Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

Ι.Μ Αγίου Ιλαριωνος

Ιερός Ναός Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη του χωριού.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη πλατείας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Νερόμυλος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πετροντούβαρο.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Σοκάκι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Ι.Μ Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Καταρράκτης.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Αγία Παρασκευή.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Φράγμα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

"Μπιτσκία".

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης .

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χορευτικός σύλλογος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εκκλησία - κοινότητα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άνοιξη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

Τετάρτη 21 Νοεμβρίου 2012

ΔΙΑΚΥΡΗΞΗ ΑΠΟΚΥΡΗΞΗΣ ΤΗΣ ΠΑΝΑΙΡΕΣΗΣ ΤΟΥ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΜΟΥ



Προς
την Αυτού Θειοτάτη Παναγιότητα Οικουμενικό Πατριάρχη Κωνσταντινουπόλεως κ.κ. Βαρθολομαίο,
Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Γερμανίας και Έξαρχο Κεντρικής και Δυτικής Ευρώπης κ.κ.     
 Αυγουστίνο,
Σεβασμιότατους Μητροπολίτες, Οσιολογιότατους Ιερείς, Αρχιερείς, Μοναχούς, Ιερομόναχους και διακόνους της Εκκλησίας του Ιησού Χριστού στην Ευρώπη, στο Ελληνικό κράτος, στη Κύπρο και σε όλο τον κόσμο ανά την υφήλιο,
αγαπητό Άγιον Όρος,
αγαπητό κλήρο και λαό.


Δεκαετίες τώρα
παρακολουθούμε ενέργειες από τους προκαθήμενους της εκκλησίας μας και ιδιαίτερα σε πολύ υψηλό και ύψιστο επίπεδο ιεραρχίας, που δεν μπορούμε να τα καταλάβουμε εμείς ως ταπεινοί και αμαρτωλοί δούλοι Κυρίου. Αυτές οι ενέργειες έχουν όνομα, αυτοαποκαλούνται οικουμενιστικές και συμβαίνουν μέσα στην Αγία του Χριστού Εκκλησία, τη μια και μοναδική και μόνη αληθινή καθολική και αποστολική Εκκλησία επί της γης, δηλ. την εκκλησία του μόνου αληθινού και Τριαδικού Θεού , αυτής του Κυρίου ημών Ιησoύ Χριστού, δηλαδή την Ορθόδοξη Εκκλησία και δεν μιλάμε.

Σας ερωτάμε λοιπόν:....Συνεχεια στον σύνδεσμο που ακολουθει


http://ailaos.blogspot.gr/2012/03/blog-post.html?spref=fb





ΠΗΓΗ...http://ailaos.blogspot.gr

Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΓΙΑ ΤΟΝ ΟΡΙΣΜΟ ΝΕΩΝ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΩΝ.



Απόφαση αριθ. 2159/2012
Ο Δήμαρχος Αλμωπίας

           Αφού έλαβε υπόψη: 
1. Τις διατάξεις του άρθρου 59 του Ν. 3852/2010 «Νέα Αρχιτεκτονική της Αυτοδιοίκησης και της Αποκεντρωμένης Διοίκησης - Πρόγραμμα Καλλικράτης» (Α΄87), αναφορικά με τον ορισμό Αντιδημάρχων και την αναπλήρωση του Δημάρχου.
2. Την υπ’ αριθ. 45892/11-8-2010 απόφαση του Υπουργού Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης «Πρωτοβάθμιοι και Δευτεροβάθμιοι Οργανισμοί Τοπικής Αυτοδιοίκησης της Χώρας με το Ν.3852/2010 και αναλογική κατανομή πληθυσμού στις δημοτικές κοινότητες του άρθρου 2, παρ. 4 του Ν.3852/2010, ο οποίος δεν είναι δυνατόν να κατανεμηθεί, λόγω ελλιπών στοιχείων τόπου εγκατάστασης» (Β΄1292), όπως ισχύει.
3. Το γεγονός ότι ο Δήμος Αλμωπίας, σύμφωνα με τη απογραφή του 2001, έχει συνολικό πληθυσμό 29.354 κατοίκους, έχει δύο (2) Δημοτικές Ενότητες οπότε εμπίπτει στις διατάξεις του άρθρου 59 παρ. 2 του Ν. 3852/2010 και επομένως μπορεί να οριστούν μέχρι πέντε αντιδήμαρχοι.
4. Το γεγονός ότι μετά από τις με αριθμ. πρωτ.  33852, 33882, 33883 και 33884/19-11-2012  έγγραφες παραιτήσεις τεσσάρων (4)  εκ των ως άνω πέντε (5) Αντιδημάρχων, και οι οποίες έγιναν αποδεκτές από το Δήμαρχο, μπορούν να ορισθούν ισάριθμοι Αντιδήμαρχοι στη θέση τους.
ΑΠΟΦΑΣΙΖΕΙ
1. Ορίζει Αντιδημάρχους του Δήμου Αλμωπίας, με θητεία από 20 Νοεμβρίου 2012 έως 31 Αυγούστου 2014, μεταβιβάζοντας σε αυτούς συγκεκριμένες καθ’ ύλην αρμοδιότητές του, όπως παρακάτω:
Α. Ορίζει Αντιδήμαρχο το Δημοτικό Σύμβουλο της πλειοψηφίας κ. Καραμαριά Σταύρο του Γεωργίου και του μεταβιβάζει, τις παρακάτω αρμοδιότητες:

1. Τις αρμοδιότητες του Γραφείου Αγροτικής-Κτηνοτροφικής Παραγωγής και Ανάπτυξης.
2. Τη συντήρηση – βελτίωση των χώρων πρασίνου.
3. Των εγγειοβελτιωτικών έργων.
4. Τις δράσεις για τα αδέσποτα ζώα.
5. Την επίβλεψη μελετών και έργων προστασίας περιβάλλοντος, πρασίνου.


Β. Ορίζει  καθ΄ ύλην Αντιδήμαρχο το Δημοτικό Σύμβουλο της πλειοψηφίας κ. Χρήστου Αναστάσιο του Χρήστου και του μεταβιβάζει τις παρακάτω αρμοδιότητες :
1. Τα θέματα Κοινωνικής Πολιτικής και Απασχόλησης, Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νέας Γενιάς.
2. Tα θέματα προβολής και Τουρισμού.
3. Τις αρμοδιότητες του Γραφείου Προστασίας και Προαγωγής της Δημόσιας Υγείας.
4. Τις αρμοδιότητες του Γραφείου Αδειοδοτήσεων και ρύθμισης Εμπορικών Δραστηριοτήτων:
- τον έλεγχο καταστημάτων και επιχειρήσεων υγειονομικού ενδιαφέροντος, 
- την έκδοση πάσης φύσης αδειών που απαιτούνται για τη λειτουργία επιχειρήσεων υγειονομικού ενδιαφέροντος, 
- την έκδοση πάσης φύσης αδειών που απαιτούνται για τη λειτουργία οποιασδήποτε επιχείρησης, εκμετάλλευσης, οργανισμού, φορέα, 
- τη χορήγηση αδειών άσκησης επαγγέλματος,
-τον υγειονομικό έλεγχο των καταστημάτων και επιχειρήσεων, την προστασία του καταναλωτή,
- τη λειτουργία Δημοτικών και Λαϊκών αγορών, εμποροπανηγύρεων, την άσκηση υπαίθριων εμπορικών δραστηριοτήτων και τη χορήγηση των σχετικών αδειών, 
- τη Διαφήμιση, και τους χώρους για την τοποθέτηση πλαισίων προβολής υπαίθριας διαφήμισης, 
- την επιβολή προστίμων για τα παράνομα πλαίσια και τις παράνομες πινακίδες (ν.2946/2001, ΦΕΚ 224Α'/2001) και
- γενικά τη χορήγηση και υπογραφή αδειών, πιστοποιητικών, την έκδοση αποφάσεων, την   επιβολή προστίμων των ανωτέρω αρμοδιοτήτων καθώς και την ευθύνη λειτουργίας και εποπτείας των φορέων και την ευθύνη λειτουργίας των αντίστοιχων οργανικών μονάδων του Δήμου.
   4. Την εποπτεία και ευθύνη επί των διοικητικών θεμάτων και των αντίστοιχων οργανικών             μονάδων του Δήμου και συγκεκριμένα των αρμοδιοτήτων της Γραμματείας Οργάνων Διοίκησης, Ληξιαρχείου, Δημοτολογίου, Δημοτικής Κατάστασης, Πρωτοκόλλου & Διεκπεραίωσης, Αλλοδαπών και Μεταναστών. 
         5.  Την εξυπηρέτηση και ενημέρωση των Πολιτών. 
         6.  Τη λειτουργία των Κ.Ε.Π. 
         7. Την εποπτεία και ευθύνη της Δημοτικής Αστυνομίας και των αρμοδιοτήτων της.
Γ. Ορίζει καθ΄ ύλην Αντιδήμαρχο το Δημοτικό Σύμβουλο της πλειοψηφίας κ. Θεοδωρίδη Αναστάσιο του Συμεών και του μεταβιβάζει καθ’ ύλην τις παρακάτω αρμοδιότητες επί των θεμάτων περιβάλλοντος και ποιότητας ζωής, ιδίως το σχεδιασμό, εποπτεία και καθημερινή λειτουργία των αντίστοιχων υπηρεσιών καθαριότητας και περιβάλλοντος και ειδικότερα:
1. Την ευθύνη της καθαριότητας όλων των κοινόχρηστων χώρων της εδαφικής περιφέρειας του Δήμου, της αποκομιδής  και διαχείρισης των απορριμμάτων. 
2. Το συντονισμό και την επίβλεψη του έργου της πολιτικής προστασίας. 
3. Την εποπτεία και ευθύνη των κοιμητηρίων.
4. Την γενική εποπτεία των εργοταξίων του Δήμου.
5. Τη διατύπωση εισηγήσεων σχετικών με την εύρυθμη λειτουργία των υπηρεσιών που εποπτεύει.
6. Τη διατύπωση προτάσεων σχετικών με εισαγωγή μέτρων εκσυγχρονισμού της υλικοτεχνικής υποδομής των υπηρεσιών που εποπτεύει. 
7. Κάθε άλλο σχετικό με τη διαρκή αναβάθμιση και εκσυγχρονισμό των αντίστοιχων υπηρεσιών. 
Δ. Ορίζει καθ΄ ύλην Αντιδήμαρχο τη Δημοτική Σύμβουλο της πλειοψηφίας κ. Καλδερεμτζή Δέσποινα του Θεοδώρου και της μεταβιβάζει καθ’ ύλην τις παρακάτω αρμοδιότητες:
1. Την εποπτεία και ευθύνη των σχετικών θεμάτων και των αντίστοιχων οργανικών μονάδων του Δήμου και συγκεκριμένα την υλοποίηση του ετήσιου προγράμματος εκτέλεσης των Τεχνικών έργων, Μελετών και Επίβλεψης Έργων, Εκτέλεσης Έργων Οδοποιίας, Εκτέλεσης Κτιριακών Έργων, Εκτέλεσης Έργων Υπαίθριων Χώρων, Εκτέλεσης Έργων Ηλεκτροφωτισμού, Δικτύων, τεχνικών Συνεργείων, Προγραμματισμού και Οργάνωσης Μελετών - Επίβλεψης έργων. 
2. Την εποπτεία και ευθύνη της υλοποίησης των συγχρηματοδοτούμενων έργων.
3. Την εποπτεία και ευθύνη του Πολεοδομικού Σχεδιασμού και των αντίστοιχων οργανικών μονάδων του Δήμου και συγκεκριμένα των αρμοδιοτήτων πολεοδομίας, χωροταξίας και χρήσεων γης, Πολεοδομικών Μελετών, Τοπογραφικών Εφαρμογών, Οικοδομικών Αδειών και ελέγχου, Αυθαιρέτων, Τεχνικού Αρχείου – Γραμματείας.
4. Δημοτικής Συγκοινωνίας – Κυκλοφοριακού και ιδίως την εποπτεία των θεμάτων που σχετίζονται με:
   - Τη δημοτική - αστική συγκοινωνία, τους χώρους  στάθμευσης, καθώς και τον έλεγχο της στάθμευσης των αυτοκινήτων. 
  -  Τη ρύθμιση της κυκλοφορίας, τον καθορισμό πεζοδρόμων, μονοδρομήσεων και κατευθύνσεων της  κυκλοφορίας, την απομάκρυνση εγκαταλελειμμένων οχημάτων και γενικότερα τη λήψη μέτρων για την αποφυγή δυσμενών επιδράσεων στην ασφάλεια της  κυκλοφορίας, τις αρμοδιότητες στον τομέα των μεταφορών. 
-  Τη χορήγηση και υπογραφή αδειών, την έκδοση αποφάσεων, την επιβολή κυρώσεων για τις ανωτέρω περιπτώσεις και την ευθύνη λειτουργίας των αντίστοιχων οργανικών μονάδων του Δήμου.
5. Τη διατύπωση εισηγήσεων σχετικών με την εύρυθμη λειτουργία των υπηρεσιών που εποπτεύει.
6. Τη διατύπωση προτάσεων σχετικών με εισαγωγή μέτρων εκσυγχρονισμού της υλικοτεχνικής υποδομής των υπηρεσιών που εποπτεύει. 
7. Κάθε άλλο σχετικό με τη διαρκή αναβάθμιση και εκσυγχρονισμό των αντίστοιχων υπηρεσιών.

Ε. Στις ήδη ορισθείσες αρμοδιότητες (Εποπτεία του Τμήματος Οικονομικών Υπηρεσιών, του Τμήματος Προγραμματισμού Οργάνωσης και Πληροφορικής, του προγράμματος Διαύγειας) του Αντιδημάρχου κ. Παρούτογλου Νικολάου του Παναγιώτη μεταβιβάζει επιπρόσθετα και τις εξής κατά τόπον αρμοδιότητες της Δημοτικής Ενότητας Εξαπλατάνου:
α) Την ευθύνη της λειτουργίας των δημοτικών υπηρεσιών που είναι εγκατεστημένες στη δημοτική ενότητα.
β) Τη παρακολούθηση των έργων και των εργασιών που εκτελούνται στη δημοτική ενότητα (με την υποχρέωση να συνεργάζεται με τον καθ΄ ύλην αρμόδιο αντιδήμαρχο για αυτά).
     γ) Τη μέριμνα για την καλή κατάσταση και λειτουργία του εξοπλισμού που βρίσκεται στη δημοτική ενότητα.
δ) Την υπογραφή βεβαιώσεων, πιστοποιητικών και λοιπών διοικητικών εγγράφων που εκδίδονται από τις δημοτικές υπηρεσίες που λειτουργούν στα όρια της δημοτικής ενότητας Εξαπλατάνου.
ε) Τη συνεργασία με τους προέδρους των τοπικών κοινοτήτων για την επίλυση των προβλημάτων τους.
2. Σε όλους τους ορισθέντες αντιδημάρχους επιπρόσθετα ανατίθενται:
o Η θεώρηση αντιγράφων και φωτοαντιγράφων εγγράφων.
o Η θεώρηση του γνήσιου της υπογραφής.
o Η υπογραφή πάσης φύσεως πιστοποιητικών που εκδίδονται βάσει τηρουμένων στοιχείων, βεβαιώσεων μόνιμης κατοικίας, βεβαιώσεων βάσει ενόρκων και υπευθύνων δηλώσεων και πιστοποιητικών συντήρησης συγγενών εργαζόμενων στο εξωτερικό.
o Η αρμοδιότητα τέλεσης Πολιτικών Γάμων
3. Οι ανωτέρω κατά τη διάρκεια της θητείας τους δεν μπορούν να εκλεγούν μέλη του προεδρείου του δημοτικού συμβουλίου. Η ανάκληση αντιδημάρχου πριν τη λήξη της θητείας του είναι δυνατή με ειδικά αιτιολογημένη απόφαση του Δημάρχου.
4. Ορίζει ότι τα καθήκοντά του, ως Δημάρχου Αλμωπίας, σε περίπτωση απουσίας ή κωλύματός του, θα τα ασκεί ο Αντιδήμαρχος κ. Παρούτογλου Νικόλαος και σε περίπτωση απουσίας ή κωλύματος του τελευταίου, θα ασκούνται από τον Αντιδήμαρχο κ. Χρήστου Αναστάσιο. Ορίζει ότι σε περίπτωση απουσίας ή κωλύματος των Αντιδημάρχων τις αρμοδιότητές τους ασκεί ο Δήμαρχος. Τις κατά τόπον αρμοδιότητες της Δημοτικής Ενότητας Εξαπλατάνου του Αντιδημάρχου κ. Παρούτογλου Νικολάου όταν απουσιάζει ή κωλύεται θα τις ασκεί η Αντιδήμαρχος κ. Καλδερεμτζή Δέσποινα. 
5. Η παρούσα απόφαση να δημοσιευτεί σε μία τουλάχιστον ημερήσια εφημερίδα του νομού, να αναρτηθεί στην ιστοσελίδα και στον πίνακα ανακοινώσεων του Δήμου. 

                                                                                                               Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ

                                                                                                        ΠΑΣΟΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ

ΜΕ PELLETS ΑΠΟ ΣΤΕΛΕΧΗ ΚΑΠΝΟΥ ΖΕΣΤΑΙΝΟΝΤΑΙ ΣΤΗ ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ.


alt9.000 νοικοκυριά στη Βουλγαρία μπορεί να θερμανθούν το χειμώνα με πέλλετς που γίνονται από στελέχη του καπνού, ανακοίνωσε ο διευθυντής του Ινστιτούτου καπνού της γειτονικής χώρας.
Σήμερα περίπου 120.000 τόνοι είναι η βιομάζα διαθέσιμη από τα υπολείμματα της καλλιέργειας καπνού. Ένα σημαντικό ποσό από αυτά τα στελέχη ειναι 85 - 90 τόνους, μπορούν να γίνουν πέλλετς ή μπριγκέτες και πρέπει να χρησιμοποιούνται ως καύσιμη ύλη κι αυτό θα σώσει πολλά στρεμματα των δασών.
Αν κατα μέσο όρο ένα νοικοκυριό χρειάζεται περίπου 10 κυβικά μέτρα ξύλο ή μπριγκέτες, αυτό σημαίνει ότι 90.000 τόνοι, θα είναι αρκετοί για 9.000 νοικοκυριά ως καυσόξυλα ή μπρικέτες από στελέχη του καπνού.


ΠΗΓΗ...http://www.karatzova.com

NOMOPHOBIA: Η ΝΕΑ ΦΟΒΙΑ ΠΟΥ ΣΑΡΩΝΕΙ.


Αν κάθε στιγμή ελέγχεται το κινητό σας ,η σας πιάνει ένας πανικός να μείνετε χωρίς
το κινητό ,τότε πάσχετε από «nomophobia». Έτσι ονομάζεται στα αγγλικά μια νέου τύπου τεχνολογική φοβία που αφορά στο να μένει κανείς χωρίς τηλέφωνο.

Στη συμπτωματολογία της φοβίας περιλαμβάνεται ο φόβος για την απώλεια σήματος και την αποφόρτιση και φυσικά ο τρόμος στην προοπτική της μετακίνησης δίχως τη συσκευή.

Σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα της SecurEnvoy, βρετανικής εταιρείας ψηφιακής ασφάλειας, το 66% των ερωτώμενων, δήλωσαν ότι φοβούνται πως θα χάσουν το κινητό τους ή θα το αποχωριστούν για κάποιο λόγο. Μάλιστα, το 41% παραδέχτηκε πως έχει περισσότερες από μια συσκευή λόγω αυτού του φόβου.

Αναφορικά με το φύλο, περισσότερες είναι οι γυναίκες που έχουν αυτήν τη φοβία συγκριτικά με τους άντρες, με ποσοστό 70% έναντι 61%, ενώ οι άντρες είναι πιο πιθανό να έχουν μέχρι και δύο κινητά, με ποσοστό 47% έναντι 36%.

Oσον αφορά πάλι στις ηλικιακές κατηγορίες, στο δείγμα των 1.000 ανθρώπων που ρωτήθηκαν, περισσότερο εθισμένοι στη χρήση του κινητού τηλεφώνου φαίνεται να είναι οι νέοι 18- 24 ετών με ποσοστό 77%, ενώ ακολουθεί η ηλικιακή ομάδα 25- 34 ετών με ποσοστό 68%.

Η έρευνα κατατάσσει στα «ανησυχητικά σημάδια» τα εξής:

- Αδυναμία να κλείσουμε το κινητό μας

- Τάση να ελέγχουμε μανιωδώς τις ειδοποιήσεις μηνυμάτων, ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και αναπάντητων κλήσεων.

- Επιθυμία να έχουμε συνέχεια το κινητό συνδεδεμένο με το φορτιστή για να μην αδειάσει η μπαταρία.

- Να μην πηγαίνουμε ούτε μέχρι το μπάνιο χωρίς το κινητό μας.

Η μελέτη έδειξε πως οι χρήστες ελέγχουν το κινητό τους κατά μέσο όρο 34 φορές την ημέρα. Ωστόσο, παρόλο που το 49% των ερωτηθέντων, όπως είπαν, ενοχλούνται εάν κάποιος ελέγξει τα μηνύματά τους χωρίς τη συγκατάθεσή τους, οι περισσότεροι δεν βάζουν καμία ρύθμιση ασφαλείας, ενώ μόνο το 46% χρησιμοποιεί κάποιον κωδικό για να διασφαλίσει την ιδιωτικότητα του τηλεφώνου του.





ΠΗΓΗ...blog.gr

ΕΛΕΥΘΕΡΩΣΤΕ ΧΩΡΟ ΣΤΟΝ ΣΚΛΗΡΟ ΣΑΣ ΔΙΣΚΟ ΣΤΑ WINDOWS.


Αν και οι χωρητικότητες των σκληρών δίσκων μεγαλώνουν συνέχεια κατά ένα μαγικό τρόπο πάντα γεμίζουν μετά από ένα διάστημα δυστυχώς τις πιο πολλές φορές με πράγματα που δεν χρειαζόμαστε.
Ειδικότερα για τους δίσκους SSD (Solid State Disk) ισχύει πιο έντονα. Θα δούμε τρόπους σήμερα να ξεφορτωθείτε τα άχρηστα αρχεία και να κρατήσετε αυτά που χρειάζεστε.


Ξεκινάμε με τα απλά και με την Εκκαθάριση δίσκου.Επιλέξτε το σκληρό σας δίσκο και πατήστε δεξί κλικ και στην συνέχεια Ιδιότητες. Στο παράθυρο που θα σας ανοίξει στην καρτέλα γενικά πατήστε το κουμπί Εκκαθάριση Δίσκου και αφού περιμένετε λίγο να υπολογίσει το χώρο που θα αποδεσμεύσει θα εμφανιστεί το παρακάτω παράθυρο.









Επιλέξτε τι θέλετε να διαγραφεί βάζοντας τικ δίπλα και πατήστε το κουμπί Εκκαθάριση αρχείων συστήματος. Αφού το κάνετε αυτό θα σας εμφανιστεί και μία νέα καρτέλα στο ίδιο παράθυρο με τίτλο Περισσότερες επιλογές. Για να διαγράψετε τα διάφορα σημεία επαναφοράς τα οποία πιάνουν αρκετή μνήμη πατήστε Εκκαθάριση κάτω από το Επαναφορά συστήματος και σκιώδη αντίγραφα.(Να είστε σίγουροι ότι δουλεύει σωστά ο υπολογιστής σας και δεν θα χρειαστείτε ένα παλιό σημείο επαναφοράς).




Επόμενο βήμα είναι να διαγράψετε εφαρμογές που δεν χρησιμοποιείται αλλά καταναλώνουν πολύ χώρο. Από το Πίνακα Ελέγχου επιλέξτε τα προγράμματα και πατώντας στη στήλη Μέγεθος θα σας τα ταξινομήσει. Διαγράψτε ότι δεν σας χρειάζεται και ξέρετε τι είναι!


Για να δείτε πόσο ακριβώς χώρο πιάνει κάθε εφαρμογή και είδος αρχείου μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα πρόγραμμα ανάλυσης του δίσκου. Υπάρχουν πάρα πολλά μία καλή αρχή είναι το WinDirStat. Αφού το κατεβάσετε και το εγκαταστήσετε (δυστυχώς δεν έχει Ελληνικά) κάντε την ανάλυση των δίσκων σας. Θα σας εμφανίσει τι είδους αρχεία τρώνε το περισσότερο σας χώρο. Φροντίστε να μην σβήσετε αρχεία του συστήματος αλλά μόνο προσωπικά σας αρχεία.







Για ακόμα καλύτερο καθαρισμό των προσωρινών σας αρχείων μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα πρόγραμα εκαθάρισης όπως το CCleaner το οποίο συνιστούμε για τα προσωρινά αρχεία των browser σας εκτός του Explorer δηλαδή του Chrome και Mozilla. Με το συγκεκριμένο πρόγραμμα μπορείτε να καθαρίσετε και άλλα αρχεία από τρίτα προγράμματα τα οποία ο καθαρισμός των Windows δεν αγγίζει.


Τα διπλότυπα είναι ακόμα ένα πράγμα το οποίο μπορεί να σας "φάει" πολύ χώρο από το σκληρό σας δίσκο. Με το dupeGuru μπορείτε να βρείτε τα αρχεία που έχετε δύο φορές και να διαγράψετε μέχρι 10 με την δωρεάν έκδοση του προγράμματος (το οποίο κυκλοφορεί για όλα τα λογισμικά) αλλά μπορείτε να μάθετε που υπάρχουν τα υπόλοιπα διπλότυπα στον υπολογιστή σας.


Τέλος μπορείτε να ελαττώσετε την χωρητικότητα που χρειάζονται τα Windows για να αποθηκεύσουν σημεία επανεκκίνησης σε περίπτωση προβλήματος του υπολογιστή σας. Για να αλλάξετε τις ρυθμίσεις πατήστε δεξί κλικ στον Υπολογιστής από το μενού Έναρξη των Windows και επιλέξτε Ιδιότητες. Στο παράθυρο που θα σας ανοίξει επιλέξτε την προστασία συστήματος. Στην επιλογή Ρυθμίσεις προστασίας πατήστε το κουμπί Ρύθμιση παραμέτρων και θα σας ανοίξει το παρακάτω παράθυρο.



Μετακινήστε το κέρσορα στο σημείο που θέλετε για να κάνε ο υπολογιστής σας την ανάλογη χρήση και πατήστε εφαρμογή.







ΝΟΜΙΜΗ Η ΚΤΗΝΟΒΑΣΙΑ ΣΤΗΝ ΓΕΡΜΑΝΙΑ.


Στη Γερμανία δεν υπάρχουν περιορισμοί σε ό,τι αφορά τις σεξουαλικές σχέσεις μεταξύ ανθρώπων και ζώων. Οι φιλόζωοι που...
διαφωνούν με την κατάσταση ως έχει σήμερα κατόρθωσαν να έχουν συνάντηση με εκπρόσωπο της γερμανικής κυβέρνησης, προς τον οποίον εξέθεσαν τις απόψεις τους, και ο οποίος υποσχέθηκε ότι η κυβέρνηση θα επανεξετάσει το θέμα.

Παρόλο που η κτηνοβασία υπήρξε θέμα ταμπού για τα μέσα μαζικής ενημέρωσης, διάφορες οργανώσεις ζωοφιλικές έχουν δραστηριοποιηθεί με σκοπό να ευαισθητοποιήσουν την κοινή γνώμη σχετικά με την κτηνοβασία, μια πρακτική που δεν είναι παράνομη. «Στη Γερμανία μπορεί κάποιος να έχει σεξουαλικές σχέσεις με ένα ζώο χωρίς να ανησυχεί», δήλωσε ο εκπρόσωπος της γερμανικής ομοσπονδίας των φιλοζωικών οργανώσεων (Deutscher Tierschutzbund).

Ένα άρθρο που δημοσιεύτηκε στην ελβετική εφημερίδα Le Matin μιλά για «οίκους ανοχής» με ζώα στη Γερμανία καθώς και για ένα εκτεταμένο δίκτυο διακίνησης ζώων για σεξουαλική εκμετάλλευση! Αυτό που είναι σίγουρο για την Claudia Lotz, εκπρόσωπο του παραρτήματος Βερολίνου της ομοσπονδίας εναντίον του βιασμού ζώων (ΒΜΤ), «όλα τα είδη ζώων από χάμστερ μέχρι φίδια και από σκυλιά μέχρι άλογα, όλα υπήρξαν θύματα βιασμού από ανθρώπους. Στο καταφύγιο της Βρέμης, την «Κιβωτό του Νώε», έχουμε φιλοξενήσει και περιθάλψει πολλά κακοποιημένα ζώα. Ένα παράδειγμα είναι ένα Τσιουάουα που βιάστηκε από τον ιδιοκτήτη του με αποτέλεσμα να υποστεί σοβαρά τραύματα στα γεννητικά του όργανα».

Το βιβλίο «Βασανισμός των ζώων: η σιωπή» (Verschwiegenes Tierleid) μιλά για το θέμα αυτό. Κάνει επίσης έναν απολογισμό για τη σεξουαλική βία που ασκήθηκε εναντίον των ζώων. Μιλά, για παράδειγμα, για έναν άνδρα 45 χρόνων που συνελήφθη επ’ αυτοφώρω από την αστυνομία να βιάζει ένα γουρούνι στον ζωολογικό κήπο Wilhelma της Στουτγάρδης.

Τον περασμένο Αύγουστο η ομοσπονδία εναντίον του βιασμού ζώων (ΒΜΤ) οργάνωσε μιαν εκδήλωση για να ευαισθητοποιήσει το κοινό. Η βιομηχανία του σεξ με ζώα προετοιμάζεται για ενδεχόμενη απαγόρευση της κτηνοβασίας στη Γερμανία. Κυκλοφόρησαν ήδη φουσκωτά υποκατάστατα ζώων για σεξουαλικούς σκοπούς...



ΠΗΓΕΣ...
[pisoapothnkoyrtina.blogspot.gr]

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr
http://periergaa.blogspot.com 

ΤΑ ΣΕΞ ΡΟΜΠΟΤ "ΥΠΟΣΧΟΝΤΑΙ" ΣΟΥΠΕΡ ΟΡΓΑΣΜΟΥΣ ΚΑΙ ΜΑΚΡΟΖΩΙΑ.

Υπάρχει ένα σενάριο που λέει ότι οι μηχανές θα μπορέσουν να αντικαταστήσουν επάξια (αν όχι και καλύτερα) τον άνθρωπο και στον τομέα του σεξ…


Αραγε είναι κοντά η εποχή που δεν θα μας ενδιαφέρει να πιάσουμε γκόμενες ή γκόμενους, γιατί τα ρομπότ θα κάνουν καλύτερο σεξ;

Οσοι έχουν ασχοληθεί πολύ με το θέμα έχουν φτάσει στο σημείο να λένε ότι το σεξ με τα ρομπότ μπορεί να δώσει στις γυναίκες και τους άντρες μακροζωία. Αυτή η περίεργη άποψη στηρίζεται στην εικασία ότι με κάποιον τρόπο ο οργασμός και η υγεία του ανθρώπου συνδέονται. Ετσι αν ένα ρομπότ μπορεί να προσφέρει στο χρήστη του πολύ πιο έντονους οργασμούς (σε σύγκριση με την ανθρώπινη σεξουαλική επαφή) τότε του «προσφέρει» και περισσότερα χρόνια ζωής…

Τη σχέση οργασμού και υγείας προσπαθούσαν να ερευνήσουν και οι συγγραφείς του βιβλίου «The Longevity Project», στο οποίο αναφέρεται ότι οι γυναίκες που έχουν συχνούς και έντονους οργασμούς ζουν περισσότερο.

Εδώ όμως δημιουργείται το ερώτημα: τι παίζει σπουδαιότερο ρόλο στη σχέση οργασμού-μακροζωίας; Η έντονη απόλαυση ή η συχνότητα; Στη δεύτερη περίπτωση είναι σίγουρο ότι ένα ρομπότ δεν θα κουραστεί ποτέ να κάνει σεξ (αρκεί να μην τα “παίξει” ο φορτιστής), οπότε τους συχνούς οργασμούς τους έχεις εξασφαλισμένους…


Πάντως σε κάθε περίπτωση οι υποστηρικτές των σεξ ρομπότ εκθείασαν τις ικανότητες τους. Σε άρθρο που δημοσιεύτηκε στην ιστοσελίδα Transhumanity διαβάσαμε:

«Τα Sexbots θα μας προσφέρουν απίστευτους οργασμούς γιατί θα είναι πιο επιθυμητά, πιο υπομονετικά, πιο πρόθυμα και δεν θα νοιάζονται για την προσωπική τους ευχαρίστηση. Επιπλέον οι γνώσεις τους για το σεξ θα είναι απεριόριστες: Θα μπορούν να κάνουν καλύτερο στοματικό σεξ, να φιλούν πιο παθιασμένα, να κάνουν τέλειο μασάζ στο g-spot και στην περιοχή του προστάτη.»

Ολα αυτά καλά… αλλά μπορεί άραγε ο άνθρωπος να ερωτευτεί πραγματικά με μια μηχανή του σεξ; Το περίεργο είναι ότι ο επιστήμονας Dr. Robert Levy στο βιβλίο του «Love and Sex with Robots» υποστηρίζει ότι αυτό είναι πάρα πολύ πιθανό να συμβεί…

Επίσης σε καμιά σαρανταριά χρόνια από τώρα, δηλαδή γύρω στο 2050, ερευνητές από το πανεπιστήμιο της Victoria υποστηρίζουν ότι το πληρωμένο σεξ θα γίνεται και από πόρνες-ρομπότ!




ΠΗΓΗ...http://periergaa.blogspot.com

"ΑΚΟΥ ΕΛΛΗΝΑΚΟ".


Άκου Ελληνάκο ΙΙ - Εσύ πρέπει να δώσεις τη μάχη σου
Μην με παρεξηγείς επειδή δεν σε συμπαθώ. 

Σκέψου ποιόν συμπαθείς εσύ Ελληνάκο. 

Σκέψου τους γιατρούς, τους επιχειρηματίες, τους φαρμακοποιούς, τους ταξιτζήδες, τις νοσοκόμες, τους οδηγούς βυτιοφόρων, τους ψιλικατζήδες, τους καφετζήδες, τους δημόσιους υπαλλήλους, τους ιδιωτικούς υπαλλήλους, τους υπαλλήλους της Βουλής, τους εργάτες, τους μηχανικούς, τους καλλιτέχνες, τους εμπόρους, τους βιοτέχνες, τους δικηγόρους, τους αγρότες, τους ασφαλιστές, τους αθλητές, τους νεκροθάφτες και όποιον άλλον έχει τύχει να γνωρίζεις ή να έχεις έρθει σε επαφή.

Δεν είναι όλοι αυτοί απατεώνες Ελληνάκο; Μόνο εσύ είσαι ο καλός και τίμιος σε έναν κόσμο κακό και άτιμο. Εσύ είσαι το θύμα πάντα Ελληνάκο. Όλοι οι άλλοι υπάρχουν για να σε ταλαιπωρούν.

Τα μόνα τίμια χρήματα Ελληνάκο είναι αυτά που κερδίζεις εσύ. Όλοι οι άλλοι κλέβουν και φοροδιαφεύγουν.

Η μόνη καλλιτεχνική δουλειά είναι αυτή που κάνεις εσύ. Όλων των άλλων είναι οι κακοτεχνίες και οι προχειροδουλειές.

Στην εργασία σου είσαι ο πιο εργατικός Ελληνάκο. Όλοι οι συνάδελφοί σου σε ζηλεύουν και προσπαθούν να σου την φέρουν γιατί είσαι πραγματικά ο καλύτερος και ο πιο ευσυνείδητος υπάλληλος.

Όλοι σου φορτώνουν δουλειές και εσύ ποτέ δεν τις αρνείσαι. Έχεις ταχθεί να κουβαλάς τον κάματο όλων των τεμπέληδων. Όλοι λουφάρουν αλλά εσύ ποτέ Ελληνάκο.

Η ζωή σού φέρθηκε σκληρά. Σε επιφόρτισε να εργάζεσαι πιο σκληρά από όλους. Από το πρωί έως το βράδυ δουλεύεις και βλέπεις τους άλλους να ξύνονται. Εσύ είσαι ο πραγματικός αγωνιστής Ελληνάκο. Όλοι οι άλλοι ζουν εις βάρος σου. Από τη δική σου δουλειά εξαρτάται το καλό όλης της κοινωνίας.

Είναι όπως όταν οδηγείς Ελληνάκο. Έχεις πάντα δίκιο. Και όταν ακόμη περάσεις με κόκκινο το κάνεις γιατί έτσι έπρεπε να γίνει και όταν τρέχεις με διακόσια το κάνεις γιατί έχεις πλήρη έλεγχο του αυτοκινήτου ή της μηχανής σου. Οι άλλοι είναι κόπανοι και εγκληματίες όταν κάνουν τα ίδια.

Η άποψή σου είναι πάντα η σωστή ενώ οι άλλοι λένε ανοησίες.

ΑΚΟΥ ΕΛΛΗΝΑΚΟ

Βλέπεις τα δελτία ειδήσεων και εξοργίζεσαι με όλες τις λαμογιές που ακούς. Ζεις μέσα σε έναν κακό και εχθρικό κόσμο Ελληνάκο. Τα κανάλια προσπαθούν, για το καλό σου, να σε ενημερώσουν και εσύ αναστατώνεσαι με ότι ακούς.

Το μόνο καλό που ακούς τον τελευταίο καιρό είναι τα μέτρα που παίρνουν εις βάρος των απατεώνων συμπολιτών σου. Δεν πειράζει εάν κάποια μέτρα σε αγγίζουν λίγο και εσένα αρκεί να ισοπεδώνουν τους υπόλοιπους απατεώνες.

Η ψυχούλα σου ηρεμεί όταν βλέπει το αίμα των διπλανών σου να τρέχει Ελληνάκο. Δικαιώνεσαι επιτέλους για τις επιλογές σου. Αναγνωρίζεται από το σύστημα η ανωτερότητά σου. Επιβεβαιώνεσαι για την άποψη που είχες ότι όλοι είναι απατεώνες ενώ εσύ είσαι ο καλύτερος αλλά και ο πιο αδικημένος.

Όταν τα μέτρα είναι εις βάρος σου βέβαια, τότε είναι βαριά και άδικα και χτυπούν τους λάθος ανθρώπους. Τότε είναι απάνθρωπα Ελληνάκο. Τότε εξοργίζεσαι γιατί δεν χτυπούν τους άλλους αλλά πάλι εσένα. Για άλλη μια φορά εσύ θα την πληρώσεις Ελληνάκο.

ΑΚΟΥ ΕΛΛΗΝΑΚΟ

Μερικές αλήθειες που θα σε βοηθήσουν να αντιληφθείς διαφορετικά τα πράγματα εάν μπορέσεις για μια στιγμή να ανοίξεις το μυαλό σου και να κατανοήσεις.

Το "Διαίρει και Βασίλευε" ήταν πάντα η βασική μέθοδος των διεθνών λαμογίων. Σε διαιρούν συνέχεια Ελληνάκο, σε όλες τις εκφάνσεις της κοινωνικής σου ζωής ώστε να σε ελέγχουν πολύ εύκολα.

Μην βιάζεσαι να πεις "το ξέρω" Ελληνάκο, γιατί αυτό το "το ξέρω" σε έχει φάει. Έχω βαρεθεί να σε ακούω να λες "το ξέρω". Δεν ξέρεις τίποτα. Απλά έχεις ακούσει τα πάντα. Και τα έχεις ακούσει γιατί σου τα είπαν. Και σου τα είπαν για να τα "κάψουν". Για να μπορείς να λες συνέχεια "το ξέρω" και "το ξέρω". Σε ότι σου λένε απαντάς "το ξέρω". Την τύφλα σου ξέρεις Ελληνάκο. Ξέρεις αλλά δεν καταλαβαίνεις.

Σε χωρίσανε σε αριστερό και δεξιό, πολιτισμένο και απολίτιστο, ευγενή και άξεστο, χωριάτη και πρωτευουσιάνο, εργοδότη και υπάλληλο, υπάλληλο και εργάτη, εργάτη και αγρότη, πλούσιο και φτωχό, έξυπνο και βλάκα, δημόσιο και ιδιωτικό, ένστολο και άστολο, ρατσιστή και μετανάστη, ηθικό και ανήθικο, πόρνη και παρθένα, εθνικιστή και διεθνιστή, άσχημο και όμορφο, πιστό και άπιστο, προκομμένο και τεμπέλη, μορφωμένο και αμόρφωτο, παναθηναϊκό και ολυμπιακό.

Σου έφτιαξαν και σχολεία να πηγαίνεις Ελληνάκο για να μορφώνεσαι. Σου τα έκαναν και υποχρεωτικά Ελληνάκο. Λες να τα έκαναν για το καλό σου; Λες να είναι δική σου κατάκτηση; Μην βιαστείς να τα βάλεις μαζί μου Ελληνάκο. Δεν σου είπα ότι δεν είναι καλό να υπάρχουν σχολεία. Σου λέω όμως ότι το όλο σκηνικό έχει στηθεί έτσι που τα παιδιά σου βασικά να διαπαιδαγωγούνται από μικρά στον ανταγωνισμό με τα άλλα παιδιά. Σου έχουν κάνει σημαία τον ανταγωνισμό. Και αυτό είναι ολέθριο Ελληνάκο γιατί ο ανταγωνισμός φέρνει και την διαίρεση και την αντιπάθεια.

Ξέρω Ελληνάκο ότι σε χτύπησα σε αδύνατο σημείο και σε εξόργισα. Είσαι υπέρ του ανταγωνισμού. Τον έχεις συνδέσει στο μυαλό σου με την αξιοκρατία. "Μέσα από τον ανταγωνισμό αναδεικνύεται ο ικανότερος". Παπαγαλάκος είσαι Ελληνάκο. Έτσι σε έχουν μάθει να σκέφτεσαι.

Γιατί όμως σε μαθαίνουν να είσαι ανταγωνιστικός Ελληνάκο; Γιατί έτσι θα πάρεις τη δουλειά εσύ, γιατί οι δουλειές δεν φτάνουν για όλους. Θα βγάλεις πολλά λεφτά εσύ, γιατί τα λεφτά δεν φτάνουν. Έτσι θα επιβραβευτείς με τη mercedes Ελληνάκο. Οι mercedes δεν φθάνουν για όλους. Θα πρέπει να ξεχωρίσεις Ελληνάκο για να επιβιώσεις. Έτσι έφτασες να είσαι εσύ ο καλός και όλοι οι άλλοι οι κακοί Ελληνάκο. Είναι το ένστικτο της επιβίωσης. Πρέπει να είσαι ο καλύτερος για να επιβιώσεις.

Μιλάς για την οικονομία Ελληνάκο και αγωνιάς για το πώς θα γίνει ανταγωνιστική. Σου το ξαναλέω, παπαγαλάκος είσαι Ελληνάκο. Έτσι σου είπαν στα κανάλια, έτσι λες και εσύ. Ανταγωνιστική με ποιόν ρε φουκαρά; Με κάποια άλλη οικονομία; Δηλαδή να ανταγωνίζονται οι λαοί για το ποιός θα ικανοποιήσει περισσότερο τον αφέντη; Είσαι θύμα Ελληνάκο. Την επόμενη φορά που θα πεις για ανταγωνιστική οικονομία θα πρέπει να πεις και με ποιόν θα είναι ανταγωνιστική. Με την Βουλγαρία; Με την Αλβανία; Σκέψου Ελληνάκο και μην βιαστείς να με κατηγορήσεις πριν απαντήσεις.

Σε έχουν πείσει ότι οι πόροι δεν φθάνουν για όλους. "Το ξέρεις" και αυτό. Τον κακό σου τον καιρό λοιπόν. Το μόνο που δεν φθάνει είναι τα χαρτάκια που τα λένε Ευρώ. 

Ξέρεις κάτι Ελληνάκο; Η ζωή κάθεται απέναντί σου και γελάει ειρωνικά. Γελάει με τη βλακεία σου. Γελάει γιατί ότι θέλεις σου το δίνει πλουσιοπάροχα Ελληνάκο και εσύ δεν το βλέπεις αυτό. Η ζωή δεν κάνει τσιγκουνιές. Ζητάς και παίρνεις Ελληνάκο.

Σκέψου τους πρώτους χρόνους. Το παιχνίδι ήταν το ίδιο. Δύο ήταν και ο ένας σκότωσε τον άλλο. Δεν έφταναν οι πόροι και για τους δύο;

Σκέψου και τους αρχαίους χρόνους. Ο συνολικός πληθυσμός του πλανήτη ήταν δεν ήταν 10 εκατομμύρια και σφαζόντουσαν μεταξύ τους τάχα-τάχα για τους πόρους.

Βρε ανόητε Ελληνάκο έχουμε φτάσει τα 7 δισεκατομμύρια και ο πλανήτης εξακολουθεί να μας θρέφει. Κάνουμε ότι μπορούμε για να τον εξοντώσουμε και συνεχίζει να μας ανέχεται και να γελά με την κατάντια μας. Αέρας, νερό και τροφή υπάρχουν σε αφθονία Ελληνάκο. Δεν το πιστεύεις; Σκέψου: Εάν ζούμε 7 δισεκατομμύρια πώς δεν έφθαναν οι πόροι για να ζήσουν 10 εκατομμύρια και ο ένας σκότωνε για να πάρει το βιός του άλλου; Και εάν ζούσαν 10 εκατομμύρια πως δεν έφθαναν οι πόροι για να ζήσουν δύο άνθρωποι; Και σε λίγο καιρό εάν γίνουμε 50 δισεκατομμύρια τότε πως δεν έφθαναν οι πόροι όταν ήμασταν 7 δισεκατομμύρια;

Για να σε προλάβω Ελληνάκο, σου λέω ότι η τεχνολογία είναι κατάκτηση του ανθρώπου ως ελεύθερη οντότητα και όχι του ανθρώπου ως σκλάβου των λαμογίων. Μην τους χαρίζεις έστω και αυτό το λίγο που είναι δικό σου.

Τα λαμόγια που σε ελέγχουν λοιπόν έχουν αποφασίσει τη μείωση του πληθυσμού. Μήπως και όλα αυτά τα μέτρα εκεί δεν αποσκοπούν; Ή μήπως νομίζεις ότι τους λείπουν τα λεφτά; Πόσο ανόητος είσαι Ελληνάκο. Τα λεφτά είναι δικά τους. Πάντα ήταν. Αυτοί τα εκδίδουν και τα χρησιμοποιούν για να σε ελέγξουν. Μέσα στην πυραμίδα του χρήματος βεβαίως υπάρχουν ένα σωρό ανόητοι σαν και εσένα που τρέχουν για τα λεφτά ενώ στην ουσία υπηρετούν τα λαμόγια.

Το μόνο πράγμα που δεν υπάρχει σε αφθονία Ελληνάκο είναι το χρήμα και ιδιαιτέρως το Ευρώ. Καταλαβαίνεις γιατί Ελληνάκο; Γιατί εάν υπήρχε σε αφθονία πως θα σε έλεγχαν; Πως θα σε έκαναν εκτελεστικό όργανο εναντίον των συνανθρώπων σου και τελικά εναντίον του εαυτού σου και των παιδιών σου ανόητε; Γιατί όπως εσύ εκτελείς τον άλλον, έτσι κάποιος άλλος θα εκτελέσει και εσένα ανόητε.

Όπλο είναι το Ευρώ Ελληνάκο και το έχουν στρέψει εναντίον σου και εσύ το προσκυνάς. Θεό σου έχεις κάνει το Ευρώ, αφού όλη την ημέρα για αυτό δουλεύεις, αυτό σκέφτεσαι, για αυτό μιλάς και για αυτό παραμιλάς.

Το νόμισμα είναι εργαλείο και έπρεπε να σε υπηρετεί Ελληνάκο. Αυτό το υπηρετείς εσύ. Είσαι δούλος του. Έχεις παραδοθεί ψυχή τε και σώματι στο Ευρώ ανόητε.

Κατάφεραν έντεχνα να βάλουν το χρήμα ανάμεσα σε εσένα και τη φύση Ελληνάκο. Για να φας χρειάζεσαι Ευρώ και όχι τροφή. Για να πιεις χρειάζεσαι Ευρώ και όχι νερό. Ακόμη και για να εκπνεύσεις διοξείδιο, πληρώνεις φόρο Ελληνάκο γιατί επιβαρύνεις το περιβάλλον. Η ύπαρξή σου επιβαρύνει το περιβάλλον.

Ανάμεσα σε εσένα και τη ζωή σού έβαλαν το Ευρώ Ελληνάκο. Δεν το βλέπεις ότι το δικαίωμα τού να ζήσεις έχει αντικατασταθεί από το Ευρώ; Και αυτό τους ανήκει ανόητε. Έχεις εκχωρήσει το δικαίωμα στη ζωή, στους κυρίους του Ευρώ.

Και εάν τυχόν κάποια στιγμή επειδή τους συμφέρει σου δώσουν άλλο νόμισμα να παίζεις, ελεγχόμενο από αυτούς, πάλι εσύ θα τους υποστηρίξεις Ελληνάκο. Πάλι θα σε ακούω να πανηγυρίζεις μαζί με τους δημοσιογράφους σου. Πάλι θα βγεις κορνάροντας στους δρόμους, πανηγυρίζοντας για τους νέους νεκρούς που θα θάψεις.

Ο πόλεμος που γίνεται είναι ενάντια στο μυαλό σου, για να σε κρατήσουν πνευματικά ευνουχισμένο και σωματικά καθηλωμένο.

Πρόσεξε Ελληνάκο. Σου περνάνε απόψεις που νομίζεις ότι είναι δικές σου. Μαθαίνεις και επαναλαμβάνεις φράσεις κλισέ. Στα λένε και στα ξαναλένε για να στα κάνουν κτήμα σου. Σε έχουν κάνει παπαγαλάκο. Δεν σκέφτεσαι. Απλά μιλάς και επαναλαμβάνεις τις βλακείες που έχεις ακούσει.

Για σκέψου Ελληνάκο αντί για ανταγωνιστική οικονομία να έλεγες συναγωνιστική. Δεν είναι καλύτερα Ελληνάκο; Δεν θα ήταν καλύτερα όλοι μαζί να προσπαθούσαν για τη βελτίωση της ζωής τους; Όμως πώς θα σε έλεγχαν τότε Ελληνάκο;

Στη δουλειά σου Ελληνάκο αντί να ανταγωνίζεσαι τον άλλον επαγγελματία, εάν συναγωνιζόσουν μαζί του μήπως θα ήταν καλύτερα; Όμως πώς θα σε έλεγχαν τότε Ελληνάκο;

Και εάν θέλεις να αναδείξεις τον ικανότερο, γιατί αυτό δεν μπορεί να γίνει με τον συναγωνισμό αλλά χρειάζεται ο ανταγωνισμός; Όμως πώς θα σε έλεγχαν τότε Ελληνάκο;

Άστο Ελληνάκο, μάλλον σου έβαλα δύσκολα και θα το κάψεις το ρημάδι το μυαλό. Εξάλλου εάν υπήρχε κάτι τέτοιο θα το είχες ακούσει στα δελτία ειδήσεων. Έτσι και αλλιώς εκεί ακούς όλες τις απόψεις. 

Έχεις αποκτήσει και τηλεοπτική ηθική Ελληνάκο. Θέλεις να ακούς και την άλλη άποψη για να σχηματίσεις ολοκληρωμένη εικόνα. Τα ακούς όλα και στο τέλος είσαι πιο βλάκας από πριν. Ακούς και το "έτσι" και το "γιουβέτσι". Εάν δεν ακούσεις το "γιουβέτσι" θα έχεις ενοχές γιατί το αδίκησες. Σε έχουν μάθει το μουρλοκομείο να το λες πολυφωνία.

Βρε Ελληνάκο και να υπάρχει μια σωστή φωνή στα κανάλια, εάν στην μπλέξουν μέσα σε άλλους δέκα που ο ένας γαυγίζει, ο άλλος δαγκώνει, ο άλλος γλύφει και ο άλλος παραληρεί εσύ τι περιμένεις να καταλάβεις;

Δεν σου χρειάζεται να ακούσεις τίποτα Ελληνάκο. Ότι χρειάζεται το ξέρεις ήδη. Άσε το μυαλό σου και την καρδιά σου ελεύθερη και στείλε στο διάβολο όλα τα λαμόγια τραπεζίτες και τους υπαλλήλους τους πολιτικούς και δημοσιογράφους. Εκεί ανήκουν Ελληνάκο και εκεί σε θέλουν και εσένα.

ΑΚΟΥ ΕΛΛΗΝΑΚΟ

Ξέρω ότι σε πειράζει που σε αποκαλώ Ελληνάκο. Σου το ξαναλέω όμως: δεν θέλω να σε αποενοχοποιήσω εάν εσύ δεν θέλεις να αλλάξεις τον τρόπο που δρας και αισθάνεσαι για τους συνανθρώπους σου.

Θα μου ήταν εύκολο να σε καλοπιάσω και να σου πω ότι όπως εσύ είσαι καλός άνθρωπος και βλέπεις όλους του άλλους κακούς, το ίδιο συμβαίνει και με εκείνους, οπότε όλοι είσαστε καλοί. Θα σου άρεσε να το πω αυτό Ελληνάκο. Θα σου άρεσε έστω και για λίγο να σκεφτείς ότι όλοι είσαστε καλοί.

ΟΧΙ Ελληνάκο. Εγώ θα σου πω ακριβώς το αντίθετο. Δεν είσαστε όλοι καλοί. Θα σου πω ότι όπως όλοι οι άλλοι είναι απατεώνες το ίδιο απατεώνας είσαι και εσύ. Το ίδιο τεμπέλης, ακαμάτης και εγκληματίας είσαι Ελληνάκο. Δεν μπορεί να έχεις μόνο εσύ δίκιο και όλοι οι άλλοι που σε θεωρούν απατεώνα να έχουν άδικο.

Εσύ πρέπει να δώσεις τη μάχη σου εάν θέλεις να το δεις αλλιώς. Εγώ δεν μπορώ και δεν θέλω να σε βοηθήσω σ'αυτό. Σκοπός μου είναι να σε δω να στέκεσαι μπρος στον καθρέφτη σου, να τον φτύνεις και να κλαις για αυτά που κάνεις και σκέφτεσαι για τους συνανθρώπους σου. Γιατί στο τέλος αν και δεν το καταλαβαίνεις είναι τα ίδια που κάνεις και σκέφτεσαι για τον εαυτό σου και για τα ίδια σου τα παιδιά Ελληνάκο.

Συμπάθεια και συμπόνια είναι αυτό που χρειάζεται να επιδείξεις Ελληνάκο.
Ξέρεις γιατί; Γιατί συμπάθεια και συμπόνια χρειάζεσαι και εσύ τώρα πλέον Ελληνάκο. 





ΠΗΓΗ...ww.ramnousia.com

"ΧΩΡΙΣ ΚΑΤΑΦΥΓΙΟ".


Democracy Now - Nowhere to run video with greek subs
Το βίντεο που ακολουθεί είναι απόσπασμα από μια εκπομπή του DemocracyNow! (Nowhere to run – 16/11/2012) και αναφέρεται στους βομβαρδισμούς της Λωρίδας της Γάζας από το Ισραήλ, οι οποίοι ξεπέρασαν τους 500 (μέχρι εκείνη την Παρασκευή) και στους οποίους τα θύματα είναι κυρίως άμαχοι και μεταξύ των νεκρών υπάρχουν και αρκετά παιδιά αλλά και μωρά

Democracy Now - Nowhere to run video with greek subs




Οι αριθμοί των νεκρών και των τραυματιών έχουν αυξηθεί δραματικά από τότε (μόλις 4 ημέρες μετά). Μια από τις τελευταίες επιθέσεις είχε στόχο ένα κτίριο που στεγάζονταν διάφορα Μέσα Ενημέρωσης – Κέντρο Τύπου και μεταξύ των θυμάτων είναι και δημοσιογράφοι αλλά συνεχώς στα νοσοκομεία μεταφέρονται άμαχοι και παιδιά, όπως λέει ο ανταποκριτής του DemocracyNow! στη Γάζα, Mohammed Omer:

Αυτό ανεβάζει τον αριθμό των νεκρών σε 95 και 850 τραυματίες. Η πλειονότητα αυτών είναι παιδιά.”
Χωρίς καταφύγιο - Nowhere to run: (υποτιτλισμένο) βίντεο από το Democracy Now


































ΠΗΓΗ...http://www.ramnousia.com

"ΜΗΝ ΤΟΥΣ ΒΟΗΘΑΣ ΝΑ ΘΑΨΟΥΝ ΤΟ ΦΩΣ"...PINK FLOYD.


Μην τους βοηθάς να θάψουν το φως!
Έι, εσύ! εκεί έξω στο κρύο
που μένεις μονάχος, που γερνάς,
με νιώθεις;
Έι εσύ! που στέκεσαι στους διαδρόμους
με τα πόδια νευρικά και τα χαμόγελα που σβήνουν,
με νιώθεις;
Έι εσύ! να θάψουν το φως μην τους βοηθάς,
χωρίς μια μάχη μην τα παρατάς!

Έι εσύ! εκεί έξω, μοναχός,
πλάι στο τηλέφωνο γυμνός,
θα μ' αγγίξεις;
Έι εσύ! κόλλησες στον τοίχο το αυτί
προσμένοντας για μια φωνή,
θα μ' αγγίξεις;
Έι εσύ! θα με βοηθήσεις να κουβαλήσω την πέτρα;
Άνοιξε την καρδιά σου, έρχομαι σπίτι!

(Αλλά ήταν μόνο φαντασία,
ο τοίχος ήταν ψηλός, καθώς βλέπεις,
άσχετα πόσο προσπάθησε, δεν μπορούσε να τον σπάσει και να ελευθερωθεί
και τα σκουλήκια είναι μές στο μυαλό του)

Έι εσύ! Στο δρόμο ξεχασμένε
Που κάνεις πάντα ό,τι σου λένε,
θα με βοηθήσεις;
Έι εσύ! απ' τον τοίχο, πέρα εκεί,
σπας μπουκάλια στην αυλή,
θα με βοηθήσεις;
Έι εσύ! μην μου λες, πως δεν υπάρχει ελπίδα!
Μαζί στεκόμαστε, χώρια πέφτουμε...

Είναι κανένας εκεί έξω;
Είναι κανένας εκεί έξω;






Αντί κειμένου σήμερα επέλεξα να μεταφράσω (με βοήθεια από εδώ κι εδώ) το HEY YOU των Pink Floyd, αυτήν την ανεπανάληπτη σπαρακτική κραυγή αγωνίας ενός ανθρώπου που μέσα από ένα διαμέρισμα αναμετράται με τους τοίχους του και φωνάζει στο κενό, μήπως και τον ακούσει κάποιος να του απλώσει το χέρι.
Να του απλώσει το χέρι να βαδίσουν μαζί, να μοιραστούν το βάρος κουβαλώντας την πέτρα, να δώσουν ο ένας στον άλλον χαμόγελο και ελπίδα, να μην αφήσουν τους άλλους να κρύψουν το φως.

Μοιάζει με μήνυμα ναυαγού σε μπουκάλι που αφήνεται στον ωκεανό, μήπως παρ' ελπίδα το διαβάσει ένας αποδέκτης και του δώσει ένα σήμα ότι κάποιος τον ακούει.
Είναι βασανιστική η κραυγή όταν επιστρέφει σαν ηχώ στα αυτιά.

Είναι η κραυγή αγωνίας ενός ανθρώπου που έχει ανοίξει την αγκαλιά του και περιμένει κάποιος να πέσει μέσα της και να γκρεμίσουν μαζί τους τοίχους τους.
Είναι η κραυγή αγωνίας ενός ανθρώπου που βλέπει τα "σκουλήκια" να επιτίθενται στο μυαλό του και να επιχειρούν να το κατακλείσουν και να το μολύνουν με τις βρωμερές τους ιδέες.
Είναι η κραυγή αγωνίας ενός ανθρώπου που αναζητά μια τελευταία σανίδα σωτηρίας στους ανθρώπους πριν παραδοθεί οριστικά στα "σκουλήκια".

Είναι η κραυγή αγωνίας ενός από εμάς. Σαν κι εμάς.







ΠΗΓΗ...http://www.ramnousia.com

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...