Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

Ι.Μ Αγίου Ιλαριωνος

Ιερός Ναός Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη του χωριού.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη πλατείας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Νερόμυλος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πετροντούβαρο.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Σοκάκι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Ι.Μ Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Καταρράκτης.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Αγία Παρασκευή.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Φράγμα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

"Μπιτσκία".

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης .

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χορευτικός σύλλογος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εκκλησία - κοινότητα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άνοιξη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

Δευτέρα 17 Δεκεμβρίου 2012

ΠΟΥ ΠΑΕΙ ΤΟ ΜΑΥΡΟ ΣΚΟΠΙΑΝΟ ΧΡΗΜΑ ΤΗΣ ΑΛΥΤΡΩΤΙΚΗΣ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑΣ.



Αλλάζει η πολιτική των αρμόδιων ελεγκτικών αρχών σε ότι αφορά τη διερεύνηση για την εισροή μαύρου χρήματος στα ταμεία συλλόγων και ΜΚΟ στη Μακεδονία και τη Θράκη, που προωθούν θέσεις των Σκοπίων και της Τουρκίας στα διεθνή φόρα κατά της χώρας μας...


“Πρόκειται για ένα σοβαρό θέμα, με το οποίο θα πρέπει να ασχοληθούν διεξοδικά οι ελεγκτικές αρχές. Πού βρίσκουν τα χρήματα οι κύριοι και οι κυρίες αυτών των συλλόγων και των ΜΚΟ για να προπαγανδίζουν χυδαία κατά της χώρας μας, κάνοντας λόγο για “μακεδονική” και “τουρκική” μειονότητα στην Ελλάδα;” δήλωσε στο Κυριακάτικο Πρώτο Θέμα ο βουλευτής της ΝΔ, Άδωνις Γεωργιάδης, ο οποίος προτίθεται να φέρει το θέμα στη Βουλή με σχετική ερώτηση προς τους αρμόδιους υπουργούς.

Είναι κοινή ομολογία των φιλοσκοπιανών ότι τροφοδοτούνται με χρήματα από το εξωτερικόμε σύμφωνα με φιλοσκοπιανούς, οι οποίοι τσακώνονται μεταξύ τους για το ποιος πήρε πόσα και πού τα αξιοποίησε.

Ο πόλεμος που έχει ξεσπάσει αφορά στο πού καταλήγουν εμβάσματα και ποσά που συγκεντρώνονται σε γκαλά Σκοπιανών των ΗΠΑ και του Καναδά. Οι βολές στρέφονται κυρίως κατά του προέδρου της Αστικής Μη Κερδοσκοπικής Εταιρείας (ΑΜΚΕ) “Μορφωτική και Πολιτιστική Κίνηση Έδεσσας” κυρίας Ευγενίδας Νατσουλίδου, γράφει η εφημερίδα, εκπροσώπου της οργάνωσης “United Macedonian Diaspora”, της ισχυρότερης οργάνωσης Σκοπιανών των ΗΠΑ που έχει έρθει σε ρήξη με το φιλοσκοπιανό Ουράνιο Τόξο, το οποίο μέχρι πρότινος εμφανιζόταν ως μοναδικός εκπρόσωπος των μελών της υποτιθέμενης σκοπιανής μειονότητας στη χώρα μας.

Μέχρι πρότινος στη φιλοσκοπιανή ιστοσελίδα novazora.gr υπήρχαν αναρτημένα σχόλια με βαριές καταγγελίες για την τύχη εμβασμάτων από το εξωτερικό, που έως και σήμερα αγνοούνται.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα δεν θα αγνοούνται για πολύ ακόμα, καθώς πληροφορίες αναφέρουν ότι οι αρμόδιες ελεγκτικές αρχές θα ασχοληθούν με το θέμα, διερευνώντας εάν τα ποσά αυτά έχουν δηλωθεί και φορολογηθεί και αν ξοδεύτηκαν στη συνέχεια με διαφανείς διαδικασίες.

Πάντως, μετά το θόρυβο που προκλήθηκε, οι διαχειριστές της ιστοσελίδας διέγραψαν τα σχόλια και απενεργοποίησαν τη δυνατότητα σχολιασμού.





ΠΗΓΕΣ...
http://periergaa.blogspot.com 


ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΧΡΟΝΟΥ: ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΠΩΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ.


Τράπεζες χρόνου - Τι είναι και πως λειτουργούν

Ο χρόνος πετάει, και δεν πιάνεται. Από ό,τι μας αποδεικνύει η κοινωνική συγκυρία όμως, αυτή η άυλη πρώτη ύλη μπορεί να αποταμιευτεί: Η Τράπεζα Χρόνου αποτελεί μια μορφή εθελοντισμού που βασίζεται στο δούναι και λαβείν των μελών, τα οποία αποταμιεύουν ώρες με βάση τις υπηρεσίες που προσφέρουν (1 ώρα σίδερο = 1 ώρα μαθήματα Ισπανικών).

Ακριβώς αυτό είναι το νόημα: ανταλλαγές υπηρεσιών, συναλλαγές σε χρόνο και όχι σε χρήμα και τελικά αλλαγές στον κοινωνικό τρόπο συναλλαγής, ιδίως όταν οι κρίσιμοι καιροί το επιτάσσουν και όλοι νιώθουν ότι ο χρόνος μετράει αντίστροφα!

Όπως επισημαίνει η κ. Νίκη Ρουμπάνη, πρόεδρος του Δικτύου Γυναικών Ευρώπης και υπεύθυνη για την οργάνωση της Τ.Χ. στην Ελλάδα, «Μπορεί να φαίνεται ότι βάζω εδώ κι εκεί, αλλά δε γίνομαι κομμάτια, νιώθω ότι ελέγχω το χρόνο μου. Το κομμάτι της αλληλεγγύης είναι περισσότερο από χρόνος. Αυτό που μας ενδιαφέρει είναι να κάνουμε τους ανθρώπους να νιώθουνε πιο δυνατοί όταν δένονται μεταξύ τους, όχι μόνο προσωπικά, αλλά πολιτικά και υπαρξιακά. Να μην αισθάνονται ότι όλα γίνονται πάνω απ’ το κεφάλι τους και αυτοί δεν έχουν κανένα λόγο».

Η εμπειρία των συζύγων των απολυμένων Άγγλων ανθρακωρύχων στη δεκαετία του ’80, αποτελεί πρωτογενές παράδειγμα. «Οι εργάτες είχαν πέσει σε κατάθλιψη. Οι γυναίκες, για να τους γλιτώσουν από την αυτοκτονία, μαζεύανε εθελοντές που έλεγαν “εγώ θα κάνω μαθήματα Ισπανικών, εγώ θα δείξω πώς φτιάχνεται το κέικ κτλ”, με πάνω από 45 μαθήματα. Άρχισαν να ανταλλάσσουν εμπειρίες και μαθήματα, να δίνουν στον κόσμο κουράγιο… Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να πάρουν το πράγμα τόσο σοβαρά όλοι, που τους παραχωρήθηκαν χώροι και άρχισαν να γίνονται μαθήματα ενηλίκων στην περιοχή. Δέκα χρόνια πριν, όταν πήγαμε στην Ιταλία και ενημερωθήκαμε για τις Τράπεζες Χρόνου, είπαμε να κάνουμε κάτι στην Ελλάδα».

Πέντε χρόνια τώρα η Τ.Χ. λειτουργεί μέσα από το Δίκτυο Γυναικών Ευρώπης. «Είχαμε ήδη έναν χώρο εθελοντισμού με τη γραμμή SOS και είδαμε ότι κόσμος που πιθανόν να έχει βοηθηθεί από εμάς και ήθελε να βοηθήσει, θα μπορούσε να έχει αυτή την ευκαιρία».
Το προφίλ των συμμετεχόντων δεν είναι συγκεκριμένο. «Έχουμε άτομα διαφόρων προελεύσεων και διαφόρων επιπέδων μορφωτικών, και νέους και μεγαλύτερους…

Το μόνο κοινό χαρακτηριστικό είναι ότι τα άτομα που έρχονται στην τράπεζα χρόνου βασικά, είναι άτομα με μεγάλη κοινωνική ευαισθησία». Μάλιστα, κατά την κ. Ρουμπάνη, αυτό τελικά αποτελεί μία από τις δυσκολίες του εγχειρήματος: «Όλοι ζητάνε να δώσουν και τελικά κανείς δε ζητάει μερικές φορές να πάρει, δηλαδή όλοι προσφέρουν και ξεχνάνε να ζητήσουνε. Χρειάζεται να τους διασταυρώνουμε γιατί μπορεί να χρειάζονται κάτι και να μην το λένε, οπότε εμείς δημιουργούμε τις ανταλλαγές».

Άλλες δυσκολίες που συνάντησε η Τ.Χ. είναι ο χώρος για τις εκπαιδεύσεις, καθώς: «για να μαζέψεις τους ανθρώπους είναι πολύ λίγοι οι δημόσιοι χώροι που μπορείς να το κάνεις» και η οι ανάγκες γραμματειακές υποστήριξης, που ενισχύθηκαν μέσα από την εύκολη πρόσβαση στο διαδίκτυο. «Έχει υπάρξει πολύ μεγάλη αλλαγή τα τελευταία πέντε χρόνια που υπάρχει η τράπεζα χρόνου και τώρα μέσα από internet μπορούμε να έχουμε άλλες επαφές και να γίνονται περισσότερα πράγματα».

Λόγω της οικονομικής δυσχέρειας φαίνεται ότι περισσότεροι άνθρωποι κινητοποιούνται ώστε να λειτουργήσουν υπέρ όσων έχουν πραγματικά ανάγκη. «Έχει επηρεάσει την κοινωνική ευαισθησία των ανθρώπων και είναι άτομα που μου στέλνουν ένα μήνυμα και λένε, για παράδειγμα: “Μπορώ να μαγειρεύω για ανθρώπους που δεν έχουν να φάνε παρακαλώ ενημερώστε με”. Σκεφτόμουν να κάνω κάτι γι’ αυτό και όταν είδα αυτή την προσφορά μπήκα στη διαδικασία να σκεφτώ ποιους ακόμα μπορώ να πάρω τηλέφωνο για να δούμε αν μέσα από αυτό το γεύμα μπορούμε να προσφέρουμε και κάτι άλλο. Με μία προσφορά ενός εθελοντή σου έρχονται δέκα ιδέες. Δεν είναι μόνο η εργασία που προσφέρουν οι άνθρωποι, προσφέρουν και την ίδια τη σύνθεση της ομάδας.

Αυτό που κάναμε φέτος, επειδή υπήρχε ουσιαστικά μεγάλο πρόβλημα μεγάλης ένδειας σε όλη την Ελλάδα, ήταν να κάνουμε όσο πιο πολλές εκπαιδεύσεις, ώστε να διαδοθεί η ιδέα. Κάποιες γίνανε στην Αθήνα, άλλα πήγαμε επί τόπου και κάναμε εκπαιδεύσεις, όπως στην Κρήτη που κάναμε μία στο Ηράκλειο και μία στα Χανιά.

Ό,τι λάθη έχουμε κάνει εμείς και έχουμε διδαχθεί θα τα πάρουν υπόψη τους. Το άλλο είναι να μπορούνε μεταξύ τους οι ομάδες να συνδεθούν και να έχουν και μεταξύ τους ανταλλαγές».

Πάντως, φαίνεται ότι οι Τράπεζες Χρόνου βρίσκoυν όλο και περισσότερους υποστηρικτές σε όλη τη χώρα. «Αυτές τις μέρες κάναμε ένα σεμινάριο, που διαπιστώσαμε ότι υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον στους δήμους να δημιουργήσουν τοπικές δομές. Ξέρω για παράδειγμα ότι υπάρχει ο Οβολός στο Βόλο. Όπου υπάρχουν πρωτοβουλίες, χωρίς τη δική μας συνεργασία, απλά συνδεόμαστε μαζί τους και λέμε “παιδιά εδώ είμαστε κι εμείς με ό,τι μπορούμε να κάνουμε και όπως μπορούμε να συνεργαστούμε”».

Ιδιαίτερα σημαντικό είναι ότι τα πάντα γίνονται από τους εθελοντές για τους εθελοντές και τους ανθρώπους που τους χρειάζονται. «Έχουμε ήδη πάρα πολλούς ανθρώπους από τη γραμμή SOS που ξέρουμε ότι έχουν ανάγκη από γεύματα και έχουν πολλαπλά προβλήματα. Οπότε, έχουμε τους ανθρώπους που θα ταΐσουμε, θα κάνουμε και ένα δυο τηλέφωνα να βρούμε τους ανθρώπους που θα μαγειρέψουνε ή μπορεί κάποιοι να μη μαγειρέψουν, να φέρουν ένα κοτόπουλο, κάτι. Και ο χώρος βρίσκεται πάλι από εθελοντές».

Τα επίδοξα μέλη περνούν από τουλάχιστον δύο συνεντεύξεις. «Θέλουμε να είναι ασφαλής χώρος. Εμείς έχουμε αρκετές γνώσεις από ανθρώπους, γιατί ακριβώς εκπαιδευόμαστε για τη γραμμή SOS, εκπαιδευόμαστε να στηρίζουμε ανθρώπους και θέλουμε να νιώθουμε ότι ο άλλος που έχουμε απέναντί μας δε θα έρθει να σε βοηθήσει με το καθάρισμα και θα φύγει με το δαχτυλίδι σου. Δε βασιζόμαστε μόνο στην ηλεκτρονική γνωριμία, γεια σας είμαι καλός άνθρωπος, θέλω να συμμετέχω, θέλουμε να τον δούμε, να τον έχουμε απέναντί μας.

Και να μας δουν και αυτοί, γιατί και αυτοί θέλουν να μας εμπιστευτούν. Αν δεν υπάρχει αυτή η εμπιστοσύνη θα χαλάσουμε την ατμόσφαιρα, που είναι φιλικής γειτονιάς με όλα τα προβλήματα που έχουν οι άνθρωποι, όσο γίνεται στο επίπεδο του αλληλοσεβασμού».

Της Μάρως Τσαγκαράκη, περιοδικό Monitor

"ΒΓΑΛΤΕ ΕΞΩ ΤΟΝ ΚΥΡΙΟ ΠΟΥ ΜΟΙΑΖΕΙ ΜΕ ΤΟΝ ΧΡΙΣΤΟ".

 «Βγάλτε έξω τον κύριο που μοιάζει με τον Χριστό»
Οι υπάλληλοι ασφαλείας σε ένα κλαμπ της Βρετανίας κλήθηκαν να απομακρύνουν έναν πελάτη επειδή… έμοιαζε με τον Χριστό!
Ο νεαρός, ο οποίος έχει γενειάδα και μακριά μαλλιά και φορούσε λευκό πουκάμισο, είχε πάει να παρακολουθήσει έναν αγώνα darts (τα δημοφιλή «βελάκια»).
Η παρουσία του έγινε αντιληπτή από τους παρευρισκόμενους, ορισμένοι από τους οποίους άρχισαν να φωνάζουν ρυθμικά «Ιησούς! Ιησούς!».
Οι διοργανωτές του αγώνα φοβήθηκαν ότι η παρουσία του νεαρού θα επηρέαζε και θα επισκίαζε την προσπάθεια των διαγωνιζόμενων και γι’ αυτό ζήτησαν από την ασφάλεια του μαγαζιού να οδηγήσει έξω τον άνδρα.
Όπερ και εγένετο. Ο «Ιησούς» βγήκε έξω και είδε τον αγώνα από την τηλεόραση. Όταν όμως όλα είχαν τελειώσει, δεκάδες θεατές τον πλησίασαν και ζήτησαν να φωτογραφηθούν μαζί του!



ΠΗΓΗ...http://troktiko.eu

Η ΔΕΥΑ ΣΤΕΛΝΕΙ ΣΤΗ ΔΟΥ ΑΡΙΔΑΙΑΣ ΤΙΣ ΛΗΞΙΠΡΟΘΕΣΜΕΣ ΟΦΕΙΛΕΣ.



ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ 
ΥΔΡΕΥΣΗΣ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗΣ 
ΑΛΜΩΠΙΑΣ


Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η


Η Δ.Ε.Υ.Α. Αλμωπίας ενημερώνει τους καταναλωτές της ότι στις 30.11.2012 και στο ΦΕΚ με αριθμό 3203 τεύχος δεύτερο, δημοσιεύθηκε η απόφαση του Υπουργού Οικονομικών περί είσπραξης εσόδων τρίτων από τις Δημόσιες Οικονομικές Υπηρεσίες (Δ.Ο.Υ.). 
Με την παραπάνω απόφαση η Δ.Ε.Υ.Α. Αλμωπίας θα προχωρήσει σε βεβαίωση των ληξιπρόθεσμων οφειλών των καταναλωτών της στη Δ.Ο.Υ. Αριδαίας. Όσοι από τους καταναλωτές έχουν ληξιπρόθεσμες οφειλές, καλούνται για την τακτοποίηση τους στο ταμείο της Δ.Ε.Υ.Α. Αλμωπίας έως την 31.01.2013. Οι οφειλές των καταναλωτών θα καταβάλλονται είτε εφάπαξ είτε σε δόσεις, ανάλογα με το ύψος τους.

ΟΙ ΜΑΓΟΙ ΤΩΝ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ ΑΣΤΡΟΛΟΓΟΙ Η ΑΣΤΡΟΝΟΜΟΙ;

1
του Αρχιμ. Θ. Ν. Σάββερη

Ο Ευαγγελιστής Ματθαίος είναι ο μόνος που αφηγείται εις το Ευαγγέλιόν του το περιστατικό της αφίξεως των Μάγων εις την Βηθλεέμ, οδηγουμένων υπό λαμπρού αστέρος, δια να προσκυνήσουν τον γεννηθέντα Σωτήρα και να του προσφέρουν τα πλούσια δώρα τους.

Ένα ερώτημα που κατά καιρούς απασχολεί όσους ενδιατρίβουν εις την Γραφήν είναι: οι Μάγοι αυτοί υπήρξαν αστρολόγοι ή αστρονόμοι; 

Είναι γνωστόν ότι υπάρχει τεραστία διαφορά μεταξύ των δυο αυτών όρων.

Αστρολόγοι είναι εκείνοι που εξάγουν αυθαίρετα συμπεράσματα από την θέση των άστρων και τα ζώδια και θεωρούν ότι τελικά τα ζώδια κατευθύνουν την ζωή των ανθρώπων. Πρόκειται περί απάτης, περί προσπάθειας παραπλανήσεως των αφελών που καταφεύγουν προς αυτούς. Δυστυχώς η αστρολογία,  δηλαδή η δήθεν μελέτη των κινήσεων των άστρων και η δήθεν επίδραση αυτών επί του ανθρώπου είναι μια καλοστημένη επιχείρηση που συνεχώς ανθίζει χάρη των αφελών που καταφεύγουν εις τα φώτα της.

Αντίθετα αστρονόμοι είναι εκείνοι που έχουν σπουδάσει την επιστήμη της αστρονομίας που πραγματικά μελετά τα άστρα. Οι αστρονόμοι ποτέ δεν κάνουν λόγο για μελλοντολογίες και πεπρωμένα του ανθρώπου. Είναι σοβαροί επιστήμονες και αντικείμενο τους είναι η διερεύνησης του σύμπαντος δια του τηλεσκοπίου.

Οι «Μάγοι» δια τους οποίους ομιλεί ο Ευαγγελιστής Ματθαίος είναι σοφοί μελετητές των άστρων, έτσι εξηγείται ο όρος Μάγος και που φυσικά δεν έχει καμία σχέση με μαγείες και αστρολογικές απάτες. Οι «Μάγοι», λοιπόν, αυτοί ορμώντο από την Ανατολή (Περσία ή Αραβία) και εκ της χώρας και εκ της χώρας των ξεκίνησαν να γνωρίσουν και να προσκυνήσουν τον τεχθέντα Κύριον.

Συνεπώς ήσαν βέβαιοι ότι ο υπερμεγέθης αστήρ που έλαμψε στον ουρανό της πατρίδας των ήταν σημάδι του Θεού που εδήλωνε την γέννησιν Βασιλέως. Στην περίπτωση αυτή βασιλέως επουρανίου που θα εβασίλευε επι των ψυχών των ανθρώπων. Δεν ήσαν απατεώνες και τσαρλατάνοι επειδή τότε δεν θα επιχειρούσαν το μεγάλο αυτό εγχείρημα δηλαδή το μεγάλο και πολυδάπανο ταξίδι τους.

Το άστρο που αντίκρυσαν εις την Ανατολή ήσαν βέβαιοι ότι ο υπερμεγέθης αστήρ που έλαμψε στον ουρανό της πατρίδας των ήταν σημάδι του Θεού που εδήλωνε την γέννησιν βασιλέως.

Το άστρο που αντίκρυσαν εις την Ανατολή ήσαν βέβαιοι ότι προδήλωνε την γέννησιν βασιλέως επειδή ως σοφοί είχαν τις δυνατότητες της ερεύνης επ’ αυτού.

Δια να ερευνήσει κανείς κάτι χρειάζεται σοφία και σπουδή εις επιστήμη.

Αλήθεια οι διάφοροι αστρολόγοι που σήμερα κατακλύζουν τα τηλεοπτικά κανάλια ποια επιστήμη σπούδασαν και τι τίτλους σπουδών έχουν να επιδείξουν;




ΠΗΓΗ...http://www.agioritikovima.gr

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟΣ ΕΠΙΒΑΤΗΣ.


Κάνει το πιο απίστευτα πράγματα μέσα σε τρένα. Ο νεαρός στο βίντεο που θα δείτε, πραγματικά δεν έχει …το θεό του! Κάνει ότι του κατέβει και μάλιστα έχει και έναν φίλο του να τον κινηματογραφεί. Και ανεβάζει τις τρέλες του και στο youtube!
Δείτε το βίντεο: 




ΠΗΓΗ...http://www.enikos.gr

ΤΟ ΑΝΕΚΔΟΤΟ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

Ο Γιαννάκης επιστρέφει από το σχολείο με το αριστερό μάτι μαυρισμένο.
-Τι έπαθες παιδί μου; τον ρωτάει ανήσυχος ο πατέρας του.

ΓΚΡΕΜΙΖΟΥΝ ΓΕΦΥΡΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΒΡΟΥΝ ΚΡΥΜΜΕΝΟΥΣ ΘΗΣΑΥΡΟΥΣ.




ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ: Γκρεμίζουν γεφύρια για να βρουν κρυμμένους θησαυρούς!
Γκρεμίζουν ιστορικά πέτρινα γεφύρια στο νομό Ιωαννίνων προκειμένου να βρουν θησαυρούς.


«Χτύπησαν» και δεύτερο γεφύρι μέσα σε λίγες ημέρες.
Το κάθε γεφύρι της Ηπείρου κουβαλάει μία ιστορία. Θεωρούν ότι κάπου στα θεμέλια τους ή σ' άλλα σημεία, ανάμεσα στις πέτρες, υπάρχουν λίρες ή άλλα χρυσά αντικείμενα.
Όπως όλα δείχνουν στηρίζονται στους θρύλους, που κυκλοφορούν. Και είναι πολλοί οι θρύλοι...
Πάντως το αποτέλεσμα είναι ότι καταστρέφουν μνημεία...
ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ: Γκρεμίζουν γεφύρια για να βρουν κρυμμένους θησαυρούς!




ΠΗΓΗ...http://www.newsbomb.gr

ΑΠΗΓΑΓΑΝ ΤΟ ΘΕΙΟ ΒΡΕΦΟΣ ΑΠΟ ΤΗ ΦΑΤΝΗ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΟΥΣ.


«Απήγαγαν» το θείο βρέφος στην Πλατεία Αριστοτέλους
Στη Χριστουγεννιάτικη φάτνη που βρίσκεται στην Πλατεία Αριστοτέλους απέναντι από το επαγγελματικό επιμελητήριο και που πλαισιώνεται από ζωντανά πρόβατα.

Άγνωστοι φαίνεται πως έκλεψαν το θείο βρέφος για ακόμη μια χρονιά όπως αναφέρουν πληροφορίες του parousiazw.gr
Κάθε χρόνο ο Χριστούλης γίνεται στόχος κλοπής χωρίς ωστόσο φέτος να αφήσουν κάποιο σημείωμα. Η αστυνομία ερευνά όλα τα ενδεχόμενα της πράξης αυτής.






ΠΗΓΗ...http://www.newsbomb.gr

ROLLING STONES ΚΑΙ LADY GAGA ΜΑΖΙ ΣΤΗ ΣΚΗΝΗ.


Lady Gaga και Rolling Stones μαζί στη σκηνή

«Μάγεψαν» το κοινό

Η Lady Gaga ανέβηκε στη σκηνή δίπλα στους Rolling Stones και τραγούδησε μαζί τους στο πλαίσιο της τελευταίας τους εμφάνισης στη Νέα Υόρκη.

Η εκκεντρική τραγουδίστρια μαζί με τον Mick Jagger έδωσαν μια ξεχωριστή παράσταση, τόσο από άποψη τραγουδιού όσο και από άποψη κινήσεων. 

Ο τραγουδιστής των Rolling Stones και η εκκεντρική σταρ έκαναν ένα «διαγωνισμό» χορού. Με λίγα λόγια συναγωνίστηκαν ποιος θα χορέψει πιο εντυπωσιακά.

Στη σκηνή για την τελευταία συναυλία ανέβηκε και ο Bruce Springsteen.









 




ΠΗΓΗ...http://www.newsbeast.gr

ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΚΑ SLOW MOTION.

Εντυπωσιακά slow motion

Δείτε το εντυπωσιακό βίντεο.

ΠΗΓΗ...http://www.newsbeast.gr

ΠΡΟΣΟΧΗ ! ΜΟΛΥΒΔΟΣ ΣΕ ΠΟΛΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ.


Τα Χριστούγεννα πλησιάζουν και όπως είναι φυσικό είναι η καλύτερη περίοδος για τα παιδιά, αφού αυτή είναι η γιορτή τους, η γιορτή των δώρων και των παιχνιδιών. Είναι πολύ σημαντικό να γνωρίζουμε ποια παιχνίδια όμως περιέχουν ουσίες οι οποίες είναι επικίνδυνες για τα παιδιά, πριν τα αγοράσουμε. Στο επιστημονικό άρθρο που θα διαβάσετε θα λυθούν όλες σας οι απορίες και θα μπορείτε να κάνετε μια καλή και πάνω από όλα μια ασφαλή αγορά ενός Χριστουγεννιάτικου παιχνιδιού.

Οι γονείς πρέπει να έχουν το νου τους για πιθανή δηλητηρίαση από χρωστικές που περιέχουν μόλυβδο σε γιορτινά παιχνίδια και παιδικά κοσμήματα .
Οι χριστουγεννιάτικες διακοπές είναι κοντά ,αυτό σημαίνει ότι πολλά παιδιά δέχονται δώρα παιχνίδια. Αν και να δωρίζεις καινούργια παιχνίδια είναι μια γιορτινή παράδοση ,η επιλογή τους πρέπει να γίνεται έχοντας υπόψιν ότι κάποια παιχνίδια είναι επικίνδυνα για τα παιδιά γιατί περιέχουν μόλυβδο. Ο μόλυβδος είναι αόρατος με το γυμνό μάτι και δεν μυρίζει. Τα παιδιά είναι εκτεθειμένα στον κίνδυνο μόνο και μόνο από τη χρήση των παιχνιδιών .Συχνά βάζουν παιχνίδια στο στόμα τους ,όπως επίσης και τα δάχτυλά τους που έχουν πιάσει τα παιχνίδια αυτά και έτσι προσλαμβάνουν μόλυβδο με τη μπογιά και τη σκόνη των παιχνιδιών.
Ο μόλυβδος μπορεί να χρησιμοποιηθεί με δύο τρόπους
ΜΠΟΓΙΑ: Ο μόλυβδος μπορεί να περιέχεται στη βαφή των παιχνιδιών Απαγορεύτηκε στις βαφές των σπιτιών ,σε παιδικά προϊόντα, σε πιάτα και μαγειρικά σκεύη στις ΗΠΑ από το 1978.Παρόλα αυτά ,σε κάποιες χώρες χρησιμοποιείται ακόμη ο μόλυβδος ,οπότε ο κίνδυνος καραδοκεί.
ΠΛΑΣΤΙΚΑ: Ο μόλυβδος χρησιμοποιείται στη βιομηχανία των πλαστικών για να σταθεροποιεί και να μαλακώνει την πλαστική ουσία .Όταν όμως το πλαστικό αντικείμενο εκτεθεί σε καταστάσεις όπως ηλιακό φως, αέρας, και χημικά, το πλαστικό αλλοιώνεται και ελευθερώνεται ο μόλυβδος σε μορφή σκόνης.
ΠΩΣ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΕΛΕΓΞΟΥΜΕ ΕΝΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΓΙΑ ΜΟΛΥΒΔΟ;
Ο έλεγχος μπορεί να γίνει μόνο σε συγκεκριμένα εργαστήρια.
ΤΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΟΤΑΝ ΑΝΗΣΥΧΟΥΜΕ ΟΤΙ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΜΑΣ ΕΚΤΕΘΗΚΕ ΣΤΟΝ ΜΟΛΥΒΔΟ;
Αν υποψιάζεστε ότι το παιδί σας έχει έρθει σε επαφή με παιχνίδι που περιέχει μόλυβδο, πρέπει να απομακρύνετε αμέσως το παιχνίδι αυτό .Ο μόνος τρόπος για να διαπιστώσετε αν το παιδί σας έχει εκτεθεί σε μόλυβδο ,είναι να κάνετε εξέταση αίματος . Ο παιδίατρός σας θα σας συμβουλεύσει αν χρειάζεται η ειδική αυτή εξέταση και επίσης να συστήσει θεραπεία αν έχει συμβεί αυτό.
ΜΟΛΥΒΔΟΣ ΣΕ ΠΑΙΔΙΚΑ ΚΟΣΜΗΜΑΤΑ
Αν ένα παιδί καταπιεί ή βάλει στο στόμα του παιχνίδια που περιέχουν μόλυβδο ,το παιδί μπορεί να δηλητηριαστεί .Τότε πρέπει να ενημερώσετε τον παιδίατρό σας ,οπότε αυτός θα αποφασίσει για την παρακολούθηση των επιπέδων του μολύβδου στο αίμα του παιδιού ,αφού πολλά παιδιά με ανεβασμένα επίπεδα μολύβδου στο αίμα δεν παρουσιάζουν συμπτώματα. Αν και δεν υπάρχουν σαφή επίπεδα ασφαλείας μολύβδου στο αίμα ,διαταραχές στην ικανότητα εκμάθησης και συμπεριφοράς των παιδιών παρουσιάζονται όταν τα επίπεδα του μολύβδου αρχίζουν να αυξάνονται.
ΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΟΤΑΝ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΦΟΡΑΝΕ ΚΟΣΜΗΜΑΤΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ
Η επαφή και μόνο στο δέρμα των παιδιών με κοσμήματα που περιέχουν μόλυβδο μπορεί να τα μολύνει. Προσοχή λοιπόν στο τι παιχνίδια δωρίζουμε στα παιδιά μας ,ελέγχουμε τη χώρα προέλευσης ,την ποιότητα κατασκευής τους και μαθαίνουμε στα μεγαλύτερα παιδιά να μη τα βάζουν στο στόμα τους.

ΧΡΥΣΑΝΘΗ ΛΑΘΗΡΑ
ΠΑΙΔΙΑΤΡΟΣ
Τηλ.: 2294029200
lathiraped@gmail.com 




ΠΗΓΗ...http://iatropedia.com

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...