Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

Ι.Μ Αγίου Ιλαριωνος

Ιερός Ναός Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη του χωριού.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη πλατείας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Νερόμυλος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πετροντούβαρο.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Σοκάκι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Ι.Μ Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Καταρράκτης.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Αγία Παρασκευή.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Φράγμα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

"Μπιτσκία".

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης .

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χορευτικός σύλλογος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εκκλησία - κοινότητα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άνοιξη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

Παρασκευή 21 Νοεμβρίου 2014

Ο ΠΡΕΣΒΗΣ ΤΟΥ ΑΖΕΡΜΠΑΪΤΖΑΝ ΣΤΟΝ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΠΕΛΛΑΣ - ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΤΟΥ ΑΓΩΓΟΥ TAP



Ο Πρέσβης του Αζερμπαϊτζάν στην Π.Ε. Πέλλας
Συναντήθηκε με τον Αντιπεριφερειάρχη Θ. Θεοδωρίδη και τοπικούς φορείς και συζήτησαν για τον αγωγό TAP

Επίσκεψη πραγματοποίησε σήμερα (21/11) ο Εξοχότατος Πρέσβης του Αζερμπαϊτζάν κ. Rahman Mustafayev στην Π.Ε. Πέλλας όπου τον υποδέχθηκε ο Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας κ. Θεόδωρος Θεοδωρίδης στο γραφείο του στο Διοικητήριο. Η συνάντηση είχε ως θέμα την πορεία της κατασκευής του Διαδρατικού Αγωγού Φυσικού Αερίου (Trans Adriatic Pipe – TAP) στην Π.Ε. Πέλλας και πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο περιοδείας του κ. Mustafayev στην βόρεια Ελλάδα και ενημέρωσης των τοπικών φορέων για την εξέλιξη του έργου.

Στη συνάντηση, στην οποία συμμετείχαν τοπικοί φορείς ο κ. Πρέσβης επικεντρώθηκε στο θέμα της χάραξης της πορείας του αγωγού στην Π.Ε. Πέλλας, στην Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη – αντισταθμιστικά οφέλη για την περιοχή και στην μελλοντική εκμετάλλευση του αγωγού για τη χρήση του φυσικού αερίου σε οικίες και επιχειρήσεις. Ανέφερε ότι για την εγκατάσταση του αγωγού και την επιτυχημένη λειτουργία του οι κατασκευάστριες εταιρείες θεωρούν πολύτιμη τη συνδρομή της Περιφέρειας και των Δήμων από όπου διέρχεται ο αγωγός έτσι ώστε το έργο να εκτελεστεί με τις πιο σύγχρονες προδιαγραφές και εντός χρονοδιαγράμματος.

Από την πλευρά του ο κ. Θεοδωρίδης δήλωσε ότι η Περιφέρεια θα είναι αρωγός των προσπαθειών για την απρόσκοπτη κατασκευή του έργου και θα παρακολουθεί από κοντά την πορεία έως την ολοκλήρωση του έργου. Ταυτόχρονα ανέφερε ότι σε συνεργασία με τους Δήμους της Π.Ε. Πέλλας θα υποδείξουν τις ανάγκες αλλά και τα πλεονεκτήματα της περιοχής ώστε, μελλοντικά, να επωφεληθεί η περιοχή μας και οι πολίτες από την διέλευση του φυσικού αερίου.

Περαιτέρω, ο κ. Αντιπεριφερειάρχης και ο κ. Πρέσβης συζήτησαν για τα χαρακτηριστικά των δύο περιοχών που εκπροσωπούν αλλά και για τους τομείς που υπάρχει αμοιβαίο ενδιαφέρον ώστε να προχωρήσουν εμπορικές συμφωνίες. Επίσης, σημαντικό πεδίο συνεργασίας, όπως τόνισαν οι δύο άνδρες αποτελεί ο πολιτισμός και η ανάληψη πρωτοβουλιών για την ανάδειξη και προώθησή του με επίκεντρο την εξέχουσα μορφή του Μεγάλου Αλεξάνδρου. Το γεγονός αυτό άλλωστε θα έχει θετικές επιπτώσεις και στην ανάπτυξη του τουρισμού μέσω της προβολής των συγκριτικών πλεονεκτημάτων της Πέλλας.

Στη συνάντηση παραβρέθηκαν επίσης ο Δήμαρχος Έδεσσας κ. Δημήτριος Γιάννου, ο Αντιδήμαρχος Σκύδρας κ. Χρήστος Μακρίδης, ο Αντιδήμαρχος Αλμωπίας κ. Γιώργος Τσιμτσιρίδης, υπηρεσιακοί παράγοντες και συνεργάτες του κ. Αντιπεριφερειάρχη.



ΚΑΙ ΤΑ ΜΥΑΛΑ ΣΤΟ ΜΠΛΕΝΤΕΡ...


Πώς εξήγησε το υπουργείο Παιδείας την ύπαρξη εικόνας με ανθρώπους να αλέθονται σε μπλέντερ, σε σελίδα του βιβλίου φυσικής της Ε' Δημοτικού. Αποσύρεται άμεσα.

Το σχέδιο βρίσκεται στη σελίδα 19 του βιβλίου και χρησιμοποιήθηκε, μαζί με άλλες εικόνες, για την εικονογράφηση του κεφαλαίου που αναφέρεται στα μίγματα.
Οι διαστάσεις της εικόνας στο βιβλίο ήταν τέτοιες, πάντως, ώστε ήταν αδύνατον να διακρίνει κανείς ότι επρόκειτο για αναπαράσταση ανθρώπων. Είναι χαρακτηριστικό το γεγονός ότι το βιβλίο διδάσκεται δέκα χρόνια στα δημοτικά σχολεία χωρίς να έχουν παρατηρήσει το ακριβές περιεχόμενο διδάσκοντες ή διδασκόμενοι.
Σε ανακοίνωσή του, ο υφυπουργός Παιδείας Αλέξανδρος Δερμεντζόπουλος αναφέρει ότι πρόκειται κατά γενική ομολογία για ένα πολύ καλό βιβλίο και ότι σε καμία περίπτωση δεν υπήρχε η πρόθεση να προβληθεί η εικόνα ενός έργου τέχνης με αυτό το περιεχόμενο.
Οι συγγραφείς από την πλευρά τους δήλωσαν ότι έλαβαν την εικόνα από επίσημο ιστότοπο, όπως και εκατοντάδες άλλες, χωρίς ποτέ να υποψιαστούν για το περιεχόμενο του μπλέντερ. Ήταν δηλαδή ένα λάθος αβλεψίας.
Μετά την αποκάλυψη του περιεχομένου ωστόσο το υπουργείο έδωσε εντολή να αποσυρθεί άμεσα η εικόνα από την ηλεκτρονική έκδοση του βιβλίου, όπως, επίσης, και να αφαιρεθεί κατά την επανεκτύπωση του βιβλίου.



ΠΗΓΗ...http://news247.gr/

ΤΑ ΠΑΝΩ ΚΑΤΩ ΣΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ΤΗΣ ΜΠΥΡΑΣ

Τα πάνω κάτω στην αγορά της μπίρας

Οι ανατροπές που φέρνει η συγχώνευση Μύθου και Ολυμπιακής Ζυθοποιίας και το αντίπαλον δέος της Αθηναϊκής Ζυθοποίας – Επενδύσεις 50 εκατ. ευρώ τα επόμενα πέντε χρόνια
Ελληνο-δανο-ολλανδικός πόλεμος πρόκειται οσονούπω να ξεσπάσει στην ελληνική αγορά της μπίρας. Η νέα Ολυμπιακή Ζυθοποιία ΑΕ που πρόκειται να δημιουργηθεί από τη συγχώνευση των εταιρειών Μύθος Ζυθοποιία και Ολυμπιακή Ζυθοποία ΑΕ, με την πλειονότητα των μετοχών να την κατέχει ο δανέζικος όμιλος της Carlsberg, είναι βέβαιον ότι δημιουργεί το αντίπαλον δέος της Αθηναϊκής Ζυθοποίας - ανήκει στον ολλανδικό όμιλο της Heineken.
Η αγορά της μπίρας αλλάζει με εντυπωσιακούς ρυθμούς. Ωστόσο δεν είναι βέβαιον ότι ο «πόλεμος» θα είναι μέχρις εξοντώσεως του αντιπάλου, δεδομένου ότι, όπως ανέφεραν οι κκ.Αλέξανδρος Καραφυλλίδης και Γιάννης Χήτος, διευθύνων σύμβουλος της Μύθος Ζυθοποιίας ΑΕ και διευθύνων σύμβουλος της υπό ίδρυση εταιρείας και διευθύνων  σύμβουλος της Ολυμπιακής Ζυθοποιίας ΑΕ και αντιπρόεδρος της νέας εταιρείας αντιστοίχως, στόχος της νέας εταιρείας είναι η ανάπτυξη κερδοφόρων μεριδίων αγοράς. Τούτο πρακτικά σημαίνει ότι ο ανταγωνισμός τουλάχιστον στο επίπεδο των τιμών θα είναι μάλλον «λελογισμένος». 
Αναλυτικότερα στη νέα Ολυμπιακή Ζυθοποιία που θα προκύψει από τη συγχώνευση των δύο άλλων εταιρειών το 51% θα ανήκει στον όμιλο Carlsberg και το υπόλοιπο 49% θα διαμοιραστεί στον κ. Χήτο (25%) και στους κ.κ. Ηλία και Γιώργο Γκρέκη (από 12%).
Εντός των επομένων ημερών πρόκειται να κατατεθεί ο σχετικός φάκελος στην Επιτροπή Ανταγωνισμού για έγκριση. Πρόεδρος της νέας εταιρείας θα είναι ο κ. Lars Lehmann, αντιπρόεδρος ο κ. Χήτος και διευθύνων σύμβουλος ο κ. Καραφυλλίδης.
Θα διαθέτει δύο εργοστάσια με περίπου 500 εργαζομένους - στη Σίνδο και στη Ριτσώνα - δυναμικότητας 2,2 εκατ. εκατόλιτρων ετησίως, 14 εμπορικά σήματα, από τα οποία τα επτά παράγονται στην Ελλάδα, δίκτυο περισσότερων από 2.000 προμηθευτών και εξαγωγές σε 40 χώρες πέντε ηπείρων.
Το πιο σημαντικό ίσως είναι το γεγονός ότι προβλέπονται επενδύσεις ύψους 50 εκατ. ευρώ τα επόμενα πέντε χρόνια. Το νέο εταιρικό σχήμα θα έχει μερίδιο αγοράς περίπου 29%, αλλά δεν προβλέπεται στο διάστημα 2015-2019 το μερίδιό του να αυξηθεί περισσότερο από 32%, όπως τουλάχιστον ανέφερε ο κ. Χήτος.
Οι επενδύσεις θα αφορούν τη βελτίωση και τον εκσυγχρονισμό των υποδομών και του πάγιου εξοπλισμού, την ανάπτυξη εργαλείων και υλικών μάρκετινγκ και πωλήσεων και τη δημιουργία νέων προϊόντων με έμφαση στην καινοτομία. Αξίζει να σημειωθεί ότι οι δύο εταιρείες στη διάρκεια των τελευταίων πέντε ετών επένδυσαν συνολικά 95 εκατ. ευρώ - 50 εκατ. ευρώ η Μύθος και 45 εκατ. ευρώ η Ολυμπιακή. Στη σχετική συνέντευξη Τύπου ο κ. Καραφυλλίδης δήλωσε ότι η συγχώνευση των δύο εταιρειών «συνιστά ψήφο εμπιστοσύνης του Carlsberg Group στην Ελλάδα», ενώ ο κ. Χήτος έκανε λόγο για μια νέα εταιρεία με «ελληνικό DNA και διεθνές αποτύπωμα».

Πάντως για την προοπτική της μετοχικής σταθερότητας της νέας εταιρείας ερωτηθείς ο κ. Χήτος είπε ότι τουλάχιστον τα επόμενα πέντε χρόνια δεν προβλέπεται καμία αλλαγή.



ΠΗΓΗ...http://www.tovima.gr/

ΑΛΛΑΖΟΥΝ ΠΑΛΙ ΟΛΑ ΣΤΙΣ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ


Όλα δείχνουν ότι πάμε και σε έκτο επιστημονικό πεδίο, ενώ οι αλλαγές που έρχονται οδηγούν πίσω στο... 1983, τα παιδιά που είναι σήμερα στη Β λυκείου θα δώσουν πανελλαδικές εξετάσεις με σύστημα παρόμοιο με εκείνο των πατεράδων τους δηλαδή.
 
Σύμφωνα με τις πληροφορίες που υπάρχουν αυτή τη στιγμή θα υπάρξει μια σειρά αλλαγών με σημαντικότερη αυτή της εισόδου στις εξετάσεις του μαθήματος της πληροφορικής αλλά και της δημιουργίας ενός νέου πεδίου.
 
Οι αλλαγές θα ισχύσουν από το 2016, αφορούν δηλαδή στοπυς μαθητές που αυτή τη στιγμή είναι στη Β λυκείου.
 
Σύμφωνα με την εφημερίδα “Καθημερινή” το νέο σύστημα θα μοιάζει με εκείνο των δεσμών που ίσχυσε από το 1983 ως το 1989. Οι αλλαγές που έρχονται σύμφωνα με την εφημερίδα αφορούν στην ένταξη της Πληροφορικής που θα δημιουργήσει νέο πεδίο, που θα είναι προέκταση του 2ου. Οσοι υποψήφιοι επιθυμούν να εισαχθούν σε σχολές Χημείας θα επιλέγουν το 2ο πεδίο, όσοι σε σχολές Πληροφορικής το 3ο, ενώ οι υπόλοιπες σχολές (π.χ. Μαθηματικά) θα ενταχθούν και στα δύο πεδία.
 
Ανάλογη διαχείριση θα γίνει και για τα Τμήματα που σήμερα είναι σε περισσότερα του ενός πεδία. Για παράδειγμα, τα ΤΕΦΑΑ θα ενταχθούν και στο 1ο και στο 6ο πεδίο, ενώ διπλή θέση θα έχουν και Τμήματα όπως Βρεφονηπιοκόμων και Ψυχολογίας. Από τη βασική κατηγοριοποίηση αντικειμένων προκύπτουν τρεις ομάδες: Ανθρωπιστικών σπουδών η πρώτη, Οικονομικών, Κοινωνικών και Πολιτικών σπουδών η δεύτερη, και Θετικών σπουδών η τρίτη.
 
Οι στρατιωτικές σχολές θα είναι ενταγμένες στα διάφορα πεδία όπως τώρα (π.χ. η Ευελπίδων σε 2ο και 3ο, η Στρατιωτική Ιατρική στο 4ο). Δεν προκρίνεται η δημιουργία αυτόνομου πεδίου, διότι σε αυτή την περίπτωση το ενδιαφέρον θα είναι πολύ περιορισμένο. Π.χ., φέτος η βάση της Στρατιωτικής Ιατρικής έκανε υπερπτήση στα 19.330 μόρια. 
 
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ ΕΝΟΠΛΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ ΣΤΗΝ Π.Ε. ΠΕΛΛΑΣ



Εκδηλώσεις εορτασμού της
Ημέρας Ενόπλων Δυνάμεων

Αντιπεριφερειάρχης Θ. Θεοδωρίδης: Οι ένοπλες δυνάμεις εγγυώνται την ασφάλεια της χώρας και βρίσκονται στο πλευρό της ελληνικής κοινωνίας

Με επισημότητα πραγματοποιήθηκε σήμερα ο εορτασμός της Ημέρας των Ενόπλων Δυνάμεων, ανήμερα των Εισοδίων της Θεοτόκου, στην Έδεσσα έδρα της Π.Ε. Πέλλας. Τις εκδηλώσεις τίμησαν με την παρουσία τους ο βουλευτής Πέλλας κ. Διονύσης Σταμενίτης, ο Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας κ. Θεόδωρος Θεοδωρίδης, ο Δήμαρχος Έδεσσας κ. Δημήτριος Γιάννου, η Αντιδήμαρχος κ. Μαρία Κατσάρα-Βλάχου, Δημοτικοί Σύμβουλοι, ο Στρατηγός της ΙΙας Μ/Κ Μεραρχίας Δημήτριος Αλεβίζος, εκπρόσωποι της αστυνομίας και της πυροσβεστικής, τοπικών συλλόγων και οργανώσεων και πλήθος κόσμου.

Ο εορτασμός ξεκίνησε με την πραγματοποίηση δοξολογίας στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό της Αγίας Σκέπης ενώ ο πανηγυρικός της ημέρας εκφωνήθηκε από τον Πρόεδρο της Ένωσης Αποστράτων Αξιωματικών, Υποστράτηγο ε.α. Κωνσταντίνο Στούμπο. Ο κ. Στούμπος αναφέρθηκε στην ένδοξη ιστορία των ελληνικών στρατευμάτων από την αρχαιότητα μέχρι τις μέρες μας, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στην γενναιότητα, στις ηθικές αξίες και αρετές που διακρίνουν τις ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις. Επίσης, επισήμανε την κοινωνική προσφορά των Ενόπλων Δυνάμεων.

Ακολούθησε εκδήλωση στο ηρώο πεσόντων της ΙΙας Μ/Κ Μεραρχίας Πεζικού, με την τέλεση επιμνημόσυνης δέησης, την ανάγνωση της Ημερήσιας Διαταγής του Υπουργού Εθνικής Άμυνας κ. Νίκος Δένδια, κατάθεση στεφάνων, τέλεση σιγής ενός λεπτού και ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου. Οι εκδηλώσεις ολοκληρώθηκαν με την παράθεση μικρής δεξίωσης στην Λέσχη Αξιωματικών της Μεραρχίας.


Σε σύντομη δήλωσή του ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Θεοδωρίδης ευχήθηκε «υγεία και ψυχική και πνευματική αντοχή σ’ όλο το προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων. Με την προστασία της Υπεραγίας Θεοτόκου, η πατρίδα μας να βαδίσει σε δρόμους ανάπτυξης, κοινωνικής και οικονομικής ευημερίας».    


"ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΙΚΑ ΑΡΙΔΑΙΑΣ- Κοροϊδία κατ' εξακολούθηση..." ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΗΦΑΚΗΣ


Κλείσιμο του ΙΚΑ Αριδαίας
Κοροϊδία κατ’ εξακολούθηση.. 
Μια μέρα μετά τις διαβεβαιώσεις Υπουργού και βουλευτών της ΝΔ για αλλαγή της απόφασης απομάκρυνσης, σήμερα το ΙΚΑ έστειλε το έγγραφο για την διαδικασία του κλεισίματος!!!!
Επείγουσα ανάγκη κινητοποίησης της τοπικής κοινωνίας αντί αναίτιες ευχαριστίες του κ. Δημάρχου προς Υπουργούς που επί των ημερών τους έχει υποβαθμιστεί η Αλμωπία και η Αριδαία σε μεγάλο χωριό
Να γίνει κατεπείγουσα κοινή συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου και Επιτροπής Διαβούλευσης για να καθοριστούν οι απόλυτα αναγκαίες αγωνιστικές ενέργειες πριν και αυτή η δομή ανήκει στον παρελθόν
Η προσφιλής τακτική διγλωσσίας των βουλευτών ( άλλα να ψηφίζουν στην Αθήνα και άλλα να λένε στην επαρχία τους) συνεχίστηκε με τον πιο εκκωφαντικό τρόπο.
Να πιέσει η τοπική κοινωνία και τα κόμματα για ανάκληση της απαράδεκτης απόφασης που υποβαθμίζει ακόμη περισσότερο την Αλμωπία μετά την απομάκρυνση της ΔΟΥ, του ΟΤΕ, της ΔΕΗ, την επικείμενη απομάκρυνση του Ειρηνοδικείου και τις σκέψεις για κλείσιμο και του ΟΑΕΔ.
Οι πολίτες της Αλμωπίας απαιτούν να σταματήσει η ταλαιπωρία τους χρονική και οικονομική. Ζητούν δικαιοσύνη και ισοπολιτεία.
Δεν μπορούν να ανεχτούν άλλο τις πολιτικές που οδήγησαν σε φτωχοποίηση τους αγρότες, τους κτηνοτρόφους, τους επαγγελματίες, τις πολιτικές του ΕΝΦΙΑ και της φοροεπιδρομής την ίδια ώρα που υποβαθμίζεται συνεχώς η Αλμωπία με την συνεχή αφαίμαξη υπηρεσιών, την αφαίμαξη του εισοδήματος τους με την καθημερινή μετακίνηση στην πρωτεύουσα του Νομού για «ψύλλου πήδημα», την επίθεση στην καθημερινότητα τους από τις πολιτικές απέναντι στους κοινωνικούς δημοτικούς θεσμούς.
Δεν μπορούμε να δεχτούμε αποφάσεις ερήμην των πολιτών και των φορέων τους, χωρίς διαβούλευση, οριζόντιες, χωρίς χωρική κατανομή.
Η Δημοτική Αρχή και οι φορείς να μπουν μπροστά στον αγώνα αυτό αντί να σπεύδει να ευχαριστεί ο κ. δήμαρχος τους ομοϊδεάτες του υπουργούς και τους βουλευτές που η πολιτική τους μας έφερε ως εδώ..
Γιάννης Σηφάκης

ΑλλάΖΟΥΜΕ την Αλμωπία

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...