Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

Ι.Μ Αγίου Ιλαριωνος

Ιερός Ναός Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη του χωριού.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη πλατείας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Νερόμυλος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πετροντούβαρο.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Σοκάκι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Ι.Μ Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Καταρράκτης.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Αγία Παρασκευή.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Φράγμα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

"Μπιτσκία".

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης .

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χορευτικός σύλλογος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εκκλησία - κοινότητα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άνοιξη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

Τετάρτη 10 Απριλίου 2019

Πρόμαχοι 2019. Εικόνες και βίντεο, τροφή για σκέψη...


Εικόνες και βίντεο από τους Προμάχους, αφιερωμένες σε όλους....
Στους αρμόδιους και στους πολίτες...
Ας αναρωτηθούμε ποιού, είναι η μεγαλύτερη ευθύνη, που βούλωσαν αυλάκια από σκουπίδια και πλημμύρισαν υπόγεια οικιών...
Αυτών που δεν τα διαχειρίζονται σωστά, ή ημών που τα σκορπάμε ανεξέλεγκτα, όπου μας βολεύει.










Γενική εκλογοαπολογιστική συνέλευση του Α.Σ. "Οι Πρόμαχοι"


Ανακοίνωση

Ο Πρόεδρος, το Διοικητικό Συμβούλιο και οι Ποδοσφαιριστές του Α.Σ. Οι Πρόμαχοι θέλουν να ευχαριστήσουν όλους όσους συνέβαλαν για την ομαλή λειτουργιά της ομάδος την φετινή χρόνια.

Την Κυριακή 21 Απριλίου 2019 στις 11:00 το πρωί θα πραγματοποιηθεί γενική εκλογοαπολογιστική συνέλευση για την συγκρότηση νέου διοικητικού συμβουλίου.

Όποιος επιθυμεί να συμμετέχει μπορεί να απευθυνθεί στο τηλ: 6976488345 για περισσότερες πληροφορίες.

Με εκτίμηση για το Δ.Σ.

Ο Πρόεδρος
Λευτέρης Μεσκίνης

Εκλογικές Αρχαιρεσίες, για την ανάδειξη προέδρου και διοικητικού Συμβουλίου στον Χορωδιακό Σύλλογο Φίλων Μουσικής Αριδαίας "ΑΡΙΩΝ"

Αρχαιρεσίες Αναδείξεως Νέου Προέδρου και Διοικητικου Συμβουλίου: Στις 15 Απριλίου 2019και ώρα 18:30 ξεκινούν οι Εκλογικές Αρχαιρεσίες, με σκοπό την ανάδειξη νέου προέδρου και νέου διοικητικού Συμβουλίου στον Χορωδιακό Σύλλογο Φίλων Μουσικής Αριδαίας "ΑΡΙΩΝ".
Παρακαλούνται όλα τα Μέλη, και οι Φίλοι του Συλλόγου, όπως ευαρεστούμενοι προσέλθουν και αναδείξουν με μυστική ψηφοφορία τον νέο Πρόεδρο και τα νέα Μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου.

Εκ του Χορωδιακού Συλλόγου Φίλων Μουσικής "ΑΡΙΩΝ"
Με εκτίμηση ο πρόεδρος 
Τάσος Μπέτσος

Με 10 επιχειρήσεις συμμετέχει στην 5η FRESKON η Περιφερειακή Ενότητα Πέλλας



Με 10 επιχειρήσεις συμμετέχει στην 5η FRESKON η Περιφερειακή Ενότητα Πέλλας

          Στην 5η έκθεση φρούτων και λαχανικών FRESKON 2019 συμμετέχει η Π.Ε. Πέλλας με δέκα (10) επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στην περιοχή μας.

          Η διοργάνωση αποτελεί ίσως το σημαντικότερο θεσμό στον κλάδο φρούτων και λαχανικών, όπου συναντώνται παραγωγοί, εταιρείες, φορείς που ασχολούνται με τον πρωτογενή τομέα.

          Η Αν. Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας Αθηνά Αθανασιάδου – Αηδονά επισήμανε τη σημασία συμμετοχής σε αυτές τις διοργανώσεις επιχειρήσεων που παράγουν ποιοτικά αγροτικά προϊόντα, εμπορεύονται και διανέμουν το αποτέλεσμα της προσπάθειας τους που χαρακτηρίζεται και στηρίζεται σε καινοτόμες ιδέες και τάσεις του σύγχρονου μάρκετινγκ. Η κα. Αηδονά εύχεται καλή επιτυχία στις συμμετέχουσες επιχειρήσεις της Π.Ε. Πέλλας.

          Οι επιχειρήσεις από την Περιφερειακή Ενότητα Πέλλας που θα συμμετέχουν στην 5η FRESKON είναι: Ρόδι Ελλάς, Ρόδι Πέλλας, Βιοαγρός, Καράμπελα, Φρουτεμπορική, Πίλτσης, Βλαδίκας, Γαία Πέλλας, Sulce Fruit και Α.Σ. Πέλλας.

          Η έκθεση θα πραγματοποιηθεί από τις 11 έως τις 13 Απριλίου 2019 στο Διεθνές Εκθεσιακό και Συνεδριακό Κέντρο Θεσσαλονίκης (ΔΕΘ- Helexpo, περίπτερο 13) στη Θεσσαλονίκη.   

Ένα διαφορετικό ταξίδι ναύλωσε ο «Προσκυνητής» της Βάσως Ρουμελή



Ένα διαφορετικό ταξίδι ναύλωσε ο «Προσκυνητής» της φίλης μου Βάσως Ρουμελή την Κυριακή 7 Απριλίου στο Ξενιτείδιο.  Ξεκίνησα κι εγώ να δω τι ακριβώς εννοούσε. Όταν έφτασα το αμφιθέατρο ήταν γεμάτο με κόσμο,  στολισμένο με χρώματα, φαναράκια και λουλούδια. Αυτό που έζησα ήταν ένα προσκύνημα στο χώμα της πατρίδας μας. «Όπου κι ταξιδεύω η Ελλάδα θα μυρίζει αγιόκλημα» είπε η Βάσω αρχικά και μας παρουσίασε μόνη της ως οικοδέσποινα στις σελίδες της με ένα διαφορικό και βιωματικό τρόπο τον προσκυνητή της .
Δεν ήταν μια συνηθισμένη βιβλιοπαρουσίαση. Σπάσαν όλα τα ρολόγια με ψαλμούς που καταργούν τον θάνατο. Ξεκίνησε ο εκδότης και συγγραφέας κ. Σάββας Καλεντερίδης ο οποίος μίλησε με πολύ θαυμασμό και αγάπη για την ποιήτρια της εκδοτικής οικογένειάς του,  η οποία όπως επισήμανε εισήγαγε μία καινοτομία στο βιβλίο της που το κάνει ξεχωριστό. Πριν από κάθε ποίημα έχει και ένα πεζό κείμενο που εισάγει το ποίημα. Είναι μια ιστορία που έχει πρωταγωνιστές, έχει αρχή, μέση και τέλος. Τον ενθουσίασε το ποίημα  και το διάβασε ο ίδιος «Ένας αλήτης άγιος» (στον  χαμογελαστό ήρωα Κωνσταντίνο Κατσίφα) και καταχειροκροτήθηκε.
Στην συνέχεια ακούστηκε το ομώνυμο τραγούδι με εικόνες στην κεντρική σκηνή που εναλλάσσονταν και  μάγευαν εμάς που το ζούσαμε. Είναι το κεντρικό της ποίημα με τίτλο «προσκυνητής» που σύνθεσε και τραγούδησε ο συντοπίτης μας Δέκος Δημήτριος σε επαγγελματικό στούντιο.  Επαγγελματική δουλειά και απίστευτο αποτέλεσμα.
Στην συνέχεια μίλησε ο Μπίνος Γεώργιος, ένας νέος ταλαντούχος συγγραφέας από την Όρμα. Έκανε μία πολύ ενδιαφέρουσα ανάλυση και εμβάθυνση του βιβλίου.  Είναι τιμή για τον τόπο μας να έχουμε τέτοιους νέους με τέτοια ποιότητα λόγου και σκέψης.
Αμέσως μετά, η ποίηση ξεδιπλώθηκε με διαλόγους που παίχτηκαν στην σκηνή ως θεατρικό δρώμενο.  Ένας Οδυσσέας-προσκυνητής δεξιά στην σκηνή και μία πιστή Πηνελόπη αριστερά. Στο κέντρο η ποιήτρια σε ρόλο αφηγήτριας. Απίστευτοι στίχοι σαν αρχαίο θέατρο. Ερμήνευσαν  οι ηθοποιοί  Σταύρος Καραγεωργιάδης και Καίτη Κυριακίδου.
Τέλος η Βάσω Ρουμελή μίλησε η ίδια για το βιβλίο της. Πως εμπνεύστηκε, πως βαπτίστηκε  ο προσκυνητής και τι εξυπηρετεί. Ο προσκυνητής μας είπε ότι  είναι σύμβολο, ορίζει την ώρα εκεί που αυτός θέλει. Έρχεται να βοηθήσει την πατρίδα του σε κόντρα των νέων πουλητών που παραποιούν την ιστορία. Θυμίζει ήρωες, σοφούς, προγόνους αγιασμένους και κολασμένες διχόνοιες. Ότι σώζεις σε σώζει και ο Θεός είναι πάντα δίπλα μας σε κόντρα της μοίρας που μας υποτάσσει.
Ήρθε η ώρα…οι στίχοι χτίσαν ικεσίες.
Η παρουσίαση έκλεισε με την χορωδία Αριδαίας ΑΡΙΩΝ με πολύ όμορφα τραγούδια που κεντήθηκαν κι αυτά με ποιήματα που απήγγειλε η Ολγα Τενεκετζή. 

















ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...