Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

Ι.Μ Αγίου Ιλαριωνος

Ιερός Ναός Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη του χωριού.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη πλατείας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Νερόμυλος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πετροντούβαρο.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Σοκάκι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Ι.Μ Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Καταρράκτης.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Αγία Παρασκευή.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Φράγμα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

"Μπιτσκία".

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης .

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χορευτικός σύλλογος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εκκλησία - κοινότητα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άνοιξη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

Τετάρτη 23 Δεκεμβρίου 2015

ΕΘΙΜΟΤΥΠΙΚΗ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΔΙΟΙΚΗΤΗ ΤΗΣ ΜΕΡΑΡΧΙΑΣ ΕΔΕΣΣΑΣ ΣΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ ΑΛΜΩΠΙΑΣ


Την εθιμοτυπική επίσκεψη του Διοικητή της Μεραρχίας Έδεσσας Στρατηγού Χρήστου Καρυώτη δέχτηκε το πρωί της Τετάρτης ο Δήμαρχος Αλμωπίας κ. Δημήτρης Μπίνος.
Οι δύο άνδρες είχαν την ευκαιρία να ανταλλάξουν ευχές ενόψει των Χριστουγέννων σε μια συζήτηση που πραγματοποιήθηκε σε πολύ καλό κλίμα, ενώ ταυτόχρονα συζήτησαν θέματα αρμοδιότητάς τους.

ΕΥΧΕΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΔΕΥΑ ΚΑΙ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΔΗΜΟΥ ΑΛΜΩΠΙΑΣ ΓΙΑΝΝΗ ΚΕΤΙΚΙΔΗ



Η γέννηση του Χριστού ας είναι το προμήνυμα για μια χρονιά διαφορετική, όμορφη, με λιγότερα προβλήματα και περισσότερες φωτεινές εικόνες. 

Υγεία, Αγάπη, Ευτυχία, Όνειρα, Χαμόγελα, Δημιουργικότητα, Επιτυχίες… είναι μερικές μόνο από τις ευχές μας για τα φετινά Χριστούγεννα και τη νέα Χρονιά που πλησιάζει.

 Καλά Χριστούγεννα! Ευτυχισμένο το 2016!!!

ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΕΤΙΚΙΔΗΣ
Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών
Πρόεδρος Δ.Ε.Υ.Α.
Δήμου Αλμωπίας

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΟΥ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΠΕΛΛΑΣ ΣΤΗ "ΓΙΟΡΤΗ ΑΓΑΠΗΣ" ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΤΗΣ Π.Ε. ΠΕΛΛΑΣ



Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας Θεόδωρος Θεοδωρίδης: Η δύναμη της αγάπης και η αλληλεγγύη στην ελληνική κοινωνία θα φέρουν καλύτερες μέρες

Μηνύματα ελπίδας και αισιοδοξίας στη «γιορτή αγάπης» των εργαζομένων της Π.Ε. Πέλλας


Σε χαρούμενη ατμόσφαιρα, με πολλά μηνύματα ελπίδας και αισιοδοξίας, πραγματοποιήθηκε και φέτος η «γιορτή αγάπης» των εργαζομένων στην Περιφερειακή Αυτοδιοίκηση Πέλλας.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας κ. Θεόδωρος Θεοδωρίδης ευχήθηκε σε όλους τους εργαζόμενους και τις οικογένειές τους «Καλά Χριστούγεννα, με υγεία, αγάπη, ελπίδα και αισιοδοξία». Όπως τόνισε, οι καλύτερες ημέρες θα έρθουν «μέσα από την αλληλοϋποστήριξη και κοινωνική αλληλεγγύη». Ο κ. Θεοδωρίδης αναφέρθηκε επίσης στο σημαντικό έργο των στελεχών της Π.Ε. Πέλλας, παρά τις δυσκολίες, το οποίο έχει μία θετική συμβολή στην αναπτυξιακή προοπτική της περιοχής. 

Το πρόγραμμα της εκδήλωσης περιλάμβανε χριστουγεννιάτικα και πρωτοχρονιάτικα κάλαντα τα οποία έψαλε η Χορωδία της Ενορίας του Αγίου Δημητρίου με τη συνοδεία μουσικών. Επίσης, την παρουσίαση μίας πρωτότυπης παράστασης «μαύρου» θεάτρου για την ιδέα των Χριστουγέννων, από το εφηβικό τμήμα του Εδεσσαϊκού Θεάτρου. Τέλος, ο Άγιος Βασίλης, μοίρασε δωράκια στα παιδιά.  


Ο Σύλλογος Εργαζομένων της Π.Ε. Πέλλας εύχεται σε όλους τους πολίτες της Πέλλας να περάσουν τις εορτές των Χριστουγέννων με υγεία και αισιοδοξία, κοντά στα αγαπημένα τους πρόσωπα. Επίσης, η νέα χρονιά να φέρει ειρήνη και ανάπτυξη στον κόσμο. 


ΕΓΚΥΟΣ, ΕΙΔΕ ΣΕ ΟΡΑΜΑ ΤΟΝ ΘΑΝΑΤΟ ΤΗΣ

Εγκυος είδε σε όραμα τον θάνατό της -Επιβεβαιώθηκε, αλλά την έσωσαν οι γιατροί σε 37 δευτερόλεπτα
«Οταν έχεις προαίσθημα για κάτι, καλύτερο είναι να το λες». Αυτό θα έχει πλέον ως μόνιμη σκέψη στο μυαλό της μια 43χρονη γυναίκα, η οποία είχε διαισθανθεί τον θάνατό της και είχε ενημερώσει τους γιατρούς πριν μπει να γεννήσει, με αποτέλεσμα να σωθεί από θαύμα.
Η Στέφανι Άρνολντ ετοιμαζόταν να φέρει στον κόσμο ένα υγιέστατο αγοράκι, σε ηλικία 41 ετών, με καισαρική. Λίγα δευτερόλεπτα μετά τη γέννηση του παιδιού η Στέφανι υπέστη εμβολή αμνιακού υγρού και η καρδιά της σταμάτησε να χτυπά.
Οι γιατροί, οι οποίοι ήταν προετοιμασμένοι, έδωσαν πραγματική μάχη για να την κρατήσουν στη ζωή και τελικά τα κατάφεραν μετά από 37 δευτερόλεπτα, με την 41χρονη γυναίκα να περνά τις επόμενες 10 ημέρες στη μονάδα εντατικής θεραπείας.
Τώρα, η Στέφανι Άρνονλτ απολαμβάνει την οικογένειά της και εκμυστηρεύθηκε την περιπέτειά της έτσι όπως ακριβώς την έζησε, αποκαλύπτοντας πως είχε ενημερώσει τους γιατρούς για το τι θα συνέβαινε.
Κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης της ένιωσε κάτι πολύ άσχημο και γνώριζε πως θα της συμβεί κάτι κακό. Για τον λόγο αυτό, μάλιστα, λίγο πριν μπει στο χειρουργείο αποχαιρέτησε τον άντρα της, αλλά και τη μικρή κόρη της.
Είχε ενημερώσει μάλιστα τους γιατρούς να είναι έτοιμοι, γιατί ήταν βέβαιη πως κάτι κακό θα συνέβαινε.

«Ο λόγος που ζω σήμερα και μπορώ και σας μιλάω είναι επειδή ήταν έτοιμοι. Έβλεπα οράματα, την κόρη μου μέσα στα αίματα και εμένα να πέφτω στο κενό. Αμέσως πήγα στο νοσοκομείο για εξετάσεις, όμως οι γιατροί μού είπαν πως δεν έχω το παραμικρό. Ομως εγώ το ένιωθα πως κάτι συνέβαινε» τόνισε η Στέφανι.
Στη συνέχεια αποκάλυψε πως ούτε ο άντρας της αλλά ούτε οι φίλοι της την πίστευαν, όμως ένας από τους γιατρούς συνέστησε να ληφθούν έξτρα μέτρα πριν ξεκινήσει η διαδικασία της καισαρικής.
Τελικά, αυτό της έσωσε τη ζωή, αφού αμέσως μόλις γεννήθηκε ο μικρός Jakob η μητέρα υπέστη ανακοπή και χρειάστηκε να μείνει για έξι ημέρες σε τεχνητό κώμα στην εντατική.
Δύο χρόνια μετά, απολαμβάνει τη ζωή με την οικογένειά της και μεταφέρει το μήνυμα σε όλους να λένε πάντα αυτό που νιώθουν, ακόμη κι αν υπάρξει ο κίνδυνος να τους περάσουν για... τρελούς!


Πηγή: www.iefimerida.gr

ΝΕΟΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΣ ΤΑΦΟΣ ΑΝΑΚΑΛΥΦΘΗΚΕ ΣΤΗΝ ΠΕΛΛΑ



Ένας νέος μακεδονικός τάφος, με τέσσερις θαλάμους, ήρθε στο φως εντός του σύγχρονου οικισμού της Πέλλας κατά τη διάρκεια του έργου «Κατασκευή Δικτύων Αποχέτευσης Πέλλας - Ν.Πέλλας», που υλοποιείται από τον Δήμο Πέλλας με χρηματοδότηση του ΕΣΠΑ 2007-2013. 

      Το υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού με ανακοίνωσή του, σημειώνει ότι «το ενδιαφέρον στο νέο μακεδονικό τάφο της Πέλλας είναι η αρχιτεκτονική μορφή του, αφού εκτός από το κεντρικό σκέλος, με προθάλαμο και κυρίως θάλαμο, διαθέτει δύο ακόμη πλευρικούς θαλάμους που ανοίγονται στη βόρεια και νότια πλευρά του προθαλάμου».
 Ο τάφος, που συλήθηκε στην αρχαιότητα όπως και οι περισσότεροι τέτοιοι τάφοι, ανήκει, σύμφωνα με τα κινητά ευρήματα (λυχνάρια και ειδώλια) που βρέθηκαν στο εσωτερικό του, στο α' μισό του 3ου αι. π. Χ. 

Στην ανακοίνωση επισημαίνεται για τον τάφο  ότι «από το κεντρικό σκέλος με ύψος τοίχων 2,50 μ. έχει καταστραφεί η καμαρωτή οροφή. Αντίθετα οι καμάρες των πλευρικών θαλάμων σώζονται σε άριστη κατάσταση. Στο εσωτερικό του νότιου πλευρικού θαλάμου υπάρχει λίθινο βάθρο, πάνω στο οποίο είχε τοποθετηθεί η κλίνη του νεκρού ή της νεκρής.
 Η είσοδος του αντικρινού βόρειου θαλάμου προστατευόταν με φράγμα, από το οποίο διατηρείται η κατώτερη λιθόπλινθος. Ο δρόμος και η πρόσοψη του τάφου, που βρίσκονται στα ανατολικά, δεν στάθηκε δυνατό να ερευνηθούν στην παρούσα φάση.
 Όμως, όπως συμπεραίνεται από τα πεσμένα αρχιτεκτονικά μέλη η πρόσοψη αναμένεται να έχει μνημειακή διαμόρφωση με αετωματική επίστεψη. Το θυραίο άνοιγμα του προθαλάμου έκλεινε με ξύλινη θύρα ύψους 2,78 μ και πλάτους 1,30 μ.». 

      Ο μακεδονικός τάφος, όπως και άλλοι δεκαοκτώ κιβωτιόσχημοι και κεραμοσκεπείς τάφοι του ανατολικού νεκροταφείου της Πέλλας, πρωτεύουσας του μακεδονικού βασιλείου, που αποκαλύφθηκαν κατά τις εκσκαφές, ερευνήθηκαν από την Εφορεία Αρχαιοτήτων Πέλλας από τον Οκτώβριο του 2014 έως και τον Δεκέμβριο του 2015.
 Η δαπάνη εξασφαλίστηκε μέσω υποέργου αυτεπιστασίας που εκτελείτο παράλληλα με το κυρίως τεχνικό έργο. 

ΜΕΣΑ ΣΕ ΕΞΗΝΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑΤΡΕΨΑΜΕ ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΤΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΗ ΓΗ, ΣΕ ΣΚΟΥΠΙΔΟΤΟΠΟ



Αστροφυσικοί και ερευνητές του διαστήματος χρησιμοποιούν συχνά τη φράση «διαστημικά σκουπίδια» για να περιγράψουν συντρίμμια και υπολείμματα από δορυφόρους και ρουκέτες, εξαρτήματα διαστημικών σταθμών και κομμάτια από διαστημικά σκάφη που είτε βρίσκονται στο διάστημα, είτε εισβάλλουν τυχαία στην ατμόσφαιρα της Γης.

   Σε μία δεύτερη ανάγνωση όμως, ίσως τα εισαγωγικά στη φράση «διαστημικά σκουπίδια» να μην είναι και τόσο απαραίτητα. Γιατί πρόκειται σκουπίδια. Για δικά μας σκουπίδια. Στην πραγματικότητα υπάρχουν περίπου 500.000 κομμάτια και συντρίμμια σε τροχιά γύρω από τη Γη και σε απόσταση ακριβώς 17.500 μιλίων. Μάλιστα, ο αριθμός αυτός έχει αυξηθεί ραγδαία μέσα σε μόλις 60 χρόνια.

   Για να μας κάνει να συνειδητοποιήσουμε το μέγεθος του προβλήματος, ένας λέκτορας στo Royal Institution Stuart Grey, έφτιαξε ένα εντυπωσιακό βίντεο διάρκειας ενός λεπτού που δείχνει την αλματώδη αύξηση στην ποσότητα των διαστημικών σκουπιδιών που υπάρχουν λίγο έξω από τη Γη, μετατρέποντας το διάστημα σε έναν τεράστιο σκουπιδότοπο.

Μπορεί να έχουμε στο μυαλό μας τα διαστημικά σκουπίδια σαν κάτι πολύ μακρινό, αλλά α) δείχνει τη γενικότερη κουλτούρα μας γύρω από την προστασία του κόσμου όπου ζούμε- εντός και εκτός του πλανήτη β) ακόμη και ένα πολύ μικρό διαστημικό σκουπίδι μπορεί να προκαλέσει «κατακλυσμιαία» καταστροφή στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό. 

  Δείτε το βίντεο:







Πηγή: www.lifo.gr

ΠΩΣ ΘΑ ΠΡΟΛΑΒΕΤΕ ΚΑΙ ΘΑ ΠΟΛΕΜΗΣΕΤΕ ΤΟ HANGOVER



Πώς θα προλάβετε και θα πολεμήσετε το hangover
Αντιμετωπίστε τον πονοκέφαλο και την αδυναμία την επομένη του πάρτι των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς. Η διαιτολόγος-διατροφολόγος Κωνσταντίνα Παπαγεωργίου αποκαλύπτει.


Ποτό, κέφι, χορός, γέλια και μετά… μπλακάουτ. Την επομένη της γιορτής αισθάνεστε κούραση, αδυναμία, πόνο στους μυς, ναυτία, ενώ κάποιοι εμφανίζετε γαστρεντερικές διαταραχές. Όλα τα παραπάνω είναι συμπτώματα του
hangover.

«Ως
hangover ορίζουμε ένα σύνολο μη ευχάριστων συμπτωμάτων που επέρχονται μετά την κατανάλωση μεγάλης ποσότητας αλκοόλ. Σαν γενικός κανόνας ισχύει ότι όσο περισσότερο αλκοόλ καταναλώσουμε, τόσο πιο άσχημα θα βιώσουμε την κατάσταση αυτή» αναφέρει η διαιτολόγος-διατροφολόγος της Advanced Nutrition Κωνσταντίνα Παπαγεωργίου και συνεχίζει: «Το αλκοόλ έχει έντονη διουρητική δράση με αποτέλεσμα το σώμα να αφυδατώνεται. Επιπλέον, τα επίπεδα της γλυκόζης στο αίμα πέφτουν και έχουμε υπογλυκαιμία, κόπωση και ζαλάδα. Ορισμένοι άνθρωποι εμφανίζουν στομαχικές διαταραχές, επειδή ο βλεννογόνος του στομάχου ερεθίζεται με την υπερκατανάλωση αλκοόλ. Και τέλος, άλλοι έχουν πονοκέφαλο καθώς με την πόση διαστέλλονται τα αιμοφόρα αγγεία».

Πώς θα το προλάβετε
Η κ. Παπαγεωργίου προτείνει:
Φροντίστε να έχετε φάει κάτι
προτού καταναλώσετε αλκοόλ. Με αυτό τον τρόπο μειώνεται σημαντικά ο ρυθμός απορρόφησής του
Να θυμάστε: Όχι πάνω από 1 ποτήρι αλκοόλ ανά 1 ώρα. Η αλκοόλη χρειάζεται 60’ για να μεταβολιστεί από το ήπαρ
Ο κανόνας: Η επιτρεπτή κατανάλωση αλκοόλ ορίζεται στις 2 μερίδες για τους άντρες και στη 1 για τις γυναίκες ημερησίως
Προτιμήστε λευκά ποτά (λευκό κρασί, βότκα, τζιν) που δεν περιέχουν χρωστικές ουσίες, οι οποίες επιδεινώνουν το
hangover
Καταναλώστε ένα ποτήρι νερό για κάθε ποτήρι αλκοόλ. Θα βοηθήσει στην πρόληψη της αφυδάτωσης

Πώς θα το ξεπεράσετε
Σε περίπτωση που τελικά δεν αποφύγατε την υπέρμετρη κατανάλωση, κάντε τις επόμενες κινήσεις:
Καταναλώστε πάνω από 2 λίτρα νερό ισοκατανεμημένο σε μικρές ποσότητες μέσα στην ημέρα ώστε να αντιμετωπίσετε την αφυδάτωση
Αποφύγετε την κατανάλωση καφέ και προτιμήστε κάποιο άλλο ρόφημα όπως τσάι ή χαμομήλι με μέλι. Ο καφές δε φαίνεται να βοηθά ιδιαίτερα καθώς ερεθίζει τον βλεννογόνο του στομάχου και έχει ήπια διουρητική δράση εντείνοντας την αφυδάτωση
Ποντάρετε στους χυμούς φρούτων που παρέχουν άμεση πρόσληψη υγρών και γλυκόζης, τα οποία διορθώνουν την αφυδάτωση και παράλληλα την υπογλυκαιμία
Αποφύγετε τα λιπαρά φαγητά και φροντίστε να φάτε κάτι ελαφρύ και χωρίς σάλτσες, όπως για πρωινό φρυγανιά με τυρί, για ενδιάμεσο μικρό γεύμα κράκερ και για μεσημεριανό κοτόσουπα
Βάλτε αλάτι στο μαγείρεμα του φαγητού ώστε να επανέλθει το νάτριο σε φυσιολογικά επίπεδα μετά την αφυδάτωση
Πάρτε ένα παυσίπονο σε περίπτωση πονοκεφάλου ή γενικευμένου πόνου
Κοιμηθείτε όσο το χρειάζεστε. Το απόγευμα αν νιώθετε καλύτερα κάντε ένα μικρό περίπατο ώστε να τονώσετε την εγκεφαλική σας λειτουργία.

Όπως και να έχει φροντίστε να μην πάρετε αυτοκίνητο αν έχετε σκοπό να πιείτε!
Info: Advanced Nutrition
, τηλ.: 210 6980451, www.advancednutrition.gr

ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΡΑΣΜΑΝΗΣ: ΕΘΝΙΚΗ ΑΠΕΙΛΗ ΤΟ ΔΗΜΟΓΡΑΦΙΚΟ- ΜΕΤΡΑ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΓΙΑ ΤΡΙΤΕΚΝΕΣ ΚΑΙ ΠΟΛΥΤΕΚΝΕΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ


*Ο Γιώργος Καρασμάνης συνυπέγραψε την επίκαιρη  Επερώτηση που κατατέθηκε στη Βουλή με πρωτοβουλία του Βουλευτή Κοζάνης Γιώργου Κασαπίδη προς τον Υπουργό Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, σχετικά με την αρνητική εξέλιξη του δημογραφικού προβλήματος, και τη στήριξη των τρίτεκνων και πολύτεκνων οικογενειών.
Παρατίθεται το πλήρες κείμενο της επίκαιρης  Επερώτησης:


«Tο δημογραφικό πρόβλημα της πατρίδας μας, όπως εξελίσσεται τις τελευταίες δεκαετίες, άρχισε να οξύνεται από τις αρχές της δεκαετίας του 1980. Μέχρι τότε (τέλη δεκαετίας 1970) η Ελλάδα με δείκτη γεννητικότητας 2,1 ανά γυναίκα, εξασφάλιζε οριακά την ανανέωση των γενεών.
Έκτοτε το πρόβλημα διαρκώς εντείνεται, ενώ τα τελευταία χρόνια λαμβάνει εκρηκτικές διαστάσεις, αποτελώντας τη μεγαλύτερη απειλή για το έθνος.
Την τελευταία τετραετία στην πατρίδα μας, οι θάνατοι ξεπέρασαν τις γεννήσεις κατά 60 χιλιάδες. Η μείωση αυτή ισοδυναμεί με την απώλεια των κατοίκων μιας μεγαλούπολης, όπως η Κοζάνη με πληθυσμό 60 χιλ. κατοίκους.
Από τα στοιχεία του Υπ. Εσωτερικών, που είναι συνδεδεμένο ηλεκτρονικά με όλα τα ληξιαρχεία της χώρας προέκυψαν τα εξής:
Από την αρχή του τρέχοντος έτους οι γεννήσεις ανήλθαν σε 86.652 και οι θάνατοι σε 113.302, δηλαδή υπεροχή των θανάτων έναντι των γεννήσεων κατά 26.650 ζωές. Το έτος 2014 η υπεροχή των θανάτων έναντι των γεννήσεων άγγιζε τις 20.659 ζωές. Χωρίς να έχει τελειώσει το 2015 παρατηρείται μια αυξητική τάση στην υπεροχή των θανάτων έναντι των γεννήσεων της τάξης του 29%.
Και βέβαια το 17% και πλέον των γεννήσεων αυτών προέρχονται από μητέρες ξένης υπηκοότητας, γεγονός που επιδεινώνει περαιτέρω το πρόβλημα.
Σε όλες της περιφέρειες της πατρίδας υπερτερούν οι θάνατοι των γεννήσεων, παρόλο που το προσδόκιμο ζωής έχει βελτιωθεί.
Η ύπαιθρος που αποτελούσε τη ραχοκοκαλιά της Ελλάδος, γερνά και ερημώνει. Οι ιερείς μας τελούν συχνότερα εξόδιες ακολουθίες παρά μυστήρια γάμων και βαπτίσεων.
Η Ελλάδα χαρακτηρίζεται σήμερα ως χώρα γερόντων. Το επιβεβαιώνει τραγικά έκθεση της Κομισιόν που δόθηκε στη δημοσιότητα το Νοέμβριο του 2014 και παρουσιάζει στοιχεία γήρανσης του πληθυσμού στην Ευρώπη.
Για την Ελλάδα, σύμφωνα με την έκθεση αυτή, τα στοιχεία είναι συγκλονιστικά. Με ορίζοντα το 2060, τα άτομα που θα βρίσκονται σε παραγωγική ηλικία θα μειωθούν σε 4,6 εκατομμύρια από 7,1 που είναι σήμερα. Δηλαδή θα υπάρξει μια απώλεια της τάξης των 2,5 εκατ. ατόμων ικανών να εργασθούν.
Για την ίδια περίοδο, η Κομισιόν εκτιμά ότι το ποσοστό του πληθυσμού σε ηλικία άνω των 65 ετών θα αυξηθεί στο 32,9% το 2060 από το 20,2% που είναι σήμερα!!!
Σύμφωνα με τον ΟΗΕ, η χώρα που έχει ηλικιωμένους (65 ετών και άνω) σε ποσοστό πάνω από το 7% του πληθυσμού της χαρακτηρίζεται ως γηρασμένη. 
Τα στοιχεία αυτά καταδεικνύουν και την αδιέξοδη προοπτική στα ασφαλιστικά ταμεία της πατρίδας μας, στη διατήρηση της αμυντικής μας ισχύος καθώς και στο είδος της ανάπτυξης που μπορούμε να ελπίζουμε και να σχεδιάζουμε. Σήμερα, συνταξιούχοι και άνεργοι αποτελούν την πλειοψηφία  του πληθυσμού μας.
Για την πατρίδα μας δεν μπορεί να υπάρξει μέλλον και προοπτική χωρίς οικογένεια και αύξηση των γεννήσεων, που να εξασφαλίζουν όχι απλά την ανανέωση των γενεών αλλά και την αύξηση του πληθυσμού.
Παρά το γεγονός ότι το φαινόμενο είχε γίνει αντιληπτό από τις αρχές της δεκαετίας του 1990 και είχε αναληφθεί πρωτοβουλία από την τότε Κυβέρνηση Κ. Μητσοτάκη με την εκπόνηση ειδικής μελέτης (1992) για την αντιμετώπιση του δημογραφικού προβλήματος, το πρόβλημα δε λύθηκε.
Τα μέτρα που πάρθηκαν κρίθηκαν αποσπασματικά και αναποτελεσματικά αφού τελικά δε βοήθησαν στην αναγκαία και ουσιαστική ανάκαμψη του δείκτη γεννητικότητας.
Τα τελευταία χρόνια η ασκούμενη πολιτική και η οριζόντια εφαρμογή δημοσιονομικών μέτρων, δίχως διάκριση για τις πολυμελείς οικογένειες, το θεσμό της οικογένειας και την ύπαιθρο χώρα, επιδεινώνει ακόμα περισσότερο τους δημογραφικούς δείκτες. Ακόμα και διατάξεις του Συντάγματος που θέτουν υπό την προστασία του κράτους το γάμο, την οικογένεια, την παιδική ηλικία και τις πολύτεκνες οικογένειες, δε γίνονται σεβαστές στο βαθμό που επιβάλλεται. Ειδικά η παρ. 5 του άρθρου 21 του Συντάγματος που αναφέρει επί λέξη:« ο σχεδιασμός και η εφαρμογή δημογραφικής πολιτικής, καθώς και η λήψη όλων των αναγκαίων μέτρων αποτελεί υποχρέωση του Κράτους», μετά την Κυβέρνηση Καραμανλή 2004-2009 που εφάρμοσε αρκετά μέτρα ανάσχεσης του δημογραφικού προβλήματος, ατόνησε επικίνδυνα.
Όμως το δημογραφικό είναι εξαιρετικά πολύπλοκο πρόβλημα. Επηρεάζεται από πολλούς παράγοντες (οικονομικούς, κοινωνικούς, θρησκευτικούς, μεταναστευτικούς κ.α.) και δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί μονοδιάστατα και με απλοϊκές προτάσεις.
Η οικονομική κρίση ασφαλώς επηρέασε δραστικά τη φυσική μεταβολή του πληθυσμού αφού η ανεργία αποθαρρύνει πολλούς νέους να δημιουργήσουν οικογένεια. Επιπλέον, η έκρηξη της ανεργίας εξώθησε  πολλούς νέους και νέες, το πιο παραγωγικό τμήμα του πληθυσμού, σε μαζική μετανάστευση. Ακόμη και οι πτυχιούχοι και οι εξειδικευμένοι νέοι, στους οποίους η πατρίδα βασίζεται για τη ριζική ανασυγκρότησή της, αναγκάζονται να αναζητήσουν καλύτερη τύχη στο εξωτερικό.
Η μετανάστευση όμως είναι αμφίδρομη. Πέραν της εκροής Ελλήνων στο εξωτερικό, μαζικό είναι και το κύμα των αλλοεθνών που για διαφορετικούς λόγους(προσφυγιά, οικονομικοί μετανάστες, απολυταρχικά καθεστώτα) εισρέουν μαζικά στην πατρίδα μας αναζητώντας καλύτερη τύχη, αλλοιώνοντας όμως τη φυσιογνωμία του έθνους.
Ωστόσο και προ της οικονομικής κρίσης, τα μηνύματα και τα πρότυπα που επικράτησαν στην κοινωνία μας όπως ο ατομισμός, ο εγωισμός, ο υλισμός, η φιλαυτία, ο υπερκαταναλωτισμός, η αστυφιλία, ο ανταγωνισμός, ο πανσεξουαλισμός, η φυγοπονία, η ατιμωρησία της ατιμίας, δημιούργησαν κλίμα αμφισβήτησης των παραδοσιακών αξιών της ελληνικής οικογένειας. Η επιπολαιότητα και η ευκαιριακή προσέγγιση σημαντικών ζητημάτων συνέβαλαν καθοριστικά και στην έξαρση των αμβλώσεων. Ανέτοιμοι, συναισθηματικά ευάλωτοι, ηθικά και οικονομικά ανοχύρωτοι, όλο και περισσότεροι νέοι προβαίνουν σε αμβλώσεις σα να πρόκειται για μια διαδικασία ρουτίνας.
Εκτιμάται ότι ο αριθμός τους ξεπερνά τις 300.000 κάθε χρόνο!
Ουσιαστικά συντελείται μια σύγχρονη γενοκτονία του έθνους, αντίστοιχη σε θύματα μ’ αυτά της μικρασιατικής καταστροφής!
Η ίδια στάση ζωής αποτελεί την κύρια αιτία των πολλών ατυχημάτων στην πατρίδα μας. Σε σχέση με τον πληθυσμό της χώρας ο αριθμός των ατυχημάτων είναι τόσο υψηλός, ώστε να έχει αντίκτυπο στο δημογραφικό πρόβλημα. Οι απώλειες ψυχών λόγω ατυχημάτων σε ετήσια βάση προσεγγίζουν το μέγεθος κωμοπόλεων.
Όλες αυτές οι σύγχρονες και αλλότριες με τα Ελληνορθόδοξα ήθη αντιλήψεις, έχουν απογυμνώσει σε σημαντικό βαθμό την ελληνική οικογένεια από το κοινοτικό, το ασκητικό και το θυσιαστικό πνεύμα που τη διέκρινε.
Η οικογενειακή ζωή μετατρέπεται σταδιακά σε ευκαιριακές συναισθηματικές καταστάσεις και οικονομικές δικαιοπραξίες.
Η αμοιβαιότητα, η αλληλοϋποστήριξη και οι ισχυροί δεσμοί μεταξύ των μελών της οικογένειας, έχουν εξασθενίσει σημαντικά.
Απόρροια αυτής της πραγματικότητας είναι η έλλειψη συνοχής της οικογένειας και η διάσπαση των ζευγαριών.
Τα πρόσφατα στοιχεία δείχνουν, πολύ μεγάλη αύξηση των διαζυγίων. Σχεδόν ένα στα δύο ζευγάρια χωρίζουν σήμερα στην Ελλάδα, ακόμα και με την ύπαρξη παιδιών.
Αυτές είναι και οι βασικότερες αιτίες που συρρικνώνουν σταθερά και με ραγδαίους ρυθμούς την ελληνική φυλή.
Από την άλλη πλευρά ο ρόλος της πολύτεκνης οικογένειας στην ελληνική κοινωνία είναι πολυδιάστατος και ύψιστης σημασίας. Η συνεισφορά της στη διατήρηση και αύξηση του πληθυσμού, στη διαφύλαξη της εθνικής ταυτότητας, στη διασφάλιση της αμυντικής ισχύς του έθνους, στην ενδυνάμωση της οικονομίας, στην αναζωογόνηση και ανάπτυξη της υπαίθρου, στην παραγωγή εγχώριου πλούτου και σε κάθε τομέα της πατρίδας μας είναι καθοριστική. Για τη συνεισφορά αυτή άλλωστε έχει υπάρξει και η Συνταγματική πρόβλεψη προστασίας της πολύτεκνης οικογένειας από το Κράτος.
Όλες οι πολιτικές δυνάμεις του τόπου έχουν αναγνωρίσει το δημογραφικό πρόβλημα, ως το κυρίαρχο της χώρας. Η έκταση και οι  συνέπειές του καθορίζουν πλέον νομοτελειακά τη συρρίκνωση σε πολλούς και βασικούς τομείς της ελληνικής κοινωνίας και οικονομίας. Ωστόσο έως και σήμερα ό,τι μέτρα έχουν ληφθεί κρίνονται αποσπασματικά και ανεπαρκή εκ του αποτελέσματος. Την περίοδο, μάλιστα, της κρίσης οι πολιτικές που εφαρμόστηκαν θα χαρακτηρίζονταν και αντιοικογενειακές- αντιδημογραφικές.
Επειδή κρίνεται επιβεβλημένη η αναθεώρηση πολιτικής και η εφαρμογή σειράς παρεμβάσεων που θα στοχεύσουν στη δημιουργία και την ανάπτυξη της οικογένειας καθώς και στην ανάπτυξη στρατηγικής  για την πληθυσμιακή πολιτική,
Επειδή οι παρεμβάσεις αυτές δεν είναι αποκλειστικά φορολογικού χαρακτήρα και δύναται άμεσα να διαμορφώσουν μια δυναμική στήριξης της ελληνικής οικογένειας και δη της τρίτεκνης και της πολύτεκνης,
Επειδή μέτρα για την αποκέντρωση και την ενίσχυση της παραγωγικότητας της χώρας, συνδέονται άμεσα με την αύξηση των γεννήσεων,
Επειδή με τη σωστή ενημέρωση των γονέων και των νέων εναντίον των εκτρώσεων μαζί με την επιμόρφωσή τους για θέματα οικογένειας, αποτελούν σημαντικές παρεμβάσεις,
Επειδή το πνεύμα της Ορθοδοξίας ακυρώνει και μεταστρέφει το πνεύμα του δυτικού ορθολογισμού που επικράτησε τις τελευταίες δεκαετίες και στη χώρα μας και εξισώνει την τεκνοποιία με την αύξηση του κόστους ζωής για μια οικογένεια,
Επειδή μεσοπρόθεσμα και εφόσον οι δημοσιονομικές συνθήκες το επιτρέψουν, φορολογικού χαρακτήρα παρεμβάσεις θα αντιστρέψουν ριζικά το κλίμα,
Ερωτώνται οι κ. Υπουργοί:

1.   Ποιο το ολοκληρωμένο και κοστολογημένο σχέδιο δράσης της Κυβέρνησης για την αντιμετώπιση του δημογραφικού προβλήματος;
2.   Ποια η πολιτική της Κυβέρνησης για την αύξηση των γεννήσεων στη χώρα;
3.   Τι μέτρα προτίθεστε να λάβετε για στήριξη των τρίτεκνων και πολύτεκνων οικογενειών;
4.   Πως προτίθεστε να αντιμετωπίσετε ηθικά και πρακτικά το τεράστιο πρόβλημα των αμβλώσεων στην πατρίδα μας, με γνώμονα τόσο την προστασία της υγείας των γυναικών από υπαρκτούς κινδύνους, όσο και την απώλεια χιλιάδων νέων αγέννητων Ελλήνων από την πατρίδα μας;
Με ποιο τρόπο θα αποτρέψετε την ολοένα και ταχύτερη αλλοίωση της φυσιογνωμίας του έθνους που συντελείται με την έξαρση του φαινομένου των μεταναστευτικών ροών;»

ΤΕΤΑΡΤΗ 23 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2015         ΑΠΟ ΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ ΤΕΤΑΡΤΗΣ 23 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ ΣΤΟ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΟ ΧΩΡΙΟ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΛΜΩΠΙΑΣ



ΤΕΤΑΡΤΗ 23 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ

Φιλανθρωπικές δραστηριότητες ομάδας γυναικών Υδραίας

Δράσεις Συλλόγου Φίλων Ζώων Αριδαίας «Η Ελπίδα»

Φιλανθρωπικές δραστηριότητες του ΚΔΑΠμεΑ «Ηλιαχτίδα»

Δραστηριότητες με face panting, γράμματα στον Αη Βασίλη, ξωτικά και άλλες πολλές δράσεις και παιχνίδια

Συγκέντρωση ειδών πρώτης ανάγκης στο σπιτάκι του Κοινωνικού Παντοπωλείου του Δήμου Αλμωπίας

Δραστηριότητες της Ιστορικής και Λαογραφικής Εστίας Αλμωπίας «Αλησμόνητες Πατρίδες» με παραδοσιακά εδέσματα

12:00 Αναβίωση του παραδοσιακού εθίμου «Κόλιντα Μπάμπω» σε πολλές τοπικές κοινότητες του Δήμου Αλμωπίας και στην Αριδαία, καθώς επίσης και στο Χριστουγεννιάτικο χωριό μετά τις 12 το μεσημέρι από τους Μακεδονικούς Συλλόγους της Αλμωπίας

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...