Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

Ι.Μ Αγίου Ιλαριωνος

Ιερός Ναός Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη του χωριού.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη πλατείας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Νερόμυλος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πετροντούβαρο.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Σοκάκι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Ι.Μ Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Καταρράκτης.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Αγία Παρασκευή.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Φράγμα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

"Μπιτσκία".

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης .

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χορευτικός σύλλογος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εκκλησία - κοινότητα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άνοιξη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

Πέμπτη 5 Ιουνίου 2014

ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΤΩΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ ΑΡΧΩΝ ΣΤΗΝ ΠΕΛΛΑ

Με αφορμή την δολοφονία του άτυχου 84χρονου στο Γαφέφι-Πέλλας, οι Αστυνομικές Αρχές στα πλαίσια γενικότερου επιχειρησιακού σχεδιασμού για την πρόληψη και καταστολή της εγκληματικότητας, την 03.06.2014 πραγματοποιήθηκε αστυνομική επιχείρηση σε χωριό της Πέλλας, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Έδεσσας, σε συνεργασία με αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Γιαννιτσών, του Αστυνομικού Τμήματος Αριδαίας και της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας Πέλλας.

Κατά την επιχείρηση, πραγματοποιήθηκαν ξεχωριστές έρευνες σε οικίες και συνελήφθησαν ένας ημεδαπός 19 ετών για παράβαση της νομοθεσίας περί όπλων, καθώς και ένας ημεδαπός 49 ετών και μία υπήκοος Αλβανίας 27 ετών, για παράβαση της νομοθεσίας περί αλλοδαπών. Αρχικά, ύστερα από αξιοποίηση πληροφοριών και κατόπιν συντονισμένης επιχείρησης, συνελήφθη ο 19χρονος, διότι σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην οικία, αλλά και στην κατοχή του, βρέθηκαν συνολικά και κατασχέθηκαν:
* 19 φυσίγγια πολεμικού τυφεκίου,
* 1 κυνηγετικό όπλο και
* 14 φυσίγγια κυνηγετικού όπλου.
Ακολούθως, πραγματοποιήθηκε έρευνα στην οικία του 49χρονου ημεδαπού, όπου φιλοξενούταν η 27χρονη υπήκοος Αλβανίας, η οποία διέμενε παράνομα στην ελληνική επικράτεια και συνελήφθη. Από τη διερεύνηση της εν λόγω υπόθεσης, προέκυψε ότι ο 49χρονος φιλοξενούσε παράνομα και έναν 23χρονο υπήκοο Αλβανίας, τον οποίο ταυτόχρονα απασχολούσε και ως υπάλληλο σε μάντρα ιδιοκτησίας του.
Ο προαναφερόμενος συνελήφθη στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, ενώ ο 23χρονος αλλοδαπός αναζητείται. Προανάκριση διενεργείται από το Τμήμα Ασφαλείας Έδεσσας. Ο 19χρονος και ο 49χρονος συλληφθείς  οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Έδεσσας, ενώ σε βάρος της 27χρονης θα κινηθεί η διαδικασία διοικητικής επιστροφής. Παρόμοιες δράσεις θα συνεχιστούν και στο μέλλον.

ΠΗΓΗ...http://www.karatzova.com/

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΠΕΛΛΑΣ ΘΕΟΔΩΡΟΥ ΘΕΟΔΩΡΙΔΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΟΥ ΕΠΙΒΛΑΒΟΥΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ PSA


Επιστολή του Αντιπεριφερειάρχη Πέλλας Θεόδωρου Θεοδωρίδη για την αντιμετώπιση του επιβλαβούς οργανισμού PSA

Με επιστολή που παραθέτεται παρακάτω, ο Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας κ. Θεόδωρος Θεοδωρίδης ζητά από τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Αθανάσιο Τσαυτάρη να ληφθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα για τον περιορισμό και την εξάλειψη του επιβλαβούς οργανισμού Pseudomonas syringae pv. Actinidiae (PSA). Παράλληλα, ο κ. Θεοδωρίδης ζητά να προχωρήσουν όλες οι απαραίτητες διαδικασίες για την αποζημίωση των αγροτών που υπέστησαν ζημίες στις παραγωγές τους.
Αναλυτικά η επιστολή του κ. Θεοδωρίδη:

«Αξιότιμε κ. Υπουργέ,
      
Μετά από τη διαπίστωση της ύπαρξης και παρουσίας του επιβλαβούς οργανισμού Pseudomonas syringae pv. Actinidiae σε καλλιέργειες εσπεριδοειδών στην περιοχή της τοπικής Κοινότητας Δροσερού του Δήμου Πέλλας εξετάζονται δείγματα και από άλλες περιοχές της Π.Ε. Πέλλας ώστε να διαπιστωθεί αν υπάρχουν και αλλού προσβεβλημένες από τον παθογόνο μικροοργανισμό καλλιέργειες. Παρακαλούμε όπως εξετάσετε το ενδεχόμενο λήψης άμεσων μέτρων και αποζημίωσης των αγροτών των οποίων η παραγωγή έχει καταστραφεί.
  Σύμφωνα με ελέγχους που έχει πραγματοποιήσει η αρμόδια Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της Περιφερειακής Ενότητας Πέλλας υπάρχουν περιπτώσεις μαζικής εκρίζωσης των προσβεβλημένων φυτειών με αποτέλεσμα την μεγάλη οικονομική καταστροφή των αγροτών. Η καταστροφή θα είναι ολοκληρωτική εάν ο επιβλαβής οργανισμός Pseudomonas syringae pv. actinidiae εξαπλωθεί και σε άλλες περιοχές της Π.Ε. Πέλλας όπου υπάρχουν ανάλογες καλλιέργειες εσπεριδοειδών. Το φαινόμενο δε, θα λάβει ανησυχητικές διαστάσεις αν αναλογιστεί κανείς ότι στην Πέλλα αριθμούμε 3000 στρέμματα εσπεριδοειδών, στην όμορη Ημαθία 6000 στρέμματα και στην Πιερία 25000 στρέμματα.
Καταλαβαίνετε πόσο σημαντική είναι η άμεση λήψη μέτρων περιορισμού και εξάλειψης του συγκεκριμένου παθογόνου οργανισμού διότι υπάρχει σοβαρό πρόβλημα το οποίο αν δεν αντιμετωπιστεί άμεσα θα προκαλέσει ανυπολόγιστες ζημίες στην αγροτική παραγωγή της Πέλλας και θα πλήξει ανεπανόρθωτα το εισόδημα των αγροτών της περιοχής μας.
 Καλούμε εσάς προσωπικά και τις αρμόδιες υπηρεσίες του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων να προβείτε στις απαραίτητες ενέργειες ώστε, πρώτον, να αντιμετωπιστεί το μικρόβιο αυτό που οδηγεί σε καταστροφή της παραγωγής και δεύτερον, να προχωρήσουν όλες οι απαραίτητες διαδικασίες, χωρίς καθυστερήσεις, για την αποζημίωση των αγροτών που έχουν υποστεί μεγάλες ζημίες.
Ευχαριστούμε για την εκ των προτέρων θετική σας ανταπόκριση στο αίτημά μας και παραμένουμε στη διάθεσή σας για περαιτέρω πληροφορίες.
Με εκτίμηση,
Ο Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας

Θεόδωρος Ι. Θεοδωρίδης»

FUCK FIFA: STREET ART VS MOUNDIAL

Magnify Image

Από την Άλκηστη Γεωργίου 


   Με συνολικό κόστος που ξεπερνάει τα 11 δισεκατομμύρια δολάρια, οι Βραζιλιάνοι έχουν κάθε λόγο να εξοργίζονται με το επερχόμενο Μουντιάλ που θα διεξαχθεί στην χώρα τους, από την ερχόμενη Πέμπτη 12 Ιουνίου. 


  Θεαματικές διοργανώσεις σαν το Παγκόσμιο Κύπελλο έρχονται και φεύγουν αφήνοντας πίσω τους μία εφήμερη λάμψη, υποτιθέμενα τουριστικά οφέλη, και στάδια δεκάδων εκατομμυρίων δολαρίων που μένουν τις περισσότερες φορές ανεκμετάλλευτα.


   Από την άλλη, θεμελιώδεις σχολικές αλλά και νοσοκομειακές υποδομές  υπολειτουργούν ή ακόμα και λείπουν εντελώς από πολλά μέρη της Βραζιλίας,  η οποία μαστίζεται από την φτώχεια και την εγκληματικότητα.


   Επώνυμοι αλλά κυρίως ανώνυμοι street artists διαμαρτύρονται στους δρόμους του Σάο Πάολο και του Ρίο, φωτίζοντας την υποκρισία της μεγαλύτερης γιορτής ποδοσφαίρου στον κόσμο. 


Magnify Image


Magnify Image

Magnify Image

Magnify Image

Magnify Image

Magnify Image

Magnify Image

Magnify Image

Magnify Image

Magnify Image




ΠΗΓΗ...http://www.lifo.gr/


ΚΟΥΤΕΣ ΜΕ ΡΑΒΔΟΥΣ ΧΡΥΣΟΥ ΚΑΙ ΤΙΜΑΛΦΗ ΣΤΑ ΥΠΟΓΕΙΑ ΤΟΥ ΠΑΡΑΚΑΤΑΘΗΚΩΝ ΚΑΙ ΔΑΝΕΙΩΝ

Ένα αμύθητος θησαυρός στα υπόγεια του Παρακαταθηκών και Δανείων

Ένας αμύθητος θησαυρός δισεκατομμυρίων είναι «θαμμένος» στα υπόγεια του Παρακαταθηκών και Δανείων με 40 χιλιάδες κούτες που περιέχουν ράβδους χρυσού, τιμαλφή ομόλογα, μετοχές, νομίσματα μεγάλης αξίας κ.ά.

   Σύμφωνα με το capital.gr, τις επόμενες ημέρες αναμένεται να κατέβουν στα υπόγεια εκτιμητές ώστε να αποτιμήσουν την αξία αυτού του «θησαυρού». 

  Το ελλιπές νομικό πλαίσιο που υπήρχε τόσα χρόνια, ήταν η αιτία που οι κούτες αυτές στοιβάζονταν εστα υπόγεια του Ταμείου καθώς υπήρχε αδυναμία να αξιοποιηθούν οι αζήτητες παρακαταθήκες. Μετά από 100 χρόνια λειτουργίας του Ταμείου, η κυβέρνηση αποφάσισε να καταγράψει και να εκτιμήσει τις αυτούσιες παρακαταθήκες που σαπίζουν μέσα στις κούτες από το 1920, χωρίς κανείς να έχει ενδιαφερθεί τόσα χρόνια για την αξία των παρακαταθηκών.

 Το υπουργείο θα επιταχύνει τις διαδικασίες για την επικαιροποίηση του νομικού πλαισίου έτσι ώστε να υπάρχουν τα πρώτα αποτελέσματα έως το τέλος του χρόνου. Σύμφωνα με τους υπολογισμούς της διοίκησης του Ταμείου, για να ολοκληρωθεί η διαδικασία εκτίμησης των αυτούσιων παρακαταθηκών θα χρειαστεί τουλάχιστον ένας χρόνος, ωστόσο οι χαρακτηρισμένες ως «αζήτητες» παρακαταθήκες μπορούν να αξιοποιηθούν από το Δημόσιο, θα υπάρχει περίπου σε έξι μήνες.

   Πάντως το υπουργείο οικονομικών αποφεύγει να κάνει οποιαδήποτε εκτίμηση για το ύψος του ποσού που τελικά θα μπορούσε να αξιοποιηθεί. Αποφεύγει επίσης να δεσμευτεί για το αν τα διαθέσιμα κεφάλαια που θα εντοπιστούν θα κατευθυνθούν σε διάφορες ευπαθείς ομάδες.




ΠΗΓΗ...http://www.lifo.gr/

Ο ΤΕΣΛΑ ΕΙΧΕ ΠΡΟΒΛΕΨΕΙ ΚΑΙ ΤΑ SMARTPHONES

O Τέσλα είχε προβλέψει τα smartphones: 10 πράγματα που δεν γνωρίζατε για τον μεγ

Σε μεγάλο βαθμό επισκιασμένος από τον διάσημο εργοδότη του Τόμας Εντισον, ο Σέρβος εφευρέτης και φυσικός Νίκολα Τέσλα είναι γνωστός κυρίως ως ο ιθύνων νους πίσω από τον επαγωγικό κινητήρα εναλλασσόμενου ρεύματος και το πηνίο Τέσλα. Ωστόσο η ζωή και το έργο του κρύβουν πολλά μυστικά.
Ενώ ο Τέσλα απολάμβανε μια επιτυχημένη καριέρα ως εφευρέτης, είχε αντικοινωνική συμπεριφορά και καμία τεκμηριωμένη ερωτική σχέση, ενώ στο τέλος πέθανε άπορος και μόνος.
Καθώς γινόταν όλο και πιο εκκεντρικός με το χρόνο, ο Τέσλα απέκτησε περίεργες συμπεριφορές τον κατατάσσουν σε πραγματικά «τρελό επιστήμονα».
Οραματίστηκε το σύγχρονο smartphone από το 1909
Προσπάθησε να υλοποιήσει την ιδέα του για μια φορητή συσκευή που θα μπορούσε να λάβει τις τιμές των μετοχών και τα τηλεγραφήματα μέσω κωδικοποιημένων συχνοτήτων. Ο Τέσλα επιχείρησε να σχεδιάσει το πρώτο ασύρματο πύργο μετάδοσης στο Long Island της Νέας Υόρκης, μαζί με εργαστηριακές εγκαταστάσεις. Το Wardenclyffe Tower , που ονομάστηκε έτσι από τον επενδυτή, James S. Warden, προοριζόταν για υπερατλαντική ασύρματη τηλεφωνία και ραδιοτηλεοπτικές εκπομπές, αλλά καθότι δεν ήταν πλήρως λειτουργικός κατεδαφίστηκε το 1917.
 
Υπέφερε από oystersaritisphobia, φόβο για τα μαργαριτάρια
Δεν άντεχε ούτε στη θέα των πολύτιμων λίθων, και λέγεται ότι έστειλε μία φορά τη γραμματέα του σπίτι να αλλάξει επειδή φορούσε μαργαριταρένιο κολιέ. Αυτό είναι ένα από τα πολλά χαρακτηριστικά όπως και η εμμονή με τον αριθμό 3 και η μικροβιοφοβία του που οδηγούν στο συμπέρασμα ότι ο Τέσλα έπασχε από μια μορφή ιδεοψυχαναγκαστικής διαταραχής.
Κοιμόταν σπάνια
Ο Τέσλα ισχυρίστηκε ότι κοιμόταν μόλις δύο ώρες τη νύχτα και μπορούσε να περάσει δύο ή περισσότερες ημέρες στο εργαστήριό του, χωρίς να κοιμάται καθόλου. Ο Κένεθ Σουέζι, ένας από τους ελάχιστους φίλους του εφευρέτη, επιβεβαίωσε τους ισχυρισμούς του Τέσλα. Οπως είχε πει ο Σουέζι μία φορά ο Τέσλα του τηλεφώνησε στις 3 το πρωί για να του πει για μία νέα θεωρία του.
Είχε φωτογραφική μνήμη
Ο Τέσλα είχε την ικανότητα να διαβάζει βιβλία και περιοδικά και θυμόταν όλες τις πληροφορίες σαν εσωτερική βιβλιοθήκη, διαθέσιμη ανά πάσα στιγμή. Ετσι ο Τέσλα έκανε σπάνια σχέδια από τις εφευρέσεις του, απλώς εργαζόταν με την εικόνα που είχε στο μυαλό του.
Μιλούσε 8 γλώσσες
Η φωτογραφική του μνήμη του έδινε και ένα ακόμη πλεονέκτημα. Ετσι ο Τέσλα μιλούσε άπταιστα 8 διαφορετικές γλώσσες: Σερβο - Κροατικά, Αγγλικά, Τσέχικα, Γερμανικά, Γαλλικά, Ουγγρικά, Ιταλικά και Λατινικά. Οι γλωσσολόγοι αναφέρονται σε ένα τέτοιο πρόσωπο ως «υπερπολύγλωσσο».
Εφηύρε το πρώτο υδροηλεκτρικό εργοστάσιο
Το 1895, μαζί με τον Τζορτζ Γουέστινγκχαουζ, ο Tesla κατασκεύασε το πρώτο εργοστάσιο ηλεκτρικής ενέργειας για την αξιοποίηση του υδροηλεκτρικού δυναμικού από τους Καταρράκτες του Νιαγάρα. Το έργο αυτό σηματοδότησε την τελική νίκη του πολυτριφασικού εναλλασσόμενου ρεύματος (AC) ηλεκτρικής ενέργειας του Τέσλα, που τροφοδοτεί τον κόσμο σήμερα.
Είχε θανατηφόρα ακτίνα
Ο Τέσλα διέθετε ένα περίπλοκο σχέδιο του για μια ακτίνα θανάτου - μια δέσμη σωματιδίων ενέργειας που προοριζόταν για χρήση κατά τη διάρκεια του Α 'Παγκοσμίου Πολέμου. Οπως αναφέρει ο ίδιος, ήταν ικανή να «στείλει συγκεντρωτικές, ακτίνες σωματιδίων μέσω του αέρα με τεράστια ενέργεια που θα καταστρέψει ένα στόλο από 10.000 εχθρικά αεροπλάνα σε απόσταση 200 μιλίων από τα σύνορα του έθνους, αφήνοντας νεκρούς στο δρόμο τους»
Είχε μια περίεργη σχέση με τα περιστέρια
Ενώο Τέσλα χαρακτηριζόταν ως αντικοινωνικός, ωστόσο η αποστροφή του για τους ανθρώπους είχε λιγότερο να κάνει με την έλλειψη του συναισθήματος και περισσότερο με το γεγονός ότι δεν είχαν φτερά. Οπως κάνουν πολλοί άνθρωποι, ο Τέσλα τάιζε τα περιστέρια στο πάρκο και ακόμα και αν ήταν πολύ άρρωστος για να το κάνει μόνος του, προσλάμβανε άλλους να το κάνουν γι 'αυτόν. Εφερνε συχνά άρρωστα ή τραυματισμένα περιστέρια πίσω στο ξενοδοχείο όπου ζούσε τα τελευταία του χρόνια και τα γιάτρευε.
Πέθανε χρεοκοπημένος και μόνος
Ενα θλιβερό, άδειο τέλος για έναν άνδρα με τέτοια λαμπρή καριέρα. Πέθανε στις 7 Ιανουαρίου του 1943 από στεφανιαία θρόμβωση στο δωμάτιο του ξενοδοχείου New Yorker όπου ζούσε την τελευταία δεκαετία. Η καμαριέρα του ξενοδοχείου ανακάλυψε το σώμα του δύο ημέρες αργότερα, αφού επέλεξε να αγνοήσει ένα σήμα "μην ενοχλείτε" στην πόρτα του. Αν και πούλησε πολλές ηλεκτρικές πατέντες του, ο Τέσλα πέθανε χρεωμένος γιατί αυτοχρηματοδοτούσε πολλά από τα δικά του projects που δεν τελείωσαν ποτέ.
 
Πολλές από τις εφευρέσεις του, εξακολουθούν να ταξινομούνται
Τα περισσότερα πράγματα του κατέληξαν στο μουσείο Τέσλα, που βρίσκεται στο Βελιγράδι στη Σερβία, μαζί με τις στάχτες του. Ορισμένα από τα αμέτρητα έγγραφα του Τέσλα ωστόσο ακόμα εξακολουθούν να ταξινομούνται και οι άνθρωποι αναρωτιούνται ποια άλλη εφεύρεση έκρυβε ο Νίκολα Τέσλα και δεν πρόλαβε να αποκαλύψει πριν από το θάνατό του.





ΠΗΓΗ...http://www.iefimerida.gr/

"ΕΛΕΥΘΕΡΩΣΤΕ ΤΙΣ ΘΗΛΕΣ" : ΚΙΝΗΜΑ ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΤΟ ΤΟΠΛΕΣ

«Ελευθερώστε τις θηλές» -Ημίγυμνες διαδηλώνουν στη Νέα Υόρκη υπερασπιζόμενες το δικαίωμά τους να κυκλοφορούν τόπλες [εικόνες]

H κόρη του Μπρους Γουίλις και της Ντέμι Μουρ, έδωσε το σύνθημα. Ηταν μια εβδομάδα, περίπου, πριν όταν η Σκάουτ Γουίλις πέταξε τα ρούχα της και άρχισε να κυκλοφορεί γυμνή στους δρόμους της Νέας Υόρκης διαμαρτυρόμενη για τη λογοκρισία στο Διαδίκτυο. Το παράδειγμά της ακολούθησε ένα τσούρμο γυναικών που πέταξε τα ρούχα του και έκανε τη βόλτα του στους δρόμους της αμερικανικής πόλης. 

Το γκρουπ του κινήματος «Ελευθερώστες τις θηλές» που βγήκε γυμνόστηθο στους δρόμους, βρήκε ταυτόχρονα την ευκαιρία να προμοτάρει την ταινία που έχει ετοιμάσει και θα κυκλοφορήσει το επόμενο διάστημα με θέμα... το στήθος, που σαν σκοπό έχει να βάλει ένα τέλος στον, όπως τον χαρακτηρίζουν «τρελό πόλεμο εναντίον των βυζιών». 

Η επικεφαλής της οργάνωσης Λίνα Εσκο σημειώνει στη σελίδα που έχει δημιουργηθεί για την ταινία: «Σήμερα, σε 37 πολιτείες των ΗΠΑ είναι παράνομο να κυκλοφορεί μια γυναίκα τόπλες. Στη Νέα Υόρκη από το 1992 επιτρέπεται ο... τόπλες περίπατος. Ομως, η αστυνομία συνεχίζει να συλλαμβάνει όσες τριγυρνούν στους δρόμους ημίγυμνες. Πιστεύω ότι οι νόμοι αυτοί δεν αντικατροπτίζουν το όνειρο πάνω στο οποίο δημιουργήθηκαν οι ΗΠΑ». 

Το μήνυμα που προσπαθεί να περάσει η οργάνωση «Ελευθερώστε τις θηλές», όπως τονίζουν τα μέλη της είναι ότι κάθε γυναίκα έχει το δικαίωμα να επιλέγει μόνη της τον τρόπο που θα δείχνει το σώμα της. Και μάλιστα έχει το δικαίωμα να το κάνει όπως η ίδια θέλει και όχι να λαμβάνει την οποιαδήποτε απόφαση υπό το φόβο του πώς θα αντιδράσουν οι υπόλοιποι όταν την δουν. Καμιά γυναίκα δεν πρέπει να αισθάνεται ντροπή για το σώμα της προσθέτουν τα μέλη του κινήματος












ΠΗΓΗ...http://www.iefimerida.gr/

ΕΡΕΥΝΑ: ΟΙ ΓΟΝΕΙΣ ΧΩΡΙΖΟΥΝ, ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΠΑΧΑΙΝΟΥΝ

Οι γονείς χωρίζουν, τα παιδιά παχαίνουν – Αποκαλυπτική έρευνα Νορβηγών επιστημόνων

Τα παιδιά διαζευγμένων γονιών, ιδίως τα αγόρια, αντιμετωπίζουν αυξημένο κίνδυνο να γίνουν υπέρβαρα ή παχύσαρκα, σύμφωνα με μια νέα νορβηγική επιστημονική έρευνα.

Οι ερευνητές, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο βρετανικό ιατρικό περιοδικό "British Medical Journal", ανέλυσαν στοιχεία για πάνω από 3.000 μαθητές με μέση ηλικία οκτώ ετών. Η μελέτη συνέκρινε τη σωματική μάζα των παιδιών (αναλογία βάρους προς ύψος), καθώς και ειδικότερα την κοιλιακή παχυσαρκία (αναλογία περιφέρειας μέσης προς ύψος), σε σχέση με την οικογενειακή κατάστασή τους (γονείς παντρεμένοι, ανύπαντροι, χωρισμένοι κ.α.).

Σχεδόν ένα στα πέντε παιδιά (ποσοστό 19%) είχαν βάρος πάνω από το κανονικό, δηλαδή ήταν υπέρβαρα (δείκτης σωματικής μάζας 25-30) ή παχύσαρκα (δείκτης σωματικής μάζας άνω του 30), ενώ σχεδόν ένα στα δέκα παιδιά (ποσοστό 9%) είχαν τοπική κοιλιακή παχυσαρκία.

Η μελέτη έδειξε ότι αναλογικά περισσότερα παιδιά χωρισμένων γωνιών είχαν παραπανίσια κιλά, σε σχέση με τα παιδιά που οι γονείς τους παρέμεναν παντρεμένοι. Συγκεκριμένα, τα παιδιά των οποίων οι γονείς είχαν πάρει διαζύγιο, ήταν 54% πιο πιθανό να είναι υπέρβαρα ή παχύσαρκα και 89% πιθανότερο να έχουν κοιλιακό πάχος.

Το ποσοστό ήταν ακόμη μεγαλύτερο (63%) για τα αγόρια διαζευγμένων γονιών, τα οποία επίσης είχαν μεγαλύτερη πιθανότητα (104%) να έχουν πάχος στην κοιλιά τους. Για τα κορίτσια χωρισμένων γονιών, ο κίνδυνος των παραπανίσιων κιλών ήταν αρκετά μικρότερος από ό,τι για τα αγόρια.

Προηγούμενες σχετικές μελέτες έχουν καταλήξει σε παρεμφερή συμπεράσματα, γεγονός που δείχνει ότι το διαζύγιο σε μια οικογένεια αποτελεί παράγοντα που «ευνοεί» την παχυσαρκία. Μία πιθανή αιτία -λόγω και της μείωσης του οικογενειακού εισοδήματος- είναι η συνήθως μεγαλύτερη κατανάλωση πρόχειρου και χαμηλής ποιότητας φαγητού, με πολλά λιπαρά και θερμίδες.

Επίσης, εκτιμάται ότι παίζει ρόλο το αυξημένο ψυχολογικό στρες των παιδιών που είδαν τον γάμο των γονιών τους να διαλύεται. Σύμφωνα με τους ερευνητές, τα αγόρια πιθανώς να είναι πιο ευάλωτα από συναισθηματική άποψη σε όλη αυτή τη διαδικασία.





ΠΗΓΗ...http://www.iefimerida.gr/

ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗΣ 2014 ΣΤΟ ΜΠΑΣΚΕΤ Ο ΠΑΟ. ΝΙΚΗΣΕ 82-71 ΤΟΝ ΟΣΦΠ

Ο Παναθηναϊκός πρωταθλητής Ελλάδας στο μπάσκετ -Νίκησε τον Ολυμπιακό στο ΟΑΚΑ 82-71

Δεν το έχανε με τίποτα! Μετά το break στο ΣΕΦ, ο Παναθηναϊκός δεν άφησε κανένα περιθώριο στον Ολυμπιακό. Νίκησε 82-71 στον 5ο τελικό στο ΟΑΚΑ και κατέκτησε το πρωτάθλημα για 34η φορά στην ιστορία του και δεύτερη συνεχόμενη!

Οι «πράσινοι» ήταν καλύτερη σε όλη τη διάρκεια του αγώνα, προηγήθηκαν ακόμη και με 21 πόντους διαφορά και άντεξαν στην τελική αντεπίθεση του Ολυμπιακού στο τέταρτο δεκάλεπτο.

Αυτός ήταν ο 34ος τίτλος πρωταθλητή για τον Παναθηναϊκό.




ΟΙ "ΤΕΜΠΕΛΗΔΕΣ" ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΤΟΥ ΝΟΤΟΥ ΕΧΟΥΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΓΕΡΜΑΝΟΥΣ

Οι «τεμπέληδες του Νότου» που μεταναστεύουν στη Γερμανία έχουν καλύτερη κατάρτισ

Οι νέοι μετανάστες, ιδίως όσοι προέρχονται από τις χώρες του Ευρωπαϊκού Νότου, είναι καλύτερα καταρτισμένοι από τους Γερμανούς. Την ενδιαφέρουσα αυτή διαπίστωση κάνει το Ινστιτούτο για τον Πληθυσμό και την Ανάπτυξη που εδρεύει στο Βερολίνο.

Στην ίδια έκθεση, το γερμανικό ινστιτούτο δίνει κι ένα άλλο ενδιαφέρον στοιχείο: Τουλάχιστον 15,3 εκατομμύρια κάτοικοι της Γερμανίας, δηλαδή το 19% του συνολικού πληθυσμού, έχουν καταγωγή από άλλη χώρα. Σε αυτή την κατηγορία περιλαμβάνονται όλοι όσοι μετανάστευσαν στην χώρα από το 1955, καθώς και τα παιδιά που τουλάχιστον ο ένας από τους γονείς τους εγκαταστάθηκε στην Γερμανία μετά το 1955.
Από αυτούς, το 60% είναι πλέον γερμανοί πολίτες, ενώ οι υπόλοιποι θεωρούνται «ξένοι». Σύμφωνα με τα ίδια στοιχεία, οι μετανάστες ζουν σχεδόν αποκλειστικά στην δυτική Γερμανία και στο Βερολίνο, ενώ μόνο το 3,3% ζει σε κρατίδιο της ανατολικής Γερμανία. Οσο για τον μέσο όρο ηλικίας τους είναι τα 35 έτη, αισθητά χαμηλότερος από τα 45 έτη που είναι ο αντίστοιχος μέσος όρος για τους Γερμανούς.

Οι νέοι μετανάστες πάντως, είναι εκείνοι που κερδίζουν τους Γερμανούς στα σημεία. Αυτοί τους οποίους σημαντική μερίδα των Γερμανών, αλλά και της ηγεσίας τους αποκαλούν υποτιμητικά «τεμπέληδες του Νότου», αποδεικνύονται με καλύτερη μόρφωση και επαγγελματική κατάρτιση από τους ντόπιους. Το Ινστιτούτο Πληθυσμού και Ανάπτυξης διαπιστώνει ότι οι νέοι αυτοί με την κατάρτισή τους καλύπτουν ένα σημαντικό κενό στη χώρα. Ωστόσο, ο επικεφαλής του Ινστιτούτου Ράινερ Κλίνγκχολτς εκτιμά ότι δεν θα συνεχιστεί μακροπρόθεσμα ο σημερινός υψηλός ρυθμός μετανάστευσης.





ΠΗΓΗ...http://www.iefimerida.gr/

ΜΗΛΙΑ ΧΑΝΙΩΝ: ΕΝΑ ΜΑΓΙΚΟ ΧΩΡΙΟ, ΚΡΥΜΜΕΝΟΣ ΘΗΣΑΥΡΟΣ

Μηλιά Χανίων: Ενα μαγικό χωριό... κρυμμένος θησαυρός -Τι συμβαίνει εκεί που δεν συμβαίνει πουθενά αλλού στην Ελλάδα [εικόνες]

Μερικά χιλιόμετρα έξω από τα Χανιά, σε μια πλαγιά του Κισσάμου, κρυμμένος ανάμεσα στα βουνά, βρίσκεται ένας οικισμός βγαλμένος από άλλη εποχή. Στη Μηλιά δεν υπάρχει ηλεκτρικό και δεν κυκλοφορούν αυτοκίνητα. Οχι γιατί δεν έχουν φθάσει εκεί, αλλά από επιλογή. Γιατί όσοι επιλέγουν να περάσουν λίγες ημέρες εκεί το κάνουν για να έρθουν σε επαφή με τη φύση, για να περνούν τα βράδια τους κάτω από το φως των αστεριών και να ακούνε μόνο τα πουλιά και τα νερά που τρέχουν από τα κοντινά ρυάκια. Μηλιά, ένας οικισμός χτισμένος στα πρότυπα του οικοτουρισμού.

Η Μηλιά είναι ένα πρόσφατα κτισμένο χωριό, αλλά με τρόπο τελείως παραδοσιακό και με απόλυτο σεβασμό στο περιβάλλον και την αισθητική του τοπίου. Μια ομάδα ανθρώπων μετά από μακροχρόνιες προσπάθειες αναστήλωσε το μεσαιωνικό οικισμό, χτίζοντας στα ερείπια των παλιών αγροτόσπιτων 13 νέα σπίτια με ντόπια πέτρα και ξύλο, παλιά έπιπλα και ανέσεις βασικές, φύτεψαν χιλιάδες δέντρα, καλλιέργησαν συστηματικά τη γη. 

Κάθε σπιτάκι μπορεί να φιλοξενήσει 2 -4 άτομα, η θέρμανση γίνεται με ξυλόσομπες ( ή τζάκια σε ορισμένα απ' αυτά), το ζεστό νερό στο μπάνιο προέρχεται από εξωτερικά καζάνια με ξύλακαι δεν υπάρχει ηλεκτρικό ρεύμα, μονάχα κάποιες λάμπες για το βράδυ που λειτουργουν με μπαταρίες και φωτοβολταϊκά στοιχεία.

Το φαγητό γίνεται με βιολογικά προϊόντα που παράγουν οι ίδιοι οι ιδιοκτήτες της Μηλιάς, το νερό έρχεται κατευθείαν από την πηγή, το κρασί φτιάχνεται εκεί και όλοι, ανεξάρτητα με το αν γνωρίζονται ή όχι καταλήγουν να γίνονται... φίλοι. 

Το Lonely Planet το κατατάσσει στα 50 μυστικές, μαγικές τοποθεσίες της Ευρώπης που όλοι κάποια στιγμή αξίζει να ανακαλύψουν και να επισκεφθούν.















ΠΗΓΗ...http://www.iefimerida.gr/


Η ΔΩΡΟΘΕΑ ΑΛΜΩΠΙΑΣ ΕΟΡΤΑΖΕΙ ΤΗ ΜΝΗΜΗ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΙΕΡΟΜΑΡΤΥΡΟΣ ΔΩΡΟΘΕΟΥ

Η Δωροθέα Αλμωπίας, εορτάζει τη μνήμη του Αγίου Ιερομάρτυρος Δωροθέου (ΦΩΤΟ)
Την μνήμη του Αγίου Ιερομάρτυρος Δωροθέου, του Επισκόπου Τύρου, εορτάζει το χωριό Δωροθέα στην Αλμωπία του Ν.Πέλλας.
Χθες Τετάρτη 4 Ιουνίου, παραμονή της εορτής του Αγίου Δωροθέου, τελέστηκε πανηγυρικός Εσπερινός και Αρτοκλασία, με συμμετοχή αρκετών Ιερέων γειτονικών ενοριών και παρουσία δεκάδων προσκυνητών.
Σήμερα Πέμπτη 5 Ιουνίου, ανήμερα της εορτής του Αγίου, θα τελεστή Πανηγυρική Αρχιερατική Θεία Λειτουργία,χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Εδέσσης, Πέλλης και Αλμωπίας κ. Ιωήλ.
Ο Άγιος Δωρόθεος, όπως αναφέρει το συναξάρι του, ήταν ποιμένας που είχε «τήν μόρφωσιν τής γνώσεως καί τής αληθείας εν τώ νόμω», όπου υπέστη διωγμό και μαρτυρικό θάνατο. Διαβάστε ΕΔΩ αναλυτικά τον βίο του.
Ο Ιερός Ναός του Αγίου Δωροθέου, όπως θα δείτε πιο κάτω στις φωτογραφίες, είναι νεόκτιστος και εγκαινιάστηκε τον Ιούνιο του 2012 από τους Σεβασμιωτάτους Μητροπολίτες Εδέσσης, Πέλλης και Αλμωπίας κ.Ιωήλ, τον Σύρου κ. Δωρόθεο Β΄ και τον Ηλιουπόλεως (Αιγύπτου) κ. Θεόδωρο.
Εφημέριος του Ιερού Ναού είναι ο π.Αθανάσιος Ρίζος, ένας νέος σε ηλικία άνθρωπος γεμάτος καλοσύνη, ενδιαφέρον και αγάπη στον πλησίον του.
Όταν αγαπάς τον Θεό, αγαπάς και τον άνθρωπο και αυτό φαίνεται... όπως φάνηκε και στον π.Αθάνασιο Ρίζο.
Ιερά Λείψανα της Αγίας Παρασκευής, του Αγίου Τρύφωνος, του Αγίου Γεωργίου του Τροπαιοφόρου, του Αγίου Παντελεήμονος και Οσιομαρτύρων της Παλαιστίνης.
Η Αγιογραφία πιο πάνω είναι δωρεά του Σεβ. Μητροπολίτου Σύρου κ. Δωροθέου Β’.



ΠΗΓΗ...http://www.agioritikovima.gr/

ΧΩΜΑΤΟΥΡΓΙΚΕΣ ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΚΟΝΤΙΔΗΣ ΣΤΑΘΗΣ & ΚΩΣΤΑΣ




ΠΕΡΙΟΔΕΙΑ ΣΤΗΝ ΠΕΛΛΑ ΤΗΣ ΒΟΥΛΕΥΤΟΥ ΤΟΥ ΚΚΕ ΕΛΕΝΗΣ ΓΕΡΑΣΙΜΙΔΟΥ


       Στην Πέλλα ξαναβρέθηκε η βουλευτής του ΚΚΕ Ελένη Γερασιμίδου. Συνοδευόμενη από στελέχη της Τομεακής Επιτροπής Πέλλας του Κόμματος και έχοντας στο επίκεντρο της περιοδείας της τα οξυμένα προβλήματα των αγροτών και των οικογενειών τους, βρέθηκε και συζήτησε γι’αυτά σε μονάδες μεταποίησης φρούτων και χωριά της περιοχής.  
     Στη διάρκεια της περιοδείας επισκέφθηκαν τους Αγροτικούς Συνεταιρισμούς Άρνισσας και Παναγίτσας, μίλησαν σε συγκεντρώσεις σε καφενεία στο Μαυροβούνι και την Κρύα Βρύση και σε σύσκεψη γυναικών στη Σκύδρα.
     Οι αγρότες, αυτή την περίοδο βρίσκονται αντιμέτωποι με τα χαράτσια που τους επιβάλλονται να πληρώσουν για τις δηλώσεις ΟΣΔΕ 2014 μέσο της επιχείρησης «GAIA - Επιχειρείν» και είναι πολλαπλάσια από τα περσινά, αν και θα έπρεπε να είναι δωρεάν.
     Στην πλειοψηφία τους, σε πολλά χωριά της Πέλλας, είναι ακόμη απλήρωτοι για τις περσινές παραγωγές (κεράσια, ροδάκινα) που πούλησαν στους εμπόρους και την ίδια ώρα οι έμποροι τους εκβιάζουν να δώσουν κοψοχρονιά και τη φετινή παραγωγή. Ενδεικτικό είναι το στοιχείο πως για τα πρώιμα ροδάκινα οι έμποροι υπόσχονται φέτος 40-50 λεπτά το κιλό, ενώ πέρσι είχαν δώσει τιμές στα 70-80 λεπτά το κιλό.
      Επίσης, οι αγρότες δεν έχουν αποζημιωθεί από τον ΕΛΓΑ για τις περσινές ζημιές στην παραγωγή ( για μειωμένη παραγωγή-ακαρπία εξαιτίας του παγετού) και αμφιβάλλουν αν θα πληρωθούν και τις ζημιές που υπέστησαν πρόσφατα (ακαρπία και υποβάθμιση της πρώιμης παραγωγής) εξαιτίας των παρατεταμένων βροχοπτώσεων και της χαλαζόπτωσης στις δενδροκαλλιέργειες (κερασιές, ροδακινιές, βερικοκιές). Οι αγρότες της περιοχής βρίσκονται σε απόγνωση, γιατί ο - πέρα για πέρα - εισπρακτικός και παράλληλα αντιασφαλιστικός κανονισμός του ΕΛΓΑ δεν καλύπτει ζημιές από βροχοπτώσεις πριν από τις 15 Μάη. Ιδιαίτερα οξυμένο είναι το πρόβλημα για τους κερασοπαραγωγούς των χωριών της Έδεσσας, καθώς η συγκεκριμένη καλλιέργεια αποτελεί τη βάση της αγροτικής παραγωγής τους.
    Την ίδια ώρα, οι εργαζόμενοι στα διαλογητήρια των Αγροτικών Συνεταιρισμών είναι απλήρωτοι για μήνες και δηλώνουν αβέβαιοι για το εργασιακό τους μέλλον, αφού συνδέεται άμεσα με το μέλλον των αγροτών.
      Από τις συζητήσεις αναδείχθηκε ότι χρόνο με το χρόνο αυξάνονται οι απώλειες στο εισόδημα των αγροτών εξαιτίας των εφαρμοζόμενων αντιαγροτικών πολιτικών της ΕΕ και των ελληνικών κυβερνήσεων και των επαναλαμβανόμενων ζημιών, που τα τελευταία χρόνια έχουν υποστεί στις παραγωγές τους χωρίς ουσιαστικές αποζημιώσεις από τον ΕΛΓΑ. Βρίσκονται σε απόγνωση καθώς πλέον αδυνατούν να ζήσουν τις οικογένειές τους και να σπουδάσουν τα παιδιά τους.

       Η Ελένη Γερασιμίδου ενημέρωσε για τις Ερωτήσεις που έχει καταθέσει το ΚΚΕ στη Βουλή, τόσο για τα χαράτσια των δηλώσεων ΟΣΔΕ από την «GAIA-Επιχειρείν», όσο και για να πληρωθούν τις αποζημιώσεις για τις περσινές ζημιές και να εξασφαλιστεί η άμεση αποζημίωση για τις πρόσφατες καταστροφές, όσο και για την ανάγκη συγκεκριμένων μέτρων εναέριας προστασίας των καλλιεργειών τους από τις χαλαζοπτώσεις. Τους κάλεσε να μπουν αποφασιστικά και οργανωμένα στον αγώνα και να παλέψουν μαζί με το υπόλοιπο εργατικό - λαϊκό κίνημα για την ανατροπή της πολιτικής που τσακίζει τις ζωές τους και τους ξεκληρίζει από τη γη τους.



ΤΑΞΙΚΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ - ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΤΩΝ ΜΕΘΟΔΕΥΣΕΩΝ ΤΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΤΟΥ ΕΡΓ.ΚΕΝΤΡΟΥ ΓΙΑΝΝΙΤΣΩΝ


ΤΑΞΙΚΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ                 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Συνάδελφε, συναδέλφισσα,

     Η Ταξική Αγωνιστική Ενότητα (Τ.Α.Ε.) στο Εργατικό Κέντρο Γιαννιτσών καταγγέλλει τις μεθοδεύσεις της πλειοψηφούσας παράταξης στη Διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Γιαννιτσών (Ε.Κ.Γ.),που αποτελείται από συνδικαλιστές της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ ( ο πρόεδρος του ΕΚΓ                           κ. Βουδούρης) και συνδικαλιστές που μεταπήδησαν πρόσφατα στον ΣΥΡΙΖΑ ( η γραμματέας του ΕΚΓ κ. Ζουρνατζίδου). Οι εκλεγμένοι της Τ.Α.Ε., που συμπορεύονται με το ΠΑΜΕ, είναι εμπόδιο για αυτούς και για αυτόν τον λόγο θέλουν να προχωρήσουν εσπευσμένα σε έκτακτο συνέδριο για την εκλογή νέας Διοίκησης στο  Ε.Κ.Γ. στις 14-15 Ιούνη, ενώ απομένουν άλλα δύο χρόνια μέχρι να εξαντληθεί η θητεία της.

      Επικαλούνται την “εύρυθμη” λειτουργία της Διοίκησης! Για αυτούς εύρυθμη λειτουργία είναι να πετάξουν εντελώς έξω από την Διοίκηση τους εκπροσώπους του ΠΑΜΕ για να μην αποκαλύπτουν τις βρωμοδουλειές τους,  τις συνδιαλλαγές τους με τους εργοδότες (Ακκάς-Ελληνική Υφαντουργία, Carrefour κ.α.), να συνεχίσουν να μην οργανώνουν τον αγώνα των εργαζομένων.

     Είναι συνέχεια των μαγειρεμάτων που έκαναν στις αρχαιρεσίες των Σωματείων, πετώντας έξω εκατοντάδες εργαζόμενους, διαγράφοντάς τους από τα μητρώα. Αποκλείοντας συνδυασμούς που συμπορεύονται με το ΠΑΜΕ, διαλύοντας Σωματεία. Κατά τα άλλα, είναι αυτοί που κόπτονται για τα συμφέροντα της εργατικής τάξης και για την ενότητά της.
     Είναι οι συνδικαλιστές της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ που απέμειναν, του ΠΑΣΟΚ που μεταπήδησαν προεκλογικά στον ΣΥΡΙΖΑ, που συνασπίζονται και αντιπαλεύουν από κοινού την δράση και την παρέμβαση του ανυπότακτου αγώνα του ΠΑΜΕ, που δεν διαχωρίζει τους εργαζόμενους με κριτήριο το τι ψηφίζουν, αλλά το κοινό τους συμφέρον για δουλειά, μεροκάματο, προστασία των ανέργων, των συντάξεων, του δημόσιου χαρακτήρα της Υγείας και της Παιδείας.
       Η Τ.Α.Ε. όλο το προηγούμενο διάστημα με τους τρεις εκλεγμένους που έχει στους έντεκα στη Διοίκηση, είναι μοχλός πίεσης μέσα στη Διοίκηση. Αποκαλύπτουμε τον πραγματικό τους ρόλο και τα συμφέροντα που εξυπηρετούν. Παλεύουμε για την υπεράσπιση και διεύρυνση των δικαιωμάτων της εργατικής τάξης, συμβάλλοντας ταυτόχρονα στην ανάταση του εργατικού – συνδικαλιστικού κινήματος. Το αποδείξαμε με τις παρεμβάσεις μας, κόντρα στην θέληση της εργοδοτικής πλειοψηφίας του Ε.Κ.Γ., στους αγώνες των εργαζομένων του Αρβανιτίδη, της Ελληνικής Υφαντουργίας, των εμποροϋπαλλήλων, κ.α.. Άλλωστε οι ίδιοι ομολόγησαν, ότι αυτό είναι που τους χαλάει τη σούπα και θέλουν το ΠΑΜΕ έξω από το Εργατικό Κέντρο Γιαννιτσών.

Αποδεικνύεται στην πράξη ποιος είναι με το κεφάλαιο και ποιος με τους εργάτες.

        Ο εργοδοτικός - κυβερνητικός συνδικαλισμός είναι το ίδιο επικίνδυνος με την ασκούμενη αντιλαϊκή πολιτική της συγκυβέρνησης και έχει τη σφραγίδα της Ε.Ε. 

        Συνάδελφε, συναδέλφισσα,

        Σε καλούμε να ισχυροποιήσεις τα Σωματεία, να συμβάλεις στην μαζικοποίηση τους και την αλλαγή των συσχετισμών δυνάμεων. Να μην νομιμοποιήσεις τις μεθοδεύσεις τους, να τους απομονώσεις, να συμπορευτείς με το ΠΑΜΕ, για να αποκτήσουν προοπτική οι αγώνες της τάξης μας.

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...