Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

Ι.Μ Αγίου Ιλαριωνος

Ιερός Ναός Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη του χωριού.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη πλατείας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Νερόμυλος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πετροντούβαρο.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Σοκάκι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Ι.Μ Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Καταρράκτης.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Αγία Παρασκευή.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Φράγμα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

"Μπιτσκία".

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης .

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χορευτικός σύλλογος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εκκλησία - κοινότητα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άνοιξη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

Πέμπτη 15 Μαρτίου 2018

Ανθεστήρια 2018 με τον φωτογραφικό "φακό" του ΔΙΕΚ Έδεσσας


Ανθεστήρια Έδεσσας 2018 με τον φωτογραφικό "φακό" του ΔΙΕΚ Έδεσσας

Το Δημόσιο ΙΕΚ Έδεσσας, πιστό σε κάθε εθελοντική δράση του Δήμου Έδεσσας, συμμετέχει ενεργά στην κοινή προσπάθεια για την επιτυχή αναβίωση του θεσμού των Ανθεστηρίων, τα οποία αποτελούν μέρος της πολιτιστικής ταυτότητας της Έδεσσας. Οι σπουδαστές του τμήματος "ΤΕΧΝΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ" υπό τις καλλιτεχνικές οδηγίες του εκπαιδευτή τους κ. Κίτσου Τρύφων (https://www.facebook.com/3fonphotography) ανέλαβαν την φωτογράφιση της διαφημιστικής καμπάνιας για τα φετινά ανθεστήρια. Το εξαιρετικό αποτέλεσμα που απολαμβάνει ήδη ο κόσμος στα κοινωνικά δίκτυα και στις διαφημιστικές μακέτες υλοποιήθηκε στα πλαίσια του μαθήματος "Διαφημιστική Φωτογραφία" που διδάσκεται στο εν λόγω τμήμα. Τις όμορφες στιγμές της φωτογράφισης μπορείτε να απολαύσετε στο βιντεάκι που γύρισε ο κ. Δούμος Μάριος στον σύνδεσμο https://www.youtube.com/watch?v=BIzDT-yKHus

Αξίζει να σημειωθεί πως οι σπουδαστές του τμήματος Φωτογραφίας, κατά την περίοδο των Ανθεστηρίων, θα υλοποιήσουν Έκθεση Φωτογραφίας με θέμα "Άνθρωπος και Φύση", στο Χατζηγιάννειο Πολιτιστικό Κέντρο στην περιοχή των Μικρών Καταρρακτών, παρουσιάζοντας δημιουργίες τους.




Γιάννης Σηφάκης : Μελετάται φυσικό αέριο για όλη την Πέλλα - Ξεκίνησαν οι μελέτες κόστους - οφέλους για Έδεσσα Σκύδρα και Αριδαία


Γιάννης Σηφάκης :  Μελετάται φυσικό αέριο σε όλη την Πέλλα!!  Ξεκίνησαν από την ΔΕΔΑ οι μελέτες κόστους-οφέλους για την Έδεσσα, την Σκύδρα και την Αριδαία που θα ολοκληρωθούν σε δυόμιση μήνες. 
Η εξασφάλιση εξόδου φυσικού αερίου από τον ΤΑΠ στο Άσπρο Πέλλας επιταχύνει τις θετικές εξελίξεις
Πραγματοποιήθηκε χθες νέα συνάντηση του βουλευτή με την διοίκηση της ΔΕΔΑ και προγραμματίστηκε επίσης συνάντηση του με τον Περιφερειάρχη Απ. Τζιτζικώστα την Παρασκευή για αυτό το θέμα. 
Υπενθυμίζεται η συνάντηση του με τον Υπουργό ΠΕΝ Γιώργο Σταθάκη, πριν τρείς μήνες, ο οποίος του ανακοίνωσε την θετική εξέλιξη με τον ΤΑΠ και προγενέστερες συναντήσεις του βουλευτή με την ΔΕΠΑ και ΔΕΔΑ.  Σημαντική και η παρουσία του προέδρου του ΤΕΕ Πέλλας Λευτέρη Αβραμίδη στις πρώτες συναντήσεις με ΔΕΠΑ και ΔΕΔΑ.
Η εξασφάλιση από την κυβέρνηση εξόδου φυσικού αερίου από τον ΤΑΠ στο Άσπρο Πέλλας ( σε επαναδιαπραγμάτευση των όρων διέλευσης για τον ΤΑΠ) και η συμφωνία για παροχέτευση ποσότητας 1 δισεκατομμύριο κυβικών μέτρων φυσικού αερίου από τον ΤΑΠ για χρήση στην χώρα μας δημιουργούν τις προϋποθέσεις για την ένταξη όλης της Πέλλας στο σχεδιασμό φυσικού αερίου από το 2019-2023. Απαραίτητη προϋπόθεση η συνεργασία ΔΕΔΑ και Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας που καλείται να εντάξει στα ΠΕΠ τα δίκτυα διανομής Έδεσσας – Σκύδρας – Αριδαίας με δεδομένο ότι η κυβέρνηση προτίθεται να εξασφαλίσει το δάνειο από την ΕΤΕπ και η ΔΕΔΑ την δική της ίδια συμμετοχή. 
Θα μελετηθεί εκ νέου η σύνδεση με αγωγό από την έξοδο του ΤΑΠ στο Άσπρο   ή με CNG ( συμπιεσμένο φυσικό αέριο) και για το εγκεκριμένο δίκτυο διανομής των Γιαννιτσών όπως και για Έδεσσα, Σκύδρα και Αριδαία
Θα μπορέσουν να συνδεθούν και οι μεταποιητικές βιομηχανίες και εμπορικοί καταναλωτές ( καταστήματα εστίασης, αρτοποιεία, στεγνοκαθαριστήρια κ.α.)
Ξεκινά η αντίστροφη πορεία για την Πέλλα μετά από πολλές δεκαετίες έξω από όλους τους Εθνικούς Σχεδιασμούς. 
Η πολιτική της κυβέρνησης για εξασφάλιση φτηνότερου και λιγότερο ρυπογόνου καυσίμου σταδιακά για το σύνολο του πληθυσμού της χώρας εξασφαλίζει την ενεργειακή δημοκρατία με την δυνατότητα πρόσβασης της συντριπτικής πλειοψηφίας των πολιτών στο φυσικό αέριο.
Υπολογίζεται ότι με το φυσικό αέριο εξασφαλίζεται οικονομία μέχρι και 40% στην ενέργεια στα νοικοκυριά (θέρμανση , ζεστό νερό χρήσης, μαγείρεμα)  και τις επιχειρήσεις σε σχέση με την σημερινή κατάσταση. Η εξέλιξη αυτή θα συμβάλει και στην αντιμετώπιση της ενεργειακής φτώχειας με τις διευκολύνσεις που παρέχει η ΔΕΔΑ και στην σύνδεση φυσικού αερίου σε ευπαθείς καταναλωτές.
Βασικό στοιχείο της παραγωγικής ανασυγκρότησης και της δίκαιης ανάπτυξης της Πέλλας η εξασφάλιση της σύνδεσης της με το φυσικό αέριο. 
Ο βουλευτής Γιάννης Σηφάκης (και με την ιδιαίτερη εξειδίκευση του σε ενεργειακά θέματα) θεωρεί την εξασφάλιση της σύνδεσης όλης της Πέλλας με το δίκτυο φυσικού αερίου ύψιστης προτεραιότητας για την παραγωγική ανασυγκρότηση της και εκφράζει την ικανοποίηση του που αυτή η κυβέρνηση θα αποκαταστήσει σταδιακά την μακρόχρονη υποβάθμιση της Πέλλας. Θα συμβάλει ακόμη στην άμβλυνση των ενδοπεριφερειακών ανισοτήτων σε αντίθεση με όλες τις κυβερνήσεις των τελευταίων δεκαετιών που  έφεραν την Πέλλα στις 5 τελευταίες θέσεις στο κατά κεφαλήν εισόδημα στη χώρα και την απόλυτη ένδεια σε βασικές υποδομές που εξασφαλίζουν την ποιότητα ζωής των κατοίκων.


"Το γλυκό μανιτάρι της Χαρτοπαίχτρας". Θεατρική παράσταση του 1ου ΕΠΑ.Λ. Αριδαίας


ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΑΠΟ ΤΟ 1ο ΕΠΑ.Λ. ΑΡΙΔΑΙΑΣ

Το πρόγραμμα επιχειρηματικότητας "Το γλυκό μανιτάρι της Χαρτοπαίχτρας" του 1ου ΕΠΑ.Λ. Αριδαίας "Νίκανδρος Παπαϊωάννου" σας παρουσιάζει την παράσταση που ετοιμάσαμε με πολλή αγάπη και μεράκι για όλους εσάς. 

Είμαστε σίγουροι ότι θα στηρίξετε και αυτή μας την δράση για να κάνουμε λίγο καλύτερη την ζωή κάποιων συνανθρώπων μας που το χρειάζονται.

Αφού είστε κοντά μας…υπάρχει ελπίδα!!!

Εισιτήρια προπωλούνται στο βιβλιοπωλείο ¨Συμβολή"

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...