Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

Ι.Μ Αγίου Ιλαριωνος

Ιερός Ναός Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη του χωριού.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη πλατείας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Νερόμυλος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πετροντούβαρο.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Σοκάκι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Ι.Μ Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Καταρράκτης.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Αγία Παρασκευή.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Φράγμα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

"Μπιτσκία".

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης .

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χορευτικός σύλλογος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εκκλησία - κοινότητα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άνοιξη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

Δευτέρα 15 Φεβρουαρίου 2021

Δημοτικό Ωδείο Έδεσσας: Τα δώρα

 


Τα δώρα

 

Ανεκτίμητα δώρα συγκέντρωσε το Δημοτικό Ωδείο Έδεσσας την περασμένη εβδομάδα. Δώρα μεγάλης καλλιτεχνικής και συναισθηματικής αξίας. Δώρα όπως συνεργασίες, γνωριμίες και έμπνευση. Έμπνευση για την υλοποίηση του προγράμματος «Μουσική για όλους», ένα πρόγραμμα συμπεριληπτικότητας, στήριξης και ανάδειξης των ταλέντων των διαφορετικών συνανθρώπων μας. Ναι μεν κλειστήκαμε λόγω της πανδημίας, αλλά είμαστε ανοιχτοί σε προτάσεις, ιδέες και το βασικότερο, δεν χάσαμε το στόχο μας. Δουλεύουμε ώστε η “επόμενη μέρα”  να μας βρει έτοιμους. Και δεν είμαστε μόνοι μας, έχουμε την βοήθεια δομών που ασχολούνται χρόνια τώρα με την στήριξη των ΑμΕΑ,  όπως το Περίτεχνο-Παραγωγικό Εργαστήρι Ατόμων με Αναπηρία, το κδαπ μεα Ορίζοντας Έδεσσας και ο σύλλογος Γονέων και Ατόμων με Ειδικές ανάγκες. Με φορείς δηλαδή που έχουν την κατάλληλη εκπαίδευση η οποία θα τεθεί σε νέους ορίζοντες με την σύμπραξη με το ΩΔΕς.

Ανοιχτό μυαλό και καρδιά είναι τα απαραίτητα εφόδια για μία τέτοια ενέργεια ενώ η καλή διάθεση όλων μπορεί να επιφέρει μία αποτελεσματική και ευχάριστη για όλους, σύμπραξη. Έτσι λοιπόν, ξεκινήσαμε με τους καλύτερους οιωνούς. Ετοιμάζουμε όσα έρχονται με την θέα της χιονισμένης Έδεσσας, χιονισμένης αλλά ζεστής από συναισθήματα όπως η ελπίδα και η χαρά για το αποτέλεσμα αυτού που ετοιμάζεται. Χιονισμένης και καθαρής όπως οι συνειδήσεις και οι ψυχές των διαφορετικών ανθρώπων με αναπηρία. Καθαρές όπως μία άγραφη κόλλα στην οποία συντάσσουμε παρτιτούρες. Η καθαρότητα τους, έμπνευση μας.

Δεν αντιλαμβανόμαστε την πανδημία και τον εγκλεισμό ως τροχοπέδη αλλά ως ευκαιρία μελέτης, εκπαίδευσης και εξέλιξης. Μείνετε συντονισμένοι για τις αποκαλύψεις που θα γίνονται σταδιακά σχετικά με το πρόγραμμα «Μουσική για όλους».

Το δώρο του Ωδείου Δήμου Έδεσσας “ΩΔΕς” με τη μουσική της Ευαγγελίας, προς όσους μας διδάσκουν αγάπη, θα το απολαύσετε στον παρακάτω σύνδεσμο!

https://www.youtube.com/watch?v=Wn8-Y49KoDI&feature


Διευκρινίσεις σχετικά με την αναστολή λειτουργίας των σχολείων από τη Δευτέρα 15 έως τη Τετάρτη 17 Φεβρουαρίου 2021.

 


ΔΗΜΟΣ ΑΛΜΩΠΙΑΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Αριδαία, 15/02/2021

Θέμα: Διευκρινίσεις σχετικά με την αναστολή λειτουργίας των σχολείων από τη Δευτέρα 15 έως τη Τετάρτη 17 Φεβρουαρίου 2021.

Με βάση την ανακοίνωση της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας για την αναστολή λειτουργίας των σχολικών μονάδων όλων των βαθμίδων μόνο για την Δευτέρα 15/02/2021 και σε συνάρτηση με το με αρ. πρωτ 2348/2021 έγγραφο «Απόφαση Δημάρχου Αλμωπίας για  αναστολή λειτουργίας, λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών , από τη Δευτέρα 15 Φεβρουαρίου έως και την Τετάρτη 17 Φεβρουαρίου 2021 όλων των σχολικών μονάδων Δήμου Αλμωπίας», προς την καλύτερη ενημέρωση των πολιτών, διευκρινίζουμε τα εξής:

1)      Η απόφαση αναστολής λειτουργίας των σχολικών μονάδων με απόφαση Δημάρχου έως και 3 ημέρες,  ορίζεται από το Προεδρικό διάταγμα 79, άρθρο 4 (Διακοπή μαθημάτων λόγω εκτάκτων αναγκών).

 

2)      Σύμφωνα με τον ν. 3852/10: Νέα Αρχιτεκτονική της Αυτοδιοίκησης και της Αποκεντρωμένης Διοίκησης - Πρόγραμμα Καλλικράτης  Κεφ.ΣΤ’, Αρ.94, Παρ.4/27 προβλέπεται «Η διακοπή μαθημάτων, λόγω έκτακτων συνθηκών ή επιδημικής νόσου, εντός των διοικητικών ορίων του οικείου δήμου».

 

3)      Η απόφαση λήφθηκε με βάση τα: 519/2021 έγγραφο της ΚΕΔΕ όπου επισημαίνεται ότι το Υπουργείο Παιδείας ενημέρωσε ότι σε περίπτωση αναστολής λειτουργίας λόγω των καιρικών φαινομένων, τα σχολεία θα λειτουργήσουν με την διαδικασία της τηλεκπαίδευσης, καθώς και του 164/2021 έγγραφο του Ιατρικού Συλλόγου Πέλλας όπου αναφέρεται το γεγονός αδυναμίας λειτουργίας των σχολικών μονάδων σε χαμηλές θερμοκρασίες, λόγω της οδηγίας του ΕΟΔΥ για ανοιχτά παράθυρα των σχολικών τάξεων καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας.

 

Εκ των ανωτέρω, συμπεραίνεται, ότι είναι σε πλήρη ισχύ η απόφαση του Δημάρχου Αλμωπίας (ΑΔΑ: 67Ξ1ΩΨΩ – ΥΕ5) και τα σχολεία θα παραμείνουν κλειστά, έως και την Τετάρτη 17/02/2021.

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...