Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

Ι.Μ Αγίου Ιλαριωνος

Ιερός Ναός Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη του χωριού.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη πλατείας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Νερόμυλος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πετροντούβαρο.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Σοκάκι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Ι.Μ Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Καταρράκτης.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Αγία Παρασκευή.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Φράγμα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

"Μπιτσκία".

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης .

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χορευτικός σύλλογος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εκκλησία - κοινότητα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άνοιξη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

Τετάρτη 27 Σεπτεμβρίου 2017

ΚΑΛΕΣΜΑ ΓΙΑ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΟΥ ΑΓΡΟΤΟΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ‘’ΕΝΟΤΗΤΑ’’ (Μπλόκο Γυψοχωρίου)


ΚΑΛΕΣΜΑ ΓΙΑ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ
ΤΟΥ ΑΓΡΟΤΟΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ‘’ΕΝΟΤΗΤΑ’’
(Μπλόκο Γυψοχωρίου)
Το Διοικητικό Συμβούλιο του συλλόγου μας σύμφωνα με το καταστατικό του προσκαλεί τα μέλη του αλλά και όσους άλλους νιώθουν την ανάγκη να αντιδράσουν ενάντια σε όλους αυτούς που τον οδηγούν στον αφανισμό του, να παραβρεθούν στη γενική συνέλευση η οποία θα πραγματοποιηθεί στο πνευματικό κέντρο Γυψοχωρίου στις 29/9/2017 ημέρα Παρασκευή και ώρα 19:30μ.μ.
Θέματα ημερησίας διάταξης
Ενημέρωση για τις τρέχουσες εξελίξεις
Αγροτοδικεία- Προγραμματισμός δράσης
Δεν γίνεται να μείνουμε αμέτοχοι απέναντι στα όσα συμβαίνουν γύρω μας. Έχει έρθει η στιγμή να αντισταθούμε όχι μόνο με λόγια αλλά και με πράξεις. Επισημαίνουμε και τονίζουμε, στόχος μας η εγγραφή όσο το δυνατόν περισσοτέρων αγροτοκτηνοτρόφων και όχι μόνο, έτσι ώστε να μπορέσουμε να δυναμώσουμε τη φωνή μας. Σύνθημα μας:
ΚΑΝΕΝΑΣ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ
ΟΛΟΙ ΓΙΑ ΕΝΑΝ
ΚΑΙ ΕΝΑΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ

Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες για την κατασκευή της νέας εισόδου των Λουτρών Πόζαρ


ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΕ Η ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΤΗΣ ΕΙΣΟΔΟΥ ΤΩΝ ΛΟΥΤΡΩΝ
-      ΕΠΙΒΛΗΤΙΚΑ ΤΟΙΧΙΑ ΣΕ ΣΧΗΜΑ ΠΥΡΓΟΥ ΚΑΙ ΜΟΝΤΕΡΝΟΣ ΦΩΤΙΣΜΟΣ, ΕΝΑΡΜΟΝΙΖΟΝΤΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΑΠΑΡΑΜΙΛΛΗ ΦΥΣΙΚΗ ΟΜΟΡΦΙΑ

Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες για την κατασκευή της νέας εισόδου των Λουτρών Πόζαρ, ένα έργο που υλοποιήθηκε από έσοδα της Δημοτικής Επιχείρησης.

Πρόκειται για ένα έργο το οποίο αλλάζει την εικόνα της εισόδου και προϊδεάζει τον επισκέπτη για την απαράμιλλη φυσική ομορφιά που θα συναντήσει στο εσωτερικό της Λουτρόπολης. Τα επιβλητικά τοιχία σε σχήμα πύργου, σε συνάρτηση με τον μοντέρνο φωτισμό συνθέτουν ένα άρτιο αποτέλεσμα και δίνουν «ταυτότητα» στην πανέμορφη τοποθεσία των Λουτρών Πόζαρ, ενώ είναι σημαντικό να αναφέρουμε ότι χρησιμοποιήθηκαν υλικά που εναρμονίζονται με το φυσικό περιβάλλον, όπως πέτρα και ξύλο. Επίσης, με ειδικό φωτισμό αναδείχτηκε η κοίτη του ποταμού. Η τοποθέτηση λουλουδιών ενδιάμεσα στα τοιχία, θα είναι η λεπτομέρεια που θα κάνει τη διαφορά.

Όπως δήλωσε ο Δήμαρχος Αλμωπίας και Πρόεδρος των Λουτρών κ. Δημήτρης Μπίνος, «με την υλοποίηση τέτοιων παρεμβάσεων, η Λουτρόπολη εκφράζει τον σεβασμό της προς τους χιλιάδες επισκέπτες που επιλέγουν τον τόπο μας, ενώ παράλληλα ετοιμάζεται να υποδεχτεί τους ανθρώπους από κάθε γωνιά του κόσμου, στη Συνεδρίαση του Δικτύου Ιστορικών Ευρωπαϊκών Λουτροπόλεων που θα πραγματοποιηθεί την Άνοιξη του 2019 στο Δήμο μας. Ένα γεγονός που θα αναδείξει ακόμα περισσότερο την περιοχή μας και θα της δώσει τη δυνατότητα της προβολής σε όλο τον κόσμο».






Γιάννης Σηφάκης : Πολύ σημαντική η εκκίνηση από τον Υπουργό Βαγγέλη Αποστόλου αλλαγών στο σύστημα κατανομής των επιδοτήσεων ΟΣΔΕ


Γιάννης Σηφάκης :  Τέλος στις επιδοτήσεις στους αγρότες του «καναπέ» με εκκίνηση της διαδικασίας από τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης
Αρχίζει από τώρα η διαδικασία για την αλλαγή του συστήματος κατανομής δικαιωμάτων για τις ενισχύσεις μέσω ΟΣΔΕ. Η εξέλιξη αυτή θα βοηθήσει και τους αγρότες στις δενδρώδεις καλλιέργειες. Συστήνεται επιτροπή για το θέμα αυτό στο Υπουργείο  από τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Βαγγέλη Αποστόλου 

Από την χθεσινή συνέντευξη του Υπουργού Βαγγέλη Αποστόλου στο «ΕΘΝΟΣ» :  
Ερώτηση :  
Λέτε συχνά ότι αποτελεί στρατηγική σας προτεραιότητα η ενίσχυση των νέων αγροτών, ωστόσο πολλοί νέοι αισθάνονται αδικημένοι, σε σχέση με άλλους αγρότες, από το ύψος των επιδοτήσεων που παίρνουν…

Βαγγέλης Αποστόλου :   
Είναι εύστοχο και επίκαιρο το ερώτημά σας. Η εύκολη απάντηση θα ήταν, «αυτά λέει η Κοινή Αγροτική Πολιτική, αυτά παίρνουν»… Έτσι κι αλλιώς εμείς ως αριστερά είχαμε και συνεχίζουμε να έχουμε την θέση πως οι Ευρωπαϊκές ενισχύσεις πρέπει να δίνονται με βάση το παραγόμενο προϊόν και όχι το στρέμμα. Εδώ όμως δεν φταίει μόνον η ΚΑΠ. Φταίει η συγκυβέρνηση της Ν.Δ. και του ΠΑΣΟΚ που έκανε το 2013 και 2014 κάποιες επιλογές σε εθνικό επίπεδο για τον τρόπο εφαρμογής της νέας, τότε, ΚΑΠ. Αυτές οι επιλογές έχουν πράγματι οδηγήσει σε μεγάλες στρεβλώσεις αλλά και αδικίες μεταξύ ομοειδών παραγωγών λόγω της ανισοκατανομής των δικαιωμάτων και λόγω της διατήρησης των λεγόμενων «ιστορικών δικαιωμάτων». Να μην σας κουράζω με τεχνικές λεπτομέρειες, η ουσία είναι όμως ότι την αδικία αυτή την υφίστανται ως επί το πλείστον νεοεισερχόμενοι αγρότες, οι οποίοι για το ίδιο μέγεθος εκμετάλλευσης παίρνουν πολύ μικρότερες ενισχύσεις από όσους είχαν κατοχυρώσει ιστορικά δικαιώματα. Έχουμε πολλές φορές το παράδοξο, να επιδοτούμε πλουσιοπάροχα «δήθεν παραγωγούς» ή παραγωγούς «του καναπέ» και να αφήνουμε χωρίς στήριξη άλλους ενεργούς και νέους αγρότες. Αυτούς δηλαδή που πρέπει να ενισχύσουμε κατά κύριο λόγο.
Πρέπει να γίνουν αλλαγές και εμείς δεν θα περιμένουμε την τροποποίηση της ΚΑΠ, δηλαδή μετά το 2020, για να αναλάβουμε πρωτοβουλίες. Την περίοδο αυτή εξετάζουμε όλες τις δυνατότητες, σε συνεννόηση πάντα με τους ευρωπαϊκούς θεσμούς, για να αλλάξουμε το σύστημα της κατανομής των δικαιωμάτων και να οδηγηθούμε σε άμεση σύγκλιση των ενισχύσεων στο εσωτερικό κάθε κλάδου παραγωγής.
Βεβαίως η αλλαγή του μοντέλου, ενός μοντέλου όπως είπα, άδικου, αντιαναπτυξιακού και αδιαφανούς, δεν θα γίνει απότομα και χωρίς τον αναγκαίο διάλογο γιατί ήδη ο κάθε αγρότης έχει προγραμματίσει την ζωή του και έχει αναλάβει πιθανές δεσμεύσεις και ρίσκα. Όμως στο τέλος της ημέρας, θα άρουμε τις αδικίες και θα ενισχύουμε τον νέο, ενεργό και δραστήριο αγρότη. Θέλουμε ανάπτυξη και μάλιστα δίκαιη ανάπτυξη στον αγροτικό τομέα.

Ο Αλμωπός καλεί όλους τους φιλάθλους να βρεθούν κοντά του.


 Οι φίλαθλοι του Αλμωπού ήταν και παραμένουν η ψυχή της ομάδας και ευχαριστούμε τους 202 υποστηρικτές που προμηθεύτηκαν ήδη κάρτα διαρκείας.
Η παρουσία και η συμπαράστασή τους αποτελεί τη βασική και αναγκαία προϋπόθεση για την επιτυχία της ομάδας.

Με αυτή τη σκέψη ο Αλμωπός φέτος αφενός μείωσε δραστικά το κόστος απόκτησης κάρτας διαρκείας ώστε όλο και περισσότεροι φίλαθλοι να εξασφαλίσουν μια θέση στο γήπεδο αφετέρου συνέδεσε την απόκτηση της κάρτας με μια σειρά προνομίων.

Ειδικότερα, 
Οι κάτοχοι κάρτας διαρκείας έχουν εξασφαλισμένη θέση στην σκεπαστή κερκίδα του σταδίου αφού ο αριθμός της κάρτας διαρκείας αντιστοιχεί στον αριθμό της θέσης στην κερκίδα. 
Όλοι οι γονείς μπορούν να αποκτήσουν μια δωρεάν κάρτα διαρκείας εγγράφοντας το παιδί τους στα τμήματα υποδομών της ακαδημίας  

Απομένουν 44 κάρτες και ο Αλμωπός καλεί όλους τους φιλάθλους να βρεθούν κοντά του. 

Για περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με τον τρόπο διάθεσης και τα προνόμια των καρτών διαρκείας μπορείτε να απευθύνεστε στο τηλέφωνο 6974127201και στα καταστήματα : οπτικά Μπαλκατζή, my computer, αρτοζαχαροπλαστεία Βαδάς και Infotech.  

Πληρωμές 2015 - Δράση 2.3 Β Σύστημα Ολοκληρωμένης διαχείρισης στην παραγωγή σακχαρότευτλων,


«Πληρωμές 2015 - Δράση 2.3 Β Σύστημα Ολοκληρωμένης διαχείρισης στην παραγωγή σακχαρότευτλων,»


H Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής  ΠΕ Πέλλας-Γιαννιτσά,  ανακοινώνει  ότι πραγματοποιήθηκε την Τρίτη  26-09-2017 η πληρωμή για το έτος εφαρμογής 2015 της Δράσης 2.3(Β) Σύστημα Ολοκληρωμένης Διαχείρισης στην παραγωγή Σακχαρότευτλων για την  1η πρόσκληση.

Η υποβολή των ενστάσεων πραγματοποιείται εντός πέντε (5) εργάσιμων ημερών από την ημερομηνία της πρώτης ανάρτησης : 26/09/2017 έως 2/10/2017.
Για πληροφορίες-διευκρινήσεις οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στο γραφείο  της ΔΑΟΚ ΠΕ Πέλλας-Γιαννιτσά, τηλ. επικοινωνίας  2381352304



Ο
Προϊσταμένος της Δ/νσης

Tσαντάκης Τρύφων

Παραχώρηση από το ΥΠΑΑΤ 10 στρεμμάτων στον Δήμο Πέλλας για καταφύγιο αδέσποτων ζώων


Γιάννης Σηφάκης : Παραχώρηση από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης έκτασης 10 στρεμμάτων στον Δήμο Γιαννιτσών για την εγκατάσταση καταφυγίου αδέσποτων ζώων
Ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Βαγγέλης Αποστόλου ανταποκρίθηκε στο αίτημα του Δήμου Πέλλας και συναίνεσε στην παραχώρηση έκτασης 10 στρεμμάτων για την εγκατάσταση καταφυγίου αδέσποτων ζώων και νεκροταφείου ζώων. 
Η αντιμετώπιση του κοινωνικού προβλήματος με τα αδέσποτα είναι στις προτεραιότητες της πολιτείας.
Σχετική ανακοίνωση εξέδωσε το Γραφείο Τύπου του Υπουργείου. 

Ανακοίνωση μεταγραφής του Αλμωπού Αριδαίας


Η διοίκηση του Αλμωπού Αριδαίας είναι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει την απόκτηση του 20χρονου Νίκου Παπαγεωργίου ενός δικού μας παιδιού που ξεκίνησε από την ομάδα μας, ήταν στις προεπιλογές της Εθνικής Παίδων ,αγωνίστηκε σε ακαδημίες  Ολυμπιακού, K20 'Αρη Θεσσαλονίκης, Θύελλα Φιλώτα, Νίκη Βόλου και επανήλθε για να βοηθήσει στην μεγάλη προσπάθεια μας, για μια δυνατή ομάδα.
 Τον καλωσορίζει στην οικογένεια της ομάδας μας και του εύχεται υγεία, δύναμη και πολλές επιτυχίες.

    Με τιμή το Δ.Σ 
 Αλμωπού Αριδαίας 

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...