Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

Ι.Μ Αγίου Ιλαριωνος

Ιερός Ναός Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη του χωριού.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη πλατείας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Νερόμυλος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πετροντούβαρο.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Σοκάκι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Ι.Μ Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Καταρράκτης.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Αγία Παρασκευή.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Φράγμα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

"Μπιτσκία".

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης .

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χορευτικός σύλλογος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εκκλησία - κοινότητα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άνοιξη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

Τετάρτη 16 Μαρτίου 2016

ΑΔΕΣΠΟΤΟΣ ΜΑΥΡΟΣ.....ΤΡΑΓΟΣ ΣΤΟΥΣ ΠΡΟΜΑΧΟΥΣ


Στην περιοχή των δυτικών κατοικιών του χωριού, από τον δρόμο του Καφέ ΛΟΥΚΥ ΛΟΥΚ και προς το γήπεδο, περιφέρεται από τις απογευματινές ώρες, ένας αδέσποτος μαύρος τράγος.

Το συμπαθές χορδωτό, μάλλον το έχει σκάσει από το μαντρί κάποιου συγχωριανού μας και όσο πέφτει η νύχτα, υπάρχει ο κίνδυνος να τρομάξει πολλούς ανυποψίαστους, που θα βρεθούν στο δρόμο του, γι αυτό, αν κάποιος γνωρίζει τον ιδιοκτήτη του, καλό θα είναι να τον ειδοποιήσει.

Αυτή την ώρα λαμβάνει χώρα ένας καυγάς του μαύρου τράγου με κάποιο μαντρωμένο(ευτυχώς) λυκόσκυλο της γειτονιάς.

ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΣΥΜΒΑΣΗΣ ΕΡΓΟΥ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗΣ ΤΟΥ ΕΠΑΡΧΙΑΚΟΥ ΟΔΙΚΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΣΤΗΝ ΠΕ ΠΕΛΛΑΣ



Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας Θεόδωρος Θεοδωρίδης: Συνεχίζουμε τη συστηματική προσπάθεια βελτίωσης του Επαρχιακού Οδικού Δικτύου με ακόμη ένα έργο ύψους 500.000,00 €

Υπογράφηκε η σύμβαση συντήρησης του Επαρχιακού Οδικού Δικτύου Π.Ε. Πέλλας

Η σύμβαση συντήρησης του Επαρχιακού Οδικού Δικτύου υπογράφηκε σήμερα (16/3) από τον Αντιπεριφερειάρχη Πέλλας κ. Θεόδωρο Θεοδωρίδη παρουσία του εκπροσώπου της αναδόχου εταιρείας.

Το έργο αφορά την συντήρηση του οδοστρώματος σε τμήματα του επαρχιακού οδικού δικτύου της Π.Ε. Πέλλας και συγκεκριμένα της επαρχιακής οδού Αριδαίας – Εξαπλατάνου, καθώς και τη συντήρηση τμημάτων οδοστρώματος σε άλλες περιοχές των Δήμων Έδεσσας και Αλμωπίας. Στο πλαίσιο των παρεμβάσεων περιλαμβάνεται και αντικατάσταση φθαρμένων πινακίδων, στηθαίων ασφαλείας και κιγκλιδωμάτων γεφυρών, ενώ θα πραγματοποιηθεί και διαγράμμιση του οδοστρώματος. Ο συνολικός προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται σε 500.000,00 €.


Όπως τόνισε ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Θεοδωρίδης: «Διευκολύνουμε την διέλευση των οδηγών και τις μεταφορές των ποιοτικών προϊόντων της περιοχής μας μέσα από την συντήρηση του επαρχιακού οδικού δικτύου της Π.Ε. Πέλλας. Η βελτίωση της κατάστασης και της εικόνας των υποδομών του οδικού δικτύου αποτελεί σημαντική προτεραιότητα στον αναπτυξιακό μας προγραμματισμό και στην κατεύθυνση αυτή θα συνεχίσουμε την υλοποίηση των έργων και το επόμενο διάστημα. Ωστόσο, η περικοπή κονδυλίων και η υποχρηματοδότηση τα τελευταία χρόνια προς την Περιφερειακή Αυτοδιοίκηση δημιουργεί πολλά εμπόδια στην υλοποίηση του αναπτυξιακού σχεδιασμού και μας αναγκάζει να προχωρήσουμε σε παρεμβάσεις και έργα με τα πενιχρά, πλέον, μέσα που διαθέτουμε».

Δ.Ε.Υ.Α. ΑΛΜΩΠΙΑΣ: ΤΑΚΤΟΠΟΙΗΣΗ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΩΝ ΕΝΟΙΚΙΑΖΟΜΕΝΩΝ ΧΩΡΩΝ


ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ 
ΥΔΡΕΥΣΗΣ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗΣ  
ΑΛΜΩΠΙΑΣ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

ΤΑΚΤΟΠΟΙΗΣΗ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΩΝ ΕΝΟΙΚΙΑΖΟΜΕΝΩΝ ΧΩΡΩΝ


Η Δ.Ε.Υ.Α. Αλμωπίας καλεί τους ιδιοκτήτες ακινήτων καθώς και τους ενοικιαστές τους, να προσέλθουν στο Λογιστήριο της Επιχείρησης, για να τακτοποιήσουν τα στοιχεία έκδοσης των λογαριασμών ύδρευσης και αποχέτευσης τους,  προσκομίζοντας τα αντίστοιχα κατατεθειμένα στη Δ.Ο.Υ. συμφωνητικά ενοικίασης.

 Στις περιπτώσεις που δεν πραγματοποιηθεί η πιστοποίηση των στοιχείων των ενοικιαστών -  καταναλωτών οι χρεώσεις των παραπάνω λογαριασμών θα βαρύνουν τους ιδιοκτήτες των αντίστοιχων ακινήτων.

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΓΡΑΦΗ ΚΑΙ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΤΩΝ ΔΡΑΣΕΩΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΣΤΗΝ ΠΕ ΠΕΛΛΑΣ



Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας Θεόδωρος Θεοδωρίδης: Οι Πολιτιστικοί και Αθλητικοί Σύλλογοι συνεχίζουν τη πολιτιστική παράδοση και προσφορά της Πέλλας

Συνάντηση για την καταγραφή και οργάνωση των δράσεων πολιτισμού στην Περιφερειακή Ενότητα Πέλλας


Με πλούσια ατζέντα συναντήθηκαν οι εκπρόσωποι των πολιτιστικών, αθλητικών συλλόγων, φορέων, οργανώσεων της Π.Ε. Πέλλας στην αίθουσα συσκέψεων του Διοικητηρίου, μετά από πρωτοβουλία του Αντιπεριφερειάρχη Πέλλας κ. Θεόδωρου Θεοδωρίδη.

Κύριος σκοπός της συνάντησης ήταν η καταγραφή και οργάνωση των δράσεων πολιτισμού στην Περιφερειακή Ενότητα Πέλλας για τον καλύτερο συντονισμό τους και την αξιοποίηση διαθέσιμων σχετικών χρηματοδοτικών μέσων.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκε το προφίλ και η στόχευση των συλλόγων, ως μία ευκαιρία καλύτερης γνωριμίας και προώθησης της συνεργασίας μεταξύ τους σε κοινές δράσεις. Μέσω αντίστοιχων συνεργασιών μπορούν να υπάρξουν σημαντικές ωφέλειες αποκτώντας οι δράσεις μεγαλύτερη εμβέλεια και αυξημένες δυνατότητες υποστήριξης. Επίσης δίνεται η ευκαιρία για ανταλλαγή εμπειριών και τεχνογνωσίας μεταξύ των συλλόγων.

Ειδικότερα, θέμα που εξετάστηκε και συζητήθηκε πιο διεξοδικά ήταν η συμπλήρωση ενός ερωτηματολογίου που αφορά την πραγματοποίηση ηθών και εθίμων από τους πολιτιστικούς φορείς της Π.Ε. Πέλλας. Επίσης, υπάρχει η δυνατότητα καταγραφής αναγκών των συλλόγων σε υποδομές, ενώ, η προσπάθεια αυτή περιλαμβάνει και δράσεις αρχαιολογικού και θρησκευτικού χαρακτήρα.

Οι φορείς που παραβρέθηκαν στη συνάντηση θα παραλάβουν και ηλεκτρονικά το ερωτηματολόγιο, με την παράκληση να συμπληρωθεί και να αποσταλεί στην ηλεκτρονική διεύθυνση:


Μετά την συλλογή των ερωτηματολογίων, τα οποία θα σταλούν και θα πρέπει να συμπληρωθούν και από συλλόγους, φορείς, οργανώσεις, σωματεία που δεν κατάφεραν να συμμετέχουν στη συνάντηση, θα γίνει η συγγραφή μίας ενιαίας πρότασης για δράσεις πολιτιστικού χαρακτήρα ώστε να δημιουργηθεί σημαντική βάση δεδομένων για το σύνολο της Π.Ε. Πέλλας.


Για περισσότερες πληροφορίες οι εκπρόσωποι των συλλόγων θα μπορούν να απευθύνονται στα τηλέφωνα 2381351333-386-204.



ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...