Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

Ι.Μ Αγίου Ιλαριωνος

Ιερός Ναός Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη του χωριού.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη πλατείας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Νερόμυλος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πετροντούβαρο.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Σοκάκι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Ι.Μ Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Καταρράκτης.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Αγία Παρασκευή.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Φράγμα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

"Μπιτσκία".

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης .

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χορευτικός σύλλογος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εκκλησία - κοινότητα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άνοιξη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

Παρασκευή 2 Ιανουαρίου 2015

ΟΙ ΤΥΧΕΡΟΙ ΠΟΥ ΚΕΡΔΙΣΑΝ ΤΑ ΤΑΜΠΛΕΤ ΑΠΟ ΤΑ ΠΡΟΜΑΧΙΩΤΙΚΑ ΝΕΑ



Τελικά η τύχη είναι γένους θηλυκού και οι δυο τυχερές που αναδείχτηκαν από την κλήρωση των "Π.Ν." για τα δυο τάμπλετ είναι η Μαρία και η Δέσποινα.
Τους ευχόμαστε καλορίζικα και πάντα να έχουν τύχη στη ζωή τους.
Ευχαριστούμε όλους για την συμμετοχή και σας βεβαιώνουμε ότι η δράση μας αυτή ήταν πολύ χρήσιμη και τα δώρα που χαρίσατε στα παιδιά του νηπιαγωγείου, είναι θεάρεστα και επιμορφωτικά.
Μαρία Τούμπη
Δέσποινα Πουσίνη




ΤΟ ΤΥΧΕΡΟ ΝΟΥΜΕΡΟ ΠΟΥ ΚΕΡΔΙΖΕΙ ΤΟ ΤΑΜΠΛΕΤ ΤΩΝ "Π.Ν." ΣΤΗΝ ΕΠΑΝΑΛΗΠΤΙΚΗ ΚΛΗΡΩΣΗ


Στην επαναληπτική κλήρωση που έγινε, για το δεύτερο τάμπλετ που χαρίζουν τα Προμαχιώτικα νέα, ο τυχερός αριθμός είναι το 0950.
Ο κάτοχος μπορεί να περάσει να παραλάβει το δώρο του.

Σ.Σ. Μη πετάτε τα λαχεία σας γιατί σε περίπτωση μη εμφάνισης του τυχερού, η κλήρωση θα επαναληφθεί.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ 2 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2015



















Μετά από αρκετές ημέρες κακοκαιρίας και δριμέος ψύχους, με θερμοκρασίες κάτω του μηδενός, επιτέλους οι άνεμοι κόπασαν και ο ήλιος έκανε και πάλι την εμφάνισή του.
Εκμεταλλευόμενοι την ευχάριστη και καλοδεχούμενη αυτή ανάπαυλα του χειμώνα, πήραμε την κάμερά μας και πηγαίνοντας στο εκκλησάκι της Αγίας Χρυσής, τρία χιλιόμετρα βόρεια, στον δρόμο προς τα βουνά του χωριού, καταγράψαμε το χειμωνιάτικο τοπίο που επικρατεί στην περιοχή και αναδύει μια άγρια φυσική ομορφιά.


Ο υδάτινος πίδακας πάγωσε και μεταμορφώθηκε σε παγωμένο σταλαγμίτη


Το ποτάμι στην δεύτερη γέφυρα με τις παγωμένες όχθες


Η μεγάλη λιμνοδεξαμενή του χωριού θυμίζει επαγγελματικό παγοδρόμιο

Παιχνιδίσματα των ακτίνων του ήλιου πάνω στο παγωμένο νερό

Πανοραμική άποψη του χωριού, τραβηγμένη από την "Τουπλίτσα"

Προσευχές στην Χάρη της Αγίας Χρυσής για υγεία και αγάπη

Το άσβεστο καντήλι της Ορθοδοξίας καίει  και ευλογεί

Το ιστορικό "Αλαπούτ" παγωμένο και εντυπωσιακό

Το "Αλαπούτ" και οι δυο μικρές λιμνούλες του, όπου όλοι  οι μικροί κάνουν τα πρώτα τους μαθήματα κολύμβησης























ΕΥΧΕΣ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΚΑΙ ΔΣ ΑΛΜΩΠΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟ 2015


ΕΥΧΕΣ ΓΙΑ ΤΟ 2015

Ο Δήμαρχος, ο Πρόεδρος και τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου Αλμωπίας.

Υποδεχόμαστε το 2015 με την προσδοκία μιας καλύτερης χρονιάς για ένα καλύτερο αύριο πιο ανθρώπινο και πιο δημιουργικό, με έμφαση στις ανθρώπινες αξίες.

Με πίστη και ελπίδα ευχόμαστε ολόψυχα η νέα χρονιά να φέρει σε όλους μας υγεία, χαμόγελο, αισιοδοξία και δημιουργικότητα.

Να φέρει ελπιδοφόρα προοπτική για τους νέους , αξιοπρεπή διαβίωση για όλους και περισσότερη ανθρωπιά.


Χρόνια πολλά και καλή χρονιά.    

ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑ ΣΤΗΝ Π.Ε. ΠΕΛΛΑΣ



Αντιπεριφερειάρχης Θ. Θεοδωρίδης: «Καλή χρονιά με υγεία, αισιοδοξία και συνεννόηση για το καλό του Τόπου μας»


Με αισιοδοξία και ανταλλαγή ευχών ξεκίνησε το 2015 στην Περιφερειακή Ενότητα Πέλλας με την επίσημη δεξίωση που παρέθεσε ο Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας κ. Θεόδωρος Θεοδωρίδης στο γραφείο του στο Διοικητήριο.

Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος η εορταστική ημέρα ξεκίνησε με τη δοξολογία στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό της Έδεσσας, χοροστατούντος του Σεβασμιοτάτου Μητροπολίτη Εδέσσης, Πέλλης και Αλμωπίας κ.κ. Ιωήλ. Στη συνέχεια εκπρόσωποι των τοπικών αρχών, των φορέων και πολλοί πολίτες επισκέφθηκαν το γραφείο του Αντιπεριφερειάρχη Πέλλας και αντάλλαξαν τις καθιερωμένες ευχές με τον κ. Θεοδωρίδη για μία δημιουργική, νέα χρονιά.

Στη δεξίωση, ο Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας κ. Θεόδωρος Θεοδωρίδης υποδέχθηκε το Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Εδέσσης, Πέλλης και Αλμωπίας κ.κ. Ιωήλ, το Βουλευτή Πέλλας κ. Ιορδάνη Τζαμτζή, τον Δήμαρχο Έδεσσας κ. Δημήτριο Γιάννου, το Στρατηγό Διοικητή της ΙΙας Μ/Κ Μεραρχίας κ. Δημήτριο Αλεβίζο, τον Αστυνομικό Διευθυντή Πέλλας κ. Παντελή Κολόμβο, τον Διοικητή Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Έδεσσας κ. Ζώη Γιώτη, τον Περιφερειακό Σύμβουλο κ. Πέτρο Ζέρζη, την Περιφερειακή Σύμβουλο κα. Μαρία Ζωγράφου – Τσαντάκη, τον Πρόεδρο του Επιμελητηρίου Πέλλας κ. Ιορδάνη Τσώτσο, την Αντιδήμαρχο Καθαριότητας του Δήμου Έδεσσας κα. Μαρία Βλάχου – Κατσάρα, τον Αντιδήμαρχος Παιδείας και Πολιτισμού του Δήμου Έδεσσας κ. Χρήστο Τσιβόγλου, τον Εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος σε θέματα υγείας του Δήμου Έδεσσας κ. Κωνσταντίνο Λαμπρόπουλο, τον δικηγόρο κ. Ιωάννη Βέττα και πολλούς πολίτες που ευχήθηκαν στον κ. Αντιπεριφερειάρχη υγεία, ευημερία και καλή επιτυχία στο έργο του.

Ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Θεοδωρίδης ευχήθηκε το 2015 να είναι μια δημιουργική χρονιά έτσι ώστε η Πολιτεία και η Αυτοδιοίκηση να πετύχει τους στόχους που έχει θέσει. Ειδικότερα ο κ. Θεοδωρίδης ανέφερε: «Το 2015 έχουμε να αντιμετωπίσουμε σημαντικές προκλήσεις. Η επίλυση των προβλημάτων της καθημερινότητας που απασχολούν όλους τους συμπολίτες μας και η είσοδος της τοπικής οικονομίας σε αναπτυξιακή τροχιά είναι οι κυριότερες από αυτές. Πρέπει να διοικήσουμε την ανάπτυξη ώστε να βελτιώσουμε την ποιότητα ζωής στην Πέλλα και να ανοίξουμε νέες προοπτικές για τη νέα γενιά. Οι συγκυρίες επιβάλλουν να είμαστε ενωμένοι, με σωστές και ρεαλιστικές επιλογές που θα έχουν ανταποδοτικότητα για την Περιφερειακή Ενότητα Πέλλας. Εύχομαι η νέα χρονιά να είναι ειρηνική και δημιουργική για τον Τόπο μας. Καλή χρονιά με υγεία». 






ΔΙΑΚΟΠΗ ΝΕΡΟΥ ΣΤΟΥΣ ΠΡΟΜΑΧΟΥΣ



Όπως ανακοινώθηκε από τα γραφεία της τοπικής κοινότητας Προμάχων, θα γίνει διακοπή του δικτύου ύδρευσης από τις 11.00π.μ. μέχρι τις 13.00μ.μ, λόγω βλάβης από τον παγετό που επικρατεί.

ΕΥΧΕΣ ΤΟΥ ΦΩΤΗ ΑΡΑΜΠΑΤΖΗ ΓΙΑ ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ


Χρόνια Πολλά - Καλή χρονιά!

To 2014 ας πάρει ό,τι μας πλήγωσε και το 2015 ας φέρει στον καθένα από εσάς ξεχωριστά και στις οικογένειές σας υγεία, πολλή αγάπη, ελπίδα και ευτυχία! 

Χρόνια Πολλά - Καλή χρονιά! 

Με εκτίμηση,
Φώτιος Αραμπατζής
Πρόεδρος του Μ.Σ Εξαπλατάνου ‘’Μ. Λουντέμης’’

Γ. Γραμματέας ΠΑΣ ΟΛΥΜΠΙΑΔΑ Εξαπλατάνου

ΕΠΑΝΑΛΗΠΤΙΚΗ ΚΛΗΡΩΣΗ ΓΙΑ ΕΝΑ ΤΑΜΠΛΕΤ ΑΠΟ ΤΑ ΠΡΟΜΑΧΙΩΤΙΚΑ ΝΕΑ




Μετά από την κλήρωση και την ανάδειξη των δυο τυχερών αριθμών, και μετά από την παρέλευση πολλών ημερών χωρίς να εμφανιστεί ο δεύτερος τυχερός, τα "Π.Ν." θα κάνουν σήμερα το απόγευμα 2 Ιανουαρίου, επαναληπτική κλήρωση με τα υπάρχοντα λαχεία, για να αναδειχτεί νέος τυχερός που θα κερδίσει το δεύτερο Τάμπλετ.
Θα ενημερωθείτε για το τυχερό νούμερο με σχετική ανάρτηση, μετά από την κλήρωση.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΠΟ ΤΑ ΠΡΟΜΑΧΙΩΤΙΚΑ ΝΕΑ



Τα Προμαχιώτικα Νέα παρά τον καταιγισμό με email των πολιτικών της Πέλλας, εδώ και πολλούς μήνες, ΔΕΝ αναρτούν τα δελτία τύπου τα οποία καθημερινά μας αποστέλλονται, αρνούμενα να καταστούν πολιτικά γραφεία τύπου.

Με αφορμή την προκύρηξη εθνικών εκλογών στις 25 Ιανουαρίου, αποφασίσαμε να δώσουμε βήμα στους  υποψήφιους βουλευτές της Πέλλας, αναρτώντας τα δελτία τύπου που τυχόν θα εκδίδουν, με την προυπόθεση, οι υποψήφιοι να ΠΛΗΡΏΣΟΥΝ 100 ευρώ την κάθε ανάρτηση, τα οποία θα διατεθούν ΟΛΑ σε ευπαθείς οικογένειες, που δεν μπορούν να πληρώσουν τη ΔΕΗ των σπιτιών τους.
Με τον τρόπο αυτό θα αποδείξουν έμπρακτα ότι νοιάζονται για τον συμπολίτη-συνάνθρωπό τους και παράλληλα θα κάνουν και τη δουλειά τους διαφημιζόμενοι.

Περιμένουμε τις "προσφορές" τους λοιπόν στο email της ιστοσελίδας μας promahiotika.nea@gmail.com

Σ.Σ. Τα Προμαχιώτικα Νέα είναι ιστοσελίδα μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα και δεν αναρτεί διαφημίσεις κανενός είδους και συντηρείται μόνο από την αγάπη των αναγνωστών.

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...