Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

Ι.Μ Αγίου Ιλαριωνος

Ιερός Ναός Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη του χωριού.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη πλατείας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Νερόμυλος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πετροντούβαρο.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Σοκάκι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Ι.Μ Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Καταρράκτης.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Αγία Παρασκευή.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Φράγμα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

"Μπιτσκία".

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης .

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χορευτικός σύλλογος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εκκλησία - κοινότητα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άνοιξη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

Παρασκευή 1 Μαρτίου 2013

ΑΡΙΔΑΙΑ: ΤΟ ΠΑΡΑΠΟΝΟ ΤΟΥ ΔΙΣΚΟΒΟΛΟΥ

 alt

Στην είσοδο της πόλης της Αριδαίας υπάρχει το Δημοτικό Αθλητικό Κέντρο (Δ.Α.Κ.Α), που εξωτερικά τουλάχιστον αποτελεί κόσμημα.
 Το αθλητικό αυτό κέντρο μάλιστα χρησιμοποιείται ενίοτε και για αγώνες πανελλήνιας κλίμακας.
Την εξωτερική του όμως ομορφιά, τη χαλά ο... άτυχος δισκοβόλος που υπάρχει στον αύλειο χώρο του κέντρου, δημιουργώντας στους ξένους επισκέπτες αλλά και στους κατοίκους της Αλμωπίας, άσχημη εντύπωση, αφού λόγω του εκθέματός του στα στοιχεία της φύσης, είναι σε κακή... κατάσταση.
Θεωρούμε ότι η δαπάνη για τον... εξωραϊσμό του δισκοβόλου, είναι ασήμαντη, σημαντική όμως για την  αναμόρφωση της εικόνας του Δ.Α.Κ.Α και του δήμου,  γιατί εκτός των άλλων στο σημείο που βρίσκεται... καλοσορίζει και τους επισκέπτες της Αλμωπίας. 



ΠΗΓΗ... http://www.karatzova.com

"ΩΣ ΠΟΤΕ ΘΑ ΚΛΕΙΝΟΥΜΕ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΣΤΗΝ ΥΦΑΡΠΑΓΗ ΤΩΝ 120 ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΩΝ ΕΥΡΩ;"


 
Επιστολή Γιώργου Καρασμάνη στους Υπουργούς Ανάπτυξης,  Ανταγωνιστικότητας,

Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων



  • «Ως πότε θα κλείνουμε τα μάτια στην υφαρπαγή των 120 εκατομμύριων ευρώ»

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΤΟΥ BLAGOEVGRAD ΣΤΟΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ Κ. ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΑΠ. ΤΖΙΤΖΙΚΩΣΤΑ




Τον Περιφερειάρχη του Blagoevgrad της Βουλγαρίας Kostadin Ηadjigaev, συνοδευόμενο από τον Αντιπεριφερειάρχη Biser Mihailov, δέχθηκε σήμερα ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας, στις 13.30, στο γραφείο του στην Περιφέρεια, παρουσία του Αντιπεριφερειάρχη Σερρών, αρμόδιου για θέματα υποδομών και χωρικού σχεδιασμού της ΠΚΜ, Γιάννη Μωυσιάδη.
«Ζητάμε συνεργασίες με τις γειτονικές μας χώρες, γιατί υπάρχουν κοινά προβλήματα που πρέπει να αντιμετωπίσουμε, καθώς και κοινά πεδία συνεργασίας», σημείωσε ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας, καλωσορίζοντας τους Βούλγαρους αξιωματούχους. Ο κ. Τζιτζικώστας εξέφρασε την ικανοποίησή του για τη στενή συνεργασία που έχει αναπτυχθεί ανάμεσα στην Περιφέρεια του Blagoevgrad και την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και τόνισε την ανάγκη περαιτέρω ενδυνάμωσης και επέκτασης της συνεργασίας αυτής και σε κομβικούς αναπτυξιακούς τομείς, όπως ο τουρισμός, η εκπαίδευση, ο πολιτισμός και τα διακρατικά ευρωπαϊκά προγράμματα.
Ο κ. Τζιτζικώστας πρότεινε την οργάνωση αποστολών, αποτελούμενων από επιχειρηματίες, δημοσιογράφους και τουριστικούς πράκτορες, με στόχο την ευρύτερη δυνατή προβολή των δύο περιοχών και την ενίσχυση του τουριστικού ρεύματος και των επενδύσεων σε αναπτυξιακά έργα μεταξύ των δύο Περιφερειών. Ειδικότερα, ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας μίλησε για τις τουριστικές δυνατότητες και τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της ΠΚΜ καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου και τόνισε ιδιαίτερα την αξία του θρησκευτικού τουρισμού στην περιοχή, με επίκεντρο το Άγιο Όρος και τη βυζαντινή πολιτισμική κληρονομιά.
Παράλληλα, ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας έκανε λόγο για την ανάγκη σύσφιξης της συνεργασίας ανάμεσα σε εκπαιδευτικά ιδρύματα των δύο πλευρών, καθώς και την ενίσχυση των διακρατικών ευρωπαϊκών προγραμμάτων και των πολιτισμικών ανταλλαγών ανάμεσα στις δύο περιοχές. 
Από την πλευρά του, ο Περιφερειάρχης του Blagoevgrad ευχαρίστησε τον Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας για τη θερμή υποδοχή και τη μέχρι τώρα καλή συνεργασία με την Π.Ε. Σερρών και τον Αντιπεριφερειάρχη Ι. Μωυσιάδη. Ο κ. Ηadjigaev συνεχάρη τον Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας για την ανάληψη των καθηκόντων του και του ευχήθηκε καλή επιτυχία στο έργο του, ενώ του απηύθυνε επίσημη πρόσκληση να επισκεφθεί το Blagoevgrad στο προσεχές διάστημα. 

ΤΟ 7ο ΚΑΡΑΤΖΟΒΙΤΙΚΟ ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ.


   
Με εντατικούς ρυθμούς συνεχίζονται οι προετοιμασίες για το 7ο Καρατζοβίτικο Καρναβάλι. 
   Με τη στήριξη των ιδιοκτητών των εμπορικών καταστημάτων και τη βοήθεια των εθελοντών προχωράμε προς την μεγάλη παρέλαση των καρναβαλιστών την Κυριακή 17 Μαρτίου και ώρα 16:30 μ.μ. στον πεζόδρομο της Αριδαίας. Ήδη οι συμμετοχές έχουν ξεπεράσει τις 15 και καθημερινά αυξάνονται. Όσοι σύλλογοι ή ομάδες ατόμων επιθυμούν να συμμετέχουν προλαβαίνουν να δηλώσουν συμμετοχή. 
   Οι αιτήσεις κατατίθενται στο Γραφείο Κοινωνικής Πολιτικής και Απασχόλησης στο Δήμο Αλμωπίας καθημερινά, και ώρες 8:00 π.μ. με 14:00 μ.μ.. Τηλέφωνο επικοινωνίας 2384350207 κα Χατζηαβραμίδου Ευδοκία.

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ ΠΡΟΙΚΟΣΥΜΦΩΝΟ ΤΟΥ 1671 !!!



Οι καλοί λογαριασμοί κάνουν...τους καλούς γάμους, φαίνεται πως σκέφτονταν το 1671.

 «Εν έτι 1671 μηνί Ιανουαρίω ημέρα δεκάτη εν Σύρω.

εν ονόματι της Αγίας Τριάδος και της Κοκκίνης προστάτιδος της νήσου Σύρου

Προκοσύμφωνον της πρώτης μας κόρης και της θυγατρός του Κωστάκη και της Σμαράγδας και της μακαρίτισσας της γυναικός μου Πιπινίτσας ήτις θα πάρη νόμιμον σύζυγον τον Ντεμογιαννάκη του Κωνσταντάκη της Πιπινίτσας Πηνελόπης Βαρβαρίτσας.

Και εγώ και η μακαρίτισσα η γυναίκα μου Πιπινίτσα δίδομεν την συγκατάθεσίν μας εις το να πάρη η κόρη μας Κατή, νόμιμον σύζυγον και να τον έχη να τον νέμεται μέρα νύκτα, τον Ντεμογιαννάκη Μανωλάκην του Κωνσταντάκη και της Πιπινίτσας Πηνελόπης Βαρβαρίτσας.

Εν πρώτοις δίδομεν από τα φύλλα της καρδιάς μας την ευχήν να τρισευτυχήσουν και να πολυχρονίσουν.

Δεύτερον δε τέσσαρα εικονίσματα το πρώτον ευς ξύλον δυνατόν και χονδρόν δύο δάκτυλα και τα άλλας εις αχιβάδα.

Τρία υποκάμισα τα δύο μικρά και το ένα μεγάλο, δύο μικρά

αποκατινά (εσώβρακα) παστρικά, ατρύπητα και ολόγερα

Δύο μισοφόρια ολόγερα και μπουγαδιασμένα.

Ενάμισυ ζευγάρι κάλτσες εως ότου να γίνη ο γάμος έχη καιρόν να πλέξη και την άλλη για να γίνουν δύο ζευγάρια.

Ενα φουστάνι από τσίτι ριγωτό, άλλο ένα από σακονέτα της μακαρίτισσας της γιαγιάς μου.

Ενα μανδύλι του λαγιού και δύο μανδοσαλάμια

Μια φασκιά για τα καλορίζικα

Δύο ζεύγη παπούτσια το ένα μπαλωμένο

Σαράντα πήχες βρακοζώνα και μετά τον θάνατο του παπού μας άλλη τόση

Του γαμβρού μια σκούφια να την φορή βραδιά παρά βραδιά δια να μη του τρυπήση γρήγορα.

Δύο τσουκάλια κάστρινα της καραίτισσας της γιαγιάς μου

Δύο φλιτζάνια του καφέ χωματίνια.

Το αμελέτητο με δύο χέρια νεροπαστρικό και άπιαστο

Τρεις βελόνες της κάλτσας.

Ένα ζάρφι χωματένιο

Ενα στρώμα μπαλωμένο της μακαρίτισσας της γιαγιάς μου από φύλλα καλαμόφυλλα.

Ενα λύχνο χωματένιο και άλλον έναν από ντενεκέ

Ενα κλειδί

Μια ψυράγγα (χωράφι) ίθα με μιά παλέστρα του γαϊδάρου

Τρία ρεάλια, πέντε παράδες και επτά άσπρα.

Κοντά με όλα αυτά που τους κάμαμεν τους νοικοκυραίους της Σύρου την μίαν κάμαραν του σπιτικού που καθούμαστε και άμα πεθάνω εγώ και ο παππούς της Κατής όλο το σπίτι.

Ακόμη δε και αυτά 2 κόττες ένα πετεινό, είκοσι αυγά, ένα κόσκινο, μία μπιρμπιτσέλια σπητίσια μακαρόνια, και αν προφθάσουμεν θα
κάνουμε άλλα τόσα.

Δέκα οκάδες ελιές και πέντε οκάδες χαμάδα, 2 βάζα κάπαρι, δύο ντουζίνες χήνους, σαράντα κοπόνια κρομμύδια όλα αυτά να τα κάμουν θάλασσα να τρών και να πίνουν όλο το οκταήμερο γαμβρός και νύμφη και όλο το συμπεθεριό και οι ποιό κοντά γειτόνοι.

Εις τον γαμβρόν, την Κατή με τα ούλα της.

Ο πενθερός
Κωνσταντάκης της Σμαράγδας
Εν Σύρω τη 10 Ιανουαρίου 1671»





ΠΗΓΗ...http://periergaa.blogspot.com

ΝΥΧΤΕΡΙΝΕΣ ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ.

Νυχτερινές εξομολογήσεις


Ένα τραγούδι γράφτηκε για μας
. Μιλούσε για αστραπές . Μιλούσε για δακρυγόνα. Για αντισφυξιογόνες μάσκες. Μιλούσε για δυστυχία. Ο ποιητής μας έστειλε το τραγούδι του. Οι ποιητές άρχισαν να νοιάζονται για μας. Το τραγούδι μιλούσε για δώρα και για δάκρυα. Και δεν χωρούσε ερωτήσεις. Ή ξέρεις και δεν ρωτάς. Ή δεν ξέρεις και πάλι δεν ρωτάς. Ο ποιητής σταμάτησε να τραγουδά και βγήκε από το δωμάτιο.

Εμείς μείναμε στο δωμάτιο μουδιασμένοι....

Μίσος πεντακάθαρο, χωρίς ρωγμές ενοχών. Έτσι μεταλλάσεται το πάθος. Έτσι μεταλλάσεται η ακόρεστη πείνα.

Όταν φτάσεις να πιστέψεις ότι πίσω από το ενδιαφέρον, την φιλία, τον έρωτα, την αγάπη, οι άνθρωποι ανοίγουν τα μπακαλοδέφτερα τους και σημειώνουν τα κέρδη τους , είναι γι΄αυτούς αλλά και για το δικό σου ψυχικό υλικό, που σώνεται πάντα, ζημιά. Τότε πια σκύψε και ασπάσου τις εικόνες του ερέβους. Η μια λύση είναι να κλειστείς στον τάφο σου για κάποια χρόνια, όσα χρειαστούν μέχρι να πιστέψεις εκ νέου. Η άλλη λύση είναι να θρέψεις το σαράκι σου , με σχέδια που θα ανατρέψουν τους θριάμβους τους, να γεμίσεις τους ισολογισμούς των καλών σου φίλων, των αγαπημένων, των εντιμότατων συναδέλφων , με επισφάλειες και να σταθείς απέναντι για να καμαρώσεις τα έργα σου . Υπάρχει και μια τρίτη. Αυτό το σημείο του στέρνου που πονάει να το πετρώσεις, να το πετάξεις στα σκυλιά που τα λένε Λήθη και Λησμοσύνη. Θα μου πεις έτσι που πονάει στα χρόνια τα τσιγκούνικα που ζούμε , δεν θα σου μείνει μαλακό κομμάτι. Στο τέλος τέλος θα έχεις μέσα σου κενοτάφιο και όχι ψυχή.

Τι να σου πω και εγώ, πως να φωνάξω μια απάντηση; Ξεφλουδίζοντας τα προσχήματα μπορεί και να τρομάξεις. Όπως και να έχει, εμείς δεν μιλήσαμε, δεν γράψαμε.

Αναμεταδώσαμε. Πολλές πολλές φορές. Σαν πολλαπλασιαστές.Όπως κοιτούν όσοι υπολογίζουν πως κάπου κοντά παραμονεύει ένα μεγάλο τέλος, προς τα κάτω εκεί που είχε ξεμείνει και σαπίζει ένα μαγιάτικο στεφάνι .

Και εσύ ρε κοπελιά τι κάνεις; θα με ανταπαντούσε κάποιος. Η αλήθεια είναι πως δεν ξέρω πως έφτασα να καταφεύγω σε τόσες αυτοαναφορές, ζώντας και αναπνέοντας τόσα πολλά χρόνια για όλους τους άλλους. Τώρα συνειδητοποιώ τουλάχιστον με ανακούφιση ότι στο ατομικό μου σύμπαν, που ποτέ τίποτα δεν ήταν βέβαιο ή οριστικό και όλα ήταν μονίμως υπό 'αιρεση , ήμουν πάντοτε σε κρίση. Νιώθω άνετα σ΄αυτήν . Σχεδόν την περίμενα να έρθει όπως αρκετοί συνάνθρωποι μου, ίσως και για να κρυφτούμε πίσω από την γενικευμένη κατάρευση ή να διακιολογήσουμε την - αδιόρατη μεν υπαρκτή δε- θλίψη που μας χαρακτήριζε εδώ και χρόνια , και να την απογυμνώσουμε από κάθε αυταρέσκεια.

Οπότε να σου πω τι κάνω. Ντρέπομαι. Ντρέπομαι για το ζεστό παλτό, το πάπλωμα, το καλοριφέρ όταν ο ζητιάνος απλώνει το χέρι.

Απ ΄αυτή την στάση αναμονής, που περιμένουμε, κοιτάζω πολλές φορές προς τον ουρανό.Τουλάχιστον σκέφτομαι αυτή η καταστροφή κοινωνική,πολιτική, ατομική, που θα ρθει γιατί θα ρθει ας είναι τουλάχιστον να έχει μια γεύση ελευθερίας.

Ο ποιητής άνοιξε την πόρτα και βγήκε.

Της Αννιτας Λουδαρου






ΠΗΓΗ...http://www.ramnousia.com

PETITE ANNONCE.


Petite Annonce
 ΖΗΤΕΙΤΑΙ vέος, ωραίος, χρησιμοποιημένος, για «ίδιαν χρήση» κομμουνιστής τε και αναρχικός, με δεξί παρελθόν,  έτσι αινιγματικός.
 Φιλόζωος, ζωόφιλος, ετεροφυλόφιλος, ομοφοβικός.  Με μεγάλη συλλογή ανέγγιχτων βιβλίων, συμπλεγματικός, οιδιπόδειος, αυτοδημιούργητος.
 Ερωτογενής, ερωτοκτόνος, ονειροκριτής, ονειροπόλος. Χορτοφάγος τροφικά, σαρκοφάγος κοινωνικά, σκουπιδοφάγος ερωτικά, πτωματοφάγος γενικά.
 Πώς; Οι αγγελίες χρεώνουν με τη λέξη. Pardon! 

 ΖΗΤΕΙΤΑΙ  Νεοέλλην.





Λίνα Παπάζογλου




ΠΗΓΗ...http://www.ramnousia.com

ΨΟΦΟΣ!

ΨΟΦΟΣ!

Θα το παλέψω να είμαι συγκρατημένος και να μη βρίζω. Όπως σας έχω πει, ακούω διάφορα τοπικά ραδιόφωνα από το διαδίκτυο, γιατί αυτά που μπορεί να μάθει κάποιος από τέτοιους σταθμούς, δύσκολα έως καθόλου θα τα ακούσει ακόμη και στο πλέον «ανεξάρτητο» ραδιόφωνο του κέντρου που σιτίζεται από διαφημίσεις τραπεζών.

Αυτά που θα διαβάσετε, τα άκουσα σήμερα στο ραδιοφωνικό σταθμό Studio 7 της Καβάλας. Ούτε εγώ πίστευα αυτά που άκουγα από το στόμα του πολίτη που βρισκόταν στο studio, ούτε οι δημοσιογράφοι. Όλα όμως ήταν αλήθεια. Κάθε λέξη του. Το επιβεβαίωσαν ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου της Καβάλας όπως και εκπρόσωπος τράπεζας, οι οποίοι κλήθηκαν να παρέμβουν στην εκπομπή.

Ο εν λόγω πολίτης που και όνομα έχει και επίθετο διαθέτει, έκλεισε το κατάστημά του πριν από δύο χρόνια λόγω της οικονομικής κρίσης. Από τότε είναι άνεργος, όπως και η σύζυγός του. Έχουν τρία παιδιά. Συντηρούνται με τη βοήθεια συγγενών και προγραμμάτων. Ο πολίτης αυτός, λοιπόν, είχε χρέος στην Εφορία που ανερχόταν στα 300 ευρώ (όχι χιλιάδες, απλά τριακόσια ευρώ) και κάτι ψιλά – συγχωρέστε με που δε συγκράτησα το ακριβές ποσό των ψιλών, διότι ανέβασα και μια κάποια πίεση.

Στην τράπεζα υπήρχε ένας λογαριασμός της τάξης των 129 ευρώ και 30 λεπτών. Στο συγκεκριμένο λογαριασμό, ο εν λόγω πολίτης – ας τον λέμε Κώστα – ήταν συνδικαιούχος μαζί με δύο συγγενικά του πρόσωπα εκ των οποίων το ένα νομίζω είναι ο πατέρας του. Πλην των άλλων κακών, ο Κώστας είναι καρδιοπαθής. Εμφραγματίας που ακολουθεί φαρμακευτική αγωγή και παρακολουθείται στη Θεσσαλονίκη όπου κάνει τις εξετάσεις του σε νοσοκομείο.

Ήρθε η ώρα του καρδιολογικού του ελέγχου, λοιπόν, και χτες πήγε να βγάλει αυτόν τον θησαυρό των 129 ευρώ από την τράπεζα για να μεταβεί στη Θεσσαλονίκη. Ο λογαριασμός όμως ήταν άδειος! Τα είχε πάρει η Εφορία για το χρέος των 300 ευρώ και κάτι ψιλών! Ο άνθρωπος βέβαια θα μπορούσε να μείνει στον τόπο αν ήταν λίγο νευρικός, αλλά ευτυχώς το πάλεψε. Με τα πολλά, η τράπεζα τού ζήτησε συγγνώμη ΜΟΝΟ για το γεγονός ότι έδωσε όλο το ποσό στην Εφορία και όχι μόνο το 1/3, καθώς όπως προείπαμε υπήρχαν άλλοι 2 συνδικαιούχοι.

Εδώ βέβαια γεννιέται το πρώτο ερώτημα. Σύμφωνα με όσα γνωρίζαμε, δεν πραγματοποιούνται κατασχέσεις καταθέσεων κάτω από 1000 ευρώ. Αποδεικνύεται μύθος. Ψέμα. Απάτη. Μούφα. Πώς να το πω; Όπως δήλωσε εκπρόσωπος εργαζομένων σε τράπεζα, μόνο στην Καβάλα και μόνο σε ένα υποκατάστημα τράπεζας έχουν γίνει ήδη 600 κατασχέσεις καταθέσεων κάποιοι από τους οποίους είχαν μόνο 30 ευρώ ενώ έγινε κατάσχεση και επί λογαριασμού που είχε μέσα 26 ευρώ!

Βέβαια, κάποιο μνημονιακό τσογλάνι θα πει ότι αυτό ισχύει για λογαριασμούς μισθοδοσίας ή συνταξιοδοτικούς. Και πού ξέρεις ρε τσόγλανε ότι ο πατέρας του ανθρώπου δεν πήρε τη σύνταξή του και έβαλε μέρος του ποσού στον κοινό λογαριασμό για να μπορέσει ο γιος του να πάει για τις εξετάσεις του; Έχουν τα ευρώ ταμπέλα, ρε τσόγλανε; Φωνάζουν «εγώ είμαι από σύνταξη μη με πειράζεις»; Ηλίθιο μνημονιακό σκουλίκι, όλο μαλακίες ρωτάς.

Δεύτερο ερώτημα, γιατί η τράπεζα δεν ενημέρωσε τον πελάτη της ότι υπήρχε αίτημα κατάσχεσης επί του λογαριασμού; Η επίσημη απάντηση ήταν ότι, από τη στιγμή που δέχεται η τράπεζα εντολή να παραδώσει τα χρήματα, είναι υποχρεωμένη να το κάνει ώστε να μην αντιμετωπίσει ποινική ευθύνη ο υπάλληλος. Πα – πα – ριές! Όπως – ύστερα από πίεση – αποκάλυψε ο εκπρόσωπος της τράπεζας, ο πελάτης δεν ενημερώνεται για να μην προλάβει να πάρει τα χρήματά του! Ακούστε Μαφία! Ληστεία κανονική. Συμμορία!

Για τον ίδιο λόγο, όπως ειπώθηκε, δεν ενημερώνει και η Εφορία τον πολίτη ότι θα γίνει κατάσχεση επί του λογαριασμού. Για να μην προλάβει ο πολίτης να πάρει τα λεφτά και πάει να κάνει τις εξετάσεις του. Να ψοφήσει ο πολίτης. Για 129 ευρώ. Ψόφος σε όλους σας ρε καριόληδες. Μόνο μίσος ρε ξεφτίλες, τίποτε άλλο.

Κι απορείς, πώς γίνεται να υπάρχει δικαστική απόφαση κατάσχεσης λογαριασμού χωρίς να κοινοποιηθεί στον ιδιοκτήτη του λογαριασμού; Λύθηκε κι αυτό όμως! Πρόκειται, λέει για διοικητική απόφαση και ως τέτοια, μπλα, μπλα, μπλα τα εξηγούσε ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου, αλλά ήδη τα είχα χαμένα και δεν έβγαζα άκρη.

Και πάνω σε όλη αυτή την τούρτα από σκατά, βγαίνει στο τηλέφωνο και τοπικός βουλευτής της ΝΔ, να πει ειρωνικότατα ότι «όσοι χρωστούν στην Εφορία δεν είναι νοικοκύρηδες»! Άμα γουστάρει η Νέα Δημοκρατία ας ρωτήσει να μάθει ποιος ήταν ο βουλευτής. Αλλά τι να ρωτήσει; Αν το κάνει, θα είναι σίγουρα για να τον αναβαθμίσει σε εκπρόσωπο Τύπου της ή να τον κάνει υπουργό. Γι’ αυτό δε γράφω το όνομά του. Για να μη γίνει μάγκας στην κομματική συμμορία του και πάρει προαγωγή.

Ζούμε σφαγή. Κανονική. Πάνε, λέει, οι γέροι την παραμονή που πληρώνονται οι συντάξεις και την πέφτουν έξω από τις τράπεζες στις 12 τη νύχτα και τραβάνε τα λεφτά της σύνταξης επειδή φοβούνται ότι κάποιος θα τους τα πάρει. Δε φοβούνται έξω από την τράπεζα. Φοβούνται την τράπεζα από μέσα! Αλλάξαμε φόβους. Δε φοβούνται μήπως τους κλέψει τα λεφτά κάνας κλέφτης στις 12 το βράδυ, αλλά μήπως τους τα κλέψει κάποιος κουστουμάτος με το φως της μέρας.

Φυσικά με το που ακούστηκε η ιστορία του Κώστα και κυρίως επαληθεύτηκε από ΟΛΟΥΣ τους αρμόδιους και εμπλεκόμενους στη λεηλασία, έσπασαν τα τηλέφωνα από πολίτες που έλεγαν τη δική τους ιστορία. Η άλλη, αγρότισσα, έκλαιγε επειδή είχε 400 ευρώ στην ΑΤΕ και έβαλε χέρι ο ΕΛΓΑ για κάτι αναδρομικά, αφήνοντάς της 25 ευρώ. Χωρίς να ειδοποιηθεί από κανέναν και αυτή. Καταγγελίες επώνυμες. Απεγνωσμένες. Τραγωδίες που δε θα τις δείξει ποτέ κανένα γαμωκάναλο και το ΕΣΡ απαγορεύει να μεταδοθούν.

Αυτό ζούμε, ΑΝ αυτό θεωρείται ζωή. Όλα αυτά τα έμαθα σήμερα, μέσα σε μόλις 2 ώρες και αφορούν μόνο ένα νομό. Φαντάζομαι ότι τα ίδια γίνονται σε όλη τη χώρα. Αδειάζουν λογαριασμοί. Ποιοι κλέφτες με καλάσνικοφ και μαλακίες; Το Κράτος τα κλέβει. Κι ύστερα κλαίγονται οι τράπεζες ότι αποσύρουν οι καταθέτες τα λεφτά τους. Καλά ρε, για μαλάκες ψάχνετε; Αφού είναι ανυπεράσπιστος ο πολίτης. Έχουν κάνει οι τράπεζες συνεταιρισμό με το Κράτος και αρπάζουν το τελευταίο 20ευρω του φτωχού, πόσο ηλίθιος είναι να εμπιστευτεί την τράπεζα ή το Κράτος;

Κι ενώ συμβαίνουν όλα αυτά, μας πετάνε ένα «ισόβια ο Παπαγεωργόπουλος» σαν τροφή σε καθυστερημένους τηλεμαλάκες. Ρε έβγαλε ένα σκασμό λεφτά ο φτερωτός και σε 6-7 χρόνια το πολύ θα είναι έξω. Ποιος ελεύθερος εργαζόμενος βγάζει 51 εκατομμύρια ευρώ σε 6 χρόνια; Βάλτε κι εμάς φυλακή για 6 χρόνια κι ύστερα δώστε μας 51 εκατομμύρια. Μια χαρά είναι. Άντε ρε σιχαμένοι. Κύκλωμα. Τοκογλύφοι. Κλέφτες. Απατεώνες. Ψόφος ρε. Μόνο ψόφος!

ΚΑΡΤΕΣΙΟΣ





ΠΗΓΗ...http://www.ramnousia.com

ΞΑΝΑΓΙΝΕΤΑΙ ΣΤΟΛΙΔΙ Η ΘΕΟΛΟΓΙΚΗ ΣΧΟΛΗ ΤΗΣ ΧΑΛΚΗΣ.


.Μέσα στο Μάρτιο ολοκληρώνεται η μελέτη αποκατάστασης της Θεολογικής Σχολής της Χάλκης, που ανέλαβε να φέρει σε πέρας το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης.

Παραμονές της επίσημης παρουσίασης του έργου στο Οικουμενικό Πατριαρχείο, η ερευνητική ομάδα παρουσίασε τις μελέτες και τις προτάσεις της στον Πρύτανη του ΑΠΘ, καθηγητή Γιάννη Μυλόπουλο και στο Σεβασμιότατο Ηγούμενο της Μονής και Μητροπολίτη Προύσης Ελπιδοφόρο, σε ειδική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα συνεδριάσεων της Συγκλήτου. 

Το έργο συνίσταται στην αποτύπωση της υφιστάμενης κατάστασης του κτιρίου, την καταγραφή των αναγκαίων επισκευών και βελτιώσεων και τις προτάσεις για την αξιοποίησή του κατά τέτοιον τρόπο, ώστε να πληροί τις προδιαγραφές ενός σύγχρονου πανεπιστημιακού ιδρύματος, μόλις δοθεί η άδεια επαναλειτουργίας της Σχολής.

Η ερευνητική ομάδα που δούλεψε πάνω στην αποκατάσταση της σχολής αποτελείται από 26 καθηγητές και 23 υποτρόφους μεταπτυχιακούς φοιτητές από όλα τα Τμήματα της Πολυτεχνικής Σχολής.

Το έργο ξεκίνησε το Μάρτιο του 2012 και, σύμφωνα με τον αρχικό προγραμματισμό, το πρώτο τετράμηνο έγινε η συλλογή των στοιχείων, η αποτύπωση των χώρων εντός και εκτός του Ιστορικού κτιρίου της Θεολογικής Σχολής της Χάλκης από ομάδα υποτρόφων μεταπτυχιακών φοιτητών, που εργάζονταν υπό την επίβλεψη καθηγητών τους. Κατά την παραμονή της ερευνητικής ομάδας στη Χάλκη συλλέχθηκαν δείγματα υλικών και πραγματοποιήθηκαν διάφορες ειδικές μετρήσεις (για υγρασία, αντοχή υλικών κ.α.), ενώ έγινε αυτοψία του περιβάλλοντα χώρου ως προς τη βλάστηση και την δυνατότητα φύτευσης νέων φυτών στον αύλειο χώρο της Σχολής.

Με την επιστροφή των ομάδων άρχισε η επεξεργασία των δεδομένων, η αξιολόγηση του υλικού και η σύνταξη της μελέτης αποκατάστασης, ενώ παράλληλα μελετήθηκε το κτιριολογικό πρόγραμμα και οι χρήσεις των χώρων, υφιστάμενων και νέων.

Στις 20 Ιουλίου 2012 έγινε η παρουσίαση τριών προτάσεων – εναλλακτικών σεναρίων για τους νέους και τους υφιστάμενους χώρους στον Σεβασμιότατο Ηγούμενο της Μονής και Μητροπολίτη Προύσης Ελπιδοφόρο. Ο ίδιος με τη σειρά του παρουσίασε τα δεδομένα στις 27 Σεπτεμβρίου 2012 στην Ιερά Σύνοδο στην Κωνσταντινούπολη, η οποία αξιολόγησε και επέλεξε τη βέλτιστη κατά την κρίση της πρόταση για τα αρχιτεκτονικά και τους εξωτερικούς κοιτώνες.

Προσφάτως το τουρκικό κράτος έχει επιστρέψει στην Ιερά Μονή της Χάλκης την ιδιοκτησία του Λόφου της Ελπίδας, στην κορυφή του οποίου είναι εγκαταστημένη η Μονή. Το ΑΠΘ αποδέχθηκε την πρόταση της Μονής να αναλάβει και το έργο αξιοποίησης της δασικής έκτασης του Λόφου της Ελπίδας.




ΠΗΓΗ...http://www.agioritikovima.gr

ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΤΑ ΒΙΟΛΟΓΙΚΑ ΑΥΓΑ ΕΝ ΟΨΕΙ ΤΟΥ ΠΑΣΧΑ.


15Μετά το σκάνδαλο του αλογίσιου κρέατος, σειρά έχουν τώρα τα αμφίβολης ποιότητας βιολογικά αυγά που κυκλοφορούν στη γερμανική αγορά ενόψει του Πάσχα. Οι έλεγχοι δεν είναι πάντα επαρκείς.

«Δεν υπάρχει έλλειψη κανόνων για τις φάρμες βιολογικών αυγών» δήλωσε η γερμανίδα υπουργός Γεωργίας Ίλσε Άιγκνερ από τις Βρυξέλλες. Απεναντίας τόνισε ότι το νομοθετικό πλαίσιο που αφορά στα βιολογικά προϊόντα στη Γερμανία «είναι πολύ αυστηρό». Το πρόβλημα είναι ωστόσο η ελλιπής εφαρμογή του από τις εκάστοτε αρμόδιες αρχές των γερμανικών κρατιδίων.Πόσο περίπλοκες όμως είναι οι διαδικασίες ελέγχου και πιστοποίησης των βιολογικών προϊόντων, εν προκειμένω των βιολογικών αυγών; Μια συζήτηση που έχει ξεκινήσει στη Γερμανία με αφορμή τους ποιοτικούς ελέγχους των αυγών που βρίσκονται στα «βιολογικά» ράφια της αγοράς λίγο πριν το Πάσχα.

Περίπλοκη διαδικασία πιστοποίησης

Όταν αγοράζει κανείς βιολογικά αυγά στη Γερμανία σημαίνει πως αυτά πρέπει να φέρουν συγκεκριμένη «πράσινη» ετικέτα. Η ετικέτα πιστοποιεί ότι το κάθε αυγό έχει περάσει από συγκεκριμένη ελεγκτική διαδικασία για τη διακρίβωση της βιολογικής του προέλευσης. Μία κλίμακα από το 0 έως το 3 περιγράφει την ταυτότητα του αυγού, παρέχοντας πληροφορίες για τη διαδικασία εκτροφής των πουλερικών, την τροφή τους, τον τρόπο φύλαξής τους, αν μεγαλώνουν σε κλουβί ή αν είναι ελευθέρας βοσκής, ή αν είναι ειδικότερα οργανικής προέλευσης. Τέλος ένας ειδικός κωδικός με γράμματα πληροφορεί τους καταναλωτές για τη χώρα προέλευσης: DE για τη Γερμανία, ΑΤ για την Αυστρία κλπ.

Τελευταία ακούγονται αιτιάσεις για πολλές φάρμες εκτροφής πουλερικών που φέρονται ως βιολογικές. Ο Τζόις Μέβιους από τον Σύνδεσμο Καλλιεργητών Βιολογικών Προϊόντων (BOLW) αναφέρει ότι πολλά γερμανικά εκτροφεία, μολονότι συστήνονται στο αγοραστικό κοινό ως βιολογικά, στην πραγματικότητα δεν πληρούν τις ευρωπαϊκές προδιαγραφές βιολογικής εκτροφής π.χ. ως προς τις συνθήκες εκτροφής και σίτισης των ζώων.

Σύμφωνα με τον BOLW πολλές υποθέσεις τέτοιων εκτροφείων εκκρεμούν στη γερμανική δικαιοσύνη. 




ΠΗΓΗ...http://www.agioritikovima.gr

ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ: ΕΠΕΣΕ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ, ΕΠΕΣΕ ΚΑΙ Η ΤΙΜΗ ΤΟΥ ΡΕΥΜΑΤΟΣ.


C34363B47E42A6B868CC0509AD354BCE 250x180 Βουλγαρία: Επεσε η κυβέρνηση, τώρα πέφτει και η τιμή του ρεύματος
Δικαιώνονται οι διαδηλωτές στη Βουλγαρία που με τις δυναμικές κινητοποιήσεις τους οδήγησαν σε παραίτηση την κυβέρνηση Μπορίσοφ αλλά και όπως όλα δείχνουν, διασφάλισαν μειωμένες τιμές του ηλεκτρικού ρεύματος…
Πριν από λίγες ώρες, η βουλγαρική Βουλή ενέκρινε νομοσχέδιο που θα διευκολύνει τη μείωση των τιμών του ηλεκτρικού ρεύματος σε μια προσπάθεια να κατευναστεί η οργή των χιλιάδων καταναλωτών που το τελευταίο διάστημα πραγματοποίησαν διαδηλώσεις για τους υψηλούς λογαριασμούς ρεύματος και οδήγησαν την κυβέρνηση του Μπόικο Μπορίσοφ σε παραίτηση.
Το νέο νομοσχέδιο επιτρέπει -μεταξύ άλλων- στη Ρυθμιστική Αρχή να αλλάζει την τιμολογιακή πολιτική περισσότερες από μια φορά ανά έτος και ανοίγει το «δρόμο» για να υλοποιηθεί η δέσμευση για τη μείωση της τιμής του ηλεκτρικού ρεύματος κατά 8% από το Μάρτιο.
Όπως μεταδίδουν τα διεθνή ΜΜΕ, σήμερα αναμένεται η δημοσίευση – σε έκτακτη έκδοση της Εφημερίδας της Κυβερνήσεως- των τροποποιήσεων που ενέκρινε η βουλγαρική Βουλή για τον ενεργειακό νόμο, βάσει των οποίων η Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας θα μπορεί να αλλάζει την τιμολογιακή πολιτική περισσότερες από μια φορά ανά έτος. Το νομοσχέδιο, όπως αναφέρει το πρακτορείο ειδήσεων «Novinite», εκτιμάται ότι θα ανοίξει το δρόμο για τη μείωση των τιμών του ηλεκτρικού ρεύματος.




ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ.



Η 1η Μαρτίου, έχει καθιερωθεί από τον Διεθνή Οργανισμό Πολιτικής Άμυνας, ως Παγκόσμια Ημέρα Πολιτικής Προστασίας. Με την ευκαιρία αυτή, το Γραφείο Περιβάλλοντος και Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Αλμωπίας, ανακοινώνει τα εξής:
Η Πολιτική Προστασία,  είναι θεσμός, ο οποίος στην εποχή μας έχει αποκτήσει ιδιαίτερη σημασία, καθώς οι τοπικές κοινωνίες εκτίθενται ολοένα και περισσότερο σε φυσικούς κινδύνους, που εμφανίζονται με αυξανόμενη σφοδρότητα εξαιτίας της κλιματικής αλλαγής.
Η Πολιτική Προστασία δεν συνδέεται μόνο με την αντιμετώπιση των αποτελεσμάτων μιας καταστροφής, αλλά πρώτιστα καλύπτει τον τομέα της πρόληψης, το σχεδιασμό, την ετοιμότητα, αλλά και τη διαχείριση των συνεπειών της. Αποτελεί τον σύμμαχο και το στήριγμα του πολίτη, όταν έρχεται αντιμέτωπος, με δύσκολες καταστάσεις.
Η Πολιτική Προστασία όσο οργανωμένη και να είναι, δεν μπορεί να δράσει αποτελεσματικά και να διαχειριστεί τις κρίσεις, αν δεν υπάρξει συμμετοχή, προετοιμασία και συνεργασία όλων των συναρμόδιων φορέων. Βάση της λειτουργίας της είναι ο πολίτης, που πρέπει να σέβεται το περιβάλλον, να λαμβάνει ατομικά προληπτικά μέτρα και να ενημερώνει άμεσα τις αρμόδιες υπηρεσίες, όταν προκύπτει ζήτημα φυσικών καταστροφών.
Πολύτιμος συνεργάτης της Πολιτικής Προστασίας είναι οι οργανωμένες και ανιδιοτελείς εθελοντικές οργανώσεις, καθώς στους κινδύνους δεν δοκιμάζονται μόνο μεμονωμένοι πολίτες, αλλά ολόκληρες κοινωνίες και η αντιμετώπισή τους, απαιτεί συχνά καθολική συστράτευση. Ουσιαστικός παράγοντας στην άμβλυνση των συνεπειών μιας καταστροφής, είναι η επίδειξη κοινωνικής αλληλεγγύης, που σε πολλές περιπτώσεις καλύπτει την αδυναμία ακόμη και των πλέον οργανωμένων κοινωνιών να αντιμετωπίσουν άμεσα και αποτελεσματικά τα προβλήματα που προκαλούν τα φυσικά φαινόμενα.
Επίσης με την ευκαιρία των έντονων καιρικών φαινομένων που παρουσιάστηκαν στην Αλμωπία το τελευταίο διάστημα σας ενημερώνουμε σχετικά με τις ενέργειες πριν και μετά από τις πλημμύρες σύμφωνα με τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας : 
Πλημμύρες


ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΛΗΜΜΥΡΑ
Εάν κατοικείτε σε περιοχή που κατά το παρελθόν είχε προβλήματα από πλημμύρες:
Βεβαιωθείτε ότι τα φρεάτια έξω από το σπίτι σας δεν είναι φραγμένα.
Βεβαιωθείτε ότι οι υδρορροές των σπιτιών λειτουργούν κανονικά.
Περιοριστείτε στις αναγκαίες μετακινήσεις.
Αποφύγετε την εργασία και την παραμονή σε υπόγειους χώρους, εάν αυτό δεν είναι απαραίτητο.
ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΚΑΤΑ ΤΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΗΣ ΕΜΦΑΝΙΣΗΣ ΠΛΗΜΜΥΡΑΣ
Εγκαταλείψτε υπόγειους χώρους και μετακινηθείτε σε ασφαλές υψηλό σημείο.
Μη διασχίζετε χείμαρρους πεζός/ή ή με το αυτοκίνητο σας.
Εγκαταλείψτε το αυτοκίνητό σας αν ακινητοποιήθηκε και ενδέχεται να παρασυρθεί ή να πλημμυρίσει.
Μείνετε μακριά από ηλεκτροφόρα καλώδια.
Μην πλησιάζετε σε περιοχές, όπου έχουν σημειωθεί κατολισθήσεις.
ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΣΕ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΠΛΗΜΜΥΡΙΣΕΙ
Μείνετε μακριά από περιοχές που έχουν πλημμυρίσει ή είναι επικίνδυνες να πλημμυρίσουν ξανά στις επόμενες ώρες.
•  Η πλημμύρα ενδέχεται να έχει μεταβάλει τα χαρακτηριστικά γνώριμων περιοχών και τα νερά να έχουν παρασύρει μέρη του δρόμου, των πεζοδρομίων κλπ.
•  Εγκυμονούν κίνδυνοι από σπασμένα οδοστρώματα, περιοχές με επικίνδυνη κλίση, λασπορροές κλπ.
•  Τα νερά ενδέχεται να είναι μολυσμένα αν έχουν παρασύρει μαζί τους απορρίμματα, νεκρά ζώα και διάφορα αντικείμενα.
•  Προσέχετε ώστε η παρουσία σας να μην εμποδίζει τα συνεργεία διάσωσης.
•  Μην πλησιάζετε σε περιοχές όπου έχουν σημειωθεί κατολισθήσεις και πτώσεις βράχων.
•  Ελέγξτε αν το σπίτι ή ο χώρος εργασίας σας κινδυνεύει από πιθανή πτώση βράχων.
Αν πρέπει οπωσδήποτε να βαδίσετε ή να οδηγήσετε σε περιοχές που έχουν πλημμυρίσει:
Προσπαθήστε να βρείτε σταθερό έδαφος.
Αποφύγετε νερά που ρέουν.
Αν βρεθείτε μπροστά σε δρόμο που έχει πλημμυρίσει σταματήστε και αλλάξτε κατεύθυνση.
Αποφύγετε τα λιμνάζοντα νερά που μπορεί να γίνουν αγωγοί ηλεκτρικού ρεύματος, στην περίπτωση που υπάρχουν υπόγεια καλώδια ηλεκτρικού ρεύματος ή διαρροές από εγκαταστάσεις.
Ακολουθείστε τις οδηγίες των αρμόδιων αρχών.
ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΩΝ ΖΗΜΙΩΝ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ Η ΣΤΟ ΧΩΡΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
Αν η περιοχή που διαμένετε είχε εκκενωθεί, μην επιστρέψετε, προτού οι αρχές ενημερώσουν ότι είναι ασφαλές.
Πριν αρχίσετε τις διαδικασίες αποκατάστασης του χώρου σας:
Κλείστε την τροφοδοσία ηλεκτρικού ρεύματος, ακόμα και αν στην περιοχή σας έχει διακοπεί το ρεύμα.
Κλείστε την παροχή νερού, καθώς το δίκτυο μπορεί να έχει υποστεί βλάβες.
Για να εξετάσετε ένα κτίριο που έχει πλημμυρίσει, δείξτε ιδιαίτερη προσοχή:
Φορέστε κλειστά παπούτσια, ώστε να αποφύγετε τραυματισμούς στα πόδια από αντικείμενα ή ανωμαλίες στο έδαφος, που κρύβονται από τα νερά.
Εξετάστε τοίχους, πόρτες, σκάλες και παράθυρα.
Εξετάστε τα δίκτυα ηλεκτρικού ρεύματος, νερού, αποχέτευσης.
ΘΥΜΗΘΕΙΤΕ: Οι κίνδυνοι από την πλημμύρα δεν υποχωρούν αμέσως μετά την έναρξη της απόσυρσης των υδάτων.


Από το Δήμο Αλμωπίας

5ο ΜΑΘΗΤΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ-ΠΡΟΣΥΝΕΔΡΙΟ ΠΕΛΛΑΣ.



Με επιτυχία ολοκληρώθηκαν οι εργασίες του μαθητικού προσυνεδρίου πληροφορικής στην Π.Ε. Πέλλας

Αντιπεριφερειάρχης Θ. Θεοδωρίδης: Ελπίδα μέσα από τη δημιουργικότητα των μαθητών και καθηγητών μας

Με επιτυχία και πολύ μεγάλη συμμετοχή ολοκληρώθηκαν την Τετάρτη 27 Φεβρουαρίου 2013 οι εργασίες του 5ου Μαθητικού Συνεδρίου Πληροφορικής-Προσυνέδριο Πέλλας στα Γιαννιτσά. Το επίπεδο των παρουσιάσεων των εργασιών μαθητών δημοτικών, γυμνασίων και λυκείων υπό την καθοδήγηση των καθηγητών τους ήταν εξαιρετικά υψηλό, παρουσιάζοντας πολλά ενδιαφέροντα και σύγχρονα θέματα. Ο κόσμος της πληροφορικής, η ελληνική ιστορία-μυθολογία και η ιστορία του τόπου μας, θέματα οικολογίας, ψυχολογίας (ο σχολικός εκφοβισμός), αθλητισμού, αστρονομίας, ρομποτικής, υγείας, επικοινωνίας, τουρισμού, λογοτεχνίας, ορθής χρήσης του διαδικτίου, τέχνης, πολιτισμού και πολλά άλλα σύγχρονα και επίκαιρα θέματα αποτέλεσαν πηγή έμπνευσης, δημιουργίας και καινοτομίας των μαθητών και των καθηγητών τους που συμμετείχαν στο προσυνέδριο.

Τις εργασίες του Συνεδρίου τίμησαν με την παρουσία τους ο Αντιπερφερειάρχης Πέλλας κ. Θεόδωρος Θεοδωρίδης, η Περιφερειακή Σύμβουλος κα. Μαρία Ζωγράφου, ο Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης κ. Καρατάσιος Γιώργος, οι Διευθυντές Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης κκ. Κούγκας Κωνσταντίνος και Αδαμίδης Δημήτριος, κ.ά.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας κ. Θεοδωρίδης συνεχάρη τους μαθητές και τους καθηγητές τους για την ποιότητα της δουλειά τους η οποία «μας δίνει ελπίδα για το μέλλον». Ο κ. Αντιπεριφερειάρχης τόνισε ιδιαίτερα την αξία και σημασία που έχει η ανάπτυξη δεξιοτήτων πληροφορικής και τεχνολογίας της επικοινωνίας για επιβίωση και διάκριση στο νέο οικονομικό και κοινωνικό περιβάλλον.

Στο ίδιο πλαίσιο, η Περιφερειακή Σύμβουλος κα. Μαρία Ζωγράφου τόνισε την εκπαιδευτική και παιδαγωγική σημασία των δράσεων πληροφορικής οι οποίες πραγματοποιούνται σύμφωνα με τις αρχές και τη μέθοδο της συνεργατικής μάθησης. Είναι πολύ σημαντικό οι μαθητές να ασκηθούν στην ομαδική συνεργασία καθώς το σύγχρονο περιβάλλον εργασίας δίνει ιδιαίτερη έμφαση στη δυνατότητα διεπιστημονικών συνεργασιών με στόχο τη δημιουργία προϊόντων και υπηρεσιών υψηλής προστιθέμενης αξίας.

Οι εργασίες του προσυνεδρίου αναμεταδίδονταν από το διαδίκτυο σε πραγματικό χρόνο ενώ το τελικό Συνέδριο θα πραγματοποιηθεί τον προσεχή Μάιο, στη Θεσσαλονίκη, στις εγκαταστάσεις του Τεχνολογικού Κέντρου “Noisis”.  

ΣΚΟΠΙΑ: "ΚΟΠΗΚΕ" ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΜΕ ΤΟΝ ΜΕΓΑΛΕΞΑΝΔΡΟ ΣΤΗ ΓΙΟΥΡΟΒΙΖΙΟΝ.



ΠΓΔΜ: «Κόπηκε» το βίντεο με τον Μ. Αλέξανδρο για τη Eurovision

Η MRTV ανακοίνωσε ότι «το video clip δεν πληροί τις προδιαγραφές και τα κριτήρια για μια αξιοπρεπή παρουσίαση της χώρας στο φετινό διαγωνισμό της Eurovision».
Το video clip ήταν παραγωγή ανεξάρτητης εταιρίας και πριν από δύο ημέρες παρουσιάστηκε από την κρατική ραδιοτηλεόραση της ΠΓΔΜ, η οποία έχει τα δικαιώματα για τον διαγωνισμό. Λίγες ώρες μετά από το ανέβασμα του video clip στο YouTube, οι υπεύθυνοι το κατέβασαν αμέσως με αποτέλεσμα να μην παίζει ούτε στο επίσημο site της Eurovision.
Σύμφωνα με τα μέσα ενημέρωσης των Σκοπίων, το video clip, στο οποίο παρεμβάλλονται πλάνα από το άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου που βρίσκεται στα Σκόπια, επικρίθηκε έντονα από μεγάλο μέρος της κοινής γνώμης.
Στις ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης αναρτήθηκαν ιδιαίτερα επικριτικά σχόλια από πολίτες της ΠΓΔΜ, οι οποίοι θεώρησαν το επίμαχο video clip ως «κιτς».
Το τραγούδι που θα εκπροσωπήσει την ΠΓΔΜ στη φετινή Eurovision ονομάζεται «Αυτοκρατορία» και ερμηνευτές του είναι δύο γνωστοί καλλιτέχνες της χώρας.
Οι στίχοι του τραγουδιού, όπως ανέφερε η ερμηνεύτρια Έσμα Ρετζέποβα, εξυμνούν το ρόλο της μουσικής στη ζωή του ανθρώπου.
«Η μουσική είναι η μοναδική αληθινή αυτοκρατορία στον κόσμο. Μόνο αυτή απαλείφει τα σύνορα μεταξύ των χωρών και των λαών », δήλωσε η Ρετζέποβα.


ΠΗΓΗ...
http://www.newsbomb.gr

ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΠΟΥ ΔΗΛΩΝΑΝ "ΘΕΑΝΘΡΩΠΟΙ".

Οι άνθρωποι που ισχυρίστηκαν ότι είναι... θεάνθρωποι!

Οι «μετενσαρκώσεις» του Χριστού

Άλλο είναι να συγκρίνεσαι συμβολικά με τον Ιησού κι άλλο να δηλώνεις ότι είσαι πράγματι ο Χριστός.

Πείτε τους εγωμανείς, πείτε τους ψυχασθενείς ή απλώς παραληρηματικούς ψυχοπαθείς, οι άνθρωποι αυτοί κήρυξαν χωρίς ίχνος αδιαντροπιάς ότι είναι οι σύγχρονοι Μεσσίες.

Ηγέτες μυστικών ταγμάτων και θρησκευτικών σεχτών, τα άτομα της λίστας μας έκαναν τη διαφορά στη θρησκευτική εξαλλοσύνη και έφτασαν στο σημείο να αναγορεύσουν τους εαυτούς τους θεανθρώπους!

Ας καταβυθιστούμε λοιπόν στην «πνευματικότητα» και ας δούμε τους πλέον διαβόητους -και διαταραγμένους αναμφίβολα- «Χριστούς» της Ιστορίας...



Krishna Venta



Παρά το μυστηριώδες και «πνευματικό» όνομα που υιοθέτησε, ο τύπος ονομαζόταν Frances Herman Pencovic και ίδρυσε μια θρησκευτική αίρεση στην Καλιφόρνια τη δεκαετία του 1940. Η σέχτα είχε περίεργους μεν, ακίνδυνους δε σκοπούς, με το πάθος τους να είναι η κατάσβεση των πυρκαγιών που μάστιζαν την αμερικανική πολιτεία! Όλα αυτά βέβαια μέχρι ο Frances να αλλάξει ταυτότητα και να θεωρήσει ότι ήταν πράγματι ο Ιησούς, και σαν να μην έφτανε αυτό, ισχυρίστηκε ότι οδήγησε ένα σμήνος διαστημοπλοίων στη Γη από τον αφανισμένο πια πλανήτη Νεοφράτη! Δυστυχώς βέβαια για τον ίδιο, οι εξωγήινοι που κουβάλησε μαζί του στον πλανήτη μας δεν κατάφεραν να τον σώσουν από δύο -επίσης σαλεμένους- οπαδούς του, που τον σκότωσαν με βομβιστική επίθεση αυτοκτονίας. Τι πυροδότησε τους καμικάζι; Η τάση του «Μεσσία» να κλέβει τα χρήματα των ακολούθων του και να πηγαίνει με τις γυναίκες τους...

Arnold Potter


Λίγο παλιότερα, τον 19ο αιώνα, ο ηγέτης των Μορμόνων πίστεψε πράγματι ότι ήταν ο Ιησούς και άρχισε προοδευτικά να αυτοαποκαλείται «Πόττερ-Χριστός»! Με τρόπο που μόνο ο ίδιος ήξερε, κατάφερε να πείσει έναν μεγάλο αριθμό ανθρώπων να τον ακολουθήσουν στην καταβύθισή του στον παραλογισμό, μεταφέροντας τους αποστάτες Μορμόνους σε μια έκταση στην Αϊόβα των ΗΠΑ. Η όλη κωμική παρεκτροπή θα κατέληγε με τον κωμικοτραγικό τρόπο που της έπρεπε, όταν ο «Πόττερ-Χριστός» αποφάσισε να ανέβει στον ουρανό: πήδηξε καβάλα στο γαϊδουράκι του από την άκρη ενός γκρεμού, οι φυσικοί νόμοι ωστόσο δεν του έκαναν το χατήρι και το άλμα της πίστης κατέληξε με δραματικό τρόπο. Για το ζωντανό...

Mitsuo Matayoshi



O Mistuo Matayoshi είναι εν ζωή και ενεργός, αν διερωτάστε. Πρόκειται για συντηρητικό ιάπωνα πολιτικό που έχει πάει τις «συντηρητικές αξίες» σε εντελώς νέο επίπεδο όταν ισχυρίστηκε ότι ήταν ο Ιησούς! Δηλώνει ότι το πλήρες όνομά του είναι «Ο Μόνος Θεός Matayoshi Mitsuo Ιησούς Χριστός» και έχει κατέβει σε 9 εκλογικές αναμετρήσεις της χώρας του, αποτυγχάνοντας σε όλες να εκλεγεί βουλευτής. Ποιος είναι ο πολιτικός του στόχος; Να ανέλθει στην πρωθυπουργία της Ιαπωνίας για να φέρει επιτέλους τη βιβλική Αποκάλυψη στην κόσμο(!), γεγονός που βγάζει εντελώς νόημα, μιας και το τέλος του κόσμου θα πρέπει να περάσει υποχρεωτικά από το υπάρχων σύστημα διακυβέρνησης! Από κει κι έπειτα, σκοπεύει να ανέλθει στη θέση του γενικού γραμματέα του ΟΗΕ, από όπου θα μπορέσει επιτέλους να αναμορφώσει τον κόσμο «πετώντας τους διεφθαρμένους στην πυρά». Λογικό. Ο «Μόνος Θεός Matayoshi Mitsuo Ιησούς Χριστός» είναι ακόμα εκεί έξω και προπαγανδίζει τον λόγο του, μέσα από το βανάκι του με τα τεράστια ηχεία...

David Shayler


O David Shayler είναι ακόμα πιο περίεργη υπόθεση (μα πώς γίνεται;), μιας και ήταν για χρόνια πράκτορας των μυστικών υπηρεσιών της Βρετανίας, πράγμα που σημαίνει φυσικά ότι ο Ιησούς είναι πρώην κατάσκοπος της MI5! Ο «Χριστός, Ιησούς Χριστός» δεν πίνει βέβαια βότκα μαρτίνι, αλλά από τη στιγμή που εγκατέλειψε την ενεργό δράση ασχολείται με θεωρίες συνωμοσίας και άλλα τέτοια ωραία, μιας και με αυτά καταγίνεται ο Μεσσίας στις μέρες μας. Την ανακοίνωσή του μάλιστα ότι είναι ο Χριστός την έκανε μέσα από άρθρο στη βρετανική εφημερίδα Daily Mail, στο οποίο ισχυριζόταν ότι διαθέτει θεϊκές δυνάμεις που του επιτρέπουν να ελέγχει τα καιρικά στοιχεία, να αποτρέπει τρομοκρατικά χτυπήματα και, το σημαντικότερο όλων, να προβλέπει με ακρίβεια τα σκορ των ποδοσφαιρικών αναμετρήσεων! Θέλετε και το κερασάκι στην τούρτα; Στο υστερόγραφό του διατείνεται ότι ζει πλέον ως γυναίκα, με όνομα Delores Kane. Σε κάνει πραγματικά να αναρωτιέσαι για την πνευματική κατάσταση των αληθινών Τζέιμς Μποντ...

Shoko Asahara 



Ο ιδρυτής της διαβόητης ιαπωνικής σέχτας Aum Shinrikyo, γνωστή κυρίως για το τρομοκρατικό χτύπημα με το τοξικό αέριο Σαρίν στο μετρό του Τόκιο τη δεκαετία του '90, ισχυριζόταν ότι ήταν ο Ιησούς Χριστός. Ένας ιδιαίτερα φονικός Χριστός, χωρίς αμφιβολία, που διέταξε την επίθεση στο μετρό για να αποσταθεροποιήσει το πολιτικό κλίμα της χώρας και να «κλέψει» την πρωθυπουργία! Οι ιαπωνικές Αρχές δεν αναγνώρισαν βεβαίως τη θεϊκή του φύση ούτε και η δικαστική εξουσία τον κατάλαβε, καταδικάζοντάς τον σε θάνατο. Ο παρανοϊκός «Χριστός» δεν θα εκτελεστεί για τα κρίματα της ανθρωπότητας, παρά μόνο για τα δικά του...

Marshall Applewhite



Ποιος μπορεί να ξεχάσει τον διαταραγμένο ηγέτη της σέχτας «Heaven’s Gate» που διέταξε τους οπαδούς του σε ομαδική αυτοκτονία, αφού τους έπεισε προηγουμένως ότι ήταν ο Ιησούς και θα τους μετέφερε όλους στον παράδεισο με το διαστημόπλοιο που έκρυβε πίσω από έναν κομήτη; Απίστευτο ξεαπίστευτο συνέβη δυστυχώς, με την αστυνομία να βρίσκει τα 39 πτώματα της σέχτας μέσα σε μαύρες φόρμες. Το διαστημόπλοιο δεν βρέθηκε ποτέ, εκτός κι αν κρύβεται από πίσω άλλη μια παγκόσμια προσπάθεια συγκάλυψης γεγονότων...

Jim Jones


Μιλώντας για ψυχασθενείς ηγέτες θρησκευτικών αιρέσεων, ο Jim Jones δεν έχει ανταγωνισμό. Ο διαβόητος «Ιησούς» οδήγησε τους πιστούς του σε μαζική αυτοκτονία στη Γουιάνα το 1978, αφού ισχυρίστηκε βέβαια ότι ήταν ο Χριστός, παρά το γεγονός ότι δήλωνε άθεος! Δεν ήταν φυσικά μόνο ο Χριστός, αλλά και μετενσάρκωση του Βούδα και του Λένιν(!). Ο «θεϊκός» αχταρμάς κατάφερε να στείλει στον θάνατο σύσσωμη την κοινότητα που ίδρυσε στη Γουιάνα, την περιβόητη Jonestown...



ΠΗΓΗ...http://www.newsbeast.gr

Η ΠΡΩΤΗ ΤΗΛΕΠΑΘΗΤΙΚΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΜΕΣΩ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ!!!

 

Ποντίκια επικοινώνησαν «τηλεπαθητικά» μέσω διαδικτύουΗ πρώτη διεπαφή εγκεφάλου-εγκεφάλου στον κόσμο

Οι επιστήμονες πέτυχαν για πρώτη φορά να φέρουν σε επικοινωνία μέσω διαδικτύου τους εγκεφάλους δύο αρουραίων, που τους χώριζε απόσταση πολλών χιλιάδων χιλιομέτρων.
Το εντυπωσιακό «τηλεπαθητικό» επίτευγμα, που θυμίζει επιστημονική φαντασία, ανοίγει τον δρόμο για την εξ αποστάσεως εγκεφαλική επικοινωνία, γιατί όχι και των ίδιων των ανθρώπων στο απώτερο μέλλον. Άλλοι πάντως επιστήμονες εμφανίζονται επιφυλακτικοί γι' αυτή τη φουτουριστική -και αδιανόητη έως τώρα- προοπτική «οργανικής» δικτύωσης διασυνδεμένων εγκεφάλων.

Οι ερευνητές, με επικεφαλής τον επιφανή βραζιλιανικής καταγωγής καθηγητή νευροβιολογίας Μιγκέλ Νικολέλις του Ιατρικού Κέντρου του πανεπιστημίου Ντιουκ της Β.Καρολίνα, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο περιοδικό «Scientific Reports», σύμφωνα με το BBC, το πρακτορείο Reuters και το «Nature», έδειξαν ότι ζεύγη πειραματόζωων, που βρίσκονταν σε ξεχωριστά κλουβιά στο ίδιο εργαστήριο, επικοινώνησαν μεταξύ τους χρησιμοποιώντας μικροσκοπικά ηλεκτρόδια (διαμέτρου ενός εκατοστού της τρίχας) εμφυτευμένα στους εγκεφάλους τους, που ενώνονταν μέσω καλωδίου.

Υλοποιήθηκε, έτσι, η πρώτη στον κόσμο διεπαφή (interface) εγκεφάλου-εγκεφάλου.

Ο πρώτος αρουραίος μεταβίβασε αισθητηριακές και κινητικές οδηγίες στον άλλο -μέσω ενός συστήματος ηλεκτρονικής κωδικοποίησης- για το πού θα βρει τροφή και νερό στο κλουβί του. Μάλιστα, κάθε φορά που ο δεύτερος (δέκτης) αποτύγχανε να καταλάβει και να αξιοποιήσει το νευρωνικό μήνυμα που του έστελνε ο πρώτος (μέσω του πολύ λεπτού σύρματος με το οποίο οι δύο εγκέφαλοι τους ήσαν συνδεμένοι), ο πρώτος αρουραίος-πομπός τροποποιούσε τα εγκεφαλικά σήματά του, σαν να συμμεριζόταν και να ήθελε να βοηθήσει τον δεύτερο στην προσπάθειά του. Τα δύο ζώα φαίνονταν να έχουν αναπτύξει μια σχέση αμοιβαίας επίδρασης μέσω των διασυνδεμένων εγκεφάλων τους.


Όμως, το ακόμα πιο εντυπωσιακό είναι ότι, σε μια επέκταση του πειράματος, ένας αρουραίος που βρισκόταν στη Βραζιλία, μπόρεσε να επικοινωνήσει μέσω διαδικτύου με έναν άλλο, που βρισκόταν στις ΗΠΑ, σε απόσταση περίπου 7.500 χιλιομέτρων, μεταδίδει το ΑΜΠΕ.

Με αυτό τον τρόπο, ο δεύτερος αρουραίος μιμείτο αυτό που έκανε ο πρώτος στο κλουβί του.

«Από όσο γνωρίζουμε, αυτά τα ευρήματα δείχνουν για πρώτη φορά ότι είναι δυνατό να καθιερωθεί ένα κανάλι άμεσης ανταλλαγής πληροφοριών ανάμεσα στους εγκεφάλους δύο ζώων», ανέφεραν οι ερευνητές, που ευελπιστούν ότι το κατόρθωμά τους αποτελεί το πρώτο βήμα, που κάποτε θα καταλήξει στην επικοινωνία των ανθρώπων μόνο μέσω της σκέψης τους.

«Τα πειράματά μας έδειξαν ότι πετύχαμε μια προωθημένη άμεση επικοινωνία ανάμεσα σε εγκεφάλους, συνεπώς, κατά βάση, δημιουργούμε ήδη ένα είδος οργανικού υπολογιστή», δήλωσε ο Νικολέλις, που είναι πρωτοπόρος διεθνώς στην κατασκευή διεπαφών (interfaces) εγκεφάλου-μηχανής, που επιτρέπουν σε παράλυτους ανθρώπους να ελέγχουν υπολογιστές και ρομποτικούς βραχίονες μόνο με τη σκέψη τους.



Προ ολίγων εβδομάδων, ο ίδιος επιστήμονας είχε επίσης εντυπωσιάσει, όταν ανακοίνωσε πως κατάφερε να δώσει μια «έκτη αίσθηση» σε εργαστηριακούς αρουραίους, οι οποίοι ήσαν πλέον σε θέση να αισθάνονται στο σώμα τους ως απτικό ερέθισμα (αφή) το αόρατο υπέρυθρο φως.

Ο Νικολέλις ανακοίνωσε ότι ήδη η ομάδα του αναζητά τρόπους για να συνδέσει πολλούς ταυτόχρονα εγκεφάλους ζώων. «Δεν μπορούμε ακόμα να προβλέψουμε τι είδους αναδυόμενες ιδιότητες μπορεί να εμφανιστούν, όταν τα ζώα αρχίσουν να αλληλεπιδρούν ως μέρος ενός δικτύου εγκεφάλων. Θεωρητικά, μπορεί κανείς να φανταστεί ότι ένας συνδυασμός εγκεφάλων θα ανακαλύπτει λύσεις που οι μεμονωμένοι εγκέφαλοι δεν μπορούν να πετύχουν μόνοι τους», πρόσθεσε.

Όπως είπε, «κάποια μέρα μπορεί εκατομμύρια άνθρωποι να ανταλλάσσουν πληροφορίες μεταξύ τους, χωρίς να χρησιμοποιούν πληκτρολόγια ή συσκευές αναγνώρισης φωνής. Πραγματικά πιστεύω ότι σε λίγες δεκαετίες θα έχουμε μάθει να επικοινωνούμε με αυτό τον τρόπο».

Όμως, σύμφωνα με άλλους επιστήμονες, τουλάχιστον όσον αφορά την τηλεπαθητική επικοινωνία μεταξύ των ανθρώπων, προς το παρόν ελάχιστα πράγματα είναι γνωστά για τον τρόπο που ο εγκέφαλός μας κωδικοποιεί τις σκέψεις, συνεπώς δεν είναι ακόμα ρεαλιστική η προοπτική μεταβίβασης της σκέψης του ενός στον άλλο μέσω του διαδικτύου. Όμως στο μέλλον, ποιος ξέρει; Σε κάθε περίπτωση, εγείρονται τεράστια ερωτήματα, όπως εάν όντως οι άνθρωποι θέλουν κάτι τέτοιο και πόσο κινδυνεύουν από μια τέτοια εξέλιξη να χάσουν την ιδιωτικότητά τους και τον έλεγχο της ίδιας της ζωής τους




ΠΗΓΗ... http://www.newsbeast.gr

ΠΟΙΟΙ ΤΡΙΤΕΚΝΟΙ ΚΑΙ ΠΟΛΥΤΕΚΝΟΙ ΘΑ ΛΑΒΟΥΝ ΤΟ ΕΠΙΔΟΜΑ ΤΩΝ 500 ΕΥΡΩ.


Ποιοι τρίτεκνοι και πολύτεκνοι θα λάβουν το επίδομα των 500 ευρώΤο επίδομα χορηγείται κατόπιν αίτησης και καταβάλλεται σε τρεις δόσεις

Στις προϋποθέσεις και τους όρους καταβολής του ειδικού επιδόματος τριτέκνων και πολυτέκνων αναφέρεται το σχέδιο νόμου του υπουργείου Οικονομικών για τα «Επενδυτικά εργαλεία ανάπτυξης παροχή πιστώσεων και άλλες διατάξεις» που κατατέθηκε σήμερα Παρασκευή στη Βουλή.
Με τις διατάξεις του σχεδίου νόμου αποκρυσταλλώνεται το θέμα του νέου επιδόματος, ξεκαθαρίζεται πως θα καταβάλλεται στις οικογένειες με τρία και άνω εξαρτώμενα τέκνα και ότι θα ανέρχεται σε 500 ευρώ κατ' έτος για κάθε τέκνο, εφόσον το οικογενειακό φορολογητέο εισόδημα των τρίτεκνων οικογενειών είναι μέχρι 45.000 ευρώ. Το εν λόγο όριο θα προσαυξάνεται κατά 3.000 ευρώ για τις τετράτεκνες οικογένειες και κατά 4.000 ευρώ για κάθε επιπλέον τέκνο για τις οικογένειες με περισσότερα των τεσσάρων τέκνα.

Το επίδομα χορηγείται κατόπιν αίτησης και καταβάλλεται σε τρεις δόσεις.

Ως εξαρτώμενα νοούνται τέκνα προερχόμενα από γάμο, φυσικά, θετά ή αναγνωρισθέντα, εφόσον είναι άγαμα και δεν υπερβαίνουν το 18ο έτος της ηλικίας του ή το 19ο έτος, εφόσον φοιτούν στη μέση εκπαίδευση.

Ειδικά, για τα τέκνα που φοιτούν στην ανώτερη ή ανώτατη εκπαίδευση καθώς και σε Ινστιτούτα Επαγγελματικής Κατάρτισης (Ι.Ε.Κ.), το επίδομα καταβάλλεται μόνο κατά το χρόνο φοίτησής τους που προβλέπεται από τον οργανισμό της κάθε σχολής και σε καμία περίπτωση πέρα από τη συμπλήρωση του 24ου έτους της ηλικίας τους.

Επιπλέον, ως εξαρτώμενα τέκνα για θεμελίωση του δικαιώματος λήψης του επιδόματος, λαμβάνονται υπόψη τα τέκνα με ποσοστό αναπηρίας 67% και άνω καθώς και το απορφανισθέν τέκνο ή τα απορφανισθέντα τέκνα που αποτελούν ιδία οικογένεια και επήλθε θάνατος και των δύο γονέων.

Σε περίπτωση θανάτου του δικαιούχου ή υπαίτιας εγκατάλειψης των τέκνων του και οριστικής διακοπής της συγκατοίκησης ή διαζυγίου, το επίδομα καταβάλλεται σε όποιον έχει την κύρια ή αποκλειστική ευθύνη διατροφής των τέκνων.

Το επίδομα καταβάλλεται με τους ίδιους όρους και προϋποθέσεις και στον πατέρα, ο οποίος έχει ένα ή περισσότερα ζώντα τέκνα από διαφορετικούς γάμους, καθώς και τα νομίμως αναγνωρισθέντα ή υιοθετηθέντα από τον ίδιο, εφόσον όμως έχει την αποκλειστική ευθύνη διατροφής τους και η μητέρα δεν επιδοτείται για τα παιδιά της αυτά. 
 
 
 
ΠΗΓΗ... http://www.newsbeast.gr

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...