Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

Ι.Μ Αγίου Ιλαριωνος

Ιερός Ναός Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη του χωριού.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη πλατείας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Νερόμυλος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πετροντούβαρο.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Σοκάκι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Ι.Μ Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Καταρράκτης.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Αγία Παρασκευή.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Φράγμα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

"Μπιτσκία".

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης .

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χορευτικός σύλλογος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εκκλησία - κοινότητα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άνοιξη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

Τετάρτη 9 Μαρτίου 2016

ΕΡΩΤΗΣΗ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΚΑΡΑΣΜΑΝΗ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΡΑΜΕΘΟΡΙΟ ΤΗΣ ΠΕΛΛΑΣ


ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΡΑΣΜΑΝΗΣ
Νέα παρέμβαση στη Βουλή για να παραμείνει η Πέλλα στις παραμεθόριες και προβληματικές περιοχές τύπου Α στο σύνολό τους
          Με ακόμη μία Ερώτησή του, ο Γιώργος Καρασμάνης επαναφέρει στη Βουλή το θέμα της παραμονής της Πέλλας στις  παραμεθόριες και προβληματικές περιοχές τύπου Α, ώστε να μη στερηθούν η τοπική οικονομία και οι τοπικές αγορές ενός σημαντικότατου πόρου.
Επισυνάπτεται η Ερώτηση 
          Αθήνα, 9 Μαρτίου 2016
ΕΡΩΤΗΣΗ
ΠΡΟΣ τους κ. Υπουργούς : 
1. Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης 
2. Οικονομικών

ΘΕΜΑ: «Το Δίκαιο και η Λογική επιβάλουν να παραμείνει η Πέλλα στις παραμεθόριες και   προβληματικές περιοχές τύπου Α» 
           Σε συνέχεια της Ερώτησης που κατέθεσα (3105/11.2.16) και με θέμα ότι ο Νομός Πέλλας πληροί και με το παραπάνω όλα τα κριτήρια για να παραμείνει στο σύνολό του παραμεθόριος και προβληματικός τύπου Α, έλαβα απάντησή σας (7/3 και με αριθμό πρωτοκόλλου ΤΚΕ/Φ2/6576), αοριστόλογη και ασαφή: Αναφέρεστε στο άρθρο 19 του Ν. 4354/15 που ψηφίστηκε τον περασμένο Δεκέμβρη, βάσει του οποίου οφείλετε μέχρι τα τέλη τρέχοντος μηνός να εκδώσετε απόφαση που θα επανακαθορίζει τις περιοχές οι οποίες δικαιολογούν την χορήγηση του σχετικού επιδόματος. Επίσης λέτε, ότι για την απόφασή σας, θα λάβετε υπόψιν τις σχετικές προτάσεις που έχουν υποβληθεί για το εν λόγω θέμα. 
         ΕΠΕΙΔΗ, σύμφωνα με τα στοιχεία που εγώ σας έχω καταθέσει, αποδεικνύεται πέραν πάσης αμφιβολίας ότι δεν υπάρχει άλλος Νομός εκτός από την Πέλλα, που να έχει χαρακτηριστεί παραμεθόριος και προβληματικός στο σύνολό του ΟΜΟΦΩΝΑ – και από την Επιτροπή Περιφερειών της Βουλής και από την Ολομέλεια…
          ΕΠΕΙΔΗ, πέραν των στοιχείων που περιλαμβάνονται στην Ερώτησή μου και τα οποία πρέπει να λάβετε συνολικά υπόψιν, έχει προκύψει και ένα επιπλέον, μετά από απάντηση του συναδέλφου σας Αναπληρωτή Υπουργού Εσωτερικών σε σχετική Ερώτησή μου αλλά και από απαντήσεις των προηγούμενων Υπουργών και οι οποίες λένε ότι: Βάσει των επίσημων στατιστικών στοιχείων από το έτος 1990 μέχρι και τον Ιανουάριο του έτους 2016 τα τροχαία ατυχήματα στην Πέλλα είναι 4.863 με τραγικό απολογισμό 537 νεκρούς, 643 σοβαρά τραυματίες και 3.683 ελαφρότερα…
         ΕΠΕΙΔΗ, τα παραπάνω αποτελούν ένα θλιβερό ρεκόρ που οφείλεται αποκλειστικά στο απαρχαιωμένο και τρισάθλιο οδικό δίκτυο και, συνεπώς, συνιστά ένα από τα κριτήρια (δύσκολη πρόσβαση) για τον χαρακτηρισμό της περιοχής ως προβληματικής στο σύνολό της…
         ΕΠΕΙΔΗ, θα είναι αδιανόητο να αγνοηθούν στοιχεία που αποδεικνύουν περίτρανα την κατάσταση που επικρατεί στο Νομό Πέλλας και η οποία καθιστά επιβεβλημένη την παραμονή του στις παραμεθόριες και προβληματικές περιοχές τύπου Α στο σύνολό τους.

ΚΑΛΕΙΣΤΕ ΓΙΑ ΑΚΟΜΗ ΜΙΑ ΦΟΡΑ
          Να λάβετε υπόψη όλα τα στοιχεία που σας έχω καταθέσει και, με την επικείμενη απόφασή σας, να διατηρήσετε την Πέλλα στις παραμεθόριες και προβληματικές περιοχές τύπου Α στο σύνολό τους, όπως επιτάσσει το Δίκαιο και η Λογική σε μια ευνομούμενη χώρα.

Ο ΕΡΩΤΩΝ 

ΚΑΡΑΣΜΑΝΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ  
ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΠΕΛΛΑΣ   

ΜΕ ΕΠΙΤΥΧΙΑ Η ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ ΤΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΑΙΜΑΤΟΣ ΠΡΟΜΑΧΩΝ


Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η εθελοντική αιμοδοσία της Τράπεζας Αίματος Προμάχων στο κέντρο νεότητας του χωριού.
Υπήρξε μεγάλη συμμετοχή και συγκεντρώθηκαν τελικά 31 φιάλες από το πολύτιμο αγαθό της ζωής, εμπλουτίζοντας έτσι το αποθεματικό της ομάδας του χωριού.
Αξιομνημόνευτες λεπτομέρειες της ημέρας εκτός από την άψογη προετοιμασία των οργανωτών με όλα τα απαραίτητα, η εξυπηρετικότατη περιποίηση των δοτών από το ευγενέστατο προσωπικό της αιμοληπτικής ομάδας, καθώς επίσης και η ταυτόχρονη αιμοδοσία γονέων και παιδιών, δείγμα πολιτισμού και παραδειγματικής κουλτούρας.















ΕΚΤΑΚΤΟ ΔΕΛΤΙΟ ΠΡΟΓΝΩΣΗΣ ΚΑΙΡΙΚΩΝ ΦΑΙΝΟΜΕΝΩΝ


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΥΤΟΤΕΛΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΗΣ Π.Κ.Μ. ΓΙΑ ΕΚΤΑΚΤΟ ΔΕΛΤΙΟ ΠΡΟΓΝΩΣΗΣ ΚΑΙΡΙΚΩΝ ΦΑΙΝΟΜΕΝΩΝ

Από την Αυτοτελή Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας ανακοινώνεται ότι, σύμφωνα με το Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού που ελήφθη από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (α.α: 09/2016) και ισχύει από σήμερα Τετάρτη 09 Μαρτίου 2016, μέχρι και την Πέμπτη 10 Μαρτίου 2016 αναμένονται συνεχείς βροχές, οι οποίες κατά περιόδους θα είναι ισχυρές και καταιγίδες προβλέπονται στις περισσότερες περιοχές της Ανατολικής και Βόρειας χώρας.

Αναλυτικά τα καιρικά φαινόμενα προβλέπονται ως εξής:
-Σήμερα Τετάρτη 07 Μαρτίου 2016 από τα προαναφερθέντα φαινόμενα θα επηρεαστούν αρχικά η Μακεδονία, η Θράκη, η Θεσσαλία και οι Σποράδες, πρόσκαιρα η Ανατολική Στερεά και η Εύβοια και βαθμιαία τα νησιά του Βόρειου και Ανατολικού Αιγαίου.
-Αύριο Πέμπτη 10 Μαρτίου 2016 τα φαινόμενα θα περιοριστούν στην Κεντρική και Ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη και τα νησιά του Βόρειου και Ανατολικού Αιγαίου και σταδιακά θα εξασθενήσουν.
Παρακαλούνται οι φορείς, που εμπλέκονται σε έργα και δράσεις για την αντιμετώπιση κινδύνων από επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα, να τεθούν σε κατάσταση ετοιμότητας βάσει του σχεδιασμού τους, προκειμένου να αντιμετωπιστούν πιθανά προβλήματα που θα δημιουργηθούν από την εκδήλωση των φαινομένων.

Περισσότερες λεπτομέρειες στα καθημερινά τακτικά δελτία καιρού της ΕΜΥ και στην ιστοσελίδα της ΕΜΥ www.emy.gr.
Παρακαλούνται οι πολίτες όπως λάβουν υπόψη τους το Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού για τον ασφαλή σχεδιασμό των μετακινήσεων και των δραστηριοτήτων τους.
Παράλληλα, η Αυτοτελής Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας Π.Κ.Μ. συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, μεριμνώντας για τη λήψη μέτρων αυτοπροστασίας από κινδύνους που προέρχονται από την εκδήλωση των έντονων καιρικών φαινομένων.
Ειδικότερα καλούνται οι πολίτες:

  • Να βεβαιωθούν ότι οι υδρορροές και τα φρεάτια έξω από το σπίτι τους δεν είναι φραγμένα και λειτουργούν κανονικά.
  • Να ασφαλίσουν αντικείμενα τα οποία μπορεί να παρασυρθούν από τον άνεμο ή τη ραγδαία βροχόπτωση και ενδέχεται να προκαλέσουν τραυματισμούς ή ζημιές.
  • Να ακολουθούν πιστά τις οδηγίες των κατά τόπους αρμοδίων φορέων, όπως Τροχαία κλπ.
  • Να αποφεύγουν τις εργασίες υπαίθρου και δραστηριότητες σε θαλάσσιες και παράκτιες περιοχές κατά τη διάρκεια εκδήλωσης των επικίνδυνων καιρικών φαινομένων.
  • Να μεταβάλλουν το πρόγραμμα των μετακινήσεών τους ώστε να αποφεύγουν την αιχμή των καιρικών φαινομένων.
  • Αν πρόκειται να μετακινηθούν, να ενημερωθούν για τον καιρό και την κατάσταση του οδικού δικτύου.

«ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ» ΑΠΟ ΤΟ ΕΔΕΣΣΑΪΚΟ ΘΕΑΤΡΟ


«ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ»

Την Τρίτη 8 Μαρτίου και ώρα 7.30 το απόγευμα, η Πειραματική ομάδα Εφήβων, θα παρουσιάσει Forum Theatre με τίτλο «Redy’s», στην εκδήλωση που διοργανώνει στο ξενοδοχείο «Βαρόσι 4 εποχές», ο σύλλογος «Πρωτοβουλία γυναικών σε δράση» Έδεσσας, με αφορμή την παγκόσμια ημέρα Γυναίκας. Πρόκειται για κοινωνικοπολιτικό αυτοσχεδιασμό βασισμένο στο παραμύθι της Κοκκινοσκουφίτσας, με συντονίστρια τη Θεατροπαιδαγωγό του Θεατρικού Εργαστηρίου του συλλόγου μας κα Χρύσα Αλεξάκη.


Το Σάββατο 12 Μαρτίου, το Εδεσσαϊκό Θέατρο θα συμμετέχει με άρμα στην αποκριάτικη παρέλαση και πλήρωμα που θα αποτελείται από μέλη και φίλους του συλλόγου. Το θέμα είναι «Κωμωδία και δράμα:οι δύο όψεις του Θεάτρου» και το κόστος της στολής είναι 12€. Από τις 4 το απόγευμα , το εντευκτήριο του συλλόγου θα είναι ανοιχτό για το μακιγιάζ. Δηλώσεις ως το πρωί της Πέμπτης στο τηλ. 6938363911

Την Κυριακή 13 Μαρτίου και ώρα 7 το απόγευμα, στο κλειστό γυμναστήριο του Δημοτικού Σταδίου, θα παρουσιάσουμε το έθιμο «Λάμκα» που ανάγεται σε πολύ παλαιά χρόνια και επιβιώνει ως τις μέρες μας. Την αναπαράσταση του εθίμου θα ερμηνεύσουν οι ερασιτέχνες ηθοποιοί του Εδεσσαϊκού Θεάτρου σε συνεργασία με τον Φ.Σ.Ε. «Μ.Αλέξανδρος» υπό την αιγίδα της ΔΗ.ΚΕ.ΔΕ.

Στους ξέφρενους ρυθμούς της αποκριάς ξεφάντωσαν μικροί και μεγάλοι το Σάββατο 5 Μαρτίου. Το Θεατρικό Εργαστήρι υποδέχτηκε τους μικρούς μας καρναβαλιστές , όπου διασκέδασαν από νωρίς στο εντευκτήριο ενώ αργότερα τη σκυτάλη πήρε η  Τεχνική ομάδα του Εδεσσαϊκού Θεάτρου με πάρτι που διοργάνωσε στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο της αποθήκης του συλλόγου όπου οι καλεσμένοι διασκέδασαν με χορό και τραγούδια ως αργά το βράδυ.

 Νωρίτερα την ίδια ημέρα, ο φωτογραφικός φακός του Γιώργου Σπυρίδη, απαθανάτισε φιγούρες της Αναγέννησης, που υποδύθηκαν  μέλη του συλλόγου μας, ζώντας για λίγο σε μιαν άλλη εποχή. Με περίτεχνα κοστούμια, δαντέλες, εντυπωσιακά χτενίσματα και μακιγιάζ που επιμελήθηκε η Μαίρη Πέτκου, ξεχύθηκαν στους δρόμους και φωτογραφήθηκαν με φόντο  αξιοθέατα της πόλης.

Η Διοίκηση του Εδεσσαϊκού Θεάτρου ευχαριστεί το Δήμο Έδεσσας και τον Αντιδήμαρχο κο Πέτκο Χρήστο για τον καθαρισμό του αυλόγυρου της αποθήκης του συλλόγου μας καθώς και τον σύλλογο Ποντίων «Άγιος Θόδωρος Γαβράς» για παροχή εξοπλισμού στο αποκριάτικο πάρτι. 


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΜΠΛΟΚΟ ΓΥΨΟΧΩΡΙΟΥ ΠΕΛΛΑΣ


ΜΠΛΟΚΟ ΓΥΨΟΧΩΡΙΟΥ ΠΕΛΛΑΣ
Αναγκαστήκαμε να στείλουμε αυτή την ανακοίνωση, όχι προς απάντηση στην επιστολή της Συντονιστικής Επιτροπής Μπλόκων Πέλλας, αλλά επειδή πολλές φορές η σιωπή λαμβάνεται ως ένδειξη αδυναμίας. 
Καταρχήν θα θέλαμε να εκφράσουμε την απορία μας πως μετά από 40 μέρες στα μπλόκα και αφού τα αγροτικά μηχανήματα έφυγαν από τους δρόμους η Συντ. Επιτρ. Μπλόκων Πέλλας αισθάνθηκε την υποχρέωση να απαντήσει και να εξηγήσει στον αγροτικό κόσμο ποια είναι η αλήθεια. 
Ξεκινώντας λοιπόν και βάζοντας κάποια πράγματα στη θέση τους. Το μπλόκο Γυψοχωρίου που ήταν ‘’χώρια’’, είχε στον δρόμο πάνω από 100 αγροτικά μηχανήματα από τουλάχιστον 12 χωριά του νομού Πέλλας. Η μοναχική πορεία που επιλέξαμε να ακολουθήσουμε ήταν μια πορεία στην οποία είχαμε συνοδοιπόρους άλλα 68 μπλόκα από όλη τη χώρα. Για να καταλάβετε το πόσο μόνοι αισθανόμασταν είναι ότι κατά κοινή παραδοχή πάνω από το 80% των τρακτέρ που ήταν στον δρόμο πανελλαδικά προερχόταν από αυτά τα 68 μπλόκα. Η μοναξιά μας δε ήταν τόσο μεγάλη που στις 12-13 Φεβρουαρίου στην πλατεία Συντάγματος βρεθήκαμε με δεκάδες χιλιάδες αγρότες από όλη την Ελλάδα και το πιο σημαντικό μας στάθηκαν εκεί αλληλέγγυοι χιλιάδες εργάτες, επαγγελματίες, έμποροι, βιοτέχνες, επιστήμονες, άνεργοι, νέοι και γυναίκες.
Το παραπάνω το τονίζουμε ιδιαίτερα γιατί αντίθετα με την μοναχική πορεία που μας καταλογίζουν, εμείς δείξαμε εμπράκτως ότι ο μόνος δρόμος για να λυθούν τα προβλήματα μας είναι μέσω του κοινού αγώνα και πάλης με συμμάχους όλων των ελληνικό λαό που πλήττεται από αυτά τα βάρβαρα μέτρα, εδώ και πάρα πολλά χρόνια.
Όσον αφορά τα γεγονότα στην περιφερική ενότητα  Πέλλας για να είμαστε συγκεκριμένοι αν και έχουμε βγάλει σχετική ανακοίνωση, η οποία βρίσκεται στην διάθεση όλων. Διαπιστώσαμε παραπλάνηση του συνόλου των αγροτών από την «Επιτροπή Δημ. Αγροτικών Συλλόγων Πέλλας» αφού τα αιτήματα που παρουσίασε προς ψήφιση δεν είχαν καμία σχέση με αυτά που είχαμε συμφωνήσει νωρίτερα. Κάτω από ένα τέτοιο πλαίσιο δεν θα μπορούσαμε με τίποτα να βάλουμε την υπογραφή μας.
Το έχουμε πει χιλιάδες φορές άλλα θα το επαναλάβουμε γιατί μάλλον δεν γίνεται κατανοητό. Οι αγρότες δεν έχουν όλοι τα ίδια συμφέροντα. Σήμερα μάλιστα, τα συμφέροντα των μεγάλων έρχονται σε αντίθεση με εκείνα των μικρομεσαίων αγροτών. Για να το κάνουμε ακόμα πιο κατανοητό τα συμφέροντα ενός αγρότη με 200.000 ευρώ επιδότηση δεν έχουν καμία σχέση με τα συμφέροντα ενός αγρότη με 3-4 χιλιάδες ευρώ επιδότηση. Θεωρούμε ότι η πλειοψηφία των αγροτών στην Ελλάδα (πάνω από 85%) έχει τελείως διαφορετικά συμφέροντα από το υπόλοιπο κομμάτι των αγροτών. Καταλήγοντας δηλώνουμε ότι  κατηγοριοποιούμε τους αγρότες και προχωράμε σε ταξικό διαχωρισμό διότι δεν θέλουμε να στρουθοκαμηλίζουμε.
Άλλωστε εμείς ζητούσαμε 30000 ευρώ οικογενειακό αφορολόγητο, για όλον τον κόσμο και όχι μόνο για τους αγρότες, προσαυξανόμενο με 5000 ευρώ για κάθε παιδί. Το παραπάνω και σε ένδειξη καλής θέλησης και ενότητας τροποποιήθηκε σε αίτημα, για 12000 ευρώ ατομικό αφορολόγητο προσαυξανόμενο με 3000 ευρώ το κάθε παιδί, το οποίο μαζί με άλλα 4 κεντρικά αιτήματα έγιναν κοινά αποδεκτά από την πλειοψηφία των μπλόκων (69 στο σύνολο). Από τι στιγμή που είχατε παραβρεθεί στην σύσκεψη της Νίκαιας θα έπρεπε να το γνωρίζεται. Μάλιστα κάποιοι από τους υπογράφοντες της ανακοίνωσής σας έχουν συστρατευτεί κάτω από αυτό το πλαίσιο.
Τέλος αυτά που μας ενώνουν είναι πολύ περισσότερα από αυτά που μας χωρίζουν. Ορίστε λοιπόν, οι θέσεις μας σταθερές και γνωστές σε όλους, οι αγώνες είναι μπροστά. Δηλώνουμε προς πάσα κατεύθυνση ότι είμαστε αποφασισμένοι να συνεχίσουμε τον αγώνα μας, να τον κλιμακώνουμε όποτε και όπως χρειαστεί, με διάφορες μορφές και δεν πρόκειται να κάνουμε πίσω από την αγωνιστική διεκδίκηση των δίκαιων και ζωτικών αιτημάτων μας.
Η αγωνιστική μας αποφασιστικότητα και ο αγωνιστικός συντονισμός με τους εργαζομένους και τα άλλα λαϊκά στρώματα δεν επέτρεψαν μέχρι τώρα στην κυβέρνηση να φέρει το ασφαλιστικό για ψήφιση στη  Βουλή. Θα συνεχίσουμε στον ίδιο δρόμο, προειδοποιώντας την κυβέρνηση ότι όποτε και να φέρει αυτό το ασφαλιστικό τερατούργημα για ψήφιση θα μας βρίσκει δυναμικά μπροστά της.

Υ.Γ. Τον δρόμο για το Σύνταγμα τον έχουμε μάθει

ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΘΑ ΝΙΚΗΣΟΥΜΕ
Μπλόκο Γυψοχωρίου Ν. Πέλλας

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...