Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

Ι.Μ Αγίου Ιλαριωνος

Ιερός Ναός Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη του χωριού.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη πλατείας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Νερόμυλος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πετροντούβαρο.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Σοκάκι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Ι.Μ Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Καταρράκτης.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Αγία Παρασκευή.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Φράγμα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

"Μπιτσκία".

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης .

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χορευτικός σύλλογος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εκκλησία - κοινότητα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άνοιξη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

Τρίτη 8 Οκτωβρίου 2013

Υπερρεαλιστικά τατουάζ που εντυπωσιάζουν!

 Υπερρεαλιστικά τατουάζ που εντυπωσιάζουν!




Τα τατουάζ αποτελούν τα τελευταία χρόνια μια...
πράξη που συνηθίζουν πολλοί να κάνουν στο σώμα τους , ο καθένας για τον δικό του προσωπικό λόγο.

ΤΟ ΑΝΕΚΔΟΤΟ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ




Ένα ανδρόγυνο, για να μην καταλαβαίνουν τα παιδιά συνεννοούνται στο ότι αντί να λένε

"ΝΑ ΔΟΘΕΙ ΑΔΕΙΑ ΞΥΛΕΥΣΗΣ ΣΤΟΥΣ ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΠΕΛΛΑΣ".


Την άρση απαγόρευσης της ξύλευσης από τα δασαρχεία για τους πολίτες του νομού Πέλλας ζητά ο Βουλευτής Πέλλας κ. Ιορδάνης Τζαμτζής με ερώτηση που κατέθεσε στον Υπουργό Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής κ. Μανιάτη Ιωάννη.
Στην ερώτηση του 
ο κ. Τζαμτζής ζητά να δοθεί το δικαίωμα ξύλευσης από τα δασαρχεία στους πολίτες του νομού Πέλλας αναφέροντας τα εξής:

«Κύριε Υπουργέ,
 Στο Νομό Πέλλας έχει απαγορευθεί η ξύλευση για τους πολίτες....  

 Η ξύλευση στα δάση του Νομού Πέλλας κάθε έτος συνέβαλλε στην αναζωογόνηση και την ανάπτυξη των δασών, όντας καθαρά από παλιούρια και ξερά ξύλα.
 Επίσης, η ξύλευση αυτή «ελάφρυνε» οικονομικά τους πολίτες διότι χρησιμοποιούσαν την ξυλεία ως υλικό θέρμανσης για οικιακή χρήση.
 Ακόμη, από το Δασαρχείο δίνονται ελάχιστα ξύλα, μόλις 3 χορικά (1,5 τόνος) σε συνταξιούχους του ΟΓΑ, πολυτέκνους κλπ, ενώ πριν δίνονταν 8-9 χορικά.

Κύριε Υπουργέ,
  Επειδή ο Νομός Πέλλας είναι ένας ορεινός νομός όπου ο χειμώνας διαρκεί 5-6 μήνες το έτος.
  Επειδή στην δύσκολη οικονομική περίοδο που διανύουμε, πολλοί πολίτες δεν έχουν κανένα εισόδημα, είναι άνεργοι, είναι χαμηλοσυνταξιούχοι, η ξύλευση των δασών στο Νομό Πέλλας θα συνέβαλλε σημαντικά στην ανακούφιση των οικονομικά αδύνατων πολιτών καθώς θα χρησιμοποιηθεί ως υλικό θέρμανσης.
 Επειδή τα ξύλα από τους συνεταιρισμούς το Δασαρχείο τα πουλάει


Ερωτάσθε κ. Υπουργέ,

α) Τι προτίθεσθε να πράξετε ώστε να δοθεί στους πολίτες του Νομού Πέλλας  
    η δυνατότητα ξύλευσης και καθαρισμού των δασών, υπό την εποπτεία δασικών υπαλλήλων;
β) Θα δοθούν από το Δασαρχείο ξύλα (πώληση) προς τους κατοίκους των ορεινών περιοχών;

γ) Γιατί οι κάτοικοι των νομών μας να μην παίρνουν ξύλα απ΄ ευθείας από τους συνεταιρισμούς, και να πρέπει να αγοράζουν από τους εμπόρους οι οποίοι σίγουρα αυξάνουν την τιμή;»

"ΕΞΩΣΗ" ΣΤΟΝ ΑΣΤΕΓΟ ΜΕ ΤΟ ΣΤΟΛΙΣΜΕΝΟ ΠΑΓΚΑΚΙ.


Εξωση ακόμη και από το δρόμο πήρε ο άστεγος της οδού Μαρασλή, που το προηγούμενο Σαββατοκύριακο έγινε ο αγαπημένος των social media. Eίχε τολμήσει να επιβάλλει μια αίσθηση ποιότητας και ιδιωτικότητας στην κατάστασή του που κρίθηκε προφανώς ανεπίτρεπτη. Ισως επειδή χαλούσε τη βιτρίνα. Ισως για λόγους, μιας αστικής αποστειρωμένης ορθότητας.
Ετσι, ο γέροντας που είχε κάνει μετατρέψει το παγκάκι του σε σπίτι, με μπιμπελό, λουλούδια -ένα μικρό οργανωμένο νοικοκυριό- έφυγε πια από το Κολωνάκι. Η θέση του βρισκόταν στην οδό Μαρασλή, τον τοίχο του Ευαγγελισμού. Πολλοί Αθηναίοι τις τελευταίες μέρες άλλαξαν δρομολόγιο για να περάσουν από εκεί να τον δουν, όχι από περιέργεια, αλλά για να εισπράξουν μια αίσθηση αντίστασης στην φθορά και στην «πτώση».

Σήμερα, ο φακός του iefimerida βρέθηκε πάλι στην οδό Μαρασλή. Ομως, ο άστεγος γέροντας ήταν άφαντος.






ΠΗΓΗ...http://www.axortagos.gr

Η ΛΕΞΗ "ΑΝΘΡΩΠΟΣ" ΚΑΤΑ ΤΟΝ ΣΩΚΡΑΤΗ.



Η Ελληνική γλώσσα, είναι η μόνη εννοιολογική γλώσσα της γης, δηλαδή η μόνη γλώσσα στην οποίαν το σημαίνον (όνομα) εμπεριέχει απολύτως και άνευ παρερμηνείας το σημαινόμενον (νόημα). Το ότι δίδονται σήμερα διά κάθε λέξιν της Ελληνικής καθομιλουμένης διάφορες ερμηνείες, αυτό είναι απόδειξις της απωλείας της σοφίας, η οποία ενυπάρχει στην γλώσσα μας, από τους σημερινούς χρήστες αυτής, δηλαδή από εμάς τους σημερινούς Έλληνες.

Όμως, σχετικά με το θέμα αυτό, υπάρχει ένας πραγματικός θησαυρός της Ελληνικής Γραμματείας, τον οποίον θα πρέπει όλοι οι Έλληνες να τον μελετήσουν. Είναι ο Πλατωνικός διάλογος «ΚΡΑΤΥΛΟΣ», ο οποίος αναφέρεται ακριβώς στην ιστορία, φιλοσοφία και ετυμολογία των ονομάτων της Ελληνικής γλώσσας. Ειδικά όσοι διακατέχονται από τον ετυμολογικόν της γλώσσας μας οίστρον, θα πρέπει απαραιτήτως να αναγνώσουν προσεκτικά τον εν λόγω διάλογο.


Περί του ονόματος «άνθρωπος», δίδεται από τον Σωκράτη στον «ΚΡΑΤΥΛΟ» η ακόλουθος ετυμολογική ερμηνεία (την παραθέτω εδώ σε μετάφρασι):


[……ΣΩΚΡΑΤΗΣ: Νομίζω ότι και το όνομα των ανθρώπων, μία από αυτές τις αλλοιώσεις υπέστη, καθώς και αυτό έγινε όνομα, ενώ πριν ήταν έκφρασις. Με την αφαίρεσιν του γράμματος Άλφα και με την μεταβολήν του τόνου της λήγουσας από οξύτερο σε βαρύτερο.


ΕΡΜΟΓΕΝΗΣ: Τι εννοείς ;


ΣΩΚΡΑΤΗΣ: Ιδού τι εννοώ: Το όνομα «άνθρωπος» σημαίνει ότι τα μεν άλλα ζώα τίποτε από όσα βλέπουν δεν μελετούν, δεν συλλογίζονται και δεν αναθρούν … τίποτε ήτοι δεν παρατηρούν με προσοχή… ο δε άνθρωπος άπαξ και δεί κάτι – άπαξ δηλαδή και«όπωπε» κάτι – και αναθρεί και συλλογίζεται ό,τι όπωπε. Από τα ανωτέρω προκύπτει ότι ο άνθρωπος σωστά ονομάστηκε «άνθρωπος», διότι είναι το μοναδικό ζώον, το οποίον «αναθρεί ά όπωπε», παρατηρεί δηλαδή με μεγάλη προσοχή ό,τι έχει δεί….].


Βλέπουμε λοιπόν ότι ο σοφότερος των ανθρώπων Σωκράτης, μεταφέροντας μέσα από τον συγκεκριμένον διάλογον την πανάρχαια γνώσιν της Ελληνικής ονοματοθετήσεως διά την συγκεκριμένην λέξιν, δίδει την πληροφορίαν ότι η λέξις «άνθρωπος» στην πρωτογένεσιν της ήταν περιφραστικός επιθετικός προσδιορισμός του όντος, το οποίον διέφερε από τα ζώα βασικά ως προς τον τρόπον με τον οποίον χρησιμοποιούσε τον νούν του και ως προς τις διανοητικές του ικανότητες.


Έτσι ο περιφραστικός επιθετικός προσδιορισμός «αναθρών ά οπωπε», συνεπτύχθη μονολεκτικά σε «ανάθρωπος», και εν συνεχεία με την αφαίρεση του γράμματος «α»μεταξύ των φθόγγων «ν» και «θ» και της μεταφοράς του τόνου στην πρώτην συλλαβήν της λέξεως, διεμορφώθη η λέξις «άνθρωπος»!


Εδώ θα πρέπει να τονισθή ότι η Ελληνική γλώσσα είναι η μοναδική, η οποία χαρακτηρίζει τον άνθρωπο σύμφωνα με τις διανοητικές του ικανότητες. Όλες οι άλλες λατινογενείς διάλεκτοι, χαρακτηρίζουν τον άνθρωπο μόνον με την υλικήν του υπόστασιν, την χοϊκήν, την χωμάτινη (homo, human, home, κ.λ.π.). Να είναι άραγε τυχαίον αυτό, διότι και ο ορισμός αυτός από Ελληνικήν λέξιν έχει ληφθή, ή μήπως η Ελληνική γλώσσα είναι η μοναδική, η οποία αναδεικνύει την προτεραιότητα στην οποίαν πρέπει να επικεντρώνεται η προσοχή του ανθρώπου;! 


ΒΑΣΙΛΗΣ ΔΡΟΣΟΣ ΜΕΓΙΣΤΙΑΣ 2/10/ 2013

ΤΟ ΘΑΥΜΑ ΜΕ ΤΙΣ ΜΕΛΙΣΣΕΣ ΣΤΟ ΑΓΙΟΝ ΟΡΟΣ!

Μοναχοί του Αγίου Όρους έβαλαν μία εικόνα της Παναγίας μέσα σε ένα μελίσσι, και σε λίγες ημέρες είδα το Θαύμα!
Ολόκληρη η κτίση σέβεται το πρόσωπο του Χριστού και της Θεοτόκου!

Ο άνθρωπος όμως, το αγαπημένο πλάσμα του Θεού, τι κάνει;

Το γεγονός αυτό συνέβη στην Ι.Μ.Εσφιγμένου.


Δείτε το βίντεο...




Από τον Μοναχό Συμεών: Στην περιοχή του Καπανδριτίου κοντά στην Αθήνα, συμβαίνει ένα εκπληκτικό γεγονός. Δέκα χρόνια πριν, ο πιστός μελισσοκόμος Ισίδωρος Τιμίνης, σκέφτηκε να τοποθετήσει σε ένα από τα μελίσσια του την Εικόνα της Σταύρωσης του Κυρίου.

Λίγο μόλις μετά, όταν άνοιξε την κυψέλη, βρέθηκε προς μεγάλης εκπλήξεως: οι μέλισσες έδειξαν σεβασμό και ευλάβεια προς την Εικόνα, έχοντάς την «περιβάλλει» με κερί, αλλά αφήνοντας ακάλυπτο το πρόσωπο και το σώμα του Κυρίου.

Από τότε, και κάθε άνοιξη, τοποθετεί στις κυψέλες των μελισσών τις Εικόνες του Σωτήρα Ιησού Χριστού, της Παναγίας και των Αγίων με την ίδια εντυπωσιακή κατάληξη.




alt

Ισίδωρος Τιμίνης: Μία φορά έφερα στο σπίτι ένα χειροποίητο εικόνισμα από το μοναστήρι, που αναπαριστούσε τον Γολγοθά και τους τρεις Σταυρούς. 


Οι μέλισσες είχαν «κεντήσει» με κερί ολόκληρη την επιφάνεια της σύνθεσης, αφήνοντας όμως ακάλυπτη την εικόνα του Εσταυρωμένου και του Ληστή που βρισκόταν επί Δεξιάς, ενώ παράλληλα ο ληστής στον αριστερό Σταυρό ήταν καλυμμένος καθ’ολοκληρίαν με ένα πυκνό στρώμα κεριού.












alt









































Τις προάλλες, τοποθετήσαμε μία εικόνα του Αγίου Στεφάνου του Πρωτομάρτυρα, όνομα που φέρει ταπεινά η μικρή μας επιχείρηση.

Όπως μπορείτε να δείτε από την εικόνα, ολόκληρη η εικόνα είναι καλυμμένη με κερί μέλισσας, αφήνοντας όμως ακάλυπτο το πρόσωπο και το σώμα του Αγίου Στεφάνου.

alt











































alt




ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΑΝΤΡΕΣ: ΑΥΤΟΕΞΕΤΑΣΗ ΟΡΧΕΩΝ (ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΣΤΕΙΟ).


Οι αθλητές ομάδας ράγκμπι κάνουν ζωντανά εξέταση όρχεων. Και μας δείχνουν πώς να το κάνουμε κι εμείς απ' το σπίτι 
Δεν είναι αστείο. 
Οι άντρες πρέπει να κάνουν τακτικές αυτο-εξετάσεις, και αυτή η ομάδα προσφέρθηκε να δείξει τον ακριβή τρόπο.

ΑΓΡΙΑ ΝΥΧΤΑ ΣΤΗ ΒΡΑΖΙΛΙΑ.

Magnify Image
  Στους δρόμους βγήκαν οι δάσκαλοι της Βραζιλίας, διαδηλώνοντας για καλύτερους μισθούς.
   Οι διαδηλώσεις οργανώθηκαν μέσω ίντερνετ σε δεκάδες πόλεις της χώρας.
   Σύμφωνα με τα όσα μετέδωσαν τα ξένα ειδησεογραφικά πρακτορεία, οι διαδηλώσεις ξεκίνησαν ειρηνικά, αλλά στην πορεία η ατμόσφαιρα έγινε τεταμένη.
   Ορισμένοι διαδηλωτές άρχισαν να πετούν μολότοφ σε δημόσια κτίρια με τους αστυνομικούς να «απαντούν» με δακρυγόνα σε Ρίο ντε Τζανέιρο και Σάο Πάολο.
   Ειδικότερα στο Σάο Πάολο, κουκουλοφόροι επιχείρησαν να μπουν σε τράπεζες.
   Σύμφωνα με τους διαδηλωτές, ο αριθμός τους άγγιζε τις 50.000. Η αστυνομία από την άλλη, κατεβάζει το νούμερο στους 10.000.   Μαζί με τους δασκάλους, διαδήλωσαν και χιλιάδες πολίτες.   «Χωρίς την αστυνομία, δεν θα υπήρχε βία.
 Όταν υπάρχουν αστυνομικοί , τότε υπάρχει πάντα βία», είπε στο BBC διαδηλωτής. 




ΠΗΓΗ...http://www.lifo.gr

ΤΟ ΡΟΛΟΙ ΤΟΥ ...ΘΑΝΑΤΟΥ.

To "ρολόι του θανάτου"
Δημιουργήθηκε για να υπενθυμίζει ότι η ζωή είναι μικρή 

Μετά το site που «προέβλεπε» την μέρα θανάτου όσων τολμούσαν να το επισκεφθούν, τώρα δημιουργήθηκε και ρολόι, που καταγράφει αντίστροφα, πόσος χρόνος μας ...απομένει μέχρι το μοιραίο.
   Το «ρολόι του θανάτου», ή αλλιώς Τikker, φτιάχτηκε από τον Σουηδό εφευρέτη Fredrik Colting, ο οποίος μάλιστα απευθύνθηκε στο Kickstarter (σ.σ: ιστοσελίδα όπου φιλόδοξοι εφευρέτες, δημιουργοί, κλπ, ζητούν κεφάλαιο για να χρηματοδοτήσουν την ιδέα τους), και αποτελεί, όπως λέει ο ίδιος μια διαρκή υπενθύμιση ότι η ζωή είναι μικρή και θα πρέπει να χαίρονται την κάθε στιγμή της.
   Μάλιστα ο ίδιος αποκαλεί το δημιούργημά του «ρολόι της ευτυχίας».
   Όπως αναφέρει η Daily Mail που δημοσίευσε την ιστορία, για να ξεκινήσει να δουλεύει το ρολόι, ο κάτοχός του συμπληρώνει ερωτηματολόγιο για το ιατρικό και οικογενειακό ιστορικό του, τις συνήθειές του (σ.σ: αν πίνει, αν καπνίζει, αν ασκείται κλπ) και το βάρος του.
   Στην συνέχεια βάζει στο σύστημα και την ηλικία του. Με το λογισμικό που διαθέτει το ρολόι, κάνει «πρόβλεψη» για την ημέρα θανάτου. Η ημερομηνία καταγράφεται στο καντράν και το ρολόι αρχίζει να λειτουργεί ...ανάποδα.
   «Φανταστείτε πως κάποιος σας λέει ότι σας απομένει ένας χρόνος ζωής. Πόσο θα άλλαζε τη ζωή σας; Για όλους μας η ζωή έχει ημερομηνία λήξης. Το συμβάν του θανάτου δεν αποτελεί έκπληξη για κανέναν, αλλά στη σύγχρονη κοινωνία μας σπάνια μιλάμε γι' αυτό. Αν είχαμε περισσότερη επίγνωση για το θάνατό μας, είμαι σίγουρος ότι θα κάναμε καλύτερες επιλογές όσο ζούμε,» είπε χαρακτηριστικά ο Colting.
   Το ρολόι του θανάτου, θα κοστίζει περί τα 59 δολάρια και, σύμφωνα με το σχέδιο αναμένεται να βγει στις αγορές την άνοιξη του 2014. 



ΠΗΓΗ...http://www.lifo.gr

"Γ..... ΤΗΝ ΤΡΟ'Ι'ΚΑ" ΟΥΡΛΙΑΖΑΝ ΟΙ ΠΟΡΤΟΓΑΛΟΙ

BINTEO: «Γ...στε την Τρόικα» ούρλιαζαν οι Πορτογάλοι!

Ένα βίντεο που πρέπει να δουν όλοι οι παραζαλισμένοι και αδρανείς Έλληνες που βλέπουν την τρόικα να τσακίζει τη ζωή τους και το μέλλον των παιδιών τους και δε βγαίνουν στους δρόμους...



Στην Πορτογαλία, πάλι, αντιδρούν. Διεκδικούν και ελπίζουν. Χιλιάδες Πορτογάλοι αποδοκίμασαν τον πρόεδρο Καβάκο Σίλβα και τον πρωθυπουργό Πάσος Κοέλιο τη στιγμή που ύψωναν τη σημαία της χώρας κατά τη διάρκεια της εθνικής εορτής της 5ης Οκτωβρίου για την ανακάλυψη της Αμερικής.

«Παραιτηθείτε» και "Γ.. στε την Τρόικα" ήταν τα κεντρικά σύνθηματα του κινήματος που κατάφερε να διοργανώσει μια από τις πιο ζωντανές εκδηλώσεις διαμαρτυρίας εναντίον μιας κυβέρνησης που ετοιμάζεται να επιβάλλει νέες περικοπές 4,5 δισ. ευρώ μεταξύ των οποίων τη μείωση των συντάξεων κατά 10%, ακόμη και αυτών που βρίσκονται στο επίπεδο της διαβίωσης!

Οι διαδηλώσεις, πορείες και διαμαρτυρίες θα συνεχιστούν τον Οκτώβριο τόσο από τα συνδικάτα όσο και από τα κινήματα των πολιτών,συλλόγους και κόμματα της αριστεράς.

Δείτε βίντεο. Και σκεφθείτε τι κάνουμε εμείς.







ΠΗΓΗ...toxwni.gr

Ο ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΑΣ ΠΟΥ ΥΠΕΦΕΡΕ ΑΠΟ ΙΔΕΟΨΥΧΑΝΑΓΚΑΣΜΟ. ΝΙΚΟΛΑ ΤΕΣΛΑ.

Ο επιστήμονας που υπέφερε από ιδεοψυχαναγκασμό: 5 πράγματα που δεν ξέρατε για τον Νικολά Τέσλα

Ο Σερβοκροατικής καταγωγής Νίκολα Τέσλα υπήρξε μηχανολόγος και ηλεκτρολόγος μηχανικός, εφευρέτης των πηνίων Τέσλα και ένας από τους σημαντικότερους φυσικούς στην ιστορία της επιστήμης. Ωστόσο πέρα από το λαμπρό του έργο, ορισμένες πτυχές της ζωής του παραμένουν κρυμμένες στις σελίδες της ιστορίας.

Πρόσφατα η Νέα Υόρκη αποκάλυψε ένα νέο άγαλμα προς τιμήν του Τέσλα που θα κοσμεί το Λονγκ Αιλαντ, όπου σύμφωνα με τα ιστορικά στοιχεία, ήταν η τελευταία κατοικία του λαμπρού επιστήμονα.

Για χρόνια επισκιασμένος στη δημόσια μνήμη από τον συνεργάτη του Τόμας Εντισον, ο Τέσλα ως κέρδισε περισσότερα από 700 διπλώματα ευρεσιτεχνίας και έγινε διάσημος για την ανάπτυξη εναλλασσόμενου ρεύματος, ενώ το έργο του, αποτέλεσε τη βάση για τις εξελίξεις στις ασύρματες επικοινωνίες, τα λέιζερ, οι ακτίνες Χ, τα ραντάρ, τον φωτισμό, τη ρομποτική, και πολλούς άλλους τομείς.

Πέρα από την επιστημονική κληρονομιά, όμως που τον έκανε παγκοσμίως γνωστό, η ζωή του Τέσλα είχε και ορισμένες κρυφές πτυχές, άγνωστες στον περισσότερο κόσμο.

Διαβάστε τα μυστικά της ζωής του Τέσλα όπως τα παρουσιάζει η δήλωσε η Τζειν Αλκορν συνταξιούχα δασκάλα και πρόεδρος του Επιστημονικού Κέντρου Tesla στο Γουορντερκλιφ, όπου βρίσκεται το νέο άγαλμα

1. Ο Τέσλα ήταν περιβαλλοντολόγος.
Σύμφωνα με την Αλκορν, ο Τέσλα «ήταν ανήσυχος για το γεγονός ότι οι άνθρωποι καταναλώνουν τους πόρους της Γης πάρα πολύ γρήγορα, και ήθελε να βεβαιωθεί ότι χρησιμοποιούσαμε ανανεώσιμες ύλες» Ετσι μελετούσε τρόπους για να μαζέψει τη φυσική ενέργεια από το έδαφος και τον αέρα. Δημιούργησε τεχνητή αστραπή στο εργαστήριό του, και ανίχνευε τις διαφορές του ηλεκτρικού δυναμικού στη Γη και στα ψηλά αντικείμενα.

2. Ο Τέσλα πέθανε πάμφτωχος ανθρωπιστής
Ο διάσημος εφευρέτης, εκτός απο περιβαλλοντολόγος ήταν και ανθρωπιστής. Οπως αναφέρει η Αλκορν: «Εκανε ότι έκανε για τη βελτίωση της ανθρωπότητας, για να βοηθήσει τους ανθρώπους να έχουν μια καλύτερη ποιότητα ζωής. Ποτέ δεν φάνηκε να ενδιαφέρεται για το χρηματικό κέρδος και ένα πιθανό μειονέκτημα του ότι ο ίδιος δεν φαινόταν ποτέ να έχει αρκετά χρήματα για τις έρευνές του. Παρόλο που είχε διάσημους φίλους, όπως ο Μαρκ Τουαίην και η Γαλλίδα ηθοποιός Σάρα Μπερνάρ, αγωνίστηκε πολύ για τα οικονομικά του, σε αντίθεση με τον Εντισον και τον Γουεστινγκχαουζ που αποδείχθηκαν πολύ πιο επιτυχημένοι επιχειρηματίες.

3. Ο Τέσλα έπασχε από αϋπνία και ιδεοψυχαναγκαστικές συμπεριφορές (OCD)
Ο ίδιος ισχυριζόταν ότι χρειαζόταν μόλις δύο ώρες ύπνου τη νύχτα, αν και περιστασιακά έπαιρνε μεσημεριανούς ύπνους. Απεχθανόταν τα κοσμήματα και τα στρογγυλά αντικείμενα και δεν άντεχε να αγγίξει μαλλιά. Επίσης είχε εμμονή με τον αριθμό τρία και γυάλιζε κάθε σημείο της τραπεζαρίας του πριν δειπνήσει, χρησιμοποιώντας ακριβώς 18 χαρτοπετσέτες.

4. Πολλές από τις εφευρέσεις του Τέσλα είχαν ταξινομηθεί.
Οταν ο Τέσλα πέθανε το 1943, κατά τη διάρκεια του Β 'Παγκοσμίου Πολέμου, το Γραφείο Alien Properties πήρε τα πράγματά του. Τα περισσότερα από αυτά, δόθηκαν στην οικογένειά του, και πολλά κατέληξαν στο μουσείο Τέσλα στο Βελιγράδι, που άνοιξε το 1950. Ωστόσο ορισμένα από τα έγγραφα του εξακολουθούν να κατατάσσονται από την κυβέρνηση των ΗΠΑ.

5. Το μουσείο του Τέσλα χρηματοδοτήθηκε από ένα καρτούν
Τον Μάιο, το Γουαρντερκλιφ αγοράστηκε από το Ερευνητικό Κέντρο Tesla με 1,370,000 δολάρια που δώρισε η ιστοσελίδα IndieGoGo. Η εκστρατεία ξεκίνησε από τον Μάθιου Ινμαν, δημιουργό του δημοφιλούς κόμικ Oatmeal






ΠΗΓΗ...http://www.ramnousia.com

ΓΙΑΤΙ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΖΟΝΤΑΝ ΑΓΕΛΑΣΤΟΙ ΣΤΙΣ ΠΑΛΙΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ;



Γιατί τα ζευγάρια του στις φωτογραφίες του 19ου αιώνα ήταν σχεδόν... ανέκφραστα;
Ο Αμερικανός συγγραφέας Mark Twain είχε γράψει για αυτό το νιόπαντρο ζευγάρι της φωτογραφίας, που δείχνει σαν να το έχουν...
στείλει σε... καταναγκαστικά έργα: "Η φωτογραφία είναι το πιο σημαντικό έγγραφο και δεν υπάρχει τίποτε πιο καταδικαστικό από ένα ανόητο χαμόγελο που θα μείνει εκεί για πάντα".

Το γέλιο ήταν για τους... φτωχούς, τους έκφυλους και τους μεθυσμένους

Την άποψη αυτή του Twain υποστήριζαν φυσικά και άλλοι στην εποχή του, οι οποίοι πίστευαν ότι το χαμόγελο κάνει τον άνθρωπο να δείχνει... γελοίος.

Όπως και παλαιότερα στους πίνακες – πορτραίτα (παράδοση την οποία "κληρονόμησε" η φωτογραφία) δύσκολα θα δει κανείς κάποιον με μειδίαμα στο πρόσωπο.

"Τον 17ο αιώνα στην Ευρώπη ήταν διαδεδομένη η άποψη ότι αυτοί που χαμογελούσαν πλατιά ήταν οι φτωχοί, οι έκφυλοι, οι μεθυσμένοι και όσοι ήταν στο χώρο της διασκέδασης" ανέφερε σε άρθρο του ο καλλιτέχνης, συγγραφέας και λέκτορας στη Σχολή Καλών Τεχνών του πανεπιστημίου του Κέμπριτζ Nicholas Jeeves.

Τα χαμόγελα θεωρούνταν ότι παραβίαζαν τα όρια της ευπρέπειας.

Το 1703 ένας Γάλλος συγγραφέας είχε γράψει περιφρονητικά για "ανθρώπους που σηκώνουν το πάνω τους χείλος τόσο ψηλά, που... σχεδόν φαίνονται τα δόντια τους". "Και όχι μόνο είναι αγενές συνέχισε- αλλά γιατί να το κάνουν; Αφού η Φύση μάς έδωσε χείλια για να τα κλείνουμε"




ΠΗΓΗ...http://periergaa.blogspot.com

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...