Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

Τετάρτη 21 Νοεμβρίου 2012

Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΓΙΑ ΤΟΝ ΟΡΙΣΜΟ ΝΕΩΝ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΩΝ.



Απόφαση αριθ. 2159/2012
Ο Δήμαρχος Αλμωπίας

           Αφού έλαβε υπόψη: 
1. Τις διατάξεις του άρθρου 59 του Ν. 3852/2010 «Νέα Αρχιτεκτονική της Αυτοδιοίκησης και της Αποκεντρωμένης Διοίκησης - Πρόγραμμα Καλλικράτης» (Α΄87), αναφορικά με τον ορισμό Αντιδημάρχων και την αναπλήρωση του Δημάρχου.
2. Την υπ’ αριθ. 45892/11-8-2010 απόφαση του Υπουργού Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης «Πρωτοβάθμιοι και Δευτεροβάθμιοι Οργανισμοί Τοπικής Αυτοδιοίκησης της Χώρας με το Ν.3852/2010 και αναλογική κατανομή πληθυσμού στις δημοτικές κοινότητες του άρθρου 2, παρ. 4 του Ν.3852/2010, ο οποίος δεν είναι δυνατόν να κατανεμηθεί, λόγω ελλιπών στοιχείων τόπου εγκατάστασης» (Β΄1292), όπως ισχύει.
3. Το γεγονός ότι ο Δήμος Αλμωπίας, σύμφωνα με τη απογραφή του 2001, έχει συνολικό πληθυσμό 29.354 κατοίκους, έχει δύο (2) Δημοτικές Ενότητες οπότε εμπίπτει στις διατάξεις του άρθρου 59 παρ. 2 του Ν. 3852/2010 και επομένως μπορεί να οριστούν μέχρι πέντε αντιδήμαρχοι.
4. Το γεγονός ότι μετά από τις με αριθμ. πρωτ.  33852, 33882, 33883 και 33884/19-11-2012  έγγραφες παραιτήσεις τεσσάρων (4)  εκ των ως άνω πέντε (5) Αντιδημάρχων, και οι οποίες έγιναν αποδεκτές από το Δήμαρχο, μπορούν να ορισθούν ισάριθμοι Αντιδήμαρχοι στη θέση τους.
ΑΠΟΦΑΣΙΖΕΙ
1. Ορίζει Αντιδημάρχους του Δήμου Αλμωπίας, με θητεία από 20 Νοεμβρίου 2012 έως 31 Αυγούστου 2014, μεταβιβάζοντας σε αυτούς συγκεκριμένες καθ’ ύλην αρμοδιότητές του, όπως παρακάτω:
Α. Ορίζει Αντιδήμαρχο το Δημοτικό Σύμβουλο της πλειοψηφίας κ. Καραμαριά Σταύρο του Γεωργίου και του μεταβιβάζει, τις παρακάτω αρμοδιότητες:

1. Τις αρμοδιότητες του Γραφείου Αγροτικής-Κτηνοτροφικής Παραγωγής και Ανάπτυξης.
2. Τη συντήρηση – βελτίωση των χώρων πρασίνου.
3. Των εγγειοβελτιωτικών έργων.
4. Τις δράσεις για τα αδέσποτα ζώα.
5. Την επίβλεψη μελετών και έργων προστασίας περιβάλλοντος, πρασίνου.


Β. Ορίζει  καθ΄ ύλην Αντιδήμαρχο το Δημοτικό Σύμβουλο της πλειοψηφίας κ. Χρήστου Αναστάσιο του Χρήστου και του μεταβιβάζει τις παρακάτω αρμοδιότητες :
1. Τα θέματα Κοινωνικής Πολιτικής και Απασχόλησης, Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νέας Γενιάς.
2. Tα θέματα προβολής και Τουρισμού.
3. Τις αρμοδιότητες του Γραφείου Προστασίας και Προαγωγής της Δημόσιας Υγείας.
4. Τις αρμοδιότητες του Γραφείου Αδειοδοτήσεων και ρύθμισης Εμπορικών Δραστηριοτήτων:
- τον έλεγχο καταστημάτων και επιχειρήσεων υγειονομικού ενδιαφέροντος, 
- την έκδοση πάσης φύσης αδειών που απαιτούνται για τη λειτουργία επιχειρήσεων υγειονομικού ενδιαφέροντος, 
- την έκδοση πάσης φύσης αδειών που απαιτούνται για τη λειτουργία οποιασδήποτε επιχείρησης, εκμετάλλευσης, οργανισμού, φορέα, 
- τη χορήγηση αδειών άσκησης επαγγέλματος,
-τον υγειονομικό έλεγχο των καταστημάτων και επιχειρήσεων, την προστασία του καταναλωτή,
- τη λειτουργία Δημοτικών και Λαϊκών αγορών, εμποροπανηγύρεων, την άσκηση υπαίθριων εμπορικών δραστηριοτήτων και τη χορήγηση των σχετικών αδειών, 
- τη Διαφήμιση, και τους χώρους για την τοποθέτηση πλαισίων προβολής υπαίθριας διαφήμισης, 
- την επιβολή προστίμων για τα παράνομα πλαίσια και τις παράνομες πινακίδες (ν.2946/2001, ΦΕΚ 224Α'/2001) και
- γενικά τη χορήγηση και υπογραφή αδειών, πιστοποιητικών, την έκδοση αποφάσεων, την   επιβολή προστίμων των ανωτέρω αρμοδιοτήτων καθώς και την ευθύνη λειτουργίας και εποπτείας των φορέων και την ευθύνη λειτουργίας των αντίστοιχων οργανικών μονάδων του Δήμου.
   4. Την εποπτεία και ευθύνη επί των διοικητικών θεμάτων και των αντίστοιχων οργανικών             μονάδων του Δήμου και συγκεκριμένα των αρμοδιοτήτων της Γραμματείας Οργάνων Διοίκησης, Ληξιαρχείου, Δημοτολογίου, Δημοτικής Κατάστασης, Πρωτοκόλλου & Διεκπεραίωσης, Αλλοδαπών και Μεταναστών. 
         5.  Την εξυπηρέτηση και ενημέρωση των Πολιτών. 
         6.  Τη λειτουργία των Κ.Ε.Π. 
         7. Την εποπτεία και ευθύνη της Δημοτικής Αστυνομίας και των αρμοδιοτήτων της.
Γ. Ορίζει καθ΄ ύλην Αντιδήμαρχο το Δημοτικό Σύμβουλο της πλειοψηφίας κ. Θεοδωρίδη Αναστάσιο του Συμεών και του μεταβιβάζει καθ’ ύλην τις παρακάτω αρμοδιότητες επί των θεμάτων περιβάλλοντος και ποιότητας ζωής, ιδίως το σχεδιασμό, εποπτεία και καθημερινή λειτουργία των αντίστοιχων υπηρεσιών καθαριότητας και περιβάλλοντος και ειδικότερα:
1. Την ευθύνη της καθαριότητας όλων των κοινόχρηστων χώρων της εδαφικής περιφέρειας του Δήμου, της αποκομιδής  και διαχείρισης των απορριμμάτων. 
2. Το συντονισμό και την επίβλεψη του έργου της πολιτικής προστασίας. 
3. Την εποπτεία και ευθύνη των κοιμητηρίων.
4. Την γενική εποπτεία των εργοταξίων του Δήμου.
5. Τη διατύπωση εισηγήσεων σχετικών με την εύρυθμη λειτουργία των υπηρεσιών που εποπτεύει.
6. Τη διατύπωση προτάσεων σχετικών με εισαγωγή μέτρων εκσυγχρονισμού της υλικοτεχνικής υποδομής των υπηρεσιών που εποπτεύει. 
7. Κάθε άλλο σχετικό με τη διαρκή αναβάθμιση και εκσυγχρονισμό των αντίστοιχων υπηρεσιών. 
Δ. Ορίζει καθ΄ ύλην Αντιδήμαρχο τη Δημοτική Σύμβουλο της πλειοψηφίας κ. Καλδερεμτζή Δέσποινα του Θεοδώρου και της μεταβιβάζει καθ’ ύλην τις παρακάτω αρμοδιότητες:
1. Την εποπτεία και ευθύνη των σχετικών θεμάτων και των αντίστοιχων οργανικών μονάδων του Δήμου και συγκεκριμένα την υλοποίηση του ετήσιου προγράμματος εκτέλεσης των Τεχνικών έργων, Μελετών και Επίβλεψης Έργων, Εκτέλεσης Έργων Οδοποιίας, Εκτέλεσης Κτιριακών Έργων, Εκτέλεσης Έργων Υπαίθριων Χώρων, Εκτέλεσης Έργων Ηλεκτροφωτισμού, Δικτύων, τεχνικών Συνεργείων, Προγραμματισμού και Οργάνωσης Μελετών - Επίβλεψης έργων. 
2. Την εποπτεία και ευθύνη της υλοποίησης των συγχρηματοδοτούμενων έργων.
3. Την εποπτεία και ευθύνη του Πολεοδομικού Σχεδιασμού και των αντίστοιχων οργανικών μονάδων του Δήμου και συγκεκριμένα των αρμοδιοτήτων πολεοδομίας, χωροταξίας και χρήσεων γης, Πολεοδομικών Μελετών, Τοπογραφικών Εφαρμογών, Οικοδομικών Αδειών και ελέγχου, Αυθαιρέτων, Τεχνικού Αρχείου – Γραμματείας.
4. Δημοτικής Συγκοινωνίας – Κυκλοφοριακού και ιδίως την εποπτεία των θεμάτων που σχετίζονται με:
   - Τη δημοτική - αστική συγκοινωνία, τους χώρους  στάθμευσης, καθώς και τον έλεγχο της στάθμευσης των αυτοκινήτων. 
  -  Τη ρύθμιση της κυκλοφορίας, τον καθορισμό πεζοδρόμων, μονοδρομήσεων και κατευθύνσεων της  κυκλοφορίας, την απομάκρυνση εγκαταλελειμμένων οχημάτων και γενικότερα τη λήψη μέτρων για την αποφυγή δυσμενών επιδράσεων στην ασφάλεια της  κυκλοφορίας, τις αρμοδιότητες στον τομέα των μεταφορών. 
-  Τη χορήγηση και υπογραφή αδειών, την έκδοση αποφάσεων, την επιβολή κυρώσεων για τις ανωτέρω περιπτώσεις και την ευθύνη λειτουργίας των αντίστοιχων οργανικών μονάδων του Δήμου.
5. Τη διατύπωση εισηγήσεων σχετικών με την εύρυθμη λειτουργία των υπηρεσιών που εποπτεύει.
6. Τη διατύπωση προτάσεων σχετικών με εισαγωγή μέτρων εκσυγχρονισμού της υλικοτεχνικής υποδομής των υπηρεσιών που εποπτεύει. 
7. Κάθε άλλο σχετικό με τη διαρκή αναβάθμιση και εκσυγχρονισμό των αντίστοιχων υπηρεσιών.

Ε. Στις ήδη ορισθείσες αρμοδιότητες (Εποπτεία του Τμήματος Οικονομικών Υπηρεσιών, του Τμήματος Προγραμματισμού Οργάνωσης και Πληροφορικής, του προγράμματος Διαύγειας) του Αντιδημάρχου κ. Παρούτογλου Νικολάου του Παναγιώτη μεταβιβάζει επιπρόσθετα και τις εξής κατά τόπον αρμοδιότητες της Δημοτικής Ενότητας Εξαπλατάνου:
α) Την ευθύνη της λειτουργίας των δημοτικών υπηρεσιών που είναι εγκατεστημένες στη δημοτική ενότητα.
β) Τη παρακολούθηση των έργων και των εργασιών που εκτελούνται στη δημοτική ενότητα (με την υποχρέωση να συνεργάζεται με τον καθ΄ ύλην αρμόδιο αντιδήμαρχο για αυτά).
     γ) Τη μέριμνα για την καλή κατάσταση και λειτουργία του εξοπλισμού που βρίσκεται στη δημοτική ενότητα.
δ) Την υπογραφή βεβαιώσεων, πιστοποιητικών και λοιπών διοικητικών εγγράφων που εκδίδονται από τις δημοτικές υπηρεσίες που λειτουργούν στα όρια της δημοτικής ενότητας Εξαπλατάνου.
ε) Τη συνεργασία με τους προέδρους των τοπικών κοινοτήτων για την επίλυση των προβλημάτων τους.
2. Σε όλους τους ορισθέντες αντιδημάρχους επιπρόσθετα ανατίθενται:
o Η θεώρηση αντιγράφων και φωτοαντιγράφων εγγράφων.
o Η θεώρηση του γνήσιου της υπογραφής.
o Η υπογραφή πάσης φύσεως πιστοποιητικών που εκδίδονται βάσει τηρουμένων στοιχείων, βεβαιώσεων μόνιμης κατοικίας, βεβαιώσεων βάσει ενόρκων και υπευθύνων δηλώσεων και πιστοποιητικών συντήρησης συγγενών εργαζόμενων στο εξωτερικό.
o Η αρμοδιότητα τέλεσης Πολιτικών Γάμων
3. Οι ανωτέρω κατά τη διάρκεια της θητείας τους δεν μπορούν να εκλεγούν μέλη του προεδρείου του δημοτικού συμβουλίου. Η ανάκληση αντιδημάρχου πριν τη λήξη της θητείας του είναι δυνατή με ειδικά αιτιολογημένη απόφαση του Δημάρχου.
4. Ορίζει ότι τα καθήκοντά του, ως Δημάρχου Αλμωπίας, σε περίπτωση απουσίας ή κωλύματός του, θα τα ασκεί ο Αντιδήμαρχος κ. Παρούτογλου Νικόλαος και σε περίπτωση απουσίας ή κωλύματος του τελευταίου, θα ασκούνται από τον Αντιδήμαρχο κ. Χρήστου Αναστάσιο. Ορίζει ότι σε περίπτωση απουσίας ή κωλύματος των Αντιδημάρχων τις αρμοδιότητές τους ασκεί ο Δήμαρχος. Τις κατά τόπον αρμοδιότητες της Δημοτικής Ενότητας Εξαπλατάνου του Αντιδημάρχου κ. Παρούτογλου Νικολάου όταν απουσιάζει ή κωλύεται θα τις ασκεί η Αντιδήμαρχος κ. Καλδερεμτζή Δέσποινα. 
5. Η παρούσα απόφαση να δημοσιευτεί σε μία τουλάχιστον ημερήσια εφημερίδα του νομού, να αναρτηθεί στην ιστοσελίδα και στον πίνακα ανακοινώσεων του Δήμου. 

                                                                                                               Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ

                                                                                                        ΠΑΣΟΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ

1 σχόλια :

ΤΩΡΑ ΣΩΘΗΚΑΜΕ !!! 2 ΧΡΟΝΙΑ ΔΕΝ ΕΓΙΝΕ ΤΙΠΟΤΑ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΑΛΛΟΣ 1.5 , ΠΑΛΙ ΤΙΠΟΤΑ !!!

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

- Σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται από τα Προμαχιώτικα Νεα .

- Τα Προμαχιώτικα Νέα διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρέσουν οποιοδήποτε σχόλιο θεωρούν ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες.

- Τα Προμαχιώτικα Νέα δεν παρεμβαίνουν σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσουν το περιεχόμενο ενός σχολίου.

- Τα σχόλια αναγνωστών σε καμιά περίπτωση δεν αντιπροσωπεύουν τα Προαχιώτικα Νέα.

- Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης .

H συντακτική ομάδα των Προμαχιώτικων Νέων.

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...