Η κρεατοφαγία στα καλύτερά της
Η Τσικνοπέμπτη έφτασε, εμπρός βήμα ταχύ!
Αν τη γιορτάσετε μέσα με την παρέα, η τσίκνα πρέπει να χτυπήσει κόκκινο.
Φτιάξτε παϊδάκια «πειραγμένα» για ορεκτικό και αρνάκι στη λαδόκολλα για κυρίως πιάτο και απαλλαγείτε από τον πονοκέφαλο του τι θα τσικνήσετε σήμερα.
Το έθιμο πρέπει να τηρηθεί πάση θυσία!
Θα τα λατρέψουν μέχρι και τα δάχτυλά σας...
Παϊδάκια «πειραγμένα»
Τι θα χρειαστείτε (για 4 άτομα)
- 1,5 κιλό παϊδάκια αρνίσια2 κρεμμύδια ξερά μεγάλα (καθαρισμένα)
- αλάτι
- μείγμα ανάμεικτων πιπεριών (φρεσκοτριμμένα)
- 1/2 φλιτζάνι μπαλσάμικο
- 1/2 φλιτζάνι φρέσκο δεντρολίβανο ψιλοκομμένο ή 2 κουταλιές της σούπας ξερό δεντρολίβανο κοπανισμένο
- 1/2 κουταλάκι του γλυκού ρίγανη ξερή
- 1/2 κουταλάκι του γλυκού θυμάρι ξερό
- 1 κουταλάκι του γλυκού μέλι θυμαρίσιο
- 3 κουταλιές της σούπας μουστάρδα
- 3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
1. Τρίψτε τα κρεμμύδια στον τρίφτη. Τοποθετήστε τα μετά σε ένα λεπτό σουρωτήρι, το οποίο κρατάτε πάνω από ένα μπολάκι, και πιέστε τα καλά με ένα κουτάλι για να βγάλουν το ζουμάκι τους μέσα στο μπολ. Κρατάτε το ζουμί για τη μαρινάδα και αφήνετε το τριμμένο κρεμμύδι στην άκρη.
Για τη μαρινάδα
α. Αναμείξτε σε ένα ταψί τη μουστάρδα, το δεντρολίβανο, τη ρίγανη, το θυμάρι, το μέλι, το μπαλσάμικο, το ελαιόλαδο και το κρεμμυδόζουμο.
β. Ρίξτε στο ταψί τα παϊδάκια και γυρίστε τα και από τις δύο πλευρές για να ποτιστούν καλά με τη μαρινάδα. Τα αφήνουμε στην άκρη να «πιουν» τη σος για 15-20 λεπτά.
2. Προθερμάνετε τον φούρνο στους 180°C. Αλατοπιπερώστε τα παϊδάκια και ψήστε τα στους 180°C για 15 λεπτά και κατόπιν στο grill για 5 λεπτά από κάθε πλευρά.
Έτοιμα! Ώρα τώρα για το αρνάκι...
Αρνάκι λαδόκολλας
Τι θα χρειαστείτε (για 4 άτομα)
- 2 κιλά αρνίσιο μπούτι
- 4 σκελίδες σκόρδο
- αλάτι
- πιπέρι
- 4 λαδόκολλες
- σπάγκο
1. Πλένετε και στραγγίζετε καλά το αρνίσιο μπουτάκι. Το τρυπάτε κατά μήκος με ένα μαχαίρι και ρίχνετε μέσα αλάτι, πιπέρι και μισή σκελίδα σκόρδο ανά διαστήματα.
2. Τυλίγετε καλά το μπούτι με τις λαδόκολλες (μία σε κάθε στρώση) και το δένετε σφιχτά με τον σπάγκο. Πρόσεξτε το δίπλωμα του «πακέτου» να είναι επιμελώς κλεισμένο, για να μη χάσει τα υγρά του το μπούτι και στεγνώσει.
3. Βάζετε το μπουτάκι πάνω σε μια λαμαρίνα και το ψήνετε σε μέτριο φούρνο (180°C) για 3,5 ώρες.
Καλή Τσικνοπέμπτη!
0 σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου
Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:
- Σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται από τα Προμαχιώτικα Νεα .
- Τα Προμαχιώτικα Νέα διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρέσουν οποιοδήποτε σχόλιο θεωρούν ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες.
- Τα Προμαχιώτικα Νέα δεν παρεμβαίνουν σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσουν το περιεχόμενο ενός σχολίου.
- Τα σχόλια αναγνωστών σε καμιά περίπτωση δεν αντιπροσωπεύουν τα Προαχιώτικα Νέα.
- Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης .
H συντακτική ομάδα των Προμαχιώτικων Νέων.