Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

Τρίτη 8 Δεκεμβρίου 2015

ΑΝ ΤΟΛΜΑΣ. ΞΑΝΑΒΑΛΤΟ ΣΕ ΔΙΑΒΑΣΗ

στρ6
Από όλες τις ομάδες αστικού ακτιβισμού της πόλης οι πιο αποτελεσματικοί μοιάζουν να είναι χρόνια τώρα οι Streetpanthers. Η χθεσινοβραδινή τους χριστουγεννιάτικη δράση και η μοναδική τους ιδέα να ”στολίσουν” έξι αυτοκίνητα παρκαρισμένα πάνω σε διαβάσεις και μπάρες ΑΜΕΑ αποδείχτηκε εξαιρετικά εντυπωσιακή και λειτούργησε σαν μαγνήτης για το βλέμμα των περαστικών. Ας ελπίσουμε ότι λειτούργησε παραδειγματικά για το μέλλον για όσους είχαν παρκάρει εκεί ή για όσους το σκέφτονταν να το κάνουν.
Η ζελατίνα είναι ένα καινούργιο στοιχείο που χρησιμοποιούν και σε συνδυασμό με τα αυτοκόλλητα των Γαϊδάρων δημιουργεί ένα εντυπωσιακό αποτέλεσμα. Και του χρόνου!
Μέλος της ομάδας μας μίλησε για την προεταοιμασία και το σκεπτικό της δράσης:
“Η πόλη έχει φτάσει στο απροχώρητο από την άποψη του βιασμού του δημόσιου χώρου. Είναι κουραστικό να το επαναλαμβάνουμε. Τέρμα οι διαπιστώσεις και καιρός για δράση. Αυτό έκαναν χθες βράδυ οι Streetpanthers στο κέντρο της Θεσσαλονίκης. Προηγήθηκε μια εβδομάδα προετοιμασίας. Έγινε το σχετικό διαδικτυακό κάλεσμα-προσκλητήριο. Πέσανε ιδέες για ένα μάθημα που θα έπρεπε να είναι διδακτικό, σατυρικό, αποτελεσματικό και αισθητικό. Αγοράστηκαν πολλά μέτρα διαφάνειας ( wrap paper), γιρλάντες, κορδέλες, χριστουγεννιάτικα φωτάκια μπαταρίας, 25 αγιοβασιλίτικα σκουφάκια, μαρκαδόρος που να γράφει σε πλαστικό. Αυτοκόλλητα με τον γάιδαρο υπήρχαν πάμπολλα. Για κάθε ενδεχόμενο παρατράγουδο είχαμε εξασφαλίσει και μια ομάδα δικηγόρων που μας συνόδευσαν και έτσι δόθηκε το ραντεβού στον πεζόδρομο της Αγίας Σοφίας. Σάββατο βράδυ στις εννιάμιση. Μαζευτήκαμε γύρω στους τριανταπέντε. Βάλαμε τους κανόνες επί τόπου. Παιδιά κτυπάμε γρήγορα μόνο όσους καταλαμβάνουν ράμπες, διαβάσεις πεζών, στάσεις λεωφορείων ή εμποδίζουν βάναυσα ροές πεζών στο πεζοδρόμιο. Η απόφαση για το πιο θάναι το πακεταρισμένο θύμα θα λαμβάνεται από κοινού και επί τόπου. Και έτσι ξεκινήσαμε και βρήκαμε έξι καραμπινάτα παράνομα σταυθμεμένα, τα τυλίξαμε 3-4 φορές με την διαφάνεια και μετά τα στολίσαμε. Είχαμε παντού την επιδοκιμασία των παρόντων περαστικών καθώς και ένα αίσθημα χαράς και ευφορίας μεταξύ μας. Μας ακολούθησε σε όλη την διαδρομή μια κυρία με τον συνοδό της πάνω σε αναπηρικό αμαξίδιο. Παρατράγουδο δεν ακούστηκε κανένα. Οι περισσότεροι ζητούσαν να το επαναλάβουμε σύντομα. Καλά Χριστούγεννα.”
στρ1στρ2στρ3στρ4στρ5 στρ7στρ8στρ9
στρ10

ΠΗΓΗ...http://parallaximag.gr

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

- Σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται από τα Προμαχιώτικα Νεα .

- Τα Προμαχιώτικα Νέα διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρέσουν οποιοδήποτε σχόλιο θεωρούν ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες.

- Τα Προμαχιώτικα Νέα δεν παρεμβαίνουν σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσουν το περιεχόμενο ενός σχολίου.

- Τα σχόλια αναγνωστών σε καμιά περίπτωση δεν αντιπροσωπεύουν τα Προαχιώτικα Νέα.

- Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης .

H συντακτική ομάδα των Προμαχιώτικων Νέων.

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...