Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

Δευτέρα 12 Μαΐου 2014

EUROVISION 2014


May 12, 2014

Δε σκοπεύω να το παίξω φανατική της Εurovision... ελάχιστα την έχω παρακολουθήσει, περισσότερο με παρέα για να γελάσουμε. Φέτος όμως πιστεύω πως είχε κάτι το διαφορετικό! Όχι σα θεσμός, εξακολουθώ να πιστεύω πως είναι ένα πανηγυράκι συμφερόντων και απίστευτα κουραστικό. 
Αυτό που μου έκανε εντύπωση είναι οι απόψεις που ποικίλουν σχετικά με την Conchita Wurst. Συνδυασμοί της Δημητρίου με τον Παντελίδη και δεν ξέρω και εγώ ποιους άλλους, χλευασμοί, ακόμα και αγανάκτηση από κάποιους.
Τούτα βλέπω κι εγώ, και αγανακτώ με τη σειρά μου. Καλοί μου άνθρωποι, που κάποιοι από εσάς το παίζετε και υπεράνω και μάχιμοι για τα δικαιώματα, τι σας συνέβη? Τρομάξατε επειδή η Διαφορετικότητα μπορεί να συναγωνιστεί την  κιτς φυσιολογικότητά σας και να την κερδίσει κιόλας? Απορήσατε που κόσμος ψήφισε την Conchita και που το χάρηκε και το γιόρτασε με την ψυχή της? Ναι υπάρχουν και Διαφορετικοί άνθρωποι, με πολλά τελέντα και ταπεραμέντο και μόρφωση και ΔΙΚΑΙΩΜΑ στο να ζουν στη δική σου κοινωνία που τόσο παραδεισένια έχεις πλάσει! 
Είναι αληθινό πως όταν κάτι δε μας αγγίζει, δεν το βλέπουμε, κατά κάποιο τρόπο δε χρειάζεται να το ανεχόμαστε καθημερινά είναι πολύ εύκολο να το υποστηρίξουμε, από μακριά όμως, για το αγαπημένοι που συνεχίζει την έκφραση δεν είμαι και τόσο σίγουρη. Όταν θεωρούμε κάτι κατώτερο από την τελέιότητά  μας, σαν ανώτεροι μας αρέσει να του φερόμαστε σχεδόν με λύπη. Τι γίνεται όμως όταν αυτό που λυπόμαστε και θεωρούμε άρρωστο και καημένο αναδεικνύεται και αποδεικνύεται καλύτερο από την τελειότητα μας? 
Τότε γίνεται αυτό που βλέπουμε αυτές τις δυο μέρες!! Ένας μικρός πόλεμος και μάσκες που πέφτουν και πρόσωπα που αποκαλύπτονται. Ονομάζουμε τη διαφορετικότητα του άλλου/ης μειονέκτημα, κουσούρι και με αυτό τον τρόπο σπρώχνουμε κάτω από το χαλί τις δικές μας αδυναμίες και σύνδρομα. 
Μπορεί η Conchita να μην κάνει το μούσι μόδα, μπορεί και να μην ξανακούσουμε τραγούδι της στην Ελλάδα, σίγουρα όμως έριξε μια καλή χροθιά στο στομάχι της κοινωνίας μας που ενώ πνίγεται μέσα στα χιλιάδες προβλήματα, στην ανεργία, στη φτώχια, στο φασισμό και το ρατσισμό, στρουθοκαμηλίζει και αντί να πει μπράβο στη Διαφορετικότητα και να σηκώσει κεφάλι και να ακολουθήσει το παράδειγμα της στη μαχητικότητα. Αντί να κοιταχτεί στον καθρέφτη και να δει τα χάλια της ασχολείται (αρνητικά) με τη νικήτρια της Eurovision. 
Και εξακολουθώ να απορώ αν είχε βγει κανένα κοριτσάκι με μπούστο σε θέα ή κανένας παλήκαρος με μπράτσα ( χωρίς μούσι, κρύβει τις γωνίες) τι θα είχαμε να λέγαμε άραγε? Εάν η Conchita είχε καταψηφιστεί, θα ήταν πιο υγιής ο Ευρωπαικός λαός....???Συγγνώμη αλλά δε νομίζω... Σε μια υγιή κοινωνία, κατά την ταπεινή μου άποψη πάντα, υπάρχει χώρους για όλους, όχι σαν κονσέρβα, όλοι ίδιοι μα ο καθείς/καθεμία διαφορετικός και περήφανος/η για τη διαφορετικότητα της/του. 
Ας σταματήσουμε να ιδρώνουμε για να κρύβουμε ότι έχουμε για να μπούμε σε πρότυπα (καθόλου υγειή ) και ας δεχτούμε πως όποιος/α είναι διαφορετικός από εμάς δεν είναι άρρωστος/η, κακιά/ος, καημένη/ος και άλλα τέτοια όμορφα. Διαφορετικό τις περισσότερες φορές σημαίνει απλά Καλύτερο, πιο Άξιο, απλά και μόνο γιατί μπορεί να υπάρχει σε μια Κοινωνία με τους δικούς του κανόνες. Ακόμα και όταν όλοι το πολεμούν να μπορεί να είναι χαρούμενο και δυναμικό και μαχητικό. 
Καλή μου κοινωνία, σε παρακαλώ σταμάτα να στέλνεις ανθρώπους στο περιθώριο, στην απομόνωση ή ακόμα και στην αυτοκτονία. Σε παρακαλώ σταμάτα να είσαι τόσο εγωκεντρική και γίνε Ανθρώπινη.... Ε τι λες? Κάνουμε όλοι μαζί μια προσπάθεια? 
Και για κλείσιμο.... από το λίγο που είδα και άκουσα της Conchita της άξιζε η πρωτιά!! 



ΠΗΓΗ...diekdikw.gr

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

- Σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται από τα Προμαχιώτικα Νεα .

- Τα Προμαχιώτικα Νέα διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρέσουν οποιοδήποτε σχόλιο θεωρούν ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες.

- Τα Προμαχιώτικα Νέα δεν παρεμβαίνουν σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσουν το περιεχόμενο ενός σχολίου.

- Τα σχόλια αναγνωστών σε καμιά περίπτωση δεν αντιπροσωπεύουν τα Προαχιώτικα Νέα.

- Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης .

H συντακτική ομάδα των Προμαχιώτικων Νέων.

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...