Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

Παρασκευή 1 Μαρτίου 2013

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΤΟΥ BLAGOEVGRAD ΣΤΟΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ Κ. ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΑΠ. ΤΖΙΤΖΙΚΩΣΤΑ




Τον Περιφερειάρχη του Blagoevgrad της Βουλγαρίας Kostadin Ηadjigaev, συνοδευόμενο από τον Αντιπεριφερειάρχη Biser Mihailov, δέχθηκε σήμερα ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας, στις 13.30, στο γραφείο του στην Περιφέρεια, παρουσία του Αντιπεριφερειάρχη Σερρών, αρμόδιου για θέματα υποδομών και χωρικού σχεδιασμού της ΠΚΜ, Γιάννη Μωυσιάδη.
«Ζητάμε συνεργασίες με τις γειτονικές μας χώρες, γιατί υπάρχουν κοινά προβλήματα που πρέπει να αντιμετωπίσουμε, καθώς και κοινά πεδία συνεργασίας», σημείωσε ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας, καλωσορίζοντας τους Βούλγαρους αξιωματούχους. Ο κ. Τζιτζικώστας εξέφρασε την ικανοποίησή του για τη στενή συνεργασία που έχει αναπτυχθεί ανάμεσα στην Περιφέρεια του Blagoevgrad και την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και τόνισε την ανάγκη περαιτέρω ενδυνάμωσης και επέκτασης της συνεργασίας αυτής και σε κομβικούς αναπτυξιακούς τομείς, όπως ο τουρισμός, η εκπαίδευση, ο πολιτισμός και τα διακρατικά ευρωπαϊκά προγράμματα.
Ο κ. Τζιτζικώστας πρότεινε την οργάνωση αποστολών, αποτελούμενων από επιχειρηματίες, δημοσιογράφους και τουριστικούς πράκτορες, με στόχο την ευρύτερη δυνατή προβολή των δύο περιοχών και την ενίσχυση του τουριστικού ρεύματος και των επενδύσεων σε αναπτυξιακά έργα μεταξύ των δύο Περιφερειών. Ειδικότερα, ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας μίλησε για τις τουριστικές δυνατότητες και τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της ΠΚΜ καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου και τόνισε ιδιαίτερα την αξία του θρησκευτικού τουρισμού στην περιοχή, με επίκεντρο το Άγιο Όρος και τη βυζαντινή πολιτισμική κληρονομιά.
Παράλληλα, ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας έκανε λόγο για την ανάγκη σύσφιξης της συνεργασίας ανάμεσα σε εκπαιδευτικά ιδρύματα των δύο πλευρών, καθώς και την ενίσχυση των διακρατικών ευρωπαϊκών προγραμμάτων και των πολιτισμικών ανταλλαγών ανάμεσα στις δύο περιοχές. 
Από την πλευρά του, ο Περιφερειάρχης του Blagoevgrad ευχαρίστησε τον Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας για τη θερμή υποδοχή και τη μέχρι τώρα καλή συνεργασία με την Π.Ε. Σερρών και τον Αντιπεριφερειάρχη Ι. Μωυσιάδη. Ο κ. Ηadjigaev συνεχάρη τον Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας για την ανάληψη των καθηκόντων του και του ευχήθηκε καλή επιτυχία στο έργο του, ενώ του απηύθυνε επίσημη πρόσκληση να επισκεφθεί το Blagoevgrad στο προσεχές διάστημα. 

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

- Σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται από τα Προμαχιώτικα Νεα .

- Τα Προμαχιώτικα Νέα διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρέσουν οποιοδήποτε σχόλιο θεωρούν ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες.

- Τα Προμαχιώτικα Νέα δεν παρεμβαίνουν σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσουν το περιεχόμενο ενός σχολίου.

- Τα σχόλια αναγνωστών σε καμιά περίπτωση δεν αντιπροσωπεύουν τα Προαχιώτικα Νέα.

- Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης .

H συντακτική ομάδα των Προμαχιώτικων Νέων.

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...