Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

Ι.Μ Αγίου Ιλαριωνος

Ιερός Ναός Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη του χωριού.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη πλατείας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Νερόμυλος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πετροντούβαρο.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Σοκάκι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Ι.Μ Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Καταρράκτης.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Αγία Παρασκευή.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Φράγμα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

"Μπιτσκία".

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης .

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χορευτικός σύλλογος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εκκλησία - κοινότητα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άνοιξη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

Δευτέρα 12 Μαΐου 2014

EUROVISION 2014


May 12, 2014

Δε σκοπεύω να το παίξω φανατική της Εurovision... ελάχιστα την έχω παρακολουθήσει, περισσότερο με παρέα για να γελάσουμε. Φέτος όμως πιστεύω πως είχε κάτι το διαφορετικό! Όχι σα θεσμός, εξακολουθώ να πιστεύω πως είναι ένα πανηγυράκι συμφερόντων και απίστευτα κουραστικό. 
Αυτό που μου έκανε εντύπωση είναι οι απόψεις που ποικίλουν σχετικά με την Conchita Wurst. Συνδυασμοί της Δημητρίου με τον Παντελίδη και δεν ξέρω και εγώ ποιους άλλους, χλευασμοί, ακόμα και αγανάκτηση από κάποιους.
Τούτα βλέπω κι εγώ, και αγανακτώ με τη σειρά μου. Καλοί μου άνθρωποι, που κάποιοι από εσάς το παίζετε και υπεράνω και μάχιμοι για τα δικαιώματα, τι σας συνέβη? Τρομάξατε επειδή η Διαφορετικότητα μπορεί να συναγωνιστεί την  κιτς φυσιολογικότητά σας και να την κερδίσει κιόλας? Απορήσατε που κόσμος ψήφισε την Conchita και που το χάρηκε και το γιόρτασε με την ψυχή της? Ναι υπάρχουν και Διαφορετικοί άνθρωποι, με πολλά τελέντα και ταπεραμέντο και μόρφωση και ΔΙΚΑΙΩΜΑ στο να ζουν στη δική σου κοινωνία που τόσο παραδεισένια έχεις πλάσει! 
Είναι αληθινό πως όταν κάτι δε μας αγγίζει, δεν το βλέπουμε, κατά κάποιο τρόπο δε χρειάζεται να το ανεχόμαστε καθημερινά είναι πολύ εύκολο να το υποστηρίξουμε, από μακριά όμως, για το αγαπημένοι που συνεχίζει την έκφραση δεν είμαι και τόσο σίγουρη. Όταν θεωρούμε κάτι κατώτερο από την τελέιότητά  μας, σαν ανώτεροι μας αρέσει να του φερόμαστε σχεδόν με λύπη. Τι γίνεται όμως όταν αυτό που λυπόμαστε και θεωρούμε άρρωστο και καημένο αναδεικνύεται και αποδεικνύεται καλύτερο από την τελειότητα μας? 
Τότε γίνεται αυτό που βλέπουμε αυτές τις δυο μέρες!! Ένας μικρός πόλεμος και μάσκες που πέφτουν και πρόσωπα που αποκαλύπτονται. Ονομάζουμε τη διαφορετικότητα του άλλου/ης μειονέκτημα, κουσούρι και με αυτό τον τρόπο σπρώχνουμε κάτω από το χαλί τις δικές μας αδυναμίες και σύνδρομα. 
Μπορεί η Conchita να μην κάνει το μούσι μόδα, μπορεί και να μην ξανακούσουμε τραγούδι της στην Ελλάδα, σίγουρα όμως έριξε μια καλή χροθιά στο στομάχι της κοινωνίας μας που ενώ πνίγεται μέσα στα χιλιάδες προβλήματα, στην ανεργία, στη φτώχια, στο φασισμό και το ρατσισμό, στρουθοκαμηλίζει και αντί να πει μπράβο στη Διαφορετικότητα και να σηκώσει κεφάλι και να ακολουθήσει το παράδειγμα της στη μαχητικότητα. Αντί να κοιταχτεί στον καθρέφτη και να δει τα χάλια της ασχολείται (αρνητικά) με τη νικήτρια της Eurovision. 
Και εξακολουθώ να απορώ αν είχε βγει κανένα κοριτσάκι με μπούστο σε θέα ή κανένας παλήκαρος με μπράτσα ( χωρίς μούσι, κρύβει τις γωνίες) τι θα είχαμε να λέγαμε άραγε? Εάν η Conchita είχε καταψηφιστεί, θα ήταν πιο υγιής ο Ευρωπαικός λαός....???Συγγνώμη αλλά δε νομίζω... Σε μια υγιή κοινωνία, κατά την ταπεινή μου άποψη πάντα, υπάρχει χώρους για όλους, όχι σαν κονσέρβα, όλοι ίδιοι μα ο καθείς/καθεμία διαφορετικός και περήφανος/η για τη διαφορετικότητα της/του. 
Ας σταματήσουμε να ιδρώνουμε για να κρύβουμε ότι έχουμε για να μπούμε σε πρότυπα (καθόλου υγειή ) και ας δεχτούμε πως όποιος/α είναι διαφορετικός από εμάς δεν είναι άρρωστος/η, κακιά/ος, καημένη/ος και άλλα τέτοια όμορφα. Διαφορετικό τις περισσότερες φορές σημαίνει απλά Καλύτερο, πιο Άξιο, απλά και μόνο γιατί μπορεί να υπάρχει σε μια Κοινωνία με τους δικούς του κανόνες. Ακόμα και όταν όλοι το πολεμούν να μπορεί να είναι χαρούμενο και δυναμικό και μαχητικό. 
Καλή μου κοινωνία, σε παρακαλώ σταμάτα να στέλνεις ανθρώπους στο περιθώριο, στην απομόνωση ή ακόμα και στην αυτοκτονία. Σε παρακαλώ σταμάτα να είσαι τόσο εγωκεντρική και γίνε Ανθρώπινη.... Ε τι λες? Κάνουμε όλοι μαζί μια προσπάθεια? 
Και για κλείσιμο.... από το λίγο που είδα και άκουσα της Conchita της άξιζε η πρωτιά!! 



ΠΗΓΗ...diekdikw.gr

ΕΠΙΤΥΧΗΜΕΝΗ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΗ ΔΕΠΥ ΑΠΟ ΤΟ ΔΙΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΗΠΕΙΡΟΥ



Επιτυχημένη επιστημονική ημερίδα για τη ΔΕΠΥ (Διαταραχή Ελλειμματικής Προσοχής – Υπερκινητικότητας) από το Διεπιστημονικό Κέντρο Ηπείρου

Με επιτυχία διεξήχθη από το Διεπιστημονικό Κέντρο Ηπείρου η επιστημονική ημερίδα για τη ΔΕΠΥ (Διαταραχή Ελλειμματικής Προσοχής – Υπερκινητικότητας). Η ημερίδα πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 10 Μαΐου 2014 στο Συνεδριακό Κέντρο του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων.
Ο κ. Γεράσιμος Κολαΐτης, αναπλ. Καθηγητής Παιδ

Η επιστημονική ημερίδα εντάσσεται στο πλαίσιο των δραστηριοτήτων του Διεπιστημονικού Κέντρου Ηπείρου για την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των ειδικών σχετικά με θέματα που αφορούν το παιδί και την ομαλή του πορεία στο σχολείο. Στο ίδιο πλαίσιο κινείται και η διεξαγωγή επιστημονικής ημερίδας με θέμα τις Ειδικές Μαθησιακές Δυσκολίες, στις 31 Μαΐου στο Συνεδριακό Κέντρο του Πανεπιστημίου Πατρών.

Αξίζει τέλος να σημειωθεί πως το Διεπιστημονικό Κέντρου Ηπείρου δραστηριοποιείται στα Ιωάννινα, παρέχοντας υπηρεσίες Λογοθεραπείας, Εργοθεραπείας, Ψυχολογικής Στήριξης και Εκπαιδευτικών Σεμιναρίων.

--
ΔΙΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΗΠΕΙΡΟΥ
Κερκύρας 5 - ΤΚ: 453 32 - Ιωάννινα
Τηλέφωνα2651067320 & 6986180630
email: diepistimoniko.kentro@gmail.com



ΕΞΑΤΟΜΙΚΕΥΜΕΝΗ ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΠΡΟΣΦΕΡΟΥΝ ΕΛΛΗΝΕΣ ΓΙΑΤΡΟΙ ΓΙΑ ΤΟ ΕΥΕΡΕΘΙΣΤΟ ΕΝΤΕΡΟ



Εξατομικευμένη θεραπεία για το Σύνδρομο Ευερέθιστου Εντέρου (Σ.Ε.Ε.), το οποίο ταλαιπωρεί εκατοντάδες εκατομμύρια ανθρώπους σε ολόκληρο τον κόσμο,  έχουν πλέον  οι εκατοντάδες χιλιάδες πάσχοντες στην Ελλάδα!
Αυτό ανακοινώθηκε σήμερα, κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου, με αφορμή τη λειτουργία στην Αθήνα, του πρώτου Κέντρου Πεπτικών Διαταραχών στην Ελλάδα (σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα), αλλά και ένα από τα λίγα που υπάρχουν στις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Το Κέντρο Πεπτικών Διαταραχών λειτουργεί στις εγκαταστάσεις του Athens Beverly Hills Medical Group στη Γλυφάδα (Βασιλέως Γεωργίου 12 & Λαοδίκης).
«Στόχος του Κέντρου είναι να προσφέρει εξατομικευμένη αντιμετώπιση του συνδρόμου σε κάθε πάσχοντα, καθώς όπως είναι επιστημονικά γνωστό δεν υπάρχει ενιαία θεραπεία» τόνισε ο Επιστημονικός Διευθυντής του Athens Beverly Hills Medical Group και Επίκουρος Καθηγητής Χειρουργικής, στη Mayo Clinic  των Η.Π.Α, Δρ. Γρηγόριος Τσιώτος.
«Το Κέντρο Πεπτικών Διαταραχών, πρόσθεσε ο Δρ. Τσιώτος, είναι πλήρες, οργανωμένο και στελεχωμένο με εξειδικευμένους για την περίπτωση επιστήμονες, γαστρεντερολόγους, διατροφολόγους και ψυχολόγους».

             ΣΥΝΔΡΟΜΟ  ΕΥΕΡΕΘΙΣΤΟΥ  ΕΝΤΕΡΟΥ
Σύμφωνα με επιστημονικές μελέτες το Σύνδρομο Ευερέθιστου Εντέρου ή  κοινώς Σπαστική Κολίτιδα, είναι ίσως η συχνότερη γαστρεντερολογική διαταραχή, από την οποία πάσχει περίπου  το 12%-20% του πληθυσμού της γης (περίπου ένα δις άνθρωποι) κυρίως γυναίκες.
Εμφανίζεται συνήθως σε ηλικίες 20-40 χρόνων και είναι εξαιρετικά σπάνιο μετά την ηλικία των 60 χρόνων. Η ακριβής αιτιολογία – παθογένεια του Συνδρόμου Ευερέθιστου Εντέρου δεν είναι απολύτως γνωστή. Στην πραγματικότητα είναι πολύπλοκη.
«Τα κύρια συμπτώματα του συνδρόμου είναι το κοιλιακό άλγος, η κοιλιακή δυσφορία, το φούσκωμα και οι αλλαγές στις συνήθειες του εντέρου χωρίς να υπάρχει κάποια οργανική νόσος» ανέφερε ο Διευθυντής του Κέντρου Πεπτικών Διαταραχών, γαστρεντερολόγος – μικροενδοσκόπος,  Δρ. Γεώργιος Αναγνωστόπουλος.
«Τα συμπτώματα, συμπλήρωσε ο Δρ. Αναγνωστόπουλος,   βελτιώνονται συχνά ή υποχωρούν μετά την κένωση. Oι   πάσχοντες παρουσιάζουν συχνότερα (σε σχέση με το γενικό πληθυσμό)   γαστρο-οισοφαγική παλινδρόμηση, σύνδρομο χρόνιας κόπωσης, πονοκεφάλους, πόνους στον αυχένα ή στη μέση, κατάθλιψη και αγχώδεις διαταραχές».
Όπως διευκρίνισε από την πλευρά της η ψυχολόγος κα Στεφανί Χριστοδούλου, μελέτες δείχνουν πως το 60% των ασθενών με Σ.Ε.Ε. υποφέρουν από κάποια ψυχολογική διαταραχή, όπως αγχώδεις διαταραχές ή διαταραχές της διάθεσης. Ανέφερε ότι «Κάποιοι ασθενείς αντιμετωπίζουν καθημερινά έντονο άγχος, το οποίο έχει προκληθεί από μια δύσκολη κατάσταση της ζωής τους και επηρεάζει τόσο τη σωματική, όσο και την ψυχική τους υγεία. Η ψυχολογική υποστήριξη θα βοηθήσει τον ασθενή να κάνει τις συνδέσεις ανάμεσα στην ασθένεια και στα προσωπικά του βιώματα, με στόχο τη βελτίωση της καθημερινότητάς του».
Επίσης,  πολλοί ασθενείς μπορεί να παρουσιάζουν συμπτώματα που δεν εμπίπτουν ακριβώς στον ορισμό του Ευερέθιστου Εντέρου, τα οποία όμως έχουν λειτουργικό χαρακτήρα  και ονομάζονται αντίστοιχα λειτουργικός μετεωρισμός ή λειτουργικός κοιλιακός πόνος κλπ.
Τα συμπτώματα αυτά αντιμετωπίζονται αιτιοπαθογενετικά με παρόμοιο τρόπο.
Το σύνδρομο μπορεί να εμφανισθεί υπό τη μορφή διάρροιας ή δυσκοιλιότητας, ή με εναλλαγή αυτών, ή με μικτό τρόπο. Συχνά μπορεί να ξεκινήσει μετά  από μία λοίμωξη του γαστρεντερικού ή μετά από ένα επεισόδιο οξείας εκκολπωματίτιδας.
Επίσης, όπως τόνισε η διαιτολόγος - διατροφολόγος κα Αστερία Σταματάκη,  το σύνδρομο μπορεί να οξύνεται και από δυσανεξίες που  έχουν κάποιοι άνθρωποι σε τρόφιμα.
 «Κάθε άτομο με Σ.Ε.Ε. έχει διαφορετική συμπεριφορά στις  τροφές. Αυτό που αποτελεί τροφή για κάποιον, για κάποιον άλλο μπορεί να είναι φαρμάκι» τόνισε η κ Σταματάκη,  και πρόσθεσε
 «Εμείς έχουμε ως εργαλείο τις εξατομικευμένες εξετάσεις  όπως είναι οι αιματολογικές  και οι διαγνωστικές εξετάσεις αναπνοής για να πιστοποιήσουμε τυχόν τροφικές δυσανεξίες. Στη συνέχεια, εφαρμόζοντας  όλες  τις μεθόδους π.χ. δίαιτα αποκλεισμού, προχωρούμε στην εκπόνηση εξατομικευμένου διαιτολογίου για την ανακούφιση του ασθενούς αλλά και για την κάλυψη των διατροφικών του αναγκών».

            ΜΕΛΕΤΕΣ  ΤΩΝ  ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ  ΧΡΟΝΩΝ
Τα τελευταία χρόνια πραγματοποιούνται πολλές μελέτες για να γίνει κατανοητός ο μηχανισμός του συνδρόμου και να αναπτυχθούν αποτελεσματικές μορφές θεραπείας. Είναι γεγονός πως στους ασθενείς με Σ.Ε.Ε. υπάρχει διαταραχή της κινητικότητας του πεπτικού συστήματος ή/και κάποια μορφή σπλαγχνικής υπερευαισθησίας.
Το γεγονός πως πολλοί ασθενείς αναπτύσσουν Σ.Ε.Ε. μετά από ένα επεισόδιο γαστρεντερίτιδας δείχνει πως ο μικροβιακός παράγοντας και η αλλαγή της χλωρίδας παίζει σημαντικό ρόλο.
Άλλες μελέτες αποδεικνύουν την ύπαρξη κάποιας οδού που συνδέει το έντερο με τον εγκέφαλο (brain-gut axis) με αποτέλεσμα μεταβολές στην εντερική χλωρίδα να δρουν σε εξειδικευμένα κέντρα στο κεντρικό νευρικό σύστημα, ενώ και το άγχος δρα στο έντερο μέσω των οδών αυτών. Φαίνεται πως πολλοί παράγοντες ενοχοποιούνται για την εμφάνιση του συνδρόμου. Συγκεκριμένα:
Ø Μικροβιακή χλωρίδα (καταστρέφεται από φάρμακα,  τρόφιμα, μόλυνση)
Ø Διατροφικοί παράγοντες - δυσανεξία σε τρόφιμα
Ø Συνεκτικότητα εντερικού τοιχώματος
Ø Γενετικοί παράγοντες (άγνωστοι)
Ø Ψυχολογικοί παράγοντες
Ø Διαταραχές κινητικότητας του εντέρου
Ø Σπλαγχνική υπερευαισθησία

                ΕΞΑΤΟΜΙΚΕΥΜΕΝΗ        ΘΕΡΑΠΕΙΑ

Στο Κέντρο Πεπτικών Διαταραχών, οι πάσχοντες μετά την πρώτη κλινική εξέταση από τον γαστρεντερολόγο και εφόσον ο ιατρός το κρίνει, υποβάλλονται σε σειρά εξετάσεων (αίματος, ούρων και κοπράνων) προκειμένου να εντοπιστεί για τον καθένα ξεχωριστά ο παράγοντας εκείνος που προκαλεί το Σύνδρομο.
Σύμφωνα με τους εξειδικευμένους ιατρούς είναι πολύ σημαντικό να μελετηθεί με ειδικές εξετάσεις κοπράνων η εντερική χλωρίδα, η πιθανή ανάπτυξη παθογόνων μικροβίων, παρασίτων ή μυκήτων στο έντερο και να αποκλεισθούν φλεγμονώδεις παθήσεις ώστε οι ασθενείς να λάβουν κατάλληλη αγωγή που μπορεί να περιλαμβάνει ειδικά προβιοτικά και αντιμικροβιακά φάρμακα.
Εξειδικευμένες διαγνωστικές εξετάσεις θα δείξουν αν υπάρχει κάποιο είδος τροφικής δυσανεξίας, έτσι ώστε με τη βοήθεια του διαιτολόγου να καθορισθεί ένα συγκεκριμένο πρόγραμμα διατροφής.
Επειδή συχνά το σύνδρομο σχετίζεται με αγχώδεις και άλλου είδους ψυχικές εκδηλώσεις, στην αντιμετώπιση του ΣΕΕ είναι απαραίτητη η συνεργασία με ψυχολόγο που με κατάλληλη θεραπεία θα συμβάλλει αποτελεσματικά στην αντιμετώπιση των συμπτωμάτων.
Μετά τον εντοπισμό του παράγοντα ο ασθενής υποβάλλεται στην εξατομικευμένη θεραπεία, η οποία μπορεί να είναι:
Ø Φαρμακευτική
Ø Διατροφική
Ø Ψυχολογική
Ø Συνδυασμός των παραπάνω
Περισσότερες πληροφορίες: www.ibs-center.gr  Τηλ. 210 8949090







ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΚΗ ΣΤΗΡΙΞΗ: COSMOS ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ: Νίκος Γαραντζιώτης τηλ. 6932232466, 210 5058795, 210 5026051
E-MAIL: ngara@otenet.gr. www.cosmosep.gr
FACEBOOK: Cosmos ΕπικοινωνίαTWITTER: COSMOS ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ.


ΟΜΙΛΙΕΣ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ Θ. ΘΕΟΔΩΡΙΔΗ ΣΕ ΓΙΑΝΝΙΤΣΑ ΚΑΙ ΚΡΥΑ ΒΡΥΣΗ



Ομιλίες του Αντιπεριφερειάρχη Πέλλας Θεόδωρου Θεοδωρίδη στα Γιαννιτσά και στην Κρύα Βρύση

·      Θα πραγματοποιηθούν την Παρασκευή 16/5/2014 στον πεζόδρομο των δύο πόλεων

Ανοικτή ομιλία θα πραγματοποιήσει ο Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας και εκ νέου υποψήφιος Αντιπεριφερειάρχης με την «Αλληλεγγύη» κ. Θεόδωρος Θεοδωρίδης στα Γιαννιτσά και στην Κρύα Βρύση αντίστοιχα.

Ειδικότερα, ο κ. Θεοδωρίδης θα μιλήσει την Παρασκευή 16/5, στις 19:30 στον πεζόδρομο των Γιαννιτσών – Πλατεία ΕΠΟΝ και στην Κρύα Βρύσης, επίσης στον πεζόδρομο, στις 21:30.


Ο κ. Αντιπεριφερειάρχης θα παρουσιάσει τον απολογισμό της Περιφερειακής Ενότητας Πέλλας τα τρεισήμισι χρόνια και θα αναλύσει τους άξονες και τον αναπτυξιακό προγραμματισμό της Πέλλας και της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας για την επόμενη πενταετία παρουσία των υποψηφίων Περιφερειακών Συμβούλων της «Αλληλεγγύης».

650.000 ΕΥΡΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΤΟΥ ΔΡΟΜΟΥ ΑΡΙΔΑΙΑΣ-ΕΞΑΠΛΑΤΑΝΟΥ



Αντιπεριφερειάρχης Θ. Θεοδωρίδης: Προτεραιότητά μας η ασφάλεια των κατοίκων στις μετακινήσεις τους.

Ξεκινούν άμεσα οι εργασίες για την βελτίωση του επαρχιακού οδικού τμήματος Αριδαίας – Εξαπλατάνου, συνολικού προϋπολογισμού 650.000,00€. Συγκεκριμένα ο Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας κ. Θεόδωρος Θεοδωρίδης υπέγραψε με τον Ανάδοχο την υλοποίηση ενός ακόμη σημαντικού έργου οδικών υποδομών του Δήμου Αλμωπίας το οποίο μάλιστα ήτανε ένα αίτημα πολλών δεκαετιών της περιοχής. Με την ολοκλήρωση των εργασιών αναμένεται να δοθεί η οριστική λύση στο πρόβλημα αυτό.

Στις εργασίες περιλαμβάνονται η βελτίωση των γεωμετρικών χαρακτηριστικών του δρόμου, η διαπλάτυνσή του και η κατασκευή νέου ασφαλτοτάπητα. Επίσης, στο έργο περιλαμβάνεται η κατασκευή δύο κόμβων. Το έργο χρηματοδοτείται από το Ταμείο Εθνικής Οδοποιίας και ιδίους πόρους.


Σε δήλωσή του ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Θεόδωρος Θεοδωρίδης αναφέρει: «Με το συγκεκριμένο έργο βελτιώνονται οι συνθήκες κυκλοφορίας και ασφάλειας των οδικών μετακινήσεων στο τμήμα Αριδαία-Εξαπλάτανος. Μας ενδιαφέρει ιδιαίτερα η συνεχής βελτίωση της ταχύτητας και ασφάλειας κυκλοφορίας των κατοίκων στην περιοχή της Αλμωπίας, αλλά και η γρήγορη διακίνηση των τοπικών φημισμένων αγροτικών προϊόντων. Παράλληλα, προωθούμε την επίσπευση των διαδικασιών για την υλοποίηση του ενιαίου έργου των παρακάμψεων Χαλκηδόνας και Γιαννιτσών, ώστε να μπορέσουμε να εξασφαλίσουμε για την Περιφερειακή Ενότητα Πέλλας όλα τα πλεονεκτήματα που απορρέουν από τη γειτνίασή μας με τη Θεσσαλονίκη. Όπως έχει εξαγγείλει ο Περιφερειάρχης κ. Απόστολος Τζιτζικώστας, η Θεσσαλονίκη διαδραματίζει πλέον έναν πρωταγωνιστικό και ουσιαστικό ρόλο στην ευρύτερη περιοχή των Βαλκανίων. Κλείνοντας να αναφέρω ότι για τα επόμενα 5 χρόνια σχεδιάζουμε μεγάλες παρεμβάσεις στο οδικό δίκτυο της Περιφερειακής Ενότητας Πέλλας στους τέσσερις Δήμους».     

ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΕΣΒΗΝΕ ΠΟΛΥΕΤΗ ΧΡΕΗ ΥΔΡΕΥΣΗΣ

Προεκλογικά ρουσφέτια: Στις Αφίδνες ο δήμαρχος έσβησε πολυετή  χρέη ύδρευσης  [έγγραφο]

Ένα πρωτότυπο ρουσφέτι, με διαστάσεις κωμωδίας ή τραγωδίας -είναι όπως  το πάρει κανείς -επιφύλαξε στους κατοίκους των Αφιδνών ο κοινοτάρχης  του χωριού, λίγες ημέρες πριν από τις δημοτικές εκλογές.Ούτε λίγο ούτε πολύ αποφάσισε να χαρίσει σε δεκάδες νοικοκυριά οφειλές ύδρευσης δεκάδων χιλιάδων ευρώ με την αιτιολογία άλλοτε ότι έχει γίνει λάθος μέτρηση και άλλοτε ότι το σπίτι δεν έχει καν υδρομετρητή. Ορισμένοι καταναλωτές, από την άλλη, φέρονται να χρωστούν παρότι έχουν πληρώσει.
Την ίδια ώρα, κοινοτάρχες και δήμαρχοι άλλων περιοχών σπεύδουν για τα μερεμέτια της τελευταίας στιγμής, κλείνοντας λακούβες, ανοίγοντας φρεάτια αποχέτευσης, όπως ο δήμος Αθηναίων σε δύο σημεία της οδού Σκουφά και φρεσκάροντας με πίσσα κεντρικούς δρόμους, όπως συνέβη στην λεωφόρο Αλεξάνδρας στο ύψος του γηπέδου του Παναθηναικού και την Κηφισίας, στο ύψος της Κηφισιάς και της Ερυθραίας.
Η... συνειδητοποίηση των λαθών στις Αφίδνες έγινε εντελώς συμπτωματικά λίγο πριν από τις εκλογές κι ας πρόκειται για αιτήσεις  αποκατάστασης που είχαν υποβληθεί ακόμη και προ διετίας. Μάλιστα, η σχετική κατάσταση με τα ονόματα των ευεργετούμενων από τη διαγραφή, έχει γίνει φέιγ βολάν στα χέρια των κατοίκων και όλοι κάνουν λόγο για ρουσφέτι πρώτης γραμμής.
Είναι, όμως, να απορεί κανείς με τη συχνότητα των λαθών, καθώς στην κατάσταση που κυκλοφορεί, ούτε ένα, ούτε δέκα, αλλά εξήντα επτά νοικοκυριά φέρονται να έχουν κληθεί να πληρώσουν... λάθη του υδρονομέα, που άγνωστο πώς, του ήρθε να τους χρεώσει ποσά μέχρι 7.000 ευρώ. Εκτός κι αν πρόκειται για οφειλές περασμένων ετών, καθώς σε πολλές περιπτώσεις, η κοινότητα φέρεται να μην έχει στείλει λογαριασμό σε άλλους δημότες εδώ και χρόνια.
Ένα άλλο καταπληκτικό που κυκλοφορεί μεταξύ των κατοίκων, είναι και η ιδιομορφία των χρεώσεων. Άλλη γειτονιά πληρώνει το κυβικό προς 30 λεπτά και άλλη προς 1,20 και ενώ η κοινότητα χρωστά τα μαλλιά της κεφαλής της στην ΕΥΔΑΠ, το νερό τρέχει ανεξέλεγκτα από τους σωλήνες ύδρευσης και ορισμένα φρεάτια από τα οποία έχουν κλαπεί οι τάπες, χάσκουν, θέτοντας  σε κίνδυνα τη σωματική ακεραιότητα ανθρώπων και ζώων. 




ΠΗΓΗ...http://www.iefimerida.gr/





ΠΗΓΗ...http://www.iefimerida.gr/

Ο ΤΟΙΧΟΣ ΜΕ ΤΑ ΣΥΝΘΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΝΑΞΟΥ

H Nάξος απέκτησε τον δικό της τοίχο με συνθήματα

Ένας τοίχος στην Απείρανθο της Νάξου έχει μια δική του, ξεχωριστή ιστορία. Ανήκει στο «μίνι μάρκετ της Σμαρώς» κοντά στην Πλατεία του χωριού, ντόπιοι, τουρίστες και περαστικοί γράφουν συνθήματα, στίχους από τραγούδια, φιλοσοφικά ρητά και πολλά άλλα. 

Οι επισκέπτες που περιδιαβαίνουν τα σοκάκια του παραδοσιακού πετρόκτιστου χωριού στη Νάξο αντικρίζουν ξαφνικά κάτι το διαφορετικό. Άλλωστε, δεν είναι ιδιαίτερα συνηθισμένο να συναντάς έναν τοίχο καταστήματος γραμμένο από τη μία άκρη έως την άλλη.

«Όλα ξεκίνησαν ένα βράδυ πριν από τέσσερα χρόνια. Μου την είχε δώσει… Πήρα έναν μαρκαδόρο και έγραψα στον τοίχο ένα κοτσάκι. Είναι στιχάκια που βγάζουμε εδώ στην Απείρανθο» δήλωσε στο Αθηναϊκό Πρακτορείο η ιδιοκτήτρια του μίνι μάρκετ Σμαρώ Γιακουμή.

Την επόμενη μέρα, η Σμαρώ Γιακουμή έγραψε από κάτω ένα δεύτερο στιχάκι. Κάποια στιγμή, βρήκε δίπλα ακόμη ένα κοτσάκι… Ηταν ντόπιοι του χωριού που θέλησαν να εκφραστούν με τον ίδιο τρόπο. «Αρχικά, γράφαμε μόνο εμείς οι κάτοικοι από την Απείρανθο. Το είδαν και κάποιοι ξένοι και μπήκαν κι αυτοί στο χορό και σύντομα ο τοίχος άρχισε να γεμίζει» λέει η εμπνεύστρια της ιδέας. Η ιδιοκτήτρια του μίνι μάρκετ προμηθεύτηκε και κάποιους μαρκαδόρους για να δίνει στους ξένους, αρκετοί από τους οποίους έφτασαν σε σημείο να σκαρφαλώνουν σε σκάλες για να βρουν ελεύθερο χώρο να γράψουν.

Πλέον, τα μηνύματα έφτασαν να είναι εκατοντάδες. Επισκέπτες που θέλησαν μ' ένα στυλό ν' αφήσουν τα χνάρια τους. Κάποιοι άλλοι το έφτασαν πιο μακριά και το θεώρησαν γούρι…

Συγκεκριμένα, ένα ζευγάρι βρέθηκε στην Απείρανθο της Νάξου και την επόμενη χρονιά παντρεύτηκε. Επέστρεψαν όμως στο χωριό για να καταγράψουν το ευχάριστο γεγονός, ενώ όπως διαβεβαίωσαν την ιδιοκτήτρια του μίνι μάρκετ θα έρθουν ξανά, όταν αποκτήσουν παιδί.

«Ποτέ δεν είχα φανταστεί ότι ένας τοίχος θα μπορούσε να κάνει τόσους ανθρώπους να χαμογελάσουν. Γίνεται πανικός. Στέκονται εδώ μπροστά, φωτογραφίζονται, χαζεύουν τα μηνύματα και γελούν» καταλήγει η Σμαρώ Γιακουμή.

Πηγή: ΑΠΕ


ΠΛΑΚΕΣ ΧΡΥΣΟΥ ΑΞΙΑΣ 3ΟΟ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΩΝ ΔΟΛΑΡΙΩΝ ΣΕ ΝΑΥΑΓΙΟ

Βρέθηκαν πλάκες χρυσού αξίας 300 εκατομμυρίων δολαρίων σε ναυάγιο στον Ατλαντικό [βίντεο & εικόνες]

Πλάκες χρυσού σημερινής αξίας άνω των 300 εκατoμμυρίων δολαρίων εντοπίστηκαν σε ναυάγιο, στο βυθό του Ατλαντικού. Το καράβι είχε χαθεί το 1857 έπειτα από θαλασσοταραχή. Πολλοί είναι αυτοί που αποδίδουν την τότε οικονομική κρίση στις ΗΠΑ και την μαζική εκροή καταθέσεων, στη βύθιση του SS Cental America.

Χρειάστηκε να περάσουν 130 χρόνια για να βρεθεί το ναυαγισμένο καράβι και άλλα 27 χρόνια, μετά τον εντοπισμό του, για να καταφέρουν να ανασύρουν τα πρώτα αντικείμενα.

Η εταιρεία που έχει αναλάβει τα δικαιώματα της ανέλκυσης, ανακοίνωσε πως έχει ήδη ανασύρει πέντε πλάκες χρυσού βάρους από 96,5 ως 313,5 ουγγιές καθώς και δύο χρυσά νομίσματα που φέρουν αμερικανικό αετό και στις δύο όψεις αλλά και πολλά άλλα μικροπράγματα που βρίσκονταν στο πλοίο.

Λόγω του μεγάλου βάθους η έρευνα πραγματοποιείται με τη βοήθεια ειδικών ρομπότ. Οι αναλυτές έχοντας υπόψν τους τα ιστορικά στοιχεία της εποχής και συνδυάζοντας τα με το τεράστο αντίκτυπο που είχε προκαλέσει τότε η βύθιση, καταλήγουν ότι η σημερινή αξία του χρυσού που κουβαλούσε φθάνει περίπου στα 336 εκατομμύρια δολάρια.






ΠΗΓΗ...http://www.iefimerida.gr/

ΟΤΑΝ Ο Σ.ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ ΣΕ ΤΑΙΖΕ ΠΟΥΤ@ΝΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗ ΒΛΕΠΕΙΣ ΤΙΣ ΚΟΜΜΑΤΙΑΣΜΕΝΕΣ ΣΕΡΒΙΔΕΣ ΜΑΝΕΣ. (ΣΚΛΗΡΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ +18)

Όταν ο Σταύρος Θεοδωράκης σε τάιζε πoυτ@vες για να μην βλέπεις τις κομματιασμένες μανάδες της Σερβίας.


Τον Μάιο του 1999 η υφήλιος ζούσε έναν ακόμη πόλεμο. Το Βελιγράδι ήταν παραδομένο στους βομβαρδισμούς. Άμαχοι σκοτώνονταν από πυραύλους για να τιμωρηθεί ο κακός Μιλόσεβιτς. Αλλά ο Σταύρος Θεοδωράκης δεν έβλεπε αυτό το έγκλημα, όπως σήμερα δεν είδε το άλλο στο Φαρμακονήσι.


Ο Θεοδωράκης ως διευθυντής σύνταξης του περιοδικού ΚΛΙΚ έβλεπε το νέο πρόσωπο της Αμερικής. Σε όλο τον κόσμο έκαιγαν αμερικανικές σημαίες, διαμαρτυρόμενοι για τους βομβαρδισμούς (όχι επειδή όλοι αυτοί ήταν με τον Μιλόσεβιτς), αλλά ο Σταύρος στο περιοδικό που διηύθυνε με τον έτερο Καπαδόκη του σημερινού freepressικού νεοφιλελευθερισμού επέλεξε να κάνει πρωτοσέλιδο την αμερικανική σημαία με τον τίτλο «1999 το νέο πρόσωπο της Αμερικής».

Ο Θεοδωράκης ως διευθυντής σύνταξης του περιοδικού ΚΛΙΚ

Μπροστά από τη σημαία η Πάμελα Άντερσον έβγαινε γυμνή από ένα αυγό, σηματοδοτώντας τη γέννηση της νέας Pax Americana, Life style, αναισθησία, βγάλσιμο της γλώσσας σε όσους δεν αποδέχονταν τα ευεργετικά αποτελέσματα των βομβαρδισμών

Pax Americana, Life style, αναισθησία

Κάτι ανάλογο άλλωστε γίνεται από τους ίδιους μιντιάρχες για όσους δεν αντιλαμβάνονται την ευεργεσία των μνημονίων. Μόνο που τη θέση της γυμνής Πάμελα έχουν πάρει τα διαφημιστικά για την ανάπτυξη. Ο Θεοδωράκηςσε εκείνο το τεύχος είχε γράψει ένα άρθρο, κατηγορώντας τους συναδέλφους του «που έκαναν ρεπορτάζ πίσω από τα φιμέ τζάμια των κρατικών Μερσεντές» του Μιλόσεβιτς. 

Αφού διευκρινίζει πως «ως δημοσιογράφος δεν έχω ταχθεί a priori εναντίον κάθε είδους βομβαρδισμών (σ.σ. εδώ δεν ισχύει το κατά της βίας απ’ όπου κι αν προέρχεται), όπως την εγγραφή μου στην ΕΣΗΕΑ δεν την έχει προσυπογράψει -καλώς ή κακώς- καμία κίνηση ειρήνης και καμιά αντιαμερικανική ένωση παλιών κομμουνιστών ή απόστρατων αξιωματικών», προχωρά σε κριτική για τους απεσταλμένους των Μέσων Ενημέρωσης.


Φωτό: Η επιτομή της γενοκτονίας. Τα κτήνη του Θεοδωράκη και του Παπανδρέου, εισβάλλουν σε αγροικία οικογένειας Σέρβων. Δολοφονούν τον Παπού τινάζοντας του τα μυαλά στον αέρα (αριστερά). Ήταν ο πιο τυχερός. Κόβουν με τσεκούρι τα πόδια του συζύγου από το γόνατο και κάτω μπροστά στα μάτια της εγκύου γυναίκας του. Τον υποχρεώνουν να παρακολουθεί τον ομαδικό βιασμό και βασανισμό της εγκύου συζύγου του από τα κτήνη του UCK. Στο τέλος ξεριζώνουν από την κοιλιά της μάνας το έμβρυο. Η γενοκτονία έχει ολοκληρωθεί, ο Θεοδωράκης σερβίρει πουτάνες, ο Σημίτης γκλαμουριά, ο Κωστόπουλος σεμινάρια κόκας και ο Παπανδρέου ζεϊμπέκικα.

Σε κάποια από όσα αναφέρεται ο Θεοδωράκης πιθανόν να έχει δίκιο. Αναφέρεται σε φαινόμενα στήριξης του καθεστώτος από δημοσιογράφους που λειτουργούν επικοινωνιακά και όχι δημοσιογραφικά στο Βελιγράδι. Εδώ όμως θα μπορούσε να πει, «είπε ο γάιδαρος τον πετεινό κεφάλα», αλλά δεν είναι αυτό το θέμα. Ο Θεοδωράκης καθισμένος οτο γραφείο του με πούρα και γυμνές αφίσες της Πάμελα κρίνει τους πάντες. Αν και δημοσιογράφος ο ίδιος, δεν κάνει τον κόπο να πάρει το άγνωστο τότε σακίδιο του και να πεταχτεί ως το Βελιγράδι για να δει τι εστί βερίκοκο, αλλά κάνει τον θεματοφύλακα της δημοσιογραφίας που στην ουσία δεν έκανε ποτέ. 

Γράφει χαρακτηριστικά ο υπερδημοσιογράφος του ΚΛΙΚ:

«Όταν όλα τα ελληνικά ΜΜΕ στα δελτία της Κυριακής του Πάσχα δείχνουν μόνο τους ορθόδοξους σέρβους να ψάλλουν το Χριστός Ανέστη και δεν λένε λέξη για το δράμα των προσφύγων παίρνουν αυτομάτως θέση». 
Αν μία ημέρα ήταν δικαιολογημένα τα ελληνικά ΜΜΕ να δείξουν τους Σέρβους, προφανώς και αυτή ήταν η μέρα του Πάσχα που το θρησκευτικό συναίσθημα επιστρατευόταν απέναντι στον πόλεμο. Αλλά αν αυτό ήταν θέση, η επιμονή του Σταύρου Θεοδωράκη να μην παίρνει θέση ενάντια στους βομβαρδισμούς τι ήταν;

Τον πειράζουν ακόμα και οι απανωτές ζωντανές συνδέσεις με Βελιγράδι, αφού γράφει:

«Μέχρι και σερβικά τραγούδια έμαθαν πολλοί αυτές τις μέρες με τις απανωτές ζωντανές συνδέσεις με την πλατεία στο Βελιγράδι». 
Στο άρθρο του χρησιμοποιεί την τακτική των ίσων αποστάσεων, δίνοντας κακά παραδείγματα από τις δύο πλευρές του μετώπου, για να σταθεί στο συμπέρασμα όμως της πονηρής ουδετερότητας απέναντι στο έγκλημα των βομβαρδισμών

Είναι η εποχή που ο Θεοδωράκης είναι ακόμη στον προθάλαμο των εκδοτικών γραφείων και ίσως ανιχνεύει τον τρόπο που μπορεί να μπει. Γράφει λοιπόν μάλλον προφητικά:

«Οι δημοσιογράφοι που υπερηφανεύονται για τους φίλους τους από την πλευρά της (κάθε) εξουσίας πληθαίνουν και οι δημοσιογράφοι που είναι αποφασισμένοι να γίνουν δυσάρεστοι και να βάλουν το χέρι τους στη φωτιά λιγοστεύουν. Όλο πιο συχνά, όλο και πιο πολλοί σε αυτό το επάγγελμα δεν ενδιαφέρονται γι’ αυτό που κάνουν, αλλά ενδιαφέρονται γι’ αυτό που είναι (έλληνες, ορθόδοξοι, κόκκινοι, πράσινοι)».

Αναρωτιέται λοιπόν κάποιος σήμερα, σε ποια κατηγορία ανήκει ο φίλος του Κώστα και της Δάφνης Σημίτη, του Γιώργου Παπανδρέου, του Μιχάλη Χρυσοχοΐδη και τόσων άλλων, που λέγεται Σταύρος Θεοδωράκης.



Του Φέλιξ - Ηοt Doc


ΠΗΓΗ:
olympia.gr


www.ramnousia.com

ΣΗΦΑΚΗΣ ΠΡΟΣ ΠΑΣΟΗ: "Η ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΤΗΣ ΑΛΜΩΠΙΑΣ ΘΑ ΣΑΣ ΘΕΣΕΙ ΣΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΔΙΑΧΕΙΡIΣΗΣ"


Γιάννης Σηφάκης :

Κε Πασόη, όσα δεν φτάνει η αλεπού τα κάνει κρεμαστάρια…

Ο υποψήφιος Δήμαρχος Γιάννης Σηφάκης  αναφερόμενος στην ομιλία του κ. Πασόη στα εγκαίνια του εκλογικού κέντρου του συνδυασμού του έκανε την παρακάτω δήλωση :

«Ο κ. Πασόης και ο συνδυασμός του χειροτέρευσε πολύ την καθημερινότητα του πολίτη,  εγκατέλειψε τις τοπικές κοινότητες, δεν μπόρεσε να διαχειριστεί ούτε τα στοιχειώδη  με την μεγάλη αδυναμία του να επιτύχει ρύθμιση των χρεών με τους προμηθευτές και την παντελή έλλειψη διεκδίκησης.  Αυτό το ζουν όλοι οι συντοπίτες μας στο πετσί τους και δεν αλλάζει με προεκλογικές κορώνες που προσπαθούν-μάταια- να θολώσουν την ωμή πραγματικότητα.
Ο κ. Πασόης και ο συνδυασμός του δεν ασχολήθηκε στο ελάχιστο με την αξιοποίηση των συγκριτικών πλεονεκτημάτων της Αλμωπίας. Δεν είχαν τις γνώσεις, τις δυνατότητες, τις εμπειρίες να κάνουν ακόμη και αυτά που γίνονται χωρίς χρήματα. Όσα δεν φτάνει η αλεπού τα κάνει κρεμαστάρια…

Κε Πασόη, όλοι οι συμπολίτες μας κατανοούν την ατυχέστατη προσπάθεια σας να προσπαθείτε να παρουσιάσετε το άσπρο μαύρο. Να αντιγράψετε λόγους σας πριν 4 χρόνια και να νομίζετε ότι ο πολίτης δεν έχει μνήμη και κρίση. Να μιλάτε χωρίς πρόγραμμα με τον πήχη της δημοτικής διαχείρισης πολύ πολύ χαμηλά. Όποιος βάζει τον πήχη τόσο χαμηλά τελικά δεν κάνει τίποτα. Αυτή είναι η «λαϊκίστικη» και  «Μαυρογιαλούρικη» τακτική που μιλάει στον αέρα υποσχόμενη συνέχεια μηδενικού έργου και μάλιστα προς την ίδια κατεύθυνση!!


Κατανοούμε την αγωνία σας όσο πλησιάζει η ώρα του πολίτη, η ώρα της κάλπης. Η κρίση της κοινωνίας της Αλμωπίας σε λίγες μέρες θα σας θέσει στο παρελθόν της δημοτικής διαχείρισης» 

ΓΕΩΡΓΙΑ ΑΜΠΑΡΗ: ΡΕΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΛΜΩΠΙΑΣ

Γεωργία Αμπάρη

Υπ. Δημοτική Σύμβουλος συνδυασμού «ΑλλάΖΟΥΜΕ την Αλμωπία»
με υποψήφιο Δήμαρχο τον Γιάννη Σηφάκη


Ρεαλιστικές προτάσεις για την κοινωνική πολιτική του Δήμου Αλμωπίας

Ο σχεδιασμός, η υλοποίηση και ο συντονισμός των πολιτικών κοινωνικής προστασίας σε επίπεδο Τοπικής Αυτοδιοίκησης στο Δήμο μας παρουσιάζει σοβαρές αδυναμίες και στρεβλώσεις οι οποίες δυσχεραίνουν την καθημερινότητα του πολίτη και κατά κύριο λόγο εντοπίζονται 

* στην έλλειψη στοχευμένων στρατηγικών προστασίας των ατόμων σε κατάσταση ανάγκης και κοινωνικού αποκλεισμού 

* στην απουσία ολοκληρωμένων ενεργητικών δράσεων εργασιακής και κοινωνικής ένταξης των ευπαθών ομάδων          πληθυσμού 

  Οι ευπαθείς ομάδες πληθυσμού περιορίζονται είτε στην περιστασιακή λήψη επιδοματικών παροχών, χωρίς προοπτικές ανεξαρτητοποίησης, είτε παραπέμπονται σε αναχρονιστικές τακτικές "περίθαλψης" με κίνδυνο υψηλού στιγματισμού.

  Ο Ν.3852/2010 (ΦΕΚ 87 Α΄/2010) "Νέα Αρχιτεκτονική της αυτοδιοίκησης και της Αποκεντρωμένης Διοίκησης - Πρόγραμμα Καλλικράτης" διαμόρφωσε ένα νέο πλαίσιο ανάπτυξης της τοπικής διακυβέρνησης μέσω των αιρετών Περιφερειών και των νέων, ισχυροποιημένων Ο.Τ.Α. Α΄ βαθμού.

 Όμως στην πράξη έχουν υλοποιηθεί ελάχιστες δράσεις κοινωνικής προστασίας με αποτέλεσμα χωρίς κεντρική κατεύθυνση τα προγράμματα και οι πολιτικές να είναι αποσπασματικά και ανομοιογενή. Τα διαπιστωμένα προβλήματα που παρουσίαζε ο Δήμος μας ( προβλήματα οργανωτικά, διοικητικά, χρηματοδοτικά) είχαν σαν αποτέλεσμα τις καθυστερήσεις και τα κενά στην κάλυψη της ζήτησης για ποιοτικές εξατομικευμένες υπηρεσίες κοινωνικής πολιτικής του Δήμου προς τον πολίτη.
  Η έλλειψη συντονισμού, η παντελής έλλειψη στρατηγικού σχεδιασμού και προγραμματισμού σε τοπικό επίπεδο είχε σαν αποτέλεσμα :

*  οι ιδέες για συμμετοχή των εμπλεκόμενων στη διαμόρφωση των πολιτικών και η επιτυχής υλοποίηση τους να μένουν κενό γράμμα  

*  η αντιμετώπιση των κοινωνικών προβλημάτων και αναγκών να είναι αποσπασματική

*  η προώθηση ολοκληρωμένων πολιτικών και προγραμμάτων κοινωνικής προστασίας να καθίσταται δυσχερής

*  τον παροπλισμό και τη μη αξιοποίηση των εθελοντικών ομάδων

  Ο ισχυροποιημένος  πλέον Καλλικρατικός Δήμος Αλμωπίας στα όρια των αρμοδιοτήτων του καλείται να αναλάβει πρωτοβουλίες ενίσχυσης των πολιτών και των τοπικών κοινωνιών με τον σχεδιασμό και την υλοποίηση πολιτικών που θα στοχεύουν στον συντονισμό των υφιστάμενων προγραμμάτων  και στον σχεδιασμό και την υλοποίηση νέων προγραμμάτων κοινωνικού χαρακτήρα που θα ανταποκρίνονται στα αιτήματα των ευπαθών κοινωνικών ομάδων του πληθυσμού και στη δυναμική τους ένταξη ή επανένταξη, στην οικονομική και κοινωνική ζωή συμβάλλοντας ουσιαστικά στην ανάπτυξη και αναβάθμιση της ποιότητας ζωής.
  Μπορούμε να αλλάξουμε την Αλμωπία και σας θέλουμε συνοδοιπόρους μας.

                                    Με εκτίμηση στην αντίληψή σας και στην αγάπη σας για τον Τόπο μας.


Γεωργία Αμπάρη

ΤΗΝ ΜΙΣΘΟΛΟΓΙΚΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΩΝ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΩΝ ΤΙΤΛΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ ΖΗΤΑΕΙ Ο ΔΑΝΗΣ ΤΖΑΜΤΖΗΣ


Ιορδάνης Τζαμτζής: «Να αναγνωριστούν μισθολογικά οι μεταπτυχιακοί τίτλοι σπουδών στους αναπληρωτές εκπαιδευτικούς και στους συμβασιούχους ορισμένου χρόνου στο Δημόσιο, τα Ν.Π.Δ.Δ, τους ΟΤΑ»

Την μισθολογική αναγνώριση των μεταπτυχιακών τίτλων σπουδών των αναπληρωτών  εκπαιδευτικών και των συμβασιούχων ορισμένου χρόνου στο Δημόσιο, τα Ν.Π.Δ.Δ. και τους ΟΤΑ ώστε να αποκατασταθεί το περί δικαίου αίσθημα ζητούν με ερώτηση τους 15 Βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, μεταξύ των οποίων και ο Βουλευτής Πέλλας κ. Ιορδάνης Τζαμτζής, από τους Υπουργούς Παιδείας και Θρησκευμάτων κ. Αρβανιτόπουλο Κωνσταντίνο, Οικονομικών κ. Στουρνάρα Ιωάννη και Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης κ. Μητσοτάκη Κυριάκο.
Οι βουλευτές στην ερώτηση τους προς τους αρμόδιου υπουργούς αναφέρουν τα εξής:
«Στο πλαίσιο της κοινής υπουργικής απόφασης Κ.Υ.Α. 2/24529/0022 (ΦΕΚ 928/Β-14-4-2014), την οποία συνυπογράφουν ο Υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης και ο Υπουργός Οικονομικών, και η οποία τροποποιεί την παλιότερη απόφαση του Υπουργείου Οικονομικών (αριθμ. 2/13917/0022/17-2-12 ΦΕΚ 414/Β), αφαιρείται από τους συμβασιούχους Ορισμένου Χρόνου στο Δημόσιο, τα Ν.Π.Δ.Δ. και τους Ο.Τ.Α. και τους αναπληρωτές εκπαιδευτικούς, οι οποίοι είναι κάτοχοι μεταπτυχιακού ή διδακτορικού τίτλου, η δυνατότητα αναγνώρισης των τίτλων αυτών για τη μισθολογική τους εξέλιξη.
              Συγκεκριμένα, στη νέα ρύθμιση αναφέρονται τα κάτωθι «... Επιπλέον, κάτοχοι διδακτορικού ή μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών μπορούν να προσμετρήσουν τους εν λόγω τίτλους για μισθολογική εξέλιξη από την ημερομηνία πρόσληψής τους, με την απαραίτητη προϋπόθεση και μόνο οι ανωτέρω τίτλοι να έχουν αποτελέσει τυπικό προσόν για την πρόσληψη αυτών...».      
              Όπως είναι γνωστό,  οι αναπληρωτές εκπαιδευτικοί έχουν ενταχθεί, όπως και οι μόνιμοι, στο ενιαίο μισθολόγιο και έως τώρα αναγνωρίζονταν μισθολογικά οι τίτλοι σπουδών τους (μεταπτυχιακά και διδακτορικά).
              Επιπρόσθετα, είναι σαφές ότι οι αναπληρωτές εκπαιδευτικοί, με εξαίρεση κάποιες περιπτώσεις στην Ειδική Αγωγή, δεν προσλαμβάνονται με τυπικό προσόν διορισμού μεταπτυχιακούς ή διδακτορικούς τίτλους.
      Δεδομένου, επίσης, πως οι αναπληρωτές εκπαιδευτικοί, έχουν τις ίδιες υποχρεώσεις και καθήκοντα με τους μόνιμους δημοσίους υπαλλήλους, δημιουργείται αίσθημα αδικίας όταν απολαμβάνουν μειωμένων εργασιακών και μισθολογικών δικαιωμάτων.
              Κατόπιν των ανωτέρω

             
              Ερωτώνται οι κ.κ. Υπουργοί:
              Σε ποιες ενέργειες προτίθενται να προβούν τα αρμόδια Υπουργεία, προκειμένου να αναγνωρίζονται μισθολογικά οι μεταπτυχιακοί τίτλοι σπουδών, στους αναπλήρωτές εκπαιδευτικούς και γενικότερα στους συμβασιούχους Ορισμένου Χρόνου στο Δημόσιο, τα Ν.Π.Δ.Δ. και τους Ο.Τ.Α, ώστε να αποκατασταθεί το περί δικαίου αίσθημα.»


ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...