Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

Ι.Μ Αγίου Ιλαριωνος

Ιερός Ναός Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη του χωριού.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη πλατείας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Νερόμυλος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πετροντούβαρο.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Σοκάκι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Ι.Μ Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Καταρράκτης.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Αγία Παρασκευή.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Φράγμα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

"Μπιτσκία".

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης .

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χορευτικός σύλλογος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εκκλησία - κοινότητα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άνοιξη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

Πέμπτη 7 Μαρτίου 2013

ΒΡΗΚΕ ΣΤΟ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟ ΤΗΣ 6 ΕΚ ΕΥΡΩ ΚΑΙ ΤΑ "ΕΦΑΓΕ"!!!



Εσείς τι θα κάνατε αν βρίσκατε μια μέρα 6 εκατ. ευρώ στον λογαριασμό σας;
Η πλειοψηφία πάντως θα προσπαθούσε να δει πώς βρέθηκαν εκεί.


Η Κάρα Χάρινγκ από την Νέα Ζηλανδία πάντως αποφάσισε να το παίξει «κινέζος» και να περάσει καλά, όταν βρέθηκε το τεράστιο αυτό ποσό στον λογαριασμό του συζύγου της!

Σχεδόν αμέσως «σήκωσε» τα μισά χρήματα και τα μετέφερε σε άλλο λογαριασμό, ενώ αρκετά τα ξόδεψε για ψώνια. Όταν η τράπεζα κατάλαβε το λάθος ήταν αργά. Τα χρήματα όπως και η κ. Χάρινγκ είχαν κάνει «φτερά».

Μετά από δύο χρόνια που καταζητείτο συνελήφθη και αυτή και ο σύζυγος της. Το δικαστήριο την έκρινε ένοχη για 30 αδικήματα μεταξύ των οποίων κλοπή, ξέπλυμα μαύρου χρήματος και άλλα, παρόλο που η ίδια υποστήριξε ότι πίστευε πώς τα χρήματα αυτά τα κέρδισε ο σύζυγος της στο λόττο!

Η τράπεζα κατάφερε να ανακτήσει τα μισά χρήματα, ενώ πιο αυστηρή αναμένεται να είναι η ποινή του συζύγου της.




Πηγή: newsbomb.gr

ΤΟΥΡΚΙΚΟ SIRTAKI ΚΛΕΒΕΙ ΤΗΝ ΔΟΞΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΦΕΤΑΣ.


Ξένες εταιρείες πωλούν λευκά τυριά, με brands που θυμίζουν Ελλάδα, ακριβότερα από την ελληνική φέτα και κερδίζουν τις προτιμήσεις του αγοραστικού κοινού στην Κεντρική και Βόρεια Ευρώπη


Την πλήρη απουσία στρατηγικής προώθησης της ελληνικής παραγωγής και ειδικά των ΠΟΠ προϊόντων (Προστατευόμενης Ονομασίας Προέλευσης) στο εξωτερικό, επεσήμανε ο πρόεδρος του ΣΕΛΕΤΡΟΠΕ (Σύνδεσμος Ελλήνων Εισαγωγέων Τροφίμων και Ποτών Εξωτερικού) Απόστολος Καρβέλας σε συνέντευξη Τύπου που πραγματοποιήθηκε στη Θεσσαλονίκη εν όψει της 22η Detrop και την 4η Oenos, που διοργανώνονται από τις 7 έως τις 10 Μαρτίου στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο Θεσσαλονίκης.

Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε, το αποτέλεσμα της έλλειψης στρατηγικής είναι ξένες εταιρείες, που προωθούν προϊόντα ξένης παραγωγής, να χρησιμοποιούν brands που θυμίζουν Ελλάδα και να καταφέρνουν να έχουν μεγαλύτερη διείσδυση στις ξένες αγορές από ελληνικές εταιρείες με πιστοποιημένα μάλιστα ελληνικά προϊόντα.

Χαρακτηριστικά παραδείγματα είναι η προώθηση λευκού τυριού που παράγεται στην Κροατία από την γαλλική εταιρεία Salakis. Σε ανάλογη ενέργεια προχωρούν και οι γερμανικές εταιρείες Sirtakis και Patros που προωθούν λευκό τυρί που παράγεται σε Τουρκία και Γερμανία αντίστοιχα.

Μάλιστα όλες αυτές οι εταιρείες, παρότι πωλούν τα προϊόντα τους σε τιμές υψηλότερες από την ελληνική φέτα, κερδίζουν λόγω των ονομάτων που έχουν τις προτιμήσεις του αγοραστικού κοινού στην κεντρική και βόρεια Ευρώπη.

Σύμφωνα με τον κ. Καρβέλα, από 3,2-3,4 ευρώ πωλούνται τα 200 γραμμάρια λευκό τυρί με τις παραπάνω ονομασίες, όταν τα επίσης 200 γραμμάρια ελληνικής φέτας κοστίζουν 2,5-2,6 ευρώ. Ο ίδιος μάλιστα κατήγγειλε ότι ορισμένες ξένες εταιρείες διαφημίζουν διαδικτυακά τα λευκά τυριά ως φέτα.

Για να αλλάξει αυτή η κατάσταση προς όφελος των ελληνικών πιστοποιημένων προϊόντων, ο πρόεδρος του ΣΕΛΕΤΡΟΠΕ πρότεινε την πιστοποίηση των ελληνικών εστιατορίων στο εξωτερικό και παράλληλα τη διοργάνωση μιας οργανωμένης καμπάνιας για τη διεθνή προβολή των ΠΟΠ προϊόντων.

Ο ΣΕΛΕΤΡΟΠΕ προμηθεύει περίπου 7.000 εστιατόρια στην Ευρώπη με ελληνικά προϊόντα (η πλειονότητα είναι ελληνικά εστιατόρια) και διακινεί πάνω από το 50% των ελληνικών προϊόντων στην Ευρώπη.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος της ΕΝ.Ο.Α.Β.Ε. Στέλιος Κεχρής, είπε ότι για το 2012 οι εταιρείες Οίνου στη Β. Ελλάδα είχαν μείωση τζίρου 10% αλλά αύξηση εξαγωγών κατά 15%. Εμφανίστηκε αισιόδοξος για τη δυναμική που μπορούν να αναπτύξουν τα ελληνικά κρασιά στο εξωτερικό λόγω της πολύ ανταγωνιστικής σχέσης τιμής και ποιότητας. Η γερμανική αγορά παραμένει ο καλύτερος πελάτης για τα ελληνικά κρασιά, ενώ ο κ.Κεχρής εμφανίστηκε αισιόδοξος πως το ελληνικό κρασί μπορεί να κατακτήσει τις αγορές της Κίνας, της Αμερικής και της Ρωσίας.

Στην έκθεση Detrop-Oinos θα συμμετάσχουν 400 Έλληνες εκθέτες και πάνω από 100 εμπορικοί επισκέπτες, αριθμοί που χαρακτηρίστηκαν αξιοσημείωτοι από τον διευθύνοντα σύμβουλο της ΔΕΘ – Helexpo Τάσο Τζήκα, με δεδομένη την κρίση στην οικονομία και τη δυστοκία των επιχειρήσεων να χρηματοδοτήσουν με ευχέρεια δράσεις προβολής και προώθησης.


Πηγή
http://ellinikiafipnisis.blogspot.gr

"ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ ΩΣ ΤΑ ΝΥΧΙΑ ΣΤΟ ΑΙΜΑ ΚΑΙ ΣΤΗ ΒΡΩΜΙΑ".

«... ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ ΩΣ ΤΑ ΝΥΧΙΑ ΣΤΟ ΑΙΜΑ ΚΑΙ ΣΤΗ ΒΡΩΜΙΑ... »

Του Ν. ΜΠΟΓΙΟΠΟΥΛΟΥ

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Παγκόσμιας Τράπεζας και με βάση το κριτήριο ότι φτωχός στον κόσμο θεωρείται όποιος ζει με 1,25 δολάρια τη μέρα, το 2011 οι φτωχοί του πλανήτη ξεπερνούσαν τα 1,2 δισεκατομμύρια ανθρώπους.

Αν το κριτήριο αυξηθεί στα 2 δολάρια τη μέρα, τότε η φτώχεια έχει ρουφήξει στη δίνη της πάνω από το μισό πληθυσμό της Γης...

Ενδεικτικό των ρυθμών φτωχοποίησης του παγκόσμιου πληθυσμού είναι ότι μόνο μέσα σε ένα εξάμηνο, την περίοδο Ιούνης - Δεκέμβρης 2010, στους ανθρώπους που βρέθηκαν κάτω από το όριο της ακραίας φτώχειας προστέθηκαν άλλα 44 εκατομμύρια άνθρωποι στον κόσμο.

Τι σημαίνει φτώχεια καταγράφεται στις διεθνείς μελέτες:

Ηδη προ κρίσης και σύμφωνα με τα δεδομένα του 2004, κάθε χρόνο 18 εκατομμύρια άνθρωποι, δηλαδή 50.000 άνθρωποι τη μέρα, πεθαίνουν από αιτίες σχετιζόμενες με τη φτώχεια.

Ειδικά στην ΕΕ, όπως αναφέρει η προ μηνός έκθεση της Eurostat, το ένα τέταρτο του πληθυσμού των κρατών - μελών της, δηλαδή 120 εκατομμύρια άνθρωποι, τελούσε το 2011 υπό την απειλή της φτώχειας και του κοινωνικού αποκλεισμού. Ειδικότερα στην Ελλάδα το φάσμα της φτώχειας αντιμετωπίζει το 31% του πληθυσμού που ζει με 491 ευρώ το μήνα. Αν κάποιος στη χώρα μας, όμως, ζει με 492 ευρώ το μήνα, δεν θεωρείται φτωχός...

Πάμε τώρα να δούμε τι παράγει η φτώχεια.

Πολύ φυσικά θα σκεφτεί κανείς ότι η φτώχεια τι άλλο μπορεί να παράγει εκτός από δυστυχία, εξαθλίωση, μιζέρια και θάνατο. Σωστά. Αλλά αυτή είναι η μια πλευρά. Γιατί στον κόσμο των μονοπωλίων, στον κόσμο των τραπεζιτών, στον κόσμο του Ομπάμα, της Μέρκελ και (γιατί όχι;) των Σαμαρά, Βενιζέλου, Κουβέλη,η φτώχεια παράγει κάτι ακόμα:

Παράγει πλούτο. Ασύλληπτο πλούτο! Η φτώχεια παράγει... υπερδισεκατομμυριούχους!
Χτες, δόθηκε από το «Forbes» η φετινή «λίστα των δισεκατομμυριούχων». Εχει ενδιαφέρον να παρακολουθήσει κανείς την εξέλιξη της σχετικής λίστας από την έναρξη της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης και μετά. Θα διαπιστώσει ότι:

• Το 2008, προ κρίσης δηλαδή, οι δισεκατομμυριούχοι του πλανήτη, κατά τη «λίστα Forbes», αριθμούσαν τους 793 και η συνολική περιουσία τους ανερχόταν στα 2,4 τρισεκατομμύρια δολάρια.

• Το 2010 ο αριθμός τους έφτασε τους 1.011.

• Το 2011 οι δισεκατομμυριούχοι ανήλθαν στους 1.216.

• Και σήμερα, όπως ανακοίνωσε χτες το «Forbes», οι υπερδισεκατομμυριούχοι του πλανήτη ανέρχονται πια στους 1.426, με τη συνολική τους περιουσία να έχει εκτιναχτεί στα 5,4 τρισεκατομμύρια δολάρια.

Αυτό που προκύπτει από τα προηγούμενα είναι ότι στον κόσμο τους, στον κόσμο των κεφαλαιοκρατών, από τη στιγμή που ξέσπασε η παγκόσμια καπιταλιστική κρίση, συμβαίνουν τα εξής:

α) Την ίδια περίοδο κατά την οποία έχει διπλασιαστεί ο αριθμός των δισεκατομμυρίων φτωχών, έχει παράλληλα διπλασιαστεί και ο αριθμός μιας χούφτας δισεκατομμυριούχων Κροίσων, που από 793 ανήλθαν στους 1.426...

β) Την ίδια περίοδο που το μέγεθος και η «ποιότητα» της φτώχειας που ταλανίζει δισεκατομμύρια ανθρώπους του πλανήτη πήραν απροσδιόριστες διαστάσεις, το μέγεθος της περιουσίας των δισεκατομμυριούχων του πλανήτη... υπερδιπλασιάστηκε και από 2,4 τρισ. δολάρια ανήλθε στα 5,4 τρισ. δολάρια...

γ) Στις ΗΠΑ, όπου ο αριθμός των ανθρώπων που ζουν με συσσίτια ανήλθε στα 50 εκατομμύρια και που οι φάκελοι κατασχέσεων και οι πλειστηριασμοί κατοικιών μόνο μέχρι το 2010 ξεπέρασαν τα 10 εκατομμύρια, οι δισεκατομμυριούχοι από 359 που ήταν το 2008 ανήλθαν στους 442...

δ) Στην Ευρώπη των μνημονίων και της λιτότητας, εδώ που οι άνεργοι ξεπερνούν τα 26 εκατομμύρια, δηλαδή έχουν αυξηθεί κατά 10 εκατομμύρια από το 2008, την ίδια περίοδο οι δισεκατομμυριούχοι από 196 το 2008 τώρα μετρήθηκαν στους 366...

ε) Στον κόσμο της καπιταλιστικής θηριωδίας και μέσα στα χρόνια της κρίσης, στα χέρια αυτών των 1.426 «Κροίσων» του διεθνούς επιχειρηματικού «τζετ σετ» και της «φιλανθρωπίας» συγκεντρώθηκαν τόσα πλούτη που ισούνται σχεδόν με το ΑΕΠ της Κίνας των 1,5 δισεκατομμυρίων ανθρώπων, που ισούνται με το ΑΕΠ της Ιαπωνίας, που ισούνται με τα ΑΕΠ της Γερμανίας και της Γαλλίας μαζί, που ισούνται με τα ΑΕΠ της Βραζιλίας, της Ρωσίας και της Ινδίας μαζί, που ξεπερνούν δύο και τρεις φορές το ΑΕΠ της Αυστραλίας, του Καναδά, της Ισπανίας και το ΑΕΠ όλων μαζί των χωρών της Αφρικής...

Ε, λοιπόν, αυτός ο κόσμος των δισεκατομμυρίων φτωχών από τη μια, και των 1.426 δισεκατομμυριούχων κεφαλαιοκρατών με τα 5,4 τρισ. δολάρια «κομπόδεμα» από την άλλη, δεν «διορθώνεται», δεν «βελτιώνεται», δεν «διαχειρίζεται», δεν «θεραπεύεται».
Αυτός ο κόσμος, ο κόσμος όπου «το κεφάλαιο γεννιέται βουτηγμένο από την κορυφή ως τα νύχια στο αίμα και στη βρωμιά στάζοντας αίμα απ' όλους τους πόρους» (Καρλ Μαρξ «Κεφάλαιο», τόμος Α', σελίδα 785), η μόνη «θεραπεία» που μπορεί να πάρει είναι η ανατροπή και η συντριβή του καπιταλισμού.

*Δημοσιεύθηκε στο "ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗ" την Τετάρτη 6 Μαρτίου 2013



ΠΗΓΗ...http://www.ramnousia.com

" Η ΝΥΜΦΟΜΑΝΗΣ " ΤΟΥ ΛΑΡΣ ΦΟΝ ΤΡΙΕΡ.


Στη δημοσιότητα εικόνα από το προκλητικό «Nymphomaniac» του Λαρς Φον Τρίερ
Θεωρείται μία ιδιαίτερα αμφιλεγόμενη ταινία. Η Νυμφομανής του Λαρς Φον Τρίερ, μία ερωτική ταινία για μια νυμφομανή 50άρα και τις ερωτικές τις περιπέτειες θα βγει σε δύο βερσιόν: soft και σκληρό πορνό.

Η εικόνα που είδε το φως της δημοσιότητας δείχνει την πρωταγωνίστρια, Σαρλότ Γκενσμπούργκ τόπλες ανάμεσα σε δύο άνδρες αφρικανικής καταγωγής.

Στην ταινία ένας άνδρας βρίσκει ημιλιπόθυμη την 50χρονη Τζο, η οποία στη συνέχεια του αφηγείται σε οκτώ κεφάλαια τη ζωή της.

Η ταινία θα χωριστεί σε δύο μέρη.

Μιλώντας στο Hollywood Reporter στη διάρκεια του κινηματογραφικού Φεστιβάλ του Βερολίνου, ο παραγωγός της ταινίας, Πέτερ Άαλμπεκ Τζένσεν δήλωσε ότι η πρώτη εκδοχή της ταινίας φτάνει τις 7,5 ώρες. «Αρκούν για τρεις ταινίες και είναι όλες πολύ καλές» είπε.

Στην ταινία πρωταγωνιστούν, επίσης, οι Στέλαν Σκάρσγκαρντ, Σάια ΛαΜπεφ, Τζέιμι Μπελ, Ούμα Θέρμαν και Ουίλιαμ Νταφόε.

Άγνωστο παραμένει εάν η ταινία θα είναι έτοιμη για το 66ο Κινηματογραφικό Φεστιβάλ των Καννών ή εάν θα γίνει δεκτή, μετά τον χαρακτηρισμό του σκηνοθέτη ως «persona non grata» στο Φεστιβάλ. Ωστόσο, τη δημοσιότητα δεν μπορεί κανείς να την αγνοήσει...

ΠΗΓΗ...http://www.briefingnews.gr

ΤΣΙΚΝΟΠΕΜΠΤΗ-ΗΘΗ ΚΑΙ ΕΘΙΜΑ.



Η τσικνοπέμπτη είναι η Πέμπτη της δεύτερης εβδομάδας του Τριωδίου. Οι άνθρωποι προετοιμάζονται για την μεγάλη νηστεία της Σαρακοστής και την συγκεκριμένη Πέμπτη καταναλώνουν ελεύθερα μεγάλες ποσότητες κρέατος.
Ο λόγος που έχει καθιερωθεί να γίνεται αυτό ημέρα Πέμπτη είναι πως η ορθόδοξη πίστη θεωρεί σημαντικές τις νηστείες της Τετάρτης και της Παρασκευής, οπότε έγινε επιλογή της ενδιάμεσης ημέρας.

Το όνομα "Τσικνοπέμπτη" προέκυψε γιατί την ημέρα αυτή το δείπνο αποτελείται από κρέας ψημένο στα κάρβουνα, το οποίο πρέπει να  έχει πάντα λίγο λίπος ώστε κατά το ψήσιμο να βγάλει την απαραίτητη "τσίκνα". Ακόμα και οι πιο φτωχοί άνθρωποι κάθε περιοχής, πρέπει να ψήσουν κρέας ώστε να μυρίσει το σπίτι τους και όλοι  να ξέρουν ότι γιορτάζουν!

Παλιότερα στην ελληνική επαρχία οι άνθρωποι μοίραζαν πιατέλες με το τσικνισμένο κρέας σε όλη την γειτονιά για να στείλουν την μυρωδιά του ψητού σε κάθε άκρη του χωριού. Μαζί με την Τσικνοπέμπτη έχει καθιερωθεί πλέον και η ειδωλολατρική παράδοση του μασκαρέματος που υποτίθεται ότι διώχνει τα κακά πνεύματα του χειμώνα και βοηθάει έτσι στην εξασφάλιση μιας επιτυχημένης σοδειάς.

Τα έθιμα της Τσικνοπέμπτης σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας!

Πέρα από το παραδοσιακό "κάψιμο" του κρέατος, κάθε περιοχή της χώρας μας έχει τα δικά της έθιμα για την Τσικνοπέμπτη:

Σε όλη την περιφέρεια της Πελοποννήσου, την Τσικνοπέμπτη σφάζουν χοιρινά από τα οποία φτιάχνουν διάφορα άλλα τρόφιμα, μεταξύ των οποίων πηχτή, τσιγαρίδες, λουκάνικα, γουρναλοιφή και παστό.

Στις Σέρρες πάλι, το έθιμο της Τσικνοπέμπτης επιβάλλει μεγάλες φωτιές, στις οποίες, αφού ψήσουν το κρέας, οι πιο τολμηροί πηδούν ανάμεσα από τις φλόγες. Τα «προξενιά» έρχονται στο τέλος, όπου κάποιος αναλαμβάνει να αναμείξει τα κάρβουνα με ένα ξύλο.

Λίγο πιο ψηλά, στην Κομοτηνή, πρωταγωνιστής είναι μία κότα, την οποία οι νοικοκυρές σχεδόν καίνε (καψαλίζουν στην ουσία) για να τη φάει η οικογένεια την Κυριακή της Αποκριάς. Η παράδοση μάλιστα αναφέρει, ότι την Τσικνοπέμπτη τα αρραβωνιασμένα ζευγάρια πρέπει να ανταλλάξουν φαγώσιμα δώρα. Ο άντρας πρέπει να στείλει τον «κούρκο», δηλαδή μία κότα και η γυναίκα μπακλαβά και μια κότα γεμιστή.

Στην Πάτρα από την άλλη, υπάρχει το έθιμο της Κουλούρας. Καθόλου παράδοξο για την ελληνική παράδοση και αυτό το συγκεκριμένο έθιμο έχει να κάνει με τον γάμο. Η «ιστορία» αναφέρει, ότι η Γιαννούλα η Κουλουρού, θεωρούσε, ότι Ναύαρχος Ουίλσων ήταν τόσο τρελά ερωτευμένος μαζί της, που είχε σκοπό να την παντρευτεί. Έτσι, εκείνη ντύνεται νύφη και κατεβαίνει στο λιμάνι να τον υποδεχτεί με τη συνοδεία των συμπατριωτών της, οι οποίο διασκεδάζουν και χορεύουν.

Τα «Κορφιάτικα Πετεγολέτσια» ή αλλιώς «Κουτσομπολιά» ή «Πέτε Γόλια» είναι μία παράδοση της Τσικνοπέμπτης, που ανήκει στην παλιά πόλη της Κέρκυρας. Η πετεγολέτσα ή πετεγουλιό, σύμφωνα με τους ντόπιους, είναι η προσφιλής, σε πολλούς, συνήθεια του κουτσομπολιού. Στην Κέρκυρα βέβαια, παραδοσιακά πραγματοποιείται με δόξα και καμάρι στην Πιάτσα της πόλης της Κέρκυρας, την Τσικνοπέμπτη το βράδυ. Στην ουσία, στήνεται κάτι σαν «θεατρικό», όπου οι ντόπιοι υποδύονται τους κουτσομπόληδες με σπαρταριστικές ιστορίες.

Στην Ιο, το βράδυ της Τσικνοπέμπτης μασκαράδες ζωσμένοι με κουδούνια προβάτων διασχίζουν τη Χώρα και επισκέπτονται σπίτια και καταστήματα, ενώ στον Πόρο, η παράδοση επιβάλλει στους νέους να κλέψουν ένα…μακαρόνι, το οποίο θα βάλουν κάτω από το μαξιλάρι τους για να δουν ποια θα παντρευτούν.

Το ίδιο έθιμο ισχύει και την Ήπειρο, αλλά οι νέοι βάζουν στο μαξιλάρι τις κορδέλες από το παραδοσιακό γαϊτανάκι, οι οποίες κόβονται στον τελευταίο (απογευματινό) χορό την τελευταία Κυριακή της Αποκριάς.

Πιστοί στο γλέντι που θέλει η Τσικνοπέμπτη, οι κάτοικοι της Σκοπέλου δίνουν ραντεβού κάθε χρόνο στο Πεύκο, για να συνεχίσουν το γλέντι και το φαγοπότι όλοι μαζί.

Η Νάουσα φημίζεται για την αποκριάτικη παράδοσή της. Με πρωταγωνιστές τους «Γενίτσαρους» και τις «Μπούλες», η Τσικνοπέμπτη για της πόλη σημαίνει ραντεβού στην πλατεία Καρατάσου, με εκδηλώσεις από πολιτιστικούς συλλόγους.

Μία από τις πιο σύγχρονες παραδόσεις της Τσικνοπέμπτης είναι αυτή του Δήμου Θεσσαλονίκης, ο οποίος τα τελευταία τέσσερα χρόνια, πηγαίνοντας... κόντρα στις απαιτήσεις των κρεατοφαγικών καταχρήσεων, διοργανώνει «Ποδηλατικό Καρναβάλι».
Στην Κρήτη, μικροί και μεγάλοι κυκλοφορούν μεταμφιεσμένοι στους δρόμους και στις πλατείες της πόλης, τραγουδώντας και χορεύοντας..




ΠΗΓΗ...http://www.briefingnews.gr


ΣΥΝΕΛΗΦΘΗ Ο ΙΔΙΟΚΤΗΤΗΣ ΤΟΥ E-SHOP GR

 Συνελήφθη για χρέη 9,9 εκατ. ευρώ ο ιδιοκτήτης του e shop.gr

Για χρέη προς το δημόσιο ύψους 9.959.583 ευρώ συνελήφθη την Τετάρτη ο πρόεδρος της γνωστής ηλεκτρονικής αλυσίδας, e-shop…
Αστυνομικοί του Τμήματος Προστασίας Περιουσιακών Δικαιωμάτων της Διεύθυνσης Ασφαλείας Αττικής συνέλαβαν τον 39χρονο Σ.Μ., στο Μαρούσι.

Να σημειωθεί πως ο επιχειρηματίας είχε λάβει για την εταιρεία του το βραβείο επιχειρηματικότητας Κούρος 2008.



ΠΗΓΗ...http://troktiko.eu

ΕΜΠΝΕΥΣΜΕΝΑ WALLPAPERS!


Εμπνευσμένα τα wallpapers τους

Φαντασία στο PC























ΠΗΓΗ...http://www.newsbeast.gr

ΤΟ ΜΕΝΟΥ ΤΗΣ ΤΣΙΚΝΟΠΕΜΠΤΗΣ.

Το μενού της Τσικνοπέμπτης

Η κρεατοφαγία στα καλύτερά της

Ορεκτικό και κυρίως πιάτο για τη σημερινή κανιβαλική φιέστα.

Η Τσικνοπέμπτη έφτασε, εμπρός βήμα ταχύ! 

Αν τη γιορτάσετε μέσα με την παρέα, η τσίκνα πρέπει να χτυπήσει κόκκινο.

Φτιάξτε παϊδάκια «πειραγμένα» για ορεκτικό και αρνάκι στη λαδόκολλα για κυρίως πιάτο και απαλλαγείτε από τον πονοκέφαλο του τι θα τσικνήσετε σήμερα.

Το έθιμο πρέπει να τηρηθεί πάση θυσία!

Θα τα λατρέψουν μέχρι και τα δάχτυλά σας...

Παϊδάκια «πειραγμένα»



Τι θα χρειαστείτε (για 4 άτομα)
  • 1,5 κιλό παϊδάκια αρνίσια2 κρεμμύδια ξερά μεγάλα (καθαρισμένα)
  • αλάτι
  • μείγμα ανάμεικτων πιπεριών (φρεσκοτριμμένα)
Για τη μαρινάδα
  • 1/2 φλιτζάνι μπαλσάμικο
  • 1/2 φλιτζάνι φρέσκο δεντρολίβανο ψιλοκομμένο ή 2 κουταλιές της σούπας ξερό δεντρολίβανο κοπανισμένο
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού ρίγανη ξερή
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού θυμάρι ξερό
  • 1 κουταλάκι του γλυκού μέλι θυμαρίσιο
  • 3 κουταλιές της σούπας μουστάρδα
  • 3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
Πώς τα κάνετε
1. Τρίψτε τα κρεμμύδια στον τρίφτη. Τοποθετήστε τα μετά σε ένα λεπτό σουρωτήρι, το οποίο κρατάτε πάνω από ένα μπολάκι, και πιέστε τα καλά με ένα κουτάλι για να βγάλουν το ζουμάκι τους μέσα στο μπολ. Κρατάτε το ζουμί για τη μαρινάδα και αφήνετε το τριμμένο κρεμμύδι στην άκρη.

Για τη μαρινάδα

α. Αναμείξτε σε ένα ταψί τη μουστάρδα, το δεντρολίβανο, τη ρίγανη, το θυμάρι, το μέλι, το μπαλσάμικο, το ελαιόλαδο και το κρεμμυδόζουμο.

β. Ρίξτε στο ταψί τα παϊδάκια και γυρίστε τα και από τις δύο πλευρές για να ποτιστούν καλά με τη μαρινάδα. Τα αφήνουμε στην άκρη να «πιουν» τη σος για 15-20 λεπτά.

2. Προθερμάνετε τον φούρνο στους 180°C. Αλατοπιπερώστε τα παϊδάκια και ψήστε τα στους 180°C για 15 λεπτά και κατόπιν στο grill για 5 λεπτά από κάθε πλευρά.

Έτοιμα! Ώρα τώρα για το αρνάκι...

Αρνάκι λαδόκολλας



Τι θα χρειαστείτε 
(για 4 άτομα)
  • 2 κιλά αρνίσιο μπούτι
  • 4 σκελίδες σκόρδο
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 4 λαδόκολλες
  • σπάγκο
Πώς το κάνετε
1. Πλένετε και στραγγίζετε καλά το αρνίσιο μπουτάκι. Το τρυπάτε κατά μήκος με ένα μαχαίρι και ρίχνετε μέσα αλάτι, πιπέρι και μισή σκελίδα σκόρδο ανά διαστήματα.

2. 
Τυλίγετε καλά το μπούτι με τις λαδόκολλες (μία σε κάθε στρώση) και το δένετε σφιχτά με τον σπάγκο. Πρόσεξτε το δίπλωμα του «πακέτου» να είναι επιμελώς κλεισμένο, για να μη χάσει τα υγρά του το μπούτι και στεγνώσει.

3. Βάζετε το μπουτάκι πάνω σε μια λαμαρίνα και το ψήνετε σε μέτριο φούρνο (180°C) για 3,5 ώρες.

Καλή Τσικνοπέμπτη!



ΠΗΓΗ...http://www.newsbeast.gr

ΥΜΝΟΙ ΓΕΡΜΑΝΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ-ΑΠΟΒΑΣΗ ΤΟΥΡΙΣΤΩΝ ΣΕ ΚΡΗΤΗ, ΡΟΔΟ, ΚΩ!!!


Κάτι περισσότερο από θετικά είναι τα μηνύματα για την Ελλάδα από την παγκόσμια έκθεση τουρισμού. Το ελληνικό comeback στον τουρισμό είναι ένα από τα σημαντικότερα θέματα στο Βερολίνο.
Μπορεί φέτος να είναι η Ινδονησία η τιμώμενη χώρα, ωστόσο την «τιμητική» της είχε η Ελλάδα. Και δεν ήταν μόνο η προχθεσινή επίσκεψη της καγκελαρίου Μέρκελ στο ελληνικό περίπτερο που έστρεψε τα φώτα της δημοσιότητας στον ελληνικό τουρισμό, αλλά και οι αισιόδοξες ανακοινώσεις των μεγάλων Tour Operator.

Οι μεγάλοι τουριστικοί όμιλοι της Γερμανίας διαπιστώνουν αύξηση των κρατήσεων για «πακέτα» θερινών διακοπών. Και όπως επισήμανε στην Deutsche Welle η εκπρόσωπος του ομίλου TUI, Κατρίν Σπιχάλα: «Είμαστε πεπεισμένοι ότι το καλοκαίρι του 2013 η Ελλάδα γιορτάζει ένα εντυπωσιακό comeback. Πέρσι το ελληνικό τουριστικό προϊόν είχε μια δύσκολη αρχή, ως συνέπεια αρνητικής ειδησεογραφίας και της συζήτησης για την οικονομική κρίση, που προκάλεσαν αβεβαιότητα στους γερμανούς τουρίστες. Η συνέχεια ήταν καλύτερη, ενώ φέτος διαπιστώνουμε ότι η σεζόν άρχισε πολύ καλά. Οι κρατήσεις έχουν θετικό πρόσημο και αυξάνονται κάθε εβδομάδα».

«Το καλοκαίρι του 2013 η Ελλάδα γιορτάζει ένα εντυπωσιακό comeback»
Σύμφωνα με την Κατρίν Σπιχάλα, τις τελευταίες εβδομάδες το ποσοστό της αύξησης των κρατήσεων στο πεδίο του «Early Booking» είναι διψήφιο. Και όλα δείχνουν ότι μέχρι τον Μάρτιο το ποσοστό των κρατήσεων θα φτάσει εκείνο του 2011. 

«Πιστεύουμε ότι η Ελλάδα θα έχει φέτος ισχυρή παρουσία στον τουρισμό. Για την TUI εξακολουθεί να είναι ένας από τους πιο δημοφιλείς προορισμούς των Γερμανών. Εξακολουθεί να κατέχει την τρίτη θέση στο πεδίο των κρατήσεων. Και έχουμε μεγάλη εμπιστοσύνη στην Ελλάδα», τονίζει η κα Σπιχάλα, προσθέτοντας ότι στις προτιμήσεις των πελατών της TUI προηγούνται φέτος η Ρόδος, η Κρήτη και η Κως.

Την εμπιστοσύνη του στο ελληνικό τουριστικό προϊόν εκφράζει και ο Σόρεν Χάρτμαν. Ο γενικός διευθυντής του ομίλου REWE-Touristik, δεν έπαψε να πιστεύει στην Ελλάδα, ακόμη και όταν εξαιτίας της αρνητικής ειδησεογραφίας οι κρατήσεις για ελληνικούς προορισμούς κατέρρεαν. «Παρατηρώντας την πορεία των κρατήσεων τις τελευταίες τέσσερις εβδομάδες, διαπιστώνουμε μεγάλη αύξηση σε σχέση με το αντίστοιχο περσινό διάστημα. Αυτό σημαίνει σε τελική ανάλυση ότι η Ελλάδα αυτή τη χρονιά θα ανήκει στους κερδισμένους».

Προς το παρόν η REWE-Touristik καταγράφει μονοψήφια αύξηση, ωστόσο διψήφιο είναι το ποσοστό των κρατήσεων για την Κρήτη, διευκρινίζει ο κ. Χάρτμαν και προσθέτει ότι η συνέχεια θα είναι καλύτερη για πολλούς ελληνικούς προορισμούς.
Σχετίζεται η αύξηση των κρατήσεων με πτώση των τιμών στα ελληνικά πακέτα;
«Όχι» λέει απερίφραστα ο Σόρεν Χάρτμαν. 

«Οι τιμές έμειναν σταθερές, απλά σημειώθηκαν αλλαγές σε αυτό που λέμε δομή της ζήτησης. Είναι λιγότερα τα αρνητικά δημοσιεύματα για την Ελλάδα και περισσότερα για την Αίγυπτο, με συνέπεια να καταγράφεται μείωση του ενδιαφέροντος για τη δεύτερη. Η ελληνική επιστροφή λοιπόν δεν σχετίζεται με μείωση των τιμών, αλλά έχουμε να κάνουμε με μια ομαλή, μια φυσιολογική ζήτηση», καταλήγει ο διευθυντής της REWE-Touristik.

ΠΗΓΗ: DEUTSCHE WELLE

"ΑΦΗΣΤΕ ΜΕ ΝΑ ΒΓΩ ΑΠΟ ΤΟ ΦΕΡΕΤΡΟ".


Μια απίστευτη ιστορία φέρνει στο φως της δημοσιότητας το νέο βιβλίο που κυκλοφόρησε και αποκαλύπτει πραγματικά γεγονότα με ανθρώπους που τους έθαψαν ζωντανούς. Ιδιαίτερα συγκλονιστική είναι η ιστορία της 17χρονης Μαρίας που το 1871 προσβλήθηκε από χολέρα.
 
Η νεαρή κοπέλα βρισκόταν στην Ινδία και αρρώστησε βαριά. Η ίδια υπέφερε για αρκετές ώρες από πόνους και κράμπες στο στομάχι και ο σφυγμός της ήταν πολύ αδύναμος. Λίγες ώρες αργότερα ο γιατρός διέγνωσε τον θάνατό της και η κοπέλα θάφτηκε λίγο αργότερα στο Κοιμητήριο της Calcutta.
 
Αξίζει να αναφέρουμε πως η ταφή της έγινε πολύ γρήγορα κάτι που ήταν συνηθισμένο εκείνη την περίοδο για τους ανθρώπους που είχαν προσβληθεί από τη χολέρα, για να μην εξαπλωθεί η ασθένεια. Όπως όλα δείχνουν, όμως η νεαρή κοπέλα είχε χάσει μόνο της αισθήσεις της και δεν είχε πεθάνει όταν την έβαλαν στο φέρετρο.

 
Δέκα χρόνια μετά το θάνατό της, όταν άνοιξαν τον τάφο της για να θάψουν το πτώμα του θείου της, οι συγγενείς της αντίκρισαν ένα σοκαριστικό θέαμα. Το καπάκι από το φέρετρο ήταν ανοιχτό και ο μισός σκελετός της κοπέλας ήταν έξω από αυτό, το ίδιο και το μισό κρανίο της. Ακόμη τα δάχτυλα της ήταν λυγισμένα σαν να προσπαθούσε να κρατήσει κάτι και τα ρούχα της σκισμένα στην προσπάθειά της να βγει από το φέρετρο. Όλα αυτά έκαναν τους ανθρώπους ου ερεύνησαν την υπόθεση να καταλάβουν πως η ίδια η κοπέλα είχε χάσει τις αισθήσεις της όταν την έθαψαν αλλά ήταν ακόμη ζωντανή και προσπάθησε να βγει από το φέρετρο!



ΠΗΓΗ...http://www.tlife.gr

ΣΟΚ! "ΕΙΜΑΙ ΒΟΜΒΑ" ΓΡΑΦΕΙ Η ΜΠΛΟΥΖΑ ΤΟΥ ΜΙΚΡΟΥ ΤΖΙΧΑΝΤ


1Αυτό γράφει η μπλούζα του μικρού Τζιχάντ και η μαμά του κινδυνεύει με φυλακή!


Μοιάζει περισσότερο για φάρσα. Αλλά είναι πέρα για πέρα αλήθεια! Μια 35χρονη γυναίκα κατέληξε στο δικαστήριο της Αβινιόν και κινδυνεύει να μπει φυλακή εξαιτίας μιας μπλούζας που φορούσε ο γιος της! Το όνομα του οποίου είναι Τζιχάντ και γεννήθηκε μάλιστα την 11η Σεπτεμβρίου !!! 
Η 35χρονη Μπουσχρά Μπακούρ έχει ένα αγοράκι. Το όνομά του είναι Τζιχάντ και γεννήθηκε στις 11 Σεπτεμβρίου. Ειρωνεία θα σκεφτείτε. Έχει και καλύτερο... Ο μικρός πήγε μια μέρα στο σχολείο με μια μπλούζα που έγραφε: «Τζιχάντ, γεννημένος την 11η Σεπτεμβρίου, είμαι μια βόμβα».

Και εξαιτίας αυτής της μπλούζας η 35χρο η Μπουσχρά και ο 29χρονος αδελφός της Ζεγιάντ κατηγορούνται για υποκίνηση τρομοκρατικών ιδεών! Οδηγήθηκαν ήδη στο δικαστήριο της Αβινιόν, στη Γαλλία, για να απολογηθούν για τις κατηγορίες, καθώς όλα παραπέμπουν στις επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου στις Ηνωμένες Πολιτείες. Κινδυνεύουν με πολυετή ποινή φυλάκισης.

Σε δηλώσεις της, η 35χρονη είπε πως έντυσε με το T-shirt το γιο της για να τον κάνει ευτυχισμένο. «Δεν μπορούσα να το φανταστώ. Για μένα αυτό είναι το όνομα του και γεννήθηκε αυτή την ημερομηνία». Παλιότερα, είχε δηλώσει σε γαλλικά μέσα πως η έκφραση I am a bomb (είμαι βόμβα) σημαίνει πως «είμαι όμορφος».

Ο δικηγόρος τους είπε στο δικαστήριο ότι το «Τζιχάντ, είναι ένα κοινό όνομα στη Μέση Ανατολή, το οποίο μεταφράζεται κατά μεγάλο βαθμό σε «άγια ζωή», αλλά χρησιμοποιείται από τους φονταμενταλιστές για να περιγράψει τον «ιερό πόλεμο», και επομένως έχει παρερμηνευθεί.

Οι δικαστικές αρχές δεν πείστηκαν από τις εξηγήσεις, κατηγορώντας τα δύο αδέλφια ότι χρησιμοποιούν το παιδί με σκοπό την «υποκίνηση τρομοκρατικής πράξης». Οι κατηγορούμενοι απειλούνται με μέγιστη ποινή πέντε ετών έκαστος και πρόστιμο 45.000 ευρώ, αν καταδικαστούν. Η απόφαση αναμένεται στις 10 Απριλίου.

1




ΠΗΓΗ...http://www.agioritikovima.gr

ΘΑ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΘΟΥΝ ΟΙ ΔΗΜΟΙ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΜΑΣ ΠΟΥ ΕΦΑΡΜΟΖΟΥΝ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ «ΕΠΙΤΗΡΗΣΗΣ ΤΗΣ ΛΥΣΣΑΣ», ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ



Ο  Γιώργος Καρασμάνης, είχε καταθέσει στις 6-2-13  στη Βουλή υπόμνημα του Συλλόγου Φιλόζωων Έδεσσας προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, σχετικά με την αναγκαιότητα για άμεση εφαρμογή των απαιτούμενων μέτρων για την προστασία της δημόσιας υγείας, έπειτα από τον εντοπισμό κρουσμάτων λύσσας στο Νομό σε αδέσποτα ζώα συντροφιάς.
Όπως επισημαίνονταν στo υπόμνημα, υπάρχει διάχυτη ανησυχία στους πολίτες του Νομού λόγω του υπερπληθυσμού των αδέσποτων ζώων, η οποία επιτείνεται από το γεγονός ότι οι Δήμοι που καλούνται να προβούν στη λήψη και την εφαρμογή όλων των αναγκαίων μέτρων ( όπως ο εμβολιασμός των αδέσποτων ζώων συντροφιάς ) βρίσκονται σε οικονομική δυσπραγία.
Για το λόγο αυτό ο Γιώργος Καρασμάνης ζήτησε από τον αρμόδιο Υπουργό την επιχορήγηση των Δήμων μας για να μπορέσουν ν’ ανταπεξέλθουν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο στις υποχρεώσεις που έχουν αναλάβει στα πλαίσια εφαρμογής του Προγράμματος επιτήρησης της λύσσας και της πραγματοποίησης του εμβολιασμού των αδέσποτων ζώων, ώστε ν’ αποφευχθεί η εξάπλωση της νόσου.
Απαντώντας  ο Αναπληρωτής Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Χαρακόπουλος  διαβεβαιώνει τον Γιώργο Καρασμάνη ότι θα υπάρξει χρηματοδότηση των Δήμων, αφού μεταξύ άλλων αναφέρει:
«…Ενόψει της έκδοσης, εντός του τρέχοντος έτους, Κοινής Υπουργικής Απόφασης σχετικά με τον καθορισμό της  οικονομικής ενίσχυσης των Δήμων για την πραγματοποίηση του προγράμματος αδέσποτων ζώων συντροφιάς, οι Δήμοι θα πρέπει να προχωρήσουν στη διενέργεια των αντιλυσσικών εμβολιασμών και, στη συνέχεια, να καταθέσουν τα απαιτούμενα δικαιολογητικά, ώστε να εισπράξουν το ποσοστό που θα αναλογεί στο 70% των πραγματοποιηθεισών δαπανών τους, ανάλογα με το ύψος της πίστωσης που θα διατεθεί με την εν λόγω ΚΥΑ.
Σημειώνεται, τέλος, ότι για τον αντιλυσσικό εμβολιασμό των αδέσποτων ζώων συντροφιάς έχει δεσμευτεί η σχετική απαιτούμενη πίστωση από τον Τακτικό Προϋπολογισμό του ΥΠΑΑΤ και κατά συνέπεια, επειδή η ΠΕ Πέλλας περιλαμβάνεται στις ΠΕ που εφαρμόζουν πρόγραμμα επιτήρησης της λύσσας, οι Δήμοι της διοικητικής περιοχής δύνανται να λάβουν οικονομική ενίσχυση για τον εμβολιασμό των αδέσποτων ζώων συντροφιάς ».  





ΤΕΤΑΡΤΗ  06 ΜΑΡΤΙΟΥ  2013          ΑΠΟ ΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ

ΖΗΜΙΕΣ ΣΕ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΘΕΟΜΗΝΙΑ ΤΗΣ 25ης ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ.



ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΡΑΣΜΑΝΗΣ: «Ανυπολόγιστες ζημιές και σε επιχειρήσεις από την θεομηνία της 25ης Φεβρουαρίου».
                                                 
Τις νέες πολύ μεγάλες ζημιές σε επιχειρήσεις, εργοστάσια, αποθήκες, αγροτοκτηνοτροφικές εγκαταστάσεις (πέραν εκείνων που έχουν υποστεί οι αγροτικές καλλιέργειες και οι υποδομές του Νομού μας), όπως καθημερινά αποκαλύπτονται με την υποχώρηση των υδάτων από τις πλημμύρες της 25ης Φεβρουαρίου, φέρνει στη Βουλή με Ερώτησή του στους υπουργούς Οικονομικών,  Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών & Δικτύων και Εσωτερικών ο Γιώργος Καρασμάνης.
Ο βουλευτής υπογραμμίζει ότι όλοι αυτοί οι άνθρωποι βρίσκονται πλέον σε ασφυκτικά αδιέξοδα και ζητεί:
-         Την άμεση οικονομική στήριξή τους.
-         Την εφαρμογή της 1620/89 Πράξης του Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας για πιστωτικές διευκολύνσεις, όπως μετάθεση λήξης δανείων χωρίς ποινές, χορήγηση νέων δανείων, ρύθμιση οφειλών κλπ.
Ακολουθεί το κείμενο της Ερώτησης του Γιώργου Καρασμάνη.


           Με ερώτησή μου (7720/26-02-2013), ενημέρωνα για τις εκτεταμένες μεγάλες ζημιές που είχε προκαλέσει η κατακλυσμιαία νεροποντής της 25ης Φεβρουαρίου σε δενδρώδεις και άλλες καλλιέργειες, κτηνοτροφικές εγκαταστάσεις, καθώς και σε υποδομές του Νομού όπως το φράγμα Μαργαρίτας και το αγροτικό οδικό δίκτυο.
          Πέραν όμως αυτών και μετά την υποχώρηση των υδάτων, καθημερινά αποκαλύπτονται και νέες πολύ μεγάλες ζημιές σε επιχειρήσεις όπως εργοστάσια, καταστήματα, αποθήκες, αγροτικές και λοιπές εγκαταστάσεις, η έκταση και το μέγεθος των οποίων έχει οδηγήσει όλους αυτούς τους ανθρώπους σε ασφυκτικά οικονομικά αδιέξοδα και σε απόγνωση.
          ΕΠΕΙΔΗ, εν μέσω της δεινής οικονομικής κρίσης που τα τελευταία χρόνια έχει κυριολεκτικά ¨γονατίσει¨ την αγορά, οι πληγέντες επαγγελματίες βρίσκονται σε πλήρη αδυναμία να αντιμετωπίσουν τις συνέπειες της θεομηνίας και να συνεχίσουν να λειτουργούν και να επιβιώνουν

          ΕΡΩΤΩΝΤΑΙ οι κύριοι Υπουργοί
1.    Αν και πώς προτίθενται να παράσχουν άμεση στήριξη στους πληγέντες για την ταχεία αποκατάσταση των ζημιών, για τις απώλειες των εισοδημάτων τους και για να μπορέσουν να ανταποκριθούν στις πιεστικές υποχρεώσεις τους.
2.    Αν θα θέσουν σε εφαρμογή την 1620/89 Πράξη του Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας που, για περιπτώσεις ζημιών από ακραία καιρικά φαινόμενα προβλέπει μεταξύ άλλων:
Πιστωτικές διευκολύνσεις όπως, μετατόπιση λήξης δανείων χωρίς τόκους ποινής, ρύθμιση οφειλών και επαναχορηγήσεις δανείων.
Διευκολύνσεις από τη ΔΕΗ, καθώς και κάθε είδους διευκολύνσεις που προβλέπονται από τη νομοθεσία και όσους πλήττονται από έκτακτα ακραία καιρικά φαινόμενα.

Ο Ερωτών


Γιώργος Καρασμάνης
Βουλευτής Πέλλας

ΑΠΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ                          06/03/2013

"LATIN PARTY" ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΑΛΜΩΠΙΑΣ.

Το Σάββατο 14 Μαρτίου στην κεντρική πλατεία Αριδαίας ο δήμος Αλμωπίας διοργανώνει
LATIN PARTY.
Δείτε την αφίσα.


7ο ΚΑΡΑΤΖΟΒΙΤΙΚΟ ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ ΔΗΜΟΥ ΑΛΜΩΠΙΑΣ- ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ.



7ο ΚΑΡΑΤΖΟΒΙΤΙΚΟ ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ ΔΗΜΟΥ ΑΛΜΩΠΙΑΣ


ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΑΡΕΛΑΣΗ  ΚΥΡΙΑΚΗ 17 ΜΑΡΤΙΟΥ  2013 – 4:30μ.μ


Κυριακή      10/03    Ώρα 11:30π.μ.: Παιδικό Αποκριάτικο Πάρτι στην Κεντρική Πλατεία Αριδαίας

Παρασκευή 15/03    Ώρα 19:00μ.μ.: Θεατρικό Παιχνίδι  με την  ομάδα fauves -Χρύσα Αλεξάκη στο 
                                                        Ξενιτίδειο Πνευματικό Κέντρο          

Σάββατο      16/03   Ώρα 12:00π.μ.: LATIN PARTY στην Κεντρική Πλατεία Αριδαίας

Κυριακή      17/03   Ώρα 11.30μ.μ.: Αναβίωση εθίμου Τζαμάλας στο γήπεδο του Προδρόμου 
                                 
                                Ώρα 12.00μ.μ.: Αναβίωση εθίμου «Η δίκη του Καδή » στην Πολυκάρπη                       
                                  
                                 Ώρα 16.30μ.μ.: Μεγάλη Παρέλαση Αρμάτων στον Κεντρικό Πεζόδρομο της            
                                                              Αριδαίας και κάψιμο του Καρνάβαλου με συνοδεία   
                                                         παραδοσιακής ορχήστρας στην πλατεία της Αριδαίας

"ΤΑ ΕΝΤΟΜΟΛΟΓΙΚΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΚΑΣΤΑΝΙΑ"-ΟΜΙΛΙΑ ΣΤΗΝ ΟΡΜΑ ΑΛΜΩΠΙΑΣ.



Γραφείο γεωργικής – κτηνοτροφικής παραγωγής & ανάπτυξης
Δ. Αλμωπίας

ΟΜΙΛΙΑ
Το γραφείο γεωργικής − κτηνοτροφικής παραγωγής & ανάπτυξης του Δήμου Αλμωπίας σας προσκαλεί την Παρασκευή 08-03-2013 και ώρα 6:00 μ.μ. στο πνευματικό κέντρο της Τ. Κ.  Όρμας, στην ομιλία που διοργανώνει με θέμα:
«Τα Εντομολογικά προβλήματα στην καστανιά».
Εισηγητής: Δρ. Δ. Αβτζή , Εντομολόγος
 (Ελληνικός Γεωργικός Οργανισμός «Δήμητρα» – Ινστιτούτο Δασικών Ερευνών)
Συντονιστής
Πρόδρομος Ε. Λαμπρίδης
Γεωπόνος MSc

"ΠΑΡΑΚΑΘ" ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΥΛΛΟΓΟ ΠΟΝΤΙΩΝ ΤΣΑΚΩΝΩΝ.



Ο σύλλογος Ποντίων δ.δ. Τσακώνων
σας προσκαλεί στο Παρακαθ΄ που διοργανώνει
το Σάββατο 09 Μαρτίου  και ώρα 19:30
στην αίθουσα  του συλλόγου.
τιμή εισόδου 5€ με πλήρες παραδοσιακό μενού και απεριόριστο ποτό.
σας περιμένουμε να διασκεδάσουμε...

με τιμή
το Δ.Σ. 

ΗΜΕΡΙΔΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕ ΠΕΛΛΑΣ.



Η Περιφερειακή Αυτοδιοίκηση Πέλλας, οι Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (υπεύθυνοι σχολικών δραστηριοτήτων)  και το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Έδεσσας-Γιαννιτσών-Συντονιστής Φορέας Εθνικού Θεματικού Δικτύου «Απορρίμματα τα χρήσιμα άχρηστα», σας προσκαλούν να παραβρεθείτε σε ενημερωτική ημερίδα για την ανακύκλωση και, ειδικότερα, την ανακύκλωση των τηγανελαίων στην Περιφερειακή Ενότητα Πέλλας.

Για τη διευκόλυνση της συμμετοχής των ενδιαφερομένων, έχει προγραμματιστεί η πραγματοποίηση τριών Ημερίδων με το ίδιο περιεχόμενο στις τρεις επαρχίες της Π.Ε. Πέλλας. Το πρόγραμμα των Ημερίδων περιλαμβάνει: 

12.00-12.15 Προσέλευση-Χαιρετισμοί
12.15-12.30 Έναρξη ημερίδας από τον Αντιπεριφερειάρχη Πέλλας κ. Θεόδωρο Θεοδωρίδη 
12.30-12.45 «Η Διαχείριση των στερεών αποβλήτων στην Π.Ε. Πέλλας και η προοπτική της ανακύκλωσης», Στέλλα Λαμπάδα-Προϊσταμένη Περιβάλλοντος και Υδροοικονομίας Π.Ε. Πέλλας, Στέφανος Αργυράκης, Γεωλόγος-Περιβαλλοντολόγος, στέλεχος Π.Ε. Πέλλας 
12.45-13.15 «Η Αειφόρος Διαχείριση των Απορριμμάτων με τη ματιά της εκπαίδευσης», Σ. Θεοδωρίδου-Διευθύντρια ΚΠΕ Έδεσσας-Γιαννιτσών, Ελισάβετ Φράγκου-Υπεύθυνη Σχολικών Δραστηριοτήτων Αβάθμιας Εκπαίδευσης, Ηλίας Κάρτας-Εκπαιδευτικός
13.15-13.45 «Η εφαρμογή του Προγράμματος ΑΡΧΙΜΗΔΗΣ για την ανακύκλωση των τηγανελαίων στην Π.Ε. Πέλλας», Διονύσης Κορσιάνος-Γενικός Διευθυντής Ionian Recycle Hellas, Νίκος Αβουκάτος-δημοσιογράφος, Green Agenda.
13.45-14.00 Τοποθετήσεις από το κοινό, ερωτήσεις, συζήτηση

Ο προγραμματισμός των Ημερίδων είναι ως εξής: 
ΑΡΙΔΑΙΑ:  Δευτέρα 11 Μαρτίου 2013, ώρα 12.00μ.μ. Ξενιτίδειο Πνευματικό Κέντρο 
ΕΔΕΣΣΑ: Τρίτη 12 Μαρτίου 2013, ώρα 12.00μ.μ., Αίθουσα εκδηλώσεων Διοικητηρίου  
ΓΙΑΝΝΙΤΣΑ: Παρασκευή 15 Μαρτίου 2013, ώρα 12.00μ.μ., Αίθουσα Πληροφόρησης Νέων Δήμου Πέλλας 

Η συμμετοχή των πολιτών σε δράσεις με συμβολή στην αειφόρο διαχείριση των φυσικών πόρων και προστασία του περιβάλλοντος αποτελεί μία μακροπρόθεσμη επένδυση για τον τόπο μας. Τα τοπικά και περιφερειακά μέσα ενημέρωσης παρακαλούνται να καλύψουν τις εκδηλώσεις. 
                           
Ο Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας
                 
                Θεόδωρος Ι. Θεοδωρίδης

ΤΣΙΚΝΟΠΕΜΠΤΗ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΚΑΙ ΤΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΠΡΟΜΑΧΩΝ.

 Τσικνοπέμπτη σήμερα και τα σχολεία των Προμάχων τίμησαν το πατροπαράδοτο έθιμο.
Από νωρίς στο Γυμνάσιο του χωριού, μαθητές και καθηγητές, έστησαν τις σχάρες και σε λίγη ώρα, οι γαργαλιστικές οσμές των πεντανόστιμων ψημένων κρεάτων , πλημμύρισαν το προαύλιο του σχολείου, δημιουργώντας μια εορταστική ατμόσφαιρα.
Το ίδιο σκηνικό και στο γειτονικό δημοτικό σχολείο, όπου οι κυρίες του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων, ετοίμασαν τα πάντα και σε έναν πλούσιο μπουφέ σέρβιραν τα διάφορα «καλούδια» και τους χυμούς στους μικρούς μαθητές.Η τεράστια αίθουσα τελετών και δεξιώσεων του σχολείου «έβραζε» από τις χαρούμενες φωνές, μικρών και μεγάλων,  ενώ επικρατούσε πανζουρλισμός σε όλον τον χώρο.
Μικρά χαρούμενα διαλείμματα, που δίνουν χαρούμενο τόνο, προετοιμάζοντας όλο το χωριό στην μετάβαση προς τη νηστεία της σαρακοστής και στο Άγιο Πάσχα.

























ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...