Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

Ι.Μ Αγίου Ιλαριωνος

Ιερός Ναός Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη του χωριού.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη πλατείας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Νερόμυλος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πετροντούβαρο.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Σοκάκι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Ι.Μ Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Καταρράκτης.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Αγία Παρασκευή.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Φράγμα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

"Μπιτσκία".

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης .

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χορευτικός σύλλογος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εκκλησία - κοινότητα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άνοιξη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

Τετάρτη 13 Μαρτίου 2019

Ανακοίνωση υποψήφιων Δημοτικών συμβούλων με τον συνδυασμό "Εδώ Ζούμε" του Χρήστου Μπάτση ..


 Ο ανεξάρτητος Υποψήφιος Δήμαρχος για το Δήμο Αλμωπίας Χρήστος Μπάτσης, επικεφαλής του συνδυασμού "Εδώ Ζούμε" έχει την τιμή να ανακοινώσει τους επόμενους  υποψήφιους δημοτικούς συμβούλους της παράταξης.

Γιάντσης Δημήτρης
Ελευθεριάδης Κώστας
Κετικίδης Γιάννης
Κόκκας Δημήτρης
Μπίνου Σταυρούλα
Μπουτσούκης Κωνσταντίνος
Χατζηγιαννίδης Χρήστος

Τους καλωσορίζουμε στην ομάδα μας και τους ευχόμαστε καλή επιτυχία στην προσπάθεια τους.

Με τιμή
Μπάτσης Χρήστος
Υποψήφιος Δήμαρχος 








Έργα με συνολικό προϋπολογισμό 600.000,00 € στους Δήμους Αλμωπίας και Έδεσσας αντίστοιχα υλοποιούνται από την Περιφερειακή Ενότητα Πέλλας



Έργα με συνολικό προϋπολογισμό 600.000,00 € στους Δήμους Αλμωπίας και Έδεσσας αντίστοιχα υλοποιούνται από την Περιφερειακή Ενότητα Πέλλας



Υπογραφή των συμβάσεων από την Αν. Αντιπεριφερειάρχη Πέλλας Αθηνά Αθανασιάδου – Αηδονά


Δύο (2) έργα συνολικού προϋπολογισμού 600.000,00 € ξεκινούν προς υλοποίηση από την Περιφερειακή Ενότητα Πέλλας, μετά από την υπογραφή των σχετικών συμβάσεων από την Αν. Αντιπεριφερειάρχη Πέλλας Αθηνά Αθανασιάδου – Αηδονά.
- «Αντιστήριξη πρανούς ΕΟ2 στη θέση ‘Ψηλή Βρύση’» προϋπολογισμού 200.000,00 €
Ειδικότερα, η «Αντιστήριξη πρανούς ΕΟ2 στη θέση ‘Ψηλή Βρύση’» προϋπολογισμού 200.000,00 € χρηματοδοτείται από Ιδίους Πόρους της Π.Ε. Πέλλας.
Η παρούσα μελέτη συντάχθηκε για να αντιμετωπίσει τα προβλήματα που προέκυψαν από την κατάρρευση τμήματος του βόρειου ερείσματος και τις ρηγματώσεις – καθιζήσεις του ασφαλτικού οδοστρώματος στη χ.θ. 0+440,00 km στην περιοχή του ισόπεδου κόμβου Έδεσσας.
- «Αγροτική οδοποιία Π.Ε. Πέλλας εντός των ορίων του Δήμου Αλμωπίας», συνολικού προϋπολογισμού 400.000,00 €
Με την παρούσα μελέτη πρόκειται να γίνουν οι ασφαλτοστρώσεις τμημάτων αγροτικών δρόμων στις Τοπικές Κοινότητες Αψάλου, Γαρεφίου, Λουτρακίου και Προμάχων, συνολικού μήκους 3300 μέτρων περίπου. Οι εργασίες για την κατασκευή αυτών, περιλαμβάνουν απόξεση των υφιστάμενων αγροτικών δρόμων σε βάθος 10 εκατοστών όπου αυτό απαιτείται, τοποθέτηση στρώσης αμμοχάλικου πάχους 20 εκατοστών,  ασφαλτική προεπάλειψη και τέλος ασφαλτική στρώση κυκλοφορίας πάχους 5 εκατοστών. Οι παραπάνω εργασίες θα εκτελεστούν σε πλάτος της τάξης των 5,00μ. Στην μελέτη περιλαμβάνεται και η σήμανση των παραπάνω ασφαλτοστρωμένων αγροτικών δρόμων με την τοποθέτηση πινακίδων Κ.Ο.Κ. Συγκεκριμένα θα τοποθετηθούν πινακίδες επικίνδυνων θέσεων, τριγωνικές, πλευράς 0,90 m, και πινακίδες ρυθμιστικές μεσαίου μεγέθους, σε στύλους πινακίδων από γαλβανισμένο σιδηροσωλήνα DN 80 mm (3’).
Αμφότερα τα έργα επιβλέπονται από την αρμόδια Υποδιεύθυνση Τεχνικών Έργων της Π.Ε. Πέλλας.
Σε δήλωση της στο περιθώριο υπογραφής των δύο (2) συμβάσεων η Αν. Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας Αθηνά Αθανασιάδου – Αηδονά δήλωσε σχετικά: «Υλοποιούμε ακόμη δύο (2) έργα που ενισχύουν την ασφάλεια διέλευσης των διερχόμενων οδηγών από και προς την Πέλλα αλλά και κατά μήκος των τοπικών κοινοτήτων, διευκολύνοντας την καθημερινότητα των κατοίκων. Δημιουργούμε, με τον τρόπο αυτό, τις προϋποθέσεις για βελτίωση της ποιότητας ζωής των πολιτών της Π.Ε. Πέλλας».

Ανακοίνωση του Α.Π.Σ "Ελπίδες Προμάχων"


Α.Π.Σ  "Ελπίδες Προμάχων"
                  1988
Ο στόχος αυτής της προσπάθειας με την ίδρυση του ποδοσφαιρικού σωματείου αυτού είναι η επίτευξη της ποδοσφαιρικής βιωσιμότητας του χωριού.
Τα περιθώρια έχουν στενέψει όχι μόνο στο χωριό μας αλλά και σε ολόκληρο τον νομό.
Με τους λανθασμένους χειρισμούς των προηγούμενων ετών τα παιδιά έχουν απομακρυνθεί από το ποδόσφαιρο με αποτέλεσμα οι ομάδες να λιγοστεύουν και γενικά να αναζητούν παιδιά εκτός χωριού γεμίζοντας με μισθοφόρους άνευ ποδοσφαιρικής αξίας πληρώνοντας χρήματα μόνο και μόνο για την ύπαρξη!
Τα αποτελέσματα γνωστά σε όλους με πολλά πρόσφατα παραδείγματα...
Αγνοώντας τα δικά σου παιδιά έχεις έλλειψη από παίκτες..θα πληρώνεις έως πότε χωρίς πλάνο; Μέχρι να διαλυθείς εντελώς, είναι η απάντηση!!!
Είναι ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ να λέμε πως δεν υπάρχουν παίκτες σε ένα χωριό 2000 κατοίκων.
Μας λυπεί το γεγονός που τα παιδιά απομακρύνονται από τον αθλητισμό, όχι επειδή το θέλουν, αλλά γιατί δεν υπάρχει τίποτα γι' αυτούς.
Έτσι και εμείς πήραμε την απόφαση και την πρωτοβουλία να προσπαθήσουμε να αλλάξουμε την κατάσταση αυτή και να στρέψουμε τα παιδιά του χωριού στην κατεύθυνση του αθλητισμού, με σκοπό να δημιουργηθεί ένα δυνατό φυτώριο, που θα αποτελέσει την μελλοντική αιχμή του δόρατος για τον Α.Σ ΠΡΟΜΑΧΟΙ
Οραματιζόμαστε το χωριό δυνατό με βάσεις από τα σπλάχνα του.

Με τιμή το νέο Δ.Σ

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...