Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

Δευτέρα, 18 Ιανουαρίου 2016

BLUE MONDAY: ΣΗΜΕΡΑ ΕΙΝΑΙ Η ΧΕΙΡΟΤΕΡΗ ΜΕΡΑ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥΗ σημερινή ημέρα  Δευτέρα 18η Ιανουαρίου, είναι σύμφωνα με τον ψυχολόγο Κλιφ Άρναλ που χρησιμοποίησε μαθηματικές εξισώσεις για να το αποδείξει, η πιο κακή ημέρα του χρόνου, γνωστή και ως Blue Monday.

   Ο ψυχολόγος έφτιαξε αυτή την εξίσωση το 2005 συνδυάζοντας τον άσχημο καιρό του Ιανουαρίου, τα χρέη του Δεκεμβρίου και τα Χριστούγεννα που πέρασαν και χρειάζεται να περιμένουμε έναν ολόκληρο χρόνο για να ξαναέρθουν.

   Σύμφωνα με το αποτέλεσμα των υπολογισμών δεν υπάρχει μέρα που να βρίσκεσαι πιο μακριά από τους στόχους σου από την τρίτη Δευτέρα του Ιανουαρίου και αυτός είναι ο λόγος που πέφτουν όλοι σε βαθιά μελαγχολία.

   Στην εξίσωση οι αντιστοιχίες είναι: W= καιρός, D=χρέος, d= μηνιαίος μισθός, T= ο χρόνος που έχει περάσει από τα Χριστούγεννα, Q= ο χρόνος από την τελευταία αποτυχημένη προσπάθεια να παρατήσουμε κάτι, M=χαμηλό επίπεδο κινητοποίησης, Na=η ανάγκη να αναλάβουμε δράση. 

  Στο πλευρό του συγκεκριμένου ψυχολόγου βρίσκονται, παρότι υπάρχουν αρκετές ενστάσεις, η οικονομολόγος Τζειν Κλακ και η διατροφολόγος Άλισον Παρκ.   Η πρώτη σημειώνει ότι στις γιορτές οι καταναλωτές αγοράζουν πολλά με τις πιστωτικές και τώρα βρίσκονται αντιμέτωποι με τα χρέη τους ενώ η δεύτερη τονίζει  ότι η κατανάλωση μεγάλης ποσότητας ζάχαρης και καφεΐνης, μπορεί να προκαλέσουν νευρικότητα και πονοκέφαλο. Για αυτό όπως λέει θα πρέπει να τα αποφεύγουμε τον Ιανουάριο που  ερχόμαστε αντιμέτωποι με τις υποχρεώσεις μας και την σκληρή πραγματικότητα, μετά την ανεμελιά των Χριστουγέννων.

   Όσον αφορά την ιστορία της Blue Monday, κυκλοφορεί κι ένα δεύτερο σενάριο. Πως αποτελεί δημιούργημα ενός πάλαι ποτέ ταξιδιωτικού γραφείου, του Sky Travel, το οποίο άρχισε να διαρρέει αυτήν την αίσθηση της πολύ κακής Δευτέρας σε μια κίνηση αυθυποβολής- όταν οι άνθρωποι πιστεύουν πως η διάθεσή τους είναι χάλια, ίσως σκεφτούν να λύσουν το πρόβλημα κλείνοντας ένα ταξίδι.  Πηγή: www.lifo.gr

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

- Σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται από τα Προμαχιώτικα Νεα .

- Τα Προμαχιώτικα Νέα διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρέσουν οποιοδήποτε σχόλιο θεωρούν ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες.

- Τα Προμαχιώτικα Νέα δεν παρεμβαίνουν σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσουν το περιεχόμενο ενός σχολίου.

- Τα σχόλια αναγνωστών σε καμιά περίπτωση δεν αντιπροσωπεύουν τα Προαχιώτικα Νέα.

- Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης .

H συντακτική ομάδα των Προμαχιώτικων Νέων.

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...