Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

Ι.Μ Αγίου Ιλαριωνος

Ιερός Ναός Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη του χωριού.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη πλατείας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Νερόμυλος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πετροντούβαρο.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Σοκάκι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Ι.Μ Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Καταρράκτης.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Αγία Παρασκευή.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Φράγμα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

"Μπιτσκία".

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης .

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χορευτικός σύλλογος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εκκλησία - κοινότητα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άνοιξη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

Παρασκευή 11 Απριλίου 2014

ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΠΕΛΛΑΣ Ο ΗΛΙΑΣ ΘΕΟΔΩΡΙΔΗΣ ΜΕ ΤΟΝ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟ "ΣΥΜΜΕΤΕΧΩ" ΤΟΥ Μ. ΜΠΟΛΑΡΗ


Η ανεξάρτητη αυτοδιοικητική κίνηση για την Κεντρική Μακεδονία «Συμμετέχω», του Μάρκου Μπόλαρη, ανακοινώνει το όνομα του υποψηφίου αντιπεριφερειάρχη Πέλλας καθώς και τα ονόματα υποψηφίων περιφερειακών συμβούλων για την Πέλλα.
ΝΟΜΟΣ ΠΕΛΛΑΣ
Αντιπεριφερειάρχης Θεοδωρίδης Ηλίας - Ιατρός, π. Βουλευτής , π.Γ.Γ. Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου Δυτικής Μακεδονίας

Χριστοδούλου Βλαδίμηρος - Διδάκτωρ Αγροτικών Επιστημών, Διευθυντής Ινστιτούτου Κτηνοτροφίας Γιαννιτσών

Ποτουρίδης Ιάκωβος – Δημοσιογράφος

Κεχαγιά Δήμητρα – Έμπορος

Ο υποψήφιος περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας και επικεφαλής της κίνησης «συμμετέχω» κ. Μάρκος Μπόλαρης δήλωσε «Οι υποψήφιοι που ανακοινώνονται σήμερα είναι συμπολίτες μας, με τους οποίους μας ενώνει το κοινό όραμα για μια Περιφέρεια με Ευρωπαϊκή προοπτική που μπορεί να δώσει λύσεις στις αγωνίες του πολίτη. Συστρατεύτηκαν με την προσπάθεια μας να υπηρετήσουμε τον τόπο στην περίοδο κρίσης, για ν' αντιμετωπίσουμε τα αδιέξοδα με πολιτικές ανάπτυξης. Δυστυχώς η περιπέτεια υγείας που αντιμετωπίζω δεν επέτρεψε να γίνει η παρουσίαση των άξιων αυτών ανθρώπων, με τον τρόπο που την είχαμε σχεδιάσει. Ωστόσο, τις επόμενες μέρες θα έχουμε την δυνατότητα να βρεθούμε όλοι μαζί, δίπλα στους πολίτες της Κεντρικής Μακεδονίας και να δώσουμε την μάχη για να ξαστερώσει ο τόπος μας».

ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ - ΑΝΑΚΟIΝΩΣΗ ΤΟΥ ΧΑΡΑΝΙΔΗ ΘΕOΔΩΡΟΥ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗ ΔΙΑΣΠΟΡΑ ΦΗΜΩΝ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ



Σχετικά με τις φερόμενες φήμες ότι δήθεν υπάρχει δική μου συνεννόηση-συμφωνία με έτερο ενδιαφερόμενο υποψήφιο δήμαρχο, για τις επικείμενες δημοτικές εκλογές, θέλω να εκφράσω κατηγορηματικά ότι ουδεμία τέτοια συμφωνία υφίσταται. 

 Όσον αφορά τις προθέσεις μου έπειτα από παρότρυνση φίλων συνδημοτών τις έχω εκφράσει δημόσια και  επιφυλάσσομαι σύντομα να κοινοποιήσω τη θέση μου με σχετική ανακοίνωση στα τοπικά ΜΜΕ.
  
Όσον αφορά την διασπορά σχετικών φημών Γκαιμπελικής μορφής, θέλω να αναφέρω πως οι διακαείς πόθοι  του "συνήθη υπεύθυνου" θα διαψευσθούν για ακόμη μία φορά.  

Η Αλμωπία μας δεν έχει ανάγκη τέτοιου είδους αντιμετώπισης. Δεν υπήρξε και δεν θα υπάρξει ποτέ υποχείριο κανενός όσο και αν μερικοί το επιθυμούν.


Με εκτίμηση και σεβασμό στους 
συνδημότες μου

Υποψ. Δήμαρχος Αλμωπίας
ΧΑΡΑΝΙΔΗΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ

ΔΥΝΑΜΙΚΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΗΣ Π.Ε. ΠΕΛΛΑΣ ΣΤΟ 5ο AGROQUALITY FESTIVAL


Επιτυχής ήταν η συμμετοχή της Περιφερειακής Ενότητας Πέλλας στο 5ο Agroquality Festival το οποίο διοργανώθηκε στο Στάδιο Ειρήνης & Φιλίας, 5-7 Απριλίου.
  Οι επιχειρήσεις της Π. Ε. Πέλλας παρουσίασαν ποιοτικά και καινοτόμα προϊόντα που παράγονται και μεταποιούνται στην περιοχή, υψηλής διατροφικής αξίας όπως : σαλιγκάρι γεμιστό “Escarcom”, πάπρικα και ποικιλία τουρσιών “Αλμωπίας”, τουρσί σπαράγγι από “Τα γλυκά της Αθηνάς ”,  γλυκό από μανιτάρι “soudis, φυσικό χυμό ροδιού χωρίς ζάχαρη και συντηρητικά με αντιοξειδωτική δράση από την εταιρεία “Ρόδι Ελλάς”, αλεύρι από μονόκκοκο σιτάρι χωρίς γλουτένη από “Το Περιβόλι της Ειρήνης”  χωριάτικο τσουρέκι “Αρχαγγελινό”,  μαρμελάδες από φρούτα του δάσους (καρπούς άγριας τριανταφυλλιάς ή μασούρα, κράταιγο, τσάπουρνο, σμέουρο, φραγγοστάφυλλο ) από την “Ανάστω” στη Παναγίτσα.  Στο χώρο των καλλυντικών τις εντυπώσεις «έκλεψε» το σαπούνι από γάλα γαϊδούρας “Ονοϊάματα”.

Κατά τη διάρκεια της έκθεσης παρουσιάστηκαν θεματικές ενότητες και γεύσεις της Πέλλας από προϊόντα των επιχειρήσεων με την επιμέλεια του μάγειρα Ζήση Κωνσταντίνου. Ενδεικτικά αναφέρουμε τις γλυκές γεύσεις της Πέλλας, τα ορεκτικά, τουρσιά, σαλιγκάρια με συνοδευτικό βιολογικό κρασί  “Σιδέρις Τοπικός Οίνος Πέλλας’’ και  τσίπουρο από το ‘’Παραδοσιακό Αποστακτήριο Νιβουρλή’’ στην Ίδα.
       Ακόμη παρουσιάστηκαν φαρμακευτικά φυτά και καρποί του δάσους, οι ευεργετικές ιδιότητες για τον ανθρώπινο οργανισμό των οποίων επισημάνθηκαν από την Επίκουρη Καθηγήτρια στο Τμήμα Φαρμακευτικής του Α.Π.Θ. κα. Διαμάντω Λάζαρη. Πολύ σημαντική ήταν η παρουσία τηλεοπτικών καναλιών και η πραγματοποίηση ρεπορτάζ και γυρισμάτων για την προβολή των προϊόντων της Πέλλας στην Ελλάδα και το Εξωτερικό. Μάλιστα έγινε προβολή πολυθεάματος γαστρονομίας στο 5ο Agroquality Festival και ζωντανή κάλυψη του γεγονότος από την εκπομπή Mega Σαββατοκύριακο, όπου η εκπρόσωπος της Π.Ε. Πέλλας κα. Καλαϊτζίδου έκανε μια σύντομη αναφορά στην Πέλλα και τα ποιοτικά προϊόντα της. Επίσης, πραγματοποιήθηκαν γυρίσματα από δημοσιογράφους ώστε τα αγροτικά προϊόντα της Πέλλας να προβληθούν στην Ελληνική Ομογένεια και στη μεγάλη αγορά της Ρωσίας.

       Ο Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας, Αναπτυξιακού Σχεδιασμού- Προγραμματισμού της Π.Κ.Μ. κ. Θεόδωρος Θεοδωρίδης συνεχάρη τα στελέχη της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής για τη δυναμική παρουσία της Πέλλας σε μία ακόμη έκθεση με επίκεντρο τον πρωτογενή τομέα. Όπως δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Θεοδωρίδης «Η στήριξη και προβολή των προϊόντων υψηλής διατροφικής αξίας της Πέλλας και της Κεντρικής Μακεδονίας επιτυγχάνεται από στοχευμένες συμμετοχές σε εκδηλώσεις με μεγάλη απήχηση, όπως το Agroquality Festival . Η εξωστρέφεια και η ανταγωνιστικότητα της αγροτικής οικονομίας αποτελεί την απάντηση στην κρίση. Βασική μας προτεραιότητα στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, μαζί με τον Περιφερειάρχη κ. Τζιτζικώστα είναι η επανεκκίνηση της πραγματικής μας οικονομίας με πυλώνα ανάπτυξης την αγροτική οικονομία της περιοχής μας».


       Τα στελέχη που εκπροσώπησαν την Π.Ε. Πέλλας είναι η κα. Κατερίνα Καλαϊτζίδου, ΤΕ Γεωπόνος, η κα. Δέσποινα Σεραφείμ ΠΕ Γεωπόνος και ο κ. Κώστας Καφετζής ΤΕ Γεωπόνος.

ΔΥΟ ΝΕΑ ΕΡΓΑ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΑΛΜΩΠΙΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΙΑΣΥΝΟΡΙΑΚΗΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ INTERREG


Δυο νέα σημαντικά έργα εγκρίθηκαν για το Δήμο Αλμωπίας στα πλαίσια της 3ης πρόσκλησης του ευρωπαϊκού προγράμματος διασυνοριακής συνεργασίας Ελλάδα-π.Γ.Δ.Μ. (interreg).

Το πρώτο έργο λέγεται “LhiLna 2”, προϋπολογισμού 445.754,00, και περιλαμβάνει μεταξύ άλλων την ανάπλαση της πλατείας Αετοχωρίου και τη σηματοδότηση της ως αφετηρία ορειβατικών διαδρομών, τις μελέτες για την ανάδειξη του Σπηλαιοβάραθρου στα Λουτρά Λουτρακίου σύμφωνα με τις προδιαγραφές του Υπουργείου Πολιτισμού, τις μελέτες για την ανάδειξη βυζαντινών μνημείων της Αλμωπίας (κάστρο Χρυσής και Γέφυρα Μεγάλου Αλεξάνδρου) και στοχευμένες δράσεις για την ενίσχυση των προτεινόμενων θεματικών διαδρομών που θα υλοποιηθούν στην Αλμωπία με την ήδη εγκεκριμένη πράξη Lhi-Lna.

Το δεύτερο εγκεκριμένο έργο λέγεται “Bee-conomy”, προϋπολογισμού 268.145,00 ευρώ, και στοχεύει στην ενίσχυση του Σχολείου Μελισσοκομίας που λειτουργεί ήδη στο Δήμο Αλμωπίας, καθώς και σε δράσεις για την προβολή των αξιόλογων προϊόντων μέλισσας που παράγονται στο Δήμο (π.χ. καστανόμελο), ενέργειες για την πιστοποίηση τους, καθώς και επιχειρηματική ενίσχυση των μελισσοκόμων που δραστηριοποιούνται στο Δήμο, με στόχο την οικονομική ανάπτυξη του τομέα στην Αλμωπία. 

Τα δυο έργα εντάσσονται στις μόλις δεκαέξι (16) εγκεκριμένες προτάσεις που επιλέχθηκαν από συνολικά εκατό σαράντα οκτώ (148) προτάσεις που είχαν κατατεθεί από ενδιαφερόμενους Ο.Τ.Α., πανεπιστημιακές σχολές, ερευνητικά κέντρα, επιμελητήρια και λοιπούς φορείς.
Το συνολικό ποσό για τους έλληνες εταίρους ανερχόταν σύμφωνα με την πρόσκληση περίπου στα 4.000.000,00 ευρώ. Ο Δήμος Αλμωπίας διεκδίκησε και επιχορηγήθηκε με 714.000,00 ευρώ.
Η προετοιμασία των προτάσεων έγινε εξολοκλήρου από το Δήμο Αλμωπίας, και ειδικότερα από τον επιστημονικό συνεργάτη Τσίμα Νικόλαο, Αρχιτέκτονα Μηχανικό, με τη συνεργασία των Τμημάτων Τεχνικών Υπηρεσιών και Τοπικής Οικονομικής Ανάπτυξης.  

Η χρηματοδότηση είναι σε ποσοστό 100%, δηλαδή χωρίς καμία επιβάρυνση του Δήμου Αλμωπίας.

Ο ΑΝΔΡΕΑΣ ΚΟΓΙΟΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΟΙΚΙΣΜΟ ΤΟΥ ΠΑΛΙΟΥ ΠΕΥΚΩΤΟΥ




Μην ταλαιπωρείτε τους δημότες μας !Φτάνει πιά !    

Κύριε Πασόη με ποιές ενέργειες προστατεύσατε τις περιουσίες των κατοίκων Πευκωτού στον παλαιό οικισμό Πευκωτού  όταν σας κοινοποιήθηκε από το Δασαρχείο Αριδαίας σχετικό έγγραφο που ζητούσε η εταιρεία '' ΔΕΗ ΑΝΑΝΕΩΣΙΜΕΣ -ΜΕΚ  ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ Α.Ε.'' με διακριτικό τίτλο ''ΒΟΡΕΙΝΟ ΠΕΛΛΗΣ Α.Ε.'' πράξη χαρακτηρισμού  στον ορεινό όγκο συμπεριλαμβανομένης και τον οικισμό του  παλαιού  Πευκωτού  ;

Φωτογραφία

 Για ποιό λόγο επιτρέψατε  να χαρακτηρισθούν ιδιοκτησίες οικόπεδα και αγροτεμάχια κατοίκων Πευκωτού  σε δασικές εκτάσεις  ;

 Για ποιό λόγο δεν ενημερώσατε το Δασαρχείο Αριδαίας οτι εκεί υπάρχουν αγροτεμάχια και οικόπεδα  ιδιοκτησίας κατοίκων του Πευκωτού ;

 Ταλαιπωρείτε  πολλούς συμπολίτες μας με την αδιαφορία σας και τους επιβαρύνετε  οικονομικά   αφού είναι αναγκασμένοι να τρέχουν στα δικαστήρια για να αποδείξουν ότι δεν είναι ελέφαντες .

  Ως νέα Δημοτική Αρχή θα αποτυπώσουμε τον παλαιό οικισμό Πευκωτού  και θα ζητήσουμε τον αποχαρακτηρισμό  των αγροτεμαχίων και των οικοπέδων από δασική έκταση  και θα επιστραφούν στους ιδιοκτήτες τους .

     

       Ανδρέας ΚΟΓΙΟΣ 
  Υπ. Δήμαρχος Αλμωπίας 

ΤΟ ΑΝΕΚΔΟΤΟ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ


Λέει η δασκάλα στα παιδιά : 
-Παιδιά, επειδή ο Τοτός συνέχεια βρίζει, την επόμενη φορά που θα συμβεί αυτό, όλα τα κοριτσάκια θα σηκωθούν και θα φύγουν από την τάξη. 

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΑΛΜΩΠΙΑΣ ΜΕ ΤΟΝ ΔΙΟΙΚΗΤΗ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΠΕΛΛΑΣ



Συνάντηση του Δημάρχου Αλμωπίας κ. Πασόη Δημήτρη με τον Διοικητή του Νοσοκομείου Πέλλας κ. Τσαμήτρο Ηλία


    Συνάντηση με τον Διοικητή του Γενικού Νοσοκομείου Πέλλας  κ. Τσαμήτρο Ηλία είχε στο γραφείο του, σήμερα Παρασκευή 11 Απριλίου  ο Δήμαρχος Αλμωπίας Πασόης Δημήτρης.
    Κατά τη συνάντηση συζητήθηκαν όλα τα θέματα που αφορούν στη λειτουργία του Κέντρου Υγείας και των Αγροτικών Ιατρείων του Δήμου Αλμωπίας.
    Ο Δήμαρχος Αλμωπίας αφού ευχήθηκε στον κ. Τσαμήτρο  κάθε επιτυχία στα νέα του καθήκοντα, τόνισε την άμεση ανάγκη για πλήρη στελέχωση του Κέντρου Υγείας Αριδαίας, το οποίο εξυπηρετεί μια τεράστια γεωγραφικά περιοχή και ζήτησε την καλύτερη λειτουργία των Αγροτικών Ιατρείων του Δήμου Αλμωπίας.
    Ανέφερε επιπλέον, ότι το Κέντρο Υγείας Αριδαίας έχει αποδείξει τη χρησιμότητά του όλα αυτά τα 27 χρόνια λειτουργίας, και κάθε ενδεχόμενη υποβάθμιση της λειτουργίας του θα συναντήσει την αντίδραση των φορέων και των κατοίκων της Αλμωπίας.
    Από την πλευρά του ο Διοικητής έδειξε ενδιαφέρον για τα προβλήματα που έχουν προκύψει και εξέφρασε την πρόθεσή του να λειτουργήσει το Κέντρο Υγείας Αριδαίας με την καλύτερη ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών και δεσμεύτηκε να συνεργαστεί με το δήμο για την επίλυση των ζητημάτων που προκύπτουν.
    Έπειτα ο κ. Ηλίας Τσαμήτρος, επισκέφθηκε το Κέντρο Υγείας Αριδαίας, συνοδευόμενος από τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Νικολαΐδη Κων/νο, αφουγκράστηκε τα προβλήματα, (όπως η υποστελέχωση σε ιατρικό προσωπικό, εξοπλισμό κλπ,) και τις προτάσεις των εργαζομένων και διαβεβαίωσε ότι σύντομα θα δοθεί οριστική λύση για τη στελέχωση του Κέντρου Υγείας με τους οδηγούς ασθενοφόρου.


Από το Δήμο Αλμωπίας

ΕΝΑ ΦΩΤΕΙΝΟΤΕΡΟ ΑΥΡΙΟ

Ένα φωτεινότερο αύριο

Δύσκολοι καιροί, ομιχλώδεις και σκοτεινοί. Η λακούβα του καναπέ πάλιωσε, αντικαταστάθηκε με αυτήν της καρέκλας μπροστά από μια οθόνη υπολογιστή.

 Πλέον οι ξερόλες πολλαπλασιάστηκαν και παγιδεύτηκαν στην διαρκή αναζήτηση του Google και των social media. Δεν μπορεί όμως να υποκατασταθεί η ανθρώπινη επαφή.

 Το ίντερνετ από εργαλείο χειραφέτησης του ανθρώπου από την κατασκευασμένη πληροφορία, κινδυνεύει να φέρει έναν νέου τύπου μεσαίωνα.


Η ζωή περιμένει στους δρόμους, σε καλεί να συνεχίσεις. Δεν χρειάζεται να δίνεις εξηγήσεις. Οι φίλοι δεν τις χρειάζονται, οι εχθροί δεν θα σε πιστέψουν ούτως ή άλλως.

 Συμβαίνουν πράγματα που δεν μπορείς να αγνοήσεις, έχεις ηθικό χρέος να τα προσέξεις, δεν λειτουργούν σε όλους η απάθεια και η αδιαφορία ως μηχανισμοί άμυνας. Από την άλλη είσαι ένας άνθρωπος που διψάς. Γύρω οι περισσότεροι κλείνονται, χωροταξικά, αλλά και μέσα τους. Δεν συμβιβάζεσαι μ’ αυτό.

Είναι εύκολο να χαθείς στον δικό σου κόσμο, να μείνεις στα αγαπημένα σου πρόσωπα, στις μουσικές και τα βιβλία, σε όσα σε γεμίζουν και σε όσα νοηματοδοτούν την ζωή σου. Nα ενισχύσεις τις άμυνές σου στον κυνισμό και την σκληρότητα.

 Υπάρχει ανάγκη για φως, περισσότερο φως. Δεν πρέπει να περνάνε οι μέρες άσκοπα. Κάποτε θα σου λείψουν, αλλά θα έχεις άσπρα μαλλιά. Το κενό και η μιζέρια γύρω πιέζουν τον κόσμο σου, προσπαθείς να τον οχυρώσεις.

Φτωχύναμε, αλλά όχι μόνο οικονομικά, αλλά και ηθικά και ψυχικά. Υπάρχει πλούτος, αλλά εξαρτάται από το τι ψάχνεις. Δεν ήρθαμε σ’ αυτή την ζωή για να υποφέρουμε, δεν γεννηθήκαμε για να βιώνουμε μια βλάσφημη θλίψη.

 Χρειαζόμαστε σκοπό, χρειαζόμαστε πριν όλα θεωρηθούν νεκρά, να ξαναμάθουμε να ζούμε. Τα δεδομένα ανατράπηκαν, έχουμε ανάγκη να βρούμε τους εαυτούς μας
Όταν γίνουμε πάλι άνθρωποι και όχι μηχανές που υπακούουν, τότε θα δικαιούμαστε ένα πιο φωτεινό αύριο. 



ΠΗΓΗ:
unfucker.wordpress.com/
http://www.ramnousia.com/

ΓΙΑΤΙ ΧΑΙΡΕΤΑΙ Ο ΒΛΑΚΑΣ ΚΑΙ ΧΑΖΟΓΕΛΑΕΙ ΠΑΤΕΡΑ;

Γιατί χαίρεται ο βλάκας και χαζογελάει, πατέρα;..

Γιατί νομίζει πως θα μας κοροϊδέψει παιδί μου, με τα καραγκιοζιλίκια του με τις ''αγορές'', και πως θα καταφέρει να σώσει το τομάρι του.


Και είναι τόσο βλάκας, πατέρα;
Όχι από φυσικό του παιδί μου. Έχει πάθει όμως την αποβλάκωση που παθαίνουν οι πολιτικοί όταν αποκόβονται από τον λαό και την κοινωνική πραγματικότητα,
..όταν βλέπουν με τα μάτια μυστικοσυμβούλων αμφίβολης ευφυίας και προβληματικής ηθικής (υπο)στάθμης,
..και προπαντός όταν παθαίνουν την αρρώστια της εξάρτησης απ' την εξουσία!

Είναι άρρωστος δηλαδή ο βλάκας, πατέρα;
Πιό άρρωστος δεν γίνεται, παιδί μου.

Και θα τον συγχωρήσουμε δηλαδή, πατέρα;
Ποτέ παιδί μου. Γιατί η αρρώστια αυτή δεν είναι σαν τις άλλες!. Σαν κρυολόγημα να πούμε. Είναι αρρώστια φιλοτομαρισμού, αμοραλισμού, εγκληματικής αδιαφορίας προς την κοινωνία, το κοινό καλό, και την χώρα. Είναι αρρώστια με υψηλή θνησιμότητα για τον λαό!
Γι αυτό θα τον αφήσουμε να γκρεμοτσακιστεί μόνος του, και θα βάλουμε κι εμείς ένα χεράκι αν χρειαστεί.. Να χαθεί πολιτικά, όπως θα χαθεί, που λεν και στο χωριό του..

Τότε γιατί είσαι στενοχωρημένος, πατέρα;
Γιατί είναι κρίμα παιδί μου να διαψεύδονται συνεχώς οι προσδοκίες του κόσμου.
Γιατί κάποιοι, κάποτε πιστέψανε σ' αυτόν τον βλάκα. Και πιό πριν, στον προηγούμενο ηλίθιο. Και ακόμα πιό πριν στον άλλον μπουχέσα. Κι ακόμα παλιότερα σ' εκείνο το κάθαρμα! Και πάει λέγοντας..

Και δεν φταίει κι ο λαός γι αυτά, πατέρα;
Δυστυχώς, σχεδόν μόνον αυτός φταίει παιδί μου. Και γι αυτό κυρίως στενοχωριέμαι. Και γι αυτό θα 'θελα, έστω και μία φορά ο λαός να κάνει μιά σωστή επιλογή. Να μην ξαναδιαψευστούν τα όνειρά του, οι προσδοκίες του, οι επιλογές του!
Να δούμε..

Και πότε θα το δούμε αυτό, πατέρα;
Σύντομα παιδί μου. Πολύ σύντομα..

Καληνύχτα, πατέρα..
Καλά όνειρα, παιδί μου!..





ΠΗΓΗ:
Ουδέν Σχόλιον (ο Μαντατοφόρος)
http://www.ramnousia.com/

ΣΟΥΗΔΙΑ: ΤΕΛΟΣ ΤΟ 8ΩΡΟ. ΕΦΑΡΜΟΓΗ 6ΩΡΟΥ ΜΕ ΤΙΣ ΙΔΙΕΣ ΑΠΟΔΟΧΕΣ!

Σουηδία: Τέλος το 8ωρο, εφαρμογή 6ωρου με ίδιες αποδοχές

Το δημοτικό συμβούλιο του Γκέτεμποργκ της Σουηδίας αποφάσισε να μειώσει τις ώρες εργασίας σε έξι, καταργώντας το οκτάωρο στις δημοτικές υπηρεσίες και διατηρώντας παράλληλα τις αποδοχές στο ίδιο επίπεδο.

Πρόκειται για ένα «πείραμα», που αποφάσισε η δημοτική αρχή της δεύτερης μεγαλύτερης σουηδικής πόλης, ο συνασπισμός των Κοκκινοπράσινων ( Αριστεροι - Σοσιαλδημοκράτες - Πράσινοι), το οποίο θα διαρκέσει δοκιμαστικά ένα χρόνο, όπως ανακοίνωσαν οι αρχές με στόχο την βελτίωση των υπηρεσιών. 

«Πιστεύουμε πως ήρθε η ώρα να το επιχείρησουμε», δήλωσε ο αντιδήμαρχος Mats Pilhem, όπως αναφέρει η Independent. Μία από τις υπηρεσίες που θα εφαρμοστεί το νέο ωράριο είναι τα γηροκομεία. Μετά από ένα χρόνο θα αξιολογηθεί το αποτέλεσμα του εγχειρήματος. «Θα συγκρίνουμε το πριν και το μετά και θα δούμε τις διαφορές. Ελπίζουμε πως το προσωπικό θα είναι αποτελεσματικότερο και θα αισθάνεται καλύτερα, ψυχικά και σωματικά», τόνισε ο Mats Pilhem.

Το «πείραμα» βασίζεται σε έρευνες που δείχνουν πως με μειωμένο ωράριο βελτιώνεται η παραγωγή καθώς οι εργαζόμενοι νιώθουν κουρασμένοι μετά από έξι ώρες εργασίας, γεγονός που επηρεάζει σωρευτικά την παραγωγικότητα τους.

Ο Mats Pilhem σημείωσε πως το «πείραμα» εφαρμόστηκε και σε μια αυτοκινητοβιομηχανία της περιοχής και τα αποτελέσματα ήταν «ενθαρρυντικά». Ο αντιδήμαρχος υπογράμμισε πως με το νέο ωράριο επιτυγχάνονται δύο στόχοι. Ο πρώτος είναι η αποτελεσματικότητα του δημόσιου τομέα και ο δεύτερος είναι η δημιουργία περισσότερων θέσεων εργασίας. 




ΠΗΓΗ...http://www.ramnousia.com/

ΒΓΕΣ ΡΑΝΤΕΒΟΥ Μ' ΕΝΑ ΚΟΡΙΤΣΙ ΠΟΥ ΔΙΑΒΑΖΕΙ...



ΤΗΣ ΛΕΝΑΣ ΦΟΥΤΣΙΤΖΗ 

Βγες ραντεβού μ’ ένα κορίτσι που διαβάζει. Βγες με ένα κορίτσι που ξοδεύει τα λεφτά της στα βιβλία αντί στα ρούχα.
 Έχει προβλήματα με τις ντουλάπες της επειδή έχει πολλά βιβλία. Βγες με ένα κορίτσι που έχει λίστα με βιβλία που θέλει να διαβάσει.
   Βρες ένα κορίτσι που διαβάζει.

 Θα καταλάβεις αν διαβάζει επειδή θα έχει πάντα ένα αδιάβαστο βιβλίο στην τσάντα της. Θα κοιτάει με αγάπη τα ράφια σε ένα βιβλιοπωλείο, θα είναι αυτή που θα βγάλει μια σιγανή κραυγή όταν βρει το βιβλίο που έψαχνε.
 Βλέπεις αυτό το κορίτσι που μυρίζει τα βιβλία σε ένα βιβλιοπωλείο με μεταχειρισμένα; Πρόκειται για αναγνώστρια. Δε μπορούν να αντισταθούν να μυρίσουν τις σελίδες, ειδικά αν έχουν κιτρινίσει. 



Θα είναι το κορίτσι που θα διαβάζει περιμένοντας στην ουρά για να πάρει καφέ. Κάτσε δίπλα της. Στην αρχή θα σε στραβοκοιτάξει, γιατί τα κορίτσια που διαβάζουν δε θέλουν να διακόπτονται. Ρώτα την αν είναι καλό το βιβλίο.

   Κέρνα την άλλο ένα φλιτζάνι καφέ.

   Πες της τη γνώμη σου για τον Μουρακάμι. Προσπάθησε να καταλάβεις αν κατάλαβε τον Οδυσσέα του Τζέιμς Τζόις ή αν το λέει για να φανεί έξυπνη. Ρώτα την αν αγαπάει την Αλίκη κι αν θα ήθελε να ήταν η Αλίκη. 



Είναι εύκολο να είσαι με ένα κορίτσι που διαβάζει. Χάρισέ της βιβλία στα γενέθλια, τα Χριστούγεννα και στις επετείους. Δείξε της ότι καταλαβαίνεις ότι τα λόγια είναι αγάπη.

 Να ξέρεις ότι γνωρίζει τη διαφορά μεταξύ βιβλίου και πραγματικότητας αλλά θα προσπαθήσει να κάνει τη ζωή της όπως το αγαπημένο της βιβλίο. (…) 



Βγες με ένα κορίτσι που διαβάζει γιατί το αξίζεις. Αξίζεις ένα κορίτσι που μπορεί να σου δώσει τον πιο πολύχρωμο κόσμο. Αν θέλεις όλον τον κόσμο και τους κόσμους πίσω από αυτόν, βγες με ένα κορίτσι που διαβάζει.

   Ακόμα καλύτερα, βγες με ένα κορίτσι που γράφει.


   της Rosemarie Urquico 



ΠΗΓΗ...http://www.lifo.gr/

ΜΥΣΤΗΡΙΟ ΜΕ ΤΗΝ ΙΑΠΩΝΙΚΗ ΚΕΡΑΣΙΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΣΠΟΡΟ ΑΠΟ ΤΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ

Μυστήριο με την ιαπωνική κερασιά και τον σπόρο από το διάστημα

Μυστήριο περιβάλλει την πρόωρη ανθοφορία μιας γιαπωνέζικης κερασιάς που επέστρεψε από ένα ταξίδι στο διάστημα, αφήνοντας άφωνους τους μοναχούς βουδιστές και τους επιστήμονες που τη φροντίζουν με μεγάλη αγάπη.

   Το δένδρο αυτό ηλικίας τεσσάρων ετών άνθισε στις αρχές Απριλίου, έξι χρόνια νωρίτερα από το μέσο όρο των ομοίων του φυτών. "Δεν το πιστεύουμε. Μεγάλωσε τόσο γρήγορα!, δήλωσε ο Μασαχίρο Κατζίτα, ο πρώτος ιερέας του ναού Γκαντζοτζί στην περιφέρεια Γκίφου της κεντρικής Ιαπωνίας.

   To κουκούτσι από το οποίο αναπτύχθηκε αυτό το δένδρο προέρχεται από μια κερασιά που οι μοναχοί φροντίζουν με τη μέγιστη προσοχή εδώ και γενιές και η οποία, σύμφωνα με τον τοπικό θρύλο, φέρεται να έχει ηλικία 1.250 ετών.

 "Είναι η πρώτη φορά που ένα κουκούτσι που προέρχεται από την ιερή κερασιά έχει τέτοια ανάπτυξη! Είμαστε πολύ ευτυχείς, καθώς αυτό το δενδράκι θα τη διαδεχθεί", δήλωσε με ενθουσιασμό ο ιερέας. Το αίνιγμα μεγαλώνει καθώς είναι γνωστό ότι το θαυματουργό κουκούτσι είχε μια πραγματική οδύσσεια στο διάστημα πριν επιστρέψει στο ναό. Είχε επιλεγεί πριν από χρόνια μαζί με άλλους σπόρους που προέρχονταν μόνο από το ίδιο "χιλιετές" δένδρο, αλλά και από κερασιές άλλων περιοχών της Ιαπωνίας όπου το εν λόγω φυτό λατρεύεται για τα ροζ πέταλα των ανθών του την άνοιξη που στάλθηκαν στο Διεθνή Διαστημικό Σταθμό τον Νοέμβριο του 2008 για ένα ταξίδι οκτώ μηνών. Έπειτα από 4.100 μικρές περιστροφές γύρω από τον πλανήτη μας, επέστρεψαν στη γη.

   Μερικοί από τους σπόρους αυτούς τεμαχίστηκαν στο εργαστήριο, αλλά οι περισσότεροι επέστρεψαν στις "γενέτειρές" τους και ορισμένοι φυτεύθηκαν κοντά στο προγονικό τους δένδρο.   Μέσα σε διάστημα μόλις τεσσάρων χρόνων, η "διαστημική κερασιά" του ναού Γκαντζοτζί έφθασε ήδη σε ύψος τεσσάρων μέτρων.

 "Στην αρχή, επρόκειτο για ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα με στόχο να επιτραπεί στα παιδιά να μαζέψουν κουκούτσια και να μάθουν να τα φυτεύουν", θυμάται ο Μίχο Τομιόκα, υπεύθυνος του προγράμματος. "Ωστόσο πιστεύαμε ότι τα δένδρα δεν θα άνθιζαν πριν από δέκα χρόνια, όταν τα παιδιά θα είχαν σχεδόν ενηλικιωθεί".

   Ερευνήτρια που μετείχε στο πρόγραμμα, η Καόρι Τομίτα-Γιοκοτάνι του πανεπιστημίου της πόλης Τσουκούμπα, εκφράζει την έκπληξή της γι αυτή την "υπερηχητική" ωρίμανση. "Θα μπορούσε να είναι συνέπεια της έκθεσης του κουκουτσιού στην κοσμική ακτινοβολία", ανέφερε ως εκδοχή.

   "Από επιστημονικής άποψης, επί του παρόντος δεν γνωρίζουμε" γιατί αυτή η μικρή κερασιά είναι τόσο ανεπτυγμένη για την ηλικία της, παραδέχτηκε. 




  Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ 

ΠΩΣ ΘΑ ΠΡΟΦΥΛΑΧΘΕΙΤΕ ΑΠΟ ΤΟ HEARTBLEED.

Πώς θα προφυλαχθείτε από το Heartbleed
Από εχθές η ανακοίνωση του bug με την ονομασία Heartbleed, που θεωρείται η μεγαλύτερη απειλή που αντιμετώπισε ποτέ το internet, έχει προκαλέσει κύματα πανικού, με τους χρήστες να λαμβάνουν αντικρουόμενα μηνύματα για το αν και το κατά πόσο επηρεάζονται, αλλά και σχετικά με τις μεθόδους αντιμετώπισής του.

   Να υπενθυμίσουμε ότι πηγή του πανικού είναι ένα κενό ασφαλείας, γνωστό ως Heartbleed, στο μηχανισμό κρυπτογράφησης Open SSL που χρησιμοποιούν τα 2/3 των servers παγκοσμίως, το οποίο ανοίγει ένα μικρό παράθυρο σε κυβερνοεπιθέσεις οι οποίες είναι δύσκολο να εντοπιστούν και, συνεπώς, να αντιμετωπιστούν.

   Ως χρήστες το μόνο που μπορείτε να κάνετε είναι η αλλαγή του Password σας. Μια πρόχειρη λύση την οποία συνιστούν όλα τα site τεχνολογίας, αλλά και αρκετοί ιστότοποι όπως η Yahoo, το Tumblr και το Facebook.

   Ακολουθεί μια λίστα -που βρίσκεται ακόμα υπό διαμόρφωση- των site, με πολλά ηχηρά ονόματα του Διαδικτύου.
   Ιστότοπος Κατάσταση Επιβεβαίωση από τον ιστότοπο

 Google Pass Η ευπάθεια επιδιορθώθηκε . Αλλάξτε κωδικό πρόσβασης 

Facebook Pass Η ευπάθεια επιδιορθώθηκε . Αλλάξτε κωδικό πρόσβασης

 Instagram Pass Η ευπάθεια επιδιορθώθηκε . Αλλάξτε κωδικό πρόσβασης 

YouTube Pass Η ευπάθεια επιδιορθώθηκε . Αλλάξτε κωδικό πρόσβασης Yahoo! Pass Η ευπάθεια επιδιορθώθηκε . Αλλάξτε κωδικό πρόσβασης

 Amazon Pass Αναμένεται απάντηση από το site 

Wikipedia Pass Η ευπάθεια επιδιορθώθηκε . Αλλάξτε κωδικό πρόσβασης

 LinkedIn Pass Δεν ήταν ευάλωτο σε επιθέσεις

 eBay Pass Δεν ήταν ευάλωτο σε επιθέσεις

 PayPal Pass Δεν ήταν ευάλωτο σε επιθέσεις

 Twitter Pass Δεν ήταν ευάλωτο σε επιθέσεις 

Chase Pass Δεν ήταν ευάλωτο σε επιθέσεις

 CNET Pass Δεν ήταν ευάλωτο σε επιθέσεις

 CBSSports Pass Δεν ήταν ευάλωτο σε επιθέσεις 

Blogspot Pass Η ευπάθεια επιδιορθώθηκε . Αλλάξτε κωδικό πρόσβασης

 Bing Pass Η ευπάθεια επιδιορθώθηκε . Αλλάξτε κωδικό πρόσβασης

 Live Pass Η ευπάθεια επιδιορθώθηκε . Αλλάξτε κωδικό πρόσβασης

 Εάν πιστεύετε ότι κάποιο από τα ελληνικά site που επισκέπτεστε ή είστε εγγεγραμμένοι ενδέχεται να είναι ευάλωτο ή να επηρρεάζεται άμεσα από κυβερνοεπιθέσεις εξαιτίας του Heartbleed, μπορείτε να το ελέγξετε, λαμβάνοντας άμεσα απάντηση, στο link που θα βρείτε εδώ.



ΠΗΓΗ...http://www.lifo.gr/

ΠΛΗΡΩΜΗ ΕΩΣ ΤΗ ΜΕΓΑΛΗ ΠΕΜΠΤΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΛΓΑ ΓΙΑ ΖΗΜΙΕΣ ΣΤΟ ΦΥΤΙΚΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ.


Ο κ. Τζαμτζής κατόπιν συνεχών επαφών με τη Διοίκηση του ΕΛΓΑ ενημερώνει τους αγρότες ότι ο  ΕΛΓΑ θα πραγματοποιήσει πληρωμές έως τη Μεγάλη Πέμπτη για ζημιές στο φυτικό κεφάλαιο από παγετό, βροχόπτωση, χαλάζι και ανεμοθύελλα για τις περιοχές:.

1.     Παναγίτσα (Χαλάζι 11-5-2013)
2.     Παναγίτσα (Χαλάζι 26-5-2013)
3.     Παναγίτσα (Χαλάζι 5-6-2013)
4.     Παναγίτσα (Χαλάζι 11-6-2013)
5.     Φλαμουριά (Ανεμοθύελλα 26-5-2013)
6.     Φλαμουριά (Χαλάζι 11-6-2013)
7.     Φλαμουριά (Χαλάζι 29-6-2013)
8.     Μάνδαλο (Χαλάζι 5-6-2013)
9.     Μάνδαλο (Χαλάζι 29-6-2013)
10.  Μάνδαλο (Ανεμοθύελλα 2-6-2013)
11.  Μάνδαλο (Χαλάζι 16-8-2013)
12.  Ριζό (Χαλάζι 10-6-2013)
13.  Ριζό (Χαλάζι 29-6-2013)
14.  Ριζό (Χαλάζι 16-8-2013)
15.  Αρσένι (Χαλάζι 10-6-2013) \
16.  Πρόδρομο (Χαλάζι 10-6-2013)
17.  Άγρα (Χαλάζι 11-6-2013)
18.  Άγρα (Χαλάζι 29-6-2013)
19.  Καρυδιά (Χαλάζι 11-6-2013)
20.  Νησί (Ανεμοθύελλα 30-6-2013)
21.   Πετραία (Χαλάζι 10-6-2013)
22.  Πετραία (Χαλάζι 29-6-2013)
23.  Μυλοτόπος (Βροχόπτωση 10-7-2013)
24.  Μεγαπλάτανο (Παγετό 5-10-2013)
25.  Ίδα (Παγετό 5-10-2013)
26.  Πιπεριά (Παγετό 5-10-2013)
27.  Αγροσυκιά (Ανεμοθύελλα 26-5-2013)
28.  Προφήτη Ηλία (Χαλάζι 29-6-2013)
29.  Άνυδρο (Χαλάζι 29-6-2013)
30.  Άνυδρο (Χαλάζι 12-7-2013)

31.  Άνυδρο (Χαλάζι 16-8-2013)

SONY CORP: ΣΒΗΣΤΕ ΤΩΡΑ ΤΑ VAIO. ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΑΝΑΦΛΕΞΗΣ.

Εκτακτη ανακοίνωση της Sony: Σβήστε τώρα τα Vaio, υπάρχει κίνδυνος ανάφλεξης -Ποιο μοντέλο αφορά

Η ιαπωνική Sony Corp κάλεσε τους κατόχους των νέων μοντέλων φορητών υπολογιστών Vaio Fit 11A να σταματήσουν «αμέσως» τη χρήση τους, εξαιτίας του κινδύνου υπερθέρμανσης της μπαταρίας.
Η εταιρεία -όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση- έχει αποστείλει 25.905 Vaio Fit 11A,  σε 52 χώρες από την κυκλοφορία τους τον Φεβρουάριο. Τρεις υπολογιστές έχουν μέχρι σήμερα αναφλεγεί εξαιτίας της υπερθέρμανσης της μπαταρίας τους, η οποία έχει κατασκευαστεί από την Panasonic Corp.

«Zητούμε από τους χρήστες να σβήσουν αμέσως τους υπολογιστές τους, να αποσυνδέσουν το καλώδιο από τον υπολογιστή και από την πρίζα και να σταματήσουν να τον χρησιμοποιούν» αναφέρεται στην ανακοίνωση της εταιρείας.

Η Sony εξετάζει τις διαδικασίες ελέγχου και επισκευής που θα προσφερθούν δωρεάν στους κατόχους και νέες πληροφορίες θα ανακοινωθούν εντός των προσεχών δεκαπέντε ημερών.

Οι υπολογιστές Vaio Fit 11A είναι ένα νέο μοντέλο φορητού υπολογιστή που ονομάζεται «multi-flip» και έχει τη δυνατότητα να μετατρέπεται σε τάμπλετ.





ΠΗΓΗ...http://www.iefimerida.gr/

ΑΝΑΨΕ ΠΑΛΙ Η ΣΥΖΗΤΗΣΗ: Ο ΙΗΣΟΥΣ ΗΤΑΝ ΠΑΝΤΡΕΜΕΝΟΣ.

Aναψε πάλι η συζήτηση: Ο Ιησούς ήταν παντρεμένος [βίντεο]

Θα νομίζαμε ότι βρισκόμαστε σε μια νέα έκδοση του βιβλίου «Κώδικας ντα Βίντσι» αν η είδηση δεν προερχόταν από το καλύτερο Πανεπιστήμιο στον κόσμο, το Χάρβαρντ. Ο Ιησούς ήταν παντρεμένος; «Ενας πάπυρος το αποδεικνύει», απαντά η Κάρεν Κινγκ, καθηγήτρια στη Σχολή Θεολογίας του Χάρβαρντ.


Το κείμενο το οποίο ειδικές εξετάσεις απέδειξαν πως είναι γνήσιο, είναι γραμμένο στα Κοπτικά, μια διάλεκτο την οποία μιλούσαν οι αρχαίοι Αιγύπτιοι χριστιανοί. Είναι οκτώ δυσδιάκριτες γραμμές από τη μια μεριά και έξι γραμμές από την άλλη μεριά που με τα βίας διακρίνονται.

Η ερευνήτρια Κάρεν Κινγκ βασίστηκε σε ένα κομμάτι αρχαίου πάπυρου (όχι μεγαλύτερου από μια πιστωτική κάρτα) που προέρχεται από μια ιδιωτική συλλογή και το οποίο το παρουσίασε στο Συνέδριο της Ρώμης. Το νέο στοιχείο είναι ότι πάνω σε αυτό το κομμάτι παπύρου είναι γραμμένες σε Κοπτικά οι λέξεις: «Ο Ιησούς τους είπε, ιδού η γυναίκα μου», υποδηλώνοντας ότι ο Χριστός ήταν παντρεμένος με τη Μαρία Μαγδαληνή!


Νέο Ευαγγέλιο;
Η Κινγκ και οι συνεργάτες της θεωρούν ότι το κομμάτι του παπύρου προέρχεται από τη μετάφραση στα Κοπτικά ενός άγνωστου μέχρι σήμερα Ευαγγελίου, το οποίο ονόμασαν για λόγους αναφοράς «Ευαγγέλιο της γυναίκας του Ιησού» το οποίο γράφτηκε αρχικά στα Ελληνικά. Η ερευνήτρια πιστεύει ότι ο πάπυρος χρονολογείται από το δεύτερο μισό του 2ου αιώνα μ.Χ. καθώς φέρει ομοιότητες με άλλα «νέα» Ευαγγέλια της περιόδου εκείνης (Ευαγγέλιο του Θωμά, Ευαγγέλιου της Μαρίας και Ευαγγέλιο του Φιλίππου). Το «Ευαγγέλιο της γυναίκας του Ιησού» αποδίδεται σε κάποιον από τους πιστότερους μαθητές του Ιησού αν και ο συγγραφέας είναι άγνωστος. Βασικό θέμα του παπύρου είναι ο διάλογος μεταξύ του Ιησού και των μαθητών του για ένα θέμα που απασχολούσε τους πρώτους Χριστιανούς, το αν έπρεπε να βάζουν την πίστη τους σε αυτόν πάνω και από τις οικογένειές τους.
Οι λέξεις «Ο Ιησούς τους είπε, ιδού η γυναίκα μου» είναι γραμμένες στην Κοπτική σε ένα μικρό κομμάτι από πάπυρο διαστάσεων 3,8 x 7,6 εκ. Η μία πλευρά του παπύρου περιέχει 8 χειρόγραφες γραμμές (όχι πλήρεις), ενώ η άλλη πλευρά του είναι σχεδόν κατεστραμμένη καθώς το μελάνι δεν φαίνεται σχεδόν καθόλου εκτός από τρεις λέξεις.
Στο συγκεκριμένο κομμάτι της «καλής» πλευράς του παπύρου, ο Ιησούς φέρεται να μιλά δύο φορές για τη μητέρα του και μία φορά για τη γυναίκα του - μία εκ των οποίων αποκαλεί «Μαρία». Μάλιστα, οι πρωτοχριστιανοί πιστοί -που συνέγραψαν το «χαμένο Ευαγγέλιο»- συζητούν το αν η Μαρία είναι άξια για τον Ιησού, και τον βάζουν να λέει «μπορεί να είναι μαθήτρια μου».


Αντιδράσεις
Αυτή η υπόθεση του γάμου του Ιησού έχει ξεσηκώσει συζητήσεις και θύελλες στην παγκόσμια κοινότητα των θρησκευτικών και ερευνητικών κύκλων και όχι μόνο κατά τους τελευταίους αιώνες.
«Ο πάπυρος δεν αποδεικνύει ότι ο Ιησούς ήταν παντρεμένος αλλά μπορούμε να θέσουμε πλέον την ερώτηση μετά από αυτή την ανακάλυψη» τονίζει η Κινγκ, προσέχοντας να μη δημιουργήσει νέο πρόβλημα στην θρησκευτική κοινότητα. «Η χριστιανική παράδοση είναι βασισμένη στη βεβαιότητα ότι ο Ιησούς δεν ήταν παντρεμένος ενώ δεν υπήρχε καμία ιστορική απόδειξη γι'αυτή την παραδοχή» επισημαίνει.
Ωστόσο, η κυρία Κινγκ υποστηρίζει ότι έπρεπε να φτάσουμε στο 200 μ.Χ για να εμφανιστούν οι πρώτες θεωρίες από θεολόγους ότι ο Ιησούς δεν παντρεύτηκε ποτέ. «Από την αρχή του Χριστιανισμού, οι Χριστιανοί αρνήθηκαν να συζητήσουν αν ο Ιησούς ήταν ή όχι παντρεμένος. Μόνο έναν αιώνα μετά τον θάνατο του Ιησού άρχισε η συζήτηση για τον υποτιθέμενο γάμο του προκειμένου οι Χριστιανοί να θεμελιώσουν τη θέση τους» αναφέρει η ερευνήτρια.


Η αυθεντικότητα του παπύρου
Ο πάπυρος ανήκει σε ιδιώτη συλλέκτη ο οποίος επικοινώνησε με την Κινγκ για να τον βοηθήσει να τον μεταφράσει και να τον αναλύσει. Ανακαλύφθηκε στην Αίγυπτο ή στην Συρία, αλλά μένει να αποδειχθεί η αυθεντικότητά του. «Τώρα μένει να αναλύσουμε τη σύνθεση της μελάνης για να διαπιστώσουμε αν ο πάπυρος είναι αυθεντικός» τονίζει η ερευνήτρια. Πάντως την θέση της φαίνεται να στηρίζουν οι καθηγητές Roger Bagnall από το Πανεπιστήμιο της Νέας Υόρκης και η AnneMarie Luijendijk από τον Πρίνστον. Ο πρώτος θεωρείται διεθνώς ο εγκυρότερος παπυρολόγος της εποχής μας.
H υπόθεση ότι ο Ιησούς ήταν παντρεμένος δεν είναι βέβαια καινούρια. Το 2003, το μπεστ σέλερ «Ο Κώδικας Ντα Βίντσι» -και η ταινία με πρωταγωνιστή τον Τομ Χανκς- ασχολούνταν με το ίδιο ακριβώς θέμα με μυθιστορηματική ματιά. Στο βιβλίο, ο συγγραφέας Νταν Μπράουν παρουσίαζε ουσιαστικά μια διαφορετική εκδοχή για αυτό που ξέρουμε ως «Ιερό Δισκοπότηρο». Σύμφωνα αυτήν, το Δισκοπότηρο ήταν η Μαρία Μαγδαληνή, η γυναίκα με την οποία είχε παντρευτεί και είχε αποκτήσει παιδιά ο Ιησούς Χριστός!






ΠΗΓΗ...http://www.iefimerida.gr/

Ο ΔΑΙΜΟΝΑΣ ΤΗΣ ΣΧΙΖΟΦΡΕΝΕΙΑΣ. ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΗΣ ΠΡΟΣΩΠΟΠΟΙΕΙ ΤΑ ΨΥΧΙΚΑ ΝΟΣΗΜΑΤΑ.

Ο δαίμονας της σχιζοφρένειας: Καλλιτέχνης προσωποποιεί τα ψυχικά νοσήματα

Παράνοια, σχιζοφρένεια, διπολική διαταραχή, λέξεις που εμπνέουν το φόβο και την απόρριψη στους ανθρώπους που δεν τα γνωρίζουν. Ο καλλιτέχνης Τόμπι Αλεν ξεσκεπάζει τα τέρατα των ψυχικών νοσημάτων, τα προσωποποιεί και τα αναλύει, ευαισθητοποιώντας την κοινή γνώμη.

Στα σχέδια του ο Τομπι Αλεν δημιουργεί ένα βεστιάριο από τερατάκια που εκπροσωπούν ψυχικά νοσήματα που επηρρεάζουν μεγάλο μέρος του πληθυσμού.

Οπως εξηγεί ο ίδιος, η πρόθεση του ήταν να φέρει σε επαφή τον μέσο άνθρωπο με αυτά τα νοσήματα και να δώσει μορφή στο άυλο βοηθώντας στην καλύτερη κατανόηση.


Aποφευκτική Διαταραχή Προσωπικότητας

Αγχος

Κατάθλιψη
 

Mεθοριακή διαταραχή προσωπικότητας

Παράνοια

Σχιζοφρένεια

Κοινωνικό Αγχος

Διπολική Διαταραχή

Διασπαστική Διαταραχή Ταυτότητας

Ιδεοψυχαναγκαστική Διαταραχή






ΠΗΓΗ...http://www.iefimerida.gr/

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...