ideografhmata

ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ESM: ΝΑΙ 251 - ΟΧΙ 32 - ΠΑΡΩΝ 8



Υπερψηφίστηκε το νομοσχέδιο για τη διαπραγμάτευση και τη σύναψη δανειακής σύμβασης με τον ΕSM 

Στις 3 μετά τα μεσάνυχτα ξεκίνησε η ονομαστική ψηφοφορία της κρίσιμης Ολομέλειας στη Βουλή.

   Λίγο πριν αρχίσει η διαδικασία ο πρωθυπουργός έκανε μια σύντομη δευτερολογία και δήλωσε πως: "Σε τέτοιες δύσκολες στιγμές αναμετριόμαστε με το μπόι μας και το μπόι της ιστορίας"σημειώνοντας ότι πέντε μήνες τώρα η κυβέρνηση δίνει μία μάχη με αυταπάρνηση προκειμένου να διεκδικήσει τα συμφέροντα της χώρας.

   Η υπερψήφιση του νομοσχεδίου για τη διαπραγμάτευση και τη σύναψη δανειακής σύμβασης με τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας (ESM) έγινε από 251 βουλευτές.
 Αν και ο νέος υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος παίρνει διαβατήριο για να διαπραγματευτεί το Σάββατο με τους δανειστές, η κυβέρνηση βγαίνει από αυτή τη διαδικασία με σοβαρότατες απώλειες.

   Αναλυτικά οι ψήφοι των βουλευτών:

 ΝΑΙ 251
 ΟΧΙ  32
 ΠΑΡΩΝ 8 

145 από τους 162 βουλευτές της κυβέρνησης ψήφισαν ΝΑΙ.
 17 ήταν συνολικά οι διαρροές από το ΣΥΡΙΖΑ 


ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...