Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

Ι.Μ Αγίου Ιλαριωνος

Ιερός Ναός Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη του χωριού.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη πλατείας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Νερόμυλος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πετροντούβαρο.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Σοκάκι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Ι.Μ Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Καταρράκτης.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Αγία Παρασκευή.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Φράγμα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

"Μπιτσκία".

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης .

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χορευτικός σύλλογος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εκκλησία - κοινότητα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άνοιξη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

Παρασκευή 4 Νοεμβρίου 2022

Ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας στις εκδηλώσεις για την Απελευθέρωση της Αριδαίας


04/11/2022

Ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας στις εκδηλώσεις για την Απελευθέρωση της Αριδαίας

Στις εκδηλώσεις για την Απελευθέρωση της Αριδαίας Πέλλας, παρέστη σήμερα ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας.

Ο κ. Τζιτζικώστας, συνοδευόμενος από τον Αντιπεριφερειάρχη Πέλλας Ιορδάνη Τζαμτζή και τους Περιφερειακούς Συμβούλους Λάκη Βασιλειάδη και Πέτρο Ζέρζη παρακολούθησε την επίσημη πολυαρχιερατική δοξολογία στον Ιερό Ναό Αγίων Νικάνδρου και Ιωαννικίου και την επιμνημόσυνη δέηση στο Ηρώο Πεσόντων της πόλης, ενώ κατέθεσε στεφάνι και παρακολούθησε την καθιερωμένη παρέλαση.

Μετά το πέρας των εκδηλώσεων, ο κ. Τζιτζικώστας τόνισε: “Η 4η Νοεμβρίου είναι ημέρα τιμής και μνήμης προς τους προγόνους μας, στους οποίους χρωστάμε όλοι σήμερα την ελευθερία μας. Αποτελεί χρέος όλων μας να τιμούμε κάθε χρόνο όσους θυσίασαν και τη ζωή τους για να ζούμε σήμερα σε μια χώρα κυρίαρχη και ισχυρή, σε μια χώρα που είναι έτοιμη να αντιμετωπίσει κάθε πρόκληση. Οφείλουμε να διατηρούμε άσβεστη την ιστορική μνήμη και να τη μεταλαμπαδεύσουμε στις επόμενες γενιές, διότι το παράδειγμα των προγόνων μας είναι η εθνική μας κληρονομιά και αποτελεί τον φάρο, που φωτίζει το δρόμο των επόμενων γενεών, το μέλλον της πατρίδας μας. Ο ηρωισμός, η αυτοθυσία, η αυταπάρνηση, ο μέχρις εσχάτων αγώνας είναι τα ιδανικά που κληρονομήσαμε και το θεμέλιο για να αντιμετωπίσουμε σήμερα τις μεγάλες προκλήσεις, που έχουμε μπροστά μας ως χώρα και ως κοινωνία, αντλώντας θάρρος και αυτοπεποίθηση. Είναι η παρακαταθήκη μας, μαζί με την ενότητα, που αποτελεί το κλειδί για να συνεχίσουμε στο δρόμο της ανάπτυξης και της ευημερίας, όλοι μαζί χωρίς εξαιρέσεις. Ενωμένοι θα ξεπεράσουμε κάθε δυσκολία, ενωμένοι δεν έχουμε να φοβηθούμε τίποτα και κανέναν”.

Γυμνάσιο Προμάχων: Εορταστική εκδήλωση με αφορμή την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου.


ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ ΤΗΣ ΕΠΕΤΕΙΟΥ ΤΗΣ 28ΗΣ ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ

                                  ΣΤΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΠΡΟΜΑΧΩΝ

Την Τετάρτη 27 Οκτωβρίου πραγματοποιήθηκε στο Γυμνάσιο Προμάχων εορταστική εκδήλωση με αφορμή την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου του 1940.

Στο πρώτο μέρος  της εκδήλωσης έγινε ανάγνωση του χρονικού από μαθήτριες του Γυμνασίου μας, απαγγέλθηκαν ποιήματα από μαθητές και μαθήτριες και προβλήθηκε ένα power-point,που δημιουργήθηκε ειδικά για τη συγκεκριμένη επετειακή εκδήλωση. Στο χρονικό  δόθηκε έμφαση ότι είναι χρέος όλων μας να λέμε καθημερινά ένα μεγάλο ΟΧΙ στον παραλογισμό του πολέμου! Για να ζουν κάποτε όλοι οι άνθρωποι και κυρίως ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΗΣ ΓΗΣ σ’ έναν τόπο χωρίς ΠΟΛΕΜΟ.Σ' έναν τόπο ΜΕ ΕΙΡΗΝΗ. Επισημάνθηκε ότι εμπνεόμενοι από τους ήρωες του΄40 οφείλουμε να συνεχίσουμε τον αγώνα τους έχοντας σαν οδηγό το παρακάτω  αισιόδοξο μήνυμα:

           "Κι αν η μοίρα κάποτε στήσει μπροστά μας  ξανά ένα ‘40,  τότε μ' ένα ΟΧΙ θα απαντήσουμε  ξανά".

Μέσα σε μία συγκινητική ατμόσφαιρα ορίστηκε –στο δεύτερο μέρος  της εκδήλωσης- από τον Διευθυντή του Γυμνασίου, κύριο Γιάκα Ιωάννη,ο σημαιοφόρος και οι παραστάτες του Γυμνασίου Προμάχων για τη σχολική χρονιά 2022-2023, απονεμήθηκαν τα βραβεία και τα αριστεία  για την περασμένη σχολική χρονιά και έγινε η ανάγνωση του αντίστοιχου πρακτικού.  

             Η υπεύθυνη της γιορτής: 

Ελένη Μαζγαλτζίδου, Φιλόλογος 







ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...