Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

Τετάρτη 9 Μαρτίου 2016

ΕΡΩΤΗΣΗ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΚΑΡΑΣΜΑΝΗ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΡΑΜΕΘΟΡΙΟ ΤΗΣ ΠΕΛΛΑΣ


ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΡΑΣΜΑΝΗΣ
Νέα παρέμβαση στη Βουλή για να παραμείνει η Πέλλα στις παραμεθόριες και προβληματικές περιοχές τύπου Α στο σύνολό τους
          Με ακόμη μία Ερώτησή του, ο Γιώργος Καρασμάνης επαναφέρει στη Βουλή το θέμα της παραμονής της Πέλλας στις  παραμεθόριες και προβληματικές περιοχές τύπου Α, ώστε να μη στερηθούν η τοπική οικονομία και οι τοπικές αγορές ενός σημαντικότατου πόρου.
Επισυνάπτεται η Ερώτηση 
          Αθήνα, 9 Μαρτίου 2016
ΕΡΩΤΗΣΗ
ΠΡΟΣ τους κ. Υπουργούς : 
1. Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης 
2. Οικονομικών

ΘΕΜΑ: «Το Δίκαιο και η Λογική επιβάλουν να παραμείνει η Πέλλα στις παραμεθόριες και   προβληματικές περιοχές τύπου Α» 
           Σε συνέχεια της Ερώτησης που κατέθεσα (3105/11.2.16) και με θέμα ότι ο Νομός Πέλλας πληροί και με το παραπάνω όλα τα κριτήρια για να παραμείνει στο σύνολό του παραμεθόριος και προβληματικός τύπου Α, έλαβα απάντησή σας (7/3 και με αριθμό πρωτοκόλλου ΤΚΕ/Φ2/6576), αοριστόλογη και ασαφή: Αναφέρεστε στο άρθρο 19 του Ν. 4354/15 που ψηφίστηκε τον περασμένο Δεκέμβρη, βάσει του οποίου οφείλετε μέχρι τα τέλη τρέχοντος μηνός να εκδώσετε απόφαση που θα επανακαθορίζει τις περιοχές οι οποίες δικαιολογούν την χορήγηση του σχετικού επιδόματος. Επίσης λέτε, ότι για την απόφασή σας, θα λάβετε υπόψιν τις σχετικές προτάσεις που έχουν υποβληθεί για το εν λόγω θέμα. 
         ΕΠΕΙΔΗ, σύμφωνα με τα στοιχεία που εγώ σας έχω καταθέσει, αποδεικνύεται πέραν πάσης αμφιβολίας ότι δεν υπάρχει άλλος Νομός εκτός από την Πέλλα, που να έχει χαρακτηριστεί παραμεθόριος και προβληματικός στο σύνολό του ΟΜΟΦΩΝΑ – και από την Επιτροπή Περιφερειών της Βουλής και από την Ολομέλεια…
          ΕΠΕΙΔΗ, πέραν των στοιχείων που περιλαμβάνονται στην Ερώτησή μου και τα οποία πρέπει να λάβετε συνολικά υπόψιν, έχει προκύψει και ένα επιπλέον, μετά από απάντηση του συναδέλφου σας Αναπληρωτή Υπουργού Εσωτερικών σε σχετική Ερώτησή μου αλλά και από απαντήσεις των προηγούμενων Υπουργών και οι οποίες λένε ότι: Βάσει των επίσημων στατιστικών στοιχείων από το έτος 1990 μέχρι και τον Ιανουάριο του έτους 2016 τα τροχαία ατυχήματα στην Πέλλα είναι 4.863 με τραγικό απολογισμό 537 νεκρούς, 643 σοβαρά τραυματίες και 3.683 ελαφρότερα…
         ΕΠΕΙΔΗ, τα παραπάνω αποτελούν ένα θλιβερό ρεκόρ που οφείλεται αποκλειστικά στο απαρχαιωμένο και τρισάθλιο οδικό δίκτυο και, συνεπώς, συνιστά ένα από τα κριτήρια (δύσκολη πρόσβαση) για τον χαρακτηρισμό της περιοχής ως προβληματικής στο σύνολό της…
         ΕΠΕΙΔΗ, θα είναι αδιανόητο να αγνοηθούν στοιχεία που αποδεικνύουν περίτρανα την κατάσταση που επικρατεί στο Νομό Πέλλας και η οποία καθιστά επιβεβλημένη την παραμονή του στις παραμεθόριες και προβληματικές περιοχές τύπου Α στο σύνολό τους.

ΚΑΛΕΙΣΤΕ ΓΙΑ ΑΚΟΜΗ ΜΙΑ ΦΟΡΑ
          Να λάβετε υπόψη όλα τα στοιχεία που σας έχω καταθέσει και, με την επικείμενη απόφασή σας, να διατηρήσετε την Πέλλα στις παραμεθόριες και προβληματικές περιοχές τύπου Α στο σύνολό τους, όπως επιτάσσει το Δίκαιο και η Λογική σε μια ευνομούμενη χώρα.

Ο ΕΡΩΤΩΝ 

ΚΑΡΑΣΜΑΝΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ  
ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΠΕΛΛΑΣ   

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

- Σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται από τα Προμαχιώτικα Νεα .

- Τα Προμαχιώτικα Νέα διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρέσουν οποιοδήποτε σχόλιο θεωρούν ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες.

- Τα Προμαχιώτικα Νέα δεν παρεμβαίνουν σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσουν το περιεχόμενο ενός σχολίου.

- Τα σχόλια αναγνωστών σε καμιά περίπτωση δεν αντιπροσωπεύουν τα Προαχιώτικα Νέα.

- Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης .

H συντακτική ομάδα των Προμαχιώτικων Νέων.

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...