Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

Ι.Μ Αγίου Ιλαριωνος

Ιερός Ναός Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη του χωριού.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη πλατείας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Νερόμυλος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πετροντούβαρο.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Σοκάκι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Ι.Μ Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Καταρράκτης.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Αγία Παρασκευή.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Φράγμα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

"Μπιτσκία".

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης .

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χορευτικός σύλλογος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εκκλησία - κοινότητα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άνοιξη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

Πέμπτη 4 Ιουνίου 2015

ΠΡΟΣΛΗΨΗ ΕΝΟΣ ΥΔΡΟΝΟΜΕΑ ΣΤΗΝ ΤΟΠΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΠΡΟΜΑΧΩΝ



Ο Δήμος Αλμωπίας θα προσλάβει έναν υδρονομέα για την τοπική κοινότητα Προμάχων.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλουν τις αιτήσεις τους μέχρι αύριο 5/6/2015.



ΠΗΓΗ...http://www.karatzova.com/


ΜΑΘΗΤΙΚΗ ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΤΑΞΕΙΣ ΜΟΝΩΔΙΑΣ ΚΑΙ ΠΙΑΝΟΥ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΩΔΕΙΟΥ ΑΛΜΩΠΙΑΣ


ΜΑΘΗΤΙΚΗ ΣΥΝΑΥΛΙΑ

Η ΔΗ.Κ.Ε. Αλμωπίας και το Ξενιτίδειο Δημοτικό Ωδείο Αλμωπίας σας προσκαλούν στην Συναυλία με τη συμμετοχή των καθηγητών και των σπουδαστών της τάξης Μονωδίας και τάξης Πιάνου που διοργανώνουν την Τρίτη 9 Ιουνίου 18:30 μ. μ. στο Ξενιτίδειο Πνευματικό Κέντρο στην Αριδαία.
Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη.
Συμμετέχουν οι σπουδαστές:
Κιλάρογλου Ειρήνη, Πιλάτου Φωτεινή, Λιούγκα Μαρία, Κατσαμακτσή Μαρία, Ταγάρη Δέσποινα, Ζάϊκου Μαρία, Ασλαμάς Χρήστος, Τζάτζης Γρηγόρης, Σούτογλου Παρασκευή, Χάψαλη Αργυρώ, Μποζίνογλου Γεώργιος.

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΣΤΟ ΠΡΩΗΝ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ ΕΞΑΠΛΑΤΑΝΟΥ



Συνάντηση εργασίας πραγματοποιήθηκε το πρωί της Πέμπτης στο πρώην Δημαρχείο Εξαπλατάνου, μεταξύ του Δημάρχου Αλμωπίας κ. Δημήτρη Μπίνου και του Αντιδημάρχου Δ.Ε. Εξαπλατάνου κ. Στέφανου Αβραμίκα, στην οποία συμμετείχε και ο Πρόεδρος της Δ.Κ. κ. Νίκος Χατζηανδρέου.
Ο κ. Μπίνος ενημερώθηκε εκτενώς για τα προβλήματα τόσο της έδρας όσο και των χωριών της Δημοτικής Ενότητας, καθώς επίσης και για την εξέλιξη των εργασιών που πραγματοποιούνται τους τελευταίους μήνες.

Όπως τόνισε ο κ. Αβραμίκας, γίνεται μία πολύ μεγάλη προσπάθεια για να λυθούν τα όποια προβλήματα προκύπτουν, ενώ ενημέρωσε ότι αυτές τις μέρες τα μηχανήματα του Δήμου εργάζονται στον Εξαπλάτανο.

ΠΑΜΕ - ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΠΕΛΛΑΣ - ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΑ στις 11 ΙΟΥΝΗ σε ΕΔΕΣΣΑ & ΓΙΑΝΝΙΤΣΑ


Οι ψευτοηρωισμοί της κυβέρνησης και τα παραμύθια των κόκκινων γραμμών βαδίζουν στο τέλος τους. Κανένας να μην παρασυρθεί από τα διλήμματα, τα δήθεν «αδιέξοδα». Η εξαπάτηση και οι εκβιασμοί, συνεχίζονται από το ίδιο σημείο που τα άφησε η προηγούμενη κυβέρνηση.
Η παγίωση της φτώχειας δεν είναι «έντιμος συμβιβασμός»!
Δεν υπάρχει “έντιμος συμβιβασμός” με τους εργαζόμενους στην ανέχεια, όταν η εξαθλίωση χτυπάει κόκκινο! Η συμφωνία έχει μέτρα που χαρίζουν χαμόγελα σε αυτούς που πλούτισαν και συνεχίζουν να πλουτίζουν εις βάρος της συντριπτικής λαϊκής πλειοψηφίας που βασανίζεται και υποφέρει.
Οι ζωές μας δε σηκώνουν άλλα μέτρα. Οι ανάγκες μας δε μπορούν να περιμένουν! Εδώ και τώρα, κόντρα στην τρομοκρατία και τους εκβιασμούς ΔΙΕΔΚΙΚΟΥΜΕ:
·     Αυξήσεις σε μισθούς, συντάξεις και επιδόματα.
·     Κάλυψη όλων των απωλειών.
·     Αποκατάσταση των Συλλογικών Συμβάσεων εργασίας.
·     Κατάργηση των αντεργατικών νόμων.
·    Ουσιαστική προστασία όλων των ανέργων.
Δεν πρέπει να χαρίσουμε τον κόπο μας!
Όχι άλλη ανοχή στη φτώχεια, στην ανέχεια, στην ανασφάλεια!
Τώρα είναι η ώρα να ακουστεί η φωνή μας δυνατά, μαχητικά!

ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΔΥΝΑΜΙΚΑ ΣΤΑ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΑ ΤΟΥ ΠΑΜΕ
ΕΔΕΣΣΑ:  ΜΙΚΡΟΙ ΚΑΤΑΡΡΑΚΤΕΣ
                       ΓΙΑΝΝΙΤΣΑ: ΠΛΑΤΕΙΑ ΕΠΟΝ - ΠΕΖΟΔΡΟΜΟΣ

ΠΑΜΕ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΕΙΣ




ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΝΟΜΟΥ ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΑΠΑΝΕΣ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗΣ

Η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ υλοποιώντας στο ακέραιο τις «δημιουργικές ασάφειες» που έχει η συμφωνία της 20ης Φλεβάρη με τους θεσμούς (Ε.Ε. – ΕΚΤ – ΔΝΤ), βάζει μπροστά το σχέδιο για μείωση του λεγόμενου «μη μισθολογικού κόστους».
Ένα σχέδιο, που ήρθε να συμπληρώσει τις περικοπές της προηγούμενης κυβέρνησης των ημερών για τις εκτός έδρας κινήσεις κατά 50%, τις περικοπές σε άδειες, ασθένεια κλπ.
Με το Σχέδιο Νόμου «Δαπάνες Μετακινούμενων εντός & εκτός Επικράτειας» που έδωσε στη δημοσιότητα το Υπουργείο Οικονομικών  καταργείται επί της ουσίας η ημερήσια αποζημίωση για τα εκτός έδρας των δημοσίων υπαλλήλων, βάζοντας ως προϋπόθεση αποζημίωσης την κίνηση σε απόσταση πάνω από 160 km από την υπηρεσία!!!
Φαίνεται πως και «από τη μύγα ξύγκι» θα βγάλει η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ προκειμένου να βγουν τα αναγκαστικά πλεονάσματα και οι ισοσκελισμένοι προϋπολογισμοί που φέρνει η επικείμενη αντιλαϊκή Συμφωνία.
Και όχι μόνο αυτό. Οι δημόσιοι υπάλληλοι για να είναι συνεπείς με τους πολίτες θα αναγκάζονται να βάζουν κι από την τσέπη τους για να κινηθούν εκτός έδρας !!!
Μετά το πετσόκομμα των κοινωνικών δαπανών (Υγεία, Πρόνοια, Παιδεία), το κατακρεούργημα των κοινωνικοασφαλιστικών δικαιωμάτων, τις αναγκαστικές δεσμεύσεις των αποθεματικών των Δήμων και άλλων 1.500 φορέων του Δημοσίου, στο όνομα της ανταγωνιστικότητας και της κερδοφορίας των καπιταλιστών έρχονται και νέα μέτρα στο πνεύμα της νέας αντιλαϊκής Συμφωνίας. Αυτό προαναγγέλλει το συγκεκριμένο Σχέδιο Νόμου…
Οι δηλώσεις της συγκυβέρνησης ότι δεν θα υπάρχουν νέες μειώσεις των μισθών των δημοσίων υπαλλήλων αποδεικνύονται «αέρας κοπανιστός», και δεν θα μπορούσε να είναι αλλιώς από μια κυβέρνηση που αναγνωρίζει τα χρέος, που έχει δεσμεύσεις απέναντι στα μεγάλα συμφέροντα και την Ευρωπαϊκή Ένωση.
Καμιά ανοχή. Καμιά αναμονή. Καμιά «στάχτη στα μάτια» στις ψευδεπίγραφες «διαβουλεύσεις» και τους «κοινωνικούς διαλόγους».
ΟΛΟΙ στα ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΑ στις 11 ΙΟΥΝΗ
      ΟΧΙ ΣΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ, ΠΑΛΙΑ ΚΑΙ ΝΕΑ. ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΩΝ ΑΝΤΕΡΓΑΤΙΚΩΝ ΝΟΜΩΝ
    ΠΑΙΡΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΜΑΣ

  ΚΛΙΜΑΚΩΝΟΥΜΕ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΜΑΣ

ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΦΟΥΣΤΑΝΗΣ "ΤΑΡΑΚΟΥΝΗΣΑΝ" ΤΗΝ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ



Μία ευχάριστη έκπληξη περίμενε τον Δήμαρχο Αλμωπίας κ. Δημήτρη Μπίνο στο γραφείο του το πρωί της Τετάρτης. Συγκεκριμένα, έφτασε στα χέρια του μια επιστολή την οποία υπογράφουν οι μαθητές των Γ’ και Δ’ τάξεων του Δημοτικού Σχολείου Φούστανης, που γράφτηκε με αφορμή το μάθημα «Η 5η Βασική Αρχή των Δικαιωμάτων του Παιδιού» και στην οποία επισημαίνονται τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα παιδιά με ειδικές ανάγκες στον Δήμο Αλμωπίας.


Οι μαθητές προχώρησαν στην διατύπωση ουσιαστικών προτάσεων, όπως το να υπάρχουν ράμπες πρόσβασης σε όλους τους δημόσιους εξωτερικούς και εσωτερικούς χώρους του Δήμου μας, να υπάρχει μέριμνα ώστε να είναι ελεύθερες οι ειδικά διαμορφωμένες διαβάσεις στα πεζοδρόμια κ.α.
Ο Δήμαρχος αντιλαμβανόμενος τη μεγάλη συμβολική αλλά και ουσιαστική αξία αυτής της επιστολής που γράφτηκε με τόση αγάπη από τα παιδιά για τα παιδιά, επισκέφθηκε την επόμενη κιόλας μέρα -την Πέμπτη- το Δημοτικό Σχολείο Φούστανης, συνοδευόμενος από τον Πρόεδρο της ΔΗΚΕΑ κ. Χρήστο Γεωργίου, για να συγχαρεί τους μαθητές και τους δασκάλους τους και να τους ευχαριστήσει εκ μέρους όλης της τοπικής μας κοινωνίας γι’ αυτή την πρωτοβουλία τους, η οποία εξυψώνει την ανθρώπινη φύση και διατυπώνει μέσα σε λίγες γραμμές ένα από τα μεγαλύτερα νοήματα της ζωής: Την αλληλεγγύη και την αγάπη για τον συνάνθρωπο.
Ο κ. Μπίνος είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με μαθητές και δασκάλους και να τους κάνει γνωστές τις πρωτοβουλίες που έχει πάρει ήδη ο Δήμος προς αυτήν την κατεύθυνση, όπως για παράδειγμα την πολύ πρόσφατη τοποθέτηση του ειδικού ανελκυστήρα στο Δημαρχείο, την στήριξη των κοινωνικών δομών κ.α., ενώ τόνισε ότι χρειάζεται να γίνουν πολλά πράγματα ακόμη για να γίνει ο τόπος μας φιλικός προς όλους τους συνανθρώπους μας.

Ο Δήμαρχος αποχώρησε έχοντας ακούσει πολλές ουσιαστικές ιδέες, μέσα από τη ματιά των παιδιών, που καμιά φορά «βάζουν τα γυαλιά» στους μεγάλους.

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...