Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

Ι.Μ Αγίου Ιλαριωνος

Ιερός Ναός Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη του χωριού.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη πλατείας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Νερόμυλος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πετροντούβαρο.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Σοκάκι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Ι.Μ Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Καταρράκτης.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Αγία Παρασκευή.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Φράγμα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

"Μπιτσκία".

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης .

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χορευτικός σύλλογος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εκκλησία - κοινότητα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άνοιξη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

Σάββατο 9 Ιουλίου 2016

ΤΟ ΑΝΕΚΔΟΤΟ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ



Πάει ένας δημοσιογράφος σε ένα βοσκό και τον ρωτάει:
-Θα ήθελα να σας κάνω μερικές ερωτήσεις για ένα ρεπορτάζ.

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΗΣ ΑΝ. ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ κ. ΕΛΕΝΑΣ ΚΟΥΝΤΟΥΡΑ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΑΛΜΩΠΙΑΣ



Αριδαία, 9/7/2016

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΗΣ ΑΝ. ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ κ. ΕΛΕΝΑΣ ΚΟΥΝΤΟΥΡΑ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΑΛΜΩΠΙΑΣ

Ενθουσιασμένη από τις ομορφιές της Αλμωπίας έμεινε η αν. Υπουργός Τουρισμού κ. Έλενα Κουντουρά, η οποία επισκέφθηκε την περιοχή μας κατόπιν σχετικής πρόσκλησης της Υφυπουργού Βιομηχανίας κ. Θεοδώρας Τζάκρη σε συνεργασία με τον Δήμο Αλμωπίας.
Ο Δήμαρχος Αλμωπίας κ. Δημήτρης Μπίνος την καλωσόρισε στον Δήμο μας και την ευχαρίστησε που έδειξε πραγματικό ενδιαφέρον για τις περαιτέρω δυνατότητες τουριστικής ανάπτυξης αυτού του ευλογημένου τόπου. Όπως είπε, είναι πολύ σημαντικό που μία κυβερνητική παράγοντας επισκέπτεται την περιοχή μας και ευχήθηκε αυτή η επίσκεψη να φέρει και αποτελέσματα.
Στην περιοδεία συμμετείχαν ο Δήμαρχος Αλμωπίας και Πρόεδρος της Δημοτικής Επιχείρησης των Λουτρών κ. Δημήτρης Μπίνος, Υπουργός Τουρισμού κ. Έλενα Κουντουρά, η Υφυπουργός Βιομηχανίας κ. Θεοδώρα Τζάκρη, ο Βουλευτής κ. Γιάννης Σηφάκης, οι Αντιδήμαρχοι κ. Γιώργος Τσιμτσιρίδης, κ. Στέφανος Αβραμίκας και κ. Γιάννης Κετικίδης, ο Αντιπρόεδρος της Δημοτικής Επιχείρησης των Λουτρών κ. Δημήτρης Βέσκος, ο Διευθυντής της Δημοτικής Επιχείρησης των Λουτρών κ. Χρήστος Δήμτσης, εκπρόσωπος του Συνδέσμου Ιαματικών Πηγών Ελλάδας, υπηρεσιακοί παράγοντες.
Πρώτος προορισμός της περιοδείας ήταν η Ιερά Μονή Αρχαγγέλου Μιχαήλ στον Αρχάγγελο. Εκεί πραγματοποιήθηκε ξενάγηση από τους Μοναχούς σε ένα ζωντανό μνημείο του Θρησκευτικού μας πολιτισμού. Η Υπουργός Τουρισμού κ. Έλενα Κουντουρά δήλωσε συγκινημένη που βρίσκεται σε έναν άγιο τόπο και εμφανίστηκε ιδιαίτερα ενθουσιασμένη κατά την είσοδό της στο Μοναστήρι και από τις ιδιαίτερες αγιογραφίες του. Αμέσως μετά, πραγματοποιήθηκε επίσκεψη στο Αετοχώρι, όπου έγινε ξενάγηση στους χώρους του Ιερού Ναού Αγίου Δημητρίου.
Στη συνέχεια το κλιμάκιο βρέθηκε στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας της Αριδαίας, όπου ξεναγήθηκε στα σημαντικά εκθέματα. Παράλληλα, στον χώρο του Μουσείου υλοποιούταν το φοιτητικό εργαστήριο αρχιτεκτονικής, όπου 14 φοιτητές αρχιτεκτονικής από την Ελλάδα και την πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας ταξίδεψαν στην Αλμωπία και εργάστηκαν με σημεία φυσικού και ιστορικού ενδιαφέροντος στα πλαίσια του διασυνοριακού έργου «Living History, Living Nature II».
Επόμενη στάση η Όρμα, όπου οι κυρίες του Συλλόγου Γυναικών του χωριού επεφύλαξαν μια πολύ ζεστή υποδοχή με παραδοσιακούς χορούς και πεντανόστιμα τοπικά εδέσματα. Εκεί η Υπουργός Τουρισμού είχε την ευκαιρία να γευτεί την φιλοξενία των κατοίκων της περιοχής μας. Παράλληλα, ξεναγήθηκε στους χώρους του Συλλόγου και περπάτησε στα σοκάκια του πανέμορφου χωριού.
Τελευταίος προορισμός ήταν τα Λουτρά Πόζαρ, τα οποία όπως ήταν αναμενόμενο άφησαν την Υπουργό Τουρισμού ενθουσιασμένη. Είδε από κοντά τους κλειστούς χώρους λουτροθεραπείας και απόλαυσε την θέα στους μοναδικής ομορφιάς καταρράκτες που υπάρχουν στην Λουτρόπολη. Θαύμασε το φυσικό κάλλος της περιοχής και αναφέρθηκε στις μεγάλες δυνατότητες ανάπτυξης. Παράλληλα, έγινε επίσκεψη στο ενημερωτικό περίπτερο που βρίσκεται στην διασταύρωση Λουτρών – Όρμας, για το οποίο η Υπουργός Τουρισμού δεσμεύτηκε να εξετάσει το ενδεχόμενο ένταξής του σε κάποιο πρόγραμμα, ώστε να γίνει πιο λειτουργικό.
Όσον αφορά στις προτάσεις που κατέθεσε ο Δήμος Αλμωπίας, ο Δήμαρχος ζήτησε από την Υπουργό να υπάρξει συνεργασία ώστε να ενταχθεί στο πρόγραμμα intereg η δημιουργία δύο θεματικών πάρκων και η σύνδεση των Λουτρών με το Χιονοδρομικό Κέντρο. Το σχέδιο του Δήμου Αλμωπίας περιλαμβάνει και νέους χώρους λουτροθεραπείας καθώς επίσης και άλλες υποδομές. Επιπλέον, ο Δήμαρχος τόνισε ότι ανάλογη συνεργασία θα πρέπει να υπάρξει και όσον αφορά στην αξιοποίηση των παλαιών Ξενοδοχείων που βρίσκονται εντός της Λουτρόπολης. Παράλληλα, ο Δήμαρχος Αλμωπίας σημείωσε ότι η τουριστική πολιτική που πρέπει να ακολουθηθεί είναι υπόθεση συνολικά και των τεσσάρων Δήμων της Π.Ε. Πέλλας και προς αυτή την κατεύθυνση θα πρέπει να γίνουν κινήσεις.
Ο Δήμαρχος Αλμωπίας κ. Δημήτρης Μπίνος έκανε την εξής δήλωση:
«Ευχαριστούμε την Υπουργό Τουρισμού κ. Έλενα Κουντουρά που επισκέφθηκε την περιοχή μας και μας έδωσε τη δυνατότητα να της παρουσιάσουμε από κοντά μια σειρά ζητημάτων που αφορούν στην τουριστική ανάπτυξη της περιοχής μας. Όπως εξήγησα και στην Υπουργό, ο Δήμος Αλμωπίας σε ολόκληρη την έκτασή του έχει πολλές δυνατότητες και παρέχει στον επισκέπτη πολλές διαφορετικές επιλογές. Γι’ αυτό και η ξενάγηση περιελάμβανε πολλούς διαφορετικούς προορισμούς. Από τον Αρχάγγελο μέχρι τους Σαρακηνούς, μπορεί ο επισκέπτης να ζήσει μοναδικές στιγμές. Εύχομαι αυτή η επίσκεψη να είναι μόνο η αρχή και να δούμε σύντομα αποτελέσματα. Όπως συμφωνήσαμε με την Υπουργό, το αμέσως επόμενο διάστημα θα δημιουργήσουμε έναν πλήρη οδηγό που θα περιλαμβάνει ολόκληρο τον Δήμο μας, ο οποίος θα προωθηθεί μέσω του Υπουργείου σε μεγάλες εκθέσεις στην Ελλάδα και τον κόσμο».








Cheesecake από τους Pastry-Designs


Πανεύκολο Cheesecake από τους Pastry-Designs

Γιάννης Σηφάκης : Στοίχημα όλων μας να κεφαλαιοποιήσουμε τις επισκέψεις Υπουργών στην Πέλλα



Γιάννης Σηφάκης :  Στοίχημα όλων μας να κεφαλαιοποιήσουμε τις επισκέψεις Υπουργών στην Πέλλα
 Οι επισκέψεις Υπουργών Έλενας Κουντουρά και Παν. Κουρουπλή μέσα σε ένα μήνα αποδεικνύει το έμπρακτο ενδιαφέρον της κυβέρνησης για την περιοχή μας
Ολοκληρώθηκε η πρώτη μέρα της επίσκεψης στην Πέλλα της υπουργού αρμόδιας για τον τουρισμό κ. Έλενας Κουντουρά. Η υπουργός συνοδευόταν στην επίσκεψη της από την υφυπουργό Βιομηχανίας Θεοδώρα Τζάκρη και τον βουλευτή Πέλλας Γιάννη Σηφάκη. 
Συναντήθηκε ακόμη με τους Δημάρχους Πέλλας κ. Γρηγόρη Στάμκο και Έδεσσας κ. Τάκη Γιάννου . Επισκέφτηκε το μουσείο της Πέλλας και τον αρχαιολογικό χώρο, το μουσείο νερού στην Έδεσσα, την λίμνη Βεγορίτιδα, το ανεμοδρόμιο στην Παναγίτσα και τον παλαιό Άγιο Αθανάσιο. 
Η επίσκεψη της συνεχίζεται αύριο στην περιοχή της Αλμωπίας 
Η επίσκεψη αυτή έρχεται να προστεθεί στην πολύ πρόσφατη επίσκεψη του Υπουργού Εσωτερικών Παναγιώτη Κουρουπλή και την επίσκεψη του Γενικού Γραμματέα Αθλητισμού πριν λίγους μήνες.  Η κυβέρνηση δείχνει ότι ενδιαφέρεται για την επιτόπου εξέταση των προβλημάτων της καθημερινότητας των πολιτών καθώς και της οικονομικής ανάπτυξης της Περιφερειακής Ενότητας με στόχο να χαράξει συγκεκριμένο οδικό χάρτη για την επίλυση τους στα πλαίσια της πολιτικής της παραγωγικής ανασυγκρότησης και της δίκαιης ανάπτυξης.
Στοίχημα όλων μας ( προσωπικά το αισθάνομαι ως ιδιαίτερη ευθύνη) να κεφαλαιοποιηθούν αυτές οι επισκέψεις και να έχουν συγκεκριμένα και μετρήσιμα αποτελέσματα. Να μην επαναληφθούν, γνωστές από το παρελθόν, καταστάσεις που Υπουργοί εφάρμοζαν το ρητό «ήλθον, είδον και απήλθον».  
Και αυτό θα το καταφέρουμε με συγκεκριμένες στοχεύσεις, προτεραιότητες που να λαμβάνουν καθοριστικά υπ’ όψιν τις κοινωνικές ανάγκες, συνεργασίες βουλευτών με την τοπική αυτοδιοίκηση, επιμονή και φαντασία για την αντιμετώπιση των όποιων δυσκολιών και γραφειοκρατικών εμποδίων.
Με λογική αγώνα , πίστη στις δυνάμεις μας και βασισμένοι στην ανάγκη δίκαιης και βιώσιμης ανάπτυξης και στην Πέλλα θα τα καταφέρουμε. 
Το μουσείο της Πέλλας να αποκτήσει καλή πρόσβαση και να μπεί σε τουριστικά πακέτα.
Να ενταχθεί στο ΕΣΠΑ το έργο του Ανακτόρου. Να αρχίσει η εργασία για την ανάδειξη της αρχαίας χάραξης της Εγνατίας οδού ( διασώζονται τμήματα της) σε αντιδιαστολή με την «κλοπή» της στους σύγχρονους χρόνους που έχει καταδικάσει την Πέλλα στην συγκοινωνιακή απομόνωση. 
Την προστασία της λίμνης Βεγορίτιδας και την αξιοποίηση της για βιώσιμη ανάπτυξη Πέλλας και Φλώρινας
Την ασφαλτόστρωση του αεροδιαδρόμου στο ανεμοδρόμιο Παναγίτσας.
Επενδύσεις για την επέκταση του χιονοδρομικού του Καϊμακτσαλάν  και τα κάτω ( και προς Έδεσσα και προς Αλμωπία)  και υλοποίηση των υποβληθεισών δράσεων  μέσω του ΙΝΤΕRREG. 
Συνολικό σχέδιο αξιοποίησης όλου του ορεινού όγκου Έδεσσας – Αλμωπίας. 
Σύγχρονο υδροθεραπευτήριο στα Λουτρά Πόζαρ και ένταξη όλης της περιοχής σε τουριστικά πακέτα στην ενδοχώρα και στο εξωτερικό. 
Θρησκευτικός, αθλητικός, σχολικός τουρισμός, τουρισμός βουνού
Η επιτυχία των επισκέψεων αυτών θα κριθεί από τα αποτελέσματα τους μέσα σε εύλογο χρονικό διάστημα. Και σε αυτό το πεδίο όλοι μας θα κριθούμε.







ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...