Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

Ι.Μ Αγίου Ιλαριωνος

Ιερός Ναός Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη του χωριού.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη πλατείας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Νερόμυλος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πετροντούβαρο.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Σοκάκι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Ι.Μ Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Καταρράκτης.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Αγία Παρασκευή.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Φράγμα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

"Μπιτσκία".

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης .

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χορευτικός σύλλογος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εκκλησία - κοινότητα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άνοιξη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

Κυριακή 8 Μαρτίου 2015

TEST : ΠΟΣΟ ΚΑΛΟΣ ΕΙΣΑΙ ΣΤΗΝ ΟΡΘΟΓΡΑΦΙΑ;

Τεστ - Πόσο καλός είσαι στην ορθογραφία;

Απάντησε στις επόμενες ερωτήσεις και ανακάλυψε πόσο καλός είσαι στην ορθογραφία!

Πάτησε εδώ για να κάνεις το τεστ.

ΔΙΕΘΝΗΣ ΔΙΑΚΡΙΣΗ (ΧΑΛΚΙΝΟ ΜΕΤΑΛΛΙΟ) ΓΙΑΤΟ ΙΕΚ ΑΡΙΔΑΙΑΣ - "ΣΧΟΛΗ ΤΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ" DETROP



Στην κατηγορία "Ομαδικό" αγωνίστηκαν οι σπουδαστές του ΙΕΚ ΑΡΙΔΑΙΑΣ
" Παρπούλας Δημήτρης, Νίκου Μαρία, Καραπάνου Άννα και Ροδοβίτης Θωμάς"
(Υπέυθυνοι αποστολής – Αλέκου Κώστας, Κουρατζόγλου Θόδωρος)
 στον 9ο Διεθνή Διαγωνισμό Μαγειρικής Νοτίου Ευρώπης στην έκθεση Detrop στη Θεσσαλονίκη
. Το ΣΚ 28-0 01-03 2015 και με τις επιδόσεις  τους έφεραν την εξαιρετικά τιμητική διάκριση (Χάλκινο Μετάλλιο) - "Σχολή της Χρονιάς".

Η συμμετοχή των σπουδαστών του ΙΕΚ ΑΡΙΔΑΙΑΣ αποτελεί μοναδική ευκαιρία προβολής του τόπου μας και των σπουδών παρέχονται από το ΙΕΚ.
Η πρόοδος, η εφαρμογή των γνώσεων και των δεξιοτήτων αλλά και η ανάδειξη των αυριανών επαγγελματιών στον χώρο της  Εστίασης ως απόφοιτοι του ΙΕΚ ΑΡΙΔΑΙΑΣ είναι ο βασικός μας στόχος.
Ενθαρρύνουμε τη συμμετοχή  σε Διεθνείς Διαγωνισμούς με κύρος και ανταγωνισμό και οι σπουδαστές μας ανταποκρίνονται με τον καλύτερο τρόπο :
Διακρίσεις και θετική διαφήμιση για τον εκπαιδευτικό οργανισμό που ανήκουν.
Η Διοίκηση του ΙΕΚ ΑΡΙΔΑΙΑΣ εύχεται πάντα επιτυχίες σε όλες και όλους.
Συγχαρητήρια.

Με εκτίμηση
-Ο- Διευθυντής του ΙΕΚ ΑΡΙΔΑΙΑΣ

Γιόρτσος Γεώργιος

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΟΜΑΔΩΝ ΠΑΡΑΓΩΓΩΝ ΚΑΙ ΑΓΡΟΤΙΚΩΝ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΩΝ ΠΕΛΛΑΣ



Σημαντική πρώτη συνάντηση στην Αριδαία  Ομάδων Παραγωγών και Αγροτικών Συνεταιρισμών της Πέλλας για την αυτοοργάνωση και τον νέο συνεργατισμό
Ψηφίστηκε 8μελής προσωρινή συντονιστική επιτροπή
   Σήμερα Σάββατο 7 Μαρτίου 2015 πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Αλμωπίας με πρωτοβουλία του Γιάννη Σηφάκη και της Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ Πέλλας συνάντηση  Ομάδων παραγωγών και συνεταιρισμών της Πέλλας για τον νέο συνεργατισμό και την αυτοοργάνωση των αγροτών στην Πέλλα. Συντονιστής της συνάντησης ήταν ο Αγροτικός Σύλλογος Αλμωπίας και προσκεκλημένοι σε πρώτη φάση ήταν οι Ομάδες Παραγωγών και οι συνεταιρισμοί που συμμετείχαν στην πρωτοβουλία διεκδίκησης για την μείωση των κριτηρίων αναγνώρισης των Ομάδων Παραγωγών την προηγούμενη περίοδο.
 Στην συνάντηση μετείχαν Ομάδες Παραγωγών και Συνεταιρισμοί από όλους τους Δήμους της Πέλλας.
Ο Γιάννης Σηφάκης εισηγούμενος αναφέρθηκε αναλυτικά στις προγραμματικές θέσεις της νέας κυβέρνησης για την αγροτική και κτηνοτροφική παραγωγή καθώς και στα αποτελέσματα της συνάντησης του (μαζί με τους αγρότες και κτηνοτρόφους της Πέλλας) με τον Αν.Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Βαγγέλη Αποστόλου πριν τρείς ημέρες.
Ακόμη επισήμανε την ανάγκη οι αγρότες της Πέλλας να αυτοοργανωθούν όσο γίνεται πιο γρήγορα σε πρωτοβάθμιο και δευτεροβάθμιο επίπεδο για να μπορέσουν να συγκεντρώσουν και να εμπορευτούν τα δυναμικά προϊόντα τους αλλά και να εκπροσωπούνται στα κέντρα αποφάσεων.
Επιπλέον κάλεσε τις παρευρισκόμενες ΟΠ και συνεταιρισμούς στην εκλογή προσωρινής συντονιστικής επιτροπής για να οργανώσει τις διαδικασίες για την αυτοοργάνωση και τον νέο συνεργατισμό.
Ο πρόεδρος του Αγροτικού συλλόγου Αλμωπίας Φώντας Τσέμπης ενημέρωσε τους παριστάμενους για την συνάντηση με τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και πρότεινε τρόπους να προχωρήσει η αυτοοργάνωση των αγροτών.
Ακολούθησε πολύ ενδιαφέρουσα συζήτηση που κατέληξε στην εκλογή 8μελούς προσωρινής συντονιστικής επιτροπής για να ασχοληθεί επισταμένως με το ζήτημα αυτό και να αναλάβει πρωτοβουλίες προς τις άλλες ΟΠ και συνεταιρισμούς, προς τους Δήμους και το Υπουργείο.
Παρευρέθησαν στην συγκέντρωση ο Πέτρος Γάγκλιου, συντονιστής Νομαρχιακής Επιτροπής ΣΥΡΙΖΑ Πέλλας, ο Γιώργος Αβραμίδης, συντονιστής ΣΥΡΙΖΑ Αλμωπίας, ο Παύλος Κελεσίδης υπεύθυνος αγροτικών θεμάτων της ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ Πέλλας,η Σοφία Σταυρίδου συντονίστρια ΣΥΡΙΖΑ Σκύδρας, ο Γιώργος Τσιμτσιρίδης αντιδήμαρχος Αλμωπίας, υπεύθυνος αγροτικών θεμάτων του Δήμου.

Συμμετείχαν ο Αγροτικός σύλλογος Αλμωπίας, Α.Σ. Αρσενίου, Α.Σ. «Πρόοδος» Μανδάλου, Α.Σ. Προφήτη Ηλία, Α.Σ. Δροσερού, Α.Σ. Μεγάλου Αλεξάνδρου, Α.Σ. Μηλιάς, Α.Σ. Νότιας, Α.Σ. Αρχαγγέλου «η Παράδοση», Α.Σ.Ο.Π. Αρχαγγέλου, από Σεβαστειανά, εκπρόσωπος του υπό ίδρυση Αγροτικού συλλόγου Σκύδρας. 



ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...