Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

Τρίτη 8 Δεκεμβρίου 2015

ΠΥΚΝΗ ΑΙΘΑΛΟΜΙΧΛΗ ΣΤΑ ΙΩΑΝΝΙΝΑ



Έντονο είναι και πάλι το φαινόμενο της αιθαλομίχλης στα Ιωάννινα με τις μετρήσεις του σταθμού του πανεπιστημίου να καταγράφουν 111 μικρογραμμάρια ανά κυβικό μετρό αέρα σε σωματίδια, με επιτρεπτό όριο τα 50.

   Η Περιφέρεια Ηπείρου απευθύνει συστάσεις στους πολίτες, καθώς οι μετεωρολογικές συνθήκες που ευνοούν τον εγκλωβισμό των ρύπων δεν αναμένεται να διαφοροποιηθούν ιδιαίτερα τις επόμενες δύο ημέρες.

   Έτσι, συστήνεται για την περιοχή του Δήμου Ιωαννιτών, και σύμφωνα με την ισχύουσα ΚΥΑ, η λήψη βραχυπρόθεσμων μέτρων μείωσης των εκπομπών από εστίες καύσης, που περιλαμβάνουν: 

Αποφυγή της χρήσης τζακιών, θερμαστρών στερεών καυσίμων η βιομάζας και αντικατάσταση με εναλλακτικά καύσιμα και πηγές θέρμανσης.
 Ρύθμιση του θερμοστάτη στους 18οC σε περιπτώσεις ύπαρξης κεντρικού συστήματος θέρμανσης για επίτευξη αποδεκτού επιπέδου θερμικής άνεσης, χωρίς υπερκατανάλωση ενέργειας. 

Απαγόρευση οποιασδήποτε καύσης σε ανοικτούς χώρους. 

Επιπλέον, προτείνεται ο περιορισμός της σωματικής άσκησης, ιδιαίτερα μάλιστα για τα άτομα που αισθάνονται ενόχληση στα μάτια ή εμφανίζουν βήχα, ρινική συμφόρηση ή ενόχληση στο λαιμό. 

  Ειδικότερα άτομα άνω των 65 ετών, καθώς και παιδιά θα πρέπει να περιορίσουν τη σωματική άσκηση ή δραστηριότητα και τον χρόνο παραμονής τους σε εξωτερικούς χώρους.

Άτομα με χρόνια αναπνευστικά προβλήματα ή άλλες χρόνιες παθήσεις που εμφανίζουν κάποια προβλήματα θα πρέπει να συμβουλευτούν τον θεράποντα ιατρό τους. 

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

- Σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται από τα Προμαχιώτικα Νεα .

- Τα Προμαχιώτικα Νέα διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρέσουν οποιοδήποτε σχόλιο θεωρούν ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες.

- Τα Προμαχιώτικα Νέα δεν παρεμβαίνουν σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσουν το περιεχόμενο ενός σχολίου.

- Τα σχόλια αναγνωστών σε καμιά περίπτωση δεν αντιπροσωπεύουν τα Προαχιώτικα Νέα.

- Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης .

H συντακτική ομάδα των Προμαχιώτικων Νέων.

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...