Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

Ι.Μ Αγίου Ιλαριωνος

Ιερός Ναός Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη του χωριού.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη πλατείας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Νερόμυλος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πετροντούβαρο.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Σοκάκι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Ι.Μ Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Καταρράκτης.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Αγία Παρασκευή.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Φράγμα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

"Μπιτσκία".

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης .

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χορευτικός σύλλογος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εκκλησία - κοινότητα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άνοιξη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

Παρασκευή 27 Μαρτίου 2020

Η διανομή τροφίμων του πρόγραμματος ΤΕΒΑ θα γίνει κατ οίκον από τις υπηρεσίες των Δήμων της Πέλλας



Έδεσσα, 27  Μαρτίου 2020


Ιορδάνης Τζαμτζής: «Η διανομή τροφίμων του πρόγραμματος ΤΕΒΑ θα γίνει κατ οίκον από τις υπηρεσίες των Δήμων της Πέλλας»

Μετά από συνεννόηση με τους Δημάρχους της ΠΕ Πέλλας, Έδεσσας κ. Δημήτρη Γιάννου, Πέλλας κ. Γρηγόρη Στάμκο, Αλμωπίας κ. Χρήστο Μπάτση και Σκύδρας κ. Κατερίνα Ιγνατιάδου, την διανομή των τροφίμων του προγράμματος ΤΕΒΑ θα υλοποιήσουν οι υπηρεσίες των Δήμων. Για τον λόγο αυτό ο κ. Τζαμτζής συνάντησε τον Δήμαρχο Έδεσσας και επικοινώνησε με όλους τους Δημάρχους τηλεφωνικά.
Μέχρι τώρα η διανομή των τροφίμων γίνονταν από το τμήμα Υγείας και Πρόνοιας της ΠΕ Πέλλας με επικεφαλής την κ. Ελένη Καραντώνη, με προσωπική προσέλευση του κάθε δικαιούχου.
Λόγω όμως της απαγόρευσης κυκλοφορίας και της αντικειμενικής αδυναμίας (έλλειψη προσωπικού) από την ΠΕ Πέλλας να κάνει διανομή στους δικαιούχους, το έργο ανέλαβαν οι υπηρεσίες των Δήμων της ΠΕ Πέλλας.
Ο κ. Τζαμτζής σε δήλωση του τόνισε: «Με την συνεργασία των κυρίων και της κυρίας  Δημάρχων της Πέλλας, θα υλοποιηθεί απρόσκοπτα η διανομή των τροφίμων του προγράμματος ΤΕΒΑ στους δικαιούχους  και η διανομή θα γίνει κατ οίκον. Θέλω να ευχαριστήσω τους κυρίους Δημάρχους και την κυρία Δήμαρχο για την άμεση ανταπόκριση τους. Η Αυτοδιοίκηση αποδεικνύει για άλλη μια φορά ότι είναι δίπλα στον πολίτη και η συνεργασία των Α΄και Β΄ βαθμών Αυτοδιοίκησης μόνον οφέλη αποδίδει στους πολίτες.»

Ενημερωτικό Σημείωμα 2ου Γυμνασίου Αριδαίας προς γονείς και κηδεμόνες των μαθητών.


2ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΑΡΙΔΑΙΑΣ

Προς γονείς και κηδεμόνες των μαθητών του σχολείου μας.

Σας ενημερώνουμε ότι από 16/3/2020 έχουμε ξεκινήσει επαναληπτικά μαθήματα με αποστολή εργασιών προς τους μαθητές μας. Στην προσπάθειά μας να συμμετέχει το σύνολο των μαθητών μας απευθυνόμαστε σε εσάς, μέσω του ηλεκτρονικού Τύπου της περιοχής μας, ζητώντας τη συνδρομή σας.
Σας γνωστοποιούμε επίσης ότι σε λίγες μέρες θα ξεκινήσει τόσο η ασύγχρονη όσο και η σύγχρονη εκπαίδευση μέσω Η/Υ. Είναι απαραίτητο λοιπόν να ελέγχετε καθημερινά το email σας ακολουθώντας με προσοχή τις οδηγίες που σας δίνονται.
                                                                                Η Διευθύντρια του σχολείου

Αγροτικός Σύλλογος Δήμου Σκύδρας: Ζητάμε την επίλυση επτά προβλημάτων του κλάδου που χρήζουν άμεσης λύσης.



Αγροτικοσ Συλλογοσ Δημου Σκυδρασ
l Email: agrotikossds@gmail.com  
l Τηλέφωνα  Επικοινωνίας:
Πρόεδρος: Π.Πασσάκης 6983439536  | Γραμματέας: Π.Αδαμίδης 6977060684 | Ταμίας:Ι.Χριστοφορίδης 6948485615

Σκύδρα, 26 Μαρτίου 2020
Αρ. Πρωτ.: 02/2020

Προς:                                                                                                                      
Πρωθυπουργό κ. Κ.Μητσοτάκη
Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Μ.Βορίδη
Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων κ. Γ.Βρούτση
Υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων κ. Α.Γεωργιάδη
Πρόεδρο ΕΛΓΑ κ. Α.Λυκουρέντζο
Περιφερειάρχη Κ. Μακεδονίας κ. Α.Τζιτζικώστα
Αντιπεριφερειάρχη Πέλλας κ. Ι.Τζαμτζή
Βουλευτές Πέλλας: κκ Γ.Καρασμάνη, Δ.Σταμενίτη, Β.Βασιλειάδη, κα Θ.Τζάκρη
Δήμαρχο Σκύδρας κα Κ.Ιγνατιάδου

Κοινοποίηση: ΜΜΕ

Θέμα: Προβλήματα  που χρήζουν άμεσης λύσης στον πρωτογενή  τομέα  κι ευρύτερα στον αγροτικό κόσμο.

Αξιότιμοι Κυρίες και Κύριοι,  
Με  την  παρούσα  επιστολή  θα  θέλαμε  να  χαιρετήσουμε  τις  πολύ  στοχευμένες   εξαγγελίες  της Κυβέρνησης  για  τις  επιχειρήσεις  και  τους  εργαζομένους,  σχετικά  με  τις οικονομικές επιπτώσεις  της  πανδημίας  του  κορονοϊού  που  ταλανίζει  την  κοινωνία  μας  το  τελευταίο  διάστημα.
Ωστόσο, διαπιστώσαμε με μεγάλη εκπληξή και  λύπη ότι  στις ΚΑΔ των επιχειρήσεων που πλήττονται, βάσει των οποίων, ορίζονται οι επαγγελματίες που χρήζουν έκτακτης στήριξης, λείπει ο κλάδος μας και  κατ ‘επέκταση  όλος  ο  αγροτικός  κόσμος, που αποτελεί τη ραχοκοκαλιά της  οικονομίας της χώρας. Γεγονός, που ήδη αναφέραμε σε προηγούμενη επιστολή μας προς τον Πρωθυπουργό κ. Κ.Μητσοτάκη και ζητήσαμε να αποκαταστήσει αυτή την αδικία, άμεσα.
Στη συνέχεια θέλουμε να σας ενημερώσουμε για μια σειρά από φλέγοντα  ζητήματα του αγροτικού κλάδου που χρήζουν επίσης, άμεσης λύσης:                                                                                              
Πρώτον, η οριστική διευθέτηση του θέματος που αφορά το συμψηφισμό  των  ασφαλιστικών  εισφορών  του  έτους  2019.
Δεύτερον, η πλήρης  εξόφληση  από  τον  ΕΛΓΑ  του  100%  των ζημιών  του  έτους 2019,  το  αργότερο  μέχρι  τις 15  Απριλίου 2020.
Τρίτον, να τακτοποιηθεί το συντομότερο  η  κάλυψη  του κενού της  θέσης  του/της επόπτη/τριας  του  υποκαταστήματος ΕΛΓΑ Βέροιας, για  τον  Δήμο Σκύδρας.
Τέταρτον, την επίλυση των εκρεμοτήτων  που υπάρχουν σχετικά  με  τους  εργάτες  γης  και  τη νομιμοποίηση των τριμηνιαίων τουριστών, με χορήγηση σχετικής βίζας για εργασία. Καθώς επίσης και την απλοποίηση των διαδικασιών για μετακλητούς εργάτες.
Πέμπτον, ζητάμε  ενημέρωση για τις ενέργειες του  ΕΛΓΑ  σχετικά  με  τον  παγετό  που  έπληξε  την  Π.Ε.Πέλλας  το πρωΐ της  17-03-2020 και  τις  μεγάλες  ζημίες  που προξένησε στις  καλλιέργειές .
Έκτον, θέλουμε να μας γνωστοποιήσετε τις προθέσεις σας  σχετικά με το πρόβλημα που έχει προκύψει με  τους  αγρότες  που  έχουν  θερμοκήπια , καθώς και με τους  παραγωγούς  λαϊκών  αγορών,  που  πλέον  δεν  μπορούν  να  διαθέσουν  τα  προϊόντα  τους, με  αποτέλεσμα  να  μένουν  αδιάθετα  και  κατ’ επέκταση  να  είναι  τεράστια η ζημιά.
Τέλος,  θα  θέλαμε  να  μας  αποσαφηνίσετε τις  προθέσεις σας  σχετικά  με  τις  εξαγωγές  των  οπωροκηπευτικών,  μετά  και  το  κλείσιμο  των  συνόρων. Είστε  διατεθειμένοι  να  διεκδηκήσετε εντός της Ευρωπαϊκής   ένωσης , περαιτέρω κονδύλια για να ενισχύσετε το ήδη υποβαθμισμένο αγροτικό εισόδημα και να κρατήσετε ζωντανό τον αγροτικό κλάδο;

Με  σεβασμό και εκτίμηση                           
Ο  πρόεδρος  και  το ΔΣ 

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...