Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

Ι.Μ Αγίου Ιλαριωνος

Ιερός Ναός Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη του χωριού.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη πλατείας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Νερόμυλος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πετροντούβαρο.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Σοκάκι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Ι.Μ Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Καταρράκτης.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Αγία Παρασκευή.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Φράγμα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

"Μπιτσκία".

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης .

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χορευτικός σύλλογος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εκκλησία - κοινότητα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άνοιξη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

Τρίτη 13 Ιανουαρίου 2015

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΠΟ ΤΑ ΠΡΟΜΑΧΙΩΤΙΚΑ ΝΕΑ



Τα Προμαχιώτικα Νέα παρά τον καταιγισμό με email των πολιτικών της Πέλλας, εδώ και πολλούς μήνες, ΔΕΝ αναρτούν τα δελτία τύπου τα οποία καθημερινά μας αποστέλλονται, αρνούμενα να καταστούν πολιτικά γραφεία τύπου.

Με αφορμή την προκύρηξη εθνικών εκλογών στις 25 Ιανουαρίου, αποφασίσαμε να δώσουμε βήμα στους  υποψήφιους βουλευτές της Πέλλας, αναρτώντας τα δελτία τύπου που τυχόν θα εκδίδουν, με την προυπόθεση, οι υποψήφιοι να ΠΛΗΡΏΣΟΥΝ 100 ευρώ την κάθε ανάρτηση, τα οποία θα διατεθούν ΟΛΑ σε ευπαθείς οικογένειες, που δεν μπορούν να πληρώσουν τη ΔΕΗ των σπιτιών τους.
Με τον τρόπο αυτό θα αποδείξουν έμπρακτα ότι νοιάζονται για τον συμπολίτη-συνάνθρωπό τους και παράλληλα θα κάνουν και τη δουλειά τους διαφημιζόμενοι.

Περιμένουμε τις "προσφορές" τους λοιπόν στο email της ιστοσελίδας μας promahiotika.nea@gmail.com

Σ.Σ. Τα Προμαχιώτικα Νέα είναι ιστοσελίδα μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα και δεν αναρτεί διαφημίσεις κανενός είδους και συντηρείται μόνο από την αγάπη των αναγνωστών.

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΠΕΛΛΑΣ ΜΕ ΤΗ "ΣΚΑΛΑ" ΤΟΥ ΝΗΣΙΟΥ



Συνάντηση του Αντιπεριφερειάρχη Πέλλας με εκπροσώπους του Συλλόγου «Η Σκάλα»
Συζητήθηκαν θέματα συνεργασίας στον τομέα του πολιτισμού και του περιβάλλοντος

Εκπροσώπους του Διοικητικού Συμβουλίου του Πολιτιστικού Μορφωτικού Συλλόγου Νησίου «Η Σκάλα» δέχθηκε σήμερα, 13/01, ο Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας κ. Θεόδωρος Θεοδωρίδης στο γραφείο του στο Διοικητήριο.

Συζητήθηκαν θέματα που αφορούν τη συνεργασία Περιφερειακής Ενότητας Πέλλας και Συλλόγου σε διάφορες δράσεις στις οποίες μετέχει ο Σύλλογος από την τοπική κοινότητα Νησίου του Δήμου Έδεσσας. Ειδικότερα, ζητήθηκε η συνεργασία και η στήριξη της Π.Ε. Πέλλας για τη διοργάνωση της γιορτής της καραβίδας που πρόκειται να πραγματοποιηθεί τον προσεχή Ιούλιο. Η εκδήλωση αυτή αποτελεί διοργάνωση – θεσμό για την ευρύτερη περιοχή, προβάλλει την παραδοσιακή καραβίδα προσελκύοντας μεγάλο αριθμό επισκεπτών.

Επιπλέον, οι παρευρισκόμενοι ζήτησαν από τον κ. Θεοδωρίδη τη συνδρομή του για την υλοποίηση προγραμμάτων εμπλουτισμού καραβίδας και γενικά την προστασία του υγροβιότοπου Άγρα-Νησίου-Βρυττών και του τοπικού οικοσυστήματος για την περαιτέρω εξέλιξη και ανάπτυξη του παραδοσιακού αυτού προϊόντος για την Πέλλα.

Ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Θεοδωρίδης ευχαρίστησε τα μέλη του Δ.Σ. για την εποικοδομητική συνάντηση και ανέφερε ότι η Π.Ε. Πέλλας στηρίζει και θα συνεχίσει να συνδράμει σε δράσεις και πρωτοβουλίες στον τομέα του πολιτισμού, της προστασίας του περιβάλλοντος και της προβολής των ποιοτικών τοπικών προϊόντων με όλα τα διαθέσιμα μέσα.

Στη συνάντηση με τον Αντιπεριφερειάρχη Πέλλας κ. Θεόδωρο Θεοδωρίδη παραβρέθηκε αντιπροσωπεία του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου «Η Σκάλα» αποτελούμενη από τον κ. Βασίλειο Ποτίρη και τις κυρίες Μαρία Ποτίρη, Μένη Πρόϊου και Ευαγγελία Κόντη.

ΤΟ ΑΝΕΚΔΟΤΟ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ



4 παντρεμένοι άντρες πήγαν για ψάρεμα.

ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ ΣΤΟΥΣ ΠΡΟΜΑΧΟΥΣ


Η ΤΡΑΠΕΖΑ ΑΙΜΑΤΟΣ ΠΡΟΜΑΧΩΝ

ΣΥΣΚΕΨΗ ΣΤΗΝ ΠΕ ΠΕΛΛΑΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΓΩΓΟ ΤΑΡ



Σύσκεψη για τον αγωγό TAP στην 
Π.Ε. Πέλλας
Πραγματοποιήθηκε στο Διοικητήριο με την παρουσία τοπικών αρχών, υπηρεσιακών στελεχών και εκπροσώπων της εταιρείας

Στην αίθουσα συσκέψεων του Διοικητηρίου της Π.Ε. Πέλλας, σήμερα, 12/1, πραγματοποιήθηκε σύσκεψη με θέμα τον αγωγό TAP και τη δημοσιοποίηση πολιτικής και αξιών αποκατάστασης των εκτάσεων για τη διέλευση του αγωγού στην Περιφερειακή Ενότητα Πέλλας.

Στη σύσκεψη παραβρέθηκαν ο Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας και Προγραμματικού Σχεδιασμού της Π.Κ.Μ. κ. Θεόδωρος Θεοδωρίδης, ο Δήμαρχος Έδεσσας κ. Δημήτριος Γιάννου, ο Δήμαρχος Πέλλας κ. Γρηγόρης Στάμκος, τα στελέχη της εταιρείας τεχνικών μελετών κ.κ. Σπύρος Κουκίδης, Κωνσταντίνος Τζανάς, Ιωάννης Γούσιος και η κα. Ελένη Γιαγτζόγλου, η κα. Κατερίνα Τζωάννου, υπεύθυνη έργου κατασκευής του αγωγού, η κα. Παρασκευή Παπαϊωάννου από το αυτοτελές γραφείο της Κτηματικής Υπηρεσίας της Πέλλας, ο κ. Χρήστος Οικονόμου από τη Διεύθυνση Τεχνικών Έργων, ο κ. Ζαχαρίας Παπαδόπουλος από τη Διεύθυνση Δασών και οι συνεργάτες του κ. Αντιπεριφερειάρχη κ.κ. Στέφανος Αργυράκης και Ιάκωβος Τσελίδης.

Κατά τη διάρκεια της ενημερωτικής συνάντησης έγινε αναλυτική παρουσίαση του τρόπου υπολογισμού των αποζημιώσεων για τα αγροτεμάχια και τις εκτάσεις από όπου θα περάσει ο αγωγός TAP. Οι εκπρόσωποι της τεχνικής εταιρείας και οι υπεύθυνοι του έργου τόνισαν ότι κύριος στόχος είναι η αποζημίωση και αποκατάσταση των ιδιοκτησιών των πολιτών της Π.Ε. Πέλλας ώστε να είναι ικανοποιημένοι από αυτές, με βάση τα στοιχεία για την αξία γης και το ετήσιο γεωργικό εισόδημα που έχουν καταγραφεί από μελέτες το προηγούμενο διάστημα.

Από την πλευρά τους οι παρευρισκόμενοι ανέφεραν ότι τα αντισταθμιστικά οφέλη που θα προκύψουν σύμφωνα με τους υπολογισμούς που έχουν γίνει πρέπει να ανταποκρίνονται στις ιδιαίτερες συνθήκες εργασίας των αγροτών και στην μορφολογία των καλλιεργήσιμων εκτάσεων της Π.Ε. Πέλλας ώστε να μην αδικηθεί κάποιος ιδιοκτήτης ή χρήστης. 

Με παρέμβασή του ο Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας κ. Θεοδωρίδης επισήμανε την ανάγκη να υπάρξει έγκαιρος προγραμματισμός διαβούλευσης, συζητήσεων και συνεννόησης με τους ενδιαφερόμενους πολίτες για να επιτευχθεί τελική συμφωνία. Όπως τόνισε ο κ. Αντιπεριφερειάρχης, η Π.Ε. Πέλλας στηρίζει τις πρωτοβουλίες και τις επενδύσεις που είναι προς όφελος της τοπικής κοινωνίας και θα δώσουν ώθηση στην ανάπτυξη της τοπικής και περιφερειακής οικονομίας.

932.508 ΕΥΡΩ ΓΙΑ ΕΡΓΑ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΟΔΟΠΟΙΪΑΣ ΣΤΗΝ ΑΛΜΩΠΙΑ


932.508 ΕΥΡΩ ΓΙΑ ΕΡΓΑ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΟΔΟΠΟΙΪΑΣ… ΚΑΙ ΕΠΕΤΑΙ ΣΥΝΕΧΕΙΑ!
Ουσιαστική παρέμβαση του Υπουργού Γιώργου Καρασμάνη στην αναπτυξιακή πορεία της Αλμωπίας
Την ικανοποίησή του εκφράζει ο Δήμαρχος Αλμωπίας κ. Δημήτρης Μπίνος

Δύο σημαντικά έργα που αφορούν στον Δήμο Αλμωπίας εντάχθηκαν από τον Υπουργό  Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Γιώργο Καρασμάνη στο Πρόγραμμα «Αγροτική Ανάπτυξη της Ελλάδας 2007-2013» (Π.Α.Α. 2007 - 2013).
Συγκεκριμένα, πρόκειται για την ένταξη των πράξεων «Βελτίωση αγροτικής οδοποιΐας Τοπικών Κοινοτήτων Βορειοδυτικού Άξονα (Προμάχοι, Πιπεριά) του Δήμου Αλμωπίας» προϋπολογισμού 501.848 ευρώ και «Βελτίωση αγροτικής οδοποιΐας Τοπικών Κοινοτήτων Θηριόπετρας, Φούστανης του Δήμου Αλμωπίας» προϋπολογισμού 430.660 ευρώ.
Ο Δήμαρχος Αλμωπίας κ. Δημήτρης Μπίνος σε δήλωσή του ανέφερε τα εξής:
«Δύο πολύ σημαντικά έργα που θα βελτιώσουν την καθημερινότητα των συμπολιτών μας και σχετίζονται με τον αναπτυξιακό χαρακτήρα της περιοχής μας, εντάχθηκαν προς υλοποίηση. Το ένα αφορά στη Δημοτική Ενότητα Αριδαίας, ενώ το άλλο στη Δημοτική Ενότητα Εξαπλατάνου, στα πλαίσια της ισόρροπης ανάπτυξης της Αλμωπίας, για την οποία πολλές φορές έχω δεσμευτεί προσωπικά. Οι προτάσεις μας αξιοποιήθηκαν με πολύ μεγάλη προσοχή από τον συντοπίτη μας Υπουργό κ. Καρασμάνη, τον οποίο ευχαριστούμε θερμά και με τον οποίο διατηρούμε μία άψογη συνεργασία η οποία όπως φαίνεται έχει ουσιαστικά αποτελέσματα. Στόχος μας είναι να μην αφήσουμε κανένα πρόγραμμα να πάει χαμένο και να αξιοποιήσουμε όλες τις ευκαιρίες που θα μας δοθούν, διεκδικώντας δυναμικά το καλύτερο δυνατό για τον τόπο μας, τον οποίο υπηρετούμε, σεβόμενοι και αντιλαμβανόμενοι την υπομονή που έκαναν τα προηγούμενα χρόνια οι συμπολίτες μας».

Αξίζει να σημειωθεί ότι σύμφωνα με δέσμευση του Υπουργού κ. Καρασμάνη, θα ενταχθούν επίσης το αμέσως επόμενο διάστημα η ασφαλτόστρωση αγροτικών οδών Ξιφιανής - Πολυκάρπης και Κωνσταντίας - Μηλιάς, καθώς επίσης και η ανάπλαση του αστικού ιστού της Αριδαίας, με ουσιαστικές παρεμβάσεις στις κεντρικές εισόδους της πόλης, ανάπλαση της περιοχής γύρω από το 2ο Δημοτικό Σχολείο Αριδαίας και δημιουργία παιδικής χαράς στον χώρο του πάρκου κυκλοφοριακής αγωγής. 

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...