Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

Κυριακή 7 Ιουνίου 2015

FREE THE NIPPLE: ΓΙΑΤΙ ΟΙ ΙΣΛΑΝΔΕΣ ΓΕΜΙΣΑΝ ΤΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΔΙΚΤΥΑ ΜΕ ΓΥΜΝΟΣΤΗΘΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ;

Γιατί οι Ισλανδές γέμισαν τα κοινωνικά δίκτυα με γυμνόστηθες φωτογραφίες [εικόνες]
Το hashtag #FreetheNipple έχει μετατραπεί τα τελευταία χρόνια σε μία διεθνή εκστρατεία που θέτει υπό αμφισβήτηση τις πολιτικές που ακολουθούν γνωστά κοινωνικά δίκτυα, όπως το Instagram και το Facebook, οι οποίες με αυθαίρετο τρόπο λογοκρίνουν το γυναικείο σώμα, κατεβάζοντας πολλές φορές φωτογραφίες που δεν παραβιάζουν κανόνες.
Μέρος αυτής της εκστρατείας έγινε και μία 17χρονη φοιτήτρια από την Ισλανδία. Η Adda Smáradóttir αποφάσισε να ποστάρει μία κοντινή φωτογραφία της ρώγας του στήθους της στο Twitter, καθώς αυτό το κομμάτι της γυναικείας ανατομίας είναι απαγορευμένο στα άλλα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.
Η Adda Smáradóttir δηλωσε στο λογαριασμό της στο Facebook ότι δεν ήταν εύκολο να πάρει αυτή την απόφαση
Σύμφωνα με το MBL.is, αμέσως, έλαβε αρνητικά σχόλια από χρήστες ανδρικού φύλου. Επιπλέον, κάποιοι την προειδοποίησαν ότι αυτή η κίνηση μπορεί να της στοιχίσει την ευκαιρία να σπουδάσει στο εξωτερικό με πρόγραμμα υποτροφίας.
Αποκαρδιωμένη η 17χρονη φοιτήτρια, έσβησε το tweet της, λίγα λεπτά όμως αργότερα άλλαξε γνώμη και το ανέβασε ξανά με το δημοφιλές φεμινιστικό hashtag #FreetheNipple.
Αμέσως δεκάδες συμπατριώτισσες της ακολούθησαν το παράδειγμά της και δημοσίευσαν και δικές τους γυμνόστηθες φωτογραφίες στα κοινωνικά τους δίκτυα. Αργότερα μάλιστα, το κίνημα επεκτάθηκε, όπως συνέβη και σε προηγούμενες περιπτώσεις και σε άλλα φεμινιστικά ζητήματα, όπως το δικαίωμα των γυναικών στο δημόσιο θηλασμό και την προβολή υγειών προτύπων ομορφιάς.


Πηγή:  http://www.iefimerida.gr/

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

- Σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται από τα Προμαχιώτικα Νεα .

- Τα Προμαχιώτικα Νέα διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρέσουν οποιοδήποτε σχόλιο θεωρούν ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες.

- Τα Προμαχιώτικα Νέα δεν παρεμβαίνουν σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσουν το περιεχόμενο ενός σχολίου.

- Τα σχόλια αναγνωστών σε καμιά περίπτωση δεν αντιπροσωπεύουν τα Προαχιώτικα Νέα.

- Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης .

H συντακτική ομάδα των Προμαχιώτικων Νέων.

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...