Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

Ι.Μ Αγίου Ιλαριωνος

Ιερός Ναός Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη του χωριού.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη πλατείας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Νερόμυλος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πετροντούβαρο.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Σοκάκι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Ι.Μ Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Καταρράκτης.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Αγία Παρασκευή.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Φράγμα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

"Μπιτσκία".

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης .

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χορευτικός σύλλογος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εκκλησία - κοινότητα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άνοιξη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

Σάββατο 3 Αυγούστου 2013

ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ...


ένα ανοιξιάτικο λουλούδι
μέσα από τη σχισμή του βράχου
μία παρήγορη
μια συγκινητική ψευδαίσθηση
πάνω απ’ την άβυσσο

το ξέπνοο θήραμα
όταν για λίγο
αναζητά τη θαλπωρή
σε καταφύγιο μυστικό

όταν σ’ ένα κρυστάλλινο ποτήρι
χωράει η θάλασσα
στα μάτια σου ο ουρανός
και στην καρδιά το πεπρωμένο

όταν τον θάνατο η αγάπη
σε επιτύμβια στήλη υπερβαίνει

χαμογελάνε μελαγχολικά οι θεοί
μες στην ομίχλη
σαν να ζητάνε εκείνοι
τη δική μας επιείκεια



Ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗΣ (ΓΙΑΝΝΑΡΟΣ) ΣΤΗΝ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΔΩΡΟΘΕΑΣ.



Μετά από τον Γιώργο Σέλκο (Μπέιλη) άλλος ένας Προμαχιώτης προστέθηκε στο έμψυχο δυναμικό της φιλόδοξης Αναγέννησης Δωροθέας.
Πρόκειται για τον νεαρό και ταλαντούχο Γιάννη (Γιάνναρο)  Κωνσταντινίδη, ο οποίος μετά από δυο χρονιές στην Μαύρη θύελλα Λυκοστόμου, ενσωματώνεται στην Αναγέννηση.
Χθές το βράδυ τελείωσαν οι τυπικές διαδικασίες και μετά την υπογραφή των σχετικών συμβολαίων, ο νεαρός μέσος ετοιμάζεται να ξεκινήσει την προετοιμασία για τη νέα σεζόν με τους νέους συμπαίκτες του.
Στην φωτογραφία ο Γιάννης με εκπρόσωπο του δ.σ. της Αναγέννησης.

ΠΩΣ ΕΞΑΦΑΝΙΣΤΗΚΑΝ 502 ΠΑΙΔΙΑ ΤΩΝ ΦΑΝΑΡΙΩΝ.

Πώς εξαφανίστηκαν 502 παιδιά των φαναριών

Για τον Αλβανό δραπέτη των φυλακών έχουν χυθεί τόνοι μελάνης για την περιγραφή της «γιγαντιαίας» αστυνομικής επιχείρησης σύλληψης. Για την Αλκέτα, τον Μάριο, τον Ναΐμ δεν έγινε καμία έρευνα. Ηταν παιδιά των φαναριών. Ρομά από την Αλβανία.


Ο ΟΗΕ απευθύνει συστάσεις σε Ελλάδα και Αλβανία να ασχοληθούν επιτέλους με την τύχη των Αλβανών Τσιγγανόπουλων που χάθηκαν την τριετία 1999-2002. 


Του Κώστα Ζαφειρόπουλου


Για τον Αλβανό δραπέτη των φυλακών έχουν χυθεί τόνοι μελάνης για την περιγραφή της «γιγαντιαίας» αστυνομικής επιχείρησης σύλληψης. Για την Αλκέτα, τον Μάριο, τον Ναΐμ δεν έγινε καμία έρευνα. Ηταν παιδιά των φαναριών. Ρομά από την Αλβανία.

502 παιδιά εξαφανίστηκαν υπό άγνωστες συνθήκες την τριετία 1999-2002 από το ίδρυμα «Αγία Βαρβάρα». Κανείς δεν ξέρει σήμερα αν ζουν. Για την υπόθεση (πιθανής εμπορίας παιδιών) που έχει την κωδική ονομασία «Αgia Varvara», ο ΟΗΕ απεύθυνε πρόσφατα επείγουσες συστάσεις σε Ελλάδα και Αλβανία να ασχοληθούν επιτέλους με το θέμα.

Η αλβανική μαφία


Από το 1993 μέχρι το 1999 στην Αθήνα συλλαμβάνονταν κατά μέσο όρο 300 παιδιά τον χρόνο για επαιτεία – το 90% από τα οποία προέρχονταν από την Αλβανία. Το Νοέμβρη του 1998 ο υπουργός Δημόσιας Τάξης Φίλιππος Πετσάλνικος μαζί με τον υφυπουργό Υγείας και Πρόνοιας Θ. Κοτσώνη ανακοινώνουν το ειδικό πρόγραμμα «Προστασία και κοινωνική φροντίδα των παιδιών στον δρόμο» με στόχο τη συγκέντρωση και φροντίδα των παιδιών των φαναριών σε ιδρύματα του Εθνικού Οργανισμού Πρόνοιας και την εξάρθρωση των κυκλωμάτων εκμετάλλευσής τους. Θα εφαρμοζόταν δοκιμαστικά σε 70-80 παιδιά και στη συνέχεια θα επεκτεινόταν σε όλα τα παιδιά των φαναριών, που υπολογίζονταν τότε σε 3.000.

Τον Ιανουάριο του 2003, η διεθνής MKO Terre des Hommes δημοσιεύει μια έκθεση με τίτλο «The Trafficking of Albanian Children in Greece», η οποία έκανε λόγο για «αλβανική μαφία». Επαιρναν τα παιδιά από τις οικογένειές τους στην Αλβανία, στις οποίες υπόσχονται ότι θα στέλνουν λεφτά. Σύμφωνα με την έκθεση, τα παιδιά που δούλευαν στους δρόμους των ελληνικών πόλεων έβγαζαν 30-50 ευρώ τη μέρα και τα έδιναν στο «αφεντικό», το οποίο σπάνια έστελνε λίγα λεφτά στους γονείς.

Μια έκθεση που έφτασε στην Terre des Hommes από τη Θεσσαλονίκη έλεγε: «Το αγόρι είναι 13 ετών. Εχει σοβαρή αναπηρία και στα δύο χέρια. Εξαιτίας της μπορεί να βγάλει 200 ευρώ σε ένα Σαββατοκύριακο». Ενα από τα αφεντικά τον Αύγουστο του 2001 είχε το θράσος να δηλώσει: «Ολη μου τη ζωή δεν έχω δουλέψει ποτέ. Εχω εμπειρία σ’ αυτόν τον τομέα (σ.σ.: εμπορία παιδιών). Στην Ελλάδα, ο μόνος τρόπος να επιζήσει ένας τεμπέλης όπως εγώ είναι να βάλει τα παιδιά να δουλέψουν, είτε τα δικά του είτε άλλα. Εχω βάλει παιδιά να ζητιανέψουν στη Θεσσαλονίκη και στην Αθήνα. Πάντα διαλέγω παιδιά από οικογένειες που ξέρω καλά». Από το 1998 μέχρι το 2001, 661 παιδιά των φαναριών είχαν φιλοξενηθεί στο ίδρυμα «Αγία Βαρβάρα» στην Αθήνα, στο πλαίσιο του προγράμματος «Προστασία και κοινωνική φροντίδα των παιδιών στον δρόμο».

Το «Αγία Βαρβάρα» δεν είχε ούτε τις υποδομές ούτε το προσωπικό για να δεχτεί τόσα παιδιά. Οι υπάλληλοι που δούλευαν εκεί δεν ήταν εκπαιδευμένοι να προσέχουν πιτσιρίκια, πολλά από τα οποία δεν μιλούσαν καν ελληνικά. «Τον Μάριο τον απήγαγαν στα Τίρανα σε ηλικία 9 χρόνων. Εγινε «ρομπότ» στην Αθήνα, αναγκασμένος να ζητιανεύει και να κάνει μικροκλοπές. 14 ώρες την ημέρα. 3 φορές τον συνέλαβε η αστυνομία και τοποθετήθηκε σε κοινωνικό φορέα («Αγία Βαρβάρα»), όμως 2 φορές ήρθαν τα αφεντικά του να τον ψάξουν» (έκθεση της Terre des Hommes, 2003).

Από τα 661 παιδιά που πέρασαν από το «Αγία Βαρβάρα», τα 90 παραδόθηκαν στους γονείς τους, τα 47 μεταστεγάστηκαν σε παιδουπόλεις, τα 22 παρελήφθησαν από την αστυνομία. Και τα 502 χάθηκαν! (Στοιχεία από την ΕΛ.ΑΣ. προς τον Ελληνα Συνήγορο του Πολίτη).

Ο περίγελος του ΟΗΕ


«Παρότι από το 2007 όλα τα έγγραφα για την υπόθεση προωθήθηκαν στις δημόσιες αρχές της χώρας, πρέπει να αναγνωριστεί ότι έκτοτε δεν έγινε καμιά ενέργεια», παραδέχεται στην Επιτροπή του ΟΗΕ τον Μάιο του 2012 η ελληνική αντιπροσωπεία για το θέμα με επικεφαλής τον γενικό γραμματέα του υπουργείου Δικαιοσύνης και συμμετοχή στελεχών του υπουργείου Εξωτερικών.

«Εχουμε γίνει περίγελως του ΟΗΕ γι” αυτή την υπόθεση. Παρά τις αλλεπάλληλες συστάσεις της Επιτροπής η Ελλάδα περιφρονεί το θέμα. Είναι σαν να λένε ότι Αλβανογυφτάκια εξαφανίστηκαν, άρα κάτι τρέχει στα γύφτικα», λέει στην «Εφ.Συν.» ο Παναγιώτης Δημητράς από το Ελληνικό Παρατηρητήριο των Συμφωνιών του Ελσίνκι, ο οποίος ασχολείται με το θέμα εδώ και μια δεκαετία.

«Σε ποιες ενέργειες προέβησαν μετά την παραδοχή της αδράνειας των αρχών σχετικά με την εξαφάνιση από κρατικό ίδρυμα 502 παιδιών Ρομά από την Αλβανία ώστε, σε συνεργασία με τις αλβανικές αρχές, να υλοποιηθούν οι συστάσεις της Επιτροπής του ΟΗΕ;», αναφέρει σε πρόσφατη ερώτησή της για το θέμα η βουλευτής της ΔΗΜΑΡ, Μαρία Γιαννακάκη.


Κώστας Ζαφειρόπουλος για την εφημερίδα των συντακτών


ΒΛΑΚΟΚΡΑΤΕΙΑ.

ΒΛΑΚΟΚΡΑΤΕΙΑ.

Η μόνη εκδοχή που θεωρώ πιθανή να γίνει πραγματικότητα και μάλιστα πολύ σύντομα (ήδη έχουμε διανύσει πάνω από το μισό δρόμο...) είναι εκείνη της κοινωνίας του idiocracy. ( Βλακοκρατεία )

Η ανθρωπότητα βαδίζει σταθερά στον ασφαλή προορισμό της. Εκείνον της κυριαρχίας των ηλίθιων και των πανηλίθιων.

Ναι πιστεύω πως οι άνθρωποι δεν θα κινδυνεύσουν γιατί δεν θα έχουν φαΐ να φάνε, δεν θα μπορούν να βρουν φάρμακα, δεν θα έχουν δουλειά.. θα κινδυνεύσουν γιατί πολύ απλά δεν θα έχουν την ΙΚΑΝΟΤΗΤΑ ΝΑ ΣΚΕΦΤΟΥΝ ακόμα και τις πιο απλές λύσεις. ,

Το φαΐ, το νερό, οι τρόποι να επιβιώσει κάποιος, όλα τα απλά πράγματα που κάνει ακόμα και το πιο ανυποψίαστο πλασματάκι πάνω σ΄αυτό το ταλαίπωρο πλανήτη, θα είναι μπροστά στα μάτια μας, αλλά δεν θα υπάρχει κανένας ικανός ή λογικός να κατανοήσει σε τι ακριβώς χρησιμεύουν...

Υπάρχει σοβαρή περίπτωση στο μέλλον οι άνθρωποι π.χ. να τρώνε το πλαστικό και να πετάνε το περιεχόμενο και μετά να συνωστίζονται στα ιατρεία να δουν τι πείραξε το στομάχι τους και οι γιατροί να ψάχνουν να δουν ποιο συστατικό του πλαστικού κάνει κακό.... και να μην περνάει σε κανέναν από το μυαλό πως το φαγώσιμο ήταν μέσα στη συσκευασία κι όχι η συσκευασία η ίδια!

Ο πολιτισμός της βλακείας που ήδη είναι στο φόρτε του, θα τακτοποιήσει από μόνος του όλες τις σημερινές ανησυχίες μας. Το idiocracy έχει πιάσει το βασικό νόημα. Οι έξυπνοι άνθρωποι κάποια στιγμή δεν θα αναπαράγονται. Γιατί θα το θεωρούν απόλυτη παράνοια να κάνουν ένα παιδί μέσα σ΄αυτά τα σκατά. Θα αναπαράγονται όμως χωρίς σταματημό οι ανόητοι, οι άσχετοι, οι δεν μ΄ενδιαφέρει, δεν ξέρω, δεν απαντώ. Οπότε μοιραία σ΄ενα προσεχές μέλλον, ίσως πολύ πιο γρήγορα από ότι φανταζόμαστε, στις κοινωνίες πολύ απλά η ελίτ της οικονομίας, της πολιτικής, της επιστήμης κλπ θα είναι οι ηλίθιοι που θα εξουσιάζουν τους πανηλίθιους!






ΠΗΓΗ...http://www.ramnousia.com

ΖΙΓΚΜΟΥΝΤ ΜΠΑΟΥΜΑΝ: Η ΤΩΡΙΝΗ ΚΡΙΣΗ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΚΡΙΣΗ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΕΚΠΡΟΣΩΠΩΝ.

Μπάουμαν: Η τωρινή μας κρίση είναι πάνω απ' όλα μια κρίση πολιτικών εκπροσώπων

Την ανάγκη η πολιτική να ελέγξει τις δυνάμεις που βρίσκονται για την ώρα εκτός ελέγχου, τονίζει σε συνέντευξή του στη «Εφημερίδα των Συντακτών» ο κοινωνιολόγος Ζίγκμουντ Μπάουμαν

"Να φέρουμε τα πολιτικά μας εργαλεία, τα οποία είναι ακόμα ολοσχερώς τοπικά, στο επίπεδο των οικονομικών δυνάμεων, που είναι ήδη παγκόσμιες, έτσι ώστε να μπορέσει η πολιτική για ακόμα μία φορά να ελέγξει τις δυνάμεις, που βρίσκονται για την ώρα εκτός ελέγχου", τονίζει σε αποκλειστική του συνέντευξη στην «Εφημερίδα των Συντακτών» ο Ζίγκμουντ Μπάουμαν, ίσως ο σημαντικότερος εν ζωή κοινωνιολόγος.

Και εκτιμά ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση μπορεί ακόμα να αποτελέσει ένα πρώτο βήμα στο δρόμο για την επίτευξη αυτού του στόχου.

Ο Ζ. Μπάουμαν, ο οποίος ενσαρκώνει το πρότυπο του διανοητή που έχει δοκιμαστεί και στη δράση, κατά την αντίσταση κατά του ναζισμού και έχει τιμηθεί με τα βραβεία Amalfi για την κοινωνιολογία και τις κοινωνικές επιστήμες (1990) και Adorno (1998), περιγράφοντας τις αντιφάσεις της σύγχρονης εποχής, τονίζει:

"Η τωρινή μας κρίση είναι πάνω απ' όλα μια κρίση πολιτικών εκπροσώπων – αν και σε τελευταία ανάλυση πρόκειται για μια κρίση εδαφικής κυριαρχίας. Κάθε τυπικά κυρίαρχη εδαφική οντότητα (κράτος) μπορεί να λειτουργεί στις μέρες μας ως σκουπιδοτενεκές για προβλήματα που έχουν την καταγωγή τους εκτός βεληνεκούς των οργάνων πολιτικού ελέγχου που διαθέτει".

Παράλληλα μιλά για τις νέες μορφές κοινωνικών κινημάτων και αναλύει το ρόλο των στρωμάτων που ζουν στην επισφάλεια.

"Τέτοιες αναγνωριστικές απόπειρες κινημάτων, εξακολουθούν να έρχονται στο προσκήνιο από πολλές γωνιές της κοινωνίας και κυρίως από το «πρεκαριάτο», ένα ραγδαία αυξανόμενο κοινωνικό στρώμα που παραμένει "ενωμένο" μέχρι σήμερα, λόγω μιας αίσθησης ζωής πάνω σε κινούμενη άμμο ή στους πρόποδες ενός ηφαιστείου".




ΠΗΓΗ...http://www.ramnousia.com

ΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΜΟΣ ΧΩΡΙΣ ΠΥΞΙΔΑ.



Είναι πολύ σημαντικό να γνωρίζουμε κατά τη διάρκεια της πορείας μας τα σημεία του ορίζοντα. Σε συνδυασμό με μια γενική γνώση της περιοχής μπορούμε να ανταποκριθούμε με επιτυχία στις δυσμενείς συνθήκες που...

τυχόν θα προκύψουν (ομίχλη, κ.τ.λ). Ο καλύτερος και ακριβέστερος τρόπος προσανατολισμού είναι η χρήση της πυξίδας. Σε περίπτωση όμως που δεν τη διαθέτουμε, μπορούμε να προσανατολιστούμε με έναν από τους παρακάτω τρόπους:

Από τον Ήλιο.

Επειδή ο ήλιος βγαίνει από την ανατολή ,το μεσημέρι βρίσκεται προς το Νότο και το βράδυ στη Δύση, μπορούμε, γνωρίζοντας την ώρα, να προσδιορίσουμε (κατά προσέγγιση) κάποιο σημείο του ορίζοντα. Για παράδειγμα το καλοκαίρι, o ήλιος στις 6 το πρωί βρίσκεται στην Ανατολή ,στις 9 Βορειοανατολικά, στις 12 στο Νότο, στις 3 Νοτιοδυτικά και στις 6 το απόγευμα στη Δύση.



Με την μέθοδο της σκιάς του ξύλου.


Στερέωσε κατακόρυφα στο έδαφος ένα ξύλο με ανάλογο ύψος ώστε να αφήνει μια ευδιάκριτη σκιά στο έδαφος και σημάδεψε την άκρη της σκιάς. Περίμενε ώσπου να μετακινηθεί η σκιά περίπου 40 εκατοστά και σημάδεψε τη νέα θέση. Ένωσε τα δύο σημάδια με μια ευθεία. Η ευθεία δείχνει τον άξονα Ανατολής - Δύσης. Το πρώτο σημείο που σημάδεψες είναι το Δυτικό ενώ το δεύτερο το Ανατολικό.



Με το ρολόι.




Με την μέθοδο αυτή δεν έχουμε μεγάλη ακρίβεια αλλά είναι ένας γρήγορος τρόπος να προσανατολιζόμαστε. Τοποθέτησε τον ωροδείκτη του ρολογιού σου στην κατεύθυνση του ήλιου. Ο Νότος βρίσκεται μεταξύ του ωροδείκτη και της ένδειξης 12 του ρολογιού. (Η διχοτόμος της γωνίας που σχηματίζεται από τον ωροδείκτη και τη ένδειξη 12).



Με τον πολικό αστέρα




Τη νύxτα μπορείς να προσδιορίσεις το Βορρά με τον πολικό αστέρα. Ο πολικός αστέρας έχει προνόμιο να μην αλλάζει θέση γιατί βρίσκεται πάνω στον άξονα περιστροφής της γης και γι' αυτό δείχνει πάντα τον Βορρά ενώ προσδιορίζεται εύκολα από τον αστερισμό της Μεγάλης Άρκτου. Η Μεγάλη Άρκτος βρίσκεται πάντα στο βόρειο τμήμα του ορίζοντα και αναγνωρίζεται εύκολα από το σχήμα κατσαρόλας που σχηματίζουν τα επτά άστρα της. Αν από τα άστρα α και β της Μεγάλης Άρκτου χαράξεις μια νοητή γραμμή και την προεκτείνεις προς το α, 5 φορές το μήκος α-β, τότε θα βρεις τον πολικό αστέρα που ανήκει στον αστερισμό της Μικρής Αρκτου.


(Του Θανάση Δασκαλούδη)




ΠΗΓΗ...http://freepatentsgr.blogspot.gr

ΞΥΠΝΗΣΕ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΜΕΘΥΣΙ ΧΩΡΙΣ ΤΟ ΠΕΟΣ ΤΟΥ!

Ήπιε και μόλις ξύπνησε δεν μπορούσε να συνειδητοποιήσει τι έγινε...

Ο Geraldo Ramos από την Δομινικανή Δημοκρατία μίλησε σε τοπικό κανάλι και είπε ότι έχασε τις αισθήσεις του μετά από υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ και όταν ξύπνησε του έλειπε το... πέος του!

Ο 45χρονος δήλωσε ότι δεν είχε ιδέα τι μπορεί να συνέβει, ωστόσο αυτόπτες μάρτυρες είπαν ότι είδαν έναν σκύλο να του επιτίθεται...




ΠΗΓΗ..http://periergaa.blogspot.com.

ΕΠΙΚΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ!




Πρόκειται αναμφίσβητητα για το πιο επικό ελληνικό βιογραφικό σημείωμα...







ΠΗΓΗ...http://periergaa.blogspot.com

Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΠΟΥ ΜΕ 22 ΔΟΛΑΡΙΑ ΣΤΗ ΤΣΕΠΗ "ΚΑΘΑΡΙΣΕ" ΤΗΝ ΑΜΕΡΙΚΗ!!!

Με 22 δολάρια  στην τσέπη  "καθάρισε" την Αμερική και έκανε ταινία την ζωή του (ΒΙΝΤΕΟ)
Ο Ευτύχης Βλαχάκης γεννήθηκε στα Χανιά, όπου και μεγάλωσε. Το όνειρό του να γίνει γιατρός και οι δύσκολες οικονομικές συνθήκες τον ώθησαν να φύγει από την Ελλάδα όταν ήταν 17 χρονών, αναζητώντας μια καλύτερη ζωή στις ΗΠΑ, με μόλις 22 δολάρια στην τσέπη του.
 Σπούδασε τελικά χημικός και δούλευε παράλληλα ως σερβιτόρος για να καλύπτει τα έξοδα του. Μετά την αποφοίτηση του εργάστηκε ως χημικός για περίπου 10 χρόνια. Όμως η απόλυση του στάθηκε η αφορμή για να δημιουργήσει την κορυφαία εταιρία οικολογικών καθαριστικών, «Earth Friendly» με πέντε εργοστάσια σήμερα σε ΗΠΑ και Καναδά. Τα έσοδα της εταιρίας του ξεπερνούν το μισό δις δολάρια το χρόνο. Τα προϊόντα του εξάγονται σε Καναδά, Αμερική, Αγγλία, Ελλάδα, Τουρκία, Ταϊβάν και Ιαπωνία. Η επιχείρηση του Van Vlahakis, όπως τον γνωρίζουν οι Αμερικάνοι, λίγο έξω από το Σικάγο, παρασκεύαζε αρχικά καλλυντικά, σαμπουάν και λοσιόν, ενώ στη συνέχεια επεκτάθηκε στην παρασκευή καθαριστικών προϊόντων. Στα άμεσα σχέδια του είναι και η δημιουργία νέου εργοστασίου στην Ελλάδα, βοηθώντας με τη σειρά του τη χώρα σε αυτήν τη δύσκολη περίοδο.


«Στην Ελλάδα πρέπει να δοθούν ευκαιρίες σε επιχειρηματίες οι οποίοι θα δημιουργήσουν θέσεις εργασίας. Να προωθηθεί το pro business plan που θα γεννήσει ιδέες και επιχειρήσεις. Μόνο έτσι θα υπάρξει ανάπτυξη» δήλωσε σε παλαιότερη συνέντευξή του στο ellines.com. Ο κ. Βλαχάκης είναι ιδιοκτήτης της «Progressive Solar» που κατασκευάζει και τοποθετεί φωτοβολταϊκά συστήματα. Κατέχει επίσης το 50% της εταιρίας παραγωγής Paramyth Films και μάλιστα κυκλοφόρησε την ταινία «Green story» με θέμα τη ζωή του, πως από τις φτωχογειτονιές της Κρήτης έγινε επιτυχημένος επιχειρηματίας. 


Δείτε το βίντεο 


"ΕΞΩΓΗΙΝΟΙ ΣΚΟΤΩΝΟΥΝ ΤΙΣ ΑΓΕΛΑΔΕΣ ΜΟΥ".

"Εξωγήινοι σκοτώνουν τις αγελάδες μου" καταγγέλλει αγρότισσα
Χάνει τα ζωντανά της με ανατριχιαστικό τρόπο το τελευταίο διάστημα, μια αγρότισσα από το Μιζούρι των ΗΠΑ και το μυαλό της πάει στους εξωγήινους.

Η Λιν Μίτσελ έχει βρει ακρωτηριασμένες τρεις αγελάδες με τέτοιο τρόπο που -κατά την ίδια- δεν υπάρχει άλλη εξήγηση.

Μιλώντας στο NBC, η γυναίκα είπε ότι οι αγελάδες είχαν ακρωτηριαστεί με χειρουργικό τρόπο χωρίς ίχνος αίματος.

«Όσο περισσότερο συμβαίνουν αυτά, τόσο περισσότερες απορίες αποκτάς. Και όσο περισσότερα μαθαίνεις, βρίσκεις όλο και περισσότερα πράγματα που σε κάνουν να έχεις απορίες» ήταν η δήλωσή της.

Οι Αρχές βέβαια εξετάζουν και άλλα ενδεχόμενα, δεδομένου ότι στην περιοχή έχουν σημειωθεί και άλλοι θάνατοι ζώων από αρρώστιες.

Υπάρχουν επίσης και τα αρπακτικά, τα οποία δρουν με αυτό τον «εξωγήινο» τρόπο πάνω στα θύματά τους. Νόμος της φύσης.

Πάντως, όπως τουλάχιστον αναφέρεται στο ρεπορτάζ του NBC, η Μίτσελ δεν είναι η μόνη που πιστεύει ότι οι εξωγήινοι κρύβονται πίσω από αυτό το κακό. Το History Channel είχε κάποτε αναφερθεί στο θέμα με ένα ειδικό ρεπορτάζ.


ΠΙΣΩ ΣΤΗ ΔΕΚΑΕΤΙΑ ΤΟΥ 70 ΟΠΩΣ ΖΟΥΣΑΜΕ ΤΟΤΕ.

Πίσω στην δεκαετία του '70, όπως ζούσαμε τότε
Εκεί στα τέλη της δεκαετίας του 70 επιστρέφει η χώρα και μαζί της οι κάτοικοι που αναγκάζονται πλέον να αλλάξουν συνθήκες διαβίωσης και τρόπο ζωής.

του Λάμπρου Δεμερτζή

του Λάμπρου Δεμερτζή
 Όσοι είστε  πάνω από 40 ετών θα θυμάστε από την παιδική σας ηλικία, εκεί μετά το 75, όπου δεν υπήρχαν τηλέφωνα σε πολλά σπίτια, και αναγκάζονταν οι γονείς μας να περιμένουν τις ουρές για ένα τηλέφωνο. Θα  θυμούνται οι παλιότεροι, ότι τότε πολλά σπίτια δεν είχαν ρεύμα, και τα πράγματα πάγωνα με το ψυγείο πάγου. Θα θυμούνται ότι…τότε δεν υπήρχε η έννοια του εξοχικού, ή των διακοπών σε πεντάστερα ξενοδοχεία.


Θα θυμούνται ότι  πολλά σπίτια δεν είχαν νερό πόσιμο, και κάθε εβδομάδα γέμιζε την δεξαμενή ο νερουλάς. Θα θυμούνται  την κόρνα του γαλατά, που περνούσε από την γειτονιά και άφηνε τα γάλατα.  Όλα αυτά άλλαξαν σιγά σιγά από την δεκαετία του 80 και μετά. Για πολλούς  ήταν και η ταφόπλακα του ελληνικού δημοσίου. Αρχίσαμε να αποκτούμε εξοχικά, έγχρωμες  τηλεοράσεις και βίντεο, αρχίσαμε να θέλουμε να αγοράζουμε όλο και περισσότερα ζευγάρι παπούτσια, να αποκτούμε με δάνειο το καινούργιο μας ΙΧ, και να βάζουμε σε δάνειο την ζωή μας για να αποκτήσουμε ένα κεραμίδι.


Άλλωστε για αυτό, φρόντιζαν να μας «βομβαρδίζουν» με τις κατάλληλες διαφημίσεις.  Τα λούσα την δεκαετία του 70 και του 80 δεν τα είχαμε, βολευόμασταν με σαπουνάκι  λουξ, άντε το πολύ με κολόνια Μυρτώ. Τα αρώματα και τα Armani δεν τα γνωρίζαμε…

Τότε δεν είχαμε τα κινητά, τα ipad και τα smartphone. Βολευόμασταν με το ατάρι, άντε το πολύ με το σουμπούτεο. Τώρα δανειζόμαστε χρόνο για να μιλάμε, δανειζόμαστε για να βγούμε, δανειζόμαστε για να φάμε.....

Τι  συνέβη λοιπόν σαράντα χρόνια μετά; Έρχεται το κράτος και ζητά πίσω όλα αυτά που απέκτησες.  Ο ισχυρισμός είναι απλός, ότι έχει μου ανήκει, καθώς εγώ – το κράτος δηλαδή-  δανείστηκα για να σε πληρώνω ώστε να αποκτήσει και δεύτερο αυτοκίνητο, για να πάρεις και εξοχικό στη Λούτσα και να κάνεις διακοπές σε πολυτελή ξενοδοχεία. Ό,τι απόκτησε με κόπο και ιδρώτα τώρα το παίρνουν πίσω. Θα τους αφήσουμε;

ΕΜΦΥΤΕΥΣΑΝ "ΨΕΥΤΙΚΕΣ" ΑΝΑΜΝΗΣΕΙΣ ΣΕ ΠΟΝΤΙΚΙΑ.


1Ανοίγει ο δρόμος για την κατευθυνόμενη κοινωνία του...αύριο όπως την περιέγραψε ο Οργουέλ;

Ομάδα επιστημόνων κατάφερε να εμφυτεύσει ψευδείς αναμνήσεις στους εγκεφάλους ποντικιών, ανοίγοντας τον δρόμο για τη μελλοντική διερεύνηση του τρόπου με τον οποίο το είδος αυτό των αναμνήσεων επηρεάζει τον ανθρώπινο εγκέφαλο.



Οι ερευνητές του Κέντρου Γενετικής των Νευρικών Δικτύων «RIKEN-ΜΙΤ» στη Σαϊτάμα της Ιαπωνίας με επικεφαλής τον δρα Ξου Λιου οδήγησαν τα πειραματόζωα στο να συσχετίσουν λανθασμένα ένα θετικό περιβάλλον με μια προηγούμενη δυσάρεστη εμπειρία από διαφορετικό περιβάλλον.

Οι επιστήμονες ώθησαν ένα δίκτυο νευρώνων να ανταποκρίνεται στο φως, κάνοντας στην ουσία τα ποντίκια να ανακαλούν ένα δυσάρεστο περιβάλλον.

Tο... φωτεινό πείραμα

Όπως αναφέρεται στο Science, στους εγκεφάλους των γενετικά τροποποιημένων πειραματόζωων εμφυτεύθηκαν οπτικές ίνες ώστε να διοχετεύουν παλμικό φως. Η τεχνική αυτή, γνωστή ως οπτογενετική, είναι ικανή να κάνει ξεχωριστούς νευρώνες να ανταποκρίνονται στο φως.

Όπως συμβαίνει με τα ποντίκια, οι ανθρώπινες αναμνήσεις αποθηκεύονται σε ομάδες κυττάρων, τα αποκαλούμενα «κύτταρα της μνήμης» και όταν ένα συμβάν ανακαλείται αναδομούνται τμήματα αυτών των κυττάρων, όπως στην περίπτωση της συμπλήρωσης των κομματιών ενός παζλ.

Η αναξιόπιστη ανθρώπινη μνήμη

Έχει ήδη αποδειχθεί επιστημονικά ότι, η ανθρώπινη μνήμη είναι εξαιρετικά αναξιόπιστη, σύμφωνα με έρευνα της δεκαετίας του 1970. Απλές αλλαγές στον τρόπο που τίθεται μια ερώτηση μπορούν να επηρεάσουν τη μνήμη ενός μάρτυρα σε συμβάντα όπως π.χ. ένα τροχαίο ατύχημα.

Όταν η μελέτη δημοσιεύθηκε σε διεθνή επιστημονικά έντυπα, μαρτυρίες αυτοπτών μαρτύρων έπαψαν πια από μόνες τους να θεωρούνται ισχυρά αποδεικτικά στοιχεία σε περίπτωση δικαστικής αντιδικίας.Αξίζει να σημειωθεί ότι πολλά άτομα που είχαν καταδικαστεί με βάση μαρτυρίες τρίτων διαπιστώθηκε μετέπειτα ότι ήταν αθώα, σύμφωνα με στοιχεία που εξήχθησαν από αναλύσεις DNA.

Στην περίπτωση όμως του πειράματος των αμερικανών ερευνητών, τα ποντίκια ανακαλούσαν μια ψευδή ανάμνηση, η οποία ήταν αδύνατον να ξεχωρίσει από την πραγματική, υπό τη λογική ότι προκαλούσε αντίδραση φόβου στα κύτταρα σχηματισμού της μνήμης του εγκεφάλου τους.

Με αυτόν τον καρτουνίστικο τρόπο οι ερευνητές εξηγούν πώς δημιούργησαν την ψευδή ανάμνηση στον εγκέφαλο ποντικού. Στην αρχή τοποθέτησαν το ποντίκι σε ένα περιβάλλον (στη συγκεκριμένη περίπτωση αποτυπώνεται με το μπλε κουτί) και στη συνέχεια προχώρησαν σε σήμανση των εγκεφαλικών κυττάρων που κωδικοποιούσαν για την ανάμνηση του συγκεκριμένου περιβάλλοντος (λευκοί κύκλοι). Εκαναν τα κύτταρα αυτά να αποκρίνονται στο φως. Μετά έβαλαν το ποντίκι σε διαφορετικό περιβάλλον (κόκκινο κουτί) και εξέπεμψαν φως στον εγκέφαλό του για να ενεργοποιήσουν τα κύτταρα με τη σήμανση. Το γεγονός αυτό προκάλεσε την ανάκληση του πρώτου περιβάλλοντος, του μπλε κουτιού. Καθώς το ζώο ανακαλούσε το πρώτο περιβάλλον, λάμβανε ήπια ηλεκτροσόκ στα πόδια. Οταν μετά το ζώο τοποθετήθηκε πίσω στο πρώτο περιβάλλον, έδειξε σημάδια φόβου, γεγονός που δείχνει ότι σχημάτισε μια ψευδή ανάμνηση του πρώτου περιβάλλοντος στο οποίο ουσιαστικά δεν είχε υποστεί κανένα σοκ που να του προκαλεί φόβο. Credit: Evan Wondolowski/Collective Next

Η εν αγνοία μας «μετάλλαξη» των αναμνήσεων

«Υπάρχουν τόσα πολλά εγκεφαλικά κύτταρα για κάθε διαφορετική ανάμνηση, και διαφορετικοί συνδυασμοί μικρών κυτταρικών ομάδων που ενεργοποιούνται κάθε φορά. Οι διαφέροντες αυτοί κυτταρικοί συνδυασμοί μπορούν εν μέρει να εξηγήσουν γιατί οι αναμνήσεις μας δεν είναι στατικές όπως μια φωτογραφία, αλλά διαρκώς μεταβαλλόμενες. Αν λοιπόν θέλεις να εστιάσεις σε μια συγκεκριμένη ανάμνηση, θα πρέπει να την εξετάσεις σε κυτταρικό επίπεδο. Κάθε φορά που νομίζουμε ότι θυμόμαστε κάτι, μπορεί να επιφέρουμε αλλαγές στην ανάμνηση αυτή, χωρίς πάντοτε να το συνειδητοποιούμε», εξήγησε ο δρ Λιου.

«Η μνήμη μας αλλάζει κάθε φορά που τη χρησιμοποιούμε. Γι’ αυτό και μπορούμε να ενσωματώσουμε νέες πληροφορίες σε παλιές αναμνήσεις και κάπως έτσι σχηματίζονται οι ψευδείς αναμνήσεις, εν αγνοία μας», συμπλήρωσε ο Σουσούμου Τονεγκάβα επίσης από το Ινστιτούτο «RIKEN», που συμμετείχε στη μελέτη.

Ο Νιλ Μπέργκες από το Πανεπιστήμιο του Λονδίνου χαρακτήρισε την μελέτη «εξαιρετικό παράδειγμα δημιουργίας μιας φοβικής αντίδρασης σε ένα περιβάλλον στο οποίο δεν υπάρχει κανέναν τέτοιο ερέθισμα. Ίσως μια ημέρα να μπορέσουμε να κατανοήσουμε καλύτερα τον τρόπο με τον οποίο θα μπορούσαμε να αφαιρέσουμε ή να μειώσουμε τις φοβικές σχέσεις που βιώνουν οι άνθρωποι με παθήσεις όπως το σύνδρομο μετατραυματικού στρες».  




ΠΗΓΗ...http://www.agioritikovima.gr

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...