Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

Ι.Μ Αγίου Ιλαριωνος

Ιερός Ναός Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη του χωριού.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη πλατείας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Νερόμυλος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πετροντούβαρο.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Σοκάκι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Ι.Μ Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Καταρράκτης.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Αγία Παρασκευή.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Φράγμα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

"Μπιτσκία".

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης .

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χορευτικός σύλλογος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εκκλησία - κοινότητα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άνοιξη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

Δευτέρα 18 Ιανουαρίου 2016

ΟΝΕΙΡΟ ΜΕΣΑ ΣΕ ΟΝΕΙΡΟ - ΕΝΤΓΚΑΡ ΑΛΑΝ ΠΟΕ


Δέξου ετούτο το φιλί στο μέτωπό σου!

Και τώρα που χωρίζουμε,

Άφησε να σου πω-

Ότι οι μέρες μου εκύλησαν μέσα στ΄ όνειρο

Είναι αλήθεια, όπως το λεγες΄

Αν, όμως, η ελπίδα πέταξε

Μες σε μια νύχτα ή μια μέρα,

Μες σ΄ ένα όραμα ή μες στο τίποτα,

Είναι γι΄  αυτό λιγότερο χαμένη;

Όλα όσα βλέπουμε ή ό, τι φαινόμαστε

Όνειρο είναι μέσα σε όνειρο.



Στέκομαι ανάμεσα στο βογγητό

Μιας θαλασσοδαρμένης ακτής,

Και μες στα χέρια μου κρατώ

Κόκκους χρυσούς της άμμου-

Πόσοι λίγοι! Κι όμως πως γλιστράνε

Από τα δάχτυλά μου και βαθιά πάνε,

Καθώς θρηνώ-καθώς θρηνώ!

Θεέ μου! μήπως θα μπορούσα  

Μέσα στο χέρι πιο σφιχτά να τους κρατούσα;

Θεέ μου! πως θα κατορθώσω

Μόνο ένα απ΄ το ανίλεο κύμα να γλιτώσω;

Όλα όσα βλέπουμε ή ό, τι φαινόμαστε

Όνειρο είναι μονάχα μέσα σε όνειρο;



Έντγκαρ Άλλαν Πόε (Μετάφραση Στ. Μπεκατώρος)

ΙΟΡΔΑΝΗΣ ΤΖΑΜΤΖΗΣ Πρώην Βουλευτής « Ουκ αν λάβοις παρά του μη έχοντος»


Ο κ. Τσίπρας έλεγε προεκλογικά για την Νέα Δημοκρατία «Θα τους τελειώσουμε». Την Νέα Δημοκρατία δεν την «τελείωσε», αλλά δυστυχώς «τελειώνει την Ελλάδα».
«Τελειώνει» τον παραγωγικό  ιστό της χώρας, τις Μικρομεσαίες επιχειρήσεις, τους ελεύθερους επαγγελματίες . «Τελειώνει» την πρωτογενή παραγωγή και τους αγρότες.
Ελεύθεροι επαγγελματίες και αγρότες καλούνται να πληρώσουν ασφαλιστικές εισφορές αυξημένες  από 223% έως 355%. Οι μόνοι που κάπως ευνοούνται είναι οι επαγγελματίες με μπλοκάκια και αυτοί που πλήττονται  από την κρίση, δηλαδή αυτοί που έχουν κλείσει και δηλώνουν μηδενικό εισόδημα.
Επαγγελματίες που επέλεξαν χαμηλότερες κατηγορίες λόγω  κρίσης και πληρώνουν σήμερα 3960 ευρώ στο ΟΑΕΕ, έχοντας εισόδημα 70.000 ευρώ, θα πληρώνουν από 1-1-2017, 14.066 ευρώ, δηλαδή αυξημένες ασφαλιστικές εισφορές  κατά 355%.
Οι επαγγελματίες που δεν κατέβηκαν κατηγορία και πληρώνουν σήμερα  ασφαλιστικές εισφορές και εισφορές υγείας 8.508 ευρώ και από 1-1-2017 θα πληρώνουν 18.954 ευρώ το χρόνο, δηλαδή αυξημένες κατά 223%.
Το 27% του εισοδήματος τους θα δαπανάται για  ασφαλιστικές εισφορές και εισφορές υγείας. Είναι άδικο οι ελεύθεροι επαγγελματίες να πληρώνουν 27% του εισοδήματος τους και οι δημόσιοι υπάλληλοι το 6,65%.
Αυτή η πολιτική της κυβέρνησης «φωνάζει» στους ελεύθερους επαγγελματίες «μην κοπιάζετε ιδιαίτερα διότι όσο περισσότερα έσοδα έχετε, τόσα περισσότερα ευρώ θα πληρώσετε για ασφαλιστικές εισφορές».
Καταστροφικές είναι  οι «αλλαγές» που προωθεί  η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και για τους αγρότες.
Από 1-1-2019 οι αγρότες θα πληρώνουν το 27,45% του εισοδήματος τους για τις ασφαλιστικές τους εισφορές. 
Μπορούν οι αγρότες να πληρώσουν αυτές τις εισφορές;
Σε μια αγροτική οικογένεια  με  φορολογία 26%, προκαταβολή φόρου 100%, φορολόγηση των επιδοτήσεων, καταβολή τέλους επιτηδεύματος και άλλα έξοδα, το εισόδημα διαμορφώνεται ως εξής:
Παραγωγός με 30 στρεμ. ροδάκινα,  έχει ακαθάριστο εισόδημα (30χ3000=90000 κιλά χ 0,25 μέση τιμή =22.500 ευρώ.
Εάν υπολογιστούν τα έξοδα στην καλύτερη περίπτωση στα μισά , το καθαρό εισόδημα φτάνει στα 11.250 ευρώ. Με φορολογικό συντελεστή 26% έχουμε φόρο 2.925 και μένουν 8.325 ευρώ. Έτσι από τα 8.325,  μείον την προκαταβολή φόρου 100%  δηλαδή άλλα 2.925, μείον  το τέλος επιτηδεύματος 650 ευρώ,  μένουν  4.750 ευρώ. Σύμφωνα με το εισόδημα του,  οι ασφαλιστικές του εισφορές υπολογίζονται από 1-1-2019,   στις 3.294 ευρώ. Δηλαδή θα του μείνουν για να ζήσει την οικογένεια του  1.456 ευρώ  και φυσικά αν η σύζυγος είναι και αυτή αγρότισσα δεν μπορεί να την ασφαλίσει.
Εάν ο παραπάνω αγρότης ήταν -όπως  η  συντριπτική πλειοψηφία των αγροτών- στην 3η  κατηγορία , το 2015  πλήρωσε 1.084,83 και το 2016 θα πληρώσει 1215,54. Από 1-1-2019 θα πληρώνει 3.294 ευρώ  δηλαδή εισφορές  αυξημένες κατά 270%.
Ίσως στα ματιά κάποιων, όλα αυτά να φαντάζουν υπερβολικά, είναι όμως η ωμή,  η σκληρή πραγματικότητα των αριθμών για τους αγρότες.
Τα 30 στρέμματα είναι ο μέσος κλήρος σε πολλές περιοχές της χώρας μας και η συντριπτική πλειοψηφία των αγροτών μας είναι μικροί αγρότες και καλούνται να πληρώσουν το κέρδος τους σε φορολογία και ασφαλιστικές εισφορές.
Δεν ενδιαφέρει την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, πως θα ζήσουν την οικογένεια τους ;
Επαναφέρω τις  προτάσεις που κατέθεσα από το 2013 και είχαν συνυπογράψει πολλοί συνάδελφοι βουλευτές
Α)  Αφορολόγητο ποσό για τους αγρότες  όπως ισχύει για τους μισθωτούς. Είναι τα μεροκάματα του αγρότη και των μελών της οικογενείας του.
Β)  Κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος  γιατί ο αγρότης είναι παραγωγός και όχι επιτηδευματίας.
Γ)  Φορολόγηση των επιδοτήσεων με προοδευτική φορολογία από το ύψος των 30.000 ευρώ και άνω.

Όσον αφορά την ασφάλιση των αγροτών
Α)  Διατήρηση του ΟΓΑ ως ασφαλιστικού φορέα  και λογική αύξηση εισφορών.
Β)  Ανοικτή καρτέλα, ώστε ο αγρότης να βάζει χρήματα στον ΟΓΑ όταν έχει ή του περισσεύουν,   ώστε να κλείνει στο εξάμηνο την δόση του.
Γ)  Κατάργηση του τόκου υπερημερίας 8% που επιβάλλει ο ΟΓΑ στους αγρότες που καθυστερούν τις ασφαλιστικές τους εισφορές.
Δ)  Εξαίρεση από τον ΟΓΑ των δεκάδων χιλιάδων ανασφάλιστων υπερήλικων. Ο ΟΓΑ επιβαρύνθηκε σοβαρά όταν εντάχτηκαν 212.000 ανασφάλιστοι υπερήλικες στον οργανισμό.
Οι αγρότες δεν ζητούν να μην φορολογηθούν ή να μην πληρώσουν εισφορές.
Όμως  ο αγρότης δεν πληρώνεται  στην ώρα του , ούτε στον μήνα του. Πληρώνεται με καθυστέρηση μηνών και ετών. Άλλες φορές χάνει τα λεφτά του.
Η πολιτεία τον αφήνει απροστάτευτο απέναντι σε κάθε «μπαταχτσή».
Οι «πέτσινες» ακάλυπτες  επιταγές  στον αγροτικό τομέα είναι πάρα πολλές.
Ξοδεύονται οι αγρότες στα δικαστήρια και  δεν παίρνουν  ποτέ τα λεφτά τους.
Οι ρυθμίσεις για το μητρώο εμπόρων είναι ελλιπέστατες.
Και το κράτος όμως «δεν μένει πίσω».
Ο ΕΛΓΑ αποζημιώνει τους αγρότες μετά από 12, 18 μήνες .
Όταν δεν έχει ο αγρότης να πληρώσει τα ασφάλιστρα του και  του χρωστάει  ο ΕΛΓΑ αποζημίωση, δεν κρατά την εισφορά και να του αποδώσει τα υπόλοιπα, αλλά ο ΕΛΓΑ του απαντά «δεν δικαιούσαι  αποζημίωσης  γιατί δεν πλήρωσες την ασφαλιστική σου εισφορά».
Και φυσικά όταν καθυστερούν οι κρατικοί φορείς ΕΛΓΑ, ΟΠΕΚΕΠΕ, ΟΓΑ κλπ να πληρώσουν στους αγρότες επιδοτήσεις, αποζημιώσεις ή άλλες ενισχύσεις, δεν πληρώνουν τόκο υπερημερίας  8%, όπως επιβάλλει ο ΟΓΑ στους αγρότες.
Ο αγρότης δεν έχει σταθερό εισόδημα , δεν πληρώνεται κάθε μήνα , πολλές φορές ούτε μέσα στον χρόνο. Άλλες φορές χάνει την παραγωγή του και ο ΕΛΓΑ προσπαθεί να μην τον αποζημιώσει, όπως τώρα που θέλει να μειώσει τους συντελεστές αποζημίωσης σε ροδάκινα , βερίκοκα και άλλα κατά 30%.
Άλλες φορές  πληρώνεται με «πέτσινες  επιταγές» και δεν παίρνει τα χρήματα του και άλλες φορές παθαίνει μεγάλες καταστροφές  γιατί είναι «κάτω από τον Θεό»
 Πως θα πληρώσει  την φορολογία και τις εισφορές του και πάνω απ’ όλα πως θα ζήσει την οικογένεια του;
Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ καταστρέφει με τις πολιτικές της τον αγροτικό τομέα και την πρωτογενή παραγωγή.
Μεταρρυθμίσεις πρέπει να γίνουν και πρώτα απ’ όλα στον τομέα της εμπορίας των αγροτικόν προϊόντων ώστε οι αγρότες να μην χάνουν τα λεφτά τους και να πληρώνονται σε συγκεκριμένο χρόνο.
Το ίδιο ισχύει και για το κράτος και τους φορείς του.
Μπαταχτσής δεν είναι ο αγρότης . Μπαταχτσή τον κάνει το κράτος που δεν τον πληρώνει ή αποζημιώνει στην ώρα του και φυσικά όταν δεν τον προστατεύει από μπαταχτσήδες εμπόρους.
Οι αγρότες δεν αρνούνται να πληρώσουν τις υποχρεώσεις τους.
Πρέπει  να πληρώνονται τον κόπο τους , ώστε να μπορούν να πληρώσουν λογικές φορολογίες και ασφαλιστικές εισφορές,  για  να μπορεί να ζήσει την οικογένεια του, να μην ξεριζωθεί  από τον τόπο του  και να μην ερημώσει η Ελληνική ύπαιθρος.
Διότι  κύριε Τσίπρα,  «ουκ αν λάβοις παρά του μη έχοντος»
Εάν η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ,  περάσει από την Βουλή το φορολογικό και το ασφαλιστικό  των αγροτών αλλά και το ασφαλιστικό των ελεύθερων επαγγελματιών ως έχουν,  θα καταστρέψει  τον αγροτικό τομέα, θα ξεκληρίσει  τους αγρότες  και θα οδηγήσουν στην κατάρρευση την πρωτογενή παραγωγή . Θα δώσουν έτσι, το  καθοριστικό κτύπημα,  στην παραπαίουσα  οικονομία της χώρας μας.

TAKTIKH ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΔΗΜΟΥ ΑΛΜΩΠΙΑΣ



Σας καλούμε να έρθετε στις 18 Ιανουαρίου ημέρα Δευτέρα και ώρα 13:00΄μ.μ στο Δημοτικό Κατάστημα  Αριδαίας  στην Τακτική Συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής για να  συζητήσουμε και να πάρουμε αποφάσεις για τα παρακάτω θέματα της ημερήσιας διάταξης:

ΘΕΜΑ 1ο 1η Γενική αναμόρφωση προϋπολογισμού έτους 2016-Εισήγηση στο Δ.Σ. Δήμου Αλμωπίας.
ΘΕΜΑ 2ο   Ψήφιση πιστώσεων που φέρονται εγγεγραμμένες στον Προϋπολογισμό οικ. έτους 2016
ΘΕΜΑ 3ο   Έγκριση τεχνικών προδιαγραφών και καθορισμός όρων πρόχειρου διαγωνισμού με σφραγισμένες προσφορές σύμφωνα με τις διατάξεις του ΕΚΠΟΤΑ Υπ.Αποφ.11389/93 με κριτήριο κατακύρωσξς την συμφερότερη προσφορά για την υλοποίηση πράξης BEECONOMY IPA-CBC προμήθεια οχήματος (Υποέργο 5) προϋπολογισμού δαπάνης 19.999,00€ συμπεριλαμβανομένου Φ.Π.Α. σε βάρος του Κ.Α. 02.15.7341.0007 του προϋπολογισμού 2016 του Δήμου.
ΘΕΜΑ 4ο   Έγκριση πρακτικού ανοίγματος οικονομικών προσφορών επαναληπτικού Διαγωνισμού για τη «Συντήρηση και επισκευή αρδευτικών γεωτρήσεων Δημοτικής Ενότητας Αριδαίας».

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ

ΜΠΙΝΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ

ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΗΦΑΚΗΣ: "ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ ΝΑ ΜΗΝ ΕΙΝΑΙ ΑΝΟΙΚΤΟΣ Ο ΔΡΟΜΟΣ ΑΠΟ ΚΕΡΑΣΙΑ ΠΡΟΣ ΧΙΟΝΟΔΡΟΜΙΚΟ"



 Όσον αφορά τον εκχιονισμό του δρόμου από την Κερασιά προς το χιονοδρομικό κέντρο του Καϊμακτσαλάν στην  συνάντηση που έγινε πριν ένα μήνα του βουλευτή Γιάννη Σηφάκη με τον πρόεδρο της ΕΤΑΔ κ. Τερζάκη ζητήθηκε η βοήθεια της ΕΤΑΔ  για τον εκχιονισμό του δρόμου από την Κερασιά. Ο πρόεδρος προθυμοποιήθηκε να βοηθήσει με την παραχώρηση ενός εκχιονιστικού μηχανήματος ζητώντας παράλληλα να διαθέσει και ο Δήμος Αλμωπίας άλλο ένα εκχιονιστικό μηχάνημα και το αλάτι για τον επιτυχή εκχιονισμό του δρόμου. Αντίστοιχα ο Δήμος Έδεσσας έχει αναλάβει τον δρόμο μέσω Αγίου Αθανασίου.

Ο βουλευτής ενημέρωσε εγκαίρως τον Δήμαρχο Αλμωπίας Δημήτρη Μπίνο ο οποίος ανέφερε ότι ο Δήμος διαθέτει εκχιονιστικό μηχάνημα και έχει προμηθευτεί αλάτι για τις ανάγκες εκχιονισμού σε όλο τον Δήμο.

Ο βουλευτής θεωρεί απαράδεκτο να μην είναι ανοικτός ο δρόμος από την Κερασιά προς το χιονοδρομικό και ζητά από τους υπεύθυνους να προσέξουν την προσπελασιμότητα του δρόμου αυτού, καθόσον αποτελεί την πρόσβαση της Αλμωπίας προς το χιονοδρομικό και ο δρόμος διασύνδεσης των δύο κυριότερων τουριστικών προορισμών της Πέλλας (Λουτρά και χιονοδρομικό Κέντρο) ιδιαίτερα που η περιοχή του χιονοδρομικού ανήκει διοικητικά στην Αλμωπία.

GuyFi: ΘΑΛΑΜΟΣ ΑΥΝΑΝΙΣΜΟΥ ΓΙΑ ΕΚΤΟΝΩΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΣΤΡΕΣ


Kάποτε η Times Square υπήρξε η Disneyland του σεξ, συγκεντρώνοντας στους δρόμους γύρω της δεκάδες sex show, sex shop, κινηματογράφους που έπαιζαν "ταινίες ενηλίκων" αλλά και ιερόδουλες.

   Η εταιρία Hot Octopuss, που φτιάχνει sex toys, φαίνεται πως νοστάλγησε αυτό το συναίσθημα και με το "GuyFi" -το τελευταίο της εγχείρημα- προσπαθεί να το επαναφέρει.

    Ουσιαστικά πρόκειται για έναν θάλαμο αυνανισμού, με άλλα λόγια ένα ιδιωτικό μέρος, όπου οι άντρες μπορούν -σύμφωνα με την εταιρία- "να πάνε να εκτονωθούν από το στρες κατά τη διάρκεια μιας πιεστικής μέρας στη δουλειά". Το "GuyFi" βρίσκεται στη μεταξύ 28th street και 5th avenue και περιλαμβάνει καρέκλα, laptop αλλά και κουρτίνα "προστασίας" από τα αδιάκριτα βλέμματα.

   Ο Adam Lewis, ιδιοκτήτης της εταιρείας εξηγεί τον σκοπό αυτού του "κοινωνικού πειράματος": "Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία πως το να δουλεύεις 8ωρο είναι εξαιρετικά αγχωτικό και για το μυαλό και για το σώμα, ειδικά σε μια πόλη που δεν σταματά ποτέ όπως είναι το Μανχάταν. Είναι πολύ σημαντικό για τους άντρες να φροντίζουν τον εαυτό τους ώστε να παραμένουν υγιείς. Όλοι έχουμε ακούσει ξανά και ξανά πόσο ευεργετικό είναι ένα διάλειμμα από τη δουλειά. Στην Hot Octopuss συνεχώς ψάχνουμε νέους τρόπους να βελτιώσουμε την καθημερινή ζωή και νομίζω πως με τον θάλαμο GuyFi το πετύχαμε. Ελπίζουμε οι άντρες στην πόλη να ευχαριστηθούν τον χώρο που φτιάξαμε και να τον αξιοποιήσουν όπως θέλουν. Είναι εντελώς δωρεάν... το μόνο που θέλουμε είναι να μας ευχαριστήσουν όταν πάρουν προαγωγή!". 

    Η συγκεκριμένη εταιρία έχει απασχολήσει ξανά τον Τύπο παλιότερα, καθώς είναι αυτή που πριν καιρό κυκλοφόρησε το "Guybrator", έναν τύπου δονητή για άντρες.





  Πηγή: www.lifo.gr

Love Is Pure And Beautiful


"Η αγάπη δεν έχει κουλτούρα, δεν έχει σύνορα, φυλή και θρησκεία. Είναι αγνή και όμορφη σαν το φεγγάρι που λαμπυρίζει σε μια ήρεμη λίμνη".

 Και είναι συγκινητικό μέχρι δακρύων. Ένα ανατριχιαστικό βίντεο με ένα μικρό πλάσμα που έχει να σε διδάξει πολλά.


Love Is Pure And Beautiful
Love has no culture, boundaries, race and religion. It is pure and beautiful like the moon's reflection on a quiet lake.Source: Unknown
Δημοσιεύτηκε από David Wolfe στις Σάββατο, 14 Νοεμβρίου 2015

BLUE MONDAY: ΣΗΜΕΡΑ ΕΙΝΑΙ Η ΧΕΙΡΟΤΕΡΗ ΜΕΡΑ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ



Η σημερινή ημέρα  Δευτέρα 18η Ιανουαρίου, είναι σύμφωνα με τον ψυχολόγο Κλιφ Άρναλ που χρησιμοποίησε μαθηματικές εξισώσεις για να το αποδείξει, η πιο κακή ημέρα του χρόνου, γνωστή και ως Blue Monday.

   Ο ψυχολόγος έφτιαξε αυτή την εξίσωση το 2005 συνδυάζοντας τον άσχημο καιρό του Ιανουαρίου, τα χρέη του Δεκεμβρίου και τα Χριστούγεννα που πέρασαν και χρειάζεται να περιμένουμε έναν ολόκληρο χρόνο για να ξαναέρθουν.

   Σύμφωνα με το αποτέλεσμα των υπολογισμών δεν υπάρχει μέρα που να βρίσκεσαι πιο μακριά από τους στόχους σου από την τρίτη Δευτέρα του Ιανουαρίου και αυτός είναι ο λόγος που πέφτουν όλοι σε βαθιά μελαγχολία.

   Στην εξίσωση οι αντιστοιχίες είναι: W= καιρός, D=χρέος, d= μηνιαίος μισθός, T= ο χρόνος που έχει περάσει από τα Χριστούγεννα, Q= ο χρόνος από την τελευταία αποτυχημένη προσπάθεια να παρατήσουμε κάτι, M=χαμηλό επίπεδο κινητοποίησης, Na=η ανάγκη να αναλάβουμε δράση. 

  Στο πλευρό του συγκεκριμένου ψυχολόγου βρίσκονται, παρότι υπάρχουν αρκετές ενστάσεις, η οικονομολόγος Τζειν Κλακ και η διατροφολόγος Άλισον Παρκ.   Η πρώτη σημειώνει ότι στις γιορτές οι καταναλωτές αγοράζουν πολλά με τις πιστωτικές και τώρα βρίσκονται αντιμέτωποι με τα χρέη τους ενώ η δεύτερη τονίζει  ότι η κατανάλωση μεγάλης ποσότητας ζάχαρης και καφεΐνης, μπορεί να προκαλέσουν νευρικότητα και πονοκέφαλο. Για αυτό όπως λέει θα πρέπει να τα αποφεύγουμε τον Ιανουάριο που  ερχόμαστε αντιμέτωποι με τις υποχρεώσεις μας και την σκληρή πραγματικότητα, μετά την ανεμελιά των Χριστουγέννων.

   Όσον αφορά την ιστορία της Blue Monday, κυκλοφορεί κι ένα δεύτερο σενάριο. Πως αποτελεί δημιούργημα ενός πάλαι ποτέ ταξιδιωτικού γραφείου, του Sky Travel, το οποίο άρχισε να διαρρέει αυτήν την αίσθηση της πολύ κακής Δευτέρας σε μια κίνηση αυθυποβολής- όταν οι άνθρωποι πιστεύουν πως η διάθεσή τους είναι χάλια, ίσως σκεφτούν να λύσουν το πρόβλημα κλείνοντας ένα ταξίδι. 



 Πηγή: www.lifo.gr

ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΛΟΥΛΟΥΔΙ ΠΟΥ ΑΝΘΙΣΕ ΣΤΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ


Ο αστροναύτης της NASA και του Διεθνούς Διαστημικού Σταθμού διοικητής Σκοτ Κέλι μοιράστηκε μέσω Twitter τις εικόνες του πρώτου λουλουδιού που καλλιεργήθηκε στο διάσημα: Mια ζίνια που ανθισε μόλις στο διαστημικό σταθμό ISS.

       «Το πρώτο λουλούδι που άνθισε ποτέ στο διάστημα κάνει το ντεμπούτο του», έγραψε ο αστροναύτης στο λογαριασμό του, προβάλοντας το πορτοκαλί άνθος και συμπληρώνοντας :"Ναι, υπάρχουν και άλλες μορφές ζωής στο διάστημα! #SpaceFlower". 
      Σε δήλωση της η NASA σημειώνει ότι μετά το κόκκινο μαρούλι που αναπτύχθηκε εκεί για πειραματικούς λόγους, τώρα ήρθε η σειρά της ζίνιας που θα βοηθήσει τους επιστήμονες να καταλάβουν πως ανασπτύσσεται ένα λουλούδι σε συνθήκες μικροβαρύτητας. 

      Ο διευθυντής του προγράμματος Veggie Τρεντ Σμιθ σημείωσε ότι η ανάπτυξη της ζίνια είναι πολύ διαφορετική από αυτή του μαρουλιού, καθώς "είναι πιο ευαίσθητη στις περιβαλλοντικές παραμέτρους και το φως. Έχει μεγαλύτερη διάρκεια ανάπτυξης μεταξύ 60 και 80 ημερών και είναι δύσκολο φυτό για να αναπτυχθεί».
       Οι επιστήμονες θα συνεχίσουν να παρακολουθούν τη ζίνια, μέσα από τη φροντίδα και τις παρατηρήσεις της Kelly. Η NASA αναφέρει επίσης ότι η καλλιέργεια φυτών μπορεί να έχει ψυχολογικά οφέλη για την καταπολέμηση της απομόνωσης και το περιορισμένο περιβάλλον.



 Πηγή: www.lifo.gr

ΛΕΙΨΑΝΑ ΠΕΣΟΝΤΩΝ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ, ΕΠΙΣΤΡΕΦΟΥΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ


Σε ειδική τελετή, η οποία θα πραγματοποιηθεί σήμερα παρουσία του αναπληρωτή υπουργού Εθνικής Άμυνας της Ελλάδος, Δημήτρη Βίτσα, η κυπριακή κυβέρνηση θα παραδώσει λείψανα πεσόντων από την Ελλάδα, που υπηρετούσαν στην Ελληνική Δύναμη Κύπρου (ΕΛΔΥΚ) κατά την περίοδο 1963-1965 και την τουρκική εισβολή του 1974 και θεωρούνταν αγνοούμενοι.

   Τα λείψανα, τα οποία βρέθηκαν κατά τη διάρκεια εκταφών στις ελεύθερες και τις κατεχόμενες περιοχές της Κύπρου, ταυτοποιήθηκαν με τη μέθοδο του DNA και σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ είναι των: Συγκαρόπουλου Νικόλαου, Λουκάκη Θεοφάνη, Τσιγκαρόπουλου Νικόλαου (ΕΛΔΥΚ), οι οποίοι χάθηκαν στις μάχες του 1974, και του καταδρομέα Καυροχωριανού Νικόλαου, που σκοτώθηκε το 1974 από φίλια πυρά, λόγω λάθους.

   Επίσης, θα παραδοθούν τα λείψανα του Ηλία Σπηλιωτόπουλου, του Δημήτριου Τσούκα και του Ζαχαρία Καρδάρα, οι οποίοι χάθηκαν στις δικοινοτικές συγκρούσεις της περιόδου 1963-1965.   Στην Κύπρο βρίσκονται συγγενείς των αγνοουμένων-πεσόντων για να παραστούν στην τελετή παράδοσης των λειψάνων, τα οποία αύριο θα μεταφερθούν στην Αθήνα με μεταγωγικό αεροσκάφος της Ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας. Στο αεροδρόμιο της Ελευσίνας θα πραγματοποιηθεί τιμητική τελετή και στη συνέχεια τα λείψανα θα παραδοθούν στους συγγενείς για ενταφιασμό.

   Η πρόεδρος της Πανελλήνιας Επιτροπής Συγγενών Αγνοουμένων, Μαρία Καλπουρτζή, δήλωσε ότι η τύχη των μισών και πλέον Ελλήνων αγνοουμένων- πεσόντων δεν έχει μέχρι τώρα διακριβωθεί (υπολογίζονται σε 73).
 Επίσης, ανέφερε ότι σύντομα θα υπάρξει επαναπατρισμός λειψάνων στην Ελλάδα, τα οποία από λάθος είχαν ταφεί στην Κύπρο με άλλη ταυτότητα. 

ΧΑΛΚΙΝΟ ΜΕΤΑΛΛΙΟ Ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΥΚΟΥΣΕΛΗΣ ΣΤΟ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΚΑΡΑΤΕ ΠΑΙΔΩΝ



Ο Αθλητικός σύλλογος Καράτε ''Η ΑΛΜΩΠΙΑ'' εκπροσωπήθηκε από έναν αθλητή στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Καράτε Παίδων-Κορασίδων (16-1-2016). 

Τον Κουκουσέλη Γιάννη. Στη πιο υψηλού επιπέδου διοργάνωση της χρονιάς για την Ελληνική Ομοσπονδία Καράτε ο Γιάννης Κουκουσέλης εκπροσώπησε επάξια την Αλμωπία και το Καράτε κατακτώντας την τρίτη θέση και το χάλκινο μετάλλιο, το οποίο κατέκτησε αγωνιζόμενος σε πέντε αγώνες με τους καλύτερους αθλητές στην Ελλάδα στη κατηγορία του, που είχε πολύ μεγάλη συμμετοχή.

 Έναν αθλητή που προπονείται καθημερινά πάνω από δύο ώρες αγόγγυστα με υπομονή, επιμονή και μεγάλη ψυχική δύναμη.Οι κόποι του ευοδώθηκαν.

 Γιάννη συγχαρητήρια , συνέχισε!






Ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΗΦΑΚΗΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΟΥΣ ΤΗΣ ΠΕΛΛΑΣ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ



Γιάννης Σηφάκης :  Με τους κτηνοτρόφους της Πέλλας στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης
Θα αποκατασταθούν οι αδικίες και θα εφαρμοστεί δικαιοσύνη και εξορθολογισμός
Αναγκαία η οργάνωση των κτηνοτρόφων της Πέλλας για την καλυτέρευση της θέσης τους

Την  Παρασκευή 15.01.2016 ο βουλευτής Γιάννης Σηφάκης, μαζί με εκπροσώπους των κτηνοτρόφων από όλον τον Νομό, συναντήθηκε στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης με  τον ειδικό σύμβουλο του Υπουργού Βαγγέλη Αποστόλου για θέματα κτηνοτροφίας  Αντώνογλου Νίκο και συζήτησαν τα οξυμμένα προβλήματα των κτηνοτρόφων της Πέλλας.
Αναλύθηκε η φθίνουσα κατάσταση της κτηνοτροφίας στον Νομό και οι αδικίες που έχουν προκύψει από το παρελθόν στην κατανομή των βοσκοτόπων που ( μαζί με τις τεχνικές λύσεις) έχουν πολλαπλασιαστικά αρνητικά αποτελέσματα στην οικονομική κατάσταση των κτηνοτρόφων, ιδιαίτερα αυτών που πραγματικά βόσκουν τα ζώα τους στους βοσκότοπους.
Ιδιαίτερα προβλήματα παρατηρήθηκαν αυτό το διάστημα στις εξισωτικές αποζημιώσεις του 2015 καθώς και σε καθυστερήσεις πληρωμών παρελθόντων ετών. Στον ανορθολογισμό να μην «ανοίγει» το σύστημα για παρελθόντα έτη για την διόρθωση λαθών που ο ίδιος ο ΟΠΕΚΕΠΕ επισήμανε.
Στην διάρκεια της συζήτησης τέθηκαν από τον βουλευτή θέματα που αφορούν σε προβλήματα στις  πληρωμές του προγράμματος νέων αγροτών καθώς και σε πληρωμές προγραμμάτων παρελθόντων ετών ομάδων παραγωγών του Νομού ( Κύρου « Μέγας Αλέξανδρος» και Αρχαγγέλου).

Ο Κος Αντώνογλου ενημέρωσε τους κτηνοτρόφους ότι την ερχόμενη εβδομάδα θα συζητήσει με τον ΟΠΕΚΕΠΕ τα συγκεκριμένα προβλήματα στην κατεύθυνση της αποκατάστασης των αδικιών, επισήμανε την σημασία για τους κτηνοτρόφους της πρόσφατης ψήφισης από αυτή την κυβέρνηση του νόμου για τις βοσκήσιμες γαίες  και υποσχέθηκε ορθολογική κατανομή των βοσκοτόπων  μακριά από αδικίες και λογικές εξυπηρέτησης ημετέρων που επικρατούσαν στο παρελθόν. Ακόμη κάλεσε τους κτηνοτρόφους να οργανωθούν σε ομάδες παραγωγών αξιοποιώντας τον νέο νόμο για την αυτοοργάνωση αγροτών και κτηνοτρόφων που θα ψηφιστεί το επόμενο διάστημα. Αποφασίστηκε η συχνή επικοινωνία του Υπουργείου με τους κτηνοτρόφους της Πέλλας για την προώθηση λύσεων στο προβλήματα τους.

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...