Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

Ι.Μ Αγίου Ιλαριωνος

Ιερός Ναός Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη του χωριού.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη πλατείας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Νερόμυλος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πετροντούβαρο.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Σοκάκι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Ι.Μ Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Καταρράκτης.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Αγία Παρασκευή.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Φράγμα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

"Μπιτσκία".

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης .

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χορευτικός σύλλογος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εκκλησία - κοινότητα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άνοιξη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

Τετάρτη 28 Φεβρουαρίου 2018

ΤΟ ΑΝΕΚΔΟΤΟ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ


e-mail, Άραβα μαθητή στον πατέρα του:

Το Βερολίνο είναι θαυμάσιο, οι άνθρωποι εδώ είναι
υπέροχοι και μου αρέσει πολύ εδώ,

αλλά πατέρα, ντρέπομαι λίγο να πηγαίνω στο κολέγιο με τη
Ferrari 599 GTB 

από καθαρό χρυσό, όταν όλοι μου οι καθηγητές και
πολλοί συμμαθητές μου

έρχονται με τρένο

Ο γιος σου, Nasser

Και η απάντηση του Άραβα πατέρα:

20 εκατομμύρια αμερικάνικα δολάρια μόλις μεταφέρθηκαν στο λογαριασμό
σου.

Σε παρακαλώ σταματά να μας ντροπιάζεις!

Πήγαινε και αγόρασε και εσύ ένα τρένο! Με αγάπη, Ο
πατέρας σου.

Τις δομές που παρέχουν υπηρεσίες κοινωνικής φροντίδας στις ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού της Κεντρικής Μακεδονίας ενισχύει η Περιφέρεια



Η ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΔΙΑΣΦΑΛΙΖΕΙ ΤΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΩΝ ΔΟΜΩΝ ΠΑΡΟΧΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΦΡΟΝΤΙΔΑΣ ΓΙΑ ΤΑ ΕΠΟΜΕΝΑ ΤΡΙΑ ΧΡΟΝΙΑ

Τις δομές που παρέχουν υπηρεσίες κοινωνικής φροντίδας στις ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού της Κεντρικής Μακεδονίας ενισχύει η Περιφέρεια, με την έγκριση της σχετικής πρόσκλησης του ΕΣΠΑ, προϋπολογισμού 6 εκ. ευρώ, με απόφαση του Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολου Τζιτζικώστα.
Οι πιστοποιημένοι φορείς – νομικά πρόσωπα δημοσίου και ιδιωτικού δικαίου, που λειτουργούν τέτοιες δομές, καλούνται να υποβάλουν τις προτάσεις τους στο ΕΣΠΑ της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, ώστε να χρηματοδοτηθούν και να συνεχίσουν ή ακόμη και να αναβαθμίσουν τις παρεχόμενες υπηρεσίες προς τους πολίτες που το έχουν περισσότερο ανάγκη.
«Η διοίκηση της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας στον πυρήνα της πολιτικής της έχει την αλληλεγγύη και την κοινωνική συνοχή. Γι’ αυτό το λόγο η κοινωνική μας πολιτική είναι πρώτη προτεραιότητα. Για να διατηρήσουμε το δίχτυ κοινωνικής προστασίας, που στήσαμε από την πρώτη μέρα που αναλάβαμε τα ηνία της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, απαιτείται συνεργασία και ενίσχυση όλων των φορέων που λειτουργούν δομές παροχής ολοκληρωμένων υπηρεσιών κοινωνικής φροντίδας, πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας, σε ευπαθείς ομάδες πληθυσμού. Με τα κονδύλια που διαθέτουμε μέσω της νέας πρόσκλησης του ΕΣΠΑ της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας σκοπεύουμε να χρηματοδοτήσουμε την επέκταση, διεύρυνση και αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών των φορέων προς όσους το έχουν ανάγκη. Οι παρεμβάσεις μας είναι εξειδικευμένες με κυρίως ωφελούμενους παιδιά και έφηβους 6 ως 18 ετών σε ανάγκη και κίνδυνο και τις οικογένειές τους, εξαρτημένα, απεξαρτημένα, υπό απεξάρτηση άτομα και οροθετικοί. Οι δομές που παρέχουν βοήθεια σε αυτές τις πληθυσμιακές ομάδες θα έχουν διασφαλισμένη λειτουργία για τα επόμενα τρία χρόνια. Ανάμεσά τους είναι ξενώνες, Κέντρα Ημερήσιας Φροντίδας, υπηρεσίες βοήθειας στο δρόμο και οικογενειακή συμβουλευτική και στήριξη συνανθρώπων μας που ζουν σε συνθήκες ακραίας φτώχειας», τόνισε ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας.
Οι παρεμβάσεις έχουν διάρκεια τριών ετών και αφορούν σε δομές, οι οποίες ενδεικτικά είναι οι εξής:
-Δομές παροχής υπηρεσιών ανοιχτής φροντίδας σε παιδιά σε ανάγκη και σε κίνδυνο, καθώς και στήριξη των οικογενειών τους.
-Δομές παροχής υπηρεσιών στήριξης ευπαθών κοινωνικών ομάδων και οικογενειών που βιώνουν ένδεια και αποκλεισμό.
-Υποστήριξη της έναρξης και της λειτουργίας Κέντρων Ημερήσιας Φροντίδας και στήριξης της οικογένειας.
-Υποστήριξη της έναρξης και της λειτουργίας Κέντρων Αναφοράς και παροχή υπηρεσιών οικογενειακής συμβουλευτικής.
-Υποστήριξη της έναρξης και της λειτουργίας δομών με αντικείμενο εναλλακτικές δράσεις κοινωνικής ένταξης για εξαρτημένα ή υπό απεξάρτηση άτομα, οροθετικούς.
-Υποστήριξη δομών για υπηρεσίες προσέγγισης και παροχής υπηρεσιών στο δρόμο για εξαρτημένα ή υπό απεξάρτηση άτομα, οροθετικούς.
-Υποστήριξη της έναρξης ή και της λειτουργίας ξενώνων βραχείας φιλοξενίας για εξαρτημένα ή υπό απεξάρτηση άτομα και οροθετικούς.
-Υποστήριξη της έναρξης ή και της λειτουργίας κοινωνικών ξενώνων ανοιχτής φιλοξενίας για εξαρτημένα ή υπό απεξάρτηση άτομα και οροθετικούς.

Ισχυρή και με πολύ θετικά αποτελέσματα ήταν η παρουσία της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας σε τρεις διεθνείς τουριστικές εκθέσεις



Ισχυρή και με πολύ θετικά αποτελέσματα ήταν η παρουσία της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας σε τρεις διεθνείς τουριστικές εκθέσεις, τη Διεθνή Έκθεση Τουρισμού “IFT 2018” στο Βελιγράδι, τη Διεθνή Έκθεση Τουρισμού “TTR 2018” στο Βουκουρέστι και τη Διεθνή Έκθεση “Holiday & Spa Expo” στη Σόφια.
Με γνώμονα την προβολή και προώθηση του τουριστικού προϊόντος της Κεντρικής Μακεδονίας σε σημαντικές αγορές- στόχους των Βαλκανίων, η ΠΚΜ συμμετείχε με ιδιαίτερη επιτυχία και στις τρεις εκθέσεις ισχυροποιώντας τη θέση της στην περιοχή, καθώς οι τουρίστες από τα Βαλκάνια επιδεικνύουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον και επιλέγουν την Κεντρική Μακεδονία για δωδεκάμηνο τουρισμό.
Αξιοσημείωτος ήταν ο αριθμός των ατόμων που επισκέφθηκαν τα περίπτερα του Ε.Ο.Τ. -στις εκθέσεις του Βελιγραδίου και του Βουκουρεστίου- και του Δήμου Σερρών στη Σόφια, όπου συμμετείχε και η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, εκφράζοντας τις προτιμήσεις τους για όλα τα είδη, κλασικού και εναλλακτικού τουρισμού, που αναπτύσσονται και στις επτά περιφερειακές ενότητες.
Με την Ελλάδα ως τιμώμενη χώρα, ιδιαίτερη βαρύτητα είχε η Διεθνής Έκθεση Τουρισμού “IFT 2018” στο Βελιγράδι, όπου την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας εκπροσώπησε ο Περιφερειάρχης Απόστολος Τζιτζικώστας, ο οποίος και συμμετείχε στα εγκαίνια με την υπουργό Τουρισμού Έλενα Κουντουρά και τον αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης της Σερβίας και υπουργό Τουρισμού Ρασίμ Κλιάιτς. Στο πλαίσιο των επαφών του, ο κ. Τζιτζικώστας είχε την ευκαιρία να συναντηθεί με στελέχη της σερβικής κυβέρνησης, τους πρέσβεις των δύο χωρών, εμπορικούς ακολούθους, στελέχη του ΕΟΤ, καθώς και με κορυφαίους παράγοντες του τουρισμού και δημοσιογράφους σερβικών και άλλων ξένων ΜΜΕ.
Σύμφωνα με τα απολογιστικά στοιχεία των τριών εκθέσεων:
1. Στην “IFT 2018” έλαβαν μέρος εκθέτες από όλο τον κόσμο και οι επισκέπτες ξεπέρασαν τις 100.000. Τα τελευταία χρόνια οι τουριστικές ροές από τη Σερβία έχουν αξιοσημείωτη αύξηση. Συγκεκριμένα, κατά τη διάρκεια του 2017, οι αφίξεις Σέρβων τουριστών στην Ελλάδα ξεπέρασαν τις 850.000, αύξηση μεγαλύτερη του 15%, ενώ η ισχυρή αυτή δυναμική συνεχίζεται και το 2018. Ο ΕΟΤ  συμμετείχε με περίπτερο 194 τ.μ. όπου φιλοξενήθηκαν 14 συνεκθέτες από την Ελλάδα, Περιφέρειες, Ενώσεις Ξενοδόχων, Τουριστικοί Οργανισμοί και ξενοδοχειακές επιχειρήσεις.
2. Μεγάλη ήταν η επισκεψιμότητα και στην “TTR 2018” στο Βουκουρέστι, η οποία απευθύνεται κυρίως στο κοινό, με αξιοσημείωτη την αύξηση κατά 25% των προκρατήσεων πανελλαδικά.
3. Στην έκθεση “Holiday & Spa Expo στη Βουλγαρία, η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας φιλοξενήθηκε από τον Δήμο Σερρών- ο οποίος συμμετείχε με ένα θεματικό περίπτερο αναδεικνύοντας τον αθλητικό τουρισμό και συγκεκριμένα το αυτοκινητοδρόμιο των Σερρών- και φιλοξενήθηκαν μεταξύ άλλων, το Σπήλαιο της Αλιστράτης, η Ένωση Ξενοδόχων Παραλίας, φορείς και επαγγελματίες της Κεντρικής Μακεδονίας. Στην Έκθεση συμμετείχαν πάνω από 350 εκθέτες από την Βουλγαρία, ενώ υπήρξαν και 22 αποστολές από χώρες του εξωτερικού, ενώ για πρώτη φορά, συμμετείχε η Δομινικανή Δημοκρατία και το Μεξικό. Επίσης, μεταξύ των εκθετών, δυναμική ήταν και η ελληνική παρουσία φορέων, ξενοδοχειακών αλυσίδων αλλά και πρακτόρων από την Π.Κ.Μ.
Στον χώρο της Περιφέρειας μέσα στα περίπτερο του Ε.Ο.Τ. σε Βελιγράδι και Βουκουρέστι, αλλά και του Δήμου Σερρών στη Σόφια φιλοξενήθηκαν φορείς και επαγγελματίες του τουρισμού από την Κεντρική Μακεδονία που είχαν την ευκαιρία να προβληθούν και να διευρύνουν το δίκτυο επαφών τους. Παράλληλα, τα στελέχη της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας ενημέρωναν το κοινό και εκπροσώπους ξένων φορέων του τουρισμού για τα συγκριτικά πλεονεκτήματα καθώς και για τον καθοριστικό ρόλο της περιοχής μας στην πολύ σημαντική αγορά των Βαλκανίων.

«Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας είναι η πρώτη Περιφέρεια στην Ελλάδα σε αφίξεις τουριστών τα τελευταία χρόνια. Οι οδικές αφίξεις αυξήθηκαν κατά 1 εκατομμύριο, ξεπερνώντας πλέον συνολικά τα 6,5 εκατομμύρια, ενώ και το τουριστικό ρεύμα κατά τους μήνες εκτός της θερινής τουριστικής περιόδου αυξήθηκε κατά 30%. Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας αποτελεί το δημοφιλέστερο προορισμό των τουριστών από χώρες των Βαλκανίων, όπως η Σερβία, η Βουλγαρία και η Ρουμανία. Διαρκής στόχος μας είναι να ενισχύσουμε ακόμα περισσότερο το τουριστικό ρεύμα προς την περιοχή μας τόσο από τις παραδοσιακές τουριστικές αγορές όσο και από νέες τουριστικές αγορές. Η πολιτική της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας στον Τουρισμό είναι μια σύγχρονη επιθετική πολιτική που λειτουργεί, αποδίδει και φέρνει καρπούς. Η διαφοροποίηση του τουριστικού προϊόντος της Κεντρικής Μακεδονίας, η εξειδικευμένη προσέγγιση ειδικών κοινών που ενδιαφέρονται για συγκεκριμένες μορφές τουρισμού, η επέκταση της τουριστικής περιόδου και η καθιέρωση του δωδεκάμηνου τουρισμού, η ανάπτυξη συνεργιών και συμπράξεων, η σύνδεση του τουρισμού με τον αγροδιατροφικό τομέα και τον πολιτισμό, καθώς και το άνοιγμα σε νέες αγορές – στόχους, είναι όλες οι επιμέρους δράσεις που συναπαρτίζουν την ολοκληρωμένη και ενιαία πολιτική μας στον Τουρισμό. Με αλλά άλλα λόγια διαμορφώνουμε σήμερα, την αναπτυξιακή βάση της επόμενης πενταετίας, για τον τουρισμό στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας» σημείωσε ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας.
Όπως δήλωσε ο Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού και Πολιτισμού της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας Αλέξανδρος Θάνος, «η Κεντρική Μακεδονία αποτελεί για τις βαλκανικές χώρες έναν από τους πλέον δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς. Η περιοχή μας είναι ιδιαίτερα αγαπητή στους γείτονές μας και ως Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας οφείλουμε να αξιοποιήσουμε τις δυνατότητες που μας δίνονται με τον καλύτερο δυνατό και επωφελή τρόπο. Σύμφωνα με τα στοιχεία των προκρατήσεων για το 2018, η εισροή τουριστών από τη Σερβία έχει αυξηθεί κατά 15% κι εμείς αναμένεται να ωφεληθούμε ιδιαίτερα καθώς το μεγαλύτερο τμήμα του εισερχόμενου οδικού τουρισμού από τη Σερβία κατευθύνεται σε δικούς της τουριστικούς προορισμούς. Επίσης και για τους Ρουμάνους τουρίστες η Κεντρική Μακεδονία αποτελεί πόλο έλξης και αναζήτησης νέων προορισμών. Αξίζει να σημειωθεί ότι η ρουμάνικη αγορά έχει ανοδικό ρυθμό ανάπτυξης τα τελευταία χρόνια και δείχνει να αναζητά ποιοτικότερες διακοπές όχι απαραίτητα χαμηλού κόστους, πρόκληση που οφείλει η Π.Κ.Μ να αντιμετωπίσει. Το ίδιο και η Βουλγαρία με την ταχεία ανάπτυξή της αποτελεί αγορά- στόχο για την Κεντρική Μακεδονίας. Σε επίπεδο Περιφέρειας, και σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία της Έρευνας Συνόρων της Τράπεζας της Ελλάδος, το έτος 2016 η Βουλγαρία αποτέλεσε την δεύτερη χώρα σε επισκέψεις (1.454.000) ενώ σε διανυκτερεύσεις ακολουθεί την Γερμανία μαζί με την Σερβία και τα Σκόπια. Η επιθυμία των επισκεπτών για δραστηριότητες όλο τον χρόνο βρίσκει πρόσφορο έδαφος στην Κεντρική Μακεδονία, η οποία υποστηρίζει το δωδεκάμηνο τουρισμό καθώς διαθέτει προϊόντα και προορισμούς που προσφέρονται για θεματικό τουρισμό καθώς και άλλες ειδικές εναλλακτικές μορφές τουρισμού, γεγονός που την καθιστά  τον ιδανικό προορισμό για μοναδικές, αυθεντικές εμπειρίες».




Γραφείο Γιάννη Σηφάκη για ενημέρωση των αγροτών της Πέλλας


Γραφείο Γιάννη Σηφάκη για ενημέρωση των αγροτών της Πέλλας : 
Στις Βρυξέλλες έχει αποσταλεί προ διμήνου ο φάκελος για 47 εκατ. €  εισοδηματική ενίσχυση ροδακίνου έτους 2017 αλλά ακόμη δεν συζητήθηκε στο Συμβούλιο Υπουργών ή σε Υπηρεσιακό επίπεδο
Αν, παρ’ ελπίδα, δεν υπάρξει αποτέλεσμα θα επιδιωχθεί εθνικό de minimis 
Επειδή ο βουλευτής δέχεται επανειλημμένα ερωτήσεις από αγρότες της Πέλλας για το αίτημα εισοδηματικής ενίσχυσης προς την Κομισιόν επιθυμεί να διευκρινίσει ότι το αίτημα έχει αποσταλεί από το Υπουργείο προ διμήνου αλλά δεν έχει συζητηθεί ακόμη σε Συμβούλιο Υπουργών ή σε υπηρεσιακό επίπεδο.
Η κυβέρνηση θα υποστηρίξει δυναμικά το αίτημα αυτό. Αντίστοιχες κινήσεις έχουν κάνει και οι Ισπανοί.
Ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης έχει δεσμευτεί ότι, σε περίπτωση αρνητικής απόφασης, θα επιδιωχθεί να εξασφαλιστεί εθνικό de minimis. 
Στην κατάρτιση του φακέλου σημαντική βοήθεια προσέφερε η Κοινοπραξία Συνεταιρισμών Ομάδων παραγωγών Ημαθίας.   

Έκδοση Πρόσκλησης για την υποβολή αιτήσεων στήριξης στο πλαίσιο του Μέτρου 11 «Βιολογικές καλλιέργειες» του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης (ΠΑΑ) 2014-2020



Τροποποίηση της με αριθ. 2848/145689/28-12-2016 απόφασης του Υπουργού και του Αναπληρωτή Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων (ΦΕΚ Β΄ 4310/2016)

Έκδοση Πρόσκλησης για την υποβολή αιτήσεων στήριξης στο πλαίσιο  του Μέτρου 11 «Βιολογικές καλλιέργειες» του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης (ΠΑΑ) 2014-2020

Από την Δ/νση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Έδεσσας της Π.Ε. Πέλλας σας ενημερώνουμε ότιι:
1) Εκδόθηκε η με αριθ. πρωτ. 487/23591/13-02-2018  (ΦΕΚ Β΄ 475/15-02-2018) Κοινή Υπουργική Απόφαση του Υπουργού και του Αναπληρωτή Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων με θέμα «Τρίτη (3η) τροποποίηση της με αριθ. 2848/145689/28-12-2016 απόφασης του Υπουργού και του Αναπληρωτή Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων  ¨Καθορισμός πλαισίου εφαρμογής του Μέτρου 11 «Βιολογικές καλλιέργειες» του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης (ΠΑΑ) 2014-2020 (ΦΕΚ Β΄ 4310/30-12-2016) όπως τροποποιήθηκε και ισχύει», η οποία αναρτήθηκε στη ΔΙΑΥΓΕΙΑ με κωδικό ανάρτησης (ΑΔΑ 6ΡΚΕ4653ΠΓ-ΤΑΥ), καθώς και στις ιστοσελίδες του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων (www.minagric.gr), του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης  (ΠΑΑ) 2014-2020 (www.agrotikianaptixi.gr) και του ΟΠΕΚΕΠΕ (www.opekepe.gr).
2)  Εκδόθηκε η με αριθ. πρωτ. 539/27369/20-02-2018  Πρόσκληση για την υποβολή αιτήσεων στήριξης για συμμετοχή στο Μέτρο 11 "Βιολογικές καλλιέργειες" του ΠΑΑ 2014-2020 σύμφωνα με την αριθ. 2848/145689/28-12-2016 απόφαση του Υπουργού και του Αναπληρωτή Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων  «Καθορισμός πλαισίου εφαρμογής του Μέτρου 11 «Βιολογικές καλλιέργειες» του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης (ΠΑΑ) 2014-2020 (ΦΕΚ Β΄ 4310/30-12-2016) όπως τροποποιήθηκε και ισχύει», η οποία αναρτήθηκε στη ΔΙΑΥΓΕΙΑ με κωδικό ανάρτησης (ΑΔΑ 68ΥΗ4653ΠΓ-ΡΙΩ), καθώς και στις ιστοσελίδες του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων (www.minagric.gr), του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης (ΠΑΑ) 2014-2020 (www.agrotikianaptixi.gr) και του ΟΠΕΚΕΠΕ (www.opekepe.gr).
Η υποβολή αιτήσεων στήριξης στο πλαίσιο της παρούσας πρόσκλησης, θα πραγματοποιηθεί  κατά το διάστημα από 19/03/2018 έως και 11/04/2018 ώρα 00:00.
Οι υποψήφιοι δικαιούχοι, προκειμένου να ενταχθούν στις προκηρυσσόμενες δράσεις του Μέτρου 11 της παρούσας πρόσκλησης, υποβάλλουν προς τον ΕΦΔ, ηλεκτρονικά την αίτηση στήριξής τους, μέσω του Πληροφοριακού Συστήματος (ΠΣ). Η εγγραφή στο εν λόγω σύστημα θα γίνεται στον ιστότοπο https://registration.dikaiomata.gr/user_registration και η επεξεργασία των αιτήσεων  στον ιστότοπο  https://p2.dikaiomata.gr/Organics16/.
 Οι προκηρυσσόμενες δράσεις είναι οι εξής:
A.      Υπομέτρο 11.1 : Ενισχύσεις για τη μετατροπή σε βιολογικές πρακτικές και μεθόδους
·      Δράση 11.1.2 : Ενισχύσεις για τη μετατροπή σε βιολογικές πρακτικές και μεθόδους παραγωγής στην κτηνοτροφία
B.      Υπομέτρο 11.2 : Ενισχύσεις για τη διατήρηση σε βιολογικές πρακτικές και μεθόδους
·      Δράση 11.2.2 : Ενισχύσεις για τη διατήρηση σε βιολογικές πρακτικές και μεθόδους παραγωγής στην κτηνοτροφία
Τέλος η κατανομή του ποσού θα γίνει ανά Περιφέρεια.


                                                                                               Ο    ΠΡΟΪΣΤΑΜΕΝΟΣ   Δ/ΝΣΗΣ
                                                                                               ΤΣΑΝΤΑΚΗΣ   ΤΡΥΦΩΝ

«Υποβολή αιτήσεων για νέες αμπελοφυτεύσεις για το έτος 2018, μέσω των ψηφιακών εφαρμογών του ΥΠΑΑΤ»



        Η Δ/νση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της Π.Ε. Πέλλας ενημερώνει ότι οι ενδιαφερόμενοι παραγωγοί για την απόκτηση αδειών νέας φύτευσης οινοποιήσιμων ποικιλιών αμπέλου, υποβάλουν ηλεκτρονικά, μέσω της ιστοσελίδας του ΥΠ.Α.Α.Τ.(www.minagric.gr), αίτηση-υπεύθυνη δήλωση από 27 Φεβρουαρίου έως  27 Μαρτίου του 2018.
        Η αίτηση είναι αποδεκτή όταν σ’ αυτή επισυνάπτονται ηλεκτρονικά όλα τα απαιτούμενα δικαιολογητικά για την ικανοποίηση των κριτηρίων επιλεξιμότητας. Στην περίπτωση που δεν επισυνάπτονται δικαιολογητικά που αφορούν κριτήρια προτεραιότητας τότε η αίτηση είναι επιλέξιμη αλλά δεν βαθμολογείται για τα κριτήρια αυτά. Στην αίτηση-υπεύθυνη δήλωση προσδιορίζεται το μέγεθος (σε στρέμματα) και η τοποθεσία της έκτασης για την οποία πρόκειται να χορηγηθεί η άδεια, η οποία είναι τουλάχιστον ίση της αιτηθείσας έκτασης. Η ελάχιστη αιτούμενη έκταση για τη χορήγηση άδειας φύτευσης ορίζεται το ένα (1) στρέμμα.
        Οι αρμόδιες Δ/νσεις Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής προβαίνουν στους απαραίτητους διοικητικούς, διασταυρωτικούς και επιτόπιους έλεγχους των εν λόγω αιτήσεων και τις οριστικοποιούν το αργότερο έως την 15η Μαΐου.
        Μετά την ολοκλήρωση των ανωτέρω ελέγχων το αρμόδιo Τμήμα Μεθόδων, Σχεδιασμού, Διοίκησης Έργων και Ανάπτυξης Πληροφοριακών Συστημάτων και Ψηφιακών Υπηρεσιών της Διεύθυνσης Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης του ΥΠ.Α.Α.Τ ενημερώνει ηλεκτρονικά τους μη επιλέξιμους αιτούντες σχετικά με τους λόγους απόρριψης τους.
        Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να ενημερωθούν αναλυτικά για τα Κριτήρια Επιλεξιμότητας καθώς και τα Κριτήρια Προτεραιότητας/Καθορισμός βαρύτητας κριτηρίων έτσι ώστε οι αιτήσεις να είναι επιλέξιμες στην Υπουργική Απόφαση με αριθ. 609/16822/14-2-2017 «Θέσπιση των αναγκαίων συμπληρωματικών μέτρων για την εφαρμογή των Κανονισμών (ΕΚ) αριθ. 1308/2013, (Ε.Ε) αριθ. 2015/560 και (Ε.Ε) αριθ. 2015/561, σχετικά με τη διαχείριση των αδειών για νέες αμπελοφυτεύσεις.»
Η διαδικασία ηλεκτρονικής υποβολής αναλυτικά έχει ως εξής μπαίνουμε στην ιστοσελίδα του ΥΠΑΑΤ στην διεύθυνση
     http://www.minagric.gr και ακολουθούμε την παρακάτω πορεία:
Ψηφιακές Υπηρεσίες         Αίτηση αδειών φύτευσης αμπέλου                   Σύνδεση                           Δημιουργία λογαριασμού                        Σύνδεση  Χρήστη                  Επιλογή υπηρεσίας                  Αίτηση αδειών φύτευσης    
           Δημιουργία Αίτησης

     Επιπλέων στοιχεία και αναλυτικές  οδηγίες για τον χειρισμό της εφαρμογής εμφανίζονται εάν πατήσουμε το εικονίδιο της βοήθειας.                              
Για οποιαδήποτε πληροφορία μπορείτε να απευθύνεστε στους υπεύθυνους γεωπόνους της Δ/νσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της Π.Ε. Πέλλας (Έδεσσα) Καραβίτη Σταύρο τηλ. 2381351289 και (Γιαννιτσά) Ελευθερίου Γιώργο τηλ. 2381352312

                                     Ο ΠΡΟΪΣΤΑΜΕΝΟΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗΣ
  Τσαντάκης Τρύφων  

Εξετάσεις για την άδεια άσκησης επαγγέλματος φαρμακοποιού περιόδου Μαρτίου 2018


Από η Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας Π.Ε Πέλλας ανακοινώνεται ότι οι εξετάσεις για την άδεια άσκησης επαγγέλματος φαρμακοποιού περιόδου Μαρτίου 2018 θα διεξαχθούν στη Θεσσαλονίκη και συγκεκριμένα στο Εργαστήριο Φαρμακοτεχνίας και Ελέγχου Φαρμάκων, στο 2ο όροφο του κτιρίου Βιολογίας -Φαρμακευτικής στο Α.Π.Θ.


Το πρόγραμμα των εξετάσεων καθορίστηκε ως εξής:

ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑΚΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ

ΔΕΥΤΕΡΑ 26-03-2018  
9.00-12.00: Έλεγχος Φαρμάκων
12.00-15.00:Παρασκευή Φαρμακοτεχνικών ή χημικών σκευασμάτων
ΤΡΙΤΗ 27-03-2018 
9.00-12.00: Εκτέλεση συνταγών
12.00-15.00: Αναγνώριση πλειόνων φαρμάκων

ΠΡΟΦΟΡΙΚΕΣ( ή ΓΡΑΠΤΕΣ) ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ

ΤΕΤΑΡΤΗ 28-03-2018  
 9.00-12.00: Ελληνική Φαρμακοποιία-Φαρμακοτεχνία
12.00-15.00: Φαρμακευτική Εμπορευματολογία-Στοιχεία Ιστορίας- Νομοθεσία                               
 ΠΕΜΠΤΗ 29-03-2018 
 9.00-12.00: Φαρμακολογία
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 30-03-2018   
9.00-12.00: Τοξικολογία

Τα δικαιολογητικά των υποψηφίων πρέπει να περιέλθουν στην Υπηρεσία το αργότερο μέχρι τις 20-03-2017.
Οι υποψήφιοι θα παραλάβουν το παραπεμπτικό τους τη Δευτέρα 26-03-2018 και ώρα 9.00 π.μ. στο Εργαστήριο Φαρμακοτεχνίας και Ελέγχου Φαρμάκων, στο 2ο όροφο του κτιρίου της Φαρμακευτικής στο Α.Π.Θ.
Τροποποίηση του προγράμματος γίνεται από τους εξεταστές σύμφωνα και με το υπόλοιπο πρόγραμμα λειτουργίας της Σχολής και οι υποψήφιοι ενημερώνονται κατά τη διάρκεια των εξετάσεων.
Όσοι υποψήφιοι προέρχονται από άλλη Περιφερειακή Ενότητα προμηθεύονται το παράβολο ύψους 11,74 ευρώ από το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων της Θεσσαλονίκης (Ερμού και Καρόλου Ντηλ γωνία) και το καταθέτουν στη γραμματέα της Επιτροπής, την πρώτη μέρα των εξετάσεων.

Για περισσότερες πληροφορίες στα τηλέφωνα 2381351276, 2381351231 και 2381351280                                               
              ΑΠΟ ΤΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΥΓΕΙΑΣ & ΚΟΙΝ. ΜΕΡΙΜΝΑΣ Π.Ε. ΠΕΛΛΑΣ

Διακοπή των μαθημάτων σήμερα 28/02/2018 στο Δημοτικό Σχολείο και Νηπιαγωγείο Αρχαγγέλου.


Α Π Ο Φ Α Σ Η
Ο Δήμαρχος Αλμωπίας
Έχοντας υπόψη:
1.Τις διατάξεις του άρθρου 94 Ν.3852/2010 [ΦΕΚ 87/7-6-2010 τ.Α΄] «Νέα Αρχιτεκτονική της Αυτοδιοίκησης και της Αποκεντρωμένης Διοίκησης – Πρόγραμμα Καλλικράτης».
2 . Τις κρατούσες έκτακτες καιρικές συνθήκες

Α π ο φ α σ ί ζ ε ι
Την διακοπή των μαθημάτων σήμερα 28/02/2018 στην σχολική μονάδα της Α/θμιας Εκπ/σης του Δήμου Αλμωπίας , ήτοι: Δημοτικό Σχολείο και Νηπιαγωγείο Αρχαγγέλου.

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΑΛΜΩΠΙΑΣ
α.α.
ΤΣΙΜΤΣΙΡΙΔΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ

Έχει ο Θεός


Όλο αυτό τον καιρό ακούμε διαρκώς για αλλαγές προς το χειρότερο σε όλους τους τομείς. Τα ήθη ολοένα και εκφυλίζονται, η κοινωνία μας αποσταθεροποιείται, τα οικονομικά τόσο του κράτους όσο και τα οικογενειακά μας μαραζώνουν , οι ηγέτες παντού σχεδόν ανύπαρκτοι, τα πρότυπα μένουν πλέον στα συναξάρια, τα ψυχολογικά μας, ολόιδια με τα οικονομικά (γιατί άλλωστε εξαρτήσαμε τα πάντα από το πόσα έχουμε). Έτσι λοιπόν η κατάσταση γύρω μας και μέσα μας διαγράφεται ολοένα και ζοφερότερη.
Από την άλλη μεριά η δική μας στάση ή αντίσταση απέναντι σε όλα αυτά παντελώς ανορθόδοξη. Εμείς οι Χριστιανοί Ορθόδοξοι Έλληνες στην πλειοψηφία μας χάνουμε το χαμόγελό μας, ξεχνάμε το «έχει ο Θεός» και αντί να πεισμώσουμε και να εργαστούμε συντόνως για να διαλύσουμε τα σκοτάδια που απλώνονται παντού, καθόμαστε μοιραίοι και άβουλοι συνάμα και γίναμε θεατές της ζωής μας , λες και ξαφνικά γίναμε όλοι κομμάτια ενός πεπρωμένου που δεν μπορούμε να αποφύγουμε.
Μα θα έλεγε κανείς  «τι μπορούμε να κάνουμε».
Μπορούμε πρώτα να ζητήσουμε συγγνώμη από το Θεό για τα λάθη μας τα προσωπικά και συλλογικά που μας έφτασαν ως εδώ.
Μπορούμε να κλάψουμε για την αδιαφορία που μας διακατέχει για όλα τα ουσιώδη αυτής της ζωής.
Μπορούμε να πάψουμε να πουλάμε τα πρωτόκια αντί πινακίου φακής. Δηλαδή μπορούμε να αγκαλιάσουμε τις αρχές της Πίστεώς μας και της πλούσιας Παραδόσεώς μας και να βασιστούμε σε αυτές για το αύριο απορρίπτοντας όλα αυτά τα σεσηπότα δόγματα που μας φέρνει η λεγόμενη Νέα Εποχή, που είναι τόσο Παλιά όσο και η τραγική πτώση του ανθρώπου και του Εωσφόρου.
Μπορούμε να εργαστούμε εντονότερα μέσα στο κοινωνικό γίγνεσθαι , παντού όπου υπάρχει περιθώριο συμμετοχής μας , χωρίς να αυτοεξοριζόμαστε από την πραγματικότητα μέσα στην ψεύτικη ησυχία μας.
Μπορούμε να φωνάξουμε για όσους αδικούνται και να τους συντρέξουμε σε κάθε ανάγκη τους.
Μπορούμε να πιέσουμε τον εαυτό μας να μετανοεί καθημερινά και αντί να χαλαρώνει από το πρωί μέχρι το βράδυ, παντού να προσεύχεται, παντού να γρηγορεί, παντού και πάντοτε να αγαπά και να δημιουργεί, χωρίς να γκρινιάζει και να μεμψιμοιρεί.
Μπορούμε να χαιρόμαστε με τις μικρές χαρές αυτής της ζωής εφ’ όσον είναι ευάρεστες στο Θεό μας και να τον δοξάζουμε για αυτές.
Μπορούμε να δοξάζουμε παντού και πάντοτε τον Τριαδικό μας Θεό για τα λυπηρά αυτής της ζωής γιατί μας είναι τόσο απαραίτητα όσο και τα ευχάριστα. Δίχως αυτά αμελούμε και σταδιακά απομακρυνόμαστε από το Θεό και τον σκοπό της υπάρξεώς μας.
Μπορούμε να ελπίζουμε και να λέμε πάντα «έχει ο Θεός», γιατί αφού μας ανέχεται και μας αντέχει τότε σίγουρα κάτι καλό έχει και για εμάς. Αν μας είχε για την απώλεια θα μας εγκατέλειπε τελειωτικά. Βλέπουμε όμως ότι ακόμη κι όταν επιτρέπει πειρασμούς και δοκιμασίες παρ’ όλα αυτά δεν μας αφήνει να χαθούμε.
Μπορούμε να θυμόμαστε ότι ο Δημιουργός μας μας αγαπά αδιάπτωτα και ζητά κι εμείς να αγαπάμε αλλήλους με την ίδια σταθερότητα.
Μπορούμε να μην ζητάμε ευθύνες από κανένα και να κάνουμε κάτι για τις δικές μας ευθύνες.
Μπορούμε να κάνουμε κάτι καλό για τον εαυτό μας, για τους γύρω μας και για το Θεό Πατέρα μας καθημερινά , αν όχι κάθε λεπτό της ημέρας.
Μία καλή σκέψη , ένας καλός λόγος , μια καλή πράξη και μια προσευχή και όλος ο κόσμος αλλάζει.
Μετανόησε εσύ και θα αλλάξουν όλα γύρω σου.
Αγάπησε εσύ και πολλοί θα σε αγαπήσουν, κάνε εσύ την αρχή.
Χτίσε εσύ κάτι όμορφο και μην κοιτάς αυτούς που γκρεμίζουν.
Αγίασε εσύ και πάσχισε να ζήσουν όλοι την Αγιότητα του Χριστού.
Ζήσε τώρα τον Παράδεισο και μην ασχολείσαι με την Κόλαση.
Χαίρε την Χαρά του Κυρίου σου και μοίρασέ τη σε όλο τον κόσμο.
Τελικά μπορούμε… Τελικά μπορείς τα πάντα με τη δύναμη του Χριστού.
Μην στέκεσαι… Νήφε εν πάσι…
Αγωνίσου τον Αγώνα τον Καλό….
Και .. ΄Εχει ο Θεός!!!


Πρωτοπρεσβύτερος Γεώργιος Σχοινάς, Θεολόγος
28 Φεβρουαρίου 2018





Η εκδήλωση παρουσίασης του βιβλίου των Νικ. Βασιλειάδη και Δημ. Ευαγγελίδη "Από τον Σλαβομακεδονισμό στον σκοπιανό Μακεδονισμό - Η γενεαλογία μιας εθνολογικής λαθροχειρίας"


Με απόλυτη επιτυχία, παρά τις ιδιαίτερα δυσμενείς καιρικές συνθήκες, πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 25 Φεβρουαρίου 2018 στην κατάμεστη αίθουσα του Πολιτιστικού Κέντρου Δήμου Έδεσσας, η παρουσίαση του βιβλίου των Νικ. Βασιλειάδη και Δημ. Ευαγγελίδη "Από τον Σλαβομακεδονισμό στον σκοπιανό Μακεδονισμό - Η γενεαλογία μιας εθνολογικής λαθροχειρίας".
Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Δήμαρχος Έδεσσας κ. Δημ. Γιάννου, ο Πρόεδρος του Δημοτ. Συμβουλίου κ. Φίλιπ. Γκιούρος, ο πρ. Υπουργός κ. Γιώργ. Πασχαλίδης, ο Περιφερειακός Σύμβουλος κ. Γιάν. Ανδρίτσος, Δημοτ. Σύμβουλοι, Πρόεδροι Πολιτιστικών Συλλόγων και πλήθος κόσμου που παρακολούθησε την εκδήλωση με μεγάλο ενδιαφέρον, λόγω της επικαιρότητας και του ενδιαφέροντος που παρουσίαζε το θέμα που διαπραγματεύεται το βιβλίο.

Η εκδήλωση ξεκίνησε με το καλωσόρισμα και την τοποθέτηση του Προέδρου του Συλλόγου "Βιβλιόφιλοι Έδεσσας" Τρύφ. Ούρδα, τον οποίο διαδέχτηκε στο βήμα η Γραμματέας του Συλλόγου κα Έλενα Μίντση, η οποία διάβασε το μήνυμα της Αντιπεριφερειάρχη Πέλλας κας Αθηνάς Αηδονά και αναφέρθηκε στα βιογραφικά των συγγραφέων.

Στην συνέχεια ο δημοσιογράφος και συντονιστής της εκδήλωσης Χρ. Δημητριάδης έδωσε τον λόγο στον Καθηγητή Νεώτερης και Σύγχρονης Ιστορίας του Πανεπιστημίου Μακεδονίας κ. Νικ. Βασιλειάδη, ο οποίος αναφέρθηκε σε θέματα που αναφέρονται στο βιβλίο και σε γενικότερα ζητήματα που σχετίζονται με το Σκοπιανό.
Τέλος, τον λόγο έλαβε ο Δημ. Ευαγγελίδης, ο οποίος τόνισε την σπουδαιότητα και την ανάγκη ύπαρξης του συγκεκριμένου έργου που έρχεται να καλύψει το βιβλιογραφικό κενό σε ζητήματα που όφειλε το "ελλαδικό" κράτος να είχε ενημερώσει τους πολίτες του.


Ακολούθησαν οι πολύ ενδιαφέρουσες τοποθετήσεις του Δημάρχου κ. Δημ. Γιάννου και του πρ. Υπουργού κ. Γ. Πασχαλίδη και οι ερωτήσεις του κοινού.
Τέλος, θα ήταν παράλειψη να μη αναφερθεί η παρουσία του παλαίμαχου εκδότη της Θεσσαλονίκης κ. Μπάμπη Μπαρμπουνάκη στην εκδήλωση, στον οποίο οφείλουμε να συγχαρούμε για την αισθητικά και τεχνικά άψογη εμφάνιση του βιβλίου από τις "Εκδόσεις Μπαρμπουνάκη".







ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΟΜΑΔΑΣ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΓΙΑΝΝΙΤΣΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΦΑΣΗ ΑΠΟΛΥΣΗΣ ΕΓΚΥΩΝ


Aπόφαση  του Δικαστηρίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης  για τις απολύσεις εγκύων

     Η Ομάδα Γυναικών Γιαννιτσών (μέλος της ΟΓΕ) καταγγέλλει την απόφαση του Δικαστηρίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΔΕΕ) που έκρινε «νόμιμη» την απόλυση εγκύου από την ισπανική επιχείρηση «Bankia» το 2013, στο πλαίσιο ομαδικών απολύσεων.   
     Καταγγέλλει το σκεπτικό της απόφασης, σύμφωνα με το οποίο η απόλυση εγκύων μπορεί να γίνεται με τη «βούλα» του νόμου αρκεί ο λόγος της απόλυσης που επικαλείται η εργοδοσία να μην αφορά την εγκυμοσύνη. 
        Η απόφαση προστίθεται στα αλλεπάλληλα χτυπήματα που δέχονται τα δικαιώματα των γυναικών τόσο στη μητρότητα όσο και την εργασία από τις κυβερνήσεις, την ΕΕ, τους θεσμούς και τα όργανά τους που με τους νόμους, τις οδηγίες και τις αποφάσεις τους φροντίζουν να είναι τα χέρια των επιχειρηματικών ομίλων «λυμένα» ώστε να ξεφορτώνονται ό,τι θεωρείται «κόστος» και βαρίδι για την ανταγωνιστικότητα και την κερδοφορία τους. 
       Το νέο χτύπημα στο δικαίωμα των εργαζόμενων γυναικών στη μητρότητα συμπληρώνει το τοπίο της εργασιακής ζούγκλας, των «ιδιωτικών συμφωνητικών» ανάμεσα σε υποψήφιες εργαζόμενες και εργοδότες πως δεν θα δημιουργήσουν οικογένεια, των συμβάσεων ορισμένου χρόνου που λήγουν κάθε λίγους μήνες και δεν ανανεώνονται ποτέ όταν η εργαζόμενη μείνει έγκυος. Είναι όλα αυτά περιπτώσεις που πολλές γυναίκες που διαβάζουν τώρα αυτές τις γραμμές καθρεφτίζουν τον ίδιο τους τον εαυτό, τα όνειρα τους για τη ζωή.
     Αποδεικνύεται ακόμα μία φορά ότι  οι αποφάσεις των δικαστηρίων και οι κοινοτικές οδηγίες όχι μόνο δε διασφαλίζουν τα σύγχρονα δικαιώματα των γυναικών,  αλλά τα  τσακίζουν,  με γνώμονα την θωράκιση της κερδοφορίας των επιχειρηματικών ομίλων. Αυτά τα δικαιώματα μπορούν να κατακτηθούν μόνο με την αγωνιστική διεκδίκηση και  πάλη των γυναικών μέσα από τα εργατικά σωματεία, μέσα από το ριζοσπαστικό γυναικείο κίνημα.


Ομάδα Γυναικών Γιαννιτσών (μέλος της ΟΓΕ)
Επικοινωνία: 6949705232, 6908393507

Η ΣΟΝΕ για τα παιδιά της Παιδοογκολογικής Μονάδας του ΑΧΕΠΑ. Ο ΣΚΟΠΟΣ ΕΠΕΤΕΥΧΘΗ!


Μεγάλη επιτυχία σημείωσε η Φιλανθρωπική συναυλία της Συμφωνικής Ορχήστρας Νέων Ελλάδος (ΣΟΝΕ) η οποία έλαβε χώρα το Σάββατο 17 Φεβρουαρίου 2018 στο Συνεδριακό Κέντρο ''Ιωάννης Βελλίδης''.

Κατάμεστο το συνεδριακό κέντρο "Ιωάννης Βελλίδης" με 4.000 θεατές.
300 Νέοι Μουσικοί από όλη την Ελλάδα εν χορδαίς και οργάνοις έδωσαν τον καλύτερο εαυτό τους επάνω στην σκηνή του Βελλιδείου υπό την Διεύθυνση του Ευάγγελου Αραμπατζή.
Παρουσίαση: Χρήστος Φερεντίνος
Συμμετείχαν: ο Τενόρος Σταύρος Σαλαμπασόπουλος, ο Ιωάννης Λαζόπουλος, η Άσπα Μαυρίδου, ο Ασδρές Ραφαήλ, οι τραγουδιστές της ΣΟΝΕ: Έλενα Τιτίρλα & Νικόλας Σαββίδης  και το συγκρότημα: Monimas
Συμμετείχαν επίσης και οι χορωδίες:

- Γυναικεία Χορωδία "Νηρηίδες" Δήμου Παλαιού Φαλήρου
(Μουσική Διδασκαλία: Κατερίνα Βασιλικού)

- Γυναικεία Χορωδία ''Καλλιτεχνήματα'' Κερατσινίου
(Μουσική Διδασκαλία: Μαρία Μιχαλοπούλου)

(Μουσική Διδασκαλία: Λώρα Πετροπούλου)

- Παιδική Χορωδία Αιγινίου "Canto Olympus
(Μουσική Διδασκαλία: Μιχάλης Καριοφυλλίδης

- ''Αγγέλων Φωνές'': Παιδική - Νεανική Χορωδία Ι. Μ. Σερρών & Νιγρίτης (Μουσική Διδασκαλία: Μαρία Κουβακλή)

- Παιδική - Νεανική Χορωδία Πολιτιστικού Συλλόγου Αθανασίου Χριστόπουλου Καστοριάς
(Μουσική Διδασκαλία: Δημήτρης Θεοδωράκης)

- Παιδική - Νεανική Χορωδία της ΣΟΝΕ (Μουσική Διδασκαλία: Ευάγγελος Αραμπατζής)

- Το συγκρότημα: Monimas
Παρευρέθησαν εκπρόσωποι από την Πολιτειακή, Πολιτική Θρησκευτική και Στρατιωτική Ηγεσία της Χώρας.
Μέγα Χορηγοί Επικοινωνίας: ΕΡΤ / ΕΡΤ PLAY live  / ΕΡΤ3 102fm ΕΡΤ3 / 9,58fm ΕΡΤ3 / Κοσμοράδιο 95,1 / 

-Υπό την Αιγίδα της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας σε συνεργασία με την Ιερά Μητρόπολη Θεσσαλονίκης.
Διοργάνωση: Λέσχη LIONS Θεσσαλονίκη - Μακεδονία

Παραγωγή:  Unplugged Studio
Συμφωνική Ορχήστρα Νέων Ελλάδος - Youth Symphony Orchestra of Greece

ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΟΛΟΥΣ!

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...