Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

Δευτέρα 18 Ιανουαρίου 2016

ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΛΟΥΛΟΥΔΙ ΠΟΥ ΑΝΘΙΣΕ ΣΤΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ


Ο αστροναύτης της NASA και του Διεθνούς Διαστημικού Σταθμού διοικητής Σκοτ Κέλι μοιράστηκε μέσω Twitter τις εικόνες του πρώτου λουλουδιού που καλλιεργήθηκε στο διάσημα: Mια ζίνια που ανθισε μόλις στο διαστημικό σταθμό ISS.

       «Το πρώτο λουλούδι που άνθισε ποτέ στο διάστημα κάνει το ντεμπούτο του», έγραψε ο αστροναύτης στο λογαριασμό του, προβάλοντας το πορτοκαλί άνθος και συμπληρώνοντας :"Ναι, υπάρχουν και άλλες μορφές ζωής στο διάστημα! #SpaceFlower". 
      Σε δήλωση της η NASA σημειώνει ότι μετά το κόκκινο μαρούλι που αναπτύχθηκε εκεί για πειραματικούς λόγους, τώρα ήρθε η σειρά της ζίνιας που θα βοηθήσει τους επιστήμονες να καταλάβουν πως ανασπτύσσεται ένα λουλούδι σε συνθήκες μικροβαρύτητας. 

      Ο διευθυντής του προγράμματος Veggie Τρεντ Σμιθ σημείωσε ότι η ανάπτυξη της ζίνια είναι πολύ διαφορετική από αυτή του μαρουλιού, καθώς "είναι πιο ευαίσθητη στις περιβαλλοντικές παραμέτρους και το φως. Έχει μεγαλύτερη διάρκεια ανάπτυξης μεταξύ 60 και 80 ημερών και είναι δύσκολο φυτό για να αναπτυχθεί».
       Οι επιστήμονες θα συνεχίσουν να παρακολουθούν τη ζίνια, μέσα από τη φροντίδα και τις παρατηρήσεις της Kelly. Η NASA αναφέρει επίσης ότι η καλλιέργεια φυτών μπορεί να έχει ψυχολογικά οφέλη για την καταπολέμηση της απομόνωσης και το περιορισμένο περιβάλλον.



 Πηγή: www.lifo.gr

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

- Σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται από τα Προμαχιώτικα Νεα .

- Τα Προμαχιώτικα Νέα διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρέσουν οποιοδήποτε σχόλιο θεωρούν ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες.

- Τα Προμαχιώτικα Νέα δεν παρεμβαίνουν σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσουν το περιεχόμενο ενός σχολίου.

- Τα σχόλια αναγνωστών σε καμιά περίπτωση δεν αντιπροσωπεύουν τα Προαχιώτικα Νέα.

- Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης .

H συντακτική ομάδα των Προμαχιώτικων Νέων.

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...