Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

Ι.Μ Αγίου Ιλαριωνος

Ιερός Ναός Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη του χωριού.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη πλατείας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Νερόμυλος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πετροντούβαρο.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Σοκάκι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Ι.Μ Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Καταρράκτης.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Αγία Παρασκευή.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Φράγμα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

"Μπιτσκία".

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης .

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χορευτικός σύλλογος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εκκλησία - κοινότητα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άνοιξη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

Τρίτη 8 Δεκεμβρίου 2015

ΤΟ ΑΝΕΚΔΟΤΟ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ



Μετά από πολύ καιρό τα ζώα της ζούγκλας αποφασίζουν να βγάλουν καινούργιο αρχηγό, στη θέση του λιονταριού

ΠΥΚΝΗ ΑΙΘΑΛΟΜΙΧΛΗ ΣΤΑ ΙΩΑΝΝΙΝΑ



Έντονο είναι και πάλι το φαινόμενο της αιθαλομίχλης στα Ιωάννινα με τις μετρήσεις του σταθμού του πανεπιστημίου να καταγράφουν 111 μικρογραμμάρια ανά κυβικό μετρό αέρα σε σωματίδια, με επιτρεπτό όριο τα 50.

   Η Περιφέρεια Ηπείρου απευθύνει συστάσεις στους πολίτες, καθώς οι μετεωρολογικές συνθήκες που ευνοούν τον εγκλωβισμό των ρύπων δεν αναμένεται να διαφοροποιηθούν ιδιαίτερα τις επόμενες δύο ημέρες.

   Έτσι, συστήνεται για την περιοχή του Δήμου Ιωαννιτών, και σύμφωνα με την ισχύουσα ΚΥΑ, η λήψη βραχυπρόθεσμων μέτρων μείωσης των εκπομπών από εστίες καύσης, που περιλαμβάνουν: 

Αποφυγή της χρήσης τζακιών, θερμαστρών στερεών καυσίμων η βιομάζας και αντικατάσταση με εναλλακτικά καύσιμα και πηγές θέρμανσης.
 Ρύθμιση του θερμοστάτη στους 18οC σε περιπτώσεις ύπαρξης κεντρικού συστήματος θέρμανσης για επίτευξη αποδεκτού επιπέδου θερμικής άνεσης, χωρίς υπερκατανάλωση ενέργειας. 

Απαγόρευση οποιασδήποτε καύσης σε ανοικτούς χώρους. 

Επιπλέον, προτείνεται ο περιορισμός της σωματικής άσκησης, ιδιαίτερα μάλιστα για τα άτομα που αισθάνονται ενόχληση στα μάτια ή εμφανίζουν βήχα, ρινική συμφόρηση ή ενόχληση στο λαιμό. 

  Ειδικότερα άτομα άνω των 65 ετών, καθώς και παιδιά θα πρέπει να περιορίσουν τη σωματική άσκηση ή δραστηριότητα και τον χρόνο παραμονής τους σε εξωτερικούς χώρους.

Άτομα με χρόνια αναπνευστικά προβλήματα ή άλλες χρόνιες παθήσεις που εμφανίζουν κάποια προβλήματα θα πρέπει να συμβουλευτούν τον θεράποντα ιατρό τους. 

ΘΕΣΜΟΘΕΤΕΙΤΑΙ "ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΦΥΣΗΣ"



Την πρόθεση της κυβέρνησης για τη θεσμοθέτηση "Αστυνομίας Φύσης" για τις προστατευόμενες περιοχές, γνωστοποίησε ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Γιάννης Τσιρώνης, μιλώντας στο «Πρακτορείο 104,9 FM» του ΑΜΠΕ.

   O υπουργός εξήγησε πως η ιδέα θα θυμίζει λίγο τον αντίστοιχο φορέα που έχουν στις ΗΠΑ. Για την αντίστοιχη ελληνική μονάδα ανέφερε:
 "Θα είναι υπάλληλοι, που μάλλον θα ανήκουν στα δασαρχεία και θα έχουν ανακριτική και εποπτική ιδιότητα, ενώ θα μπορούν και να συλλαμβάνουν τον παρανομούντα, ώστε να μη μείνει κανένα σημείο της Ελλάδας ακάλυπτο ούτε για λαθροθηρία, ούτε για λαθροϋλοτομία, ούτε για υποκλοπή φυτών".

   Η ελληνική Πολιτεία, σύμφωνα με τον αν. υπουργό, για τις προστατευόμενες περιοχές που αντιστοιχούν στο 27% της έκτασης της χώρας «δεν έχει δώσει ούτε ένα ευρώ ποτέ για τη διαχείριση αυτού του πλούτου».
 «Όλα τα χρήματα που είχαν οι φορείς διαχείρισης ήταν από το ΕΣΠΑ, από ευρωπαϊκά κονδύλια, τα οποία είχαν δοθεί για ξεκίνημα, ώστε η Πολιτεία να αναλάβει κάποια στιγμή τις ευθύνες της, όμως λήγουν στις 31/12 όλες αυτές οι διαδικασίες και πρέπει πλέον να αναμορφώσουμε τη νομοθεσία, ώστε να προστατευθεί η Ελλάδα», είπε ο υπουργός. 

ΕΡΕΥΝΑ ΤΟΥ ΟΗΕ: ΒΑΘΑΙΝΕΙ Η ΑΝΘΡΩΠΙΣΤΙΚΗ ΚΡΙΣΗ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ



Η οικονομική κρίση είναι υπεύθυνη για την ανθρωπιστική κρίση και την κρίση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων σύμφωνα με τον ανεξάρτητο εμπειρογνώμονα του ΟΗΕ, Χουάν Πάμπλο Μποχοσλάβσκι, ο οποίος πραγματοποίησε αυτές τις μέρες την πρώτη του επίσκεψη στην Ελλάδα.

   «Έπειτα από πέντε χρόνια πολιτικών προσαρμογής, οι κοινωνικοί δείκτες που αποτυπώνουν τα οικονομικά, κοινωνικά και μορφωτικά δικαιώματα στην Ελλάδα δεν έχουν σημειώσει βελτίωση. Αντίθετα σε ορισμένους τομείς έχουν επιδεινωθεί», ανέφερε ως μία από τις προκαταρκτικές διαπιστώσεις της έρευνας που διενεργεί στη χώρα μας ο κ. Μποχοσλάβσκι, τα πρώτα αποτελέσματα της οποίας παρουσίασε σήμερα σε συνέντευξη τύπου.

   2,5 εκατομμύρια πολίτες διαθέτουν περιορισμένη κάλυψη ή είναι ανασφάλιστοι, τόνισε ο κ. Μποχοσλάβσκι και πρόσθεσε ότι οι δε δημόσιες υπηρεσίες υγειονομικής περίθαλψης αντιμετωπίζουν υπέρμετρα μεγάλο φόρτο εργασίας. Στο πλαίσιο αυτό χαιρετίζει την απόφαση της κυβέρνησης να διαθέσει για πρώτη φορά εδώ και πολλά χρόνια πρόσθετα κονδύλια για τη δημόσια υγειονομική περίθαλψη στον προϋπολογισμό του 2016.

   Στη συνέχεια φρόντισε να υπογραμμίσει το γεγονός ότι η Ελλάδα έχει την υψηλότερη ανεργία στην ευρωζώνη και σημείωσε ως εξίσου ανησυχητική την αύξηση στη μακροχρόνια ανεργία.

   Το 36% του πληθυσμού, δηλαδή συνολικά 3,76 εκατομμύρια άτομα, συνεχίζει, βρίσκονται σε κίνδυνο φτώχειας και κοινωνικού αποκλεισμού. «Είναι γεγονός ότι μια ιδιαιτέρως ανεπτυγμένη χώρα εντός της Ευρώπης, εν μέρει δεν είναι σε θέση να διασφαλίσει την απόλαυση από μεγάλη μερίδα του πληθυσμού των βασικών ελάχιστων επιπέδων οικονομικών, κοινωνικών και μορφωτικών δικαιωμάτων που κατοχυρώνονται στο δεσμευτικό διεθνές δίκαιο ανθρωπίνων δικαιωμάτων».

   Αναφερόμενος στο προσφυγικό, ζήτησε τη χαλάρωση των δημοσιονομικών περιορισμών των κρατών - μελών της Ε.Ε., κάτι που όπως υποστήριξε «θα επέτρεπε στην Ελλάδα να ενισχύσει την ανταπόκρισή της στην κρίση κατά τρόπο που να αντανακλά τις βέλτιστες πρακτικές και πρότυπα στον τομέα των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και του δικαίου για τους πρόσφυγες.«Το προσφυγικό είναι πρόβλημα εθνικό, αλλά και ευρωπαϊκό και διεθνές. Μιλάμε για την αρχή της συνυπευθυνότητας».

     Στις προτάσεις του ο ανεξάρτητος εμπειρογνώμονας του ΟΗΕ διατύπωσε την άποψη ότι πρέπει να υπάρξει ελάφρυνση του ελληνικού χρέους, προκειμένου να αποτελέσει έναυσμα για ανάπτυξη χωρίς κοινωνικούς αποκλεισμούς.

   Παράλληλα ζήτησε να συνεχιστεί το έργο της Επιτροπής Αλήθειας για το Δημόσιο Χρέος, ενώ παρότρυνε την κυβέρνηση και τους δανειστές να προβούν σε ολοκληρωμένη αξιολόγηση των επιπτώσεων των πολιτικών αντιμετώπισης της οικονομικής κρίσης επί των ανθρώπινων δικαιωμάτων. 

  Απευθύνει, εξάλλου, τη σύσταση προς την κυβέρνηση να προσυπογράψει τις «Βασικές αρχές των διαδικασιών αναδιάρθρωσης του δημόσιου χρέους» του ΟΗΕ και τις «Αρχές για υπεύθυνες συναλλαγές, τόσο για τους Δανειστές και τους Δανειολήπτες» της UNCTAD, δύο νομικά κείμενα που θεσπίζουν αρχές που είναι κρίσιμες για την οικοδόμηση της συναίνεσης σε θέματα ανθρωπίνων δικαιωμάτων και περιλαμβάνουν διαπραγματεύσεις μεταξύ δανειστών και δανειοληπτών σε περιπτώσεις που το δημόσιο χρέος καταστεί μη βιώσιμο.

   Όσο αφορά τις προσπάθειες της κυβέρνησης , ο κ. Μποχοσλάβσκι χαιρέτησε την πρωτοβουλία της παροχής καλύτερης προστασίας της πρώτης κατοικίας, ωστόσο επισημαίνει ότι η κατάσταση στον τομέα της στέγασης πρέπει να παρακολουθείται στενά. Προτείνει τη μεταρρύθμιση του συνταξιοδοτικού συστήματος με βάση την αρχή της διαγενεακής αλληλεγγύης ώστε να καταστεί οικονομικά βιώσιμο.

   «Η εθνική κυριότητα των εν λόγων μεταρρυθμίσεων μπορεί να διασφαλιστεί μόνο μέσα από τη δημόσια διαβούλευση, τον κοινωνικό διάλογο και υπό την προϋπόθεση ότι οι διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις υλοποιούνται με πλήρη σεβασμό της δημοκρατικής συμμετοχής και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων», καταλήγει. 

  Σημειώνεται ότι στο πλαίσιο της επίσκεψής του στη χώρα ο ανεξάρτητος εμπειρογνώμονας για τις επιπτώσεις του εξωτερικού χρέους συνάντησε υπουργούς και στελέχη υπουργείων, τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης, τους προέδρους του Αρείου Πάγου και του Συμβουλίου της Επικρατείας, βουλευτές, στελέχη της Τράπεζας της Ελλάδος, τον Συνήγορο του Πολίτη, την Εθνική Επιτροπή για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου, την Υπηρεσία Στήριξης Διαρθρωτικών Μεταρρυθμίσεων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, τη Γενική Συνομοσπονδία Εργατών Ελλάδας και οργανώσεις εργοδοτών, τον Ύπατο Αρμοστή του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες, μέλη της πρώην Επιτροπής Αλήθειας για το Δημόσιο Χρέος, ακαδημαϊκούς εμπειρογνώμονες και εκπροσώπους της κοινωνίας των πολιτών.
   Κατά το επόμενο στάδιο της αποστολής του ο κ. Μποχοσλάβσκι θα μεταβεί το 2016 στις Βρυξέλλες για να συνομιλήσει με εκπροσώπους των δανειστών και να διερευνήσει εάν γίνονται σεβαστά τα ανθρώπινα δικαιώματα στο τρίτο μνημόνιο.

 Τα πορίσματά του θα αναλύσει σε μελλοντική έκθεση προς το Συμβούλιο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων των Ηνωμένων Εθνών.



   Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ 

ΜΕΤΑΜΟΣΧΕΥΣΕΙΣ ΠΕΟΥΣ ΣΕ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΥΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΕΣ ΤΩΝ ΠΟΛΕΜΩΝ ΣΕ ΙΡΑΚ ΚΑΙ ΑΦΓΑΝΙΣΤΑΝ



Πολλοί από τους Αμερικανούς στρατιώτες που επιστρέφουν από τους πολέμους στο Ιράκ και το Αφγανιστάν έχουν ακρωτηριαστεί σε χέρια και πόδια, αλλά υπάρχουν και κάποιοι βετεράνοι που υποφέρουν από μία ακόμη πιο οδυνηρή πληγή. Έχουν τραυματιστεί ή ακρωτηριαστεί στα γεννητικά τους όργανα.

   Γι' αυτή την τελευταία κατηγορία ίσως και να υπάρχει πλέον ελπίδα.  Κάποιοι από αυτούς τους στρατιώτες μπορεί να πληρούν τις προϋποθέσεις για να συμμετάσχουν στις πρώτες μεταμοσχεύσεις πέους που θα γίνουν τα επόμενα χρόνια στις ΗΠΑ. 

  Κατά τη διάρκεια της διαδικασίας οι γιατροί θα τοποθετούν χειρουργικά το όργανο ενός νεκρού δότη, και μέσα σε μερικούς μήνες, ο ασθενής θα είναι σε θέση να ουρεί, να ερεθίζεται, ή ακόμη και να αποκτά την ικανότητα να κάνει σεξ ξανά.

   Η συγκεκριμένη χειρουργική επέμβαση έχει πραγματοποιηθεί άλλες δύο φορές στο παρελθόν. Μία στην Κίνα το 2006 και μία στη Νότιο Αφρική το 2014, αλλά μόνο η τελευταία στέφθηκε από επιτυχία.

   Σύμφωνα με δημοσίευμα των New York Times, γιατροί στο νοσοκομείο «Johns Hopkins» της Βαλτιμόρης θα πραγματοποιήσουν την πρώτη μεταμόσχευση πέους στις ΗΠΑ σε μερικούς μήνες από σήμερα, σε ένα νεαρό στρατιώτη που τραυματίστηκε από έκρηξη βόμβας στο Αφγανιστάν. Το συγκεκριμένο πανεπιστημιακό νοσοκομείο έχει πάρει έγκριση για συνολικά 60 μεταμοσχεύσεις.

   Ιδού πως ακριβώς εξελίσσεται η διαδικασία της συγκεκριμένης μεταμόσχευσης:   Το πέος ενός δωρητή οργάνων αφαιρείται χειρουργικά, με την έγκριση της οικογένειας.

   Οι γιατροί τοποθετούν χειρουργικά το όργανο στον δέκτη του μοσχεύματος, επανασυνδέοντας τα νεύρα και τα αιμοφόρα αγγεία με τη βοήθεια ενός μικροσκόπιου. 

  Μετά το τέλος της εγχείρησης, όπως συμβαίνει με όλες τις μεταμοσχεύσεις, ο ασθενής θα πρέπει να παίρνει ανοσοκατασταλτικά φάρμακα για όλη του ζωή, έτσι ώστε να εμποδίσει τον οργανισμό του από το να απορρίψει το μόσχευμα.   Φυσικά, όπως κάθε χειρουργική επέμβαση, στη ελλοχεύουν κίνδυνοι, όπως η αιμορραγία και οι λοιμώξεις.
 Επιπλέον, τα φάρμακα που χρησιμοποιούνται για να καταστείλουν το ανοσοποιητικό σύστημα του ασθενή αυξάνουν το ρίσκο της εμφάνισης καρκίνου.

   Αυτή τη στιγμή στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού. η μεταμόσχευση πέους προτείνεται μόνο σε βετεράνους στρατιώτες, αλλά στο μέλλον, μπορεί να είναι διαθέσιμη και για ανθρώπους που επιθυμούν να υποβληθούν σε εγχείρηση αλλαγής φύλου.



     Πηγή: Business Insider / Μετάφραση, επιμέλεια: LIFO Newsroom Πηγή: www.lifo.gr

ΒΕΒΗΛΩΣΑΝ ΤΟΝ ΤΑΦΟ ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΚΑΖΑΝΤΖΑΚΗ



Εγκαταλελειμμένος και βεβηλωμένος είναι ο τάφος του Νίκου Καζαντζάκη στο Ηράκλειο της Κρήτης.

 Τις φωτογραφίες από τον τάφο του μεγάλου έλληνα συγγραφέα δημοσιεύει το cretalive.gr που αναφέρει ότι από τον τάφο έχει αφαιρεθεί ο σταυρός ενώ έχει τροχιστεί με σβουράκι η φράση του "δεν φοβάμαι τίποτα, δεν ελπίζω τίποτα, είμαι λέφτερος".

 Δίπλα ακριβώς στο σημείο όπου ήταν γραμμένη η φράση έχουν ζωγραφίσει μια καρδιά. 



ΑΥΤΟΣ Ο ΓΑΙΔΑΡΟΣ ΜΟΙΑΖΕΙ ΝΑ ΓΕΛΑΕΙ ΓΙΑΤΙ ΣΩΘΗΚΕ ΑΠΟ ΠΝΙΓΜΟ



Παγιδευμένος στα νερά που είχαν πλημμυρίσει την περιοχή, αυτός ο γάιδαρος ήταν μάλλον καταδικασμένος να πεθάνει.
 Οι διασώστες που περιπολούσαν στο Killorglin, της επαρχίας Kerry στην Ιρλανδία, εντόπισαν το ζώο να προσπαθεί να βγει από το χείμαρρο που το είχε παρασύρει και έστησαν μια ολόκληρη επιχείρηση για να το φέρουν σώο έξω από το νερό. 

   Μετά από αρκετή ώρα, ο γάιδαρος βρέθηκε ξαπλωμένος στο έδαφος και δέχτηκε την φροντίδα των διασωστών του Animal Heaven Rescue.
 Στις πρώτες του φωτογραφίες, αμέσως μετά τη διάσωσή του, η κάμερα τον συνέλαβε σε πόζες που τον κάνουν να μοιάζει χαμογελαστός και οι εικόνες αυτές έκαναν αμέσως το γύρο του ίντερνετ.

 Ο γάιδαρος βαπτίστηκε Mike και βρίσκεται σε ένα καταφύγιο, που χάρη στις φωτογραφίες αυτές δέχεται πολλά μηνύματα και προσφορές. 






Πηγή: www.lifo.gr

ΔΙΑΝΟΜΗ ΡΥΖΙΟΥ ΣΕ ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΥΣ ΕΠΙΣΙΤΙΣΤΙΚΗΣ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΣΤΟΥΣ ΠΡΟΜΑΧΟΥΣ



Στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου των Προμάχων γίνεται οι διανομή ρυζιού στους δικαιούχους του προγράμματος επισιτιστικής βοήθειας.
Οι δικαιούχοι μπορούν να πηγαίνουν στο προαύλιο του Ναού, όπου οι επίτροποι θα τους βοηθήσουν με τα διαδικαστικά (αναζήτηση του ονόματός τους στις λίστες και παραλαβή του ρυζιού).

ΒΛΕΦΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ ΧΩΡΙΣ ΝΥΣΤΕΡΙ,ΤΟΜΕΣ ΚΑΙ ΡΑΜΜΑΤΑ



Χωρίς  νυστέρι,  τομές και ράμματα  γίνεται πλέον η βλεφαροπλαστική  χάρη στη μη επεμβατική τεχνική   PLEXR!
Η νέα μη επεμβατική τεχνική παρουσιάστηκε στο νέο 1ο  Διεθνές  Συνέδριο  Αισθητικής Ιατρικής και Αναίμακτης Χειρουργικής (International Aesthetic Medicine and Soft Surgery Conference,) που έγινε στην Αθήνα 27  με  29  Νοεμβρίου.
«Η μη επεμβατική βλεφαροπλαστική  με την νέας τεχνολογίας συσκευή PLEXR ,  βασίζεται στην διαδικασία της  εξάχνωσης (ablation - spot πλάσματος) που αφαιρεί τα επιφανειακά κερατινοκύτταρα  χωρίς να προκαλείται η παραμικρή αιμορραγία» αναφέρθηκε στο συνέδριο.
Η νέα τεχνική , σύμφωνα με τους επιστήμονες δεν επηρεάζει τους  περιβάλλοντες και υποκείμενους  ιστούς και δεν δημιουργεί τις  παραμικρές ουλές ή ασυμμετρίες.
Εφαρμόζεται στο ιατρείο σε πτυχές βλεφάρων και περιοφθαλμικές  ρυτίδες  ανάλογα με το πρόβλημα και τις  εξατομικευμένες ανάγκες, σε νεαρές ηλικίες με συναφή προβλήματα όσο και σε μεγαλύτερες ηλικίες.

Η κάθε συνεδρία διαρκεί περί τα 15-20 λεπτά και το αποτέλεσμα είναι άμεσο.
Ο  ασθενής μετά την εφαρμογή μπορεί να επιστρέψει στην εργασία του και στις δραστηριότητές του την ίδια μέρα και δεν χρειάζεται να λάβει κάποια ειδική φαρμακευτική αγωγή ούτε αυστηρές προφυλάξεις.
Η θεραπεία μπορεί να συνδυασθεί με ενέσεις botox ή και με ενέσεις υαλουρονικού.
 Η μέθοδος αυτή εκτός από την περιοχή των βλεφάρων (άνω και κάτω) έχει και άλλες εφαρμογές όπως: Αφαίρεση ουλών, ξανθελασμάτων, τατουάζ καθώς και στη θεραπεία ενεργού ακμής.

Η χρήση νυστεριού και οι πιθανές μετεγχειρητικές επιπλοκές είναι τα στοιχεία  που μέχρι σήμερα απέτρεπαν εκατομμύρια ανθρώπους να υποβληθούν σε βλεφαροπλαστική  και να απαλλαγούν από την περίσσεια του δέρματος στο πρόσωπο (βλέφαρα, ρυτίδες, πτυχές) λόγω χαλάρωσης.
«Σήμερα όμως παρέχεται η δυνατότητα με αυτές τις μη επεμβατικές τεχνικές  χωρίς την χρήση νυστεριού, χωρίς τομές και ράμματα να είναι δυνατή και εύκολη η αφαίρεση της περίσσειας του δέρματος, αποφεύγοντας την ταλαιπωρία, το άγχος και τους κινδύνους της κλασσικής χειρουργικής επέμβασης» τονίστηκε  στο συνέδριο.
Το οφθαλμολογικό κέντρο γλαυκώματος και laserΑθηνών εν όψει  των επερχόμενων εορτών προσφέρει σε ειδική προνομιακή εκπτωτική τιμή την θεραπεία βλεφαροπλαστικής με PLEXR.
http://www.glaucoma-laser-eyecenter.gr.  Τηλ.  213Ο325910
 

(Επιστημονικός Υπεύθυνος: Β. Κοζομπόλης)

ΑΝ ΤΟΛΜΑΣ. ΞΑΝΑΒΑΛΤΟ ΣΕ ΔΙΑΒΑΣΗ

στρ6
Από όλες τις ομάδες αστικού ακτιβισμού της πόλης οι πιο αποτελεσματικοί μοιάζουν να είναι χρόνια τώρα οι Streetpanthers. Η χθεσινοβραδινή τους χριστουγεννιάτικη δράση και η μοναδική τους ιδέα να ”στολίσουν” έξι αυτοκίνητα παρκαρισμένα πάνω σε διαβάσεις και μπάρες ΑΜΕΑ αποδείχτηκε εξαιρετικά εντυπωσιακή και λειτούργησε σαν μαγνήτης για το βλέμμα των περαστικών. Ας ελπίσουμε ότι λειτούργησε παραδειγματικά για το μέλλον για όσους είχαν παρκάρει εκεί ή για όσους το σκέφτονταν να το κάνουν.
Η ζελατίνα είναι ένα καινούργιο στοιχείο που χρησιμοποιούν και σε συνδυασμό με τα αυτοκόλλητα των Γαϊδάρων δημιουργεί ένα εντυπωσιακό αποτέλεσμα. Και του χρόνου!
Μέλος της ομάδας μας μίλησε για την προεταοιμασία και το σκεπτικό της δράσης:
“Η πόλη έχει φτάσει στο απροχώρητο από την άποψη του βιασμού του δημόσιου χώρου. Είναι κουραστικό να το επαναλαμβάνουμε. Τέρμα οι διαπιστώσεις και καιρός για δράση. Αυτό έκαναν χθες βράδυ οι Streetpanthers στο κέντρο της Θεσσαλονίκης. Προηγήθηκε μια εβδομάδα προετοιμασίας. Έγινε το σχετικό διαδικτυακό κάλεσμα-προσκλητήριο. Πέσανε ιδέες για ένα μάθημα που θα έπρεπε να είναι διδακτικό, σατυρικό, αποτελεσματικό και αισθητικό. Αγοράστηκαν πολλά μέτρα διαφάνειας ( wrap paper), γιρλάντες, κορδέλες, χριστουγεννιάτικα φωτάκια μπαταρίας, 25 αγιοβασιλίτικα σκουφάκια, μαρκαδόρος που να γράφει σε πλαστικό. Αυτοκόλλητα με τον γάιδαρο υπήρχαν πάμπολλα. Για κάθε ενδεχόμενο παρατράγουδο είχαμε εξασφαλίσει και μια ομάδα δικηγόρων που μας συνόδευσαν και έτσι δόθηκε το ραντεβού στον πεζόδρομο της Αγίας Σοφίας. Σάββατο βράδυ στις εννιάμιση. Μαζευτήκαμε γύρω στους τριανταπέντε. Βάλαμε τους κανόνες επί τόπου. Παιδιά κτυπάμε γρήγορα μόνο όσους καταλαμβάνουν ράμπες, διαβάσεις πεζών, στάσεις λεωφορείων ή εμποδίζουν βάναυσα ροές πεζών στο πεζοδρόμιο. Η απόφαση για το πιο θάναι το πακεταρισμένο θύμα θα λαμβάνεται από κοινού και επί τόπου. Και έτσι ξεκινήσαμε και βρήκαμε έξι καραμπινάτα παράνομα σταυθμεμένα, τα τυλίξαμε 3-4 φορές με την διαφάνεια και μετά τα στολίσαμε. Είχαμε παντού την επιδοκιμασία των παρόντων περαστικών καθώς και ένα αίσθημα χαράς και ευφορίας μεταξύ μας. Μας ακολούθησε σε όλη την διαδρομή μια κυρία με τον συνοδό της πάνω σε αναπηρικό αμαξίδιο. Παρατράγουδο δεν ακούστηκε κανένα. Οι περισσότεροι ζητούσαν να το επαναλάβουμε σύντομα. Καλά Χριστούγεννα.”
στρ1στρ2στρ3στρ4στρ5 στρ7στρ8στρ9
στρ10

ΠΗΓΗ...http://parallaximag.gr

ΖΗΤΕΙΤΑΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ: ΑΓΑΠΗΤΕ ΕΡΓΟΔΟΤΗ ΕΧΩ ΚΑΤΙ ΝΑ ΣΟΥ ΠΩ



Αγαπητέ εργοδότη/επιχειρηματία,

 Καταλαβαίνω πως το να προσλάβεις ένα άτομο δεν είναι ότι πιο εύκολο και είναι λογικό να αναζητάς τον κατάλληλο που θα συντελέσει στην ανάπτυξη της επιχείρησης. 

  Σίγουρα η μείωση της ανεργίας δεν είναι στο χέρι σου,όμως την επόμενη φορά που θα συναντήσεις κάποιον για τη λεγόμενη "συνέντευξη", σκέψου λίγο παραπάνω τις συνέπειες της απόφασης σου.
 Λάβε υπόψιν σου το άγχος του συνεντευξιαζόμενου που μέσα στο κλίμα αβεβαιότητας και οικονομικής ανασφάλειας και ίσως μετά απο πολλές απορρίψεις καλείται σε λίγα λεπτά να αποδείξει προφορικά όλα τα ταλέντα του.
 Μάθε πως ένας άνθρωπος μπορεί να εξυπηρετεί ή και να κερδίζει πελάτες χωρίς να έχει αναλογίες μοντέλου. Το οτι ένας άνθρωπος δεν έχει την απαραίτητη εμπειρία (χρονικά μετρήσιμη) δε σημαίνει οτι δεν είναι ικανός.Κάποιος πρέπει να του δώσει την ευκαιρία να αποκτήσει αυτή την περιζήτητη εμπειρία από την οποία εξαρτάται το μέλλον του
.Με λίγη υπομονή όλα μαθαίνονται,και όλοι ξεκινούν από το μηδέν. Δώσε την ευκαιρία σε έναν νέο άνθρωπο να ενταχθεί στην αγορά εργασίας και να παράγει,στήριξε μια μητέρα να μεγαλώσει αξιοπρεπώς τα παιδιά της και έναν πατέρα να ανταπεξέλθει στις πιεστικές οικονομικές απαιτήσεις της εποχής.
 Η ευκολία με την οποία απορρίπτεις έναν άνθρωπο είναι συχνά για αυτόν ζήτημα επιβίωσης.
 Συμβουλή μου, την επόμενη φορά άκου προσεκτικά τον άνθρωπο που έχεις απέναντι σου,δες αν σου ταιριάζει η αύρα του και ψάξε για στοιχεία που φανερώνουν εντιμότητα,ειλικρίνεια, διάθεση για δουλειά και γενικώς διάθεση.
 Δοκίμασε τις ικανότητες του και στη χειρότερη περίπτωση μπορείς πάντα να τον διώξεις αν αποδειχτεί λάθος επιλογή.

   Δώσε μια ευκαιρία,δείξε εμπιστοσύνη και αναρωτήσου πως θα ήσουν εσύ στη θέση του.
   Άλλωστε όλοι από κάπου ξεκινήσαμε. Ας γίνουμε όλοι λίγο καλύτεροι άνθρωποι σκεπτόμενοι το καλό και των γύρω μας.

 Και καλές γιορτές να έχουμε! 

Xristina Kris 




Πηγή: www.lifo.gr

Ο ΙΝΔΟΥΙΣΤΙΚΟΣ ΝΑΟΣ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΓΙΝΕΙ Ο ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟΣ ΠΡΟΜΗΘΕΥΤΗΣ ΑΝΘΡΩΠΙΝΩΝ ΜΑΛΛΙΩΝ

Αυτός ο ναός υποδέχεται και κουρεύει κάθε χρόνο εκατομμύρια πιστούς. Οι περισσότεροι από αυτούς δεν ξέρουν πως τα μαλλιά τους θα βρεθούν στη συνέχεια στο κεφάλι κάποιας γυναίκας στις ΗΠΑ ή στην Ευρώπη.

Κάθε χρόνο, 30 με 40 εκατομμύρια προσκυνητές επισκέπτονται το ναό Venkateswara στην Tirumala της Ινδίας και σε μια κίνηση ταπεινότητας και θυσίας, το 10-25% από αυτούς, άνδρες και γυναίκες, ξυρίζουν τα κεφάλια τους. Κάθε μέρα, οι άνθρωποι του Ναού γεμίζουν τεράστιους κάδους με μαλλιά, τα οποία για πολύ καιρό συνήθιζαν να καίνε - μια εξαιρετικά επιβλαβής διαδικασία που απελευθέρωνε τοξικά αέρια και την οποία τελικά απαγόρευσε η κυβέρνηση της χώρας το 1990. 

Έκτοτε σκέφτηκαν έναν καινούριο τρόπο να ξεφορτώνονται όλα αυτά τα μαλλιά που μαζεύονταν και τα πουλάνε έναντι εκατομμυρίων. Όταν οι εταιρίες μόδας φτιάχνουν περούκες και οι κομμωτές προσθέτουν εξτένσιον στα κεφάλια των πελατών τους, θέλουν να χρησιμοποιούν αληθινά μαλλιά.
 Για να τα αποκτήσουν βασίζονται σε μέρη όπως ο ναός Venkateswara, που πουλά τα μαλλιά σε ετήσιες δημοπρασίες. Το 2014, οι εταιρίες μόδας έδωσαν σχεδόν 12 εκατ. δολάρια γι' αυτό που οι υπάλληλοι του μοναστηριού αποκαλούν «μαύρο χρυσό». 
Image
Μια ποιοτική περούκα φτιαγμένη από ανθρώπινα μαλλιά κοστολογείται πολλές χιλιάδες δολάρια στις ΗΠΑ , το ίδιο και τα εξτένσιον από φυσική τρίχα. Ωστόσο χρειάζεται πολλή δουλειά ώστε τα μαλλιά από τα κεφάλια των προσκυνητών του μοναστηριού να φτάσουν να γίνουν προϊόντα πολυτελείας. Όταν οι εταιρίες αγοράζουν τα συγκεκριμένα μαλλιά, περίπου για 700 δολάρια το μισό κιλό, μαζί «αγοράζουν» και ιδρώτα, αίμα και ψείρες.
 Οι αποθήκες του ναού μυρίζουν απαίσια - μούχλα και μύκητες παντού. Καθώς 600 κουρείς ξυρίζουν ο καθένας περίπου ένα κεφάλι ανά 5λεπτο, , αναμενόμενο το αποτέλεσμα να αφήνει πίσω ματωμένα κρανία και μπάλες μαλλιού που βρωμίζουν το δάπεδο. Τελικά, μόνο τα μακριά μαλλιά αξίζουν, αφού είναι τα μόνα που πωλούνται στη δημοπρασία. 
Αυτά των ανδρών πωλούνται για βιομηχανική χρήση έναντι ενός μικρού επιδόματος, ενώ δεδομένου πως οι προσκυνητές προέρχονται συνήθως από ταπεινές, φτωχές πόλεις, δεν είναι πάντα λουσμένοι με αποτέλεσμα τα μαλλιά να είναι απεριποίητα και σχεδόν κατεστραμμένα, τόσο που είναι τελικά τελείως άχρηστα.
 Για να γίνουν οι μακριές τούφες από σκουπίδια θησαυρός, ομάδες εργατών τις ξεμπερδεύουν, τις χωρίζουν ανά μήκος, απομακρύνουν ψείρες και άλλα σωματίδια, τις πλένουν, τις στεγνώνουν και τις βάφουν διάφορα χρώματα.
Οι εταιρίες μετά είτε στέλνουν τα μαλλιά σε κομμωτήρια όπου ράβονται σαν εξτένσιον σε πελάτες είτε γίνονται περούκες. 
Image
Η αλήθεια είναι πως η αγορά μαλλιού υπήρξε ανέκαθεν ο μηχανισμός που έφερνε τα μαλλιά των ανθρώπων από φτωχές περιοχές στα χέρια εκείνων που τα χρειάζονταν ή τα ήθελαν σε άλλες πλουσιότερες.

   Σήμερα, το μεγαλύτερο μέρος των μαλλιών και των υποπροϊόντων τους προέρχονται από την Ινδία και την Κίνα και πωλούνται στις ΗΠΑ και την Ευρώπη. Μάλιστα τα μαλλιά των Iνδών, θεωρούνται από τους «ειδήμονες», αναμφίβολα τα καλύτερα. Επίσης, τα ξανθιά μαλλιά γίνονται κι αυτά ανάρπαστα- άπορες Ρωσίδες συνηθίζουν να τα κόβουν και να τα πουλούν για 50 μέχρι αρκετές εκατοντάδες δολάρια.
 Οι περισσότεροι προσκυνητές δεν ξέρουν καν πως το μοναστήρι πουλάει τα μαλλιά τους. Παρόλ' αυτά ποτέ δεν έχουν έρθει στην επιφάνεια αναφορές που να λένε πως οι θρησκευτικοί ηγέτες καρπώνονται τα εκατομμύρια.
 Οι υπεύθυνοι χρησιμοποιούν τα έσοδα για την επιχρύσωση των τοίχων του ναού, αλλά λένε πως τα χρήματα πηγαίνουν κυρίως σε φιλανθρωπίες, όπως συσσίτια για τους άπορους αλλά και σε νοσοκομεία. 
Image


Με πληροφορίες και στοιχεία της έρευνας του priceonomics.com 


Πηγή: www.lifo.gr

ΣΥΝΕΣΤΙΑΣΗ ΤΟΥ ΚΚΕ ΓΙΑ ΤΑ 97ΧΡΟΝΑ ΤΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 13 ΔΕΚΕΜΒΡΗ ΣΤΗΝ ΕΔΕΣΣΑ

                                           
           Π Ρ Ο Σ Κ Λ Η Σ Η

97 χρόνια αγώνες και θυσίες του ΚΚΕ ( 1918 - 2015 )
Συνεχίζουμε για φιλολαϊκή διέξοδο, για το Σοσιαλισμό

        Σ'αυτά τα 97 χρόνια, το ΚΚΕ και οι κομμουνιστές, ποτέ τους δε λογάριασαν κόπους, στερήσεις, την ίδια τους τη ζωή για να προχωρήσει με την προσφορά τους στο λαό η υπόθεση του Σοσιαλισμού.
       Ποτέ του το Κόμμα δε συμβιβάστηκε με το άδικο, με την καπιταλιστική βαρβαρότητα, με την εκμετάλλευση, για να γίνει αρεστό στο σύστημα. Δε μετατράπηκε σε κόμμα προσκυνημένο, κόμμα διαχείρισης, κόμμα που διεκδικεί μερίδιο από την πίτα υποσχόμενο τον εξανθρωπισμό ενός σάπιου εκμεταλλευτικού συστήματος.
  
Η  Τομεακή Οργάνωση Πέλλας του ΚΚΕ
Σας καλεί στη Χρονιάτική της Συνεστίαση,
 που πραγματοποιείται για να τιμήσουμε τα 97 χρόνια ζωής & δράσης του ΚΚΕ.

την Κυριακή  13 Δεκέμβρη στις 8.00’ μ.μ.
στο Κέντρο «ΑΡΧΟΝΤΙΚΟ» ( πρώην ΞΕΝΟΣ ) στην ΕΔΕΣΣΑ
 με καλή μουσική , φαγητό & άφθονο κρασί                                                                                    και το κυριότερο συντροφική ατμόσφαιρα.
          

                           Θα παρευρεθεί και θα χαιρετήσει Στέλεχος του ΚΚΕ 

ΕΚΛΟΓΟΑΠΟΛΟΓΙΣΤΙΚΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΗΣ Α' ΕΛΜΕ ΠΕΛΛΑΣ

Α΄ ΕΛΜΕ ΠΕΛΛΑΣ                                                                                             Έδεσσα, 3/12/2015
ΕΡΓΑΤΟΥΠΑΛΛΗΛΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΕΔΕΣΣΑΣ &ΑΛΜΩΠΙΑΣ                                              
ΦΛΩΡΙΝΗΣ 4, ΕΔΕΣΣΑ  Τ.Κ. 58200                                 
Εmail:   elmepellas@gmail.com                                                                                               
Blog: http:// aelme pellas.blogspot.gr                                                                   
Facebook: https ://www.facebook.com/groups/aelmepellas/?fref=ts



Καλούνται οι καθηγητές της A’ ΕΛΜΕ ΠΕΛΛΑΣ σε  Εκλογοαπολογιστική Γενική Συνέλευση την Πέμπτη 10 Δεκεμβρίου 2015  στο Εργατικό κέντρο Εδεσσας  στις 09:00.
Τη συγκεκριμένη μέρα οι σχολικές μονάδες δε θα λειτουργήσουν, αφού υπάρχει άδεια για τη συμμετοχή των εκπαιδευτικών στη ΓΣ και όχι μόνο στη διαδικασία της ψηφοφορίας.

          Τα θέματα που θα συζητηθούν είναι:
1)    Απολογισμός του Δ.Σ για τη Συνδικαλιστική περίοδο 2014-2015.
2)   Εκλογή εφορευτικής επιτροπής για τη διενέργεια των εκλογών για Δ.Σ της Α΄ΕΛΜΕ ΠΕΛΛΑΣ και Ελεγκτική Επιτροπή.

Με απόφαση του Δ.Σ. θα διεξαχθεί διερευνητική ψηφοφορία για την τροποποίηση των άρθρων του Καταστατικού που αναφέρονται στη μονοετή θητεία του Δ.Σ. της Α΄ΕΛΜΕ , ώστε να μετατραπεί σε διετή.

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι
 Η παρουσία όλων μας στη Γενική Συνέλευση είναι απαραίτητη.

Για το Δ.Σ της ΕΛΜΕ

     Η  Πρόεδρος                                                                                     Ο Γραμματέας 

Μαριάννα  Δουλγερίδου                                                           Παπαδόπουλος Γιώργος

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...