Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

Πέμπτη 4 Ιουνίου 2015

ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΦΟΥΣΤΑΝΗΣ "ΤΑΡΑΚΟΥΝΗΣΑΝ" ΤΗΝ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ



Μία ευχάριστη έκπληξη περίμενε τον Δήμαρχο Αλμωπίας κ. Δημήτρη Μπίνο στο γραφείο του το πρωί της Τετάρτης. Συγκεκριμένα, έφτασε στα χέρια του μια επιστολή την οποία υπογράφουν οι μαθητές των Γ’ και Δ’ τάξεων του Δημοτικού Σχολείου Φούστανης, που γράφτηκε με αφορμή το μάθημα «Η 5η Βασική Αρχή των Δικαιωμάτων του Παιδιού» και στην οποία επισημαίνονται τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα παιδιά με ειδικές ανάγκες στον Δήμο Αλμωπίας.


Οι μαθητές προχώρησαν στην διατύπωση ουσιαστικών προτάσεων, όπως το να υπάρχουν ράμπες πρόσβασης σε όλους τους δημόσιους εξωτερικούς και εσωτερικούς χώρους του Δήμου μας, να υπάρχει μέριμνα ώστε να είναι ελεύθερες οι ειδικά διαμορφωμένες διαβάσεις στα πεζοδρόμια κ.α.
Ο Δήμαρχος αντιλαμβανόμενος τη μεγάλη συμβολική αλλά και ουσιαστική αξία αυτής της επιστολής που γράφτηκε με τόση αγάπη από τα παιδιά για τα παιδιά, επισκέφθηκε την επόμενη κιόλας μέρα -την Πέμπτη- το Δημοτικό Σχολείο Φούστανης, συνοδευόμενος από τον Πρόεδρο της ΔΗΚΕΑ κ. Χρήστο Γεωργίου, για να συγχαρεί τους μαθητές και τους δασκάλους τους και να τους ευχαριστήσει εκ μέρους όλης της τοπικής μας κοινωνίας γι’ αυτή την πρωτοβουλία τους, η οποία εξυψώνει την ανθρώπινη φύση και διατυπώνει μέσα σε λίγες γραμμές ένα από τα μεγαλύτερα νοήματα της ζωής: Την αλληλεγγύη και την αγάπη για τον συνάνθρωπο.
Ο κ. Μπίνος είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με μαθητές και δασκάλους και να τους κάνει γνωστές τις πρωτοβουλίες που έχει πάρει ήδη ο Δήμος προς αυτήν την κατεύθυνση, όπως για παράδειγμα την πολύ πρόσφατη τοποθέτηση του ειδικού ανελκυστήρα στο Δημαρχείο, την στήριξη των κοινωνικών δομών κ.α., ενώ τόνισε ότι χρειάζεται να γίνουν πολλά πράγματα ακόμη για να γίνει ο τόπος μας φιλικός προς όλους τους συνανθρώπους μας.

Ο Δήμαρχος αποχώρησε έχοντας ακούσει πολλές ουσιαστικές ιδέες, μέσα από τη ματιά των παιδιών, που καμιά φορά «βάζουν τα γυαλιά» στους μεγάλους.

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

- Σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται από τα Προμαχιώτικα Νεα .

- Τα Προμαχιώτικα Νέα διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρέσουν οποιοδήποτε σχόλιο θεωρούν ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες.

- Τα Προμαχιώτικα Νέα δεν παρεμβαίνουν σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσουν το περιεχόμενο ενός σχολίου.

- Τα σχόλια αναγνωστών σε καμιά περίπτωση δεν αντιπροσωπεύουν τα Προαχιώτικα Νέα.

- Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης .

H συντακτική ομάδα των Προμαχιώτικων Νέων.

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...