Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

Πέμπτη 7 Μαρτίου 2013

ΖΗΜΙΕΣ ΣΕ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΘΕΟΜΗΝΙΑ ΤΗΣ 25ης ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ.



ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΡΑΣΜΑΝΗΣ: «Ανυπολόγιστες ζημιές και σε επιχειρήσεις από την θεομηνία της 25ης Φεβρουαρίου».
                                                 
Τις νέες πολύ μεγάλες ζημιές σε επιχειρήσεις, εργοστάσια, αποθήκες, αγροτοκτηνοτροφικές εγκαταστάσεις (πέραν εκείνων που έχουν υποστεί οι αγροτικές καλλιέργειες και οι υποδομές του Νομού μας), όπως καθημερινά αποκαλύπτονται με την υποχώρηση των υδάτων από τις πλημμύρες της 25ης Φεβρουαρίου, φέρνει στη Βουλή με Ερώτησή του στους υπουργούς Οικονομικών,  Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών & Δικτύων και Εσωτερικών ο Γιώργος Καρασμάνης.
Ο βουλευτής υπογραμμίζει ότι όλοι αυτοί οι άνθρωποι βρίσκονται πλέον σε ασφυκτικά αδιέξοδα και ζητεί:
-         Την άμεση οικονομική στήριξή τους.
-         Την εφαρμογή της 1620/89 Πράξης του Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας για πιστωτικές διευκολύνσεις, όπως μετάθεση λήξης δανείων χωρίς ποινές, χορήγηση νέων δανείων, ρύθμιση οφειλών κλπ.
Ακολουθεί το κείμενο της Ερώτησης του Γιώργου Καρασμάνη.


           Με ερώτησή μου (7720/26-02-2013), ενημέρωνα για τις εκτεταμένες μεγάλες ζημιές που είχε προκαλέσει η κατακλυσμιαία νεροποντής της 25ης Φεβρουαρίου σε δενδρώδεις και άλλες καλλιέργειες, κτηνοτροφικές εγκαταστάσεις, καθώς και σε υποδομές του Νομού όπως το φράγμα Μαργαρίτας και το αγροτικό οδικό δίκτυο.
          Πέραν όμως αυτών και μετά την υποχώρηση των υδάτων, καθημερινά αποκαλύπτονται και νέες πολύ μεγάλες ζημιές σε επιχειρήσεις όπως εργοστάσια, καταστήματα, αποθήκες, αγροτικές και λοιπές εγκαταστάσεις, η έκταση και το μέγεθος των οποίων έχει οδηγήσει όλους αυτούς τους ανθρώπους σε ασφυκτικά οικονομικά αδιέξοδα και σε απόγνωση.
          ΕΠΕΙΔΗ, εν μέσω της δεινής οικονομικής κρίσης που τα τελευταία χρόνια έχει κυριολεκτικά ¨γονατίσει¨ την αγορά, οι πληγέντες επαγγελματίες βρίσκονται σε πλήρη αδυναμία να αντιμετωπίσουν τις συνέπειες της θεομηνίας και να συνεχίσουν να λειτουργούν και να επιβιώνουν

          ΕΡΩΤΩΝΤΑΙ οι κύριοι Υπουργοί
1.    Αν και πώς προτίθενται να παράσχουν άμεση στήριξη στους πληγέντες για την ταχεία αποκατάσταση των ζημιών, για τις απώλειες των εισοδημάτων τους και για να μπορέσουν να ανταποκριθούν στις πιεστικές υποχρεώσεις τους.
2.    Αν θα θέσουν σε εφαρμογή την 1620/89 Πράξη του Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας που, για περιπτώσεις ζημιών από ακραία καιρικά φαινόμενα προβλέπει μεταξύ άλλων:
Πιστωτικές διευκολύνσεις όπως, μετατόπιση λήξης δανείων χωρίς τόκους ποινής, ρύθμιση οφειλών και επαναχορηγήσεις δανείων.
Διευκολύνσεις από τη ΔΕΗ, καθώς και κάθε είδους διευκολύνσεις που προβλέπονται από τη νομοθεσία και όσους πλήττονται από έκτακτα ακραία καιρικά φαινόμενα.

Ο Ερωτών


Γιώργος Καρασμάνης
Βουλευτής Πέλλας

ΑΠΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ                          06/03/2013

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

- Σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται από τα Προμαχιώτικα Νεα .

- Τα Προμαχιώτικα Νέα διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρέσουν οποιοδήποτε σχόλιο θεωρούν ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες.

- Τα Προμαχιώτικα Νέα δεν παρεμβαίνουν σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσουν το περιεχόμενο ενός σχολίου.

- Τα σχόλια αναγνωστών σε καμιά περίπτωση δεν αντιπροσωπεύουν τα Προαχιώτικα Νέα.

- Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης .

H συντακτική ομάδα των Προμαχιώτικων Νέων.

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...