Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

Ι.Μ Αγίου Ιλαριωνος

Ιερός Ναός Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη του χωριού.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη πλατείας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Νερόμυλος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πετροντούβαρο.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Σοκάκι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Ι.Μ Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Καταρράκτης.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Αγία Παρασκευή.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Φράγμα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

"Μπιτσκία".

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης .

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χορευτικός σύλλογος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εκκλησία - κοινότητα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άνοιξη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

Δευτέρα 26 Νοεμβρίου 2018

Οι εκδηλώσεις εορτασμού της Εθνικής Αντίστασης στην Π.Ε. Πέλλας




Αν. Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας Αθηνά Αθανασιάδου - Αηδονά:
 «Η Εθνική Αντίσταση ενώνει όλους του Έλληνες –  Οι αγώνες για ελευθερία και το δικαίωμα στην αυτοδιάθεση είναι πάντοτε επίκαιροι και σημαντικοί»


Με λιτό περιεχόμενο και τη συμμετοχή πλήθους κόσμου πραγματοποιήθηκαν οι εκδηλώσεις για την Εθνική Αντίσταση στην Έδεσσα, έδρα της Π.Ε. Πέλλας.

Ο εορτασμός ξεκίνησε με την τέλεση δοξολογίας στον Ιερό Ναό της Αγίας Σκέπης, Μητρόπολη και την εκφώνηση του πανηγυρικού της ημέρας από τον Πολιτικό Επιστήμονα κ. Γεώργιο Παναγιωτίδη. Ο κ. Παναγιωτίδης αναφέρθηκε στα ιστορικά γεγονότα και το σύγχρονο νόημα της αντίστασης του Ελληνικού λαού, εναντίον των στρατευμάτων κατοχής 1941-1944, που αποτελούν προέκταση και ολοκλήρωση του έπους της Αλβανίας, των Μακεδονικών οχυρών του Ρούπελ και της μάχης της Κρήτης. Όπως τόνισε ο ομιλητής, «το έπος του 1940 αποτελεί χρυσή συνέχεια της ιστορίας του Ελληνικού Έθνους και λαμπρή παρακαταθήκη για τις επερχόμενες γενεές των Ελλήνων».

Ακολούθησε η τέλεση επιμνημόσυνης δέησης στο Ηρώο της πόλης, η τήρηση ενός λεπτού σιγής στη μνήμη των θυμάτων και ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου από τους παραβρισκόμενους.

Σε σύντομη δήλωσή της η Αν. Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας κα. Αθηνά Αθανασιάδου – Αηδονά αναφέρει: «Τιμούμε τους ήρωες και τα θύματα της Εθνικής Αντίστασης. Κανένας αγώνας για τα ύψιστα αγαθά της ελευθερίας και της αυτοδιάθεσης δεν είναι άσκοπος. Ο Γοργοπόταμος, στο οποίο συνεργάστηκαν σύσσωμες οι δυνάμεις της Ελληνικής Αντίστασης με Βρετανούς σαμποτέρ για την ανατίναξη της γέφυρας, μας ενώνει και μας εμπνέει. Ο Ελληνικός λαός χρειάζεται να παραμείνει ενωμένος και αλληλέγγυος, ώστε να αντιμετωπίσουμε τις σύγχρονες προκλήσεις και να μπορέσουμε όλοι μαζί να κτίσουμε μία σύγχρονη Ελλάδα. Μία Ελλάδα στην οποία θα έχουν τη δυνατότητα αξιοπρεπούς διαβίωσης και προοπτική ποιότητας ζωής και ευημερίας οι νεότερες γενιές».

Στις εκδηλώσεις, η Π.Ε. Πέλλας εκπροσωπήθηκε από τον Περιφερειακό Σύμβουλο κ. Πέτρο Ζέρζη. Επίσης, παραβρέθηκαν οι βουλευτές κκ. Θεοδώρα Τζάκρη και Γιάννης Σηφάκης, ο Δήμαρχος Έδεσσας κ. Δημήτριος Γιάννου, ο Αστυνομικός Διευθυντής κ. Σπυρίδων Διόγκαρης, η Αντιδήμαρχος κα. Μαρούλα Κατσάρα-Βλάχου, ο Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Έδεσσας κ. Πέτρος Γαλανός, δημοτικοί Σύμβουλοι, εκπρόσωποι όλων των τοπικών πολιτικών και στρατιωτικών αρχών και πλήθος κόσμου. 




Κλειστά όλα τα σχολεία της Δημοτικής Ενότητας Εξαπλατάνου


Με απόφαση του Δημάρχου Αλμωπίας κ. Δημήτρη Μπίνου, κλειστά θα παραμείνουν σήμερα 26/11/2018 ΟΛΑ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΕΞΑΠΛΑΤΑΝΟΥ (ανατολικής Αλμωπίας) {Νηπιαγωγεία, Δημοτικά, Γυμνάσια, Λύκεια}, λόγω κακών καιρικών συνθηκών και διακοπής ηλεκτροδότησης.

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...