Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

Ι.Μ Αγίου Ιλαριωνος

Ιερός Ναός Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη του χωριού.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη πλατείας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Νερόμυλος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πετροντούβαρο.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Σοκάκι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Ι.Μ Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Καταρράκτης.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Αγία Παρασκευή.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Φράγμα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

"Μπιτσκία".

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης .

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χορευτικός σύλλογος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εκκλησία - κοινότητα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άνοιξη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

Παρασκευή 15 Ιουλίου 2016

ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ ΤΣΙΜΕΝΤΑΥΛΑΚΩΝ ΚΑΙ ΓΕΦΥΡΟΔΙΑΒΑΣΕΩΝ ΣΤΟ ΛΟΥΤΡΑΚΙ



Αριδαία, 15/7/2016

ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ ΤΣΙΜΕΝΤΑΥΛΑΚΩΝ ΚΑΙ ΓΕΦΥΡΟΔΙΑΒΑΣΕΩΝ ΣΤΟ ΛΟΥΤΡΑΚΙ

Μία πολύ σημαντική παρέμβαση υλοποιήθηκε στην Τ.Κ. Λουτρακίου, η οποία έχει να κάνει με τον καθαρισμό των κεντρικών τσιμενταυλάκων και γεφυροδιαβάσεων.
Πρόκειται για ένα έργο μεγάλης σημασίας, καθώς αν και πρόκειται για ένα χωριό με μεγάλη τουριστική κίνηση και έντονη αγροτική δραστηριότητα, είχαν να καθαριστούν πολλά χρόνια με αποτέλεσμα να δημιουργούνται προβλήματα.
Συγκριμένα, καθαρίστηκαν 2 χιλιόμετρα τσιμενταύλακες και 10 γέφυρες εντός του χωριού, ενώ θα πρέπει να σημειωθεί ότι ιδιαίτερη προσπάθεια και εργασία χρειάστηκε από την πλευρά των εργατών για την απομάκρυνση των φερτών υλικών που είχαν συσσωρευτεί κάτω από τις γεφυροδιαβάσεις.
Με το παραπάνω έργο, αποφεύγονται πλέον οι πλημμύρες που παρατηρούνταν με κάθε βροχή και ταυτόχρονα οι αγρότες διευκολύνονται στην άρδευση.



Ευχαριστήριο από την ΔΗ.Κ.Ε. Αλμωπίας



ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΟ

Η ΔΗ.Κ.Ε. Αλμωπίας και το προσωπικό των δομών Βοήθεια στο Σπίτι εκφράζουν τις θερμές ευχαριστίες τους σε όλους σας γιατί είστε πάντα δίπλα μας.
Για ακόμη μια φορά οι κουμπαράδες αγάπης για τον συμπολίτη μας που έχει άμεση ανάγκη οικονομικής ενίσχυσης λόγω προβλημάτων υγείας, ολοκλήρωσαν και πάλι το έργο για το οποίο τοποθετήθηκαν με μεγάλη επιτυχία.
Για μια ακόμη φορά o κόσμος της Αλμωπίας έδειξε πως ανταποκρίνεται με γενναιοδωρία, ανθρωπιά και αγάπη προς τον συνάνθρωπο που έχει ανάγκη, ακόμα και σε εποχές στις οποίες περνάμε πολλές δυσκολίες και δοκιμασίες.
Τοποθετήθηκαν λοιπόν κουμπαράδες, και συγκεντρώθηκαν χρήματα, με την βοήθεια των καταστημάτων και όλου του κόσμου.
Η ανταπόκριση ήταν μεγάλη και νιώθουμε πραγματικά την ανάγκη να ευχαριστήσουμε όλους τους υπευθύνους των καταστημάτων για την συνεργασία τους και τον καθέναν από εσάς  ξεχωριστά για τη στήριξή σας.
 Με σεβασμό και εκτίμηση,



Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΔΗ.Κ.Ε.ΑΛΜΩΠΙΑΣ



ΖΑΧΑΡΙΑΔΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ

Γ ΚΑΡΑΣΜΑΝΗΣ: Τοποθέτηση για την προστασία γης υψηλής παραγωγικότητας, για την κατάργηση υποθηκοφυλακείων και για τη φέτα




ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΡΑΣΜΑΝΗΣ ΣΤΗΝ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΚΑΙ ΕΜΠΟΡΙΟΥ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ
«Τοποθέτηση για την προστασία γης υψηλής παραγωγικότητας, για την κατάργηση υποθηκοφυλακείων και για τη φέτα»

Στις συνεδριάσεις της Επιτροπής Παραγωγής και Εμπορίου και στη συζήτηση του Νομοσχεδίου για τους υδρογονάνθρακες, τοποθετήθηκε ο πρώην Υπουργός Γιώργος Καρασμάνης, εστιάζοντας την παρέμβασή του σε τρία σημεία:
Κατ’ αρχήν στο άρθρο 50 που αφορά στην προστασία της γης υψηλής παραγωγικότητας και το οποίο είχε προκαλέσει μεγάλη αναταραχή και έντονες διαμαρτυρίες στους ιδιοκτήτες αγροτεμαχίων με πρόσοψη σε εθνικούς, επαρχιακούς και δημοτικούς δρόμους, ή βρίσκονται σε απόσταση 200 μέτρων από τον άξονα εθνικών και επαρχιακών οδών, ή σε απόσταση 150 μέτρων από τους άξονες δημοτικών δρόμων. Ο λόγος των σοβαρών αντιδράσεων, ήταν το γεγονός ότι το άρθρο αυτό απαγόρευε την οικοδόμηση σε αυτά τα αγροτεμάχια. Οι δε συνέπειες εφαρμογής του θα ήταν μεγαλύτερες για νομούς που δεν διαθέτουν βιομηχανικές περιοχές, όπως η Πέλλα.
Ο Γιώργος Καρασμάνης, στην αρχική συνεδρίαση ζήτησε από τον αρμόδιο Υπουργό να επανεξετάσει το θέμα και να τοποθετηθεί στην επόμενη συνεδρίαση. Όντως ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Σκουρλέτης, στη σημερινή (14/7) συνεδρίαση, ανακοίνωσε ότι το επίμαχο άρθρο 50 αποσύρεται.  
Ο Βουλευτής παίρνοντας θέση απέναντι στην γνωστοποίηση από τον Υπουργό Δικαιοσύνης σχεδίου για
 κατάργηση των υποθηκοφυλακείων, ζήτησε από τον κ. Σκουρλέτη – που είναι Υπουργός συναρμόδιος για το Κτηματολόγιο – να πάρει ξεκάθαρη θέση. Όπως επισήμανε, το ενδεχόμενο κατάργησης προκαλεί ήδη σοβαρές αντιδράσεις, αναστάτωση και αναταραχή κυρίως στην Περιφέρεια διότι, την ώρα που πάμε να ολοκληρώσουμε το Κτηματολόγιο, κατάργηση των υποθηκοφυλακείων, θα δημιουργήσει μεγάλα προβλήματα.
          Με την ευκαιρία, ο Γιώργος Καρασμάνης, επανήλθε και στο μείζον θέμα της προστασίας της φέτας – του κατ’ εξοχήν αποκλειστικά ελληνικού προϊόντος της αγροτοκτηνοτροφικής μας παραγωγής. Αναφέρθηκε για άλλη μια φορά στο πρωτάκουστο γεγονός να διαγραφούν από τα πρακτικά πρόσφατης συνεδρίασης της ίδιας Επιτροπής, σημαντικά σημεία της ομιλίας του που είχαν σχέση με τη συμφωνία με την Νότια Αφρική για το θέμα αυτό… Και επανέφερε το αίτημά του (που είχε επίσης διαγραφεί από τα πρακτικά), να ζητηθεί από τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Αποστόλουνα καταθέσει:
-         Όλα τα έγγραφα των ετών 2013, 2014, 2015 και 2016 που αφορούν στην υπόθεση της συμφωνίας με την Νότιο Αφρική.
Την επιστολή των δύο γενικών γραμματέων προς την Κομισιόν για το ίδιο θέμα και – ασφαλώς – την επιστολή της Ευρωπαϊκής Επιτροπής η οποία προφανώς προηγήθηκε και στην οποία υποχρεώθηκαν να απαντήσουν οι δύο γενικοί γραμματείς



15-07-2016

ΧΑΘΗΚΕ ΚΙΝΗΤΟ ΤΗΛΕΦΩΝΟ MICROSOFT 640 XL



ΧΑΘΗΚΕ ΣΤΙΣ 14/7 ΣΤΗΝ ΕΥΡΥΤΕΡΗ ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΩΝ ΠΡΟΜΑΧΩΝ ΚΙΝΗΤΟ ΤΗΛΕΦΩΝΟ MICROSOFT 640 XL ΛΕΥΚΟΥ ΧΡΩΜΑΤΟΣ.

ΕΧΕΙ ΓΙΝΕΙ ΔΗΛΩΣΗ ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΣΤΟ ΑΤ ΑΡΙΔΑΙΑΣ.
ΟΠΟΙΟΣΔΗΠΟΤΕ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΚΑΤΙ ΑΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΕΙ ΜΑΖΙ ΜΟΥ ΤΟ ΣΥΝΤΟΜΟΤΕΡΟ.

 ΔΙΝΕΤΑΙ ΑΝΤΑΜΟΙΒΗ !

Α.Π.

ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ ΑΠΟΣΤΡΑΓΓΙΣΤΙΚΩΝ ΚΑΝΑΛΙΩΝ ΣΕ ΑΨΑΛΟ, ΔΩΡΟΘΕΑ, ΛΥΚΟΣΤΟΜΟ, ΓΑΡΕΦΙ ΚΑΙ ΦΟΥΣΤΑΝΗ



Αριδαία, 14/7/2016

ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ ΑΠΟΣΤΡΑΓΓΙΣΤΙΚΩΝ ΚΑΝΑΛΙΩΝ ΣΕ ΑΨΑΛΟ, ΔΩΡΟΘΕΑ, ΛΥΚΟΣΤΟΜΟ, ΓΑΡΕΦΙ ΚΑΙ ΦΟΥΣΤΑΝΗ

Ολοκληρώθηκε το έργο του καθαρισμού αποστραγγιστικών καναλιών του Δήμου Αλμωπίας.
Η σημαντική αυτή παρέμβαση, περιλαμβάνει τις Τ.Κ. Αψάλου, Δωροθέας, Λυκοστόμου, Γαρεφείου και Φούστανης. Οι εργασίες που εντάσσονται στο πλαίσιο της επιχορήγησης 10.000 ευρώ από το Υπουργείο Εσωτερικών με στόχο την αντιμετώπιση των πλημμυρών. Συγκεκριμένα, περιελάμβαναν τον καθαρισμό της κοίτης που διασχίζει τα χωριά, κάτι που αποτελούσε αίτημα των τοπικών κοινωνιών.
Την μεγάλη αποδοχή των παραπάνω παρεμβάσεων, αποτυπώνει και η δήλωση του Τοπικού Συμβουλίου Αψάλου που αναφέρει: «Ευχαριστούμε θερμά την Δημοτική Αρχή για τον καθαρισμό της κοίτης του χειμάρρου που διασχίζει το χωριό». Επίσης, σχετική δήλωση έκανε και η Πρόεδρος της Τ.Κ. Λυκοστόμου: «Ως πρόεδρος του συμβουλίου της Τ.Κ. Λυκοστόμου και ως εκπρόσωπος των κατοίκων του θα ήθελα να ευχαριστήσω και να συγχαρώ τη Δημοτική Αρχή για την υλοποίηση του καθαρισμού της κοίτης χειμάρρου εντός του οικισμού. Επιπροσθέτως, θα ήθελα να συγχαρώ τα μέλη του συνεργείου για την εργασία τους με αποτέλεσμα την άψογη διεκπεραίωση του έργου. Αν και είναι γνωστό ότι υπάρχουν αρκετά προβλήματα και δυσκολίες λόγω των συνθηκών που υφίσταται η χώρα μας, ελπίζω και εύχομαι οι όποιες ανάγκες που προκύπτουν στο Δήμο Αλμωπίας να επιλύονται με τον καλύτερο δυνατό τρόπο».




ΞΕΚΙΝΗΣΕ Η ΔΙΑΝΟΙΞΗ, ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΤΟΣΤΡΩΣΗ ΤΗΣ Ε.Ο. ΑΡΙΔΑΙΑΣ - ΕΞΑΠΛΑΤΑΝΟΥ



Αριδαία, 14/7/2016

ΞΕΚΙΝΗΣΕ Η ΔΙΑΝΟΙΞΗ, ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΤΟΣΤΡΩΣΗ ΤΗΣ Ε.Ο. ΑΡΙΔΑΙΑΣ - ΕΞΑΠΛΑΤΑΝΟΥ

Ξεκίνησε το μεγάλο έργο της διάνοιξης, συντήρησης και ασφαλτόστρωσης της Ε.Ο. Αριδαίας – Εξαπλατάνου. Ένα έργο μεγάλης σημασίας για ολόκληρη την Ανατολική Αλμωπία και για ολόκληρο τον Δήμο μας.
Ο Δήμαρχος Αλμωπίας κ. Δημήτρης Μπίνος έκανε επιτόπια επίσκεψη στο έργο και έκανε την εξής δήλωση:
«Η συνεργασία μας με τον Αντιπεριφερειάρχη Πέλλας κ. Θεόδωρο Θεοδωρίδη, είναι ουσιαστική και αποφέρει σημαντικά αποτελέσματα. Είναι κοντά μας ουσιαστικά και αποτελεσματικά. Τόσο με τα αντιπλημμυρικά έργα σε Προμάχους, Λυκόστομο, Λουτράκι και σύντομα στο Άλωρο και άλλες περιοχές, καθώς και η έναρξη από φέτος των εργασιών που αφορούν στον δρόμο του χιονοδρομικού από την Όρμα. Επίσης, εντάχθηκαν προς υλοποίηση σημαντικά έργα αγροτικής οδοποιίας και συντήρηση των κεντρικών δρόμων της Αριδαίας. Όσον αφορά σε αυτό το μεγάλο έργο, η ολοκλήρωσή του θα σημαίνει πολλά για τον Εξαπλάτανο και την περιοχή της Ανατολικής Αλμωπίας».


ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...