Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

Ι.Μ Αγίου Ιλαριωνος

Ιερός Ναός Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη του χωριού.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη πλατείας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Νερόμυλος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πετροντούβαρο.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Σοκάκι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Ι.Μ Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Καταρράκτης.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Αγία Παρασκευή.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Φράγμα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

"Μπιτσκία".

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης .

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χορευτικός σύλλογος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εκκλησία - κοινότητα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άνοιξη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

Παρασκευή 24 Μαρτίου 2017

"ΒΟΗΘΕΙΣΤΕ ΜΕ ΝΑ ΣΩΘΩ" - Κραυγή αγωνίας από τους μελισσοκόμους της Αλμωπίας








Φαντάζεστε το καλοκαίρι χωρίς καρπούζι, πεπόνι, αγγουράκι, 
κολοκυθάκι και μελιτζάνα; Και όχι μόνο αυτά, αλλά και δεκάδες άλλα αγαπημένα μας φρούτα και λαχανικά που εξαρτώνται από τις μέλισσες για την επικονίασή τους, δηλαδή τη γονιμοποίηση του άνθους για να παραχθεί ο καρπός τους.
 Από τα τέλη του 1990, οι μελισσοκόμοι, κυρίως στην Ευρώπη και τη Β. Αμερική, είχαν διαπιστώσει ότι οι πληθυσμοί των μελιφόρων μελισσών (οι μέλισσες που κατοικούν σε κυψέλες και παράγουν μέλι) μειώνονταν με ασυνήθιστα γρήγορους ρυθμούς.
 Οι μέλισσες αυτές είναι απαραίτητες για την παραγωγή της τροφής μας γιατί επικονιάζουν τα φυτά, και δεν είναι οι μόνες.
 Και άλλα έντομα, όπως οι άγριες μέλισσες και οι πεταλούδες εκτελούν επίσης πολύτιμο επικονιαστικό έργο.
 Πάνω από το 35% της παγκόσμιας παραγωγής τροφής εξαρτάται από τα έντομα-επικονιαστές. Από τα 100 είδη καλλιεργειών, τα οποία παράγουν το 90% της παγκόσμιας τροφής, 71 επικονιάζονται από τις μέλισσες.
 Χωρίς αυτά, εκατομμύρια άνθρωποι και ζώα θα υπέφεραν από στέρηση τροφής. 
Στην Ευρώπη μόνο, πάνω από 4.000 είδη λαχανικών μεγαλώνουν χάρη στην ακούραστη δουλειά των μελισσών.


To Δημοτικό Κολυμβητήριο Έδεσσας ανοίγει για όλους όσους αγαπούν το νερό!



Την Δευτέρα 3 Απριλίου το Δημοτικό Κολυμβητήριο Έδεσσας ανοίγει και σας καλωσορίζει για την θερινή περίοδο 2017 με νέα καθημερινά προγράμματα κολύμβησης, εκμάθησης, προπόνησης και άθλησης για παιδιά και για ενήλικες με στόχο την ασφαλή διασκέδαση, την άθληση και την ψυχαγωγία στο νερό.


Ήδη έχουν ολοκληρωθεί μια σειρά παρεμβάσεων με σκοπό την παροχή σύγχρονης εξυπηρέτησης και παροχής υπηρεσιών με σεβασμό στο ιδιαίτερο φυσικό περιβάλλον της περιοχής Κιουπρί αλλά και την ανάγκη αξιοποίησης των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας προκειμένου η αξία ανταπόδοσης που καταβάλλουν οι συμμετέχοντες στα προγράμματα κολύμβησης να είναι η χαμηλότερη δυνατή. Σημειώνουμε ότι και για φέτος έχει αποφασισθεί η ίδια τιμολογιακή πολιτική σε σχέση με την ιδιαίτερα επιτυχημένη περσινή χρονιά.


Τα προγράμματα κολύμβησης, οι ώρες λειτουργίας, οι παρεχόμενες υπηρεσίες καθώς και η δυνατότητα άμεσης ηλεκτρονικής εγγραφής θα γίνονται στον ιστότοπο της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης Έδεσσας στο www.edessacity.gr. Οσοι δεν θέλουν να ενταχθούν σε κάποιο πρόγραμμα θα μπορούν να κολυμπούν σε ελεύθερο ατομικό ή οικογενειακό πρόγραμμα στο διευρυμένο καθημερινό ωράριο λειτουργίας του Δημοτικού Κολυμβητηρίου Έδεσσας το οποίο θα είναι ανοιχτό και για επισκέπτες.


Τόσο η πρόεδρος της Δημοτικής Επιχείρησης κας.Αναστασίας Ιατρίδου που φέρει την ευθύνη της λειτουργίας όσο και ο Δήμαρχος Έδεσσας κ.Δημήτρης Γιάννου μετά από πρόσφατο ταξίδι του με σκοπό την ενεργειακή αναβάθμιση του Δημοτικού Κολυμβητηρίου καλοσωρίζουν τους μικρούς και οχι μόνο, κολυμβητές από την Έδεσσα και τον Νομό Πέλλας, δηλώνοντας ότι η αγάπη των πολιτών και των επισκεπτών για την επαφή με το νερό είναι δυνατή και μοναδική. Μέσα από τις υπηρεσίες και τα προγράμματα εκμάθησης θα είναι παράλληλα ασφαλής, συνδέοντας την άθληση και την ψυχαγωγία με οφέλη υγείας για όλους.  


Καλό κολύμπι και καλή κολυμβητική χρονιά απο την Έδεσσα την πόλη των νερών!


Περισσότερες πληροφορίες www.edessacity.gr / FB:edessaswimming



Street tennis στην Αριδαία


Η κυβέρνηση επιλύει το πρόβλημα με τις 1000 περισσότερες αιτήσεις νέων αγροτών στο πρόγραμμα νέων αγροτών και στην Κεντρική Μακεδονία εγκρίνοντας υπεκάλυψη του προγράμματος νέων αγροτών κατά 120%


Γιάννης Σηφάκης :  Θα ενταχθούν στο πρόγραμμα νέων αγροτών όλοι οι νέοι αγρότες που πληρούν τα κριτήρια με την υπερκάλυψη ( overbooking) του προγράμματος κατά 120% που αποφασίζει το Υπουργείο.
Συνάντηση Γιάννη Σηφάκη με τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Αγρoτικής Ανάπτυξης Χαράλαμπο Κασίμη 
Το σοβαρό πρόβλημα που προέκυψε στην Κεντρική Μακεδονία από την μεγάλη ανταπόκριση στο πρόγραμμα νέων αγροτών του ΠΑΑ λύνει η κυβέρνηση.
Σε συνάντηση του βουλευτή Γιάννη Σηφάκη με τον Γενικό Γραμματέα Κοινοτικών Προγραμμάτων του ΥΠΑΑΤ Χαράλαμπο Κασίμη ο βουλευτής ζήτησε να εξαντληθεί η δυνατότητα ένταξης του συνόλου των νέων αγροτών που έκαναν αίτηση στο πρόγραμμα αναφέροντας ότι στην Κεντρική Μακεδονία ο αριθμός των αιτήσεων είναι περί τις 1000 αιτήσεις περισσότερες από τους προς ένταξη νέους αγρότες. 
Ο  Γενικός Γραμματέας  ανέφερε στον βουλευτή την απόφαση της κυβέρνησης να υπερκαλυφθεί το πρόγραμμα νέων αγροτών κατά 20% επιπλέον ( οverbooking 120%)  με άμεσο αποτέλεσμα την έγκριση ουσιαστικά όλων των νέων αγροτών που θα πληρούν τα κριτήρια μετά από τον έλεγχο των δικαιολογητικών τους. Μετά την ολοκλήρωση του ελέγχου που ξεκινά αυτές τις μέρες και θα διαρκέσει περί τον 1,5 μήνα και ανάλογα με τα αποτελέσματα ο Γενικός θα επανεξετάσει την κατάσταση όπως θα έχει διαμορφωθεί με στόχο την επίλυση του προβλήματος κατά 100%. 
Ο Γενικός και ο βουλευτής εξέφρασαν την ευχαρίστηση τους για το ενδιαφέρον των νέων να ενταχθούν στο αγροτικό επάγγελμα και υποσχέθηκαν ουσιαστική στήριξη τους  για να μπορέσουν και με την βοήθεια των σχεδίων βελτίωσης που θα ξεκινήσουν (μετά την ολοκλήρωση της έγκρισης του προγράμματος των νέων αγροτών)  να οργανωθούν και να καλλιεργήσουν επιστημονικά την γη. Πιστεύουν ότι οι νέοι θα πρωτοστατήσουν στην ίδρυση οργανώσεων παραγωγών και στην οργάνωση των αγροτών σε νέα βάση σχεδιάζοντας την ποιοτική παραγωγή, την τυποποίηση και συσκευασία των προϊόντων και την εύρεση νέων ποιοτικών αγορών.

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...