Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

Ι.Μ Αγίου Ιλαριωνος

Ιερός Ναός Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη του χωριού.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη πλατείας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Νερόμυλος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πετροντούβαρο.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Σοκάκι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Ι.Μ Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Καταρράκτης.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Αγία Παρασκευή.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Φράγμα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

"Μπιτσκία".

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης .

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χορευτικός σύλλογος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εκκλησία - κοινότητα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άνοιξη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

Δευτέρα, 7 Μαρτίου 2016

ΤΟ ΑΝΕΚΔΟΤΟ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ


Ο μπάρμαν βρίσκεται στο μαγαζί του, όταν ξαφνικά η πόρτα ανοίγει δυνατά και τέσσερις πανέμορφες ξανθιές μπαίνουν μέσα,

Η ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΣΚΥΔΡΑΣ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΣΚΕΨΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ


ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΔΗΜΑΡΧΟ ΣΚΥΔΡΑΣ
ΑΝΟΙΚΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ
Κυρία Δήμαρχε.
Με αφορμή την πρόσκληση σας να συμμετάσχουμε σε σύσκεψη, στο Δημαρχείο, την Τετάρτη 9.3.2016, με θέμα το προσφυγικό – μεταναστευτικό ζήτημα θέλουμε να σας επισημάνουμε τα εξής: Η “Λαϊκή Συσπείρωση Σκύδρας”, έχει ήδη τοποθετηθεί, δημόσια, για το ζήτημα, με σχετική ανακοίνωση που εκδόθηκε πριν από λίγες ημέρες. 
Άποψή μας είναι, ότι οι εξελίξεις στο προσφυγικό – μεταναστευτικό ζήτημα, τροφοδοτούνται από δύο βασικούς παράγοντες : α) τις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις και τους ανταγωνισμούς στη Μέση Ανατολή και όχι μόνο, με αιχμή την στρατιωτική επέμβαση της ΕΕ, του ΝΑΤΟ, της Ρωσίας κ.α στη Συρία και β) την εφαρμογή των αντιδραστικών αποφάσεων και συνθηκών της ΕΕ, που συνυπέγραψε η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ και αποδέχονται τα υπόλοιπα αστικά κόμματα, οι οποίες λειτουργούν σε βάρος, τόσο των λαϊκών στρωμάτων στη χώρα μας, όσο και σε βάρος των μεταναστών και των προσφύγων. Είναι ξεκάθαρο, ότι οι αποφάσεις αυτές στόχο έχουν να μετατρέψουν την χώρα, σε ζώνη εγκλωβισμού και συγκέντρωσης των προσφύγων, από όπου οι πιο ισχυρές χώρες της ΕΕ θα επιλέγουν να απορροφήσουν ελάχιστους πρόσφυγες, μόνο όσους χρειάζονται ως φτηνό εργατικό δυναμικό, προκειμένου να ενισχύσουν την κερδοφορία των επιχειρηματικών τους ομίλων. 
Για τους λόγους αυτούς, εκτιμάμε, ότι υπάρχει το ενδεχόμενο να επιλεγεί, από την κυβέρνηση, κάποιο ακίνητο στα όρια του Δήμου Σκύδρας για να λειτουργήσει ως χώρος μετεγκατάστασης ή και εγκατάστασης προσφύγων ή μεταναστών. Γνωρίζουμε, ότι η λειτουργία ενός τέτοιου χώρου, χωρίς την ύπαρξη των απαραίτητων υποδομών και προϋποθέσεων για φιλοξενία εκατοντάδων ή και χιλιάδων ανθρώπων, θα δημιουργήσει σοβαρά προβλήματα, αφού τόσο η ανυπαρξία των απαραίτητων υποδομών, όσο και η πολιτική και πρακτική της ΕΕ, θα οδηγήσει με μαθηματική ακρίβεια στη μετατροπή των χώρων αυτών σε στρατόπεδα συγκέντρωσης.
Καλούμε, ωστόσο, τους δημότες της Σκύδρας, προσφυγικής καταγωγής σε μεγάλο ποσοστό, να εκφράσουν έμπρακτα την αλληλεγγύη τους στα θύματα των ιμπεριαλιστικών  πολέμων και της φτώχειας και να ανοίξουν μέτωπο, τόσο με τις πολιτικές της ΕΕ και των ελληνικών κυβερνήσεων, που είναι οι πραγματικοί υπαίτιοι αυτής της κατάστασης, όσο και με τις ρατσιστικές και ξενοφοβικές φωνές, που φαντασιώνονται νέα Νταχάου και Άουσβιτς, βάζοντας στο στόχαστρο τις οικογένειες των προσφύγων και των μεταναστών, διεκδικώντας:
Να εξασφαλιστεί η ασφαλής και απευθείας μεταφορά των προσφύγων από τις χώρες πρώτης υποδοχής στις χώρες τελικού προορισμού τους.
Να δοθούν ταξιδιωτικά έγγραφα σε όσους θέλουν να πάνε σε άλλο κράτος - μέλος της ΕΕ, με ανυπακοή στη Σένγκεν και τον Κανονισμό του Δουβλίνου.
Όχι στα hot-spots γιατί αποτελούν κέντρα διαλογής για μετεγκατάσταση ενός μηδαμινού αριθμού προσφύγων, όσων κριθούν χρήσιμοι για τα μονοπώλια κρατών-μελών της ΕΕ που θα τους επιλέξουν. 
Να δημιουργηθούν κατάλληλοι, ανθρώπινοι, αξιοπρεπείς, ανοιχτοί και δημόσιοι προσωρινοί χώροι υποδοχής και φιλοξενίας μεταναστών – προσφύγων, που να λειτουργούν με ευθύνη του υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής. Σε αυτά να παρέχεται ιατροφαρμακευτική φροντίδα, δωρεάν σίτιση και στέγαση, διερμηνεία και νομική αρωγή. Να υπάρξει ειδική μέριμνα από κρατικούς φορείς για ασυνόδευτους ανήλικους πρόσφυγες και μετανάστες, μητέρες και παιδιά, θύματα κυκλωμάτων διακίνησης ανθρώπων.
Καμία συμμετοχή ΜΚΟ στη διάσωση-υποδοχή-περίθαλψη-φιλοξενία-μεταφορά προσφύγων και μεταναστών. Καμία παρουσία τους στα κέντρα προσωρινής φιλοξενίας.
Να δοθεί άσυλο ή προσωρινό ανθρωπιστικό καθεστώς στους πρόσφυγες και όσους προέρχονται από χώρες ιμπεριαλιστικού πολέμου, κατοχής ή εμφυλίων.
Έξω η Frontex το ΝΑΤΟ και οι άλλοι  μηχανισμοί της ΕΕ από τη φύλαξη των συνόρων.

Κυρία Δήμαρχε.
Αντιλαμβάνεστε, μετά από όσα εκτέθηκαν, ότι στην σύσκεψη που συγκαλέσατε για το προσφυγικό ζήτημα, προσκαλώντας και τον βουλευτή της ναζιστικής Χρυσής Αυγής, δεν θα συμμετάσχουμε. Αρνούμαστε να νομιμοποιήσουμε με την παρουσία μας, τον ρατσισμό, την ξενοφοβία και το μίσος, που εκφράζει με τις θέσεις του το κόμμα αυτό, ειδικά μάλιστα την περίοδο που διεξάγεται δίκη σε βάρος του, με την κατηγορία της εγκληματικής οργάνωσης. Σας επισημαίνουμε, ότι η επιλογή σας να καταστήσετε, επίσημα, συνομιλητή σας την Χρυσή Αυγή, εγκυμονεί τεράστιους κινδύνους, για εξαιρετικά δυσάρεστες εξελίξεις, μπροστά στις οποίες η απαράδεκτη ενέργεια κάποιων αγνώστων, προς το παρόν, να πετάξουν γουρουνοκεφαλές στο στρατόπεδο Μαργαρίτη, θα φαντάζει κακόγουστο αστείο.   
7.3.2016
 ΓΙΑ ΤΗΝ ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΔΗΜΟΥ ΣΚΥΔΡΑΣ

ΜΑΝΟΣ ΚΑΝΑΚΗΣ 
Δημοτικός Σύμβουλος

"ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΦΙΛΟΤΙΜΟ" - ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΡΩΤΕΧΝΕΣ ΑΛΜΩΠΙΑΣΥπάρχει η διαφθορά, υπάρχει η κατάχρηση, υπάρχει η εκμετάλλευση, η παραπληροφόρηση, η υπεροψία, η αδικία, η ασυδοσία,.....υπάρχει η πολιτική, υπάρχουν οι πολιτικοί, τα λαμόγια ,οι πρωτοκλασάτοι,οι αυλικοί, οι τίτλοι.....

Υπάρχουν οι άνθρωποι ενός κατώτερου θεού! 

Υπάρχει όμως και "ΦΙΛΟΤΙΜΟ" !!!

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΠΕΛΛΑΣ ΜΕ ΤΟΝ ΥΠΕΣΔΑO Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας Θεόδωρος Θεοδωρίδης συναντήθηκε με τον ΥΠΕΣΔΑ Παναγιώτη Κουρουμπλή


Τον Υπουργό Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης κ. Παναγιώτη Κουρουμπλή επισκέφθηκε στο γραφείο του στο Υπουργείο ο Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας κ. Θεόδωρος Θεοδωρίδης.

Ο κ. Θεοδωρίδης στην προγραμματισμένη συνάντηση με τον κ. Κουρουμπλή συζήτησαν το θέμα του κτιρίου του Διοικητηρίου όπου στεγάζονται οι υπηρεσίες της Π.Ε. Πέλλας αλλά και, άλλες δημόσιες υπηρεσίες καθώς και το θέμα της μεταφοράς μαθητών. Επίσης, ο κ. Αντιπεριφερειάρχης έθεσε στον κ. Υπουργό κι άλλα θέματα αρμοδιότητας της Π.Ε. Πέλλας που απασχολούν τις υπηρεσίες και έχουν σχέση με τις δυσλειτουργίες από την εφαρμογή του προγράμματος «Καλλικράτης» με αφορμή τη συγκρότηση Επιτροπής για την επανεξέταση του πλαισίου της Αυτοδιοίκησης.


Ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Θεοδωρίδης θα συνεχίσει τις επαφές του στην Αθήνα με υπηρεσιακούς παράγοντες της ΕΤ.Α.Δ. για το θέμα του Χιονοδρομικού Κέντρου Βόρας.

ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΥΓΕΙΑΣ. ΑΠΟ ΤΗΝ ...ΚΟΥΝΙΑ ΤΟΥΣ ΤΑ ΕΛΛΗΝΟΠΟΥΛΑ ΜΠΑΙΝΟΥΝ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ        Ανεξέλεγκτες διαστάσεις παίρνει πλέον η χρήση κοινωνικών δικτύων παιδιών και εφήβων στο διαδίκτυο, καθώς από την κούνια τους τα ελληνόπουλα  κάνουν χρήση των social  media.
Αυτό προκύπτει από έρευνα της Μονάδας Εφηβικής Υγείας της Β΄ Παιδιατρικής Κλινικής του Πανεπιστημίου Αθηνών, Νοσοκομείο Παίδων «Π. & Α. Κυριακού» (Διευθύντρια : Καθηγήτρια Μαρίζα Τσολιά), η οποία πραγματοποιήθηκε το 2015  σε σχολεία της Αττικής με τη συμμετοχή 655 μαθητών της Ε΄ και ΣΤ΄ Δημοτικού, εκ των οποίων το 54,3%ήταν αγόρια.

Στοιχεία της έρευνας  παρουσίασε η Επιστημονική Υπεύθυνος  της Μονάδας, Επίκουρη Καθηγήτρια Παιδιατρικής-Εφηβικής Ιατρικής,  κα Άρτεμις Τσίτσικα  σε διάλεξη του Ινστιτούτου Δημόσιας Υγείας του Αμερικανικού Κολλεγίου Ελλάδος με θέμα  «Τεχνολογία και Συμπεριφορές Υψηλού Κινδύνου -Εθισμός στο Διαδίκτυο» 
Σύμφωνα με τα στοιχεία τα παιδιά που συμμετείχαν στην έρευνα:
 Είχαν  την πρώτη τους επαφή  με το διαδίκτυο στην ηλικία των  6,2 χρόνων
 Ένα στα δυο (51,2%) είναι μέλος τουλάχιστον μιας σελίδας κοινωνικής δικτύωσης, π.χ. Facebook με ψευδή στοιχεία
 Χρησιμοποιούν 2 ώρες σε κανονική σχολική μέρα το Facebook!
 Το 20% των παιδιών χρησιμοποιούν κινητό τηλέφωνο (smartphone ή παρόμοιο)
 Το 22% των παιδιών χρησιμοποιούν το διαδίκτυο καθημερινά στο υπνοδωμάτιο
 Το 39% χρησιμοποιούν καθημερινά το διαδίκτυο για επικοινωνία και κοινωνική δικτύωση!
 Το 8,5% χρησιμοποιούν καθημερινά το διαδίκτυο για μελέτη στο σπίτι 
 Το  52% των παιδιών ανέφεραν ότι γνωρίζουν περισσότερα από τους γονείς τους σχετικά με την τεχνολογία 
        
«Η τεχνολογία  προσφέρει  στους νέους απεριόριστες δυνατότητες  εκπαίδευσης, ενημέρωσης και ψυχαγωγίας, καθώς μέσα από την ενασχόληση τους με το διαδίκτυο αναπτύσσουν εγκεφαλικές συνάψεις, βελτιώνουν τα αντανακλαστικά, αποκτούν γρήγορη σκέψη, κάνουν διαχείριση πληροφορίας, εκμάθηση αγγλικής γλώσσας, επαγγελματικό προφίλ και  ανάδειξη δυνατοτήτων» τόνισε η κα Τσίτσικα.
Ωστόσο, συμπλήρωσε «όπως στον φυσικό κόσμο, κίνδυνοι  προκύπτουν και στο διαδίκτυο. Με δεδομένη την ευαλωτότητα των ανηλίκων στην υπερβολή, τον πειραματισμό και την έλλειψη διαδικασίας «φιλτραρίσματος» των ερεθισμάτων, παιδιά και έφηβοι χρειάζονται οδηγίες χρήσης και πλοήγησης στο καταπληκτικό αυτό εργαλείο που λέγεται διαδίκτυο, προκειμένου να μην υπάρξουν ακραίες συμπεριφορές (εθισμός).»
Σύμφωνα με τους ειδικούς η παρατεταμένη χρήση Η/Υ  μπορεί να προκαλέσει «εξάρτηση» και να έχει επιπτώσεις στις κοινωνικές δεξιότητες του ατόμου.
«Εάν χαθεί η προσωπική επαφή, υπάρχει το ενδεχόμενο να λείψει η εμπειρία στην ερμηνεία της ανθρώπινης επικοινωνίας, της «γλώσσας του σώματος», των εκφράσεων του προσώπου κ.λπ.» ανέφερε η κα Τσίτσικα  και πρόσθεσε:
«Είναι σημαντικό να υπάρχει ισορροπία μεταξύ της ενασχόλησης με το διαδίκτυο και τις διαδικτυακές επαφές και της προσωπικής επαφής με τους συνανθρώπους μας».
Ειδικότερα για τους νέους η κα Τσίτσικα ανέφερε πως « η απώλεια ελέγχου σχετικά με τη χρήση του διαδικτύου μπορεί προοδευτικά να οδηγήσει σε έκπτωση των κοινωνικών δεξιοτήτων και απομόνωση, καθώς και παραμέληση σχολικών και άλλων δραστηριοτήτων, ή/και της υγείας, προσωπικής φροντίδας και υγιεινής».
 
ΜΟΝΑΔΑ ΕΦΗΒΙΚΗΣ  ΥΓΕΙΑΣ (Μ.Ε.Υ.)
Β΄ ΠΑΙΔΙΑΤΡΙΚΗ ΚΛΙΝΙΚΗ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΑΘΗΝΩΝ
ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΠΑΙΔΩΝ «Π. & Α. ΚΥΡΙΑΚΟΥ»
 
Το πρόβλημα του εθισμού στο διαδίκτυο μπορεί να αντιμετωπιστεί ολιστικά- σε οργανικό και ψυχοκοινωνικό επίπεδο, αρκεί να εντοπιστεί έγκαιρα.
Σύμφωνα με στοιχεία της Μονάδας Εφηβικής Υγείας σε  Κλινικό Δείγμα 500 Εφήβων (έρευνα 2011) που προσήλθαν με αίτημα  τις συμπεριφορές εξάρτησης παρατηρήθηκε βελτίωση σε 70% των παιδιών.
H θεραπεία περιελάμβανε:
 Ανίχνευση και θεραπεία της συν-νοσηρότητας (ΔΕΠΥ, καταθλιπτικό συναίσθημα, άγχος, χαμηλή αυτοεκτίμηση κλπ)  
 Ψυχοεκπαίδευση και συμπεριφορικού τύπου παρέμβαση
 Οικογενειακή υποστήριξη- συμβουλευτική γονέων
 Φαρμακοθεραπεία όπου κρίθηκε αναγκαίο
 Αντιμετώπιση οργανικών συμπτωμάτων (διαταραχές του ύπνου, κεφαλαλγία, ξηρότητα οφθαλμών, οσφυαλγία, διατροφική παρεκτροπή, έλλειψη φυσικής άσκησης κτλ)
 
Οι παράγοντες που βελτιώνουν την πρόγνωση ήταν :
 Πρώιμη ανίχνευση-Παρέμβαση
 Μη ύπαρξη συν-νοσηρότητας
 Υποστηρικτικό οικογενειακό περιβάλλον - επικοινωνία
 
Η πλειονότητα των παιδιών του δείγματος ήταν μοναχοπαίδια ή/και προέρχονταν από μονογονεικές ή σημαντικά δυσλειτουργικές οικογένειες. Άλλα στοιχεία που καταγράφηκαν και ήταν στατιστικά σημαντικά στο δείγμα ήταν τα παρακάτω :  
 Σχολική αποτυχία, διαταραχές ύπνου-σωματικά συμ.
 Χωρίς επίγνωση-βεβαίωση για απουσίες
 Συσχέτιση με ΔΕΠ-Υ (p<0.005) 
 Σημαντικά περισσότερα αγόρια – gaming
    
                 ΓΡΑΜΜΗ   ΣΤΗΡΙΞΗΣ
 
«Οι γονείς που θέλουν να ενημερωθούν σχετικά με οποιοδήποτε θέμα αφορά τη χρήση της τεχνολογίας από τα παιδιά τους ή/και παρατηρούν κάποιο πρόβλημα σε σχέση με αυτό, καθώς και τα ίδια τα παιδιά και οι έφηβοι που χρειάζονται ενημέρωση ή πληροφορίες, μπορούν να απευθυνθούν στη Γραμμή Στήριξης «ΜΕ Υποστηρίζω»   80011 80015χωρίς χρέωση για αστικές και υπεραστικές κλήσεις» κατέληξε η  κ Τσίτσικα.          
                           
 Απευθύνεται σε εφήβους και τις οικογένειές τους παρέχοντας υποστήριξη και συμβουλές για θέματα που σχετίζονται με τη χρήση του Διαδικτύου, του κινητού τηλεφώνου
 Απευθύνεται στους εκπαιδευτικούς (συνεργασία με το Υπουργείο Παιδείας)
 Λειτουργεί στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Σύμπραξης της ENACSO  www.enacso.eu
 Επικοινωνία μέσω κοινωνικών δικτύων
 Παραπομπή εάν χρειαστεί στη Μ.Ε.Υ.

www.youth-health.grhttp://smokefreegreece.gr.

ΕΚΤΑΚΤΟ ΔΕΛΤΙΟ ΠΡΟΓΝΩΣΗΣ ΚΑΙΡΙΚΩΝ ΦΑΙΝΟΜΕΝΩΝ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΥΤΟΤΕΛΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΗΣ Π.Κ.Μ. ΓΙΑ ΕΚΤΑΚΤΟ ΔΕΛΤΙΟ ΠΡΟΓΝΩΣΗΣ ΚΑΙΡΙΚΩΝ ΦΑΙΝΟΜΕΝΩΝ

Από την Αυτοτελή Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας ανακοινώνεται ότι, σύμφωνα με το Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού που ελήφθη από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (α.α: 08/2016) και ισχύει από σήμερα Δευτέρα 07 Μαρτίου 2016, μέχρι και την Τρίτη 08 Μαρτίου 2016 αναμένεται σταδιακή μεταβολή του καιρού από σήμερα το μεσημέρι στα δυτικά και βόρεια.

Αναλυτικά τα καιρικά φαινόμενα προβλέπονται ως εξής:
1.Ισχυρές βροχές και καταιγίδες, που θα συνοδεύονται τοπικά από χαλαζοπτώσεις και θυελλώδεις ανέμους, θα εκδηλωθούν:
-Σήμερα Δευτέρα 07 Μαρτίου 2016 ισχυρές βροχές και καταιγίδες, που κατά τόπους θα συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις και ισχυρούς ανέμους θα σημειωθούν από τις μεσημβρινές ώρες στο Βόρειο Ιόνιο, την Ήπειρο, τη Δυτική Στερεά, τη Δυτική Μακεδονία και αργότερα πιθανόν στη Βορειοδυτική Πελοπόννησο και την Κεντρική Μακεδονία.
-Αύριο Τρίτη 08 Μαρτίου 2016 ισχυρές βροχές και καταιγίδες είναι πιθανόν να σημειωθούν κατά περιόδους στην Κεντρική Μακεδονία, την Ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη.
Παρακαλούνται οι φορείς, που εμπλέκονται σε έργα και δράσεις για την αντιμετώπιση κινδύνων από επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα, να τεθούν σε κατάσταση ετοιμότητας βάσει του σχεδιασμού τους, προκειμένου να αντιμετωπιστούν πιθανά προβλήματα που θα δημιουργηθούν από την εκδήλωση των φαινομένων.

Περισσότερες λεπτομέρειες στα καθημερινά τακτικά δελτία καιρού της ΕΜΥ και στην ιστοσελίδα της ΕΜΥ www.emy.gr.
Παρακαλούνται οι πολίτες όπως λάβουν υπόψη τους το Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού για τον ασφαλή σχεδιασμό των μετακινήσεων και των δραστηριοτήτων τους.
Παράλληλα, η Αυτοτελής Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας Π.Κ.Μ. συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, μεριμνώντας για τη λήψη μέτρων αυτοπροστασίας από κινδύνους που προέρχονται από την εκδήλωση των έντονων καιρικών φαινομένων.
Ειδικότερα καλούνται οι πολίτες:

  • Να βεβαιωθούν ότι οι υδρορροές και τα φρεάτια έξω από το σπίτι τους δεν είναι φραγμένα και λειτουργούν κανονικά.
  • Να ασφαλίσουν αντικείμενα τα οποία μπορεί να παρασυρθούν από τον άνεμο ή τη ραγδαία βροχόπτωση και ενδέχεται να προκαλέσουν τραυματισμούς ή ζημιές.
  • Να ακολουθούν πιστά τις οδηγίες των κατά τόπους αρμοδίων φορέων, όπως Τροχαία κλπ.
  • Να αποφεύγουν τις εργασίες υπαίθρου και δραστηριότητες σε θαλάσσιες και παράκτιες περιοχές κατά τη διάρκεια εκδήλωσης των επικίνδυνων καιρικών φαινομένων.
  • Να μεταβάλλουν το πρόγραμμα των μετακινήσεών τους ώστε να αποφεύγουν την αιχμή των καιρικών φαινομένων.
  • Αν πρόκειται να μετακινηθούν, να ενημερωθούν για τον καιρό και την κατάσταση του οδικού δικτύου.

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...