Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

Ι.Μ Αγίου Ιλαριωνος

Ιερός Ναός Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη του χωριού.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη πλατείας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Νερόμυλος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πετροντούβαρο.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Σοκάκι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Ι.Μ Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Καταρράκτης.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Αγία Παρασκευή.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Φράγμα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

"Μπιτσκία".

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης .

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χορευτικός σύλλογος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εκκλησία - κοινότητα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άνοιξη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

Δευτέρα 24 Οκτωβρίου 2022

Συμμετοχή του Ε.Ο.Γ. "Η ΠΕΛΛΑ" στο 6ο Παγκόσμιο Διαπολιτισμικό Φεστιβάλ στα Γκραν Κανάρια !

 Γιαννιτσά, 23 Οκτωβρίου 2022

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Με μεγάλη επιτυχία στέφθηκε η αποστολή του Ε.Ο.Γ. «Η ΠΕΛΛΑ» στα Γκραν Κανάρια.

   Μια εξαιρετική εμπειρία για τον Όμιλό μας ολοκληρώθηκε με επιτυχία τη Δευτέρα 17/10/2022 στα πλαίσια του 6ου Παγκόσμιου Διαπολιτισμικού Φεστιβάλ που πραγματοποιήθηκε στα Γκραν Κανάρια από τις 8 έως τις 15 Οκτωβρίου 2022.

   Την αντιπροσωπευτική ομάδα του Ομίλου, καθώς και των υπόλοιπων χωρών (Σλοβακία, Αλγερία, Αίγυπτος, Μεξικό, Ισπανία, Κίνα), υποδέχθηκαν τόσο η δήμαρχος του Αρούκας, όσο και της Λας Πάλμας. Κατά τη διάρκεια της υποδοχής αντηλλάγησαν  αναμνηστικά δώρα.

   Η χορευτική αποστολή του Ομίλου είχε τη χαρά να πραγματοποιήσει τρεις παραστάσεις, μία στο Αρούκας, μία στο Γκαλντάρ και μία στο Λας Πάλμας αντίστοιχα. Οι χορεύτριες και χορευτές του Ε.Ο.Γ. «Η ΠΕΛΛΑ» απέσπασαν το πιο δυνατό χειροκρότημα παρουσιάζοντας χορούς της Μακεδονίας και, φυσικά, το διεθνές αναγνωρισμένο συρτάκι.

   Κατά τη διάρκεια της αναχώρησης, η ελληνική αποστολή είχε την ευκαιρία να περιηγηθεί στην πόλη του φωτός, το Παρίσι και την εξωτική Λανθαρότε (νησί των Καναρίων), ενώ στην επιστροφή  δόθηκε η ευκαιρία της επίσκεψης στο μαγευτικό Άμστερνταμ. 

   Θερμές ευχαριστίες στον δήμο Πέλλας και ιδιαίτερα στον Δήμαρχο κύριο Γρηγόριο Στάμκο για τη συνολική βοήθεια που προσέφερε, ώστε να πραγματοποιηθεί το ταξίδι απρόσκοπτα. Επίσης, ευχαριστούμε τους δήμους Έδεσσας και Αλμωπίας για την προμήθεια έντυπου υλικού τουριστικού ενδιαφέροντος.  Επιπλέον, εγκάρδιες ευχαριστίες στους Ι. ΚΤΕΟ Δουβαντζής-Πένογλου, Αγιαννίδης Rolloplast, Alexander Market και τον κ. Πατσώνη Βαλσαμή για τις χορηγίες που παρείχαν, ώστε να πραγματοποιηθεί η αποστολή με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.  

   Τέλος, συγχαίρουμε θερμά όλα τα μέλη της αποστολής, καθώς αντιπροσώπευσαν άξια όχι μόνο τον Όμιλο, αλλά και την ίδια την Ελλάδα.

                                                                      Με τιμή 

                                                                         Το ΔΣ












Έγκριση χρηματοδότησης για την δημιουργία καταφυγίου αδέσποτων ζώων συντροφιάς.



 Μετά την την έγκριση της χρηματοδότησης από το Υπουργείο Εσωτερικών προς τον Δήμο  Αλμωπίας με το ποσό των 414.200€ για την δημιουργία καταφυγίου αδέσποτων ζώων συντροφιάς, ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Χρήστος Χατζηγιαννίδης δήλωσε:


Είμαστε στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουμε άλλη μια σημαντική χρηματοδότηση για τον δήμο μας .


Με την έγκριση της χρηματοδότησης θα μπορέσουμε να υλοποιήσουμε ένα σημαντικό έργο που θα βοηθήσει στην διαχείριση του προγράμματος των αδέσποτων ζώων.


Ένα έργο το οποίο  θα συμβάλει στην άμβλυνση του προβλήματος των αδέσποτων ζώων του δήμου μας και θα αποτελέσει την καρδιά μίας οργανωμένης προσπάθειας υιοθεσίας των αδέσποτων.


Με την άριστη συνεργασία του δήμου μας με το αρμόδιο υπουργείο ,δικαιώνεται όλη η προσπάθεια της δημοτικής μας αρχής για την ωρίμανση και υλοποίηση ενός έργου πρότυπου για την Ελλάδα, στον κρίσιμο τομέα της περίθαλψης των αδέσποτων ζώων. 

Παραλαβή Καφέ Κάδων στον Δήμο Αλμωπίας.



 Παραλαβή 524 νέων  Καφέ Κάδων στον Δήμο Αλμωπίας


Ο Δήμος Αλμωπίας παρέλαβε 524 νέους καφέ κάδους. Στους νέους καφέ κάδους συλλέγουμε οργανικά υλικά, υπολείμματα φαγητού, λαχανικών, φρούτων, λουλουδιών, απόβλητα από λαϊκές αγορές αλλά και απόβλητα κήπων και πάρκων όπως κλαδιά και φύλλα.

 Σκοπός των καφέ κάδων είναι η κομποστοποίηση, δηλαδή η φυσική μετατροπή των παραπάνω υλικών  σε χρήσιμο λίπασμα.

Παράλληλα ο Δήμος Αλμωπίας το επόμενο διάστημα θα παραλάβει και  το όχημα αποβλήτων με πλυντήριο , όπως και έναν νέο κλαδοτεμαχιστή, για την συλλογή των απορριμμάτων. Έτσι σταδιακά ο Δήμος Αλμωπίας αναπτύσσει και δημιουργεί την υποδομή για την ορθή διαχείριση των οργανικών βιοαπόβλητων.

Τέλος σύντομα θα γίνει και η ανάλογη καμπάνια ενημέρωσης για τους πολίτες, τους επιχειρηματίες εστίασης αλλά και τα σχολεία του Δήμου μας


Η ανακύκλωση των υλικών περιορίζει τις ποσότητες των απορριμμάτων, μειώνει την ανάγκη για εύρεση νέων πηγών πρώτων υλών, διευκολύνει τη διαχείριση τους, μειώνει τη ρύπανση του εδάφους, των υδάτων , της ατμόσφαιρας, προστατεύει τη δημόσια υγεία, προκαλεί αύξηση ζήτησης ανακυκλώσιμων υλικών, και, μέσω της κυκλικής οικονομίας, δημιουργεί νέες θέσεις εργασίας.


Η Αντιδήμαρχος Καθαριότητας, Ανακύκλωσης Πρασίνου και Περιβάλλοντος


Πολυξένη Νάνου


ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...