Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

Ι.Μ Αγίου Ιλαριωνος

Ιερός Ναός Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη του χωριού.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη πλατείας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Νερόμυλος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πετροντούβαρο.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Σοκάκι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Ι.Μ Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Καταρράκτης.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Αγία Παρασκευή.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Φράγμα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

"Μπιτσκία".

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης .

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χορευτικός σύλλογος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εκκλησία - κοινότητα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άνοιξη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

Κυριακή 7 Ιουνίου 2015

ΛΕΚΤΙΚΗ ΚΑΙ ΣΩΜΑΤΙΚΗ ΒΙΑ ΜΕΤΑΞΥ ΜΑΘΗΤΩΝ - ΤΟΥ ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ Δ. ΜΠΕΓΛΟΠΟΥΛΟΥ



Είναι δυστυχώς ένα πολύ αρνητικό φαινόμενο που παρατηρείται στα σχολεία μέσα στην τάξη και τις ώρες των διαλειμμάτων από παιδιά με ανάρμοστη συμπεριφορά.

Γεγονός που συμβαίνει επανειλημμένως στις ευαίσθητες τρυφερές ηλικίες δημιουργώντας τραύματα που παραμένουν και δύσκολα επουλώνονται.

Ο λόγος είναι ότι μερίδα μαθητών που δέχονται λεκτική ή σωματική βία, πληγώνονται δίχως να αντιδρούν.

Οι ταραξίες των τάξεων «αλωνίζουν» κυριολεκτικά επειδή δεν τιμωρούνται συνεχίζοντας απτόητοι το ψυχοφθόρο έργο τους.

Δεν έχουν την αίσθηση του φόβου, υποκρίνονται στους Δασκάλους έχοντας παράλληλα και την στήριξη των γονέων τους. Αυτό είναι ότι χειρότερο, διότι δεν αλλάζουν συμπεριφορά.

Όταν εξανεμίζεται ο σεβασμός στον καίριο τομέα του Δημοτικού Σχολείου, τότε μοιραίως έπονται τα χειρότερα.

Παντοιοτρόπως και αμφότερο «Σπίτι – Σχολείο» επιβάλλεται να συνεργάζονται για τη διαμόρφωση σωστών χαρακτήρων, ώστε μελλοντικά να ωθήσουν την χώρα προς τα εμπρός.

Η ανυπακοή πρέπει επιτέλους να λάβει οριστικό τέλος, οι ενοχλητικοί μαθητές που δεν συμμορφώνονται να αλλάζουν σχολεία και όχι οι ήσυχοι.

Η εναλλακτική λύση, δηλαδή ο θεσμός του Σχολικού Συμβούλου που έχει αρμοδιότητα να εξομαλύνει τα ακανθώδη αυτά προβλήματα αποδεικνύεται ότι υπολειτουργεί.

Πρακτικά δεν αποδίδει, ισχύει μόνο τυπικά, δεν επιφέρει τα επιθυμητά αποτελέσματα και το απελπιστικά σκοτεινό τούνελ παραμένει…

Ζητούμενο είναι το αναφαίρετο δικαίωμα κάθε μαθητή στην υγιή μόρφωση χωρίς παρεμβολές σε ένα κλίμα ήρεμο και περιβάλλον πολιτισμένο, ούτως ώστε να μην παρεμποδίζεται στην μάθηση κανείς από κανέναν συμμαθητή!

Επείγει λοιπόν η δυναμική παρέμβαση της πολιτείας για να εξαλείφει το μείζον αυτό θέμα, αλλάζοντας τα νοσηρά δεδομένα προς το καλύτερο.

Μόνο με την επιμελή επιτήρηση των μαθητών στα διαλείμματα θα αποφεύγονται τα ατυχήματα λόγω των βίαιων συμπεριφορών!!

Με εκτίμηση,
Ο Γονέας
Ευάγγελος Μπεγλόπουλος του Δημητρίου





ΠΗΓΗ...http://aridaianews.blogspot.gr

ΤΑ 16 "ΔΕΝ" ΤΟΥ ΙΣΧΥΡΟΥ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΙΚΑ ΑΝΘΡΩΠΟΥ

Stand-Strong
Πόσο εύκολα θα μπορούσε να περιγράψει κανείς ένα άνθρωπο, που είναι συναισθηματικά ισχυρός; Είναι διαφορετικός από τους άλλους στην όψη, στην περπατησιά, στην ομιλία;... Δεν είναι δυνατόν να προσδιοριστεί τόσο εύκολα. Σίγουρα όμως δεν κυκλοφορεί με ταμπελίτσα στο μέτωπο, ούτε έχει πράσινο δέρμα...Δεν μπορούμε να σας πούμε τι ακριβώς κάνει, μπορούμε όμως να σας πούμε τι δεν κάνει!!!
1. Δεν αφήνει το δράμα, να τον κατευθύνει
Ο εγκέφαλός του λειτουργεί σαν το ραδιόφωνο. Επικεντρώνεται σ' αυτά, που του δίνουν χαρά και χαμόγελο, όπως το ραδιόφωνο συντονίζεται στο σταθμό της επιλογής μας, αφήνοντας στην άκρη κάθε τι που τους φορτίζει αρνητικά. Ας πορευτούμε μακριά από την ανοησία των γύρω μας, προσπαθώντας να επικεντρωθούμε στα θετικά και δεν θα αργήσει η στιγμή, που θα βλέπουμε δυσκολότερα τα αρνητικά.
2. Δεν σπαταλά το χρόνο του στην αυτολύπηση
Ο ισχυρός συναισθηματικά άνθρωπος δεν κάθεται να στεναχωρηθεί για τον άσχημο τρόπο, που του φέρθηκαν οι άλλοι. Αντιθέτως αναλαμβάνει την ευθύνη της ζωής του, της δουλειάς του, προσπαθεί να διορθώσει ό,τι διορθώνεται, έχοντας πάντα στο μυαλό του πως η ζωή δεν είναι πάντα ούτε εύκολη, ούτε δίκαιη. Γιατί ευτυχία δεν είναι η απουσία προβλημάτων, αλλά η ικανότητά να τα κανείς. Γι' αυτό, καλό είναι να κοιτάμε τι έχουμε και όχι τι χάσαμε, αφού αυτό που μετράει δεν είναι αυτό που χάνουμε, αλλά τι κάνουμε με ό,τι μας μένει.
3. Δεν χρειάζεται πολλά για να είναι ευτυχισμένος
Ο συναισθηματικά ισχυρός άνθρωπος ξέρει πολύ καλά πως η ευτυχία είναι στάση ζωής. Με άλλα λόγια η ευτυχία του δεν εξαρτάται από την επίλυση του ενός ή του άλλου θέματος. Δεν συνδέεται με την απόκτηση πραγμάτων, ανθρώπων, κοινωνικού status. Ευτυχία είναι αυτό που συμβαίνει σήμερα και πώς μπορεί κανείς να το εκτιμήσει.
4. Δεν συγκρίνει την πορεία του με των άλλων.
Η κοινωνική σύγκριση είναι ο κλέφτης της ευτυχίας. Κάνουμε το καλύτερο που μπορούμε χωρίς να μπαίνουμε σε σύγκριση με τους άλλους, τη στιγμή που ο καθένας χρειάζεται το δικό του χρόνο εξέλιξης και έχει να διανύσει τη δική του πορεία εξέλιξης. Ο συναισθηματικά ισχυρός άνθρωπος, το γνωρίζει καλά αυτό.
5. Δεν ζηλεύει την ευτυχία και την επιτυχία των άλλων.
Ο συναισθηματικά ισχυρός άνθρωπος μπορεί πραγματικά να εκτιμήσει και να χαρεί για την επιτυχία των άλλων, ούτε ζηλεύει αν κάποιος πετύχει αυτό που προσπαθεί να πετύχει εκείνος, αφού γνωρίζει πως η επιτυχία εξαρτάται από σκληρή δουλειά και μεθοδευμένη προσπάθεια. Δεν φοβάται να δουλέψει σκληρά και έχει εμπιστοσύνη στις ικανότητές του.  Αυτή η εμπιστοσύνη άλλωστε είναι που δεν του αφήνει κανένα χώρο για φθόνο. Όταν υπάρχει αυτοεκτίμηση δεν υπάρχει κανένας λόγος για ζήλια.
6. Δεν περιμένει τα πάντα να είναι εύκολα
Ο συναισθηματικά ισχυρός άνθρωπος δεν βλέπει τις αποτυχίες ή τις καθυστερήσεις σαν λόγους για να παραιτηθεί από την προσπάθειά του. Αντιθέτως τις χρησιμοποιεί σαν μέσο για να γίνει καλύτερος. Είτε προσπαθεί για τη βελτίωση της υγείας του, είτε της δουλειάς του, έχει κατανοήσει καλά πως κάθε βήμα απαιτεί χρόνο και το ίδιο και οι αλλαγές.
7. Δεν λέει "δεν μπορώ".
Ο συναισθηματικά ισχυρός άνθρωπος, γνωρίζει πολύ καλά, πως όποιος θέλει να κάνει κάτι, θα βρει και τον τρόπο να το κάνει. Αν πάλι δεν θέλει, θα βρει κι ένα μακρύ κατάλογο δικαιολογιών για να το αποφύγει. Καλό είναι να σταματήσουμε να λέμε "θα ήθελα..." ή "ας μπορούσα" και να το αντικαταστήσουμε με το "θέλω" ή το "μπορώ". Ας βάλουμε σε κουτί τα "δεν μπορώ" και τα όνειρά μας σε σχέδια.
8. Δεν αφήνει τους πειρασμούς να τον αποσπάσουν.
Επικεντρώνεται στα όνειρά του και δεν τα θυσιάζει για κάτι εφήμερο.
9. Δεν είναι ανυπόμονος
Τα καλά πράγματα δεν έρχονται σ' αυτούς που περιμένουν. Τα καλά έρχονται σε κείνους που προσπαθούν και εργάζονται για να πετύχουν με υπομονή και σύνεση. Αν ξέρουμε τι θέλουμε ας προχωρήσουμε με ένα βήμα τη μέρα, προς την κατεύθυνση αυτή.
10. Δεν κάνει τα ίδια λάθη ξανά και ξανά.
Ο συναισθηματικά ισχυρός άνθρωπος δεν επαναλαμβάνει τα ίδια λάθη. Τα παραδέχεται και μαθαίνει από αυτά, αποκτώντας πείρα και ικανότητα να παίρνει σωστότερες αποφάσεις.
11. Δεν αντιστέκεται στην αλλαγή
Ούτε και την αποφεύγει, γνωρίζοντας πως πολλές φορές, αυτό είναι αδύνατο. Έτσι, είναι πρόθυμος να δοκιμάσει αλλαγές πιστεύοντας στην ικανότητά του να προσαρμόζεται και να απαντά στις προκλήσεις.
12. Δεν σπαταλά χρόνο και ενέργεια για πράγματα, που δεν μπορεί να ελέγξει
Ξέρει πολύ καλά, πως μερικές φορές το μόνο που μπορεί να ελέγξει κανείς είναι η στάση του. Άλλωστε η εσωτερική γαλήνη ξεκινά από τη στιγμή, που θα επιλέξουμε να μην επιτρέψουμε σε ένα τυχαίο γεγονός ή και πρόσωπο, να ελέγξει τα συναισθήματά μας.
13. Δεν κολλά σε κάθε λέξη που λένε οι άλλοι γι' αυτόν.
Ακούει τη δική του καρδιά και τη δική του διαίσθηση.  Καλό είναι να προσπαθούμε να μην παίρνουμε τα πράγματα, που λένε οι άλλοι για μας, προσωπικά. Στην πραγματικότητα τα λόγια τους αντανακλούν τη δική τους εικόνα, όχι τη δική μας. Έτσι κι αλλιώς δεν μπορούμε να ελέγξουμε τη συμπεριφορά των άλλων απέναντί μας. Μπορούμε όμως να ελέγξουμε τον τρόπο που αντιδρούμε και ποιους έχουμε γύρω μας.
14. Δεν πιστεύει πως όλοι είναι εν δυνάμει εχθροί του.
Ο συναισθηματικά ισχυρός άνθρωπος επιλέγει να βλέπει την καλοσύνη στους άλλους. Ας κοιτάξουμε λίγο γύρω μας και ας πλησιάσουμε τους ανθρώπους, αφού όταν επιλέγουμε την καλοσύνη των ανθρώπων, καταλήγουμε να τροφοδοτούμε με καλοσύνη τον ίδιο μας τον εαυτό.
15. Δεν είναι κύριο μέλημά του να τα έχει καλά με όλους.
Δεν φοβάται να πει "όχι" ή να μιλήσει όταν αυτό, είναι απαραίτητο. Προσπαθεί να είναι δίκαιος και υπομονετικός, αλλά αποδέχεται την απογοήτευση των άλλων όταν δεν πληρεί τις προσδοκίες τους. Στο κάτω κάτω της γραφής, δεν μπορούμε να τους ευχαριστούμε όλους. Όπως λέει και το τραγούδι: "σ' όποιον αρέσουμε, για τους άλλους δεν θα μπορέσουμε"...
16. Δεν πιστεύει πως είναι ποτέ αργά, για να ξεκινήσει κανείς απ' την αρχή. 
Επειδή κάποια πράγματα δεν εξελίσσονται όπως τα περιμένουμε ή όσο γρήγορα θέλουμε, αυτό δεν είναι λόγος για να χάσουμε τον εαυτό μας. Εξάλλου ο χρόνος κυλάει με τον ένα ή τον άλλο τρόπο και είναι προτιμότερο να ζήσουμε έτσι, ώστε κοιτάζοντας πίσω, να μπορούμε να πούμε πως δώσαμε στη ζωή μας τον καλύτερό μας εαυτό.
Αν νομίζετε πως κάποιο από τα παραπάνω ή και όλα, αξίζει την προσοχή σας ή την υιοθέτησή σας, κάντε το!
~~~~
Πηγήtoperiodikomas

ΕΡΝΤΟΓΑΝ: ΕΦΤΙΑΞΑ ΤΟ "ΛΕΥΚΟ ΠΑΛΑΤΙ" ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΜΟΥ ΕΙΧΕ ΚΑΤΣΑΡΙΔΕΣ



Μια μάλλον πρωτότυπη δικαιολογία βρήκε ο Ταγίπ Ερντογάν προκειμένου να δικαιολογήσει την ανέγερση του πολυτελούς λεγόμενου «Λευκού Παλατιού» στο οποίο «μετακόμισε», στην Άγκυρα.

 Ο Τούρκος πρόεδρος  ειπε σε τηλεοπτική του συνέντευξη σε ζωντανή μετάδοση αργά χθες το βράδυ, στα δίκτυα A Haber και ATV, ότι οι τουαλέτες του πρωθυπουργικού γραφείου, που σήμερα παραμένει άδειο, ήταν γεμάτες με κατσαρίδες.

 «Αρμόζει ένα τέτοιο γραφείο στον πρωθυπουργό της Δημοκρατίας της Τουρκίας; Δεν τίθεται θέμα σπατάλης όταν πρόκειται για εκπροσώπηση», είπε.

 Θέμα σπατάλης πάντως έχει τεθεί, κυρίως από την τουρκική αντιπολίτευση καθώς το νέο μέγαρο εκτάσεως 200 στρεμμάτων στο οποίο υπάρχουν 1.150 δωμάτια στοίχισε 490 εκατομμύρια ευρώ.
 Το κτίριο έχει μάλιστα κριθεί αυθαίρετο από το τουρκικό Συμβούλιο της Επικρατείας καθώς αναγέρθηκε σε δασική έκταση. 

ΠΤΗΣΗ ΠΡΟΣ ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΜΕ ΒΡΕΤΑΝΟΥΣ, ΠΡΟΣΓΕΙΩΘΗΚΕ ΣΤΗ ΣΟΦΙΑ ΛΟΓΩ ΜΕΘΥΣΜΕΝΩΝ ΦΟΙΤΗΤΩΝ

Βρετανική πτήση για το Ηράκλειο προσγειώθηκε στη Σόφια λόγω μεθυσμένων φοιτητών

Πτήση με Βρετανούς τουρίστες με προορισμό την Ελλάδα, αναγκάστηκε να προσγειωθεί στη Σόφια λόγω της συμπεριφοράς μεθυσμένων φοιτητών μέσα στο αεροσκάφος.

   Συγκεκριμένα επιβάτες της πτήσης δήλωσαν ότι οι φοιτητές έπιναν κρυφά ποτό μέσα σε κουτάκια αναψυκτικών και λόγω της επήρειας του αλκοόλ επιδίδονταν σε ανάρμοστες πράξεις, γδύνονταν και φώναζαν.

   Επιβάτης αναφέρθηκε σε έναν μεθυσμένο που  «με καταχρηστική συμπεριφορά φώναζε σε όλους. Η συμπεριφορά του ήταν αηδιαστική. Φώναζε, έβριζε και απειλούσε ότι θα χτυπήσει το πλήρωμα και τον καπετάνιο». «Ο πιλότος κάποια στιγμή ανακοίνωσε την εκτροπή του αεροπλάνου», είπε.

   Ο εκπρόσωπος της αεροπορικής εταιρείας Thomson, στην οποία ανήκει το αεροσκάφος, ζήτησε συγγνώμη και σημείωσε ότι «η εταιρεία λειτουργεί με πολιτική μηδενικής ανοχής σε σχέση με οποιαδήποτε διασπαστική συμπεριφορά».

   Το αεροσκάφος μετέφερε συνολικά 180 επιβάτες.



 Πηγή: www.lifo.gr

ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΡΙΑ ΕΥΡΩΠΗΣ Η ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ - ΕΠΙΚΡΑΤΗΣΕ ΜΕ 3-1 ΕΠΙ ΤΗΣ ΓΙΟΥΒΕΝΤΟΥΣ

Πρωταθλήτρια Ευρώπης η Μπαρτσελόνα - Επικράτησε 3-1 της Γιουβέντους στο Βερολίνο [βίντεο]
Η Μπαρτσελόνα στέφθηκε Πρωταθλήτρια Ευρώπης στο Βερολίνο κατακτώντας το Τσάμπιονς Λιγκ απέναντι στη Γιουβέντους. Οι Καταλανοί επικράτησαν 3-1 της «Μεγάλης Κυρίας» σε έναν συναρπαστικό τελικό με τέρματα των Ράκιτιτς, Σουάρες και Νεϊμάρ ενώ ο Μοράτα ήταν αυτός που ισοφάρισε προσωρινά για τους Ιταλούς.
Το ματς
Η Μπαρτσελόνα ξεκίνησε νευρικά στο παιχνίδι με τη Γιουβέντους να έχει στα πρώτα δευτερόλεπτα ένα σουτ του Τέβες και ένα κόρνερ από δώρο του Μαστσεράνο. Ωστόσο στην πρώτη επίθεσή της η Μπαρτσελόνα κατάφερε να βρει δίχτυα. Οι Καταλανοί «έκρυψαν» την μπάλα με τον Μέσι να βρίσκει στα αριστερά τον Αλμπα, αυτός να αφήνει για τον Νεϊμάρ και αυτός στον Ινιέστα με τον Ισπανό να τροφοδοτεί τον Ράκιτιτς, ο οποίος πλάσαρε εύστοχα για το 1-0.
Στο 8’ η Γιουβέντους απείλησε όταν ο Μοράτα έφυγε στην κόντρα επίθεση, άφησε την μπάλα στον Βιδάλ όμως το σουτ του τελευταίου ήταν άστοχο ενώ ο Νεϊμάρ στο αμέσως επόμενο λεπτό δεν ευστόχησε απέναντι στον Μπουφόν. Ο Ιταλός τερματοφύλακας στο 13΄πραγματοποίησε την απόκρουση της χρονιάς στη διοργάνωση όταν η προσπάθεια του Αλβες τον βρήκε σε αντίθεση κίνηση όμως σήκωσε το χέρι και απομάκρυνε την μπάλα και ενώ οι Ισπανοί ήταν έτοιμοι να πανηγυρίσουν

Από το 20ο λεπτό και μετά η Γιουβέντους κατάφερε να ρίξει το ρυθμό του αγώνα και να ισορροπήσει χωρίς όμως να καταφέρει να δημιουργήσει κάποια επικίνδυνη κατάσταση. Το σουτ δυναμίτης του Μαρκίζιο στο 26΄έστειλε την μπάλα ελάχιστα άουτ από το δοκάρι του Τερ Στέγκεν. Από εκείνο το σημείο και έπειτα ο ρυθμός του αγώνα έπεσε αισθητά. Η Γιουβέντους δυσκολευόταν να βγάλει την μπάλα από την άμυνά της και η Μπαρτσελόνα δεν μπορούσε να βρει κενό στην ιταλική άμυνα. Κάποια μακρινά σουτ του Μαρκίζιο δεν απείλησαν τον Τερ Στέγκεν με το ημίχρονο να ολοκληρώνεται στο 1-0 υπέρ της Μπαρτσελόνα.
Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε με καλό ρυθμό. Από κόρνερ της Γιουβέντους στο 47΄ξεκίνησε η πρώτη μεγάλη φάση της Μπαρτσελόνα. Βγήκε στην κόντρα επίθεση, ο Σουάρες επιχείρησε να νικήσει τον Μπουφόν στην κλειστή του γωνία όμως ο Ιταλός με υπέροχο τρόπο έδιωξε σε κόρνερ. Οι παίκτες της Γιουβέντους έκαναν διαδοχικά λάθη αλλά δεν το πλήρωσαν ούτε στη φάση του 50ου λεπτού όταν ο Μέσι σούταρε άουτ.
Στο 55ο λεπτό όμως, στην πρώτη προσπάθεια της  Γιουβέντους στο δεύτερο μέρος ήρθε το γκολ της ισοφάρισης. Ο Μαρκίζιο πάτησε υπέροχα για τον Λιχτσάινερ, αυτός βρήκε τον Τέβες το πλασέ του οποίου απέκρουσε ο Τερ Στέγκεν όμως ο Μοράτα πήρε το  «ριμπάουντ» και διαμόρφωσε το 1-1.

Από εκείνο το σημείο και μετά η Γιουβέντους πήρε τον έλεγχο και άρχισε να απειλεί την Μπαρτσελόνα. Στο 67’ μάλιστα ζήτησε δικαιολογημένα πέναλτι σε ανατροπή του Πογκμπά από τον Ντάνι Αλβες όμως στην επόμενη επίθεση η Μπαρτσελόνα πήρε και πάλι το προβάδισμα. Ο Μέσι έπιασε το δυνατό σουτ, ο Μπουφόν απέκρουσε όμως ο Σουάρες με πλασέ από κοντά διπλασίασε τα τέρματα των Καταλανών.

Η ψυχολογία άλλαξε ξανά στρατόπεδο με την Μπαρτσελόνα να παίρνει τον έλεγχο ξανά και τη Γιουβέντους να δείχνει να μην έχει το ψυχικό σθένος να κυνηγήσει ένα δεύτερο γκολ για να στείλει το ματς στην παράταση. Ο Νεϊμάρ μάλιστα θα μπορούσε να τελειώσει το παιχνίδι όμως η μπάλα μετά από κεφαλιά του χτύπησε και στο χέρι του πριν καταλήξει στα δίχτυα του Μπουφόν και σωστά ο Τσακίρ δεν μέτρησε το γκολ.  Στα τελευταία δέκα λεπτά η Γιουβέντους προσπάθησε να βρει τη μία ευκαιρία που θα έστελνε το ματς στην παράταση όμως εκτός από δύο σουτ των Μαρκίζιο και Τέβες, δεν απείλησε ιδιαίτερα. Η Μπαρτσελόνα κράτησε το προβάδισμα και στα πέντε λεπτά των καθυστερήσεων και μάλιστα στην τελευταία επίθεση κατάφερε με τον Νεϊμάρ να σκοράρει και για 3η φορά διαμορφώνοντας το τελικό 3-1 απέναντι στη Γιούβε. Οι Καταλανοί κατέκτησαν το 4ο Τσάμπιονς Λιγκ τα τελευταία εννέα χρόνια και συνολικά 5ο Κύπελλο Πρωταθλητριών  της ιστορίας τους, το οποίο συνδύασαν και φέτος με το τρεμπλ, όπως ακριβώς πέτυχαν και το 2009.
Συνθέσεις
Γιουβέντους:Μπουφόν – Μπονούτσι, Μπαρτζάλι, Εβρά (Κόμαν 85’), Λιχτστάιντερ – Πίρλο, Πογκμπά, Μαρκίζιο, Βιδάλ (Περέιρα 79’) – Μοράτα (Γιορέντε 85’), Τέβες
Μπαρτσελόνα: Τερ Στέγκεν – Αλβες, Μαστσεράνο, Πικέ, Αλμπα – Μπουσκέτς, Ράκιτιτς (Ματιέ 91’), Ινιέστα (Τσάβι 78’) – Σουάρες, Μέσι, Νεϊμάρ


Πηγή:  http://www.iefimerida.gr

30 ΤΡΑΥΜΑΤΙΕΣ ΑΠΟ ΚΕΡΑΥΝΟΥΣ ΣΕ ΜΟΥΣΙΚΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ

Διπλό χτύπημα κεραυνού με δεκάδες τραυματίες σε φεστιβάλ στη Γερμανία
Περισσότεροι από 30 άνθρωποι τραυματίστηκαν από το χτύπημα κεραυνών τη νύχτα της Παρασκευής προς Σάββατο κατά τη διάρκεια ενός φεστιβάλ μουσικής στη δυτική Γερμανία, γνωστοποίησε σήμερα η Αστυνομία.
Συνολικά «33 άνθρωποι παραμένουν για παρακολούθηση σε νοσοκομεία που βρίσκονται στην περιοχή» επισήμανε η αστυνομία σε ένα δελτίο τύπου, ενώ διευκρίνισε ότι η υγεία όλων των τραυματιών βρίσκεται «σε καλή κατάσταση» και θα μπορέσουν σύντομα να πάρουν εξιτήριο.
Το περιστατικό σημειώθηκε στον χώρο που πραγματοποιείται το μουσικό φεστιβάλ «Rock am Ring» στο κρατίδιο της Ρηνανίας- Παλατινάτο στη δυτική Γερμανία.
Ένας κεραυνός έπληξε τις εγκαταστάσεις του φεστιβάλ στη 01:00 το πρωί τοπική ώρα με αποτέλεσμα να τραυματιστούν 8 άνθρωποι, εργαζόμενοι στο φεστιβάλ. Ένας δεύτερος κεραυνός έπληξε την περιοχή γύρω στις 03:30 τοπική ώρα και τραυμάτισε 25 ανθρώπους σε έναν υπαίθριο χώρο που είχε παραχωρηθεί στον κόσμο που θα παρακολουθούσε το φεστιβάλ.


FREE THE NIPPLE: ΓΙΑΤΙ ΟΙ ΙΣΛΑΝΔΕΣ ΓΕΜΙΣΑΝ ΤΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΔΙΚΤΥΑ ΜΕ ΓΥΜΝΟΣΤΗΘΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ;

Γιατί οι Ισλανδές γέμισαν τα κοινωνικά δίκτυα με γυμνόστηθες φωτογραφίες [εικόνες]
Το hashtag #FreetheNipple έχει μετατραπεί τα τελευταία χρόνια σε μία διεθνή εκστρατεία που θέτει υπό αμφισβήτηση τις πολιτικές που ακολουθούν γνωστά κοινωνικά δίκτυα, όπως το Instagram και το Facebook, οι οποίες με αυθαίρετο τρόπο λογοκρίνουν το γυναικείο σώμα, κατεβάζοντας πολλές φορές φωτογραφίες που δεν παραβιάζουν κανόνες.
Μέρος αυτής της εκστρατείας έγινε και μία 17χρονη φοιτήτρια από την Ισλανδία. Η Adda Smáradóttir αποφάσισε να ποστάρει μία κοντινή φωτογραφία της ρώγας του στήθους της στο Twitter, καθώς αυτό το κομμάτι της γυναικείας ανατομίας είναι απαγορευμένο στα άλλα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.
Η Adda Smáradóttir δηλωσε στο λογαριασμό της στο Facebook ότι δεν ήταν εύκολο να πάρει αυτή την απόφαση
Σύμφωνα με το MBL.is, αμέσως, έλαβε αρνητικά σχόλια από χρήστες ανδρικού φύλου. Επιπλέον, κάποιοι την προειδοποίησαν ότι αυτή η κίνηση μπορεί να της στοιχίσει την ευκαιρία να σπουδάσει στο εξωτερικό με πρόγραμμα υποτροφίας.
Αποκαρδιωμένη η 17χρονη φοιτήτρια, έσβησε το tweet της, λίγα λεπτά όμως αργότερα άλλαξε γνώμη και το ανέβασε ξανά με το δημοφιλές φεμινιστικό hashtag #FreetheNipple.
Αμέσως δεκάδες συμπατριώτισσες της ακολούθησαν το παράδειγμά της και δημοσίευσαν και δικές τους γυμνόστηθες φωτογραφίες στα κοινωνικά τους δίκτυα. Αργότερα μάλιστα, το κίνημα επεκτάθηκε, όπως συνέβη και σε προηγούμενες περιπτώσεις και σε άλλα φεμινιστικά ζητήματα, όπως το δικαίωμα των γυναικών στο δημόσιο θηλασμό και την προβολή υγειών προτύπων ομορφιάς.


Πηγή:  http://www.iefimerida.gr/

ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΟΜΠΑΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΣΤΟΥΣ G7

Παρέμβαση Ομπάμα για την Ελλάδα στους G7
Παρέμβαση του Αμερικανού προέδρου Μπαράκ Ομπάμα στη Σύνοδο Κορυφής των G7, η οποία ξεκινά την Κυριακή στη Βαυαρία, αναμένεται να γίνει για την Ελλάδα.
Αυτό αναφέρουν πληροφορίες, τις οποίες επικαλέστηκε το κεντρικό δελτίο Ειδήσεων του Mega.
Υπενθυμίζεται ότι στα μέσα της εβδομάδας, γερμανικά ΜΜΕ μετέδιδαν ότι η ο πρόεδρος των ΗΠΑ και η Γερμανίδα καγκελάριος Ανγκελα Μέρκελ θα έχουν κατ' ιδίαν συνάντηση για την ελληνική κρίση.
Το ενδιαφέρον των ΗΠΑ για λύση είναι έντονο. Ενδεικτικό είναι ότι την ώρα που Μέρκελ, Ολάντ, Λαγκάρντ, Γιούνκερ και Ντράγκι συναντιούνταν στη Γερμανία, ο Μπαράκ Ομπάμα είχε συνάντηση για το θέμα με τον υπουργό Οικονομικών του τον Τζακ Λιου.


Η ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΤΟ ΛΙΟΝΤΑΡΙ ΚΑΤΑΣΠΑΡΑΣΕΙ ΤΗΝ ΜΟΝΤΕΡ ΤΟΥ "GAME OG THRONES"

Φωτογραφία-σοκ: Η στιγμή που το λιοντάρι κατασπαράζει τη μοντέρ του Game of Thrones [εικόνα]
Μια συγκλονιστική φωτογραφία τη στιγμή που το λιοντάρι κατασπαράζει την 29χρονη Κάθριν Τσάπελ, μέσα στο αυτοκίνητό της, σε πάρκο του Γιοχάνεσμπουργκ, είδε το φως της δημοσιότητας.
O Μπεν Γκόβεντερ θέλησε να απαθανατίσει τη στιγμή που δύο λιοντάρια πλησιάζουν ένα αυτοκίνητο (της Τσάπελ). Δεν μπορούσε να φανταστεί, όμως, τι θα ακολουθούσε. Η λέαινα επιτέθηκε από το ανοιχτό παράθυρο στην Τσάπελ και τη δάγκωσε θανάσιμα στον ώμο της. 
Η φωτογραφία κάνει τον γύρο του κόσμου και προκαλεί σοκ για τις συνθήκες κάτω από τις οποίες η νεαρή μοντέρ της δημοφιλούς σειράς Game of Thrones έχασε τη ζωή της.
 
«Ήμουν τρομοκρατημένος. Μετά την πρώτη επίθεση, η λέαινα υποχώρησε από το αυτοκίνητο και από το στόμα της έτρεχε το αίμα, μέχρι τα πόδια της! Όλοι πιστέψαμε ότι δεν της άρεσε η ανθρώπινη σάρκα που δάγκωσε, αλλά η λέαινα, όπως κάποιος που δεν έμεινε ικανοποιημένος από τον εαυτό του σε έναν αγώνα, επέστρεψε και επιτέθηκε ξανά. Οι δύο φύλακες του πάρκου έτρεξαν προς το μέρος μας και τα λιοντάρια απομακρύνθηκαν. Είδα τη λέαινα να κρατά στο στόμα της τον ώμο της άτυχης κοπέλας. Ήταν πολύ αργά για να τη σώσουμε», είπε ο Μπεν.


Πηγή: r http://www.iefimerida.gr

ΣΥΝΝΕΦΙΑΣΜΕΝΗ ΚΥΡΙΑΚΗ ΜΕ ΒΡΟΧΕΣ ΚΑΙ ΠΤΩΣΗ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑΣ

(EUROKINISSI/ ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ)
Νέα πτώση σημειώνει η θερμοκρασία σήμερα, ενώ νεφώσεις, παροδικά αυξημένες, με βροχές και τοπικές καταιγίδες θα είναι τα κύρια χαρακτηριστικά του καιρού.
Τα φαινόμενα θα εκδηλωθούν αρχικά στα ανατολικά ηπειρωτικά, τα νησιά του Βορείου Αιγαίου, τις Σποράδες, τα δυτικά τμήματα των Κυκλάδων και την Κρήτη και τις θερμές ώρες της ημέρας στα υπόλοιπα ηπειρωτικά.
Οι άνεμοι θα πνέουν στο Βόρειο και Δυτικό Αιγαίο από βόρειες-βορειοανατολικές διευθύνσεις μέτριοι έως ισχυροί 5-6 μποφόρ και πρόσκαιρα στα βόρεια σχεδόν θυελλώδεις 7 μποφόρ, ενώ στο υπόλοιπο Αιγαίο από νότιες διευθύνσεις ασθενείς έως σχεδόν μέτριοι 3-4 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από βορειοανατολικές διευθύνσεις ασθενείς έως σχεδόν μέτριοι 3-4 μποφόρ και τοπικά στο Κεντρικό Ιόνιο μέτριοι 5 μποφόρ.
Αναλυτικά η πρόγνωση από την ΕΜΥ για σήμερα:
Μακεδονία, Θράκη
Καιρός: παροδικά αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές και τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στη Μακεδονία σποραδικές καταιγίδες.
Ανεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στα ανατολικά 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 17 έως 27 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.
Νησιά Ιόνιου, Ηπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος
Καιρός: λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες. Τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες στα ηπειρωτικά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες .
Ανεμοι: βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 18 έως 28 βαθμούς Κελσίου. Στην Ηπειρο κατά τόπους 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.
Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος
Καιρός: νεφώσεις με βροχές πιθανόν ισχυρές και κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες τοπικές καταιγίδες.
Ανεμοι: βόρειοι βορειοανατολικοί 5 με 6 και πρόσκαιρα στα ανατολικά τοπικά 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 17 έως 25 βαθμούς Κελσίου.
Κυκλάδες, Κρήτη
Καιρός: λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες. Τοπικές βροχές η σποραδικές καταιγίδες κυρίως στα δυτικά τμήματα όπου τα φαινόμενα πιθανό να είναι τοπικά ισχυρά.
Ανεμοι: στα δυτικά τμήματα βόρειοι βορειοανατολικοί 5 με 6 και στα ανατολικά από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 18 έως 25 βαθμούς Κελσίου.
Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα
Καιρός: λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες κυρίως στα βόρεια όπου θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι και πιθανόν μεμονωμένες καταιγίδες.
Ανεμοι: στα βόρεια βορειοανατολικοί 5 με 7 και στα νότια από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 20 έως 25 βαθμούς Κελσίου.
Αττική
Καιρός: νεφώσεις με βροχές πιθανόν ισχυρές και κυρίως τις μεσημβρινές ώρες τοπικές καταιγίδες. Από το απόγευμα σχετική βελτίωση.
Ανεμοι: βόρειοι βορειοανατολικοί 5 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 18 έως 24 βαθμούς Κελσίου. Στα ανατολικά και βόρεια η μεγίστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.
Θεσσαλονίκη
Καιρός: παροδικά αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές και τις απογευματινές ώρες σποραδικές καταιγίδες.
Ανεμοι: μεταβλητοί 4 και στα ανατολικά του νομού βορειοανατολικοί 5 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 17 έως 27 βαθμούς Κελσίου.

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...